- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
φτερά νυχτερίδας, ξέρεις τώρα....
Γιατί τους ψάχνεις για συμμαχία ενάντια στον Θεό;
Θα χάσετε, ρε κακομοίρη μου....Θα σας πάρει τα πάσα!!!!

εννοώ...Αυτή υπάρχει και καλώς..Γιατί, όμως, ότι χριστιανικό,
λοιδωρείται;
Και το λέω, γιατί ξέρω ότι δεν γίνεται επι σκοπού, ή απο ασέβεια,
αλλά, τόσο σύμπτωση, ότι χριστιανικό, να σηκώνει ειρωνεία κι ο
κάθε αλαφροίσκιωτος, να έχει άποψη;Δεν λέω να μην έχει,αλλά, το ίδιο
δικαίωμα, χωρίς ειρωνίες, έχει κι ο χριστιανός...
Αυτό, έχετε σκεφτεί, κάποιοι εξ υμών, αν το αποδέχεστε;
Έχει την σημασία του κι αυτό για να ξέρει ο καθένας, πως βλέπει
τους άλλους....
Έχει σημασία στο να μην είμαστε στρατόπεδα, αλλα αναζητητές της
αλήθειας, του μέλλοντος του ανθρώπου, γιατί ότι και να συζητάμε,
είτε απο επιστημονικής πλευράς, είτε φιλοσοφικής, είτε θρησκευτικής,
το μέλλον του ανθρώπου, περιλαμβάνει και τα τρία κι ας είναι
κάποιοι κολλημένοι με ένα απο αυτά, την τεχνολογία....
Το μέλλον, έχει πολλές πτυχές του ανθρώπου που δεν γνωρίζουμε...
Πρέπει να αυξήσουμε, όχι να μειώσουμε τον τρόπο αντίληψης μας,
δεν χρειαζόμαστε απλοποίηση, αλλά πολυπλοκότητα...Εκεί είναι το
ανθρώπινο πνεύμα και γι αυτό πρέπει να υπαρχει άσκηση, πνευματική,
αναζήτηση, προβληματισμός κι όχι ελαφρύτητα......
quote:
trexagireve- Αυτή την ελευθερία της έκφρασης, που δείχνει ο φίλος elo,
εννοώ...Αυτή υπάρχει και καλώς..Γιατί, όμως, ότι χριστιανικό,
λοιδωρείται;
Και το λέω, γιατί ξέρω ότι δεν γίνεται επι σκοπού, ή απο ασέβεια,
αλλά, τόσο σύμπτωση, ότι χριστιανικό, να σηκώνει ειρωνεία κι ο
κάθε αλαφροίσκιωτος, να έχει άποψη; Δεν λέω να μην έχει,αλλά, το ίδιο
δικαίωμα, χωρίς ειρωνίες, έχει κι ο χριστιανός...
Σωστό αυτό που λέει ο trexagireve
Πάντως φίλε trexagireve αν γνωρίζεις την λαϊκή μας παράδοση αλαφροΐσκιωτος θεωρείται αυτός που βλέπει αόρατες δυνάμεις, πνεύματα, ξωτικά, διάβολους και τριβόλους ….
Πχ εκτός τους γνωστούς μας έκπτωτους και τους αρχαιοελληνικούς έκπτωτους…

Για αυτό όσοι νιώθουν αλαφροΐσκιωτοι απαγορεύεται πλέον να έχουν γνώμη…![]()
Αν και αγαπητέ trexagireve με μπέρδεψες με το μήνυμα σου, τελικά οι αλαφροΐσκιωτοι να έχουν άποψη ή όχι… ![]()

Edited by - elo on 29/06/2009 22:30:56
που ξέραμε, αλλά γι αυτούς του τώρα....Αυτούς που αλαφροπατάνε
όπου νάναι...Καλά λές για τους παλιούς καλούς αλαφροίσκιωτους...
Πάντως, οι σημερινοί, θα τους ρίχνανε πολύ καζούρα...
Βλέπεις, αυτά που βλέπανε οι παλιοί αλαφροίσκιωτοι,χλευάζουν
οι αλαφροίσκιωτοι του σήμερα...
Γι αυτό ναι στους αλαφροίσκιωτους, ναί στους χριστιανούς, ναί
σε όλους που έχουν άποψη για διάλογο..Μπας και φτάσουμε κάποτε
κάπου ολοκληρωμένα....Αλλά...
Μόνο η "πόρτα" είναι που δείχνει άσχημα..
Ξέρεις, το φέις κοντρόλ....Βγάζει εντελώς απέξω απο τη συζήτηση, τον
..διάλογο
quote:
Καλέ μου Γιάπετ, οι έκπτωτοι, είναι γνωστοί, κέρατα,
φτερά νυχτερίδας, ξέρεις τώρα....
Όχι βρε, πού να ξέρω;;
Δηλαδή ο μπάτμαν είναι έκπτωτος;;
Ο γείτονάς μου ο Μηνάς, που όλοι λένε ότι έχει κέρατα, είναι έκπτωτος;;
quote:
Γιατί τους ψάχνεις για συμμαχία ενάντια στον Θεό;
Θα χάσετε, ρε κακομοίρη μου....Θα σας πάρει τα πάσα!!!!
Μπα... το καλλίτερο αποτέλεσμα για τους άλλους είναι η ισοπαλία...
Εσύ με ποιούς είσαι;
Με εμάς ή με τους άλλους;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
αυτό...Γκαραντί...
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Αγαπητέ μου Kostakis, όταν δεν ξέρει κανείς καλά κάτι, ή τις
συνθήκες που τελείται, καλά είναι να μην κάνει γενικόλογες
κρίσεις..
Αρκεί να ξέρει να διαβάζει την αρχαία ελληνική στα βασικά της. Αν δεν ξέρει, καλό είναι να μη διαβάζει σκέτη μετάφραση, προτιμότερο να μη διαβάζει τίποτα.
quote:
Ο Θεός δεν έχει λαό του,όπως το εννοείς, ιδιαίτερα,
αλλά, σαν λαός που διέδωσε την λατρεία του αληθινού Θεού
και γι αυτό ΗΤΑΝ ο περιούσιος λαός οι εβραίοι, ενώ τώρα είναι
η Ελλάδα, αφού σταύρωσαν τον Χριστό...
Το σημείο αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως ρατσιστικό και διχαστικό απέναντι σε όλους τους μη Έλληνες Χ.Ο. Το αγνοώ όμως αυτό και ξαναθέτω το ερώτημα, στη δική σου βάση : ποιος ο λόγος να υπάρχει περιούσιος λαός (αρχικά, όπως λες, οι Εβραίοι, μετά οι Έλληνες(;) ) για ένα Θεό πανταχού (και εννοούμε πανταχού και εκτός γης δηλαδή) παρόντα και τα πάντα πληρόντα; Επειδή απλά αυτό ευνοεί και βολεύει τη φαντασιοπληξία του Νεοέλληνα; τι ακριβώς τόσο σημαντικό έκαναν οι Έλληνες για να ονομαστούν "περιούσιοι"; εγώ έχω μία απάντηση, αλλά θα ήθελα πρώτα να μου δώσεις τη δική σου.
quote:
Οπότε, τότε, υπο συνθήκες δουλείας,στην Αίγυπτο, προστατεύθηκε απο τον Θεό ο λαός του Ισραήλ, ώς τήρηση υποσχέσεως του Θεού, ότι θέλω σώσει σε, προς τον Αβραάμ, ότι θα τον κάνει πατέρα μεγάλου έθνους....
Α, μάλιστα... δηλαδή ο Πανάγαθος και μεγαλόκαρδος Θεός της Παλαιάς Διαθήκης, με τις τόσες δυνατότητες και επιλογές, με την υπέρβαση του χωροχρόνου και του μέλλοντος, επέλεξε, μεταξύ άλλων λύσεων, τη δεκαπλή (έστω και αλληγορική) τιμωρία ενός ολόκληρου λαού, εξαιτίας του "άπιστου" φαραώ (τον οποίο μάλιστα ούτε καν είχε ο λαός εκλέξει, προκειμένου να "τηρήσει την υπόσχεσή του"(!!!!) προς τον Αβραάμ, αντί να απελευθερώσει τον "περιούσιο" λαό, πείθοντας το φαραώ να τους ανοίξει τις πόρτες της ελευθερίας, έστω και με μία μικρή παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση.
Πολύ ενδιαφέρον... αλήθεια, εσένα προσωπικά (πέραν της όποιας αλήθειας περιλαμβάνεται στο εν λόγω κείμενο), σου φαίνεται αγαθή αυτή η αντιμετώπιση; βρίσκεις π.χ. λογικό όταν το παιδί σου μαλώνει με ένα ξένο παιδί, αντί να φωνάξεις τον άλλο γονιό να νουθετήσει το παιδί του ή έστω να τραβήξεις το δικό σου παιδί από το πεδίο της μάχης, να πάρεις ένα όπλο και να το πυροβολήσεις για παραδειγματισμό; τέλος πάντων...
quote:
Φίλε, γενικά, δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Θεό, πρώτα γιατί δεν τον κατανοούμε και δεύτερον γιατί δουλεύει με πιο πολύπλοκους συνδυασμούς, απο τις δικές μας λογικές εξηγήσεις...
Εντάξει, αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να κρίνεις ένα γραπτό που να αναφέρεται στο Θεό, είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Επίσης, αναφαίρετο δικαίωμά μου είναι να κρίνω κάθε γραπτό που έρχεται στα υπόψη μου και - εμμέσως ή αμέσως - καθορίζει τη δική μου ζωή. Αν αυτό το γραπτό/κείμενο υποστηρίζει τη Θεομπνευστία του μέσα από δράσεις Θεού, οι οποίες όχι μόνο φαίνονται, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ, επίσης έχω κάθε δικαίωμα να το κατακρίνω. Από εκεί και πέρα, είναι διαφορετικές οι γνώμες μας και αυτό είναι σεβαστό.
quote:
Πρέπει να σεβόμαστε και τίποτε, ασχετα απο το άν το πιστεύουμε, ώς αναγνώριση του θρησκευτικού συναισθήματος του άλλου...
Ασφαλώς, αυτό ισχύει εκατέρωθεν και στο αποδεικνύω πιο πάνω.
quote:
Το χειρότερο, όμως, ολων, είναι να κοροιδεύεις τον Θεό, που
άλλοι πιστεύουν, μιλώντας για αληθινούς θεούς, όχι ρομαντικές
ιδεοληψίες...
Συμφωνώ σε αυτό. Βέβαια δεν έχεις αντιληφθεί ότι εγώ προσωπικά δεν κοροϊδεύω το Θεό το δικό σου, αλλά αηδιάζω για τα αίσχη τα οποία του καταλογίζουν κάποιοι άνθρωποι στα κείμενά τους.
quote:
Κι αυτό δεν είναι δικαίωμα του καθενός, το να φτιάχνεις το Θεό στα μέτρα σου...
Ούτε ασφαλώς να είναι σίγουρος ο οποιοσδήποτε ότι ο δικός του Θεός είναι και ο αληθινός, σωστά;
quote:
Το θανατικό,ή άλλα δεινά απο τον Θεό, στους Αιγυπτίους,ήταν για να ελυθερωθεί ο εβραικός λαός, ώστε να γεννηθεί στο ελέυθερο
έδαφος του, ο Υιός Του, αλλά και στο Βυζάντιο, βύθισε τον
στόλο των επιτιθεμένων εναντίον της Πόλης, η Παναγία...
Και πάλι απόδοση ανθρώπινων παθών στο Θεό. Αναρρωτιέμαι τελικά ποιοι έφτιαξαν δικούς τους Θεούς...
quote:
Η προστασία, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, απο την αδικαιολόγητη και ιμπεριαλιστική επιθεση, για να κάνεις κακό, ή να κοροιδέψεις τον άλλο...
Στην περίπτωση των Αιγυπτίων μπορείς ακριβώς να μου πεις που εδράζεται η ιμπεριαλιστική και αδικαιολόγητη επίθεση; και ποιος κρίνει τελικά το αν ήταν αδικαιολόγητη η συμπεριφορά των Αιγυπτίων; μήπως ο Μωυσής και οι συν αυτώ;
Άντε για την περίπτωση των αμυνόμενων της Πόλης, θα κάνω μία εξαίρεση, αν και βέβαια, θα σου υπενθυμίσω ότι καμία αυτοκρατορία της ιστορίας (όπως και η Βυζαντινή προφανώς) δε διήπετο από δημοκρατικές αρχές, αλλά από μαξιμαλιστικές ιμπεριαλιστικές προθέσεις.
quote:
Δεν θέλανε βασιλιά ειρήνης, αλλά εκδικήσεως και όπως ξέρεις δεν τους έκατσε....
Άμε γεια σου...
quote:
Ο Χριστός δεν αμφισβήτησε την Παλαιά Διθήκη, αλλά με την Καινή "ήρθε όπως πληρωσει αυτήν"συμπληρώσει δλδ, όπως αναμένεται και νέο ευαγγέλιο, το τελευταίο του Αγίου Πνεύματος, με την τελική
αποκαλυψη για τον άνθρωπο και τον ρόλο του στο σύμπαν....
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο Χριστός είχε αγαθές προθέσεις στην ιδεολογία του, προτιμώ να δεχτώ ότι τα "περί συμπλήρωσης" της Παλαιάς Διαθήκης αποτελούν τεχνάσματα των Ευαγγελιστών, παρά δική του νοοτροπία. Ένας Χριστός που ευλόγησε τους αμαρτωλούς και συνεκάθισε με τους περιθωριακούς, δε θα δεχόταν ποτέ την εξόντωση άμοιρων Αιγυπτίων για να μπορέσει να γίνει η γέννησή του "κατά τας Γραφάς". Κάτι άλλο τρέχει το λοιπόν...
quote:
Έχετε θέσεις ή είναι τόσο ρομαντικές που φοβάστε να τις ανακοινώσετε;
Αν είναι ρομαντικές, γιατί να φοβηθεί κανείς να τις ανακοινώσει; μήπως απλά δε γίνεται καμία προσπάθεια για να ακουστούν, έστω και ως πληροφορία; γιατί για δεύτερη γνώμη ή εναλλακτική κοσμοθέαση ή σοβαρό αντίλογο, δεν τις βλέπω ποτέ να γίνονται αποδεκτές και ανησυχώ φυσικά για το επίπεδο ενός τέτοιου κοινωνικοθρησκευτικού διαλόγου.
quote:
Ρε φίλε, οι έκπτωτοι, πέφτουν ακόμη
Ας κάνω και λίγο χιούμορ... το μόνο που μας χρειάζεται είναι να μας δώσει κάποιος στοιχεία για την ταχύτητα και το ευθύγραμμον της κίνησης των έκπτωτων και τότε θα μπορέσουμε να προσδιορίσουμε σε ποιο περίπου σημείο του σύμπαντος βρίσκονται αυτή τη στιγμή.
quote:
Εκτός απο τους Παλαιστίνιους, οι Σύριοι, οι Έλληνες κι οι υπόλοιποι άραβες έχουν το μίσος των εβραίων, εσύ ρε φίλε, στον Θεό τα
ρίχνεις;
Αν είχες ρωτήσει εμένα, θα σου έλεγα πως όχι, δεν τα ρίχνω στο Θεό. Τα ρίχνω σε αυτούς που γράφουν κείμενα, με τα οποία ταυτίζουν την "ιστορική" τους πορεία (Παλαιά Διαθήκη) με τη Θεϊκή Πρόνοια και το συνονθύλευμα το ονομάζουν Θεομπνευστία. Αμετροέπεια το λιγότερο.
quote:
Ο Θεός είναι μονο καλός, φίλε μου...Είναι ολος τόσο καλός, που δεν μπορείς να δεις το καλό που κάνει...
Επειδή σε αυτό συμφωνούμε, θα δεχτείς ότι δεν είναι δυνατό να βιαιοπραγεί εναντίον αθώων Αιγυπτίων.
Αγαπητή pyramid
quote:
Ο Θεός μπορεί να μην έχει αγαπητέ kostakis λαούς δικούς του, αλλά σίγουρα οι λαοί έχουν θεούς δικούς τους.
Δε φταίω εγώ αν η ερμηνεία του κειμένου αφήνει άλλο αποτέλεσμα. Το οτι οι λαοί έχουν Θεούς δικούς τους είναι αποτέλεσμα κοινωνικών διεργασιών, τις οποίες αρνούμαι να αποδεχτώ ως κάτι πέραν μίας ομαδικής παρόρμησης (για να μην πω υποχρεωτικής συμμόρφωσης σε πολλές περιπτώσεις) και με τις οποίες φυσικά είμαι κάθετα αντίθετος.
quote:
Κατά την άποψή μου ο κάθε άνθρωπος δεν θέλει καθόλου να έχει έναν δικό του θεό με την έννοια του θεού που δεν αναγνωρίζεται από άλλους, θέλει να έχει έναν θεό που ενδιαφέρεται για εκείνον περισσότερο από τους άλλους και αυτό να συμβαίνει γιατί τον θεωρεί καλύτερο.
Αν ο κάθε άνθρωπος θέλει να έχει ένα Θεό Χ, τότε ο Θεός αυτός δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Αφήνω εντελώς στην άκρη το εγωιστικό αυτής της συμπεριφοράς των ανθρώπων, την οποία πολύ ορθά ερμηνεύεις.
Αν όμως ο Θεός δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου ανθρώπινου "θέλω", αλλά πραγματικότητα πέραν του ανθρώπινου "ομοιώματός" του, με την έννοια του Παντοκράτορα, πιστεύω ότι η απόδοση στο Θεό οποιασδήποτε δράσης, επιλογής ή σκέψης σε θέματα ανθρώπινων διενέξεων απλά οδηγεί τους πιστούς του ένα βήμα πιο κοντά στην εξομοίωσή του με "ανθρώπινες" δραστηριότητες των αρχαιότερων "Θεών" (βλ. δωδεκάθεο κλπ. κλπ.). Ποιος άλλωστε αγνοεί τη συμμετοχή των "Θεών" του Δωδεκαθέου στις μάχες, στις επιλογές, στην καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων; ακριβώς το ίδιο πράγμα σε "φιλοεβραϊκή" έκδοση αποτελεί τόσο η "υπόσχεση" του Θεού στον Αβραάμ, η τιμωρία των Αιγυπτίων και η Έξοδος, οι Δέκα Εντολές, ο Πύργος της Βαβέλ και λοιπά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης. Μέχρι εδώ προς το παρόν...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Εσύ με ποιούς είσαι;
Με εμάς ή με τους άλλους;;
Καλή ερώτηση?
Αλήθεια ποιοί είναι αυτοί και ποιοί είναι οι αλλοι ομως?
quote:
quote:
trexagireve Ο Θεός είναι μονο καλός, φίλε μου...Είναι ολος τόσο καλός, που δεν μπορείς να δεις το καλό που κάνει...
kostakis Επειδή σε αυτό συμφωνούμε, θα δεχτείς ότι δεν είναι δυνατό να βιαιοπραγεί εναντίον αθώων Αιγυπτίων.
Δεν ξέρω αν εχετε διαβάσει τα εδάφια που αναφέρονται στην έξοδο.
Ποιός ο λόγος να οδηγήσει ο γιαχβέ τους Εβραίους απο την Αίγυτο στο όρος Σινά. Κάποιοι μιλούν για 1.000.000 Εβραίους κάποιοι μιλούν για 6.000.000 αφού η κιβωτός πήγαινε 3 μέρες μπροστά στην πορεία.
Οδήγησε ενα τέτοιοι πλήθος και αντί να το οδηγήσει βόρεια της Αιγύπτου προς την Χαναάν το οδήγησε ανατολικά προς το Σινά σε μία απόσταση που δεν θα μπορούσε σε καμμία περίπτωση να επιβιώσει.
Εκεί λοιπόν στο Σινά ο γιαχβέ επειδή ``νευρίασε`` αποφάσισε να ``εξοντώσει`` τον εκλεκτό του αυτό λαό
.
Με τη ίδια μέθοδο του Προμηθέα που κορόιδεψε το Δία με την ίδια μέθοδο ο Μωυσής παραμύθιασε το γιαχβέ να μην εξοντώσει τους Εβραίους.
Ποιοί τα σκέφτηκαν αυτά τα πράγματα?
Υπήρξε πράγματι γιαχβέ γιατί αν υπήρξε θα πρέπει να προσέχουμε..![]()
ρε κάτι πράγματα.. ![]()