- Η απάτη των προφητειών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Πάντως το θέμα έχει ξεφύγει από την αρχική του τοποθέτηση το οποίο είναι για της προφητείες, όπου ο Macedon έθεσε. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα καλό θα ήταν να ξαναμπούμε πάλι σε αυτό.
Και τα οράματα του Κωνσταντίνου απάτες προφητειών ήταν. Απλά δεν έχουμε αποδείξει ακόμα το ποιός διέπραξε την απάτη...
quote:
θα ήθελα να σχολιάσω, αν και έχω χάσει κάπου στην 15η-16η σελίδα με ποιες προφητείες ασχολούμασταν, τον τρόπο της εκπλήρωσης διαψευσθέντων προφητειών.Μερικές από της προφητείες είναι όντως γενικότητες και όντως τελείως αόριστες, και μπορούν να επαληθευτούν με πολλούς τρόπους. Κάποιες από αυτές τις προφητείες μιλούν για κοσμοιστορικά γεγονότα και καταστροφές, και μου δημιουργούνται 2 απορίες. Είναι τελικά ο λόγος που υπάρχουν οι προφητείες το ότι πρέπει να γνωρίζουμε το μέλλον και το τι θα μας συμβεί επακριβώς με το έτσι θέλω ή κάτι άλλο; και ποιος έχει τόση μεγάλη καούρα ώστε να χρησιμοποιήσει και εγώ δεν ξέρω τι ώστε να επαληθεύση την κάθε προφητεία, και ειδικά όταν αυτή αναφέρεται σε έναν μετεωρίτη για παράδειγμα;
φιλικά
Η απάντηση είναι απλή: το ιερατείο έχει την καούρα... Επίσημα βέβαια δεν λένε τπτ για να μη ξεφτιλιστούν όταν θα διαψευστούν. Οι σκοποί είναι δύο: ο φόβος και η πίστη.
Εάν εγώ σου πω ότι εκπροσωπώ τον μεγάλο Θεό... Πουπού και Εκείνος μου λέει τα μελλούμενα, για να αναστείλω την λογική σου λειτουργία και να μη με κοροϊδεύεις, πρέπει αμέσως μετά να σε εκφοβίσω. Θα σου πω λοιπόν ΑΟΡΙΣΤΑ για... σεισμούς λοιμούς και καταποντισμούς. Είναι προφανές - στον ψύχραιμο και λογικό παρατηρητή - ότι εκείνη τη στιγμή εγώ σου λέω ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Εκείνη τη στιγμή όμως εσύ υπό την επήρεια του φόβου, δε σκέφτεσαι καθαρά. Αν συμβεί οτιδήποτε που να ταιριάζει με τις αόριστες μαλακίες που σου είπα τότε "επαληθεύτηκε" η "προφητεία" μου και εσύ μετά είσαι δικός μου. Έγινες κατευθυνόμενος πιστός.
Ντρέπομαι για το ανθρωπινό είδος, που ένα τόσο παλιό κόλπο δουλεύει ακόμα... Δυστυχώς έχουν περάσει 4000+ χρόνια και ακόμα να βάλουμε μυαλό...
Edited by - DarkElf777 on 13/04/2013 19:24:48
quote:
Δεν λένε ότι έγραψε ο θεός ΧΡ, λένε ότι χάραξε το ΕΜΒΛΗΜΑ που ήθελε ο θεός να έχει ο στρατός του Κωνσταντίνου...
Μα αφού εγώ διάβασα, ότι ο Κωνσταντίνος το είδε αυτό το έμβλημα, μέρα μεσημέρι στον ουρανό, σαν ένα τεράστιο SMS...
Ήταν δηλαδή, ένα έμβλημα χωρίς καμία σημασία..;
Και τότε, γιατί τσακωνόμαστε αν τα "ΧΡ" είναι Λατινικά ή Ελληνικά, αφού αυτό το έμβλημα χρησιμοποιήθηκε μόνο φακιρικά, από κάποιον άγνωστο Θεό;
quote:
Παρατήρηση δική μου: Αν στο έμβλημα Χ-Ρ προστεθούν τα Α και Ω - "εγώ ειμί το Α και το Ω"... - σχηματίζεται η λέξη "ΑΡΧΩ"...
Εγώ πάλι από τα "ΧΡ" βγάζω τις λέξεις, ΧΑΡΩΝ, ΧΑΙΡΩΝ, ΧΡΥΣΑΝΘΙΣ, ΧΡΥΣΣΑΛΙΣ, ΧΑΡΙΛΑΟΣ, ΧΑΡΙΚΛΟΣ, ΧΑΡΙΛΛΟΣ.
Με φαβορί μου τον ΧΑΡΟ.
Αυτός, είχε κάθε συμφέρον να συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο και στον Θάνατο και επιπλέον αγαπούσε τους αποκεφαλισμούς, το ξεκοίλιασμα, τους ακρωτηριασμούς και όλων των ειδών τους νεκρούς.
Συμπέρασμα: Δεν θα μπορούσε λοιπόν, τα ΧΡ να προέρχονται από τον "αγαπάτε αλλήλους" της εβραϊκής μυθολογίας.

quote:
Panos T
Επίθεση,πρόσω ολοταχώς!
Αρίμπα Γκονζάλες!!γιατι μας τον έδωσες πίσω Dark?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δε σπαταλάω χρόνο σε μαλακίες, μόνο σε σοβαρές συζητήσεις. Άπαξ και άρχισαν τα "είσαι ψεύτης", "είσαι κότα" κλπ. εγώ σταματάω τη συζήτηση γιατί πλέον δεν είναι συζήτηση, είναι καβγάς... Και εσείς μπορεί να τα θέλετε - αφού τον προκαλείτε - εγώ όμως δεν έχω καθόλου όρεξη να ανταλλάσσω προσβολές... Αν εκείνος θέλει να πιστεύει σε "αγίους" που βράζουν τις γυναίκες τους είναι δικό του πρόβλημα. Δεν είμαι υποχρεωμένος εγώ να ακούω ότι είμαι ψεύτης και κότα από έναν γκαιμπελίσκο της εκκλησίας... Δεν το βλέπω παναθηναϊκό - ολυμπιακό το θέμα αυτό. Είναι το πιο σοβαρό υπαρξιακό θέμα του ανθρώπου. Τι θα κέρδιζε ο ΠανοςΤ αν σας κατατρόπωνε όλους λόγω δικής σας έλλειψης γνώσεων και είχε άδικο χωρίς να το ξέρει; Τι θα κερδίσω εγώ αν τον διαλύσω και έχει δίκιο αυτός, χωρίς να το ξέρω; Την αλήθεια ψάχνουμε και όχι ποιος θα νικήσει ποιόν. Δε με ενδιαφέρει ποιος θα νικήσει. Για αυτό λοιπόν σας τον έδωσα πίσω. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
quote:
ipkara
sesotris θα μου επιτρέψεις να έχω επιφυλάξεις όσον αφορά τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο. Ακούγονται και λέγονται πολλά για τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο (τα οποία δεν ξέρω 100% αν είναι αλήθεια) αλλά γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος οίκος προωθεί πολλά βιβλία κατά του χριστιανισμού και με κάνει να είμαι επιφυλακτικός.
Φίλε ipkara είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να εμπιστεύεσαι ή όχι κάποιον . Όμως θα μου επιτρέψης να διαφωνήσω ως προς τους λόγους τους οποίους επικαλείσαι . Κάθε εκδοτικός οίκος απευθύνεται σε ένα ορισμένο κοινό αναγνωστών και εκδίδει τα βιβλία που το περιεχόμενό τους το ενδιαφέρει . Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος άλλος να μην εμπιστεύεται ένα εκδοτικό οίκο που τυπώνει αποκλειστικά βιβλία μεταφυσικού , ή εκκλησιαστικού , ή επαναστατικού περιεχομένου . Κατά τη γνώμη μου η εξειδίκευση ενός εκδοτικού οίκου δεν αποτελεί κατ' ανάγκην και κριτήριο αξιολόγησης .
quote:
ipkara
Φυσικά όμως δεν μπορώ να εμπιστευτώ έναν στρατηγό και συγγραφέα για ιστορική γνώση με αντικείμενο τον Ευσέβιο.
Δεν έχει σχέση με την αξιοπιστία του το επάγγελμα του κάθε ιστορικού ή ιστοριοδίφη φίλε ipkara , αλλά το βάθος και η αντικειμενικότητα της έρευνάς του . Ο Δημήτρης Φωτιάδης , ένας από τους καλύτερους ιστορικούς μας ήταν δημοσιογράφος , και ο Γιάννης Κορδάτος νομικός . Το ότι ο Καλογεράκης ήταν στρατιωτικός δεν είναι κριτήριο που μειώνει την αξιοπιστία του σαν συγγραφέα . Άλλωστε δεν είναι ο μοναδικός που έχει αυτή τη γνώμη για τον Ευσέβιο . Την ίδια γνώμη έχουν όλοι οι ιστορικοί , εκτός από αυτούς που υπηρετούν την εκκλησία .
*
quote:
DarkElf777quote:
Δεν λένε ότι έγραψε ο θεός ΧΡ, λένε ότι χάραξε το ΕΜΒΛΗΜΑ που ήθελε ο θεός να έχει ο στρατός του Κωνσταντίνου...
Μα αφού εγώ διάβασα, ότι ο Κωνσταντίνος το είδε αυτό το έμβλημα, μέρα μεσημέρι στον ουρανό, σαν ένα τεράστιο SMS...
Έτσι ακριβώς λένε.... Εγω προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι μάλλον απ' το μυαλό του το 'βγαλε ο Κωνσταντίνος, αλλά είδες τι έγινε....
quote:
Ήταν δηλαδή, ένα έμβλημα χωρίς καμία σημασία..;
Όχι, κατ' αυτούς σημαίνει "ΧΡΙΣΤΟΣ"....
quote:
Και τότε, γιατί τσακωνόμαστε αν τα "ΧΡ" είναι Λατινικά ή Ελληνικά, αφού αυτό το έμβλημα χρησιμοποιήθηκε μόνο φακιρικά, από κάποιον άγνωστο Θεό;
Για αυτό ακριβώς έψαξα να δω αν ήξερε Ελληνικά ο Κωνσταντίνος, για να βγάλω μια άκρη. Ήξερε, άρα είναι ελληνικό, σημαίνει ΧΡΙΣΤΟΣ, μόνο που το 'βγαλε απ' το μυαλό του...
quote:quote:
Παρατήρηση δική μου: Αν στο έμβλημα Χ-Ρ προστεθούν τα Α και Ω - "εγώ ειμί το Α και το Ω"... - σχηματίζεται η λέξη "ΑΡΧΩ"...
Εγώ πάλι από τα "ΧΡ" βγάζω τις λέξεις, ΧΑΡΩΝ, ΧΑΙΡΩΝ, ΧΡΥΣΑΝΘΙΣ, ΧΡΥΣΣΑΛΙΣ, ΧΑΡΙΛΑΟΣ, ΧΑΡΙΚΛΟΣ, ΧΑΡΙΛΛΟΣ.
Με φαβορί μου τον ΧΑΡΟ.
Αυτός, είχε κάθε συμφέρον να συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο και στον Θάνατο και επιπλέον αγαπούσε τους αποκεφαλισμούς, το ξεκοίλιασμα, τους ακρωτηριασμούς και όλων των ειδών τους νεκρούς.
Να σου πω την αλήθεια ο θεός των Εβραίων, θεός θανάτου είναι. Επομένως το ΧΑΡΩΝ πάει μια χαρά. Ο λόγος που έβαλα το έμβλημα ΧΡ με τα Α και Ω ως το άλλο μισό του παζλ, είναι για να υποννοήσω ότι μέσω αυτού του θεού άρχουν όλοι οι βασιλείς και γενικά οι άρχοντες από το μεσαίωνα και μετά. Όποιος τους αμφισβητούσε είχε την εκκλησία αυτού του θεού εναντίον του. Το διά ΧΡιστού άΡΧω ήταν πραγματικότητα.
quote:
Συμπέρασμα: Δεν θα μπορούσε λοιπόν, τα ΧΡ να προέρχονται από τον "αγαπάτε αλλήλους" της εβραϊκής μυθολογίας.
Αν σου πω ότι ο "αγαπάτε αλλήλους" υπήρξε μεν, αλλά δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, θα με πιστέψεις;
quote:
DarkElf777
Για αυτό ακριβώς έψαξα να δω αν ήξερε Ελληνικά ο Κωνσταντίνος, για να βγάλω μια άκρη. Ήξερε, άρα είναι ελληνικό, σημαίνει ΧΡΙΣΤΟΣ, μόνο που το 'βγαλε απ' το μυαλό του...
Το αν ήξερε ή όχι ελληνικά ο Μ. Κωνσταντίνος φίλε DarkElf777 , έχει δώσει αφορμή για πολλές συζητήσεις και διαφωνίες μεταξύ των ιστορικών . Φυσικά οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι δεν γνώριζε ελληνικά , ενώ αυτοί που πρόσκεινται στην εκκλησία προτάσσουν σαν επιχείρημα ότι η μητέρα του Ελένη ήταν Ελληνίδα -(όπως και ο Χριστός για μερικούς)- και ως εκ τούτου τα ελληνικά ήταν η μητρική του γλώσσα , αλλά και ότι εκτός από τα λατινικά και τα ελληνικά μιλούσε και άλλες γλώσσες όπως εβραϊκά . Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν δίκιο οι πρώτοι , και στην περίπτωσή του το πολύ να γνώριζε τα ελάχιστα ελληνικά της καραβάνας , ίσα ίσα για να συνεννοείται μέσα στα στρατόπεδα . Την άποψή μου αυτή την ενισχύει και το ότι στο (όραμά) το μήνυμα του θεού ήταν στα λατινικά "In hoc signo vinces" και όχι ελληνικά . Πως λοιπόν είναι δυνατόν ο θεός να του στέλνει μήνυμα στα λατινικά για να μπορέση να το διαβάση και το έμβλημα ΧΡ στα ελληνικά που δεν τα καταλάβαινε κανένας και ειδικότερα οι Ρωμαίοι στρατιώτες ; Αυτό μόνο ένας Ευσέβιος το ήξερε .
Αλλά το πιο αστείο για μένα σ' αυτή την ιστορία του (αγίου) τιτανογιγαντοτεραστιομέγιστου φτου και βγήκα Κωνσταντίνου , είναι ότι δεν απαρνήθηκε ποτέ τον τίτλο του μέγιστου αρχιερέα "Pontifex Maximus" που κατείχε , και τον υποχρέωνε να θυσιάζη στον Δία .
*
quote:
Εγω προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι μάλλον απ' το μυαλό του το 'βγαλε ο Κωνσταντίνος
Μπα, άλλος πρέπει να το έβγαλε από το μυαλό του. Ο Κωνσταντίνος δεν μας λέει τίποτα για το ουράνιο SMS.
quote:
Αν σου πω ότι ο "αγαπάτε αλλήλους" υπήρξε μεν, αλλά δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, θα με πιστέψεις;
Όχι..!
Ο "Αγαπάτε Αλλήλους" ήταν για μένα εξ΄ ολοκλήρου μυθικό πρόσωπο και μάλιστα, προηγείται της παλιάς διαθήκης.
Υπήρξε προίκα από την μισητή Αίγυπτο κι από την οποία οι πιο έξυπνοι Εβραίοι ήθελαν να απαλλαγούν ολοκληρωτικά.
Όπως συμβαίνει πάντα με τους πιστούς, είναι φοβερά δύσκολο να τους αλλάξεις την πίστη μαζικά και ακόμη πιο δύσκολο να συμβεί αυτό σε απομονωμένα μικρά χωριά τσομπάνηδων δυο χιλιάδες χρόνια πριν.
Έτσι ο Γιεζουά διατηρήθηκε, ανανεώθηκε, συμπληρώθηκε, προσαρμόστηκε και ταυτίστηκε με την καινούργια του πατρίδα.
Βλέπουμε ότι και οι Έλληνες Χριστιανοί, από πάντα, επιχειρούν να τον ταυτίσουν με την Ελλάδα. Του δώσαν ένα πιο Ελληνικό όνομα "Χριστός" και σταδιακά το νιώθουν δικό τους παιδί. Στις μέρες μας, τον φανταστικό Γιεζουά τον θεωρούν πια, Έλληνα πατριώτη.
Βέβαια, όπως δεν υπάρχουν ικανές αποδείξεις για την ιστορική ύπαρξή του, δεν υπάρχουν ικανές αποδείξεις ούτε και για την Αιγυπτιακή του προέλευση.
Αυτά είναι υποθέσεις. Το μόνο απόλυτα σίγουρο είναι, ότι ο Θεάνθρωπος Γιεζουά της Βίβλου και των θαυμάτων, ως τέτοιος, αποτελεί προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας.

Edited by - Συνοδινός.1 on 14/04/2013 01:27:34
Λοιπόν, οι προφητείες είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ(αναφέρονται σε συγκεκριμένα εσχατολογικά γεγονότα που θα εκπληρωθούν). Όμως φαντάζουν μη συγκεκριμένες στους πολλούς και έχουν τη μορφή γρίφου. Επίσης, έχουν συνήθως 2 εκπληρώσεις. Μια προτύπωση και μια τελική. Παράδειγμα, ο Κύρος στην Παλαιά Διαθήκη, είναι και προτύπωση του Κυρίου - Ιησού Χριστού. Γι' αυτό και στην Αποκάλυψη διαβάζουμε "Και ο έκτος άγγελος εξέχεε την φιάλη αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον Ευφράτην. Και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, δια να ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολών ηλίου". Κύρος - Κύριος, βασιλέας από ανατολή, ο οποίος ελευθερώνει από την Βαβυλώνα.
Αυτό γίνεται για να ισχύει το "Αγρυπνείτε" και να μην διαταραχθεί η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Παράδειγμα αν όλοι ξέρανε πότε θα έρθει το τέλος, θα μπορούσανε να τρώνε και να πίνουν υποκριτικά, μέχρι τη στιγμή του τέλους. Ή αν κάποιος ήξερε από πριν τί θα κάνει και τί ρόλο θα παίξει, αυτό θα ήταν ενάντια στην ελεύθερη βούλησή του γιατί θα τον εμπόδιζε να πράξει.
Το ζήτημα είναι πως ο άνθρωπος είναι χορτάρι που ξεραίνεται και ο λόγος του αλλάζει κάθε μέρα. Ο Λόγος του Θεού είναι αιώνιος και δεν αλλάζει. Θα εκπληρωθεί, όποιες και αν είναι οι ανθρώπινες ερμηνείες.
Σε έχω ρωτήσει πολλές φορές και δεν απαντάς?
Εχεις δικαίωμα ψήφου και αν ναι,το ασκείς?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
DarkElf777
Το αν ήξερε ή όχι ελληνικά ο Μ. Κωνσταντίνος φίλε DarkElf777, έχει δώσει αφορμή για πολλές συζητήσεις και διαφωνίες μεταξύ των ιστορικών. Φυσικά οι περισσότεροι ιστορικοί πιστεύουν ότι δεν γνώριζε ελληνικά,
Στοοοοοπ! Πού και ποιος το λέει αυτό;
quote:
ενώ αυτοί που πρόσκεινται στην εκκλησία προτάσσουν σαν επιχείρημα ότι η μητέρα του Ελένη ήταν Ελληνίδα
Και Ελληνίδα να μην ήταν αλλά μικρασιάτισσα ή και Ρωμαία ακόμα, είχε γεννηθεί και ζούσε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ περιοχή και σίγουρα μιλούσε καλά Ελληνικά.
quote:
- όπως και ο Χριστός για μερικούς -
Βεβαίως! το ομολογούν οι Εβραίοι: Γιεσούα Μπεν Παντέρα είναι το πραγματικό του όνομα. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι πλαστογραφίες. Τώρα είναι που θα με βρίζουν όλοι μαζί... :p
quote:
και ως εκ τούτου τα ελληνικά ήταν η μητρική του γλώσσα,
Ακριβώς!
quote:
αλλά και ότι εκτός από τα λατινικά και τα ελληνικά μιλούσε και άλλες γλώσσες όπως εβραϊκά.
Τα εβραϊκά τα αποκλείω γιατί οι Εβραίοι ήταν "εξαφανισμένοι" εκείνη την εποχή. Μετά την εξέγερση του Μπαρ Κοχμπά, τους πέταξαν έξω και τα εβραϊκά ήταν απαγορευμένα.
quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν δίκιο οι πρώτοι, και στην περίπτωσή του το πολύ να γνώριζε τα ελάχιστα ελληνικά της καραβάνας , ίσα ίσα για να συνεννοείται μέσα στα στρατόπεδα.
Και οι σπουδές που λέει στο wikipedia; ανύπαρκτες; Γιος κυβερνήτη ήταν...
quote:
Την άποψή μου αυτή την ενισχύει και το ότι στο (όραμά) το μήνυμα του θεού ήταν στα λατινικά "In hoc signo vinces" και όχι ελληνικά. Πως λοιπόν είναι δυνατόν ο θεός να του στέλνει μήνυμα στα λατινικά για να μπορέση να το διαβάση και το έμβλημα ΧΡ στα ελληνικά που δεν τα καταλάβαινε κανένας και ειδικότερα οι Ρωμαίοι στρατιώτες; Αυτό μόνο ένας Ευσέβιος το ήξερε.
Μα το όραμα ήταν παραμύθι για προπαγάνδα λέμε... Ότι να 'ναι έλεγαν. Άλλοι έλεγαν το λατινικό, άλλοι το ελληνικό, άλλοι έλεγαν ΧΡ, άλλοι σταυρό. Εγώ προσωπικά πριν το ψάξω, νόμιζα ότι ήταν το ελληνικό και με σταυρό, γιατί αυτό λέει η εδώ εκκλησία... Οι... διαβολικοί μασόνοι - δόγμα της Υόρκης - έχουν το λατινικό με σταυρό στα εμβλήματα τους... :p
Οι στρατιώτες δε χρειαζόταν να καταλαβαίνουν. Τους είπαν να βάλουν στις ασπίδες ένα έμβλημα και το βάλανε.
quote:
Αλλά το πιο αστείο για μένα σ' αυτή την ιστορία του (αγίου) τιτανογιγαντοτεραστιομέγιστου φτου και βγήκα Κωνσταντίνου, είναι ότι δεν απαρνήθηκε ποτέ τον τίτλο του μέγιστου αρχιερέα "Pontifex Maximus" που κατείχε, και τον υποχρέωνε να θυσιάζη στον Δία.
Είπαμε μέγας ναι, άγιος όχι, επειδή ακριβώς ήταν μέγας. Τώρα εγώ το καταλαβαίνω αυτό που λες ότι έκανε, αφού ήταν αυτοκράτορας και έπρεπε να είναι όλος ο όχλος ικανοποιημένος, τι να έκανε κι αυτός; Θυσίαζε όπου "έπρεπε" δια το θεαθήναι. Το πρόβλημα αυτό το "έλυσε" αργότερα ο Θεοδόσιος...
quote:
DarkElf777quote:
Εγω προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι μάλλον απ' το μυαλό του το 'βγαλε ο Κωνσταντίνος
Μπα, άλλος πρέπει να το έβγαλε από το μυαλό του. Ο Κωνσταντίνος δεν μας λέει τίποτα για το ουράνιο SMS.
Ο ίδιος το έβγαλε γιατί υιοθέτησε το έμβλημά αυτό πριν τη μάχη, όταν δεν ήταν ακόμα αυτοκράτορας και δεν είχε γραφτεί καμιά βιογραφία.
Όχι..!
Καλά, μη φωνάζεις... :p
quote:
Ο "Αγαπάτε Αλλήλους" ήταν για μένα εξ΄ ολοκλήρου μυθικό πρόσωπο και μάλιστα, προηγείται της παλιάς διαθήκης.
Υπήρξε προίκα από την μισητή Αίγυπτο κι από την οποία οι πιο έξυπνοι Εβραίοι ήθελαν να απαλλαγούν ολοκληρωτικά.
Υπάρχει η ιστορία με τον Όσιρι, την Ίσιδα, (Ασέτ), τον Ώρο και τον Σέτι, αλλά αυτό υποτίθεται ότι συνέβη κατά τους μυθικούς χρόνους, δεν ήταν προφητεία για το μέλλον. Μπορεί οι δημιουργοί του "μεσσία" να εμπνεύστηκαν από εκεί. Από όσο ξέρω αρκετοί "Εβραίοι" της Εξόδου - για να μη πω οι περισσότεροι - Αιγύπτιοι του Άτον ήσαν... Ο λόγος που οι Βαβυλώνιοι τους πήραν σκλάβους είναι επειδή ήσαν σύμμαχοι των Αιγυπτίων. Μισητοί οι Αιγύπτιοι δεν ήσαν αλλά προστάτες. Τουλάχιστον μέχρι τότε που τους νίκησαν οι Βαβυλώνιοι. Μετά στράφηκαν στους Πέρσες...
Ο Ιησούς ήταν μάλλον θύμα συμπτώσεως. Εμφανίστηκε όταν οι Εβραίοι περίμεναν το μεσσία. Δεν τους είπε αυτά που περίμεναν να ακούσουν, όπως οι επόμενοι "μεσσίες" με τελευταίο τον Μπαρ Κοχμπά, που τους οδήγησαν τελικά στην καταστροφή. Πλήρωσε με τη ζωή του την εντιμότητά του, το ότι αρνήθηκε να τους εξαπατήσει όπως έκαναν οι άλλοι.
Ηθικό δίδαγμα: Πρόσεχε αυτούς που λένε ο,τι θέλεις να ακούς. Είναι όλοι απατεώνες. Άσχετο αλλά χρήσιμο: Η τηλεόραση που με το σύστημα της τηλεθέασης εξ ορισμού σου λέει ο,τι θέλεις να ακούς είναι ΑΠΑΤΗ...
quote:
Όπως συμβαίνει πάντα με τους πιστούς, είναι φοβερά δύσκολο να τους αλλάξεις την πίστη μαζικά και ακόμη πιο δύσκολο να συμβεί αυτό σε απομονωμένα μικρά χωριά τσομπάνηδων δυο χιλιάδες χρόνια πριν.
Υπερβολές... εντάξει δεν ήταν και οι πιο πολιτισμένοι, οι πιο απολίτιστοι ήσαν, αλλά και πόλεις είχαν και τεχνίτες και μαγαζιά είχαν εκείνη την εποχή που λες. Όμως ναι, οι Εβραίοι ήσαν οι "ισλαμιστές" της αρχαιότητας, ήσαν αδιάλλακτοι με τη θρησκεία, ταραξίες, τρομοκράτες και δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα...
quote:
Έτσι ο Γιεζουά διατηρήθηκε, ανανεώθηκε, συμπληρώθηκε, προσαρμόστηκε και ταυτίστηκε με την καινούργια του πατρίδα.
Βλέπουμε ότι και οι Έλληνες Χριστιανοί, από πάντα, επιχειρούν να τον ταυτίσουν με την Ελλάδα. Του δώσαν ένα πιο Ελληνικό όνομα "Χριστός" και σταδιακά το νιώθουν δικό τους παιδί. Στις μέρες μας, τον φανταστικό Γιεζουά τον θεωρούν πια, Έλληνα πατριώτη
Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, ασχέτως αν ο πατέρας του ήταν Έλληνας ή Ρωμαίος. Ήταν απλά ένας αναθεωρητής της ιουδαϊκής θρησκείας που τον σκότωσε το ιερατείο για να του κλείσει το στόμα. Μετά, επιτήδειοι όπως ο Σίμων - "Πέτρος" - και ο Σαούλ - "Παύλος" - έστησαν cult.
Ο Σίμων, εάν ζούσε στις μέρες μας, όχι άγιος δε θα ήταν, αλλά ειδεχθής εγκληματίας που θα πήγαινε ισόβια στη φυλακή ως αρχηγός κοινοβίου / cult με mind control, αρπαγές και ρευστοποιήσεις περιουσιών και φόνους, αν κρίνουμε απ' αυτά που ομολογούνται συγκαλυμμένα στις πράξεις των "αποστόλων" και πιο συγκεκριμένα στην ιστορία των άτυχων Ανανία και Σαπφείρας. Ο Σαούλ από την άλλη πήγε στη Ρώμη και επεδίδετο σε συνομωσίες με τον Σενέκα κλπ. κλπ. Η Ρώμη κυνήγησε - ανεπιτυχώς - ΑΥΤΟ το cult - που ήταν επικίνδυνο για το κράτος - και ΟΧΙ την ειρηνιστική διδασκαλία - που άλλωστε την συνέφερε - του άμοιρου του Γιεσούα, ο οποίος και δολοφονήθηκε και το όνομά του χρησιμοποιήθηκε στην απάτη της χιλιετίας... Αμφιβάλλω αν θα υπάρξει μεγαλύτερη απάτη στα επόμενα 10 χιλιάδες χρόνια...
quote:
Βέβαια, όπως δεν υπάρχουν ικανές αποδείξεις για την ιστορική ύπαρξή του, δεν υπάρχουν ικανές αποδείξεις ούτε και για την Αιγυπτιακή του προέλευση.
Αυτά είναι υποθέσεις. Το μόνο απόλυτα σίγουρο είναι, ότι ο Θεάνθρωπος Γιεζουά της Βίβλου και των θαυμάτων, ως τέτοιος, αποτελεί προϊόν αχαλίνωτης φαντασίας.
Δεν είπα για θεάνθρωπους και θαύματα, αυτά είναι όντως προϊόντα αχαλίνωτης φαντασίας και σκοπιμότητας φυσικά...