ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
06/04/2008, 23:40:24
Αγαπητοί φίλοι, το θέμα είναι πως δεν γίνεται κάποιος
να αναγνωρίζει κάποια μυστήρια του χριστιανισμού και
κάποια όχι...
Πως να το κάνουμε ή είσαι χριστιανός ή όχι,
δεν γίνεται με ολίγη πίστη, όπως στον καφέ...
Ή πιστεύεις σε όλο τον χρισταινισμό ή καθόλου...
Το τι γίνεται με τα παιδιά, όλου ξέρουμε ότι το πρόβλημα τώρα τελευταία προέκυψε...΄
Μόλις υπήρξε ο πολιτικός γάμος που επιβλήθηκε
Είναι κατι σαν το δίπλωμα οδήγησης, διακαιούται
ο καθένας να έχει άλλο;
Όχι όλοι πειθαρχούμε και πάμε και τα ακουμπάμε
για να το πάρουμε. Με τον γάμο, εφόσον δηλώνουμε
χριστιανοί γιατί να μην δεχτούμε και το τι πρέπει
να γίνεται; Δική μας είναι η θρησκεία και την κάνουμε
ότι θέλουμε;
07/04/2008, 01:08:21
quote:
trexagireve
Αγαπητοί φίλοι, το θέμα είναι πως δεν γίνεται κάποιος
να αναγνωρίζει κάποια μυστήρια του χριστιανισμού και
κάποια όχι...
Πως να το κάνουμε ή είσαι χριστιανός ή όχι,
δεν γίνεται με ολίγη πίστη, όπως στον καφέ...
Ή πιστεύεις σε όλο τον χρισταινισμό ή καθόλου...
Το τι γίνεται με τα παιδιά, όλου ξέρουμε ότι το πρόβλημα τώρα τελευταία προέκυψε...΄
Μόλις υπήρξε ο πολιτικός γάμος που επιβλήθηκε
Είναι κατι σαν το δίπλωμα οδήγησης, διακαιούται
ο καθένας να έχει άλλο;
Όχι όλοι πειθαρχούμε και πάμε και τα ακουμπάμε
για να το πάρουμε. Με τον γάμο, εφόσον δηλώνουμε
χριστιανοί γιατί να μην δεχτούμε και το τι πρέπει
να γίνεται; Δική μας είναι η θρησκεία και την κάνουμε
ότι θέλουμε;

............... Εν μέρει φίλε trexagireve έχεις δίκιο , δική σας η θρησκεία και την κάνετε ότι θέλετε . Όμως φίλε μου έλα που υπάρχουν και αλού πορτοκαλιές ......
Και για να γίνω πιό σαφής θα σου διηγηθώ μιά προσωπική μου ιστορία για να καταλάβης .

Όταν πριν 44 χρόνια θέλησα να παντρευτώ , πήγα στην Αρχιεπισκοπή για να εκδόσω την άδεια γάμου .
Έκει λοιπόν στην γραμματεία αν θυμάμαι καλά ό υπεύθυνος , ένας αρχιμανδρίτης , μου ζήτησε ένα έγγραφο , "ελευθεροχάρτι" μου το ονόμασε από τον τόπο που μεγάλωσα . Εγώ άλλο έγγραφο απο το βαπτιστικό μου δεν διέθετα και ούτε κανένα συγγενή στην Αλεξάνδρεια που μεγάλωσα μέχρι τα είκοσί μου χρόνια είχα για να μου στείλη τέτοιο πράγμα .

Του εξήγησα πως έχουν τα πράγματα , αυτός όμως ανένδοτος , ούτε μάρτυρες δεν δεχότανε να καταθέσουν ενόρκως . Είχα περιέλθει σε αδιέξοδο βλέπεις τότε ο μόνος τρόπος να παντρευτή κάποιος ήταν ο Θρησκευτικός .

Στην απελπισία μου απάνω σκέφτηκα να τα παίξω όλα για όλα και κατόπιν συνεννοήσεως με την σύζυγό μου και τα αδέλφια της , ξαναπήγα στην Αρχιεπισκοπή ,ίσια στο γραφείο του "παπατζόρα" και του είπα :
-Σεβασμιώτατε έρχομαι για τελευταία φορά να σας ζητήσω να μου χορηγήσετε την άδεια γάμου . Άν δεν μου τη χορηγήσετε εσείς είμαι αποφασισμένος με την μνηστή μου να ασπασθούμε τον Καθολικισμό και να παντρευτούμε σύμφωνα με το Καθολικό δόγμα .

Πήδησε απάνω λες και τον τσίμπησε σκορπιός . Για πότε δέχθηκε να καταθέσουν ενόρκως δύο μάρτυρες , για πότε βγήκε η άδεια γάμου , περιττό να σου το περιγράψω .
Θέλεις και το δίδαγμα ; Αν κάθε φορά που κάποιος που έχει τελέσει πολιτικό γάμο θελήσει να βαπτίση τα παιδιά του , και συναντήσει την άρνηση του ιερέα (γιατί τέτοια εγκύκλιος δεν υπάρχει) , δηλώσει ότι θα τα βαπτίση σε Καθολική εκκλησία ή ακόμα καλύτερα σε Ουνιτική , σε διαβεβαιώ φίλε trexagireve , ότι εν ριπή οφθαλμού θα λύση το πρόβλημά του , όπως έλυσα και εγώ τότε το δικό μου .

D.P.J. 10Μέλος
07/04/2008, 09:02:37
quote:

-Αυτά ευελπιστούμε σιγά σιγά αλλά σταθερά να αλλάξουνε! θα δούμε......αν κρίνω από τη δική μου Μητρόπολη θα πω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος!

Να κάνω μια πρόβλεψη φίλε europeos 2 ; ΕΑΝ αλλάξουνε αυτά όπως λες , θα ψάχνετε να βρήτε παπάδες και μητροπολίτες .....με το τουφέκι !
Εκτός και εάν τα καταφέρει ο κλήρος έτσι , ώστε η μισθοδοσία των μελών του από το Δημόσιο , να είναι στο ύψος των δηλωμένων και άδηλων πόρων τους !
Εσύ τι πραγματικά πιστεύεις ότι θα γίνει :
1 . Το πρώτο
2 . το δεύτερο
3 . δεν θα υπάρχει χρηματισμός off the record (αλλά "καθιερωμένος") πλέον , όπως λες
4 . δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικό τελικά .

07/04/2008, 09:27:43
sonofzeus:
quote:
Επι του θέματος, είναι ανατριχιαστικά εγκληματικό να τιμωρούνται τα παιδιά από την εκκλησία με το να τα θεωρεί και να τους βάζει ταμπέλα παιδιά πόρνων ή εξώγαμα και φρικιαστικό να μην τα βαπτίζει!! (όπου κι όταν γίνεται αυτό) επειδή δεν εγκρίνει το είδος συμβίωσης ή γάμου των γονέων των.

Απάντηση: Sesostris:<<(τέτοια εγκύκλιος δεν υπάρχει)>>

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

07/04/2008, 09:43:10
D.P.J. 10:
quote:
Να κάνω μια πρόβλεψη φίλε europeos 2 ; ΕΑΝ αλλάξουνε αυτά όπως λες , θα ψάχνετε να βρήτε παπάδες και μητροπολίτες .....με το τουφέκι !
Εκτός και εάν τα καταφέρει ο κλήρος έτσι , ώστε η μισθοδοσία των μελών του από το Δημόσιο , να είναι στο ύψος των δηλωμένων και άδηλων πόρων τους !
Εσύ τι πραγματικά πιστεύεις ότι θα γίνει :
1 . Το πρώτο
2 . το δεύτερο
3 . δεν θα υπάρχει χρηματισμός off the record (αλλά "καθιερωμένος") πλέον , όπως λες
4 . δεν θα γίνει τίποτα ουσιαστικό τελικά .

-Κατά αρχάς για τους μισθούς των Μητροπολίτων έχω πει ότι τους θεωρώ απαράδεκτους. Οι μισθοί των παπάδων θα πρέπει να αυξηθούν σε λογικά πλαίσια αλλά! επειδή υπάρχει το ρητό <<ο τεμπέλης κι ο φαγάς! ή δραγάτης ή παπάς>>, θα πρέπει να αναπροσσαρμοτεί ο χρόνος εργασίας τους ώστε να ανταποκρίνεται στο μισθό τους. Τουτέστιν τουλάχιστον 3 λειτουργείες την Κυριακή! ώστε να μπορούν και οι ξενύχτηδες να εκκλησιαστούν, αλλά και το Σάββατο! όπως και συνεχή ενασχόληση με κοινωφελής σκοπούς.
-Από κει και έπειτα! η εκκλησία τόσο από την περιουσία της όσο και από τη συνδρομή των πιστών μπορεί άνετα να καλύψει τους μισθούς και τα εν γένη έξοδά της. Εξάλου με αυτή την κίνηση και περισσότεροι πιστοί θα επιστρέψουν στις τάξεις της οπότε θα αυξηθούν τα έσοδα! αλλά και θα λιγοστέψουν οι Μητροπολίτες-παπάδες γιατί όσοι είναι τεμπέληδες και επιτήδηοι θα την κοπανίσουν και θα μέινουν μόνο οι <<καλοί και ενάρετοι>>.
Δεν μπορώ να γνωρίζω! αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο αλλά θέλω να το πιστεύω.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

07/04/2008, 16:46:29
quote:
europaios2
Απάντηση: Sesostris:<<(τέτοια εγκύκλιος δεν υπάρχει)>>

Απάντηση: europaios2: <<(Τέτοια εγκύκλιος υπάρχει με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 1982)>>

macedon

07/04/2008, 18:08:44
quote:

Απάντηση: europaios2: <<(Τέτοια εγκύκλιος υπάρχει με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 1982)>>
macedon

Για ποια εγκύκλιο μιλάς;
Να τη δούμε;

Edited by - Ψηλός on 07/04/2008 18:09:50

07/04/2008, 18:22:00
quote:

Επι του θέματος, είναι ανατριχιαστικά εγκληματικό να τιμωρούνται τα παιδιά από την εκκλησία με το να τα θεωρεί και να τους βάζει ταμπέλα παιδιά πόρνων ή εξώγαμα και φρικιαστικό να μην τα βαπτίζει!! (όπου κι όταν γίνεται αυτό) επειδή δεν εγκρίνει το είδος συμβίωσης ή γάμου των γονέων των.

φιλικά Γιάννης

Φίλε Γιάννη,
Δεν έτυχε να δω παιδάκια να τριγυρνούν με ταμπελίτσα που να αναγράφει πως πρόκειται για παιδιά πόρνων.

Η Εκκλησία, αντιθέτως, έχει ιδρύματα και νοιάζεται ακόμη και για όσα παιδάκια είναι ανεπιθύμητα από τους γονείς τους, είτε γεννημένα, είτε που πρόκειται να γεννηθούν, παροτρύνοντας τους μέλλοντες γονείς να φέρουν εις πέρας την εγκυμοσύνη και αν δεν θέλουν το παιδί τους, μπορούν να το ξεφορτωθούν σε κάποιο ίδρυμα της Εκκλησίας.

Αν θεωρείς πως είναι "φρικιαστικό" να μην τα βαπτίζει, τότε θα πρέπει να μιλήσεις στους γονείς τους που αρνήθηκαν τη ζωή της Εκκλησίας.
Εκτός κι αν, οι γονείς, ενώ επέλεξαν γι' αυτούς να βγουν εκτός Εκκλησίας, επιθυμούν να εντάξουν τα παιδιά τους στη λειτουργική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, οπότε θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στην ιεραρχία της Εκκλησίας και θα βρεθεί λύση.

Αν κάποιο ζευγάρι, για διάφορους σεβαστούς λόγους, δεν μπόρεσε να τελέσει το μυστήριο του γάμου στην Εκκλησία και έτυχε να τεκνοποιήσουν πριν μπορέσουν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου, τότε και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει λύση.

Η Εκκλησία δείχνει αμέριστη κατανόηση όταν πρόκειται, όντως, για "προβληματικές" περιπτώσεις.

Όταν όμως διαχωρίζεις τη θέση σου και εγκαταλείπεις τη ζωή της Εκκλησίας, είναι αδιανόητο και προσβάλλει και εσένα τον ίδιο, να απαιτείς κάτι το οποίο, στη βάση του, το αρνείσαι ο ίδιος.

sonofzeusΜέλος
07/04/2008, 21:02:49
φίλοι γειά σας
έγραψα
quote:

είναι ανατριχιαστικά εγκληματικό να τιμωρούνται τα παιδιά από την εκκλησία με το να τα θεωρεί και να τους βάζει ταμπέλα παιδιά πόρνων ή εξώγαμα

και η απάντηση!

quote:

Ψηλός
Δεν έτυχε να δω παιδάκια να τριγυρνούν με ταμπελίτσα που να αναγράφει πως πρόκειται για παιδιά πόρνων.
europaios2
Eγώ δεν είδα καμιά ταμπέλα σε παιδιά!

Φαίνεται ότι δεν μιλάω καλά ελληνικά, δεν εξηγείται αλλιώς, με το "βάζει ταμπέλα" θέλω να πω ότι ή εκκλησία τα χαρακτηρίζει, τα χωρίζει σε κατηγορίες, και τα φακελώνει-όχι δεν θα δείτε παιδιά μέσα σε φακέλους- ελπίζω να έγινα κατανοητός. Δεν μπορώ να δεχτώ τις απαντήσεις ούτε σαν κακόγουστο χιούμορ. Νόμιζα ότι οι ταμπέλες παιδιά πόρνης,εξώγαμα, μπάσταρδα ανήκουν πια στο παρελθόν,λείπω καιρό από την Ελλάδα.
Το παράξενο είναι ότι ενώ αμφιβάλλετε για την εγκύκλιο περί βάπτισης και πολιτικού γάμου, άρα μάλλον δεν είναι απόφαση της ΔΙΣ αλλά του κάθε αρμόδιου μητροπολίτη,συμφωνείτε με την άρνηση του ιερέα.
Σύμφωνα με οδηγίες απο εταιρείες που ασχολούνται με βαπτίσια (δεξιώσεις κλπ) έμαθα
στ) Ἀνάδοχος τοῦ παιδιοῦ δέν μπορεῖ νά γίνει ἀλλόδοξος ἤ ἀλλόθρησκος, ἀλλά καί Ὀρθόδοξος, ὁ ὁποῖος ἔχει τελέσει μόνο πολιτικό Γάμο.

ζ) Τέκνα προερχόμενα ἀπό γονεῖς πού ἔχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο, βαπτίζονται ἐφόσον ὁ Ἀνάδοχος ἐγγυᾶται τήν κατήχηση τοῦ νεοφωτίστου.

αλλά συγχρόνως ότι

Υπάρχουν ιερείς οι οποίοι δεν δέχονται να τελέσουν το μυστήριο της Βάπτισης αν οι γονείς δεν έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο . Έτσι κι αλλιώς μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα θρησκευτικό γάμο και Βάπτιση.

Αυτό, και επίσης φρικιαστικό ότι μερικοί ιερείς αρνούνται ακόμη και την κηδεία ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους συγγενείς από πείσμα και μόνο ενώ ο πεθαμένος είναι βαπτισμένος Χ.Ο. που δεν τον έχει αφορίσει η εκκλησία. Είναι φανερό ότι αυτό αποτελεί εκβιασμό, που είναι ποινικό αδίκημα, αλλά ξέχασε ο θεός να συμπεριλάβει τον εκβιασμό στις αμαρτίες!
Φίλε ψηλέ λες

quote:

Όταν όμως διαχωρίζεις τη θέση σου και εγκαταλείπεις τη ζωή της Εκκλησίας, είναι αδιανόητο και προσβάλλει και εσένα τον ίδιο, να απαιτείς κάτι το οποίο, στη βάση του, το αρνείσαι ο ίδιος.

πολλοί "εγκαταλείπoυν τη ζωή της Εκκλησίας" αλλά η εκκλησία βαπτίζει τα παιδιά τους, π.χ. κανενός αμετανόητου εγκληματία ακόμα και βιαστού ή δολοφόνου δεν θα αρνηθούν να βαπτίσουν παιδί. Αν κάποιος πεθάνει ενώ διέπραττε μοιχεία -ωραίος θάνατος- σίγουρα η εκκλησία δεν θα έχει πρόβλημα για την κηδεία του. Είμαι σίγουρος αν ένα ζευγάρι μουσουλμάνων ή αλλόθρησκων γενικά θέλουν να βαπτίσουν το ανήλικο παιδί τους θα τρέξουν οι ιερείς και δεν θα τους πειράζει ο γάμος τους .
Οπως είπα είναι απλά ένας φτηνός εκβιασμος εκ μέρους λίγων ευτυχώς μητροπολιτών και ιερέων και βρώμικος αφού χρησιμοποιούν τα παιδιά , και γέρους γονείς σε περίπτωση κηδείας σαν μέσο εκβιασμού.
φιλικά Γιάννης
sonofzeusΜέλος
07/04/2008, 21:05:28
φίλοι γειά σας
έγραψα
quote:

είναι ανατριχιαστικά εγκληματικό να τιμωρούνται τα παιδιά από την εκκλησία με το να τα θεωρεί και να τους βάζει ταμπέλα παιδιά πόρνων ή εξώγαμα

και η απάντηση!

quote:

Ψηλός
europaios2
Eγώ δεν είδα καμιά ταμπέλα σε παιδιά!

Φαίνεται ότι δεν μιλάω καλά ελληνικά, δεν εξηγείται αλλιώς, με το "βάζει ταμπέλα" θέλω να πω ότι ή εκκλησία τα χαρακτηρίζει, τα χωρίζει σε κατηγορίες, και τα φακελώνει-όχι δεν θα δείτε παιδιά μέσα σε φακέλους- ελπίζω να έγινα κατανοητός. Δεν μπορώ να δεχτώ τις απαντήσεις ούτε σαν κακόγουστο χιούμορ. Νόμιζα ότι οι ταμπέλες παιδιά πόρνης,εξώγαμα, μπάσταρδα ανήκουν πια στο παρελθόν,λείπω καιρό από την Ελλάδα.
Το παράξενο είναι ότι ενώ αμφιβάλλετε για την εγκύκλιο περί βάπτισης και πολιτικού γάμου, άρα μάλλον δεν είναι απόφαση της ΔΙΣ αλλά του κάθε αρμόδιου μητροπολίτη,συμφωνείτε με την άρνηση του ιερέα.
Σύμφωνα με οδηγίες απο εταιρείες που ασχολούνται με βαπτίσια (δεξιώσεις κλπ) έμαθα
στ) Ἀνάδοχος τοῦ παιδιοῦ δέν μπορεῖ νά γίνει ἀλλόδοξος ἤ ἀλλόθρησκος, ἀλλά καί Ὀρθόδοξος, ὁ ὁποῖος ἔχει τελέσει μόνο πολιτικό Γάμο.

ζ) Τέκνα προερχόμενα ἀπό γονεῖς πού ἔχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο, βαπτίζονται ἐφόσον ὁ Ἀνάδοχος ἐγγυᾶται τήν κατήχηση τοῦ νεοφωτίστου.

αλλά συγχρόνως ότι

Υπάρχουν ιερείς οι οποίοι δεν δέχονται να τελέσουν το μυστήριο της Βάπτισης αν οι γονείς δεν έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο . Έτσι κι αλλιώς μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα θρησκευτικό γάμο και Βάπτιση.

Αυτό, και επίσης φρικιαστικό ότι μερικοί ιερείς αρνούνται ακόμη και την κηδεία ερχόμενοι σε σύγκρουση με τους συγγενείς από πείσμα και μόνο ενώ ο πεθαμένος είναι βαπτισμένος Χ.Ο. που δεν τον έχει αφορίσει η εκκλησία. Είναι φανερό ότι αυτό αποτελεί εκβιασμό, που είναι ποινικό αδίκημα, αλλά ξέχασε ο θεός να συμπεριλάβει τον εκβιασμό στις αμαρτίες!
Φίλε ψηλέ λες

quote:

πολλοί "εγκαταλείπoυν τη ζωή της Εκκλησίας" αλλά η εκκλησία βαπτίζει τα παιδιά τους, π.χ. κανενός αμετανόητου εγκληματία ακόμα και βιαστού ή δολοφόνου δεν θα αρνηθούν να βαπτίσουν παιδί. Αν κάποιος πεθάνει ενώ διέπραττε μοιχεία -ωραίος θάνατος- σίγουρα η εκκλησία δεν θα έχει πρόβλημα για την κηδεία του. Είμαι σίγουρος αν ένα ζευγάρι μουσουλμάνων ή αλλόθρησκων γενικά θέλουν να βαπτίσουν το ανήλικο παιδί τους θα τρέξουν οι ιερείς και δεν θα τους πειράζει ο γάμος τους .
Οπως είπα είναι απλά ένας φτηνός εκβιασμος εκ μέρους λίγων ευτυχώς μητροπολιτών και ιερέων και βρώμικος αφού χρησιμοποιούν τα παιδιά , και γέρους γονείς σε περίπτωση κηδείας σαν μέσο εκβιασμού.
φιλικά Γιάννης