- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica vol. 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Το απάντησε κι άλλος. Είχε τον ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ του σεβασμού της διαφορετικής θρησκείας. ΜΑΚΑΡΙ να είχαν μάθει κάτι οι χριστιανοί αυτά τα 1600 χρόνια από την ανεκτική ιδέα του βωμού αυτού, αφιερωμένου "τοις θεοίς Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής θεοίς αγνώστοις και ξένοις" Μακάρι
>2. ... Η "αυτοκτονία" του Σωκράτη .. τον κεραυνό φυσικό και οχι
>θεικό φαινόμενο.
Η δίκη του Σωκράτη είναι ένα θέμα πολιτικό και μπορούμε να το αναλύσουμε αλλά σε άλλο νήμα γιατί είναι αρκετά μεγάλο. Τα περί κεραυνών και απομόνωσης είναι μάλλον χριστιανική προπαγάνδα.. Οταν πρώτος ο Ιπποκράτης έλεγε ότι η επιληψία είναι απλή ασθένεια κι όχι ιερή ασθένεια.. δεν τον απομόνωσε κανείς. Πάντως δεν θυμάμαι στη βιβλιογραφία να υπάρχει μαζικό προσκύνημα σε "άγιες μούμιες" όπως σήμερα!
>4.Πως μπορείς να δεχθείς την γέννηση της αφροδίτης απο μια σταγόνα
>αίμα,την αθήνα να ξεπηδάει από το κεφάλι του Δία,αλλός θέος απτο
>μπούτι πως δεν αποδέχεσαι την παρθενογενεση ενός θεού?
ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η γεννηση της Αφροδίτης είναι ΜΥΘΟΣ.. αποσυμβολίζεται και σημαίνει διάφορα πράγματα. Το ίδιο η Αθηνά (δηλ. Η Σοφία) που ξεπηδά από το κεφάλι του πατέρα θεου κτλ. Το πρόβλημα με την "παρθενογέννεση" της Μυριαμ και την "ανάσταση" του Τζοσουα του χρισμένου είναι ότι παρουσιάζονται ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !! Να με συμπαθάς αλλά η λογική μου τα απορρίπτει !!
>5.Αν δείς την θεογονία υπάρχουν λίγο πολύ πάνω απο 10.000
>θεοί..ξέρεις το 100/10000 απο αυτούς..οι Υπολοιποι "εχασαν" το
>δικαίωμα να λατρεύονται??
Κάθε περιοχή και κάθε άνθρωπος λατρεύει και τιμά τους θεούς που ταιριάζουν καλύτερα στην κουλτούρα και την ψυχοσύνθεσή του. Φόβο τιμωρίας δεν έχω. Τιμώ τους θεούς που νοιώθω κοντά μου. Η λατρεία είναι πολύ προσωπική υπόθεση ακόμη κι όταν γίνεται δημόσια.
>6.Μας κατηγορείς οτι είμαστε ευραιοχριστιανοί
Δεν ξέρω γιατί στο μυαλό σου το "εβραιοχριστιανοί" είναι κατηγορία. Πάντως ψεύδεσαι γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΥΘΕΝΑ τον όρο "εβραιοχριστιανοί". Η κουλτούρα σας είναι εβραιοχριστιανική και είπα γιατί. Κατά τα άλλα σας αποκαλώ όπως εσείς αποκαλείτε τον εαυτό σας. Κι εσείς να με αποκαλείτε όπως εγώ αποκαλώ τον εαυτό μου.
>7.Τήρείς σωστά τα θρησκευτικά σου καθήκοντα??
Αυτό νομίζω αφορά εμένα. Η σχέση μου με τους θεούς δεν είναι δικό σου θέμα ούτε κανενός άλλου. Αυτό δα έλλειπε να ξεπέσω κι εγω σε ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ λατρεία από το φόβο κάποιας τιμωρίας! Μη χειρότερα!
Οσο για σφαγές.. εσείς και η θρησκεία σας έχετε τέτοιο ιστορικό εγκλημάτων. Οχι εγώ και οι έλληνες πολυθεϊστές!
>Α και κάτι ασχετο...Ο "Παυλος" οπως απλα αποκαλειται απο τον
>υπερβορειο ήταν ρωμαίος πολίτης και κανένα ελληνικό δικαστήριο δεν
>θα μπορούσε να τον αγγιξει...
Αν έκανες ΛΙΓΟ ΚΟΠΟ να διαβάσεις την "Καινή Διαθήκη" σου θα μπορούσες να μάθεις αντί να υποθέτεις. "Και αφού τον έπιασαν (επιλαβόμενοι), τον οδήγησαν (ήγαγαν) στον Αρειο Πάγο και τον ρώτησαν τι είναι αυτή η νέα διδαχή που κυρήσσει". Είναι σαφές ότι ο Παύλος δικάστηκε στον Αρειο Πάγο αλλιώς δεν θα τον συνελάμβαναν. Ας μη γράφει καθένας ό,τι νάναι.
>Κοιτα δεν με επεισες μεχρι τωρα γιατι να προτιμήσω τον πολυθεισμό..
Σε άλλον απευθύνεσαι αλλά εγώ να ξεκαθαρίσω ότι μου είναι απίστευτα αδιάφορο ποια θρησκεία θα προτιμήσεις. Η δική μου θρησκεία δεν είναι προσηλυτιστική. Διάλεξε ΟΠΟΙΑ ΘΕΣ αλλά απαιτώ να σέβεσαι τις άλλες και στη ρητορική σου και στη συμπεριφορά σου όταν αυτές δεν προωθούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.
>όλα τα άσχημα του χριστιανισμού που μπορείς να αναφέρεις οφείλονται
>σε πραξεις ανθρώπων..
Αυτό δεν είναι και τόσο αληθές. Οταν μια ιδεολογία προβάλει αρχές του είδους "ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ", η ιδεολογία αυτή δεν είναι και τόσο αθώα για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Την ίδια ακριβώς λογική είχε και τη ιδεολογία "ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΛΑΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ" των Ναζι. Δε νομίζω να υπάρχει σήμερα άνθρωπος που να θεωρεί ότι είναι αθώος ο ναζισμός για τα εγκλήματα των ναζί!
Κι επειδή κάποιος το ανέφερε, να σημειώσω ότι οι χιλιάδες διαφορετικές οπτικές των πολυθεϊστών είναι ΠΛΟΥΤΟΣ κι ελπίζω να γίνουν εκατομμυρια. Δεν θα κερδίσει ΤΙΠΟΤΑ η ανθρωπότητα από ένα προβληματικό, άκαμπτο δόγμα το οποίο θα πρέπει όλοι να αποδέχονται ή να τιμωρούνται. Η ακαμψία του χριστιανισμού και του ισλάμ ευθύνονται για τόνους αίμα και εκατομμύρια θύματα των συγκρούσεων ανάμεσα στις "αιρέσεις" Αν είναι να καταντήσουμε κι εμείς το ίδιο.. βράστα!
ωστόσο θα σου παραθέσω μερικά εδάφια απο διασωθέντα κείμενα..
σε ψιλμεταφραση φυσικά...
<<Ήταν κάποτε χρόνοι ,όταν θεοί βέβαια ήταν ,θνητά όμως γενη δεν ήταν.Σαν ήρθε λοιπόν και για τούτα ο προορισμένος χρόνος της γέννεσης έπλασαν αυτά οι θεοί μέσα στη γη από γη και φωτιά, σμίγοντας και όσα με την φωτιά και με την γή γίνονται κράμα.Και σαν έμελλαν να τα τα φέρουν αυτά(τα ανθρώπινα όντα)στο φώς προσταξαν τον προμηθέα και τον επιμηθέα να τα στολίσουν και να τους μοιράσουν χάρεσ>>
Επίσης δεν υπάρχει κάποιος <<Πρωτόπλαστος>> γιατι ακριβώς δεν υπάρχει μόνο ένας μύθος αλλά κάθε πόλη είχε τον δικό της...δηλαδή...
Ο πρωτοπλαστοσ πυγμαλίων "ενώθηκε" με ενα άγαλμα της αφροδίτης και ξεκίνησε το ανθρώπινο είδοσ..
Ο κέκροπας ο πρώτος ,και δημιουργός των αθηναίων ηταν μισός φίδι μισός ανθρωπος..
στην αργολίδα ηταν ο φορωνέας
στη μυθική φθία ήταν ο μυρμίδωνας...
και δεν συμαζευεται.....
Ολοι οι παραπάνω είναι ουσιαστικά πρωτόπλαστοι..
Οκυρίαρχος μύθος γενικά όμως είναι αυτός του Πυγμαλίωνα
Έτσι κάνοντας ένα λάθος μου έδωσες την ευκαιρία να αποδείξω περί ευραιο-δωδεκαθειστών και όχι ευραιοχριστιανισμού....
¨οταν οι άνθρωποι έγιναν πολύ ανήθικοι ο δίας αποφάσισε να τους τιμμωρισει με κατακλυσμό!!!(σας θυμίζει κάτι??????)
Ο δευκαλίωνας με την γυναίκα του την πύρρα κλείστηκε στο σπίτι του(κιβωτός)και σώθηκε...
Ο δευκαλίωνας είναι ουσιαστικά ο Νώε..
Και επίσης θέλω να τονίσω οτι αυτό το θέμα που συζητάμε τώρα είναι κάτι που αντιμετωπίστικε στις αρχές της γεννεσης της εκκλησίας..ουσιαστικά οι ελληνες "επιλέχθηκαν" ως αποστολοι διάδοσης και η ελληνική γλώσσα επειδή ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα της μεσογείου..
Ακόμη κάνεις ένα λάθος "νέας εποχής" <<οτι πίσω από ολες τις κουρτίνες κρύβονται τα ίδια>>...μπορεί μέχρι την γεννήση του Χριστού να είναι ολα λίγο πολύ τα ίδια και να κυριαρχεί ένας γενικός ηθικός νόμος αλλα από κει και περα ολα αλλαζουν..
Και ουσιαστικά εμείς υποστηριζουμε οτι απο τη γραφή που μας παραδόθηκε δεν έχουμε αλλαξει ούτε ενα "ν" ενω οι δωδεκαθειστες ουσιαστικά προσπαθούν να αναβιώσουν μια θρησκεία από ψήγματα που εχουν απομεινει..
οσο για το θέμα της ευθύνης διαφωνώ κάθετα...στην μία μιλαμε για έναν θέο που σου έχει δώσει μια πυξίδα και την πλήρη ευθύνη των πράξεων σου
και από την άλλη ένας θεός που με το πρώτο λάθος σε κατακεραυνώνει
Πηγαινε στο info του και κοιτα το ονοματεπωνυμο του.egian ειναι τα αρχικα του ονοματεπωνυμου του.Επισης gayboy αν ψαξεις στο google ειναι ο προεδρος της ΕΟΚ(εκει βρηκες και το ανεκδοτο) και εχει το ιδιο ονοματεπωνυμο.Ρωτα και τον ιδιο,δε νομιζω να εχει λογο να το κρυψει.
Σεβομαι ολες τις θρησκειες,ολα τα δογματα μα κσενερωνω με τις καθε λογης αιρεσεις.

quote:
Σεβομαι ολες τις θρησκειες,ολα τα δογματα μα κσενερωνω με τις καθε λογης αιρεσεις.
Το πρόβλημα όμως είναι το πως θα ορίσουμε τις αιρέσεις. Μια παρέκλιση ίσως από την κυρίως θρησκεία? Μα είναι λογικό να προκύψουν αιρέσεις αφου λόγω των ασαφειών που υπάρχουν στις θρησκείες ερμηνεύει κάποιος την τάδε ασάφεια οπως τον καλύπτει, αποκτά ομοϊδεάτες και έτοιμη η "αίρεση". Αρα μήπως για την ύπαρξη των λεγόμενων "αιρέσεων" ευθύνεται η ίδια η θρησκεία με τα κενά που έχει στις επιταγές και τα μηνύματά της? Και ο αιρετικός είναι αυτός που θεωρητικά ασπάζεται την θρησκεία, προσθέτοντας όμως τις δικές του πινελιές σε αυτήν? Δηλαδή η πλειοψηφία των σημερινών Ελληνων που δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εν δυνάμει αιρετικοί αφού πολλοί πιστεύουν και στην αστρολογία, στο φλυτζάνι, στη μετενσάρκωση, νηστεύουν επιλεκτικά...άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε δηλαδη. Ο καθένας κοβει και ράβει την επικρατούσα θρησκεία όπως γουστάρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και όποιος δεν το βλέπει μαλλον ειναι εκτός πραγματικότητας.
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
quote:
ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η γεννηση της Αφροδίτης είναι ΜΥΘΟΣ.. αποσυμβολίζεται και σημαίνει διάφορα πράγματα. Το ίδιο η Αθηνά (δηλ. Η Σοφία) που ξεπηδά από το κεφάλι του πατέρα θεου κτλ. Το πρόβλημα με την "παρθενογέννεση" της Μυριαμ και την "ανάσταση" του Τζοσουα του χρισμένου είναι ότι παρουσιάζονται ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !! Να με συμπαθάς αλλά η λογική μου τα απορρίπτει !!
Λύσε μου μερικές απορίες:
α) Πολυθειστής είσαι ή απλά άθεος;
β) Και για μένα η γέννηση της Αφροδίτης είναι ένας μύθος, ίσως που θέλει να διδάξει, να συμβολίσει. Και άθεος να ήμουνα πάλι μύθος θα ήταν για μένα. Αν και για εσένα είναι μύθος, ποια η διαφορά μας; Τι είναι αυτό που σε κάνει πολυθειστή;
γ) Η Εκκλησία κηρύττει πως τόσο η Γέννηση όσο και η Ανάσταση του Ιησού είναι γεγονότα που υπερβαίνουν την ανθρώπινη λογική. Η λογική σου απορρίπτει το ότι μπορεί να υπάρξει υπέρβασή της; Μήπως εκθειάζεις ένα όργανο που κατέχεις για να κρίνεις τα πράγματα αδιαφορόντας για το ότι δεν είναι τέλειο;
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Η αρχαια πλούσια γλώσσα..
επιλαμβάνομαι= κρατώ,πιάνω,γίνομαι κύριος κάποιου...
Αρειος πάγος
Πάγος ο ψηλός τόπος,που παρειχε ησυχη,τοτε, και πανοραμική θέα της πόλης...
Αρειος ειτε επειδή ήταν αφιερωμένος στον Αρη είτε γιατι είχε γίνει δικαστήριο του Άρη..
Ας πάρουμε μια ερμηνεία..επιλαβομένοι (πιανοντασ τον απο το χερι) ήγαγον(τον οδήγησαν) σε έναν ήσυχο τόπο...(δεν φαινεται και τόσο κακό τωρα..)Αν προσθέσουμε το γεγονός οτι οδηγηγήθηκε απο τους φιλοσόφους και όχι από στρατιώτες τοτε φαίνεται πιο ήπιο...
ασ πάρουμε και την δευτερη άποψη..
επιλαβόμενοι (αφου τον συνέλαβαν) τον οδήγησαν στον Αρειο Πάγο το δικαστηριο αυτή τη φορά
Γιατι τότε απευθυνθηκε στον λαό και όχι σε δικαστές,και αντί να υποστιρίξει τον εαυτό του με επιχειρήματα γιατί έκανε κύρηγμα..Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για Ρωμαίο πολίτη..Κάτι σαν τους σημερινούς αμερικάνους..Για παρε έναν αμερικάνο και συρτον στον αρειο πάγο να δουμε που θα καταλήξεις...
α και επειδή μας κατηγορείς οτι στρεβλώνουμε την αληθεια..μεσα στους ερμηνευτες της καινης διαθήκης υπάρχουν και οι δύο ερμηνείες..Πάντως η δευτερη καταστρέφει κάθε υποψία περι ανεκτικότητας της θρησκείας σου σε νέους θέους...
Επίσης ιστορικά οι αθηναιοι δεν ηταν και πολύ ανεκτικοί σε νέους θεούς.Τους οποίους αποκαλούσαν <----καινά δαιμόνια--->.
αυτό με τον προσυλιτισμό το αφήνω να πέσει γιατι εδώ μιλαμε κατα αντιπαράθεση και το να πεισεισ καποιον με επιχειρήματα να ασπαστει την θρησκεια σου είναι ιδιαίτερα τιμητικό..
Συνεχίζουμε...
Η εντολή του Χριστού ήταν..Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη....
Τώρα αν αυτό χρησιμοποιήθηκε απο κάποιους ανθρώπουσ ηγέτες ως σύμβολο δεν είναι ευθύνη της θρησκείας αλλά όπως προείπα ευθύνη των ανθρώπων...
Όπως επίσης δεν είναι υπευθυνος ο μουσουλμανισμός αν καποιοι βγάλαν προς τα έξω μόνο την συγκεκριμένη ερμηνεία...
Ακόμη μας λες για ποτάμια αίμα που εχυσαν οι χριστιανοί και αμφισβιτείς τους αντίστιχους διωγμούς που έγιναν από ανθρ΄πους της θρησκείασ σου εναντίον μας...
Αφού εκείνη την εποχή υπήρχε,όπως λες,τόσο μεγάλη ανεκτικότητα σε θέματα θρησκείας απο τους δικούς σου πευματικούς ηγέτες..γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας χριστιανικός νάος εκείνης της περιόδου????????
πάμε τώρα στον φόβο τιμωρίας...
ακου θεούς...Μόρος,κηρ,θάνατος,Νεμεση,απατη,πονοσ,λήθη,λιμός,άλγη,
μάχες,φόνοι,δυσνομίες..
δεν μου φαίνεται οτι καλοπερνούσαν και τόσο πολυ.
Επίσης απο τα λεγόμενα σου μου εδραιώνεισ την άποψη οτι δεν είσαι δωδεκαθειστής και οτι απλά έχεισ δανειστεί τις θεικές φιγούρες και τις εχεις προσαρμόσει σε δικά σου στανταρ.εχεις κανει με λίγα λόγια την θρησκεία σου..
Σεβαστό αλλα δεν είσαι δωδεκαθειστής..
Συμφωνα με όλες τις μαρτυρίες μυθολογικές(με ψήγματα αλήθειας) και ιστορικες επρεπε σε όλους του μεγάλους θεούς να είσαι εντάξει ώστε να την βγάλεις καθαρή..
είναι αλήθεια οτι αμέσως μετά απο το τέλος του ιουλιανού του παραβάτη ο θεοδόσιος και σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός κράτους με μία θρησκεία κατέστρεψε μεγάλο αρχαίο πλούτο..Παράλληλα όμως τα μόνα γραπτά που μας έχουν απομείνει απο την αρχαία περίοδο τα οφείλουμε σε μοναχούς που αφιερωσαν την ζωή τους στην αντιγραφή τους..
Επίσης υποστηρίζεις οτι δεν είχατε "αιρέσεισ"...κι όμως κάνεις λάθος..είχατε τους επικούρειους,τους Στωικούς,περιπατιτικούς με τελείως διαφορετική άποψη περι θρησκείας και περι ζωής..
Επίσης κάθε νέος θεός "ήθελε το χρόνο προσαρμογής του"..π.χ. ο μίθρας που ουσιαστικά ήταν "βάρβαρος" θέος και λατρεύονταν μυστικά από τους ρωμαίους..
Επίσης υποστηρίζεις οτι δεν λατρευατε μουμιες αγίους..
Ας παραθέσουμε ιστορικά γεγονότα...ασ πάρουμε τους πολυθειστες αιγύπτιους...Οταν πέθαινε καποιος φαραώ δεν έμπαινε αμέσως στο πάνθεο??δεν ήταν πχ σαν τον Ρα αλλά ένα σκαλί πιο κάτω...
Αλλα και στο ελληνικό πάνθεο,οποιοσδήποτε ξεχώριζε σε ρώμη ,πνευμα η οποιαδήποτε αλλη ικανότητα δεν γινόταν ημίθεος???
Επίσης εν ζωή οποιος πάλι ξεχώριζε δεν τον έβαζαν κατευθείαν σε κάποια θεική γενεια???
Το να βλεπεις ενα διαμαντι
και να του δίνεις ερμηνείες του τύπου
σμαράγδι,τοπάλι,αγγουρι,ντομάτα
δεν είναι σοφία...
Αφου είναι διαμάντι...
τωρα η δεν ξέρεις πως είναι το διαμαντι ή δεν θέλεις να πιστέψεις οτι είναι διαμάντι...
Τέλος πιστευω οτι η αλήθεια είναι μία..Αν νομίζεις οτι την βρήκες τοτε κρατησε αυτο που έχεις.Εγώ ξέρω οτι την βρήκα και θα μείνω σε αυτό..
Αυτό με το ναζισμό δεν το σχολιάζω καν..Μια θρησκεία που λεει αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ναζισμό...
και φυσικά το ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ είναι καθαρά δική σου απόδοση.
η δική μου απόδοση είναι η εξής
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ από τον ραββίνο Marcus Eli Ravage
"Φυσικά και μας απεχθάνεστε. Δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητείτε αυτό. Γι' αυτό ας μη χάνουμε τον καιρό μας με αμφισβητήσεις και δικαιολογίες. Ξέρετε πολύ καλά ότι έτσι είναι, και εγώ το γνωρίζω αυτό και εμείς καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα, κάποιοι από τους καλύτερους φίλους σας είναι Εβραίοι και όλα τα σχετικά. Το έχω ξανακούσει αυτό και πάνω από μια φορά, τουλάχιστον έτσι νομίζω. Και γνωρίζω επίσης, ότι δεν εννοείτε εμένα προσωπικά -"εμένα" εννοώντας οποιονδήποτε Εβραίο σαν ατομική προσωπικότητα- όταν εκτοξεύετε αυτά εναντίον μας με τον υγιεινό σας τρόπο, γιατί εγώ είμαι, τέλος πάντων, τόσο διαφορετικός, σαν να μην το ξέρατε, σχεδόν εξίσου καλός σαν εσάς. Η μικρή αυτή εξαίρεση δεν με γεμίζει, ωστόσο, με ευγνωμοσύνη -αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για τώρα. Είναι το επιθετικό, ανερχόμενο, καταπιεστικό, υλιστικό είδος που απεχθάνεστε- αυτούς, που με μια λέξη, σας υπενθυμίζουν τόσο πολύ τη δική σας ανερχόμενη γενιά. Κατανοούμε απόλυτα ο ένας τον άλλον. Δεν σας κατηγορώ.
Μα το Θεό, δεν κατηγορώ κανένα που δεν του αρέσει κάποιος. Αυτό όμως που μου προκαλεί το ενδιαφέρον σε όλη αυτήν την αντι-Εβραϊκή υπόθεση, όπως εσείς το παρουσιάζετε, είναι η πλήρης έλλειψη θάρρους. Αυτός ο πλάγιος και σχετικός τρόπος τον οποίο χρησιμοποιείτε, μεταχειριζόμενοι τέτοιες διάτρητες δικαιολογίες που φαίνεστε να πάσχετε από προβλήματα ευσυνειδησίας τόσο έντονα, που αν η όλη παράσταση δεν ήταν τόσο τραγελαφική, θα ήταν εκνευριστική.
Δεν είναι ότι είστε ερασιτέχνες: ασχολείστε με αυτό πάνω από δεκαπέντε αιώνες. Όμως παρακολουθώντας και ακούγοντας τα παιδικά σας προσχήματα, σχηματίζει κανείς την εντύπωση ότι εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε για πιο πράγμα πρόκειται. Μας σιχαίνεστε, αλλά δεν μπορείτε ξεκάθαρα να πείτε το γιατί. Σκέφτεστε μια νέα δικαιολογία -αιτία την ονομάζεται- κάθε μέρα. Έχετε συσσωρεύσει δικαιολογίες για τον εαυτό σας αυτά τα εκατοντάδες χρόνια και κάθε νέο σας εύρημα είναι περισσότερο γελοίο από το προηγούμενο και κάθε καινούρια δικαιολογία αντιφάσκει και εξουδετερώνει την προηγούμενη.
Πριν από λίγα σχετικά χρόνια, συνήθιζα να ακούω ότι ήμαστε σκαφτιάδες χρημάτων και εμπορικοί υλιστές. Τώρα διαδίδεται το παράπονο ότι κανένα έργο τέχνης και κανένα επάγγελμα δεν είναι ασφαλές ενάντια στην Εβραϊκή εισβολή.
Εμείς είμαστε, αν σας πιστέψει κανείς, συγχρόνως και προσηλωμένοι στη φυλή μας και αφιερωμένοι σε αυτήν και μη αφομοιώσιμοι επειδή δεν συνάπτουμε γάμους με σας, και ταυτόχρονα είμαστε αναρριχητές και καταπιεστές και μια απειλή στην φυλετική σας ακεραιότητα.
Το επίπεδο διαβίωσής μας είναι τόσο χαμηλό που εμείς δημιουργούμε τις δικές σας εξαθλιωμένες συνοικίες και τις απάνθρωπες βιομηχανίες σας, και ταυτόχρονα τόσο υψηλό που σας διώχνουμε από τις ακριβότερες περιοχές σας.
Αποφεύγουμε το πατριωτικό μας καθήκον σε καιρό πολέμου γιατί είμαστε ειρηνόφιλοι από τη φύση μας και από παράδοση, αλλά ταυτόχρονα είμαστε οι αρχι-συνωμότες των συμπαντικών πολέμων και οι κύριοι χρηματοδότες των πολέμων αυτών - ανατρέξατε στο τελευταίο Dearborn Independent καθώς και στα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών.
Είμαστε συγχρόνως οι ιδρυτές και ηγέτες του καπιταλισμού αλλά και οι κύριοι υποκινητές των επαναστάσεων εναντίον του καπιταλισμού.
Δίχως αμφιβολία, η ιστορία δεν έχει να επιδείξει άλλο παράδειγμα, σαν εμάς, για την προσαρμοστικότητα!
Και ναι! Παρ' ολίγο να ξεχάσω την αιτία όλων των αιτιών. Εμείς είμαστε οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι που ποτέ δεν δέχθηκαν τον χριστιανισμό, και εμείς είμαστε οι εγκληματίες που σταύρωσαν τον ιδρυτή του.
Όμως μπορώ να σας πω ότι αυτόαπατάστε. Σας λείπει είτε η αυτογνωσία είτε το θάρρος να αντιμετωπίσετε με αντικειμενικότητα τα γεγονότα και να σταθείτε μπρος στην αλήθεια. Απεχθάνεστε τον Εβραίο όχι επειδή, όπως ίσως κάποιοι από σας να νομίζουν, αυτός σταύρωσε τον Ιησού αλλά γιατί αυτός τον γέννησε. Η πραγματική αντιμαχία σας με μας δεν είναι γιατί εμείς απορρίψαμε τον Χριστιανισμό, αλλά γιατί σας τον επιβάλλαμε!
Οι χλιαρές, αντικρουόμενες κατηγορίες σας εναντίον μας δεν είναι ένα μπάλωμα στην μαυρίλα της αποδεδειγμένης ιστορικής μας επιθετικότητας. Μας κατηγορείτε για την ανακίνηση της επανάστασης στη Μόσχα. Ας υποθέσουμε ότι αποδεχόμαστε την κατηγορία. Και λοιπόν; Συγκρινόμενο με το τι κατάφερε ο Παύλος, ο Εβραίος της Ταρσού, στη Ρώμη, ο ρωσικός ξεσηκωμός δεν αποτελεί παρά ένα καβγά του δρόμου.
Δημιουργείτε πολύ θόρυβο και εκφράζετε μεγάλη οργή για την ανάρμοστη Εβραϊκή επιρροή στα θέατρα και στους κινηματογράφους σας. Πολύ καλά. Δεκτό, το παράπονό σας, είναι βάσιμο. Αλλά τι είναι αυτό συγκρινόμενο με την συγκλονιστική μας επιρροή στις εκκλησίες σας, στα σχολεία σας, στους νόμους σας και στις κυβερνήσεις σας, και ακόμα και στις ίδιες τις σκέψεις σας που κάνετε κάθε μέρα;
Ένας αδέξιος Ρώσος παραχαράζει ορισμένα έγγραφα και τα δημοσιεύει σε ένα βιβλίο με το όνομα Τα Πρωτόκολλα των Γερόντων της Σιών, που δείχνουν ότι εμείς συνωμοτήσαμε για να επιφέρουμε τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εσείς πιστεύετε αυτό το βιβλίο. Εντάξει. Για χάρη της συζήτησης εμείς υπογράφουμε την κάθε λέξη του. Είναι γνήσιο και αυθεντικό. Αλλά τι είναι αυτό πέρα από την αναμφισβήτητη ιστορική συνωμοσία που έχουμε πραγματοποιήσει, που δεν έχουμε ποτέ αρνηθεί γιατί εσείς δεν είχατε ποτέ το θάρρος να μας κατηγορήσατε γι' αυτό, και του οποίου η πλήρης καταγραφή υπάρχει για τον οποιοδήποτε να διαβάσει;
Αν πράγματι εννοείτε αυτά που λέτε όταν μιλάτε για Εβραϊκά σχέδια, να μην σας στρέψω την προσοχή σε ένα που αξίζει να αναφερθεί; Σε τι ωφελεί να χάνετε τα λόγια σας για τον ισχυριζόμενο έλεγχο της δημόσιας γνώμης από Εβραίους χρηματοδότες, ιδιοκτήτες εφημερίδων και κινηματογραφικούς μεγιστάνες, όταν μπορείτε πολύ απλά δίκαια να μας κατηγορήσετε για τον αποδεδειγμένο έλεγχο ολόκληρου του πολιτισμού σας από τα Εβραϊκά Ευαγγέλια;
Δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει να εκτιμάτε το πραγματικό βάθος της ενοχής μας. Εμείς είμαστε παρείσακτοι. Εμείς είμαστε ταραξίες. Εμείς είμαστε υπονομευτές. Έχουμε πάρει τον φυσικό σας κόσμο, τα ιδανικά σας, τον προορισμό σας και έχουμε προκαλέσει τον όλεθρο. Εμείς βρισκόμαστε πίσω όχι μόνο από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο αλλά πίσω σχεδόν από όλους σας τους πολέμους , πίσω όχι μόνο από τη Ρωσική αλλά και από κάθε μεγάλη επανάσταση της ιστορίας σας. Εμείς έχουμε επιφέρει τη διχόνοια και τη σύγχυση και την αγανάκτηση στην ιδιωτική και στην δημόσιά σας ζωή. Εξακολουθούμε να το κάνουμε. Κανείς δεν μπορεί να πει για πόσο καιρό θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.
Ανατρέξετε λίγο πίσω και αναλογιστείτε τι έχει συμβεί. Δεκαεννέα αιώνες πριν, ήσαστε μια αθώα, ανέμελη, παγανιστική φυλή. Λατρεύατε αναρίθμητους θεούς και θεές, τα πνεύματα του αέρα, των τρεχούμενων νερών και του δάσους. Νιώθατε αδιάντροπη περηφάνια στη ομορφιά των γυμνών σας κορμιών. Χαράζατε μορφές των θεών σας καθώς και του προκλητικού ανθρωπίνου σώματος. Γοητευόσαστε με τις μάχες στις πεδιάδες, στις αρένες και στα πολεμικά εδάφη. Πόλεμος και σκλαβιά αποτελούσαν καθιερωμένους θεσμούς στα κοινωνικά σας συστήματα. Διασκεδάζοντας στις βουνοπλαγιές και στις πεδιάδες της εξοχής, ασχοληθήκατε με τη θεώρηση του θαύματος και του μυστηρίου της ζωής και θέσατε τα θεμέλια της φυσικής επιστήμης και φιλοσοφίας. Είχατε μια ευγενική, αισθησιακή κουλτούρα, ανεπηρέαστη από τις όποιες ενοχλήσεις μιας κοινωνικής συνειδήσεως ή από οποιεσδήποτε συναισθηματικές αμφισβητήσεις περί ανθρώπινης ισότητας. Ποιος ξέρει ποιο μεγάλο και δοξασμένο πεπρωμένο θα ήταν δικό σας αν σας αφήναμε ήσυχους.
Αλλά δεν σας αφήσαμε ήσυχους. Σας πήραμε από το χέρι και γκρεμίσαμε το όμορφο και ευγενικό οικοδόμημα που είχατε εγείρει, και αλλάξαμε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας σας. Σας κατακτήσαμε όπως ποτέ καμιά δικιά σας αυτοκρατορία δεν υπέταξε την Αφρική ή την Ασία. Και το καταφέραμε αυτό δίχως στρατούς, δίχως σφαίρες, δίχως αίμα και αναταραχές, δίχως κανένα είδους εξαναγκασμού. Το καταφέραμε αποκλειστικά και μόνο με την ακαταμάχητη δύναμη του πνεύματός μας, των ιδεών μας, της προπαγάνδας μας.
Σας κάναμε τους πρόθυμους και ασυνείδητους φορείς της αποστολής μας σε ολόκληρο τον κόσμο, στις βαρβαρικές φυλές της γης, στις αναρίθμητες αγέννητες γενιές. Χωρίς να καταλάβετε πλήρως το τι σας κάναμε, γίνατε οι ενεργοί πράκτορες της φυλετικής μας παράδοσης, μεταφέροντας το ευαγγέλιο μας στις ανεξερεύνητες γωνιές του κόσμου.
Τα έθιμα της φυλής μας έχουν γίνει ο πυρήνας του ηθικού σας κώδικα. Οι νόμοι της φυλής μας έχουν μορφοποιήσει τη βάση όλων των συνταγμάτων σας και των νομικών σας συστημάτων. Οι θρύλοι μας και τα λαϊκά μας παραμύθια αποτελούν την ιερή, (απόρρητη) από γενεά σε γενεά γνώση, την οποία σιγοτραγουδάτε στα νήπιά σας. Οι ποιητές μας έχουν γεμίσει τα υμνολόγιά σας και τα προσευχητάριά σας. Η εθνική μας ιστορία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος των παστόρων σας και των ιερέων σας και των μελετητών σας. Οι βασιλιάδες μας, οι πολιτικοί μας, οι προφήτες μας, οι πολεμιστές μας αποτελούν τους ήρωές σας. Η μικρή αρχαία μας χώρα είναι ο Ιερός σας Τόπος. Η εθνική μας λογοτεχνία είναι το Ιερό σας Βιβλίο (Βίβλος). Αυτά που σκέφτηκε και δίδαξε ο λαός μας έχουν ανεξίτηλα ενσωματωθεί τόσο στην ίδια σας την ομιλία όσο και στην παράδοσή σας, ώστε κανείς από σας δεν μπορεί να αποκαλείται μορφωμένος αν δεν γνωρίζει την εθνική μας κληρονομιά.
Εβραίοι τεχνίτες και Εβραίοι ψαράδες αποτελούν τους δασκάλους και τους αγίους σας, με αμέτρητα αγάλματα λαξευμένα με την μορφή τους και αναρίθμητες εκκλησίες αναγερμένες στην μνήμη τους. Μια Εβραία παρθένα ενσαρκώνει το ιδανικό σας για την γυναίκα. Ένας εβραίος επαναστάτης-προφήτης είναι η κεντρική μορφή της θρησκευτικής σας λατρείας. Έχουμε γκρεμίσει τα είδωλά σας, έχουμε παραμερίσει την εθνική σας κληρονομιά, και τα έχουμε αντικαταστήσει με το δικό μας Θεό και τις δικές μας παραδόσεις. Καμία κατάκτηση στην ιστορία μπορεί έστω αμυδρά να συγκριθεί με αυτήν την απόλυτη κατάκτησή μας πάνω σε σας.
Πώς το καταφέραμε; Σχεδόν κατά λάθος. Περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν, στην μακρινή Παλαιστίνη, η θρησκεία μας είχε παραπέσει στην παρακμή και στον υλισμό. Έμποροι-χρηματιστές είχαν στην κατοχή τους τον ναό. Διεφθαρμένοι, εγωιστές ιερείς επέβαλλαν πρόστιμα στον λαό μας και πάχαιναν. Τότε ένας νεαρός ιδεαλιστής-πατριώτης ήρθε στην επιφάνεια και περιόδευσε τη χώρα καλώντας για μια αναγέννηση της πίστεως. Δεν είχε καμία πρόθεση να ιδρύσει κάποια νέα εκκλησία. Όπως όλοι οι προφήτες πριν από αυτόν, ο μόνος του στόχος ήταν να εξαγνίσει και να αναζωογονήσει την παλιά θρησκεία. Επιτέθηκε στους ιερείς και απομάκρυνε τους εμπόρους-χρηματιστές από τον ναό. Αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με την καθιερωμένη τάξη και τα στηρίγματά της. Οι Ρωμαϊκές αρχές, που είχαν υπό την κατοχή τους τη χώρα, φοβούμενοι την επιθετική του επαναστατικότητα και εκλαμβάνοντάς την ως μια πολιτική προσπάθεια απομακρύνσεώς τους, τον συνέλαβαν, τον πέρασαν από δίκη και τον καταδίκασαν σε θάνατο δια της σταυρώσεως, έναν συνηθισμένο τρόπο εκτέλεσης της εποχής εκείνης.
Οι ακόλουθοι του Ιησού της Ναζαρέτ, κυρίως σκλάβοι και φτωχές γυναίκες, μέσα στο πένθος και την απογοήτευσή τους, στράφηκαν μακριά από τον κόσμο και μετασχηματίστηκαν σε μια αδελφότητα αποτελούμενη από ειρηνιστές μη-αντιδρώντες, μοιράζοντας την μνήμη του εσταυρωμένου ηγέτη τους και διαβιώνοντας μαζί κατά τρόπο κομμουνιστικό. Δεν ήταν παρά μια νέα αίρεση στην Ιουδαία, δίχως δύναμη και σημασία, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.
Μόνο μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους, η νέα αυτή πίστη απέκτησε σημασία. Τότε, ένας πατριώτης Εβραίος ονομαζόμενος Παύλος ή Σαούλ συνέλαβε την ιδέα να ταπεινώσει την Ρωμαϊκή ισχύ καταστρέφοντας το ηθικό των στρατιωτών της με δόγματα αγάπης και μη-αντίστασης, κηρυγμένα από την μικρή αίρεση των Εβραίων Χριστιανών. Έγινε ο Απόστολος των Εθνικών, αυτός που μέχρι τότε ήταν από τους πλέον δραστήριους διώκτες αυτής της ομάδας. Και τόσο καλά εκτέλεσε ο Παύλος την αποστολή του ώστε μέσα σε τέσσερις αιώνες η μεγάλη αυτοκρατορία που είχε κυριέψει την Παλαιστίνη μαζί με τον μισό κόσμο, μετατράπηκε σε σωρό από ερείπια. Και ο νόμος που βγήκε από τη Σιών έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρώμης.
Αυτή ήταν η αρχή της κυριαρχίας μας στον κόσμο σας. Μα ήταν μόνο μια αρχή. Από αυτό το σημείο και μετά, η ιστορία σας δεν παρά μια διαμάχη για κυριαρχία μεταξύ της παλαιάς παγανιστική σας ψυχή και της δικής μας Εβραϊκής ψυχής. Οι μισοί σας πόλεμοι, μεγάλοι και μικροί, είναι θρησκευτικοί πόλεμοι, που έχουν πραγματοποιηθεί βασιζόμενοι στην ερμηνεία ενός ή άλλου εδαφίου της διδασκαλίας μας. Δεν προλάβατε καλά καλά να απελευθερωθείτε από την πρωτόγονη θρησκευτική σας απλοϊκότητα και να επιχειρήσετε την εξάσκηση της παγανιστικής Ρωμαϊκής διδασκαλίας όταν ο Λούθηρος, οπλισμένος με τα δικά μας ευαγγέλια, σηκώθηκε να σας ρίξει κάτω και να ενθρονίσει την δική μας κληρονομιά. Πάρτε τις τρεις κύριες επαναστάσεις των σύγχρονων καιρών - την Γαλλική, την Αμερικάνικη και την Ρωσική. Τι αποτελούν παρά τον θρίαμβο της Εβραϊκής ιδέας για κοινωνική, πολιτική και οικονομική δικαιοσύνη.
Και το τέλος είναι ακόμα πολύ μακριά. Εξακολουθούμε να κυριαρχούμε πάνω σας. Αυτήν ακριβώς τη στιγμή οι εκκλησίες σας είναι τεμαχισμένες από τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Φανατικών και Μοντερνιστών, ή με άλλα λόγια μεταξύ αυτών που κρέμονται κατά γράμμα στις διδασκαλίες μας και στις παραδόσεις μας και αυτών που προσπαθούν με αργά βήματα να μας αποβάλλουν. Στην Dayton, Tennessee, μια κοινωνία μεγαλωμένη με την Βίβλο, απαγορεύει την διδασκαλία της επιστήμης σας γιατί έρχεται σε αντίθεση με την δική μας Εβραϊκή εκδοχή για την προέλευση της ζωής. Και ο Mr.Bryan, ο αρχηγός του αντί-Εβραϊκού Ku Klux Klan στο Εθνικό Δημοκρατικό Συνέδριο, δίνει την υπέρτατη μάχη της ζωής του για δικό μας λογαριασμό, χωρίς να αντιληφθεί την αντίφαση. Ξανά και ξανά η Πουριτανική κληρονομιά της Ιουδαίας ξεσπά κατά κύματα στην λογοκρισία των θεαμάτων, σε Κυριακάτικους ηθικούς νόμους και σε εθνικά απαγορευμένες πράξεις. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, εσείς σαχλαμαρίζετε με την Εβραϊκή επιρροή στις ταινίες!
Είναι να απορεί κανείς γιατί μας απεχθάνεστε; Έχουμε βάλει εμπόδιο στην πρόοδό σας. Σας έχουμε επιβάλλει ένα ξένο βιβλίο και μια ξένη πίστη που δεν μπορείτε να χωνέψετε, που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την γηγενή σας ψυχή, που σας έχει μόνιμα σε μια κατάσταση ασθενείας και που δεν έχετε τη δύναμη ούτε να απορρίψετε ούτε όμως και πλήρως να αποδεχτείτε.
Στην ουσία, βέβαια, ποτέ δεν δεχτήκατε τα Χριστιανικά μας διδάγματα, Στην καρδιά σας παραμένετε παγανιστές. Εξακολουθείτε να αγαπάτε τον πόλεμο, τις χαραγμένες μορφές και τον ανταγωνισμό. Εξακολουθείτε να περηφανεύεστε για το γυμνό ανθρώπινο σώμα. Η εθνική σας συνείδηση, παρ' όλη την δημοκρατία και τις κοινωνικές επαναστάσεις, παραμένει ένα αξιολύπητο ατελές αντικείμενο. Εμείς απλά έχουμε διαιρέσει την ψυχή σας, έχουμε προκαλέσει σύγχυση στις ορμές σας, έχουμε παραλύσει τις επιθυμίες σας. Στη μέση της μάχης είστε υποχρεωμένοι να γονατίζετε κάτω σε αυτόν που σας πρόσταξε να γυρίσετε το άλλο μάγουλο, που είπε να μην Αντισταθείτε σε κανένα κακό και Ευλογημένοι είναι οι ειρηνοποιοί. Μέσα στον πόθο σας για απόκτηση, ενοχλείστε ξαφνικά από κάποια ανάμνηση από τις ημέρες του κατηχητικού περί καμία έγνοιας για την επόμενη μέρα. Στις βιομηχανικές σας μάχες, όταν θα τσακίζατε μια απεργία δίχως τύψεις, ξαφνικά θυμόσαστε ότι οι φτωχοί είναι ευλογημένοι και ότι οι άνδρες είναι αδέλφια στην Πατρότητα του Κυρίου. Και καθώς είστε έτοιμοι να υποκύψετε στον πειρασμό, η Εβραϊκή σας εξάσκηση ακουμπά ένα αποτρεπτικό χέρι στον ώμο σας και εκσφενδονίζει το υπερχειλισμένο ποτήρι μακριά από τα χείλη σας. Εσείς οι Χριστιανοί δεν έχετε ποτέ εκχριστιανιστεί. Σε αυτό το σημείο έχουμε αποτύχει. Αλλά όμως έχουμε καταστρέψει για πάντα τη χαρά του παγανισμού για σας.
Έτσι λοιπόν γιατί να μην μας απεχθάνεστε; Αν βρισκόμαστε εμείς στη δική σας θέση κατά πάσα πιθανότητα θα απεχθανόμαστε εσάς πιο έντονα απ' ότι εσείς εμάς. Όμως εμείς δεν θα είχαμε πρόβλημα να σας πούμε το γιατί. Δεν θα ανατρέχαμε σε υπεκφυγές και σε διάφανα προσχήματα. Με εκατομμύρια αξιοσέβαστους Εβραίους καταστηματάρχες γύρω μας δεν θα προσβάλλαμε την νοημοσύνη σας και την δική μας εντιμότητα ισχυριζόμενοι ότι ο κομμουνισμός είναι μια Εβραϊκή φιλοσοφία. Και με εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους και αδέκαρους Εβραίους μικροπωλητές και εργάτες δεν θα γελοιοποιούμασταν ισχυριζόμενοι ότι ο καπιταλισμός είναι ένα Εβραϊκό μονοπώλιο. Όχι, θα πηγαίναμε κατευθείαν στο θέμα. Θα ατενίζαμε σκεπτικά αυτήν την μπερδεμένη, αναποτελεσματική αταξία που ονομάζουμε πολιτισμό, αυτό μισό-Χριστιανικό μισό-παγανιστικό συνονθύλευμα, και - με τις θέσεις μας αντεστραμμένες - θα σας λέγαμε στα ίσα: Για αυτό τα χάλι, ευχαριστούμε εσάς, τους προφήτες σας και την Βίβλο σας."
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
>β) Και για μένα η γέννηση της Αφροδίτης είναι ένας μύθος ... Αν και
> για εσένα είναι μύθος, ποια η διαφορά μας;
>γ) Η Εκκλησία κηρύττει ... γεγονότα που υπερβαίνουν την ανθρώπινη
> λογική. Η λογική σου απορρίπτει το ότι μπορεί να υπάρξει υπέρβασή της;
α. Αυτά παρακαλώ να λείπουν! Μπορούσες να αρκεστείς στο β.
β. Η ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορά μας είναι ότι εγώ τιμώ αυτό που συμβολίζει η γέννηση της Αφροδίτης ως ΙΕΡΟ. Δεν μου χρειάζονται παραλογισμοί, μαγικά, θαύματα και ταχυδακτυλουργίες για να έχω θρησκευτικό συναίσθημα. Η ίδια η ζωή είναι ιερή, η ίδια η φύση και ή υπαρξή μου είναι ένα θαύμα που του αποδίδω θρησκευτική ευλάβεια. Για σένα μπορεί να είναι αυτονόητο για μένα ιερό. Να η διαφορά μας.
γ. Τα ίδια (περί υπέρβασης της λογικής) κι άλλα μπλαμπλα μου λένε καθημερινά οι αστρολόγοι, οι μάγοι, τα μέντιουμ και κάθε λογής τράγοι, μικροπωλητές ελπίδας και επίδοξοι προσηλυτιστές. Είναι αστείο να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος περίεργος θεός που επιβραβεύει όχι τη λογική και τη γνώση αλλά ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ!! Αυτόν δηλαδή που θα ξεχωρίσει μέσα στο συρφετό απατεώνων κάποιον που λέει τα ίδια αλλά δεν είναι απάτη. Μήπως την "βασιλεία των ουρανών" θα την κερδίσουν τελικά τα πιο ικανά μέντιουμ;
Ζεις σήμερα κι όχι 2000 χρόνια πριν. Δέχεσαι ότι ο σωτήρας σου, ο Τζοσούα ο χρισμένος είχε ανθρώπινη υπόσταση άρα και βιολογία. Ακόμη κι αν με πείσεις ότι με κάποιο θαύμα δύο ωάρια της Μύριαμ συνδυάστηκαν και δημιούργησαν ένα γαμετικό κύτταρο 23 ζευγαριών χρωμοσωμάτων (πράγμα που δε συμβαίνει με τίποτα στα ανώτερα θηλαστικά, αλλά λόγου χάριν) τότε το παιδί που θα γενούσε: 1. Θα ήταν κορίτσι καθώς τα ωάρια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Υ χρωμόσωμα για να κάνουν αγόρι και 2. θα ήταν ΚΛΩΝΟΣ της Μύριαμ και γιατί άραγε δε θα μπορούσε τότε να είναι η ίδια η Μύριαμ η χρισμένη σωτήρας και θα χρειαζόταν ο κλώνος της;
>There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Βάζεις αυτή τη γραμμή κάτω από κάθε σου μήνυμα. Εκείνος που δεν ξέρει δυαδικό δεν την καταλαβαίνει. Δημιουργεί διάφορες ερμηνείες μόνο και μόνο επειδή την έχεις εκεί. Αλλά το αστείο σου είναι πολύ απλό για όποιον ξέρει δυαδικό. Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ το κάνει σαφές και χαριτωμένο. Η άγνοια το κάνει μπέρδεμα, ασάφεια κι ενόχληση. Εμένα δε μ' αρέσει να ζω σε μπέρδεμα κι ασάφεια. Είναι μάλλον δικαίωμά μου.
Τα ταματα στην τηνο, εχουν φτασει ως τον τρουλο. Και τα αφιερωματα στο μαντειο των δελφων, ξεχειλιζαν στα προαυλια. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!
βγάζει και κουνάει με βιά:
"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
>ήγαγον(τον οδήγησαν) σε έναν ήσυχο τόπο...(δεν φαινεται και τόσο
>κακό τωρα..)
Είναι ντροπή να σύρεις το διάλογο σε τέτοια κατάντια από τυφλό φανατισμό, προσποιούμενος ότι δεν καταλαβαίνεις τα ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ελληνικά που εσείς οι ίδιοι γράψατε στις "Πράξεις". Σου απαντώ με τα δικά σου λόγια: >Το να βλεπεις ενα διαμαντι ... (και να λες ότι είναι) αγγουρι, ντομάτα δεν είναι σοφία... Εσύ δεν προσπαθείς να με διδάξεις κάτι, προσπαθείς μόνο να με κοροϊδέψεις με εξυπνάδες.
>μεσα στους ερμηνευτες της καινης διαθήκης υπάρχουν και οι δύο ερμηνείες..
Διάβασέ την πρώτα, και μετά τη συζητάμε.
>το να πεισεισ καποιον με επιχειρήματα να ασπαστει την θρησκεια σου
>είναι ιδιαίτερα τιμητικό..
Αν είναι δυνατόν!! Δεν μπορείς ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ξεφύγεις από τις χριστιανικές σου παρωπίδες; ΟΧΙ δεν θεωρώ τιμητικό να σε πείσω για τη θρησκεία μου κι ούτε με ενδιαφέρει. Μ' αρέσουν και τα γεμιστά και τα γιουβαρλάκια.. Λες να μου κάνει καμιά διαφορά αν θα σ΄αρέσουν κι εσένα ή δε θα τα φας ποτέ;
Με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ να μάθεις ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ το διαφορετικό. Αν μάθεις αυτό, ποια θρησκεία θα ακολουθήσεις μετά, είναι σ' εμένα παγερώς αδιάφορο..
>Ακόμη μας λες για ποτάμια αίμα που εχυσαν οι χριστιανοί και
>αμφισβιτείς τους αντίστιχους διωγμούς που έγιναν από ανθρ΄πους της
>θρησκείασ σου εναντίον μας...
Είσαι σιχαμερός ψεύτης. Ο Ελληνικός Πολυθεϊσμός δεν δίωξε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ επειδή είχε διαφορετική πίστη. Το κολπάκι να τα μπερδεύετε όλα δεν περνάει πια. Αλλιώς να πω κι εγώ ότι ο Χίτλερ ήταν χριστιανός κι άρα ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!!
>Σεβαστό αλλα δεν είσαι δωδεκαθειστής..
Φυσικά δεν είμαι δωδεκαθεϊστής. Εχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι πολυθεϊστής του ελληνικού πανθέου και έτσι θα αποκαλούμαι. ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ σας έχει γίνει να σεβαστείτε πια και τα αυτονόητα;;;
>ο θεοδόσιος και σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός κράτους με μία
>θρησκεία κατέστρεψε μεγάλο αρχαίο πλούτο..Παράλληλα όμως τα μόνα
>γραπτά που μας έχουν απομείνει απο την αρχαία περίοδο τα οφείλουμε
>σε μοναχούς που αφιερωσαν την ζωή τους στην αντιγραφή τους..
Παραμύθια της (χριστιανής) Χαλιμάς. Το Ισλάμ διέσωσε το μεγαλύτερο μέρος της αρχαίας σοφίας και φυσικά πρόλαβε ελάχιστα. Από τους 500.000 τόμου γνώσης και σοφίας ξέμειναν περίπου 2.000 χάρη στην χριστιανική "αγάπη". Οσο για τον αιμοβόρο Θεοδόσιο (ο οποίος απαγόρευσε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι εξαιτίας του σήμερα παρακαλάει η Ελλάδα) ήταν ένα κάθαρμα ολκής και είναι ντροπή σας ότι τον τιμάτε ως "Μεγα".
>Επίσης υποστηρίζεις οτι δεν είχατε "αιρέσεισ"...κι όμως κάνεις λάθος..
Για να έχεις "αιρέσεις" πρέπει να έχεις "δόγμα" κι ο ελληνικός πολυθεϊσμός ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ "δόγμα" όπως δεν είχε και δεν έχει επαγγελματικό παπαδαριό. Ξεδιπλώνεις το φανατισμό και την άγνοιά σου και προσπαθείς να καλύψεις τα λάθη, τα φριχτά εγκλήματα, τις ευθύνες και την συνεχιζόμενη μισαλλοδοξία της θρησκείας σου. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ότι αντί να ζητήσετε συγνώμη από τα αθώα σας θύματα, τα χλευάζετε και τα λοιδωρείτε.
>Ας παραθέσουμε ιστορικά γεγονότα...ασ πάρουμε τους πολυθειστες
>αιγύπτιους... Οταν πέθαινε καποιος φαραώ δεν έμπαινε αμέσως στο πάνθεο??
Ας πάρουμε τους μονοθεϊστές άραβες και συγκεκριμένα την Αλκαιντα. Συμφωνα με το σκεπτικό σου, φταίτε κι εσείς οι μονοθεϊστές χριστιανοί για τα αθώα 5.000 θύματα στους δίδυμους πύργους. Γιατί δεν ζητάς συγνώμη για όσους δολοφονήσατε εσείς οι μονοθεϊστές στη ΝΥ; (Δεν κόβεις τα γελοία κόλπα φίλε;)
>Τέλος πιστευω οτι η αλήθεια είναι μία..
Ποιος έλεγε ότι δεν φταίει η ιδεολογία αλλά οι άνθρωποι; Ιδού η απτή απόδειξη ότι ΦΤΑΙΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ για την έλλειψη σεβασμού που δείχνουν ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ προς τις άλλες αντιλήψεις. Οχι κύριε μου, χριστιανέ, Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ μπορεί να είναι μία αλλά δεν είναι η μοναδική.
>Αυτό με το ναζισμό δεν το σχολιάζω καν..Μια θρησκεία που λεει αγάπα
>τον πλησίον σου ως εαυτόν δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ναζισμό...
Μα και οι ναζί αγαπούσαν τους άλλους "άρειους" Γερμανούς ως εαυτόν. Φυσικά συγκρίνεται ο "ένας αληθινός" χριστιανισμός με το "έναν άρειο" ναζισμό. Στη δίκη της Νυρεμβέργης οι Ναζί, για την υπεράσπισή τους, παρουσίαζαν εδάφια των Εβραϊκών Γραφών που περιέγραφαν αντίστοιχες με τις δικές τους νομοθεσίες ως "εντολή του θεού". Φοβερό ε;
>το ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΘΑ
>ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ είναι καθαρά δική σου απόδοση.
Ακριβώς! Επειδή εγώ ΕΧΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ τις δικές σου Γραφές ενώ εσύ κάνεις χυδαία προπαγάνδα και προσπαθείς με ψέμματα κι εξυπνάδες να κοροϊδέψεις το συνομιλητή σου. Αμφισβητείς ακόμη κι όσα λέει ο δικός σου Τζοσούα ο χρισμένος:
"στην πόλη που δε θα δεχτούν το κήρυγμά σας τινάξτε και τη σκόνη από τα πόδια σας φεύγοντας. Σας λέω όμως ότι την έσχατη ημέρα ελαφρότερη θα είναι η τιμωρια των Σοδόμων παρά εκείνης της πόλης." (Λουκ. ι 10-12)
αντί να αλαλάζεις και να ωρύεσαι για τις δήθεν χυδαιότητες του social worker,
καλό θα ήταν να έδινες και καμιά συγκεκριμένη απάντηση σε αυτά που σε ρωτάει.
Ο άνθρωπος σε ρωτά συγκεκριμένα πράγματα, αν έχεις λοιπόν επιχειρήματα, απάντησέ του, ειδεμή, μην κουράζεσαι άδικα και μην χτυπιέσαι.
Και ένας άδειος τενεκές, όσο μεγάλος και να είναι και όσο φοβερό θόρυβο και να κάνει, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας άδειος τενεκές.
Περιμένω, λοιπόν, από μέρους σου, να δω κάτι συγκεκριμένο και όχι αοριστίες και γενικότητες.

quote:
β. Η ΟΥΣΙΩΔΗΣ διαφορά μας είναι ότι εγώ τιμώ αυτό που συμβολίζει η γέννηση της Αφροδίτης ως ΙΕΡΟ. Δεν μου χρειάζονται παραλογισμοί, μαγικά, θαύματα και ταχυδακτυλουργίες για να έχω θρησκευτικό συναίσθημα. Η ίδια η ζωή είναι ιερή, η ίδια η φύση και ή υπαρξή μου είναι ένα θαύμα που του αποδίδω θρησκευτική ευλάβεια. Για σένα μπορεί να είναι αυτονόητο για μένα ιερό. Να η διαφορά μας.
Δηλαδή είναι θέμα αντιμετώπισης του συμβολισμού θέλεις να πεις; Θρησκευτικό αίσθημα μπορώ να σου προκαλέσω μόνο και να εφαρμόσω ηλεκτρομαγνητικό παλμό στους κροταφικούς σου λοβούς, μην νομίζεις ότι η ουσία είναι στον τρόπο με τον οποίο εξαπατάς τον εγκέφαλό σου στο να βιώσει συναισθήματα.
Ομολογώ πως ως τώρα το μόνο που με έχεις πείσει είναι ότι είσαι αρχαιολάτρης, όχι πολυθειστής. Το να αντιμετωπίζεις την αρχαιοελληνική θρησκεία ως έναν τεράστιο συμβολισμό μόνο και μόνο γιατί δεν συνάδει με την ορθολογιστική προσέγγιση δεν είναι χαρακτηριστικό πολυθειστή αλλά ορθολογιστή. Όπως και γω αν βγάλω τον χριστιανισμό ένα τεράστιο συμβολισμό δεν θα είμαι χριστιανός, αλλά θα μου αρέσει η φιλοσοφία του Ιησού και του Παύλου.
quote:
γ. Τα ίδια (περί υπέρβασης της λογικής) κι άλλα μπλαμπλα μου λένε καθημερινά οι αστρολόγοι, οι μάγοι, τα μέντιουμ και κάθε λογής τράγοι, μικροπωλητές ελπίδας και επίδοξοι προσηλυτιστές. Είναι αστείο να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος περίεργος θεός που επιβραβεύει όχι τη λογική και τη γνώση αλλά ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ!!
Αν σκεφτείς ότι τον εγκέφαλό σου ο Θεός τον έχει δομήσει ώστε να χρησιμοποιείς τα κέντρα διαίσθησης σαν ένα τεράστιο υπερυπολογιστή, την στιγμή που η διαίσθηση είναι κυρίαρχο όργανο και τα κέντρα λογικής είναι αισθητά πιο αδύναμα στους συλλογισμούς, ίσως τελικά ο Θεός να σε θέλει να σκέφτεσαι με βάση την διαίσθησή σου. Αλλιώς γιατί να σε προικίσσει με τόσο δυνατή διαίσθηση;
quote:
Ζεις σήμερα κι όχι 2000 χρόνια πριν. Δέχεσαι ότι ο σωτήρας σου, ο Τζοσούα ο χρισμένος είχε ανθρώπινη υπόσταση άρα και βιολογία. Ακόμη κι αν με πείσεις ότι με κάποιο θαύμα δύο ωάρια της Μύριαμ συνδυάστηκαν και δημιούργησαν ένα γαμετικό κύτταρο 23 ζευγαριών χρωμοσωμάτων (πράγμα που δε συμβαίνει με τίποτα στα ανώτερα θηλαστικά, αλλά λόγου χάριν) τότε το παιδί που θα γενούσε: 1. Θα ήταν κορίτσι καθώς τα ωάρια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ Υ χρωμόσωμα για να κάνουν αγόρι και 2. θα ήταν ΚΛΩΝΟΣ της Μύριαμ και γιατί άραγε δε θα μπορούσε τότε να είναι η ίδια η Μύριαμ η χρισμένη σωτήρας και θα χρειαζόταν ο κλώνος της;
Και εκεί που ο Ιησούς πλησιάζει τον τυφλό και πέρνει λάσπη από το χώμα, η λάσπη ξαφνικά αντιδρά με τα χημικά συστατικά του ματιού, την στιγμή όμως εκείνη οι εξωγήινοι που ήταν συνεννοημένοι με τον Ιησού πυροβολούν τον ανυποψίαστο τυφλό και σημαδεύουν την λάσπη με λέιζερ, οπότε και με ανάλογες ταλαντώσεις στην κεφαλή από την οποία βγαίνει η ακτίνα δημιουργούν ολοκαίνουρια μάτια στον τυφλό.
Τέτοιες ορθολογιστικές πιθανολογήσεις σε πράγματα όπου η ίδια η Εκκλησία σου λέει "όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις" μόνο τραγελαφικά σενάρια μπορούν να δημιουργήσουν. Δεν χρειάζεται ούτε διπλασιασμός χρωμοσωμάτων, ούτε να είναι ο Ιησούς κλώνος της Μαρίας, ούτε να πάσχει από σύνδρομο Turner.
Το παραπάνω να το εκλάβω ως απάντησή σου στο γιατί αποκλείεις το να γίνονται πράγματα στον κόσμο που δεν μπορεί να τα συλλάβει ο ανθρώπινος νους; Εγώ αυτό θέλω να δω, όχι πιθανολογήσεις για το πως μπορείς να συνταιριάξεις ένα μεταφυσικό σενάριο με την χιασματυπία.
quote:
>There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.Βάζεις αυτή τη γραμμή κάτω από κάθε σου μήνυμα.
Ναι, είπα και γω να βάλω μια υπογραφή, να μην είναι ξερό το προφίλ μου.
quote:
Εκείνος που δεν ξέρει δυαδικό δεν την καταλαβαίνει. Δημιουργεί διάφορες ερμηνείες μόνο και μόνο επειδή την έχεις εκεί.
Καλύτερα για αυτόν, θα αναρωτηθεί και θα ψάξει, αν πραγματικά τον ενδιαφέρει να δει τι είναι το binary.
quote:
Η άγνοια το κάνει μπέρδεμα, ασάφεια κι ενόχληση. Εμένα δε μ' αρέσει να ζω σε μπέρδεμα κι ασάφεια. Είναι μάλλον δικαίωμά μου.
earth calling mars, come in mars....
hello?
*sniff*sniff*
Are you all alright?
Helloooo!!! ![]()
![]()
----------------------

Edited by - WWalker on 03/04/2006 20:24:23
ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ.
Θεωρεί ότι το Σύμπαν είναι δημιουργημένο από μια θεότητα που προϋπήρχε αυτού, η οποία ωστόσο μπορεί να δράσει και εντός του κόσμου, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει με «θαυμαστό» τρόπο όποτε κρίνει κατάλληλο (?), ακόμα και αλλάζοντας προσωρινά τους νόμους της Φύσης.
Ο άνθρωπος θεωρείται κατώτερος του και ο σκοπός είναι να απαλλαγεί από τις αμαρτίες που βαραίνουν την ψυχή του, άσχετα εάν για τις «αμαρτίες» υπαίτιος είναι ο Σατανάς που ο ίδιος ο Θεός δημιούργησε και αμέλησε, για να επανέλθει σε μια αρμονική κατάσταση μαζί του (sic).
Η ύπαρξη άλλων θεοτήτων εκτός του δημιουργού θεωρείται προσβολή σε αυτόν.
Ιστορικά, εμφανίστηκε όταν οι Ενοθειστες Αιγύπτιοι οπαδοί του Ακενατον τον ακολούθησαν στην έξοδο του από τη χώρα του μετά την αποτυχία του θρησκευτικού πραξικοπήματος του. Προέκυψε υστέρα από ανάμειξη με το διθεϊσμο. Παράδειγμα, ο (μεταεξοριακος) Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός.
ΠΟΛΥΘΕΪΣΜΟΣ.
Θεωρεί ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θεοτήτων, οι οποίες είναι αρμόδιες για διάφορες εκφάνσεις του φυσικού κόσμου. Αυτές οι θεότητες θεωρούνται μέρος του κόσμου, στον οποίο έχουν περιορισμένη μονό ικανότητα να επεμβαίνουν. Συνήθως, οι θεότητες αυτές συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς συγγενείας, με μια πατρική φιγούρα να ηγείται. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια είναι ότι ο κόσμος πάντα προϋπάρχει των Θεών.
Ιστορικά, άνθισε στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ υπάρχουν πολλές υβριδικές μορφές του πολυθεϊσμού είτε με τον πανθεϊσμό είτε με τον ενοθεισμο. Παράδειγμα, το Αιγυπτιακό, το Κελτικό και το Σκανδιναβικό πάνθεον.
ΕΝΟΘΕΪΣΜΟΣ.
Θεωρεί ότι το Σύμπαν είναι αυθύπαρκτο και συνειδητό. Επίσης, θεωρεί ότι αυτή η θεότητα του Σύμπαντος διαχέεται προς τα κάτω, ώστε να υπάρχουν "μορφές" που μετέχουν σε αυτή, λιγότερο η περισσότερο. Το Σύμπαν "γεννά" τους Θεούς, ως πιο απλουστευμένες μορφές αυτού, για να ενθαρρύνει την επικοινωνία του με μορφές ζωής που δεν μπορούν να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα του.
Οι θεότητες που γεννούνται είναι μεν διακριτές αλλά μπορούν να "μετασχηματιστούν" σε μια διαδικασία που λέγεται θεοκρασία. Αρκετές φορές είναι δύσκολο να διακριθεί από τον πολυθεϊσμό, σκοπός του ανθρώπου είναι να επικοινωνήσει με το Σύμπαν, ώστε να βοηθήσει στην αυτογνωσία και των δυο.
Ιστορικά, αυτή η μορφή εμφανίστηκε σε κοινωνίες που έδιναν μεγάλο βάρος στις απολαύσεις του υλικού κόσμου. Παράδειγμα, το Ελληνικό και το Ινδικό πάνθεον.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι, εφόσον αναλύσουμε τις επιμέρους λεπτομέρειες, αναδύονται και πολλοί λόγοι διαφωνούντων. Με άλλα λόγια, ο καθένας διαλέγει και ο καθένας έχει τόσα εχέγγυα για τις απόψεις του όσο και ο εκάστοτε εκ των άλλων.
Και ο νοών νοείτω…..![]()
![]()
![]()
>εγκέφαλό σου στο να βιώσει συναισθήματα.
Είναι λίγο θρασύ να μιλάτε εσείς οι χριστιανοί για εξαπαάτηση και μάλιστα σε μια εποχή που γελάει ο κάθε (σοβαρός) πικραμένος με τις μούμιες που ξεθάβετε και τις κάνετε τουριστικό αξιοθέατο. Δε νομίζεις;
>Ομολογώ πως ως τώρα το μόνο που με έχεις πείσει είναι ότι είσαι
>αρχαιολάτρης, όχι πολυθειστής.
Ομολογώ ότι η τελευταία μου έγνοια είναι αν θα πείσω έναν φανατικό χριστιανό. Το τι είμαι το προσδιορίζω ΕΓΩ κι όχι εσυ. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με εσάς. Οχι μόνο δεν μάθατε να σέβεστε τον άλλο, αλλά εκπαιδευτήκατε να θεωρείτε ΘΕΜΙΤΗ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. Λέει κάπου ο Πλάτωνας "αυτό είναι το κακό της βλακείας, το να μην είσαι ουτε καλός ούτε αγαθός ούτε έξυπνος και παρόλαυτα να θεωρείς ότι αυτό που είσαι είναι αρκετό".
>Αλλιώς γιατί να σε προικίσσει με τόσο δυνατή διαίσθηση;
Κράτα τη διαίσθησή σου κι εγώ θα κρατήσω τη λογική μου. Τόσους αιώνες πολεμάτε τη λογική και την επιστήμη. Τώρα θα σταματήσετε; Αφού είναι γνωστό ότι σας χαλάει ![]()
>Εκκλησία σου λέει "όπου Θεός βούλεται νικάται φύσεως τάξις"
Κι αυτό τώρα εσύ το δέχεσαι επειδή το λέει η εκκλησία σου, τυφλά.. φανατικά. Και περιμένεις να το δεχτώ κι εγώ.. τυφλά.. φανατικά; Θα περιμένεις καιρό.
>αποκλείεις το να γίνονται πράγματα στον κόσμο που δεν μπορεί να τα
>συλλάβει ο ανθρώπινος νους;
Αποκλείεται να είμαι εγώ ο γιός του θεού και εσύ αντί να μου χαρίσεις την περιουσία σου για να δοξάσω το Ονομα του Πατέρα Δια, κάθεσαι και κοροϊδεύεις εμένα, το θεό σου, κινδυνεύοντας να τιμωρηθείς για την απιστία σου αμαρτωλέ; ![]()
![]()
![]()
![]()
Η γιαγιά μου έλεγε "απόσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά κι απόσα ακούς, τίποτα". Αν θες να συζητάς για παραμύθια βρες άλλο συνομιλητή. Εγώ δεν είμαι κατάλληλος.
>Καλύτερα για αυτόν, θα αναρωτηθεί και θα ψάξει, αν πραγματικά τον
>ενδιαφέρει να δει τι είναι το binary.
Φαντάζομαι θα κάτσει κάτω και το βρει με τη διαίσθηση. Ζηλευτές ικανότητες έχετε εσείς οι χριστιανοί τελικά.
>Ψηλός:
>Περιμένω, λοιπόν, από μέρους σου, να δω κάτι συγκεκριμένο και όχι
>αοριστίες και γενικότητες.
Καλή η προσπάθεια αλλά τσάμπα.. Αντί για προπαγάνδα, κλάκες και μπιζαρίσματα μεταξύ σας, καιρός να συνεισφέρετε και κανα επιχείρημα.. Χάνετε διαρκώς "πρόβατα" που έχουν ματάκια και βλέπουν ποιος γράφει συγκεκριμένα και ποιός πουλάει τρέλα και σταματούν να μασάνε κουτόχορτο. Το κολπάκια φτουράνε στους φανατικούς αλλά τελικά θα σας μείνουν μόνο αυτοί και δεν θα σας αρκούν. ![]()
κοίτα τι σου λέει ο άνθρωπος
quote:
Επίσης υποστηρίζεις οτι δεν λατρευατε μουμιες αγίους..
Ας παραθέσουμε ιστορικά γεγονότα...ασ πάρουμε τους πολυθειστες αιγύπτιους...Οταν πέθαινε καποιος φαραώ δεν έμπαινε αμέσως στο πάνθεο??δεν ήταν πχ σαν τον Ρα αλλά ένα σκαλί πιο κάτω...
Αλλα και στο ελληνικό πάνθεο,οποιοσδήποτε ξεχώριζε σε ρώμη ,πνευμα η οποιαδήποτε αλλη ικανότητα δεν γινόταν ημίθεος???
Επίσης εν ζωή οποιος πάλι ξεχώριζε δεν τον έβαζαν κατευθείαν σε κάποια θεική γενεια???
πες μου λοιπόν, είναι ψέμμα;;;;
Απλά και ξάστερα είναι τα πράγματα.
Όσο για το ποιος μιλά καθαρά, ας το αφήσουμε σε αυτούς που τυχόν διαβάζουν, να το κρίνουν.

Αν και αν είσαι άθεος το topic δεν σε αφορα..
οχι αν και αν ειμαι αθεος ΕΙΜΑΙ αθεος
το αν με αφορα η οχι το κρινω εγω
εκτος και αν δεχτω την λογικη σου και πω οτι δεν με αφωρα για το αν πεθανει το ταδε παιδι γιατι δεν ειναι δικο μου
δεν με αφορα αν βιαστει η ταδε κοπελα γιατι δεν την ξερω
δεν με αφορα για το αν πρεπει να σταματησουν οι εισβολες της αμερικης γιατι δεν εισβαλουν στην χωρα μου
ωστόσο θα σου παραθέσω μερικά εδάφια απο διασωθέντα κείμενα..
σε ψιλμεταφραση φυσικά...
<<Ήταν κάποτε χρόνοι ,όταν θεοί βέβαια ήταν ,θνητά όμως γενη δεν ήταν.Σαν ήρθε λοιπόν και για τούτα ο προορισμένος χρόνος της γέννεσης έπλασαν αυτά οι θεοί μέσα στη γη από γη και φωτιά, σμίγοντας και όσα με την φωτιά και με την γή γίνονται κράμα.Και σαν έμελλαν να τα τα φέρουν αυτά(τα ανθρώπινα όντα)στο φώς προσταξαν τον προμηθέα και τον επιμηθέα να τα στολίσουν και να τους μοιράσουν χάρεσ>>
ακριβως θνητα γενη=πληθος ανθρωπων
Επίσης δεν υπάρχει κάποιος <<Πρωτόπλαστος>> γιατι ακριβώς δεν υπάρχει μόνο ένας μύθος αλλά κάθε πόλη είχε τον δικό της...δηλαδή...
Ο πρωτοπλαστοσ πυγμαλίων "ενώθηκε" με ενα άγαλμα της αφροδίτης και ξεκίνησε το ανθρώπινο είδοσ..
ο πρωτος ποιας πολης;
Ο κέκροπας ο πρώτος ,και δημιουργός των αθηναίων ηταν μισός φίδι μισός ανθρωπος..
ο πρωτος αθηναιος οχι ανθρωπος
στην αργολίδα ηταν ο φορωνέας
ο πρωτος της αργολιδας ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
στη μυθική φθία ήταν ο μυρμίδωνας...
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΣ ΦΘΙΑΣ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
και δεν συμαζευεται.....
Ολοι οι παραπάνω είναι ουσιαστικά πρωτόπλαστοι..
δυο λαλουν και τρεις χωρευουν ολοι οι παραπανω ειναι συμφωνα με τους μυθους οι πρωτοι βασιλιαδες της εκαστοτε πολης
Οκυρίαρχος μύθος γενικά όμως είναι αυτός του Πυγμαλίωνα
Έτσι κάνοντας ένα λάθος μου έδωσες την ευκαιρία να αποδείξω περί ευραιο-δωδεκαθειστών και όχι ευραιοχριστιανισμού....
γιουπι γιαγια γιουπι για
¨οταν οι άνθρωποι έγιναν πολύ ανήθικοι ο δίας αποφάσισε να τους τιμμωρισει με κατακλυσμό!!!(σας θυμίζει κάτι??????)
Ο δευκαλίωνας με την γυναίκα του την πύρρα κλείστηκε στο σπίτι του(κιβωτός)και σώθηκε...
Ο δευκαλίωνας είναι ουσιαστικά ο Νώε..
η ο νωε ειναι ο δευκαλιων
Και επίσης θέλω να τονίσω οτι αυτό το θέμα που συζητάμε τώρα είναι κάτι που αντιμετωπίστικε στις αρχές της γεννεσης της εκκλησίας..ουσιαστικά οι ελληνες "επιλέχθηκαν" ως αποστολοι διάδοσης και η ελληνική γλώσσα επειδή ήταν η πιο διαδεδομένη γλώσσα της μεσογείου..
αυτα λεει το παπαδαριο για να τρωει κουτοχορτο το πημνιο
Ακόμη κάνεις ένα λάθος "νέας εποχής" <<οτι πίσω από ολες τις κουρτίνες κρύβονται τα ίδια>>...μπορεί μέχρι την γεννήση του Χριστού να είναι ολα λίγο πολύ τα ίδια και να κυριαρχεί ένας γενικός ηθικός νόμος αλλα από κει και περα ολα αλλαζουν..
και τι αλαξε;;; σταματησαν οι πολεμοι;;; η δουλεια;;; η πορνεια;; η εκμεταλευση των αδυνατων απο τους δυνατους;;;
Και ουσιαστικά εμείς υποστηριζουμε οτι απο τη γραφή που μας παραδόθηκε δεν έχουμε αλλαξει ούτε ενα "ν" ενω οι δωδεκαθειστες ουσιαστικά προσπαθούν να αναβιώσουν μια θρησκεία από ψήγματα που εχουν απομεινει..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
οσο για το θέμα της ευθύνης διαφωνώ κάθετα...στην μία μιλαμε για έναν θέο που σου έχει δώσει μια πυξίδα και την πλήρη ευθύνη των πράξεων σου
και από την άλλη ένας θεός που με το πρώτο λάθος σε κατακεραυνώνει
ο θεος που πιστευεις υπαρχει;
αν υπαρχει γιατι δεν σταματα οποιον σπυλωνει το ονομα του;;;
γιατι δεν απετρεψε τις σταυροφοριες;;
γιατι δεν απετρεψε την ιερα εξεταση;;;
διαλεξε η υπαρχει και ειναι υπεφθυνος για οτι εγινε στο ονομα του η δεν υπαρχει και καποιοι εκμεταλευτικαν την αφελια του κοσμου για να κανουν οτι τους αρεσει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Αν ειναι να σερνεις τον διαλογο σε τετοια καταντια καλυτερα να το σταματησουμε το θεμα.Επίσης εχω διαβάσει την καινή διαθήκη και την παλιά,όπως επίσης όλη την ελληνική μυθολογία του κακριδή καθώς και την ιστορία του ελληνικού έθνους,ειμαι 22 χρονών μεσα σαυτό που λέμε κόσμο ωστε τα περι φανατισμού να μην με αγγιζουν καθόλου,σε σεβομαι σαν ανθρωπο και θα ήθελα και εσυ να κανεις το ίδιο..
Επίσης το topic είναι περι διαφορών μεταξύ των δύο θρησκειών οπότε είναι εξαρχής σίγουρο οτι θα διαφωνίσουμε..
Με εντυπωσιάζει πάντως πως διαλέγεις το μισό μου επιχειρημα ενώ κρύβεις εντέχνως το υπόλοιπο μισό που απευθύνεται σε σένα..
το να μου γυρνάς τις ερωτήσεις χωρίς απάντηση είναι όντως απομεινάρι εκείνης ης περιόδου..
α και να ξέρεις οτι το να πετάς εναν στίχο της καινής διαθήκης δεν είναι καθόλου σοφό και θα σε συμβούλευα να την ξαναδιαβάσεις γιατι μαλον την πρώτη φορά την διάβασες σε κομιξ....
με λες ψεύτη..εκου όλο το χωρίο..
<<διελέγετο μεν ουν εν τη συναγωγή τοις ιουδαίοις και τοις σεβομένοις και εν τη αγορά κατα πάσαν ημέραν προς τους παρατυγχάνοντας..>>
Ο παυλος δηλαδή μιλούσε στους στην συναγωγή και όπου αλλου εβρισκε..
<<Τίνες δε των Επκουρείων και των Στοικών φιλοσόφων συνάβαλλον αυτώ και τίνες έλεγον..Τι αν θελοι ο σπερμολόγος ούτος λέγειν? Οι δε Ξένων δαιμονίων δοκείκαταγγελευς είναι. οτι τον Ιησουν και την ανάστασιν ευηγγελίζετο..>>
Μεταξύ των 'αλλων συζητούσαν μαζί του και μερικοί από τους Επικουρειους και τους στοικούς φιλοσόφους.και κάποιο έλεγαν τι λέει αυτός ο φλύαρος και άλλοι έλεγαν φαίνεται οτι ειναι κύρηκας ξένων θεοτήτων που είναι σε εμάς άγνωστοι..
και μετά έρχεται το επίμαχο κομμάτι..
απο πηγές βγαίνει το εξής..
Επιλαμβάνομαι = κρατώ, πίανω, γίνομαι κύριος τινος (δες οποιοδήποτε αρχαίο λεξικό)
//Εν τη καινή διαθήκη ως και και παρά τις κλασικοίς χρησιμοποιειται εις εννοιαν καλήν ή κακήν ,μετα βίας ή ανευ βίας...
Εξαρτάται λοιπόν εκ της έννοιας,ήν θα δώσωμεν εις την υπό την επιλαβομένων προσαγωγήν του Παύλου εις τον Αρειον Πάγον//
Ασ το παραστήσουμε λοιπόν...
Είναι ο Παυλος στην αγορά (η οποία παρεπιπτόντως ήταν ακριβώς κάτω απο τον άρειο πάγο όχι την ρωμαική)
και μιλάει με τους Στοικούς και τους Επικούρειους και ασχετους...Και αυτοί τον πιάνουν και τον μεταφέρουν στον Αρειο Πάγο...
1.Περίπτωση:Να τον συνέλαβαν...
δηλαδή μιλούσε με τους φιλοσόφους για τον Χριστό τον συνελαβαν..
Αυτό δεν δείχνει θρησκευτική ελευθερία...
2.Περιπτωση: Να τον οδήγησαν..
δηλαδή μιλούσε στην αγορά με τους φιλοσοφους και ιδιαίτερα με τους επικούρειους(τους αρχαίους ουσιαστικά άθεους....)και τον οδήγησαν στον κοντινό Αρειο Πάγο για να ακούσουν τις απόψεις του..
Αν ήμουν στη θέση σου θα διάλεγα την δεύτερη αποψη γιατί δείχνει ανωτερότητα και ανεκτικότητα σε νέες θρησκείες....
Με κατηγορείς οτι έχω παρωπίδες.και ότι δε σε ενδιαφέρει να με πείσεις για την θρησκεία σου..
Εγώ απότι βλέπω το topic λέει περι αντιπαλότητας χριστιάνων και δωδεκαθειστών και όχι περι σεβασμού άλλων θρησκειών....Φυσικά και σε σέβομαι και εσένα και την επιλογή σου αλλα δώσε μου επιχειρήματα υπέρ της θρησκείας σου.ετσι λεει τουλάχιστον το topic..
Χτυπάς συνέχεια το επιχείρημα οτι ο χιτλερ ήταν χριστιανός..
Δεν μπορώ να καταλάβω πως επηρεάζει έναν πολυθειστή το συγκεκριμμένο κομμάτι..
Λοιπόν οι γερμανοί ηταν χριστιανοί ,οι Γαλλοι καθολικοί-Χριστιανοί οι Ελληνες ορθόδοξοι χριστιανοί,οι Αγγλοι προτεστάντες χριστιανοί και οι Ρώσσοι αθεοι...
Πουθενά δεν μπλέκει ο πολυθεισμός...
Ο χίτλερ ήθελε την Πολωνία την αυστρια και την τσεχοσλοβακία και ήθελε να αποδεσμεύτεί η Γερμανία απο τους εξοντωτικούς περιορισμούς του Α Παγκοσμιου πολεμου..Και απο πότε η θρησκεία και όχι η προσωπική τρέλα είναι το βασικό στοιχείο του Χίτλερ???
Ανθρωπε δεν τα διαβάζεις όλα...
κομματι απο το προηγούμενο
Επίσης απο τα λεγόμενα σου μου εδραιώνεισ την άποψη οτι δεν είσαι δωδεκαθειστής και οτι απλά έχεισ δανειστεί τις θεικές φιγούρες και τις εχεις προσαρμόσει σε δικά σου στανταρ.εχεις κανει με λίγα λόγια την θρησκεία σου..
Σεβαστόαλλα δεν είσαι δωδεκαθειστής..
Φυσικά δεν είμαι δωδεκαθεϊστής. Εχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι πολυθεϊστής του ελληνικού πανθέου και έτσι θα αποκαλούμαι.
Σε σέβομαι αλλα ελπίζω να ξέρεις περισσότερους απο 12 θεούς...
Σε παρακαλώ να απαντας με επειχηρήματα και να μην διαστρεβλώνεις τα λεγομενα μου...
Επισης πρέπει να καταλάβεις οτι δεν έιναι μονο ελληνική η θρησκεία σου..Είναι αργοτερα και Ρωμαική..
Και δεν μου απάντησες αν υπάρχει κάποιος νάος χριστιανικός εκείνης της περιόδου?????
Στο θέμα του Θεοδόσιου έκανα εγώ μια παραδοχή αλλά εσυ δεν είχε την ευγένεια να μου την αναγνωρίσεις...
Αλλά αφού τα έκανες θαλασσα στην ιστορία σου λέω οτι ουσιαστική εμφάνιση των Αράβων εχουμε μετα από το 600 μ.Χ ενώ ο Θεοδόσιος ήταν αυτοκράτορας από 379 μ.Χ.Ενώ οι Πέρσες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε περιοχές πνευματικής άνθισης.Επομένως για 200 περίπου χρόνια ουτε πάπυρος δεν θα είχε μείνει αν δεν ήταν τα χριστιανικά μοναστήρια..
Για να έχεις "αιρέσεις" πρέπει να έχεις "δόγμα" κι ο ελληνικός πολυθεϊσμός ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ "δόγμα" όπως δεν είχε και δεν έχει επαγγελματικό παπαδαριό. Ξεδιπλώνεις το φανατισμό και την άγνοιά σου και προσπαθείς να καλύψεις τα λάθη, τα φριχτά εγκλήματα, τις ευθύνες και την συνεχιζόμενη μισαλλοδοξία της θρησκείας σου. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ ότι αντί να ζητήσετε συγνώμη από τα αθώα σας θύματα, τα χλευάζετε και τα λοιδωρείτε.
καταρχήν "φιλε" μου θα πρέπει να σου διδάξω μερικά πράγματα για τον αρχαίο ελληνισμό...Η θρησκεία δε ήταν κάτι ξεκαρφωτο...Ηταν ένα προιον γενικότερης στάσης ζωής..Ήταν ενωμένο με το καθε τι που έκαναν..καθε φιλοσοφικό κίνημα είχε στην ουσία και ένα μέρος αφιερωμένο στην θρησκεία..Ο.Κ. δεν ειχε δογματα είχε φιλοσοφικά ρεύματα!!!!Αν θέλεις ονομασε το όπως θέλεις..
αυτο για το ιερατείο ξέρεις οτι δεν είναι σωστό...
Οι παρθένες λειτουργοί της Άρτεμης,οι Εργαστήνες τον Παναθηναίων,οι Λήνες -Βακχες των Ληναίων,η Ιέρεια της Αθηνάς...
Σκίζεσαι οτι δεν υπηρχε "επίσιμη" λατρέια...
ΜΕΤΡΑ!!!!!!
Ηράκλεια του Μαραθώνα
Εκατόμβαια
Κρονια
Συνοίκια
Παναθήναια
Μεταγείτνια
Ελευσίνια
Γενέσια
Αρτέμιδος Αγροτέρας
Βοηδρόμια
Μεγάλα Μυστήρια
Προηρόσια
Πυανοψια,θησεία,Στήνια,Θεσμοφόρια,οσχοφόρια,Απατούρια,Αρρηφόρια
Χαλκεια,Μαιμακτήρια,Πομπαια,πληρόσια,Ποσείδεα,Αλώα,Διονύσια,Λήναια,
<<Ιερός Γάμος>> Ανθεστήρια Διάσια,Δήλια και άλλες 18 γιορτές....
Φαντάζομαι και μόνο το εμπόριο που θα είχε στηθεί γύρω απο τις γιορτές αυτές...
Δεν μπορείς να διανοηθείς ιερους πολέμους από τους αρχαίους...
Οταν οι Αθηναίοι επιτέθηκαν στην Θήβα δεν ήταν ουσιαστικά οι οπαδοί της Αθηνάς εναντίον των υποστηρικτών του Απολλωνα??
Να σε ενημερωσω δε για τις ιερες Μούμιες σας και τις "Εικόνες" σας
1.Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της αθηνάς
2.Τα Δόντια του Καλυδώνιου Καπρου
3.Το δόρυ του Δία στην Χιαρώνεια
4.Εικόνα της Ήρας στην Σαμο <<άξοος σανις>>
5.Η μεταφορά των οστών του ορέστη απο την σκύο στην Αθήνα για την δημιουργία του θησείου
6.Ο ηροδοτος τέλος αναφέρει τη προσπάθεια εύρεσης των οστών του Ορέστη
και την μεταφορά τους σε μια πόλη με στόχο την ευνοια του Ορέστη για την κατάκτηση μιας αλλης πόλης...
Αυτά πιστευω δικαιολογούν και τους ιερούς πολέμους και το ιερό εμπόριο και το ιερατείο...
Επίσης δεν θέλω να μπερδευεις τον εξτρεμισμό με την θρησκεία...είναι τελείως διαφορετικά πράγματα..
Και τελειώνοντασ...
καταρχήν διαβάζεις επιπόλαια..πολύ μαλιστα..και πετάς κάποιο κομμάτι πιθανόν απο κάποιο εγχειρήδιο χωρίς να βλέπεις τα πριν και τα μετά.
<<και τον κονιορτόν τον κολληθέντα ημίν από της πόλεως υμών εισ του πόδας ημών απομασσομεθα υμίν.πλιν τούτο γινώσκετε,οτι ήγγικεν εφ'ημας η βασιλεία του Θεού.>>
<<λέγω δε υμίν οτι Σοδόμοις εν τη ημέρα εκε΄νη ανεκτότερον εσταί ή τη πόλει εκείνη..>>
Μεχρι εδω φαίνεται οτι δικαιώνεσαι πανηγυρικά.....................
Για να δούμε όμως τη συνέχεια...
<<ουαί σοι Χοραζίν, ουαι σοι Βηθλεεμ. οτι ει εν Τύρω και Σιδώνι εγένετο αι δυνάμεις αι γενομεναι εν υμίν πάλαι αν εν σακκω και σπόδω καθήμενοι μετενόσαν..>>
<<πλην Τύρω και Σιδώνι ανεκτότερον εσταί εν τη κρίσει ή υμίν..>>
Για να εξηγησουμε...
Χοραζίν και Βηθλεεμ == Εβραικές πόλεις που ήξεραν τον Μωσαικό νόμο και που είχαν γίνει ένα σωρό θαυματα...
Η Τύρος και η Σιδωνι ==Ελληνικές πολεις..Επομένως καθαρά ειδωλατρικές....
Τα Σόδομα τα γνωστά μας Σόδομα...
Επομένως ασ δούμε το ολοκληρωμένο νόημα...
Εσείς που δεν δεχτήκατε τους απεσταλμένους δεν θέλουμε να έχουμε καμια
σχέση μαζί σας..Σας διαβεβαιώ οτι εκείνην την μέρα θα επιβληθει σε αυτες τίς πόλεις μεγαλυτερη τιμωρία απο κείνη των Σοδόμων..και αλίμονο σε σας Χοραζιν και Βηθσαιδα που δεν μετανοητε γιατι η τιμωρία σας θα είναι χειρότερη απο αυτήν της Τύρου ακι της Σιδωνας...
Νοηματικα:
Στις πόλεις που ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον λόγο μου με έδιωξαν θα επιβληθεί μεγαλύτερη τιμωρία απο εκείνες που δεν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον λόγο μου...
για δες τι σου εγραψα προηγουμένως......
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ..
τωρα ποιος κανει προπαγανδα η ποιος πηγαίνει βασει στοιχείων ας το κρίνουν αυτοί που μας βλέπουν..
quote:
Είναι λίγο θρασύ να μιλάτε εσείς οι χριστιανοί για εξαπαάτηση και μάλιστα σε μια εποχή που γελάει ο κάθε (σοβαρός) πικραμένος με τις μούμιες που ξεθάβετε και τις κάνετε τουριστικό αξιοθέατο. Δε νομίζεις;
Μιλάω για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράς με το μυαλό σου, όχι για το πως οι παπάδες βγάζουν παράδες στήνοντας πάγκες έξω από τα μοναστήρια.
quote:
Ομολογώ ότι η τελευταία μου έγνοια είναι αν θα πείσω έναν φανατικό χριστιανό. Το τι είμαι το προσδιορίζω ΕΓΩ κι όχι εσυ. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με εσάς. Οχι μόνο δεν μάθατε να σέβεστε τον άλλο, αλλά εκπαιδευτήκατε να θεωρείτε ΘΕΜΙΤΗ αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά. Λέει κάπου ο Πλάτωνας "αυτό είναι το κακό της βλακείας, το να μην είσαι ουτε καλός ούτε αγαθός ούτε έξυπνος και παρόλαυτα να θεωρείς ότι αυτό που είσαι είναι αρκετό".
Το τι είσαι δεν το καθορίζεις εσύ, το καθορίζει ένας συνδυασμός παραγόντων, κυρίαρχος στον οποίο είναι ο παράγοντας του πως σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Εσύ μπορεί να βαυκαλίζεσαι πως είσαι ένας μεγάλος πυρηνικός φυσικός που θα ανακαλύψει τα θερμόνια, και να πλάθεις ανάλογα την εικόνα στο μυαλό σου. Αν ο κοινωνικός περίγυρος δεν αναγνωρίζει σε εσένα την ιδιότητα του να είσαι πυρηνικός φυσικός, αλλά αντίθετα σε εσένα βλέπει έμφυτες απόψεις που αποκλίνουν από αυτές ενός τέτοιου επιστήμονα, σαφώς και δεν σε θεωρεί ως τέτοιο.
quote:
Κράτα τη διαίσθησή σου κι εγώ θα κρατήσω τη λογική μου. Τόσους αιώνες πολεμάτε τη λογική και την επιστήμη. Τώρα θα σταματήσετε; Αφού είναι γνωστό ότι σας χαλάει
Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες όλων των εποχών υπήρξαν χριστιανοί, ασχέτως του πόσο εσωτερικοί κύκλοι του Βατικανού κινούμενοι απο ελατήρια πολιτικών συμφερόντων επέλεξαν να επιτεθούν στην εξέλιξη της επιστήμης. Ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία δεν αντιτίθεται ούτε στην Λογική ούτε στην Επιστήμη.
Στοιχεία, ονόματα, προσφορά του καθενός κλπ κλπ βρίσκονται στην διάθεσή σου, καθώς και το πόσο τους "χάλαγε" η λογική και η επιστήμη.
Αν η λογική σου εσένα σε οδηγεί στον πολυθεισμό, τρέχα γύρευε...
quote:
Κι αυτό τώρα εσύ το δέχεσαι επειδή το λέει η εκκλησία σου, τυφλά.. φανατικά. Και περιμένεις να το δεχτώ κι εγώ.. τυφλά.. φανατικά; Θα περιμένεις καιρό.
Όχι, δεν περιμένω. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένω να δεχθείς κάτι, εξάλλου δεν με αφορά το τι δέχεσαι και τι όχι.
quote:
Αποκλείεται να είμαι εγώ ο γιός του θεού και εσύ αντί να μου χαρίσεις την περιουσία σου για να δοξάσω το Ονομα του Πατέρα Δια, κάθεσαι και κοροϊδεύεις εμένα, το θεό σου, κινδυνεύοντας να τιμωρηθείς για την απιστία σου αμαρτωλέ;
Αν είσαι ο γιος του πατέρα Δία, τότε δεν έχω τίποτα να φοβηθώ από εσένα γιατί πολύ απλά είσαι τόσο ικανός να προκαλέσεις την δημιουργία όσο και εγώ. Σε εσωκοσμικούς Θεούς δεν πιστεύω και δεν πρόκειται να πιστέψω ποτέ. Οτιδήποτε περιέχεται στον κόσμο αυτό υπακούει στους ίδιους κανόνες με όλα τα άλλα.
quote:
Η γιαγιά μου έλεγε "απόσα βλέπεις να πιστεύεις τα μισά κι απόσα ακούς, τίποτα". Αν θες να συζητάς για παραμύθια βρες άλλο συνομιλητή. Εγώ δεν είμαι κατάλληλος.
Παρακαλώ πολύ... Δίας - ο Θεός της Τάσης (V), Thor - ο Θεός της Έντασης (I). Να κανονίσουμε κι από πόσα Βολτ και πάνω το σήμα είναι του Δία. Ήθελα να 'ξερα ποιος είναι ο Θεός της εμπέδησης.
quote:
>Καλύτερα για αυτόν, θα αναρωτηθεί και θα ψάξει, αν πραγματικά τον
>ενδιαφέρει να δει τι είναι το binary.Φαντάζομαι θα κάτσει κάτω και το βρει με τη διαίσθηση. Ζηλευτές ικανότητες έχετε εσείς οι χριστιανοί τελικά.
Η διαίσθηση δεν παίζει κανέναν "μαγικό" ρόλο. Το μόνο που κάνει είναι να ζυγίζει τα πράγματα χωρίς να βάλεις κάτω την λογική για να αρχίσεις να υπολογίζεις τα πράγματα αριθμητικά.
Με την διαίσθηση στο παραπάνω παράδειγμα μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι τρέχει με το πρώτο σκέλος της πρότασης, και αναλόγως να κρίνεις.
----------------------

Edited by - WWalker on 03/04/2006 22:56:29
θνητά όμως γενη δεν ήταν
Σαν ήρθε λοιπόν και για τούτα ο προορισμένος χρόνος της γέννεσης έπλασαν αυτά οι θεοί μέσα στη γη από γη και φωτιά
Δεν έχεις ποτέ ακούσει τον ορο
Κέκροπας ο γενάρχης των αθηναίων?
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ????????????????????????????????????????
πρωτη φορά μο λες για βασιλιάδες χωρις υπηκοους...
και τι αλαξε;;; σταματησαν οι πολεμοι;;; η δουλεια;;; η πορνεια;; η εκμεταλευση των αδυνατων απο τους δυνατους;;;
Μιλάμε φυσικά για θέματα θρησκείας εντάξει???
αυτα λεει το παπαδαριο για να τρωει κουτοχορτο το πημνιο
Σε πληροφορώ οτι ακόμη και σήμερα υπάρχουν απομείναρια ιουδαίων χριστιανων...
ο θεος που πιστευεις υπαρχει;
αν υπαρχει γιατι δεν σταματα οποιον σπυλωνει το ονομα του;;;
γιατι δεν απετρεψε τις σταυροφοριες;;
γιατι δεν απετρεψε την ιερα εξεταση;;;
διαλεξε η υπαρχει και ειναι υπεφθυνος για οτι εγινε στο ονομα του η δεν υπαρχει και καποιοι εκμεταλευτικαν την αφελια του κοσμου για να κανουν οτι τους αρεσει
γιατι φορτώνεις σε έναν θεό όλες τις πράξεις των ανθρώπων??
και ποιος σου λεει οτι δεν τιμωρηθηκαν?
και εδώ και στην επόμενη ζωη..
Για πες μερικούς από τους σταυροφόρους που κατάφεραν να γυρίσουν πίσω..
Για πες τον θάνατο μερικών μεγάλων ανθρώπων??
Πόσοι απο αυτούς αυτοκτόνησαν,ποσοι απο αυτους έμειναν μόνοι..ποσοι σκοτώθηκαν..ποσοι τρελάθηκαν..ποσοι απλά δεν μπόρεσαν να στεριώσουν και να δημιουργήσουν μια σωστή οικογένεια..και να σου πω κατι..δεν ξέρεις καν,κανείς δεν ξέρει την μεταθανάτια ανταμοιβή, αυτών που "μπλεχτηκαν" σε αυτο το κουβαρί...