ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica vol. 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica vol. 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ερμοκράτης30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/04/2006, 00:50:46
>Το τι είσαι δεν το καθορίζεις εσύ, το καθορίζει ένας συνδυασμός
>παραγόντων, κυρίαρχος στον οποίο είναι ο παράγοντας του πως σε
>αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Α έτσι; Τότε να πω κι εγώ ότι σας αντιλαμβάνομαι σαν πονηρούς νεοναζί που κρύβουν το μίσος και την κακία τους πίσω από ένα προκάλυμα θρησκείας! Προσπαθείτε να επιβάλλετε στάσεις ζωής σε ανθρώπους που ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, με απειλές του τύπου "αν κάνεις σεξ πριν από το γάμο θα πας στην κόλαση". Φοβερίζετε τους ηλικιωμένους για να υφαρπάξετε τις περιουσίες τους. Αρα.. αφού εσύ θα προσδιορίζεις τι είμαι εγώ.. εφεξής θα προσδιορίζω κι εγώ τι είσαι εσύ δηλ. εγκληματίας που κακώς διασπείρει το μίσος του ελεύθερος. Πώς σου φαίνεται;

Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό το έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ εδώ και δεκαετίες ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Καιρός δεν είναι να ξεπεράσετε επιτέλους το μεσαίωνά σας και να αντιληφθείτε κάπως την έννοια "σεβασμός"; Πάλι από την αρχή λοιποόν.. ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΩ ΕΓΩ και είμαι πολυθεϊστής της ελληνικής ολύμπιας λατρείας. Οκ αυτό;

>Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες όλων των εποχών υπήρξαν χριστιανοί,

Οπως ο Δαρβίνος; Μήπως όπως ο Τζιορντάνο Μπρούνο που κάηκε ζωντανός επειδή υποστήριζε τη θεωρία του Κοπέρνικου; Η "χριστιανική αγάπη" του έδεσε τη γλώσσα πριν τον ανεβάσει στην πυρά για να μην μπορέσει καν να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος!

>κύκλοι του Βατικανού κινούμενοι απο ελατήρια πολιτικών συμφερόντων
>επέλεξαν να επιτεθούν στην εξέλιξη της επιστήμης.

Τι μου λες! Συνομοσία δηλαδή.. καλά την Υπατία ποιος τη δολοφόνησε επειδή δίδασκε μαθηματικά; Οι καθολικοί; Μα δεν τα παρατάτε αυτά επιτέλους.. Από τη μια φορτώνετε στους Ελληνες τους διωγμούς που έκαναν οι Ρωμαίοι κι από την άλλη πουλάτε το παραμύθι "εμείς οι καλοί ορθόδοξοι κι αυτοί οι κακοί καθολικοί"; Θες να σου παραθέσω φριχτά εγκλήματα των ορθόδοξων από τον Κωνσταντίνο τον Ηλιογέννητο (τον λέτε και "Μέγα" τρομάρα σας) μέχρι τον ΦΟΒΕΡΟ Πατριάρχη σας Γεννάδιο;

>Ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία δεν αντιτίθεται ούτε στην Λογική ούτε στην Επιστήμη.

Ναι ναι κι ο Μπιν Λαντεν δεν έχει τίποτα με τους Αμερικάνους ο άνθρωπος.. κάτι αεροπλάνα μονό τους έριξε αλλά ΠΑΝΤΑ με καλή πρόθεση! Αλήθεια, την ιδέα "όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις" ποιος σπουδαίος επιστήμονας την γέννησε;

>Σε εσωκοσμικούς Θεούς δεν πιστεύω και δεν πρόκειται να πιστέψω ποτέ.

Ούτε κι εγώ πρόκειται να πιστέψω ποτέ (ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ!!) σε εξωκοσμικούς.. Το λύσαμε επιτέλους;

>Να κανονίσουμε κι από πόσα Βολτ και πάνω το σήμα είναι του Δία.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Λοιδωρία και προσβολές προς άλλες θεότητες και απαιτείτε μόνο να σέβονται τους δικούς σας. Αλήθεια το αυστριακό κόμικ με το Τζοσούα το χρισμένο γιατί το λογοκρίνατε; Επειδή έκανε θαλάσσιο σκι;

>Με την διαίσθηση στο παραπάνω παράδειγμα μπορείς να καταλάβεις ότι
>κάτι τρέχει με το πρώτο σκέλος της πρότασης, και αναλόγως να κρίνεις.

Οπως σαφώς καταλάβατε, όσοι δε θεωρήσατε ότι "κάτι τρέχει" και δεν έχετε ήδη ερευνήσει διεξοδικά το αστείο της φράσης "There are 10 types of people, those who know binary and those who don't", έχετε μειωμένη διαίσθηση και άρα εξασφαλισμένη θέση στην Κόλαση

04/04/2006, 01:03:19
social worker:
«Οταν οι Αθηναίοι επιτέθηκαν στην Θήβα δεν ήταν ουσιαστικά οι οπαδοί της Αθηνάς εναντίον των υποστηρικτών του Απολλωνα??»

Άσχετο. Ιστορικά και Θεολογικά.

Εάν μπορέσεις φίλτατε να μας παραθέσεις έστω και ένα σοβαρό σύγγραμμα, μια μελέτη που να υποστηρίζει ότι έγιναν στην αρχαιότητα πόλεμοι ένεκα….διεκδίκησης της «ορθής» Θεότητας, τότε ΟΡΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ.

Ειδάλλως, καλά είναι να προσέχουμε τι λέμε.

Ο θρησκευτικός πόλεμος, η σφαγή για την πίστη του Θεού, του Θεού «μας», είναι Εβραϊκής προέλευσης και αργότερα κληροδότημα των χριστιανών.

social worker:
«Να σε ενημερωσω δε για τις ιερες Μούμιες σας και τις "Εικόνες" σας»

Τζάμπα μην εκτίθεσαι φίλτατε, διότι ήδη βρίσκεσαι σε πλάνη μεγάλη.

Δεν υπάρχει λατρεία ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ στην αρχαιότητα. Επίσης, κανένας ναός δεν εδραιώνονταν σε κόκαλα. Ακόμα και η προσέγγιση πεθαμένου στον περίβολο χώρο του ναού απαγορεύονταν.

Αυτά τα οποία αναφέρεις είναι ΑΓΑΛΜΑΤΑ. Το δόρυ του Δία δεν….«λατρεύονταν» (!) αλλά θεωρούνταν ως ΤΙΜΗ προς τον Δία, όπως εξάλλου και ευρύτερα τα αγάλματα.

Η λατρεία ΚΟΚΑΛΩΝ, ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ και κάθε λογής άλλου μαντζουνιού, είναι Χριστιανικής εφεύρεσης. Ούτε καν Ιουδαϊκής.

Μέσα στην σύγχυση σου στο να παραθέσεις σημεία που να «απαντούν» στον εκτεταμένο ΤΟΤΕΜΙΣΜΟ που ανέπτυξε ως «ιεροπρέπεια» στο λατρευτικό του ο Χριστιανισμός, πέφτεις συνάμα σε ατυχέστατους συμψηφισμούς και ανιστόρητα σφάλματα.

Έτσι, αναφέρεις ΜΑΖΙ με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς αμέσως μετά και τα Δόντια του Καλυδώνιου Κάπρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δήθεν….λατρεύονταν και τα δόντια από τους Έλληνες!!

Για να μαθαίνεις λοιπόν, τα δόντια αυτά βρίσκονταν τοποθετημένα ΣΤΙΣ ΕΝΑΕΤΙΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ, οι οποίες είχαν ΔΙΑΦΟΡΕΣ απεικονίσεις από στιγμές και πράξεις που θεωρούνταν ΗΡΩΙΚΕΣ για τον λαό, και μια τέτοια πράξη θεωρούνταν και το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου στην μπροστινή πλευρά των εναέτιων συνθέσεων, όπως για παράδειγμα στην πίσω πλευρά του ναού βρισκόταν στις εναέτιες συνθέσεις ο αγώνας του Τήλεφου, γιου της Αίγης (κόρης του Αλέα) ενάντια στον Αχιλλέα.

Μπορείς επομένως να ηρεμήσεις φίλτατε, κανείς δεν προσκύναγε….δόντια και νύχια στην αρχαιότητα! Θέλεις μήπως να δούμε πόσοι και που όμως το κάνουνε ΣΗΜΕΡΑ?

Επομένως, θα σου συμβούλευα να μελετάς πιο προσεκτικά όταν περιφέρεσαι στις διάφορες «υπερχριστιανικές» σελίδες του διαδικτύου, και προπάντων, να συμβουλεύεσαι έγκυρες αρχαιολογικές πηγές και όχι φερέφωνα.

04/04/2006, 01:25:19
quote:

Α έτσι; Τότε να πω κι εγώ ότι σας αντιλαμβάνομαι σαν πονηρούς νεοναζί που κρύβουν το μίσος και την κακία τους πίσω από ένα προκάλυμα θρησκείας!

ΟΚ μεγάλε, ότι πεις! Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος!

quote:
Προσπαθείτε να επιβάλλετε στάσεις ζωής σε ανθρώπους που ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, με απειλές του τύπου "αν κάνεις σεξ πριν από το γάμο θα πας στην κόλαση". Φοβερίζετε τους ηλικιωμένους για να υφαρπάξετε τις περιουσίες τους.

Ναι, δεν βλέπεις, τα έχω κονομήσει εκβιάζοντας παππούδες και γιαγιάδες.
Πολύ σε τσούζει το σεξ πριν τον γάμο φαίνεται.

quote:
Αρα.. αφού εσύ θα προσδιορίζεις τι είμαι εγώ.. εφεξής θα προσδιορίζω κι εγώ τι είσαι εσύ δηλ. εγκληματίας που κακώς διασπείρει το μίσος του ελεύθερος. Πώς σου φαίνεται;

Να πω ότι το "φαίνεσθαι" σου το έχεις γραμμένο ή θεωρείται αυτονόητο;

quote:
Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό το έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ εδώ και δεκαετίες ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Καιρός δεν είναι να ξεπεράσετε επιτέλους το μεσαίωνά σας και να αντιληφθείτε κάπως την έννοια "σεβασμός"; Πάλι από την αρχή λοιποόν.. ΤΟ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΩ ΕΓΩ και είμαι πολυθεϊστής της ελληνικής ολύμπιας λατρείας.

Βρε δεν μπα να' σαι κι ο Κωστέτσος... τόσο πολύ σε καίει πια να σου λένε ότι απ'την μια λες Πολυθειστής κι απ'την άλλη απ'τον Πολυθεισμό δέχεσαι μόνο ότι σου κάτσει; Δέξου το άνθρωπέ μου: αν από την θρησκεία σου δέχεσαι μόνο ότι κολλάει με την σύγχρονη φυσική, τότε αυτό δεν είναι θρησκεία, είναι αθεία.

quote:
>Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες όλων των εποχών υπήρξαν χριστιανοί,

Οπως ο Δαρβίνος; Μήπως όπως ο Τζιορντάνο Μπρούνο που κάηκε ζωντανός επειδή υποστήριζε τη θεωρία του Κοπέρνικου; Η "χριστιανική αγάπη" του έδεσε τη γλώσσα πριν τον ανεβάσει στην πυρά για να μην μπορέσει καν να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος!

Να ξεκινήσω; Θα βραδιάσουμε.
http://www.unmaskingevolution.com/29-100_scientists.htm

Και ο Κοπέρνικος κι ο Δαρβίνος πίστευαν στον Θεό, και σίγουρα όχι στον Δια. Μέσα θα βρεις τα πιο τρανταχτά ονόματα.

quote:
"εμείς οι καλοί ορθόδοξοι κι αυτοί οι κακοί καθολικοί";

Αυτό προέκυψε επειδή είπα για Βατικανό ε; Φοβερή φάση! Και που να σου λεγω πχ ότι είμαι Ουνίτης!

quote:
Θες να σου παραθέσω φριχτά εγκλήματα των ορθόδοξων από τον Κωνσταντίνο τον Ηλιογέννητο (τον λέτε και "Μέγα" τρομάρα σας) μέχρι τον ΦΟΒΕΡΟ Πατριάρχη σας Γεννάδιο;

Παρακαλώ, σε έχει προλάβει ο αξιότιμος κύριος Schwabe! (και έχει κάνει και καλή δουλειά) Έρχεσαι δεύτερος φίλτατε!

quote:

Ναι ναι κι ο Μπιν Λαντεν δεν έχει τίποτα με τους Αμερικάνους ο άνθρωπος.. κάτι αεροπλάνα μονό τους έριξε αλλά ΠΑΝΤΑ με καλή πρόθεση!

Σώπα μωρέ, θα του ξέφυγαν του Αίολου εκεί που έπαιζε με τα αεροπλανάκια του, θα το πήρε πρέφα κι ο Μπίν ο Λάντεν και λέει "που θα βαρέσουμε τώρα; α, ωραία, έχει πυργάκια εκεί απέναντι".

quote:
Αλήθεια, την ιδέα "όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις" ποιος σπουδαίος επιστήμονας την γέννησε;

Κάτσε να σου βρω έναν πρόσφατο. Ο Μεσογαίας Νικόλαος. Μιλάμε ο άνθρωπος ξεκίνησε Φυσικός, έγινε Αστροφυσικός, Μηχανολόγος, διδακτορικό στην Βιοατρική και μετά... Μητροπολίτης!

Ανήκουστο ε; Παπάς από Harvard και MIT, φωτιά στα μπατζάκια όσων βαυκαλίζονται πως η Εκκλησία και οι επιστήμες δεν τα πάνε καλά για να δικαιολογούν την οποιαδήποτε πολεμική τους προς αυτήν.

quote:
Ούτε κι εγώ πρόκειται να πιστέψω ποτέ (ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ!!) σε εξωκοσμικούς.. Το λύσαμε επιτέλους;

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Επόμενο δελτίο;

quote:

>Να κανονίσουμε κι από πόσα Βολτ και πάνω το σήμα είναι του Δία.

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Λοιδωρία και προσβολές προς άλλες θεότητες και απαιτείτε μόνο να σέβονται τους δικούς σας. Αλήθεια το αυστριακό κόμικ με το Τζοσούα το χρισμένο γιατί το λογοκρίνατε; Επειδή έκανε θαλάσσιο σκι;

Όχι ρε, είχε ειδικό αφιέρωμα στον Ποσειδώνα και στο πως επηρεάζει τον συντελεστή ιξώδους του νερού, οπότε είπαμε να το λογοκρίνουμε για να μην προσβληθούν οι δωδεκαθειστές που ούτως ή άλλως προσβάλλονται με ότι τους βρεθεί πρόχειρο.

quote:

Οπως σαφώς καταλάβατε, όσοι δε θεωρήσατε ότι "κάτι τρέχει" και δεν έχετε ήδη ερευνήσει διεξοδικά το αστείο της φράσης "There are 10 types of people, those who know binary and those who don't", έχετε μειωμένη διαίσθηση και άρα εξασφαλισμένη θέση στην Κόλαση

Η Κόλαση δεν δέχεται άλλους. Οι υπόλοιποι θα πάνε στον Κάτω Κόσμο να δουν τον κέρβερο να τρώει friskies με λαχανικά.

PS: Η υπογραφούλα μου μιλάμε έχει κάνει πολύ μεγάλη θραύση.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Edited by - WWalker on 04/04/2006 01:33:15

Edited by - WWalker on 04/04/2006 01:38:28

04/04/2006, 01:35:15
quote:
Δεν υπάρχει λατρεία ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ στην αρχαιότητα. Επίσης, κανένας ναός δεν εδραιώνονταν σε κόκαλα. Ακόμα και η προσέγγιση πεθαμένου στον περίβολο χώρο του ναού απαγορεύονταν.

Απ'όσο ξέρω οι λαοί της Αμερικής συζήθιζαν να "θάβουν" τους νεκρούς στα σπίτια τους, κρατώντας κόκκαλά τους σε μια μεριά (άθαφτα), απλά και μόνο για να βρίσκεται η παρουσία τους στο σπίτι.
Λατρεία νεκρών ως θεούς δεν υπάρχει στον Χριστιανισμό. Αντίθετα σε πάρα πολλές παραδόσεις (πχ Κίνα) θα βρεις προγονολατρία.

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, περιέχουν στοιχεία και για το πως ακόμη και σήμερα οι λαοί αυτοί εορτάζουν το μακάβριο και φρικιαστικό έθιμο της day of the Dead:
http://library.thinkquest.org/16665/burial.htm
http://www.public.iastate.edu/~rjsalvad/scmfaq/muertos.html
Και τέλος για το πως οι Incas λάτρευαν τους νεκρούς τους και τους επικαλούνταν για προστασία:
http://www.peru-explorer.com/get.htm

Η μουμιοποίηση των νεκρών σε πάρα πολλές ειδωλολατρικές παραδόσεις πήγαινε σύννεφο σε τελική ανάλυση, ειδικά στις ειδωλολατρικές θρησκείες της Νοτίου Αμερικής, οι οποίες ήταν εντελώς άσχετες λόγω γεωγραφίας με τον Χριστιανισμό.

----------------------

Edited by - WWalker on 04/04/2006 01:47:09

Edited by - WWalker on 04/04/2006 01:54:15

social workerΝέο Μέλος
04/04/2006, 03:33:07
Λοιπόν μιας και πιάνεστε απο συγκεκριμμένα μόνο σημεία να υποθέσω οτι ολα τα υπολοιπα απλα τα αποδέχεστε...

«Οταν οι Αθηναίοι επιτέθηκαν στην Θήβα δεν ήταν ουσιαστικά οι οπαδοί της Αθηνάς εναντίον των υποστηρικτών του Απολλωνα??»

Άσχετο. Ιστορικά και Θεολογικά.

Δεν το έβαλα ως ιστορικο στοιχείο..
Πες μου όμως πριν τιν έναρξη της Μάχης σε ποιον πρόσφεραν θυσίες οι Αθηναίοι,ή οταν επιτίθοντο τι φώναζαν...

ΤΕΣΠΑ

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩς ΜΟΥ ΤΙΝ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟ.....

Σου βρήκα 4 ιερους πολέμους...

Α~600 π.Χ
Β καπου ανάμεσα...
Γ~355 π.Χ
Δ~339 π.Χ

Επίσης μην ξεχνάς τις αμφικτυωνίες...

Και φυσικά δεν θεωρώ θρησκευτικούς πολεμους τους πολέμους εναντίον των περσών και εναντίον οποιουδήποτε βαρβαρικού φυλλου με διαφορετική θρησκεία...

«Να σε ενημερωσω δε για τις ιερες Μούμιες σας και τις "Εικόνες" σας»

Και φυσικά δεν πρόσεξες τα " " στο εικόνες...Και φυσικά ξέρω οτι δεν υπηρχαν εικονες αλλα αγάλματα..

Αλλα αφού το θεωρείς σωστό να κανουμε εμείς οι Χριστιανοί ενα χρυσελεφαντινο αγαλμα του Ιησου καμια 10 μετρα ύψος και να διοργανώνουμε καθε 3 και λίγο πανηγυράκια γύρω από αυτό...

Για πε μου πως σου ακουγεται???????

Λοιπόν ΤΟΜΟΣ Γ 2 ΣΕΛΙΔΑ 250 της Ιστορίας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΜΕ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!!!!!!

Στον ναό της Αλέας φύλαγαν οι Τεγεάτες τα δόντια του Καλυδώνιου Καπρου.Είχαν την φήμη οτι απέτρεπαν κάθε κακό με τη μυστική του δύναμη..Η φήμη τους είχε φτάσει μεχρι τον αυτοκράτορα Αυγουστο ο οποίος τα πήρε στη Ρώμη..

Στη Χαιρώνεια τιμούσαν ένα <<σκήπτρο>> ή <<δορυ>> που πίστευαν οτι το είχε κατασκευάσει ο Ήφαιστος για το Δια.ο ζευς το ειχε χαρίσει στον πέλοπα και στο τέλος το είχε χρησιμοποιήσει και ο Αγαμέμνων...

Πολύ διαδεδομένη ήταν επισης η πίστη οτι τα λείψανα των ηρώων μπορούσαν να σώζουν πόλεις που τα κατείχαν και τα τιμούσαν..

Ο ηρόδοτος!!!!!! διηγειται την επίπονη προσπάθεια των Λακεδαιμονίων να βρούν και να μεταφέρουν στη Σπάρτη Τα οστά του Ορέστη που θα τους βοηθούσαν να πάρουν την Τεγέα...

Είναι γνωστή η προσπάθεια των Αθηναίων για την μεταφορά των οστών του Θησέα από την Σκύρο και η ίδρυση του Θησείου ενός από τα πιο Ιερά κτίσματα των Αθηνών...

Και έπειτα έχουεμ την λατρεία ξοάνων..

Το περίφημο θαυματουργο ξόανο της Αρτέμιδος που κλεφτικε
Η παλιά εικόνα της Ηρας στη Σάμο

<<αργον λιθοσ>>,τα σημάδια της τριαινας ,το πανδρόσειο,ο τάφος του κέκροπα καθώς και τα απομεινάρια του δωματίου της Σεμέλη στη Θήβα..

Εχουμε και λεμε..λατρεία αγαλμάτων,λατρεία οστων,λατρεία "θεικών αντικειμένων",λατρεία ιδιαιτέρων απομειναριών....

και κατι ακόμη...

Τον 4ο αιώνα π.Χ ο τότε ιεροφάντης της ελευσίνας υποκίνησε μια <<γραφή ασεβείας κατά του Αριστοτέλη..Ο οποίος για να αποφύγει δίκη παρόμοια με του Σωκράτη σηκώθηκε και έφυγε...Το δελφικό ιερατείο ακολούθησε αυτό των ελευσινίων αποσύροντας μια τιμιτική θέση που είχε δώσει στον Αιστοτέλη προ εικοσαετίας....

Επειδή ο χαρακτηρισμός ΑΣΧΕΤΟΣ μου έχει δοθεί τουλάχιστον 3-4 φορές τις 2 μέρες παρουσίας μου θα ήθελα τον κάθε άσχετο Ελληναρα που πιστεύει οτι με την ασχετοσύνη του και με τα λιγα που έχει δει σε μη αξιόπιστες σελίδες οτι υποστηρίζει τον ελληνικό πολιτισμο,να μου ζητά πριν μου κοτσάρει το ΑΣΧΕΤΟΣ ,να έχει την ευγένεια δηλαδή ,να μου ζητά τις πηγές των λεγομένων μου ή τουλαχιστον επεξήγηση αυτω΄ν που λέω...

04/04/2006, 07:37:18
Συνιστώ στους φίλους που συμμετέχουν σε αυτό το topic ψυχραιμία.

In anticipation of my resurrection...

lancelotΜέλος
04/04/2006, 07:39:24
Αρχιζει να βγαινει σιγα σιγα ο πραγματικος εαυτος του κυριου Ερμοκρατη

quote:
Είσαι σιχαμερός ψεύτης.

Α έτσι; Τότε να πω κι εγώ ότι σας αντιλαμβάνομαι σαν πονηρούς νεοναζί που κρύβουν το μίσος και την κακία τους πίσω από ένα προκάλυμα θρησκείας!

Ακομα δεν εχετε δει τιποτα...Εχετε να φατε πολυ βρισιμο απο αυτο τον πολυθεο (ουτε ο ιδιος δε ξερει σε ποσους θεους πιστευει..παει αναλογα με τις εκπτωσεις).

Διαχειριστης του δικτυου IRCNET

Edited by - lancelot on 04/04/2006 07:41:20

04/04/2006, 10:52:53
Δεν λέω πάντως, έρχεται εδώ μέσα, εκτονώνεται, τα χώνει άσχημα και μετά αναρωτιέται γιατί δεν σέβεται κανείς τον Δία και την παρέα του ως σοβαρή θρησκεία.

Τελικά όσο το σκέφτομαι, ένας γεράκος στην Ρώμη μαζί με καμμιά πενηνταριά ακόμη επισκόπους κατάφερε να φέρει κολοτούμπα όλο το παγανιστικό σύστημα και να κάνει τη ζωή στους παγανιστές μαύρη.

----------------------

04/04/2006, 13:22:58
quote:

Δεν λέω πάντως, έρχεται εδώ μέσα, εκτονώνεται, τα χώνει άσχημα και μετά αναρωτιέται γιατί δεν σέβεται κανείς τον Δία και την παρέα του ως σοβαρή θρησκεία.

Τελικά όσο το σκέφτομαι, ένας γεράκος στην Ρώμη μαζί με καμμιά πενηνταριά ακόμη επισκόπους κατάφερε να φέρει κολοτούμπα όλο το παγανιστικό σύστημα και να κάνει τη ζωή στους παγανιστές μαύρη.

----------------------

Μην το λες καθόλου αυτό γιατί κάνεις τους νεο-παγανιστές να βράζουν από θυμό και να ψάχνονται και να εφευρίσκουν συνεχώς φταίχτες και αίτια.
Πάντως, στην προσπάθειά τους, και τι δεν έχουν σκαρφιστεί!!!
Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι ότι καπελώνουν και ολόκληρο τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό θεωρώντας ότι είναι αυτοί (με τις ιδέες τους και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις) οι μόνοι γνήσιοι συνεχιστές του, τρομάρα τους!!!!!!!!!!!!

04/04/2006, 15:02:28
WWalker:
«Λατρεία νεκρών ως θεούς δεν υπάρχει στον Χριστιανισμό. Αντίθετα σε πάρα πολλές παραδόσεις (πχ Κίνα) θα βρεις προγονολατρία.»

Είναι σαφές ότι δεν αναφερόμαστε στους Κινέζους αλλά στους Έλληνες. Για τον Ελληνισμό ο λόγος, και εδώ το ενδιαφέρον μας.

WWalker:
«Η μουμιοποίηση των νεκρών σε πάρα πολλές ειδωλολατρικές παραδόσεις πήγαινε σύννεφο σε τελική ανάλυση, ειδικά στις ειδωλολατρικές θρησκείες της Νοτίου Αμερικής, οι οποίες ήταν εντελώς άσχετες λόγω γεωγραφίας με τον Χριστιανισμό.»

Από την στιγμή που αποδίδω λατρεία σε ένα ΕΙΔΩΛΟ, και ως είδωλο νοείται ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μας δίδει μια απεικόνιση ή ένα ομοίωμα, όπως των εκατοντάδων Αγίων, ή της Αγίας Τριάδας (μια φαντασιακή προβολή) ή ακόμα και του Χριστού και της Παναγίας, τότε μιλάμε για ειδωλολατρία.

Επομένως, ειδωλολατρία περιέχει ΚΑΙ ο χριστιανισμός. Ας μην αναφερθούμε φυσικά καν στην λατρεία και προσκύνηση των διαφόρων πεθαμένων ή, ακόμα χειρότερα, τμήματα θανόντων…..