ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
17/04/2010, 16:55:03
Εαρινέ, μπορεί κάποιος να χαρακτηρισθεί από "τζασμένος" έως "λαλημένος" (κατα τη νέα Ελληνική),όταν καταπιάνεται μ' αυτά αλλά αυτές οι πεποιθήσεις είναι συστατικά στοιχεία του Έλληνα.

Άλλωστε, είμεθα έθνος ανάδελφον,ε;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

17/04/2010, 19:31:11
Με τις αρλούμπες που λέτε, δεν καταλαβαίνετε,πόσα ελληνικά δεδομένα,προνόμια και δικαιώματα, πουλάτε...Ρε συ Γιάπετ, ξέρεις
τι λέγαμε;Έλεγε ο Σεσόστρις, οτι το κείμενο της ΠΑΛΑΙΆΣ Διαθήκης, δεν είναι τόσο ωράιο σαν κειμενο,όσο το σε αρχαία ελληνικά μεταφρασθέν ίδιο απόσπασμα...Τι κοτσάνες λές;
Ο Έλληνας, είναι γνήσιος απόγονος των αρχαιων προγόνων του και αυτό βρισκεται πέρα απο το γονίδιο του, που ειναι 99,5% ίδιο και απο την παλαιολιθική εποχή,σχεδόν,οπότε, δεν χάνεται...Ούτε το πνεύμα του χάνεται ποτέ και όσοι το ..θάβουν, δείχνουν πόσο πιστεύουν σε αυτό και πόσο προθυμα το θυσιάζουν, για τους σκοπούς τους....
Κάποτε, πρέπει να καταλαβαίνει ο άνθρωπος, πότε είναι πίσω απο την εποχή του και να προσπαθεί να εννοήσει και δεχθεί,όχι να νομίζει, ότι μπορεί να αλλάξει τη ροή του χρόνου...Οι ρομαντικοί, θα εκλείψουν....
Κοιτάξτε μπροστά,όχι πισω...
17/04/2010, 19:42:47
τρεχα....

quote:
Με τις αρλούμπες που λέτε, δεν καταλαβαίνετε,πόσα ελληνικά δεδομένα,προνόμια και δικαιώματα, πουλάτε..

Ειλικρινά χαίρομαι που αυτά που έγραψα σου φαίνονται αρλούμπες...

quote:
.Ρε συ Γιάπετ, ξέρεις
τι λέγαμε;

Τιιι;;;

quote:
Έλεγε ο Σεσόστρις, οτι το κείμενο της ΠΑΛΑΙΆΣ Διαθήκης, δεν είναι τόσο ωράιο σαν κειμενο,όσο το σε αρχαία ελληνικά μεταφρασθέν ίδιο απόσπασμα...

Αυτό κατάλαβες εσύ , απ'αυτό που έγραψε ο sesostris;;;

Για ρώτα τον ίδιο τι έγραψε, γιατί και να το ξαναδιαβάσεις, πάλι το ίδιο θα καταλάβεις....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/04/2010, 19:46:47
Επειδή τα ελληνικά,καλε μου Γιάπετ,δεν είναι μυστικό ή κώδικας επικοινωνίας, για να χαθεί κανείς κι επειδή οι ...καημένες οι λέξεις,λένε τι είναι να πουν,δεν τον ρωτάς εσύ τον Σωτήρη, τι ήθελε να πει,για να καταλάβεις τι έγραψε;....
Μην απογοητεύεσαι, μονάχα....
17/04/2010, 19:55:55
Έχεις πλάκα τρεχα.... και, επειδή έχω κάνα τεταρτάκι καιρό ακόμη, έλα να δούμε με ποιόν τρόπο ο sesostris είπε ότι το κείμενο που θα αποδοθεί στη νεοελληνική, δεν θα είναι τόσο... ωραίο σαν κείμενο, όπως κατάλαβες.

quote:
sesostris

Μη τρέφης φίλε Γιάννη τέτοιες ελπίδες για ακριβείς μεταφράσεις των αρχαίων κειμένων στην νεοελληνική . Γιατί στην χριστιανική διάλεκτο που θα μεταφραστούν θα διαβάζης άλλα αντ’ άλλων .

Μήπως έχει φουντώσει το θυμιατό και σ' εμποδίζει να δεις καθαρά την οθόνη;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

17/04/2010, 19:57:01
Α... και τα Ελληνικά είναι κώδικας επικοινωνίας...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 17/04/2010 19:58:05

17/04/2010, 20:36:02
Το κείμενο ειχε τρεις αποδόσεις,φίλε μου Γιάπετ, για να σε βοηθήσω....Για κοίτα για τί;....
Το θυμιατό μου, με κρατάει πολύ καλά συντροφιά και σε γαλήνη.....
Ναι, ειναι κώδικας επικοινωνιας, τα ελληνικά, αλλά,είπα, ότι τα ξέρουμε, ΟΛΟΙ οι Έλληνες, κατάλαβες;
19/04/2010, 00:11:06
quote:
Sesostris:
Μόνο έτσι θα ξεδοντιαστούν όλοι αυτοί οι υβριστές του ελληνισμού , και ίσως υπάρξει ελπίδα επιστροφής στις ρίζες μας . Να πάψουμε επί τέλους να είμαστε Ρωμιοί και να ξαναγίνουμε Έλληνες .

Aπ' όλες τις βλακείες που διάβασα και λόγω έλλειψης χρόνου, θα σχολιάσω μόνο την παραπάνω.

Διαβάζουμε στη σελίδα 6 της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους (τόμος Ζ):......."Εκχριστιανισμένο ρωμαϊκό κράτος της Ανατολής κατά τους πρώτους αιώνες της ιστορίας του, εξελληνισμένη αυτοκρατορία της χριστιανικής Ανατολής στα χρόνια της ακμής του, ορθόδοξη Ελληνική πολιτεία στο τέλος της ζωής του , το χιλιόχρονο Βυζάντιο έφερε πάντοτε το όνομα «ρωμαϊκόν» ή «Ρωμαίων κράτος», «ρωμαϊκή» ή «Ρωμαίων πολιτεία» ή βασιλεία και κάποτε το όνομα Ρώμη.

Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια, λήμμα: 'Βυζάντιον':
"οι Έλληνες του μεσαίωνος, ωνόμαζον εαυτούς Ρωμαίους.
Και ελέγοντο αληθώς Ρωμαίοι, επί την εποχήν από την οποίαν εξεδόθη επί της αυτοκρατορίας του Καρακάλλα (211—217 μ.Χ.) το περίφημον διάταγμα, το οποίον εκήρυσσε Ρωμαίους πολίτας όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας."

Γράφει ο Ίων Δραγούμης
«Σκοπός εκείνων που έφτειασαν το νέο κράτος ήταν... να ξαναπιάσει ο Ρωμηός τη διοίκηση του κράτους του που είχε πρωτεύουσα την Πόλη και να ξανακαθίσει Έλληνας βασιλιάς στο θρόνο των Παλαιολόγων.
Μα οι περιστάσες, η σχετική αδυναμία των αρχηγών και οι μεγάλοι της γής έτσι το θέλησαν και αντί να γίνει, σύμφωνα με τη θέληση του λαού το κράτος της μεγάλης ιδέας, έγινε ένα μικρό ελληνικό κράτος στο μέρος που είχε ανθίσει η αρχαία Ελλάδα.....Η νέα Ελλάδα ήταν κατευθεία συνέχεια της αρχαίας, τα ενδιάμεσα δυο χιλιάδες χρόνια με τους δύο ελληνικούς πολιτισμούς τους ήταν σβησμένα.
Αλεξαντρινά κράτη και προ πάντων βυζαντινό δεν είχαν υπάρξει.» ("Eλληνικός πολιτισμός", του I. Δραγούμη, εκδ. Φιλόμυθος σ.52)

Το 1901 εκδόθηκε το έργο "Ιστορία της Ρωμιοσύνης" του Α. Εφταλιώτη.
Λέει, ο μεγάλος Κωστής Παλαμάς, για το έργο του Εφταλιώτη:
«...Ανάλογη, λογική, ακολουθούμε και στο μεταχείρισμα των όρων Ρωμιός και Ρωμιοσύνη.
Η μόνη διαφορά είναι πώς και τα δύο τούτα λόγια, επειδή δε μας έρχουνται, ίσα ολόϊσα, από την εποχή του Περικλή, παραμερίστηκαν αγάλια, αγάλια, από την επίσημη γλώσσα, καθώς κι' όλα τα λόγια τα δυσκολομέτρητα της ζωής και της αλήθειας.
Έλληνες, για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου, πραγματικά, Ρωμιοί. Το όνομα [Ρωμιός] κάθε άλλο είναι παρά ντροπή.

Αν δεν το περιζώνει αγριλιάς στεφάνι από την Ολυμπία, το ανυψώνει στέμμα ακάνθινο μαρτυρικό και θυμάρι μοσκοβολά και μπαρούτη.
Δείχνει ίσα ίσα τη ζωή και την πραγματικότητα της λέξης το ότι αυτή μας ήρθε πρόχειρα στην ειλικρινή μας και στην πιο φωτεινή μας ψυχική κατάσταση- στη συνείδηση του ξεπεσμού μας - για να διαλαλήσουμε τον ξεπεσμόν αυτό, πιο πολύ από το γιορτιάτικο και από το δυσκίνητο τ' όνομα Έλλην, ακόμη και από το όνομα Έλληνας, που είναι κάπως πιο δυσκολορρίζωτο από το Ρωμιός, και κρατούσε ως τα χτές ακόμη την αρχαία ειδωλολατρική σημασία

Βαπτιστικός του κλασσικού Ρωμαίου της Ρώμης, από τον καιρό του Ιουστινιανού ως τον καιρό του Ρήγα του Βελεστινλή, ο ίδιος έμεινε, ξεχωρισμένος, ο ίδιος πάντα, μέσα από το δανεικό του όνομα, που τόκαμε δικό του,
ο Ρωμαίος της Πόλης, ο Ρωμιός ο ραγιάς, ο Ρωμιός ο αδούλωτος, ο Ρωμιός ο Έλλην...
...Και αφού η Ιστορία του κ. Εφταλιώτη δεν είναι για τον Έλληνα του Περικλή, μήτε για τον Έλληνα του μεγάλου Αλεξάνδρου, ο ευσυνείδητος ιστοριοπλέχτης δεν μπορούσε παρά για τον Ρωμιό και για την Ρωμιοσύνη να μιλήση, που δεν είναι και τα δύο παρά τα νέα ονόματα του Έλληνος και του Ελληνισμού. Το θέλησε η ιστορική ακριβολογία». (Κ. Παλαμάς, «Ρωμιός και Ρωμιοσύνη», Απαντα,)

Είναι γεγονός ότι στα ξένα κέντρα αποφάσεων, σχεδιάσθηκε όχι μόνο η κατάργηση της Ρωμιοσύνης, αλλά και η αλλοίωση της Ορθοδοξίας κατά τα πρότυπα των δυτικών. Το πρώτο το πέτυχαν, το δεύτερο όχι.
Το να ακούγεται λοιπόν η βλακεία "Να πάψουμε επί τέλους να είμαστε Ρωμιοί και να ξαναγίνουμε Έλληνες", από εχθρούς της Ελλάδος είναι επόμενο.....από Έλληνες όμως όχι!

Κωστής Παλαμάς, Ακρίτας Διγενής κι ο Χάροντας

"Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το φως να το σηκώσουν.
Δεν ειν' αλήθεια ποιο χρυσή σαν την αλήθεια της σιωπής.
Χίλιες φορές να γεννηθείς,
τόσες θα σε σταυρώσουν."

Edited by - europaios2 on 19/04/2010 00:19:55

19/04/2010, 00:30:45
quote:
IndustrialAngel
Οι μοναδικοί σοβαροί μεταφραστές που γεννήθηκαν ΠΟΤΕ στη γη ήταν οι Ο΄ οι οποίοι μετέφρασαν ΤΕΛΕΙΑ το αρχικό κείμενο το οποίο ήταν στα αρχαία εβραϊκά μια γλώσσα με μηδαμινή συσχέτιση με την αρχαία ελληνική; Και εμείς σήμερα είμαστε ανίκανοι να κάνουμε μια ΑΠΟΔΟΣΗ και όχι ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; Και διαχωρίζω τους όρους μετάφραση και απόδοση λόγω της αυτονόητης σύνδεσης της Νέας Ελληνικής με την Αρχαία ελληνική γλώσσα, με την πρώτη να είναι άμεσο τέκνο της δεύτερης...

Το τιτλοφόρησα σκόπιμα «Ελληνοχριστιανική μετάφραση» και όχι απόδοση φίλε IndustrialAngel , γιατί αυτό το τερατούργημα αυθαιρεσιών , με τις προσθήκες που του έβαλε ο Τρεμπέλας , δεν έχει καμιά σχέση με την απόδοση του αρχαίου κειμένου στην νεοελληνική γλώσσα . Αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα , ίσως θα έπρεπε να το τιτλοφορήσω «Ελληνοχριστιανική παράφραση» .

*

19/04/2010, 00:32:40
quote:
trexagireve
Τι καλα που θα ήταν αγαπητέ μου σεσότρις, να μπορούσες να καταλάβεις, ποτε διαβάζεις στίχο απο ποίημα, όπου διαμορφώνεται ποιητική αδεία, που λέμε και πότε κείμενο...Γιατι ο ψαλμός που ανέφερες, είναι ποίημα, με ρίμα, όχι κείμενο...

Όταν φίλε trexagireve αποδίδεις από την αρχαία στην νέα ελληνική ένα κείμενο , το το αποδίδεις αυτολεξεί δίχως προσθήκες που το αλλοιώνουν . Οι ψαλμοί του Δαυίδ μπορεί να είναι έμμετροι στην εβραϊκή γλώσσα , όμως η αρχαία ελληνική μετάφρασή τους δεν έχει την μορφή ποιήματος , αλλά πεζού κειμένου . Αλλά ακόμα και έτσι να είναι , δεν μπορούν να γίνονται αυθαίρετες προσθήκες που αλλοιώνουν εντελώς το νόημά τους . Γιατί με αυτή τη λογική , σου φτιάχνω κι εγώ μια τέτοια (ποιητική αδεία) απόδοση του «Κατά Λουκάν» Ευαγγελίου , που αναφέρεται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (κεφ.α, στιχ.26-35) , που θα κάνη το video της Τζούλιας Αλεξανδράτου να μοιάζη μπροστά του με παιδικό παραμύθι .

*

D.P.J. 10Μέλος
19/04/2010, 09:14:51
γιαπετ
quote:

Γιατί διχάζει την εκκλησιαστική ηγεσία η προοπτική να αποδοθούν τα κείμενά της στην καθομιλουμένη;;;

Γιατί εάν γίνει σωστή και αντικειμενική μετάφραση θα καταλάβει ακόμα και ο παππούς και η γιαγιά που σταυροκοπιέται με .....ιερό τρόμο κάθε τόσο , τις ανοησίες που τους "τάϊζαν" τόσα χρόνια...
Άσε που στις νεότερες ηλικίες η αντίδραση πιθανόν να είναι "έντονη" και ανεξέλεγκτη......
Και δεν νομίζω φίλε γιαπετ , ότι διχάζεται η Εκκλησία με το θέμα αυτό . Απλώς ακούστηκαν μια -δυό φωνές εντός , οι οποίες....θα παραμείνουν απλές φωνές.

kesarionΝέο Μέλος
31/03/2005, 23:51:02
γεια σας,
ειμαι πολυ νεος στην esoterica, αλλα πρεπει να παραδεχτω πως ειναι ενα πολυ καλο forum.
τελος παντων ανοιγω ενα θεμα προκοιμενου να βοηθηθω.

Ειμαι 17 χρωνων και πιστευω πως αλλαζω τοσο πολυ(ψυχικα) που μου ειναι σχεδον ακατωρθοτο να συμβιβαστω με τον εαυτο μου. Τα προβληματα μου ειναι= εχω χασει υπερβολικα την ευσυνειδισια μου(δεν αντιλαμβανομαι(οπως παλια) αυτα που με περιβαλλουν, επισης μειωση οξυδερκιας.

Δεχομαι να ακουσω ολες τις αποψεις,γνωμες,συστασεις.

aris

01/04/2005, 08:50:11
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ;

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

01/04/2005, 09:18:59
Αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα καλό θα ήταν να τα συζητήσεις με ανθρωπους που σε ζούνε, είναι κοντά σου και σ'αγαπάνε. Αν παλι για καποιο λόγο δε θες, μπορεις να μιλήσεις σε καποιον εξειδικευμένο συμβουλο-ψυχολόγο.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

01/04/2005, 09:36:53
ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ......ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.......ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ.

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.

obscuredΝέο Μέλος
01/04/2005, 23:51:31
φίλε kesarion,

Μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ πως είναι και θέμα ηλικίας.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν είσαι κλειστός χαρακτήρας και αν έχεις ανθρώπους που μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά. Επίσης όταν λες πως δεν αντιλαμβάνεσαι αυτά που σε περιβάλλουν εννοείς πως δε νιώθεις κάποια πράγματα ή πως απλά δε μπορείς να τους δώσεις αρκετή σημασία;

orfeas7Μέλος
02/04/2005, 02:38:41
Στα 17 μου έτσι ήμουν και εγώ. Μετά τα 24 άρχισα να "στρώνω"! Μην στενοχωριέσαι. Προσπάθησε να συγκεντρώθείς σε αυτό που κάνεις είτε είναι διάβασμα είτε δουλειά είτε οτιδήποτε άλλο, ζήσε την ζωή σου και άσε τις ορμόνες σου να κάνουν την δουλειά τους!

Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!

CYBERMASTERΜέλος
02/04/2005, 16:01:38
quote:
γεια σας,
ειμαι πολυ νεος στην esoterica, αλλα πρεπει να παραδεχτω πως ειναι ενα πολυ καλο forum.
τελος παντων ανοιγω ενα θεμα προκοιμενου να βοηθηθω.

Ειμαι 17 χρωνων και πιστευω πως αλλαζω τοσο πολυ(ψυχικα) που μου ειναι σχεδον ακατωρθοτο να συμβιβαστω με τον εαυτο μου. Τα προβληματα μου ειναι= εχω χασει υπερβολικα την ευσυνειδισια μου(δεν αντιλαμβανομαι(οπως παλια) αυτα που με περιβαλλουν, επισης μειωση οξυδερκιας.

Δεχομαι να ακουσω ολες τις αποψεις,γνωμες,συστασεις.

aris

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΡΗ......
ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΙΚΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΙΜΑΙ 16.......
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΦΗΒΟΣ ΣΕ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ.....

ΛΕΣ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.....
ΜΗΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ?????
Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ???????
Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΒΑΘΥ......???

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...

kesarionΝέο Μέλος
03/04/2005, 23:02:53
καταρχην συγνομη που δεν απαντησα νωριτερα.

νομιζω πως αυτο μυνημα απανταει σε ολους σχεδον...

Δεν νομιζω πως ειμαι πολυ μοναχικος, υπαρχουν πολλα ατομα στη ζωη μου,
φιλοι γνοστοι, και γενικοτερα συναναστρεφομαι με πολλους ανθρωπους καθημερινα.Και ανοιγομαι και μιλαω με φιλλους για θεματα που δεν μπορεις να μιλισεις με ολους.Οποτε δεν νομιζει πως 'μοναχικος' με εκφραζει.

Οταν ειπα πως δεν αντιλαμβανομαι αυτα που με περιβαλλουν εννοω
πως βασικα δεν δινω σημασια σε πολλα πραγματα(εν το μεταξυ οταν ημουν μικροτερος τα πραγματα ηταν ακριβως αντιθετα).

Επισης θα βοηθουσε να ξερεται πως παρατηρησα την διαφορα αυτη σχεδον οταν αρχισε να διμιουργειται και απο τοτε προσπαθω να κανω πολλα* για 'επανελθω' κατα καποιο τροπο. Αυτο μαλλον χρειαζεται περισσοτερο εξηγηση: *πολλες φορες πιεζω τον εαυτο μου στο μην φερομαι αυθορμητα,
* και γενικα συνεχως προσπαθω να αλλαξω τον εαυτο μου και τον τροπο που σκευτομαι.

Επισης εχω προβληματα εκφρασης. Δεν μπορω να μιλισω με τετοια ευφραδια οπως παλια.( ακομα και στο keybord μου φευγουν γραμματα και γραφω πιο αργα)

""""συγουρα πιστευετε πως ειναι της ηλικιας?

ps:ξαναλεω πως θελω να ακουσω τι γνωμη σας
ps2: καταλαβαινω πως απο τον τροπο που γραφω ακουγομαι πανιβλακας,
κι εγω διαβαζοντας τα μου φενεται πως δεν τα εγραψα εγω(δεν μου θυμιζει τον εαυτο μου ) :)

aris

03/04/2005, 23:19:37
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι επελεξες αυτο το χωρο για να εκφρασεις το προβλημα σου. Επιχειρησες να μιλησεις στο περιβαλλον σου? Κι αν ναι αυτο δεν σε βοηθησε? Πως πιστευεις πως θα βρεις απαντησεις απο αγνωστους? Κι αν αυτα που σε προβληματιζουν οφειλονται σε καποιον ιατρικο λογο, και οχι στις εντονες μεταβολες που παρατηρουνται στην εφηβεια, πιστευεις πως η οποια διαγνωση θα γινει μεσα σε ενα forum?