- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
To θέμα της ανακάλυψης του εαυτού μας είναι τόσο μεγάλο όσο και ο ίδιος μας ο εαυτός.Επειδή όλοι έχουμε περάσει από το στάδιο που περνάς εσύ,πρώτον παψε να πιστεύεις οτι αντιμετωπίζεις ψυχολογικά προβλήματα...
Το ότι δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου είναι πολύ καλό-σημαίνει ότι αρχίζει,καθώς μεγαλώνεις ,να αναφαίνεται μία αληθινή πλευρά του χαρακτηρα σου,που φυσιολογικά ακόμα δεν έχεις εντελώς γνωρίσει.Και πάντα μέχρι να πεθάνουμε θα ανακαλύπτουμε συνεχώς καινούρια πράγματα για τον εαυτό μας.Αν μου λες οτι εχει μειωθεί ο δεικτης αντίληψής σου,τότε είναι σοβαρο...Περνάς ή μόλις που πέρασες μια περίοδο ψυχικής ή πνευματικής ή και σωματικής κούρασης,που πλέον το σώμα σου ή το πνεύμα σου ,σου χτυπούν καμπανάκια λίγο κι εσύ για να χαλαρώσεις,να ξεκουραστείς ,να ξεθολώσεις.
Και κάτι τελευταίο.Αλλο η διπροσωπία άλλο ο κοινωνικός ρόλος.Αλλιώς λοιπόν θα μιλήσω στη γιαγιά μου,αλλιώς στο σχολείο μου,αλλιώς στους φίλους μου.Δε σημαίνει ότι είμαι διαφορετικός άνθρωπος σε καθεμία απ’αυτές τις καταστάσεις,αλλά οτι αυτές απαιτοθν αν θέλεις διαφορετική συμπεριφορά.
Εμείς είμαστε εδώ για να ανταλλάσουμε και πληροφορίες και βοήθεια με τους συνομιλιτές μας το ζητούν κι όταν μπορούμε σαφώς...
Γι’αυτό χτύπα το κουδούνι και θα σου ανοίγουμε όποτε μας ζητάς.
να ’σαι καλά ,
Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...
'dancing verum' moy fanikan poly endiaferon ayta poy eipes.
pragmatika pistevo pos katalaves arketa pio ine to provlima mu.
Ti mu sistinis na kano, giati edo k mines pu siniditopio aftes tis alages, sinexos prospatho na kano diafora gia na xanalaxo ton eafto mu, giati pistevo pos imun poli kalitera prin.
aris
Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line.
Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...
Πρέπει λοιπόν να σου πω ότι την ίδια κρίση τη βίωσα στην ηλικία σου και μέχρι τα 20 περίπου, στα 30 και στα 40. Απ'ότι φαίνεται δηλαδή ανά δεκαετία με χτυπάει.
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ηλικία, ή ίσως και με την εποχή μας όπου η γενικότερη κρίση αξιών, η τρομοκρατία των media και οι έντονες αντιθέσεις που παρατηρούμε γύρω μας οδηγούν σε κοινωνική και συναισθηματική απομόνωση, αλλά νομίζω τελικά δεν υπάρχει άνθρωπος σκεπτόμενος, ανήσυχος και σημερινός που να μην κάνει ένα review στον εαυτό του.
Τώρα το πόσο επώδυνο ή ανώδυνο είναι αυτό για τον καθένα φαντάζομαι ότι εξαρτάται από τις ευαισθησίες και τον χαρακτήρα του.
Το μόνο που μπορώ να σου συστήσω είναι να κουβεντιάζεις με φίλους χωρίς απαραίτητα να αναφέρεσαι στο πρόβλημά σου, να μην απομονώνεσαι και να κάνεις υπομονή. Επίσης όπως βλέπεις και μεις οι μεγάλοι πολλές φορές έχουμε ανάλογα προβλήματα, ίσως αν συζητούσες με τους γονείς σου να βοηθούσε.
Σε καθησύχασαν καθόλου οι απόψεις μας;
ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ![]()
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ.
ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΑΥΤΟ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ -Ε-
Ο ΠΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΣΤΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
ΖΗΛΩΤΟΝ ΜΕΝ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΙΜΙΟΝ ΜΕΝΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Μ.Β.σε ευχαριστώ,όντως τα εμπόδια είναι χάρτινα. Σοφότατο.
http://www.stress.gr/disorders/panic.html
επίσης προσπάθησε να τρέφεσαι σωστά.. είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η καλή διατροφή ακόμα και για την ψυχολογία..
Επίσης και μερικά φάρμακα έχουν την ιδιότητα να διαταράζουν την ψυχολογία του ατόμου..
Αλλά γενικά να θυμάσε πως από λίγο ως πολύ.. πολλοί είμαστε αυτοί που έχουμε περάσει ή περνάμε κάτι ανάλογο..
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
} κατι βασικο ειναι να τρως παντα πρωινο.η κινεζοι λεγανε"το πρωινο φατο μονο σου,το μεσσημεριανο δωστο στον καλυτερο σου φιλο,και το βραδινο στον χειροτερο σου εχθρο"ωχ παλι βγηκα απο το θεμα
και εγω βλεπω τον εαυτο μου να αλλαζει και εχω παρατηρησει οτι αυτο γινεται λογω της παρεας μου. προσπαθοντας να δειξω οτι δεω υστερω σε κατι απ αυτους, αρχισα το καπνισμα, εχω ταση προς την αναρχια και την επανασταση , οπως καθε εφηβος, εχω παραμελησει τα μαθηματα μου κλπ...
μηπως συμβαινει κατι παρομοιο σε εσενα, φιλε αρη;
αν ναι, θυμησου:εσω αυτο που εισαι και μην προσπαθεις να δειξεις οτι εισαι κατι αλλο... αν η παρεα σου και οι συνομιλικοι σου δε σε δεχονται ετσι, δεν αξιζουν...
learn as if you are going to live forever
live as if you are going to die tommorow
-soulfly
τερας της μορφωσεως
Ad astra per Aspera
quote:
κουργιο παλικαρια κουραγιο θα ερθουν κια καλυτερες μερες,η ετσι νομιζω
Εχετε πολύ μέλλον μπροστά σας..
``Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε μεγάλη ηλικία``...
οταν αρχίσεις να μεγαλώνεις....
Οταν αρχίζεις να κάνεις καράφλα...
γεροντική αννοια..
Μασέλα
helpme....
Κοίτα...εγώ είμαι 2 χρόνια μικρότερή σου, αλλά σε καταλαβαίνω! Όχι από προσωπική εμπειρία, βέβαια, αλλά παρατηρώ τους φίλους μου και τους συνομήλικούς μου και πραγματικά δεν τους αναγνωρίζω! Κάθε φορά που τους βλέπω είναι διαφορετικοί (κυριολεκτικά!!!!).
Αυτό σημαίνει πως δεν είσαι ο μόνος που βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση! Είναι η ηλικία!
Μια συμβουλή (τσεκαρισμένη!!!): πάρε βαθιές ανάσες, πες "Η ζωή είναι ωραία και εγώ είμαι super" και σου εγγυώμαι πως θα αισθανθείς καλύτερα!
Τα λέμε! Καλή συνέχεια και don't worry! Όλα θα πάνε καλά! ![]()
![]()
![]()
-----------------------
"I have no master. I am CHAOS!"
quote:
Η ζωή είναι ωραία και εγώ είμαι super"
ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ SUPER
τερας της μορφωσεως
"comig alive leavind dead"by deadhunter