ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

nekenouel79 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
nekenouelΝέο Μέλος
23/10/2015, 00:07:14
Καλησπέρα αγαπητά μέλη έχω χρόνια να γράψω στο φόρουμ χαμένος ( προσγειωμένος ) στην σερβιρισμένη ζωή που σαν ηθοποιός υποκρίνομαι πως είμαι από τους ανθρώπους που τα βλέπω όλα φυσιολογικά στον τρόπο ζωής που σύντομα θα αλλάξει για όλους μας .

Η περιέργεια είναι ταυτόσημο με την προσωπικότητά μου ένας κρυφός ερευνητής όπως και πολλοί άλλοι αναμεσά μου ...

Έχω να σας θέσω ένα πολύ απλό ερώτημα ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ?

Παράδειγμα .... αν είχαμε έναν υπολογιστή της Αλήθειας και ότι τον ρωτούσαμε μας έλεγε την αλήθεια ( εφόσον είχαμε σαν δεδομένο ότι την γνώριζε ) θα αντέχαμε να την γνωρίσουμε και ίσως κάποιοι ναι, ο κόσμος γενικά τι αντίδραση θα είχε ?

Μήπως είναι καλύτερα κάποια θέματα να είναι ελαφρός σκεπασμένα?
Και μόνο σε αυτούς που θα την αναζητήσουν περνώντας από πολλές παγίδες , παράξενα κομμάτια του πάζλ ίσως να την πλησιάσουν...

Το ερώτημα είναι μας αξίζει να ξέρουμε την Αλήθεια ?

23/10/2015, 01:09:52
Το τέλειο ερώτημα για την εποχή μας.

Η προσωπική μου θέση, ίσως φανεί λίγο ακραία, αλλά σε διαβεβαιώ πως δεν είναι.Απλώς πρόκειται περί εντελώς ψυχρής λογικής.κάργα ψυχρής λέμε.-270 Κελσίου.

Λοιπόν ΟΧΙ.
Δεν είναι όλοι ικανοί να αφομοιώσουν την αλήθεια.Το ποσοστό είναι πολύ μικρό.2-5% του όλου πληθυσμού.Οι υπόλοιποι είναι απλώς αναστολείς της αλήθειας.Την ακούν, την διαβάζουν, την βλέπουν, την αισθάνονται, αλλά δεν την κατανοούν.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/10/2015, 02:49:21
Υπάρχει ένα λάθος στην ερώτηση, και δεν φταίει η ερώτηση, αλλά η εξίσωση.

Το αν κάποιος είναι άξιος να ξέρει την αλήθεια, φαίνεται με το αν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων μετά την αποκάλυψη που του γίνεται.
Μα για να ξέρουμε αν θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πρέπει πρώτα να ξέρει την αλήθεια. Μέχρι να το διαπιστώσουε, απλά κάνουμε υποθέσεις.

Οπότε για μένα εδώ προκύπτει ένα άλλο ερώτημα. Πρέπει ο ανθρωπος να μαθαίνει πάντα την αλήθεια; (Όταν θέτει την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ερώτηση;)

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Edited by - Italos on 23/10/2015 02:50:44

23/10/2015, 03:15:58
Η απάντηση μου στο ερώτημα του θεματοθέτη είναι λοιπόν ΝΑΙ. Σε όσο ποιο μικρή ηλικία γίνεται. Γιατί μετά μπορεί να είναι αργά. Και όχι με τη μορφή de facto δεδομένων, αλλά μέσω κινήτρων για προσωπική ΕΡΕΥΝΑ. ΕΡΕΥΝΑ. ΕΡΕΥΝΑ. ΕΡΕΥΝΑ. Και ΕΡΕΥΝΑ.

Και μην ξεχνάμε φυσικά, ότι η αλήθεια σε κάποια πράγματα, είναι σχετική.

Καλό βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

23/10/2015, 12:12:06
quote:

....Έχω να σας θέσω ένα πολύ απλό ερώτημα ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ?

...

Και ποιος θ'αποφασίσει ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι;
Και πως τη μαθαίνεις την αλήθεια;

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

Η αληθεια ειναι παντα υποκειμενικη....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αντικειμενικη αληθεια οσον αφορα τους ανθρωπους,για τον λογο οτι ειναι υποκειμενα και οχι αντικείμενα!Συνεπως,μιλαμε για εκατομμυρια ΑΛΗΘΕΙΕΣ στα 7 δις των ανθρωπων!

25/10/2015, 14:29:46
Τώρα θα αρχίσω σαν "σπάστης",

αλλά κατά πρώτον "Ποιά Αλήθεια"?

και για ποιο θέμα/πεδίο ενδιαφέροντος.

Κατά δεύτερον, τι παει να πει "μας αξίζει".

τίποτα δεν μας αξίζει και όλα μας αξίζουν.

Το θέμα για μένα είναι
αν έχουν όλοι την ικανότητα να αντιληφθούν/εκτιμήσουν την Αλήθεια
(στο όποιο πεδίο)
ακόμα κι αν τους προσφερθεί τζάμπα, αβίαστα, και φάτσα-κάρτα.

Εκεί ναι, το συζητάμε,
και μάλλον θα καταλήξουμε στα του Νικόμαχου, περί 2, 5 ή 10% (το πολύ...)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

31/10/2015, 20:29:55
quote:
Το ερώτημα είναι μας αξίζει να ξέρουμε την Αλήθεια ?

Εσείς ;

Όχι, βέβαια!

31/10/2015, 20:33:00
quote:
panpam

Και πως τη μαθαίνεις την αλήθεια;

Ρωτάς.

Τρομακτικό, ε;

31/10/2015, 20:38:52
quote:
panpam

Και ποιος θ'αποφασίσει ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι;

Ο ερωτώμενος.

Ακόμη πιο τρομακτικό, ε ;

31/10/2015, 20:44:17
quote:
Italos

Πρέπει ο ανθρωπος να μαθαίνει πάντα την αλήθεια;

Εννοείται πως ΟΧΙ.

Ignorance is bliss ...

quote:
Italos

(Όταν θέτει την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ερώτηση;)

Δεν υπάρχει "κατάλληλη" ερώτηση.

31/10/2015, 20:47:52
Z i p

5 στα 5

Γουστάρω...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/10/2015, 21:01:22
Η αντικειμενική αλήθεια, η λεγόμενη Αλήθεια, είναι κάτι το άπιαστο, ακατάλληπτο για όλους μας. Απλα άλλοι λόγω έλλειψης παρωπίδων βλέπουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της, άλλοι μικρότερο, και άλλοι καθόλου.
Η υποκειμενική αλήθεια, πχ "με απατάει;", είναι κάτι σχετικό. Εξαρτάται απο την περίσταση. Εσένα μπορεί και να "σε απατάει" αλλά δεν πρέπει να το μάθεις ποτέ, για να μην καταρρεύσει το σύμπαν σου, εγώ πρέπει να το ξέρω γιατί η αλήθεια θα με απελευθερώσει.

31/10/2015, 21:08:16
quote:
PY8AGORAS

Το θέμα για μένα είναι
αν έχουν όλοι την ικανότητα να αντιληφθούν/εκτιμήσουν την Αλήθεια
(στο όποιο πεδίο)
ακόμα κι αν τους προσφερθεί τζάμπα, αβίαστα, και φάτσα-κάρτα.

Ούτε εκεί είναι το θέμα, Μήτσο.

Όλοι έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν την αλήθεια. Όλοι!

Το θέμα είναι :

ποιο/τι ψέμα θα πρέπει να παρατήσουν*
(να αρνηθούν, να θυσιάσουν ή να διώξουν από μέσα τους δηλ)

για να την αντιληφθούν.

*ποιο το κόστος ; με τι τίμημα θα το κάνουν ; τι θα χάσουν ; για πόσο ; κτλ, κτλ, κτλ ...

31/10/2015, 21:17:23
Heretic,

Δεν υπάρχει

ούτε "αντικειμενική"

ούτε "υποκειμενική"

αλήθεια.

Υπάρχει απλά :

(Η) αλήθεια.

(α-λήθη = χωρίς λήθη > χωρίς ύπνο, δηλ. ο ξυπνητός, ο αφυπνισμένος, αυτός που βρίσκεται σε εγρήγορση.)

01/11/2015, 14:36:24
Αγαπητέ zip, πλήρως αφυπνισμένος άνθρωπος ζων δεν υπάρχει ανάμεσα μας. Αν υπήρχε τέτοιος, τότε θα έπαυε αυτομάτως να υφίσταται εδώ, για εμάς. Θα σταματούσαμε δηλαδή να τον βλέπουμε, να τον ακούμε, να τον αισθανόμαστε και γενικά να επικοινωνούμε μαζί του (το τελευταίο η πλειοψηφία). Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο και δύσβατο, που δεν μας παίρνει προς το παρόν να μπαίνουμε και να βγαίνουμε στη Ροή (πραγματικότητα) αυτοβούλως.

Αυτό που επιτυγχάνουν μερικοί είναι να αυφπνίζονται στιγμιαία, και αυτό να διαρκεί τόσο λίγο, όσο μπορουν να το διαχειριστούν χωρίς να... σαλτάρουν. Είμαι σίγουρος οτι καταβαίνεις τι εννοώ, όσο επίσης οτι κι εσύ δεν είσαι πλήρως αφυπνισμένος (όπως κι εγώ), δεν ξέρω καν αν το έχεις πετύχει ποτέ, έστω και σε κάποιο κβάντο της Ροής. Μιας όμως και σου αρέσει το glam, όπως τουλάχιστον εκτιμώ απο τον τρόπο που γράφεις, θα σου συστήσω γραφικά εναν σίγουρο τρόπο:

Απλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή, θα σου δωθεί η ευκαιρία ξανά, όπως δίνεται σε όλους μας, να μπείς και να παραμείνεις εκεί. Τότε θα γνωρίζεις για την αλήθεια.

Edited by - Heretic on 01/11/2015 14:39:39

01/11/2015, 16:40:03
quote:
Heretic

Αγαπητέ zip, πλήρως αφυπνισμένος άνθρωπος ζων δεν υπάρχει ανάμεσα μας. Αν υπήρχε τέτοιος, τότε θα έπαυε αυτομάτως να υφίσταται εδώ, για εμάς. Θα σταματούσαμε δηλαδή να τον βλέπουμε, να τον ακούμε, να τον αισθανόμαστε και γενικά να επικοινωνούμε μαζί του (το τελευταίο η πλειοψηφία). Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο και δύσβατο, που δεν μας παίρνει προς το παρόν να μπαίνουμε και να βγαίνουμε στη Ροή (πραγματικότητα) αυτοβούλως.

Προφανώς - καλά, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό - , έχεις εσφαλμένη θεώρηση του πώς μπορεί να είναι ένας "αφυπνισμένος" άνθρωπος. Αν νομίζεις πως ένας "αφυπνισμένος" μοιάζει με εξωγήινο ή είναι κάτι εξω-πραγματικό και άπιαστο και δύσβατο πράγμα, τότε ...

ή εγώ είμαι αόρατος ή εσύ είσαι αόμματος

Αλλά επειδή για την δική μου α-ορατότητα είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει, πληροφοριακά σου λέω πως ένας πλήρως αφυπνισμένος άνθρωπος, είναι ένας πλήρως φυσιολογικός άνθρωπος. Τόσο φυσιολογικός και συνηθισμένος, που περνάει μπροστά από τα ματιά σου και εσύ δεν μπορείς να τον αναγνωρίσεις. Κατά συνέπεια, μάλλον συμβαίνει το δεύτερο - ο αόμματος δηλ. - ή καλύτερα - γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν μπορώ να μιλήσω για την τύφλα σου - σε εσένα απομένει η ευκαιρία να αποδείξεις πως βλέπεις και τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπεις.

Ξέρεις, πολλοί λένε πως βλέπουν. Το θέμα είναι τι βλέπουν και πώς το βλέπουν.

quote:
Αυτό που επιτυγχάνουν μερικοί είναι να αυφπνίζονται στιγμιαία, και αυτό να διαρκεί τόσο λίγο, όσο μπορουν να το διαχειριστούν χωρίς να... σαλτάρουν.

Η στιγμή για έναν "αφυπνισμένο" άνθρωπο είναι ίδια με μια αιωνιότητα. Δεν υπάρχει αφύπνιση στιγμιαία, όπως δεν υπάρχει και αφύπνιση παντοτινή ή μόνιμη. Υπάρχει απλά ... αφύπνιση. Άπαξ και συμβεί, τότε ο "αφυπνισμένος" εισέρχεται στην Μεγάλη Σχολή του Άχρονου. Θα συμφωνήσω πάραυτα, στο θέμα της διαχείρισης. Θέλει προσοχή. Μεγάλη προσοχή.

quote:
Απλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή, θα σου δωθεί η ευκαιρία ξανά, όπως δίνεται σε όλους μας, να μπείς και να παραμείνεις εκεί. Τότε θα γνωρίζεις για την αλήθεια.

Heretic, εγώ φίλε μου, δεν γνωρίζω την αλήθεια. Απλά, μερικές φορές, τυγχάνει να την λέω.

01/11/2015, 17:21:50
quote:
Heretic

Το χάσμα είναι τόσο μεγάλο και δύσβατο, που δεν μας παίρνει προς το παρόν να μπαίνουμε και να βγαίνουμε στη Ροή (πραγματικότητα) αυτοβούλως*.

Είναι η πρώτη φορά που συναντώ στο esoterica κάποιον που διευκρινίζει τον ... κώδικά του. Ευχάριστο αυτό. Αποκαλείς την πραγματικότητα, Ροή (με κεφαλαίο). Την ερμηνεύεις έτσι δηλ. την εννοείς με αυτόν τον τρόπο. Ωραίο. Μ' αρέσει. Μήπως σ' αρέσει κι εσένα λίγο το glam ; Για να βάζεις και κεφαλαίο στο "ροή" ... λέω ...

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, στην Ροή Heretic, πάντα, μπαινοβγαίνουμε. Δεν μπορούμε να μπούμε και να μείνουμε. Πρέπει κάποια στιγμή να βγούμε. Αν μείνουμε, τότε δεν θα επανέλθουμε ποτέ. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά, είναι ο χρόνος παραμονής και το σημείο που μένουμε,

που και για πόσο

Και τα δύο εξαρτώνται από την ικανότητά μας και από την εξάσκησή μας. Και τα δύο, μεταβάλλονται αναλόγως τον βαθμό της συνειδητότητάς μας.

*Όσον αφορά τώρα το "αυτoβούλως"... Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά έχω παραδείγματα από κάποιους που το δοκίμασαν : Η παραμονή στην Ροή αυτοβούλως για παραπάνω από το επιτρεπτό, ισοδυναμεί με βλάβη, με το σαλτάρισμα που λες.

Άλλωστε, και γραφικά να το πάρουμε όπως φαίνεται και στην εικόνα σου, το VOID, ένα clubάκι είναι. Μπαίνουμε, περνάμε καλά, λέμε καμιά μαλακία, χτυπάμε κά'να ξέμπαρκο μυστήριο γκομενάκι και μετά φεύγουμε ... έτσι ; Δεν καθόμαστε εκεί για πάντα. Ή ...μας διώχνουν άμα δεν καθόμαστε φρόνιμα. Με πιάνεις ;

Edited by - z_i_p on 01/11/2015 17:36:10

01/11/2015, 18:26:51
Το enter the void είναι κάτι παραπάνω. Πρώτα είναι μια καλλιτεχνική πρόταση (κάνω συχνά τέτοιες), πρόκειται για την πολύ καλή ταινία του Joe Gaspar, με χρυσό φοίνικα στις Κάννες. Κάποια στιγμή ένας φίλος του Gaspar (σημείωση δηλωμένος άθεος) του έδωσε την Θιβετιανή Βίβλο των Νεκρών. Ένα βιβλίο απο την βουδιστική παράδοση. Και ο Gaspar που του άρεσε σαν βιβλίο, εμπνεύστηκε και έφτιαξε μια ταινία. Το the void είναι όντως ένα club, είναι πιο συγκεκριμένα "ένα από αυτά τα μέρη που πεθαίνεις", όπως γράφουν στα μυθιστορήματα. Για να μην δίνω έτοιμη τροφή, αν λέει σε κάποιον τίποτε το θέμα ως εδώ, ας το ψάξει γιατί αξίζει η συνέχεια.

Όσο για τα άλλα σχόλιά σου, σαφώς και είναι αρκετά προβοκατορικά και δεν έχει νόημα να απαντήσω. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει για τον εαυτό του ότι θέλει, όπως και να ισχυρίζεται στο ίντερνετ πολλά περισσότερα. Η πείρα μου όμως μου έχει δείξει ότι συνήθως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Γι αυτό κι εγώ δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα για τους άλλους. Καλό είναι να μην το κάνεις κι εσύ. Ειδικά όταν κουβαλάς κάποια "ιστορια" στην παρουσία σου στο συγκεκριμένο φόρουμ.
Φιλικά όλα αυτά ;)

01/11/2015, 18:34:48
Και ποια/που είναι ακριβώς η "προβοκάτσια" που κάνω Heretic; Το ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι, δεν σημαίνει πως είναι προβοκατόρικο. Ο Λόγος μου είναι πολυ-επίπεδος. Όχι προβοκατόρικος. Και είναι η πρώτη φορά που κάποιος εδώ μέσα με κατηγορεί για προβοκατόρικο λόγο, ομολογώ. Αυτό μπορεί να σου το βεβαιώσουν κι άλλα παλιά μέλη. Έχω κατηγορηθεί για ένα εκατομμύριο πράγματα, αλλά ποτέ για το ότι κάνω προβοκάτσια. Θα ήθελα λοιπόν να μου τεκμηριώσεις αυτήν την άποψή σου, αν μπορείς κι αν θέλεις φυσικά.

Heretic,

να θυμάσαι πάντα κάτι, όταν συζητάς μαζί μου : Αυτά που γράφω, μπορεί και να μην σημαίνουν κάτι. Μπορεί να μην σημαίνουν τίποτε. Μην τους δίνεις λοιπόν περισσότερη σημασία από αυτή που έχουν γιατί τότε δίνεις αξία στο τίποτε.

Edited by - z_i_p on 01/11/2015 18:52:44