ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο κομμήτης ELENIN και πιθανές επιπτώσεις στη Γη. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ49 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
09/08/2011, 19:42:32
quote:

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Προφανώς υπερισχύει η άποψη,οτι το πτυχίο κάνει τον επιστήμονα και οχι η γνώση.

ΝΙΚΟΜΑΧΕ, θα εμπιστευόσουν την ζωή σου σε έναν "γιατρό" που έχει διαβάσει εκαντοντάδες βιβλία για το πως γίνεται μια εγχείριση ανοιχτής καρδιάς ή σε έναν γιατρό που έχει πτυχίο και έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο ;

Σε όποιον απο τους δύο είχε περισσότερη πρακτική εμπειρία και λιγότερο ποσοστό θανάτων.

Αλλά Ζιπ δεν εννούσα αυτο με οτι έγραψα πιο πάνω.Ξέρεις το ίδιο καλά με εμένα,οτι το πτυχίο δεν κάνει τον επιστήμονα,αλλά ο επιστήμονας το πτυχίο.Πτυχίο παίρνει κανείς με διάφορους τρόπους.Γνώση μόνο με εναν.

Τα ξέρεις Ζιπ,δεν μπορεί να μην τα ξέρεις.Δεν εχεις συναντήσει στη ζωή σου πτυχιούχους-ασχετους?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/08/2011, 19:46:14
Δεν θέλω να εμπλακώ σε μια νέα αντιπαράθεση αντίστοιχης με τους “ηλιακούς” εξωγήινους.

Θα επισημάνω μόνο δυο τρία σημεία προς έρευνα, για όσους τούς ενδιαφέρει το θέμα.
(προσωπικά με ενδιαφέρει και το παρακολουθώ, όχι όμως σαν το επερχόμενο τέλος του κόσμου)

Ας ξεκαθαρίσουμε πως μιλάμε για κομήτη και όχι μετεωρίτη.
Η κεφαλή ενός κομήτη μπορεί να είναι και πολλαπλάσια του μεγέθους της γης.
Οι κομήτες χαρακτηρίζονται για τον πολύ μεγάλο όγκο τους και την πολύ μικρή πυκνότητά τους.
Ένας κομήτης μεγαλύτερος της γης πάνω από 100 φορές, μπορεί να έχει μάζα μικρότερη από 200.000 φορές της γήινης.
Η πολύ μικρή πυκνότητα των κομητών καθιστά μερικές φορές δυνατή την παρατήρηση αστέρων ακόμη και πίσω από την κώμη τους.
Η ουρά ενός κομήτη μπορεί να φτάσει σε μήκος και πάνω 10 εκατ. Χιλιόμετρα.
Όσο πλησιάζουν τον ήλιο ό όγκος της κεφαλής μεγαλώνει χωρίς να μεταβάλλεται η μάζα του.
Όσο πλησιάζουν τον ήλιο η ταχύτητά τους αυξάνεται , (και όταν απομακρύνονται μειώνεται).

Η βαρύτητα ΔΕΝ σχετίζονται με τον όγκο ενός σώματος, αλλά με την ποσότητα της συνολικής μάζας του.
Η συνολική μάζα του συγκεκριμένου κομήτη θεωρείται μικρή για να διαταράξει την πλανητική ισορροπία.

Ο YU55 είναι αστεροειδής διαμέτρου περίπου 175 μέτρων και υπολογίζεται στις 8 Νοέμβρη να περάσει σε απόσταση περίπου 310.000 χιλιομέτρων από την γη.
Υπ όψιν οτι στις 28 Ιουλίου ένας αστεροειδής πέρασε δίπλα μας σε απόσταση 150.000 χιλιόμετρα

Ενδεχομένως ο YU55 να διασχίσει κάθετα σε κάποιο σημείο της πορείας του την ουρά του κομήτη (πυκνότητα ουράς μικρότερη από 10.000 του αέρα).

Τέλος για την ιστορία αναφέρω, πως την 19 Μάη του 1910 (και μάλιστα νύχτα) είχε αναγγελθεί το τέλος του κόσμου, επειδή έλεγαν, η γη θα περνούσε δια μέσου της ουράς του κομήτη Χαλλευ.
Η περίπτωση αυτή δημιούργησε φρενίτιδα ιδικά στην Αμερική.

09/08/2011, 23:18:50
quote:
NIKOMAXOΣ

Σε όποιον απο τους δύο είχε περισσότερη πρακτική εμπειρία και λιγότερο ποσοστό θανάτων.

Αλλά Ζιπ δεν εννούσα αυτο με οτι έγραψα πιο πάνω.Ξέρεις το ίδιο καλά με εμένα,οτι το πτυχίο δεν κάνει τον επιστήμονα,αλλά ο επιστήμονας το πτυχίο.Πτυχίο παίρνει κανείς με διάφορους τρόπους.Γνώση μόνο με εναν.

Τα ξέρεις Ζιπ,δεν μπορεί να μην τα ξέρεις.Δεν εχεις συναντήσει στη ζωή σου πτυχιούχους-ασχετους?

Κοίτα, επειδή έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν αυτή την κουβέντα με διάφορους συναδέλφους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως τίποτε από τα δύο μόνο του δεν μπορεί να σταθεί. Τι εννοώ ; Ούτε κάποιος που έχει μεν Γνώση αλλά δεν έχει πτυχίο μπορεί να σταθεί μόνος του, ούτε κάποιος που έχει μεν πτυχίο αλλά δεν έχει γνώση μπορεί να σταθεί. Νομίζω, το καλύτερο είναι ένας συνδυασμός. Ο Επιστήμονας ασφαλώς θα πρέπει να έχει γνώση της επιστήμης του. Η πιστοποίησή του όμως είναι κι αυτή μια σημαντική υπόθεση. Αλίμονο δηλ. αν δεν ήταν. Τότε δεν θα χρειαζόμασταν τα Πανεπιστήμια. Και ναι, φυσικά και υπάρχουν πτυχιούχοι - άσχετοι όπως λες. Αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Οι περισσότεροι πτυχιούχοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Αυτό τουλάχιστον ισχύει όσον αφορά την δική μου Επιστήμη.

09/08/2011, 23:41:25
νικ θα προσφυγω στα αστικα δικαστηρια ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ του ποσου των 1.000.000. γιουρια γιατι με παραπλανησες με δολο οτι εισαι ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΣ και διαβαζα τα διαφορα ποστ σου σχετικα με το θεμα και εχω λαβει λαθος γνωσεις..........αντικλειτο δικηγορα διοριζω τον ΚΟΥΓΙΑ
Μαρτυρα δε προτεινω την ΑΜΑΛΙΑ

Edited by - stiv on 09/08/2011 23:43:59

09/08/2011, 23:42:02
quote:

Επίσης Αμαλία θέλω να σου πώ και κάτι άλλο.

Οταν δήλωσα αστροφυσικός,είχα πάθει ενα είδος παράκρουσης και πρός στιγμή την είδα επιστήμονας μεγάλου βεληνεκούς.

ομως ακολούθησα θεραπεία και τώρα είμαι καλά στην ψυχική μου υγεία.

Πάντως σε ευχαριστώ για την επιμονή σου να πω την αλήθεια.Φαίνεται οτι κάτι είχες καταλάβει.

Και πάλι σε ευχαριστώ,μου έφυγε ενα βάρος,που θα είχα ακόμη χωρίς την συνδρομή σου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Πρεπει να σε εδωσαν καλα κοκτειλ,για να συνηλθες απο τετοια παρακρουση....

09/08/2011, 23:46:09
quote:

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Προφανώς υπερισχύει η άποψη,οτι το πτυχίο κάνει τον επιστήμονα και οχι η γνώση.

ΝΙΚΟΜΑΧΕ, θα εμπιστευόσουν την ζωή σου σε έναν "γιατρό" που έχει διαβάσει εκαντοντάδες βιβλία για το πως γίνεται μια εγχείριση ανοιχτής καρδιάς ή σε έναν γιατρό που έχει πτυχίο και έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο ;

Παντως εγω τη ζωη μου,θα την εμπιστευομουν ανετα στον ιπποκρατη,οπως πιστευω και το συνολο του ιατρικου κοσμου αν επασχε απο ανιατη αρρωστεια και ειχε αυτη τη δυνατοτητα....

10/08/2011, 00:42:42
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ- Και elo,μακάρι να βγώ ψεύτης,αλλά ο c/2010 x1,είναι ακρως επικίνδυνος.
Και αν δεν αλλάξει κάτι την πορεία του...!
Και αν περιμένετε να ενημερωθείτε απο την NASA,αυτό θα γίνει αφού εχουν μπεί όλοι τους στα καταφύγια.

Νικόμαχε μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις από πού πηγάζει αυτή η σιγουριά σου πως αυτά που γράφει ο Mensur Omerbashich είναι πιο αξιόπιστα από αυτά που γράφουν οι επιστήμονες της NASA, μήπως τον γνωρίζεις και αυτόν προσωπικά…

NASA Answers Your Questions About Comet Elenin
David Morrison, Astrobiology Senior Scientist

10/08/2011, 00:52:59
Elo
Οπως ανωτέρω είπα,σταματώ το θέμα.
Μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί μόνος του και <αξιόπιστα> απο το ιντερνετ.

Το εννοώ οταν ζητώ να κλειδωθεί.Δεν θέλω να παραπλανήσω κανέναν.

Ηδη βλέπω 'αρχισαν οι αγωγές!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/08/2011, 04:01:21
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Μπορεί ο καθένας να ενημερωθεί μόνος του και <αξιόπιστα> απο το ιντερνετ.

Μα ΝΙΚΟΜΑΧΕ
και αυτά που μας έγραψες στο παρόν θέμα, κατά κύριο λόγο από το internet προέρχονται και μάλιστα κάποια από αυτά προέρχονται από όχι και τόσο αξιόπιστες πηγές συνομωσιολογικού και ενίοτε ασόβαρου χαρακτήρα.

Αλλά εσύ τα παρουσίασες λες και στα έχει πει ο κολλητός σου από το Palo Alto!

Σημ:
Το θέμα δε μπορεί να απενεργοποιηθεί επειδή το ζητάς εσύ ως θεματοθέτης. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να συζητήσουν.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αν θες συμμετέχεις, αν δε θες δεν συμμετέχεις.
Καλό είναι βέβαια ο καθένας να ξέρει να αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του, όποιες και να είναι αυτές.

10/08/2011, 13:51:35
quote:

Αλλά εσύ τα παρουσίασες λες και στα έχει πει ο κολλητός σου από το Palo Alto!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/08/2011, 13:41:29
Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς ο κομήτης θα ευρίσκεται στην μικρότερη του απόσταση απο την γη στις 16/10/2011

Η απόσταση αυτή έχει υπολογιστεί στα 35.000.000 χιλιόμετρα περίπου.

Στη θέση αυτή θα είναι 90 φορές μακρύτερα απο την απόσταση γης- σελήνης

Δεν έχει ακόμη γίνει εκτίμηση αν θα είναι καν ορατός με γυμνό μάτι (δυστυχώς)

05/08/2011, 22:48:00
Ναι, ίσως να έχεις δίκιο Dying Incubus, δεν το γνωρίζω. Να σε ρωτήσω, σε μια ακούσια αστρική προβολή δεν συμβαίνουν όλα όσα λαμβάνουν χώρα σε μια εκούσια? (δηλαδή το να "βγαίνεις" από το φυσικό σου σώμα κτλπ).

Επίσης, πολλές φορές στον ύπνο μας ονειρευόμαστε είτε ότι γλιστράμε είτε ότι πεφτουμε από κάπου ή χάνουμε την ισορροπία μας και "τιναζόμαστε" ξαφνικά την ώρα που κοιμόμαστε. Είχα ακούσει (δεν θυμάμαι, μπορεί να το είχα διαβάσει και εδώ) ότι αυτό κάποιες φορές σημαίνει πως το αστρικό μας σώμα πήγε να αποχωριστεί το φυσικό (άρα προφανώς μιλάμε για αστρικη προβολή). Απλώς πεταγόμαστε και ξυπνάμε επειδή φοβόμαστε, αφού το αστρικό πεδίο είναι κάτι άγνωστο για μας. Υποτίθεται πως αν δεν ξυπνήσουμε εκείνη τη στιγμή το αστρικό μας σώμα θα εγκαταλείψει το φυσικό επιτυχώς και θα βιώσουμε αυτό που ονομάζουμε "αστρική προβολή". Γνωρίζεις είτε εκ πείρας είτε απλώς πληροφοριακά αν αυτό ισχύει?

06/08/2011, 01:32:03
quote:
Απλώς πεταγόμαστε και ξυπνάμε επειδή φοβόμαστε, αφού το αστρικό πεδίο είναι κάτι άγνωστο για μας. Υποτίθεται πως αν δεν ξυπνήσουμε εκείνη τη στιγμή το αστρικό μας σώμα θα εγκαταλείψει το φυσικό επιτυχώς και θα βιώσουμε αυτό που ονομάζουμε "αστρική προβολή". Γνωρίζεις είτε εκ πείρας είτε απλώς πληροφοριακά αν αυτό ισχύει?

Αν διαβάσεις προηγούμενη απάντησή μου σου περιγράφω πως περίπου είναι.

quote:
Να σε ρωτήσω, σε μια ακούσια αστρική προβολή δεν συμβαίνουν όλα όσα λαμβάνουν χώρα σε μια εκούσια? (δηλαδή το να "βγαίνεις" από το φυσικό σου σώμα κτλπ).

Ακούσια βγαίνεις σχεδόν κάθε μέρα απλώς εσύ το θυμάσαι το πρωί μερικές φορές σαν ένα πολύ ζωντανό όνειρο.

quote:
Επίσης, πολλές φορές στον ύπνο μας ονειρευόμαστε είτε ότι γλιστράμε είτε ότι πεφτουμε από κάπου ή χάνουμε την ισορροπία μας

Αυτό είναι πολλές φορές θέμα ψυχολογίας και βλέπουμε όνειρα ότι πέφτουμε από ψηλά στο έδαφος και νιώθεις πραγματικά το σκάσιμο, όταν απογοητευόμαστε από μια δουλειά μας, κάτι που προσμέναμε με μεγάλη αγωνία, από έναν που εμπιστευτήκαμε και δεν μας στήριξε κτλ.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.

06/08/2011, 11:12:36
Σ'ευχαριστώ, LordThomas.
Στην προηγούμενη απάντησή σου αναφέρεσαι, αν κατάλαβα καλά, στα αίτια του φαινομένου της Μόρας(ακινησία κτλπ). Εγώ μιλάω για το απότομο "τίναγμα" που κάνει το σώμα μας και ξυπνάμε όταν ονειρευόμαστε ότι γλιστράμε ή πέφτουμε από κάπου.

06/08/2011, 11:28:06
quote:

quote:
Να σε ρωτήσω, σε μια ακούσια αστρική προβολή δεν συμβαίνουν όλα όσα λαμβάνουν χώρα σε μια εκούσια? (δηλαδή το να "βγαίνεις" από το φυσικό σου σώμα κτλπ).

Ακούσια βγαίνεις σχεδόν κάθε μέρα απλώς εσύ το θυμάσαι το πρωί μερικές φορές σαν ένα πολύ ζωντανό όνειρο.

Αυτό το είχα ξανακούσει, απλώς δεν γνώριζα κατά πόσο ίσχυε. Ευχαριστώ.

06/08/2011, 14:01:15
quote:
Ναι, ίσως να έχεις δίκιο Dying Incubus, δεν το γνωρίζω. Να σε ρωτήσω, σε μια ακούσια αστρική προβολή δεν συμβαίνουν όλα όσα λαμβάνουν χώρα σε μια εκούσια? (δηλαδή το να "βγαίνεις" από το φυσικό σου σώμα κτλπ).

Απ' όσο γνωρίζω θεωρητικά, συμβαίνουν σχεδόν τα ίδια πράγματα απλώς στην ακούσια αστρική προβολή ο άνθρωπος δεν καταβάλλει κάποια προσπάθεια για να την επιτύχει αλλά είναι μια διαδικασία η οποία εκτελείται κατά την διάρκεια του ύπνου μας.
Στην εκούσια αστρική προβολή ο άνθρωπος προσπαθεί συνειδητά να επιτύχει αυτό το οποίο συμβαίνει κατά την διάρκεια του ύπνου του.

Όσον αφορά αυτό με το "τίναγμα" του σώματος μας λίγο πριν αποκοιμηθούμε ή την αίσθηση ότι "γλιστράμε" ή "πέφτουμε", δεν το γνωρίζω.
Αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως στον εαυτό μου είναι ότι συμβαίνει όταν έχω μια πολύ κουραστική ημέρα ή έχω περάσει μια ημέρα με έντονη σωματική άσκηση.

In anticipation of my resurrection...

starstruckΜέλος
13/08/2011, 22:22:07
Διαβάζοντας όλα αυτά περί μόρας και λοιπών τέτοιων καταστάσεων, θυμήθηκα πιο παλιά κάποιες φορές που ενιωθα εντελώς ακινητοποιημένος στον ύπνο μου, εντελώς δύσκαμπτο το σώμα μου κι έπρεπε να βάλω δύναμη και να το πάρω απόφαση για να επανέλθω στην κανονική κατάσταση.

erzebet_bathoryΜέλος
14/08/2011, 22:43:37
εγω παντα κοιμαμαι στο πλαι.
ηταν και η πρωτη μου εμπειρια με τη μορα.
ενιωσα κατι να με γυρναει ανασκελα... κ να με πιεζει... ομως απο μεσα μου ελεγα προσευχη... ειχα κ ενα φυλαχτο κατω απο το μαξιλαρι μου... κ ετσι ενιωθα οτι δεν μπορουσε να με πιεσει δυνατα ωστε να πονεσω η να παει να με σκασει.

Timendi causa est nescire...

stanfromgreeceΜέλος
18/08/2011, 17:52:22
Και εγώ είχα παρόμοιες περιπτώσεις. Θυμάμαι αρκετά χρόνια πριν, όταν κοιμόμουν ανάσκελα, ένιωθα πολλές φορές ένα βάρος στο στήθος, σαν κάτι να με κρατάει προς τα κάτω, και ένα δυνατό "φύσημα" στα αυτιά μου. Νόμιζα και εγώ πως ήταν κάτι υπερφυσικό. Αυτό συνεχίστηκε για χρόνια, μέχρι και σχετικά πρόσφατα. Πριν 2 χρόνια, πήγα στο νοσοκομείο για εξετάσεις, γιατί είχα αρχίσει και είχα κάτι παράξενους πόνους στο στήθος... Τελικά, κατέληξα με 5 by-pass. Απ'ότι μου είπαν, η ζημιά είχε ξεκινήσει απ'όταν είμουν παιδί. Αυτά που ένιωθα, ήταν πιθανόν από τις δυσλειτουργίες των αγγείων... Δυστυχώς, ισχύει το αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα, γιατί αν η μητέρα μου μου έκανε εξετάσεις όταν ήμουν παιδί, τότε θα ήξερε πως είχα κληρονομική υπερχοληστερηναιμία, διαβήτη τύπου Β και νόσο του Χασιμότο... οπότε όλα αυτά θα τα είχα γλιτώσει τώρα (είμαι μόλις 37). Εγώ προτείνω, όποιος έχει τέτοιες ενοχλήσεις στο στήθος, καλό είναι να κάνει και ένα τσεκ απ, ασχέτου ηλικίας... δυστυχώς εγώ έπαθα, και μετά έμαθα...
Απλά, για την πληροφόρησή σας, μετά την εγχείρηση, και λόγο του ότι είχαν ανοίξει το στέρνο μου, κοιμόμουν αναγκαστικά ανάσκελα για 6 μήνες... τίποτα δεν συνέβη σε αυτό το διάστημα...

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ

18/08/2011, 19:02:42
Αμάν!!
Τους “έστειλες” με το πενταπλό by-pass.
Η δική σου περίπτωση δεν είναι και τόσο πολύ συνηθισμένη

Τα φαινόμενα που περιγράφονται συνήθως, με πίεση στο στήθος και αδυναμία κίνησης οφείλονται στην “υπνική παράλυση”.
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το βιώσουν δυο τρεις φορές στη ζωή τους.
Πολλά “θύματα” απαγωγής από εξωγήινους, περιγράφουν παρόμοια συμπτώματα και εμπειρίες που σχετίζονται με παραφυσικές παραισθήσεις, και εμπειρίες.

Σε κάποια άτομα που πάσχουν από “ναρκοληψία” το φαινόμενο παρατηρείται αρκετές φορές στη ζωή τους και είναι ποιο έντονο..

Η “ναρκοληψία” είναι νευρολογική διαταραχή και χαρακτηρίζεται από έντονη υπνηλία, και συνδέεται άμεσα με την “καταπληξία”, δηλαδή της αιφνίδιας απώλειας του μυικού τόνου σαν αποτέλεσμα μιας έντονης συγκίνησης ή τρόμου..

Μια άλλη συνέπια του “ύπνου ανάσκελα” είναι και η .....“υπνική άπνοια” (έντονο ροχαλητό)