- Τα συμβαινοντα στους κολπους της εκκλησιας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Σχολείο δεν πήγες;»
Κάτι τέτοιο λένε τα χαρτιά που’χω τουλάχιστον…![]()
![]()
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Δεν σου έμαθαν ότι τον αρχηγό της Ορθοδοξίας τον κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, οι Ιουδαίοι τον πολέμησαν λυσσαλέα και τον σταύρωσαν;;;;;;»
Πρώτον, Ιουδαίος ήταν κατ’αρχάς ο ίδιος του. Δεύτερον, μάλλον ορθά έπραξε το ιερατείο προασπίζοντας τα συμφέροντα του από επίδοξους μεσσίες. Ειδάλλως θα θεωρούνταν προδότες. Τρίτον, προφανώς είχαν τους λόγους τους καθώς δεν διαβλέπανε μέσα από την συγκεκριμένη μεσσιανική δράση κάποια κυριαρχική επιτυχία βάση των προφητειών που φύλαξαν. Πράγμα και που τελικά δεν έγινε.
Αυτά όσον αφορά την πλευρά των Ιουδαίων που είχανε τον έλεγχο.
Όλα ετούτα έχουνε βέβαια μυθιστορηματική αξία πλέον, καθώς τίποτα σχεδόν δεν τεκμηριώνεται από τα όσα στην Κ.Δ. περιγράφονται.
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Και καλά σχολείο δεν πήγες … είδες ποτέ κανέναν Εβραίο να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος;;;»
Μήπως θα’πρεπε να φρεσκάρεις λίγο τις γνώσεις σου φίλτατε? Ένας πασίγνωστος Εβραίος Χ.Ο. είναι ο επιστήμονας (το όνομα μου διαφεύγει) που έμεινε έγκλειστος για σειρά ετών στις φυλακές του Ισραήλ, με την κατηγορία ότι προσπάθησε να αποκαλύψει μυστικά του κράτους σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι βεβαίως.
Και τώρα τι έγινε δηλαδή? Τι σόι «επιχείρημα» είναι ετούτο??
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Βάλτο λίγο να δουλέψει.»
Αυτό θα σου’λεγα και’γω!![]()
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Αυτά περί πατάτας …. δε λέω ωραίο παραμύθι είναι.»
Εάν ήταν παραμύθι καλά θα ήταν. Αλλά είναι δυστυχώς πραγματικότητα!
Τα στοιχεία προέρχονται από έγγραφα και ιστορικές πηγές που ΟΥΔΕΙΣ της Εκκλησίας έχει αμφισβητήσει, μιας και προέρχονται από καταγραφές που χάραξαν τις μνήμες των πολιτών.
Τα όσα αναφέρονται είναι από το φυλλάδιο «ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΣ» του γνωστού νομικού Κ. Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αθήναι 1912).
»Η δράσις του Καποδίστρια διέσωσε χαρακτηριστικόν επεισόδιον της εποχής εκείνης, το οποίον φαίνεται απίστευτον, όπως ακριβώς δύσκολα θα πείθωνται οι μεταγενέστεροι περι της ακριβείας των γενομένων πέρισυ εις τον Βόλον.»
Όλα τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στην χριστιανική τρομοκρατία κατά τα λεγόμενα «Αθεϊκά» του Βόλου.
Καλό είναι φίλτατε κάποτε να μάθεις να διαβάζεις την ιστορία όχι μονάχα από τα λογοκριμένα κείμενα του νικητή αλλά και του «ηττημένου».
Και ο νοών νοείτω.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
«Η περιουσία της είναι τεραστία και δεν μπορεί να τεθεί με τίποτα στο περιθώριο όπως νομίζουν μερικοί, η δε πίστη του Έλληνα πολίτη είναι κάτι που αποτρέπει προς αυτήν την κατεύθυνση.»
Χαίρομαι αγαπητέ που μας υπενθυμίζεις ότι η περιουσία της Εκκλησίας είναι τεραστία. Κάτι που οι ταγοί της ορθοδοξίας αποφεύγουν να δηλώσουν όπως……ο διάολος το λιβάνι!![]()
Γιατί δεν μας εξηγείς όμως και την προέλευση αυτής της περιουσίας? Είναι π.χ. από σκληρή εργασία των παπάδων? Είναι από σωστές τοποθετήσεις σε μετοχές και χρυσό? Είναι από αγαθά που παρήγαγαν και εκποίησαν έναντι σοβαρού τιμήματος?
Από ΤΙ προέρχεται αυτή η «τεραστία» περιουσία των ταγών της ορθοδοξίας, που συνάμα κόπτονται πως φυλάγουν την διδασκαλία του ρακένδυτου Ιησού και των άνεργων μαθητών του?
Έχουνε άραγε κάτι το κοινό οι σημερινοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας με τα όσα δίδαξε και άφησε ως εντολή και παρακαταθήκη ο Ιησούς που περιγράφει η Καινή Διαθήκη?
Για να δούμε λοιπόν:
«Μην κτήσησθε χρυσόν μηδέ αργυρόν μηδέ χαλκόν εις τας ζώνας ημών, μην πήραν εις οδόν μηδέ δυο χιτώνας μηδέ υποδημάτων μηδέ ράβδον..» (Κατά Ματθαίον κεφ.10)
«Ούτω λοιπόν, πας όστις εξ υμών δεν απαρνείται πάντα εαυτού υπάρχοντα, δεν δύναται να είναι μαθητής μου» (Κατά Λουκάν, 14, στ.33) Καθώς και ξεκαθάρισε πως «Πωλήστε τα υπάρχοντα σας και δότε ελεημοσύνη» (12, στ.37)
«Ουαί υμίν τοις πλουσίοις»!
Εσύ άραγε φίλτατε ΑΙΑΝΤΑ, σε ΠΟΙΟ από τα παραπάνω σημεία βλέπεις την πραγμάτωση και μετουσίωση των λόγων του Ιησού στην «τεραστία» όπως την χαρακτηρίζεις περιουσία της ορθοδοξίας?
Όσο όμως θα ψάχνεις εσύ αγαπητέ ΑΙΑΝΤΑ τους στίχους εκείνους της Κ.Δ. που θα δικαιολογούνε την τεραστία περιουσία που ΑΡΠΑΞΕ η «Εκκλησία του Χριστού» από το προαιώνιο θρησκόληπτο καθεστώς της Νέας Ρώμης, ας πούμε επιγραμματικά πως προέκυψε αυτή η αρπαγή των παπάδων.
Ας πούμε στον κόσμο πως εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης τα κατέχουνε οι παπάδες μέσω «συμβολαίων» που στηρίζονται στην Τουρκοκρατία. Η χώρα απελευθερώθηκε λοιπόν από τον Τούρκικο ζυγό, και έχασαν την ισχύ τους οι αυθαιρεσίες επί της κατοχής, αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ!
Σύμφωνα με πολλές πηγές και έγκυρους μελετητές, η Εκκλησία στα χρόνια του Βυζαντίου από τις «εκχωρήσεις γης» (αργότερα ήσαν τα λεγόμενα χαριστήρια) εξελίχθηκε σε μέγα γαιοκτήμονα. «Τα εκκλησιαστικά κτήματα κατ’άλλους απετέλουν το 1/3, κατ’αλλους το ¼ της γης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!» (Τάκη Ν.Πιπινέλη, υποπρόξενου, «Πολιτ.Ιστορ.της Ελλ.Επάν.» Εκδόσεις Αγών, Εν Παρισίοις 1927)
Είναι προφανές πως οι αρχικές και ρομαντικές ιδέες της κοινοκτημοσύνης και της ισότητας, που χαρακτήριζαν τους πρώτους χριστιανούς (και μάλλον τελευταίους!), απερρίφθησαν, μιας και οι ηγούμενοι και οι επίσκοποι είχαν πλέον χιλιάδες ΔΟΥΛΟΥΣ και ΚΟΛΟΝΟΥΣ (δουλοπάροικους της πρώιμης εποχής) στις εκτάσεις που τους παραχωρούσε ο Αυτοκράτορας.
Έτσι, βλέπουμε ότι η περιουσία που νέμονται οι παπάδες ανήκε αλλά και ανήκει στον λαό, μιας και «Εκκλησία» δεν είναι το αρχηγικό παπαδαριό ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ.
Λέτε άραγε να δούνε την αλήθεια ποτέ κατάματα οι «Εν Χριστώ» πορευόμενοι παπάδες??![]()
ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ;
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ)
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ Χ.Ο.
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΑΛΛΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΜΑΙ;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ Χ.Ο;
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ.Ο.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Προφανως του διαφευγει το γεγονος οτι ειναι ο μεγαλητερος μετοχος της Ε.Τ.Ε.

Don't judge a book just by the cover
Unless you cover just another
And blind acceptance is a sign
Of stupid fools who stand in line
Φυσικά διαχωρισμός για το καλό της εκκλησίας.
Για το μάθημα δεν είσαι υποχρεωμένος να το παρακολουθείς αφού οι χριστιανοί έχουν θεσπίσει νόμο για σένα και σε απαλάσσουν.
Λέμε το σύνολο των ελλήνων είναι χ.ο. Υπάρχουν και άλλα αδέλφια μουσουλμάνοι, άθεοι, κλπ. που είναι φυσικά έλληνες μη χριστιανοί.
quote:
όσο για το ΦΩΣ,
είναι πάντα ΕΚΕΙ...
λάμψε,
και μην τρέχεις πίσω του!
Πλάτωνα αυτός που λάμπει με το δικό του φως είναι σαν την πυγολαμπίδα.
Ξέρεις θα έχετε και στην Ιταλία. Εδώ στην Ελλάδα τις λέμε κωλοφωτιές.
Νομίζουν ότι είναι φωτισμένες μα τελικά φωτεινός είναι μόνο ο κ.....λος τους
Αγαπητέ Αίαντα
Δεν με ενδιαφέρει ο χωρισμός Εκκλησίας και κράτους.
Εάν όμως αυτό είναι ικανό να βοηθήσει την εκκλησία, να αποτρέψει αυτούς που για άλλους λόγους την πλησιάζουν, τότε ας γίνει.
Επίσης εάν βοηθήσει όλους αυτούς που αγαπούν το Χριστό, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αναλάβουν ένα πιο ενεργό ρόλο στην ίδια την πίστη τους, στην ίδια τη ζωή τους, στην ίδια την πνευματική τους εξέλιξη, στην ίδια τη χρηστοποίηση τους.
Εάν βοηθήσει στο κάποιοι να αφυπνιστούν τότε ας γίνει...
Εάν ο διαχωρισμός οδηγήσει σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΒΑΤΙΚΑΝΟ τότε η ίδια θα καταστραφεί (σαν πνευματικό οικοδόμημα) οι πιστοί θα χάσουν, και όλοι αυτοί που ήθελαν τον διαχωρισμό για να απαλλαγούν από την εκκλησία θα «φεσωθούν» μια εκκλησία-κράτος
Το πιο σημαντικό και λυπηρό είναι ότι όλη αυτή η προσπάθεια πέρασε πια στα όρια της συκοφαντίας.
Ο κάθε πικραμένος (μεταφορικά και κυριολεκτικά) βγάζει το άχτι του.
Η ίδια η ιεραρχία αδρανώντας στα φαινόμενα εκφυλισμού έδωσε το δικαίωμα σε «δημοσιογράφους», στημένους πολιτικούς και ξένα κέντρα, να συκοφαντήσουν.
Όταν λέω ξένα κέντρα κανείς δεν ξεχνά τη βούληση των Βρυξελών για αυτό το διαχωρισμό.
Η εκκλησία έχει ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο το οποίο κανείς δεν γνωρίζει γιατί δεν δικαιούται να το προβάλει.
Υστερεί όμως απελπιστικά στο πνευματικό της έργο (πλην της τέλεσης των μυστηρίων).
Στο να μεταλαμπαδεύσει στο πιστό την χαρά και την αγαλλίαση της Αγάπης του Χριστού.
Και αυτό γίνεται με την πνευματική πρόοδο των λειτουργών της.
Αυτό είναι το ζητούμενο
Τώρα αν από τη σημαία βγει ο σταυρός ή τι θα γίνει στις παρελάσεις δεν με νοιάζει καθόλου.
Ο Σταυρός δεν είναι σύμβολο για να μπαίνει στις σημαίες αλλά στις ψυχές των ανθρώπων, δεν είναι σύμβολο υπερηφάνειας αλλά ταπεινότητας και θυσίας.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ SPIRIT
ΓΕΙΑ ΣΟΥ momy
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ
** Αλήθεια Schwabe δεν βαρέθηκες να επαναλαμβάνεσαι με τα «επιχειρήματα» σου περί ζαρζαβατικών, ή το πάθος σου για να σώσεις κανένα φορολογούμενο πολίτη δεν σε αφήνει να δεις ότι γίνεσαι γραφικός
quote:
Αναστημένε,
Έχω την εντύπωση πως δεν διαβάζεις σωστά, το απέδειξες εξάλλου με ότι έγραψες πιο πάνω.
Ειναι φανερο, πως θέλεις πάλι να με προκαλέσεις. Βλέπεις με το άλλο ΝΙΚ που ειχες, υπάρχουν κατά σωρηδόν οι βρισιές, όχι μόνο προς εμένα, μα και σε όσους δεν δέχονται την τυφλή πίστη σου.
Από ότι φενεται λοιπόν, η αλλαγή του ΝΙΚ είναι σαν τα ράσα ενός Παπα, και Αναστημένος δεν είναι ο λόγος, μα ένας κ…..λος!
Οπως διαβάζεις εντελώς επιφανειακά εμένα, διαβάζεις έτσι και τους φιλόσοφους, και σου υπενθυμίζω, στην τότε Αθήνα, γέλαγαν με ότι έλεγε ο Απ.Παύλος.
Τώρα, αν ο Χριστιανισμός επεβληθηκε με το έτσι θέλω, φαίνετε καθαρά, μιας και από τα γεννοφάσκια του, πίσω από τις χαρμόσυνες, θεοσεβούμενες, θεοφοβούμενες και γεμάτες θεια χάριν προπομπούς γενειοφορους, κρύβονται οι ίδιοι οι φαρισεις και φαρισαίοι... του τότε!
Άνοιξε τα ματάκια σου Αναστημένε, και θα σου αποκαλυφθούν οι εκκλησιαστικοί μασκαράδες σε όλο τους το μεγαλείο.
Έτσι, χωρίσεις δεν την χωρίσεις την εκκλησια από το κράτος, ΤΣΙΡΚΟ ήτανε, ΤΣΙΡΚΟ θα μείνει,
μιας και γράφεις και εσύ πως χρειάζεται πνευματική πρόοδος των λειτουργών.... λες και το πνεύμα αυξομειώνεται, ενώ εγώ ο (ά)φωτος,
σου λέω πως δεν γίνεται τέτοιο πράγμα, και το μόνο που μπορείς να κανεις, είναι ΚΑΘΑΡΣΗ στη ΒΛΑΚΕΙΑ…
Καιρος δεν ειναι?
μάλλον τον Mordechai Vanunu εννοείς.
momy
Εσύ από την απάντηση σου φάνηκε ότι κάποιος δεν πρέπει να σου δίνει αξία.
Γιατί θίχτηκες;
Αυτό είναι το πνεύμα της κοσμοθέασης σου;
Αυτό είναι το πνεύμα της φιλοσοφίας που αγαπάς;
Από ότι τα παίρνεις όλα προσωπικά και χάνεις τόσο εύκολα την ψυχραιμία σου δείχνει και το επίπεδο της «γνώσης» που κουβαλάς.
Ώστε γέλαγαν με τον Παύλο; Και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ιδρύσει τις μεγαλύτερες χριστιανικές κοινότητες στο χώρο αυτό; Μήπως μπέρδεψες το γελάω με το γελοίος;
Η εκκλησία μπορεί να είναι ΤΣΙΡΚΟ αλλά εσύ γιατί γίνεσαι;
Δεν μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και τη φιλοσοφία που αγαπάς από τον κακό σου εαυτό;
Εάν με προκαλείς για να σου απαντήσω όπως σου ΑΞΙΖΕΙ μάταιος ο κόπος.
Σε αφήνω να αυτογελοιοποιείσαι και εσύ και η αγαπημένη σου κοσμοθέαση για να βλέπει ο κάθε ένας ότι είτε γενειοφόροι ρασοφόροι είτε ξεπεσμένοι φιλόσοφοι όλοι είναι ίδιοι.
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
quote:
Πλάτωνα για να προκαλέσω κάποιον σημαίνει ότι πρέπει να έχει και αξία.
Εσύ από την απάντηση σου φάνηκε ότι κάποιος δεν πρέπει να σου δίνει αξία.
Γιατί θίχτηκες;
Αυτό είναι το πνεύμα της κοσμοθέασης σου;
Αυτό είναι το πνεύμα της φιλοσοφίας που αγαπάς;
Αναστημενε.
Κοιταξε λιγο τα λογια που εγραψες...
quote:
Αν αυτά για σένα, είναι λόγια αγάπης, τα αφήνω με τη σειρά μου στην κρίση του καθενός!
quote:
Από ότι τα παίρνεις όλα προσωπικά και χάνεις τόσο εύκολα την ψυχραιμία σου δείχνει και το επίπεδο της «γνώσης» που κουβαλάς.
Σου απάντησα απλά και ευθέως, στο επίπεδο που έγραψες!
Όσο για τη γνώση που κουβαλώ η κουβαλάς, δεν θα κάνει ούτε εσένα ούτε εμένα ΣΟΦΟ…και ψύχραιμο. Χρειάζονται αλλά, και τέτοια, δεν βρίσκονται σε ακόλουθους πνευματικών, μα στους ίδιους τους πνευματικούς! Βλεπεις, το να γίνεις Φως του εαυτού σου… είναι φράση πολύ πριν της ελεύσεως των ρασοφόρων!
quote:
Ώστε γέλαγαν με τον Παύλο; Και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ιδρύσει τις μεγαλύτερες χριστιανικές κοινότητες στο χώρο αυτό; Μήπως μπέρδεψες το γελάω με το γελοίος;
Βεβαιως και γελαγαν, αφου παπαγαλιζε κατι που οι ιδιοι οι φιλοσοφοι γνωριζουν...
Αλήθεια, τι έφερε στον άνθρωπο το (Παυλικο) κατασκεύασμα?
Την αγάπη?
Αλήθεια που είναι? Στους κόλπους της εκκλησίας μήπως?
quote:
Η εκκλησία μπορεί να είναι ΤΣΙΡΚΟ αλλά εσύ γιατί γίνεσαι;
Δεν μπορείς να προστατέψεις τον εαυτό σου και τη φιλοσοφία που αγαπάς από τον κακό σου εαυτό;
Μπλα μπλα μπλα μπλα…..μια από τα παλιά, έτσι Αναστημένε?
quote:
Εάν με προκαλείς για να σου απαντήσω όπως σου ΑΞΙΖΕΙ μάταιος ο κόπος.
Σε αφήνω να αυτογελοιοποιείσαι και εσύ και η αγαπημένη σου κοσμοθέαση για να βλέπει ο κάθε ένας ότι είτε γενειοφόροι ρασοφόροι είτε ξεπεσμένοι φιλόσοφοι όλοι είναι ίδιοι.
ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Αυτό εχει ΣΟΦΙΑ, Εκτος απο... λεπτομεριες! ![]()
Ποιος ασχοληθηκε μαζι σου?
Οι ξεπεσμένοι φιλόσοφοι, δεν έχουν καμία απολύτως εξουσία, και ουδέποτε έβλαψαν το σύνολο, μα οι γενειοφόροι ρασοφόροι, ποτίζουν με το φόβο και τις βλακείες τους, εδώ και 2000 χρόνια την ανθρωπότητα!
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΛΕΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΣΜΙΚΟ....
ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...
ΟΥΤΕ ΘΕΜΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ....
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...
ΜΕΤΟΧΕΣ ΡΕΠΟΣ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΕΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ...
ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ....
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ???
ΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ...
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ?????
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ... (ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ)
ΘΕΛΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ??????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.....
ΕΝΑΣ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ....
ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....)
ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (ΕΤΣΩ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ) ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.
EINAI MIA KΑΛΗ ΛΥΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Αυτο ειναι ο ορισμος της εθελοτυφλιας.
Ειναι εμφανεστατο οτι εκει πανω στηριζεται τοσους αιωνες, η εκκλησια για να αυθαιρετει και να κανει οτι θελει.
Κριτικη διαθεση μηδεν!
Γι αυτο ονομαζουμε αυτο το ιδεολογικο μορφωμα, διανοητικη πανουκλα.
Γι' αυτο εχει κοστισει τοσα πολλα στην ανθρωπινη ιστορια.
Καλω τους οπαδους του σκοτους (που το εχουν βαφτισει φως!!!)να κανουν μια κριτικη αναγνωση των ιερων τους κειμενων και μαλιστα των πατερικων. Αν τους εχει μεινει ιχνος κριτικης ικανοτητας, θα διαπιστωσουν οτι τιποτα δεν ειναι νεο! Οσα βλεπουμε κι ακουμε σημερα, υπηρχαν παντα.
Αυτος ο οργανισμος ειναι αρωστημενος απο την γεννηση τους!
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
quote:
Αν αυτά για σένα, είναι λόγια αγάπης, τα αφήνω με τη σειρά μου στην κρίση του καθενός!
Αυτά είναι λόγια που υποδεικνύουν την άποψη μου για μια συγκεκριμένη ατραπό. Θέλησα να στη δώσω όσο πιο γλαφυρά μπορούσα.
Τώρα αν είδες τον εαυτό σου «κάπου» εκεί μέσα.......κοίτα να ωφεληθείς
Τώρα όσο για την αγάπη......σταματήστε να την χρησιμοποιείται για προσωπικό όφελος. Εφαρμόστε την εσείς εάν κόπτεστε και συγχωρήστε εμάς τους φτωχούς ακόλουθους......
quote:
Χρειάζονται αλλά, και τέτοια, δεν βρίσκονται σε ακόλουθους πνευματικών, μα στους ίδιους τους πνευματικούς
Ακόλουθος πνευματικών δεν είμαι εγώ. Αλλά ούτε και πνευματικός είμαι. Κάνω ότι μπορώ όμως....
Για εσένα δεν ξέρω.
Α! Ξέχασα εσύ είσαι πνευματικός......
Τώρα κατάλαβα γιατί σε πείραξε η πυγολαμπίδα......
quote:
Οι ξεπεσμένοι φιλόσοφοι, δεν έχουν καμία απολύτως εξουσία, και ουδέποτε έβλαψαν το σύνολο
Δεν το έβλαψαν επειδή δεν έχουν εξουσία
quote:
Αυτά είναι λόγια που υποδεικνύουν την άποψη μου για μια συγκεκριμένη ατραπό. Θέλησα να στη δώσω όσο πιο γλαφυρά μπορούσα.
Τώρα αν είδες τον εαυτό σου «κάπου» εκεί μέσα.......κοίτα να ωφεληθείς
Τώρα όσο για την αγάπη......σταματήστε να την χρησιμοποιείται για προσωπικό όφελος. Εφαρμόστε την εσείς εάν κόπτεστε και συγχωρήστε εμάς τους φτωχούς ακόλουθους......
Βρε αναστημενε,![]()
Δεν αφηνεις τις γλαφυρότητες, και κοίταξε καλύτερα πως χρησιμοποιούν τα ιερατεία την αγάπη…
έπαλες, τράπεζες, λογαριασμούς, τριώροφα, χλιδή, πάθη!
quote:
Ακόλουθος πνευματικών δεν είμαι εγώ. Αλλά ούτε και πνευματικός είμαι. Κάνω ότι μπορώ όμως....
Για εσένα δεν ξέρω.
Α! Ξέχασα εσύ είσαι πνευματικός......
Τώρα κατάλαβα γιατί σε πείραξε η πυγολαμπίδα......
Αλε αλε!!!!![]()
Γεια κοιτα παρακατω!
quote:
Αν θέλεις μπορώ να σου γνωρίσω ένα παπά αλλιώτικο από τους άλλους......δεν ταξιδεύει όμως μέχρι την Ιταλία ή την Ελβετία...........
........................... ζει σε μια τρύπα, τρώει σπόρους, ζεσταίνεται με τον ήλιο, δεν πλένεται αλλά δεν μυρίζει, δεν ξέρει γράμματα αλλά έχει γράψει δέκα βιβλία, δεν σε κοιτάει αλλά ξέρει ποιος είσαι, δεν του μιλάς αλλά ξέρει τον πόνο της ψυχής σου, δεν τον κοιτάς γιατί δεν ξέρεις εάν είναι εμπρός σου πίσω σου ή πάνω σου.........,
Είναι ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ παπάς αλλιώτικος από τους άλλους αλλά αξίζει να τον γνωρίσεις εσύ και πολλοί «φιλόσοφοι» εδώ μέσα.........
Δεν είσαι ακόλουθος…
Δεν είσαι πνευματικός.
Μα τα σίδερα μασάει,
ο κουταλιανος.....![]()
Σε λίγο θα μας γράψεις, πως δεν θέλεις να μας βαλεις…. στο σωστό δρόμο.![]()
Ο πραγματικος Φιλοσοφος, απεχει απο καθε εξουσια....
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 10/02/2005 17:27:03
quote:
@Tsepe Noyon
Για εξηγησε μου, λογικα, τι σχεση εχει η δικη μου περιουσια με την εκκλησιαστικη και γιατι θα επρεπε να απαλλοτριωθει κι αυτη μαζι?
Διακρίσεις θα κάνουμε ;;;;
Αν θες κομουνιστικό μοντέλο, αυτό θα ισχύσει για όλους μας.
Αφού λοιπόν θεωρείς την εκκλησία επιχείρηση τότε θα δημευτούν όλες οι επιχειρήσεις –μαζί και της εκκλησίας- και όλες οι περιουσίες.
Φίλε spirit κάποιο λάθος θα έκανες. Δεν είπα ότι ήμουν ποτέ ρασοφόρος…απλά μεταχειρίστηκα μια δήλωση του Tsepe Noyon. Επίσης θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι ακριβώς είναι σκοταδισμός…μήπως η προάσπιση των εθνικών συνόρων και η φύλαξή τους, μήπως τα συμβολα και η παρελάσεις ή μήπως η μη αποδοχή θρησκευτικών εταιριών αμερικανικού τύπου με συνεπακόλουθες μαζικές αυτοκτονίες ή ότι άλλο;;;
Schwabe τα έχεις μπερδέψει.
Μην ψάχνεις να βρεις έναν ή δυο Εβραίους Χ.Ο. ….δεν είναι αυτό το θέμα μας ούτε προσωπικά ήθελα να σταθώ σ’ αυτό. Αν θες σε διευκολύνω κιόλας, λέγοντάς σου ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες.
Το θέμα όμως αλλού είναι….ότι δηλαδή οι Εβραίοι – Ισραηλινοί στο θρήσκευμα είναι Εβραίοι κατά την συντριπτική τους πλειοψηφια, και δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με τον Χριστιανισμό. Μάλιστα τον αρχηγό του χριστιανισμού τόσο πολύ τον μισούσαν που τον σταύρωσαν. Αυτά, ανταπαντώντας στα περί ιουδαϊκής μήτρας
και συνταύτισης του χριστιανισμού με τον ιουδαϊσμό –για να τελειώνει το παραμύθι. Η τοποθέτηση που κάνεις για το αν ο Χριστός σταυρώθηκε δίκαια ή όχι είναι εκτός θέματος και ως εκ τούτου άσκοπη και άχρηστη πολλώ δε μάλλον προκλητική και ασεβής.
quote:
Schwabe
Γιατί δεν μας εξηγείς όμως και την προέλευση αυτής της περιουσίας?
Δωρεές και τάματα.
quote:
Εσύ άραγε φίλτατε ΑΙΑΝΤΑ, σε ΠΟΙΟ από τα παραπάνω σημεία βλέπεις την πραγμάτωση και μετουσίωση των λόγων του Ιησού στην «τεραστία» όπως την χαρακτηρίζεις περιουσία της ορθοδοξίας?
Μην ταυτίζεις την εκκλησία σαν νομικό πρόσωπο με τους εκπροσώπους της.
Η περιουσία της εκκλησίας δεν είναι ¨κτήμα¨ των ιεραρχών. Ανήκει σε μητροπόλεις, ενορίες, μοναστήρια κλπ. Και όταν λέμε εκκλησία δεν εννοούμε μόνον τους ιεράρχες, αλλά λαό και κλήρο. Όλοι μας είμαστε μέλη της εκκλησίας συνεπώς η περιουσία ανήκει και στον απλό λαό συν τοις άλλοις. Τώρα αν κάποιος ιεράρχης έχει υπέρογκες προσωπικές καταθέσεις αυτό είναι σίγουρα καταδικαστέο. Είμαι ο τελευταίος που θα έλεγε ότι στην εκκλησία είναι όλα καλά και άγια.
Και ούτε πιστεύω ότι η διαχείριση της περιουσίας γίνεται με τον σωστό τρόπο και σύμφωνα με τους πατερικούς νόμους. Αλλά δεν μπορούμε να πάμε στο άλλο άκρο και να ζητάμε απαλλοτρίωση με το έτσι θέλω, δηλαδή καθαρή κλοπή.
Όταν πονάει το κεφάλι το γιατρεύουμε…. δεν τον κόβουμε.
quote:
gigenis
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΟΓΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ)
Διότι και να μην πιστεύεις, βαφτίζεσαι, παντρεύεσαι και κηδεύεσαι στην εκκλησία.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Αλλά να σου πω και κάτι άλλο…μπορεί εσύ να μη βλέπεις ΕΡΤ γιατί όμως είσαι υποχρεωμένος να την πληρώνεις;;; Δεν σε είδα να διαμαρτύρεσαι ποτέ γι’ αυτό…
quote:
gigenis
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ.Ο.
Αυτοί που ελευθέρωσαν Ελλάδα αποφάσισαν: Έλληνας είναι αυτός που μιλά Ελληνικά ΚΑΙ πιστεύει στην ανατολική ορθόδοξη του χριστού εκκλησία.
Αν δεν είσαι Χ.Ο. δεν είσαι Έλληνας. (δεν συζητάμε αν είσαι πολύ ή λίγο)
Πλάτωνα οι φιλόσοφοι τους οποίους επικαλείσαι τι σχέση έχουν με σένα και εσύ μ’ αυτούς;;;
Οι φιλόσοφοι πίστευαν κάπου. Εσύ και οι όμοιοι σου δεν πιστεύετε πουθενά, καθότι είστε άθεοι.
Συνεπώς μέγα χάσμα σας χωρίζει με τους πραγματικούς φιλοσόφους.
«** Αλήθεια Schwabe δεν βαρέθηκες να επαναλαμβάνεσαι με τα «επιχειρήματα» σου περί ζαρζαβατικών, ή το πάθος σου για να σώσεις κανένα φορολογούμενο πολίτη δεν σε αφήνει να δεις ότι γίνεσαι γραφικός»
Χρησιμότερα φίλτατε «ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΕ» (ή…..Αναγεννημένε?
Μήπως έχεις ρε μπαγάσα και άλλα nick??) τα επιχειρήματα μου που δεν σου κάνουνε (τιμή μου!), παρά οι εσχατολογικές σας φαντασιώσεις και οι νεκραναστάσεις μετά των ιουδαϊκών τσουληθρών σωτηριολογίας!!![]()
![]()
Τα ζαρζαβατικά που…..καταριόνταν το παπαδαριό (!) δεν είναι εξάλλου και καμιά καινοτομία της «χριστιανικής σοφίας». Εάν ρίξουμε μια ματιά στην επονομαζόμενη Αγία Γραφή θα βρούμε από…Θεϊκές διδαχές περί υγιεινής και κάθαρσης περιττωμάτων μέχρι και….κατάρες για συκιές που τόλμησαν να μην έχουνε καρπούς!!!![]()
![]()
Δεν έχεις ακούσει ρε Αναστημένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί παιδί μου??
Επομένως, καλύτερα γραφικός για την αφεντιά σου και τις απόψεις σας, παρά πρόβατο στο προαιώνιο μαντρί σας.![]()
![]()
«Schwabe τα έχεις μπερδέψει.»
Εγώ?? Για να δούμε λοιπόν…
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Μην ψάχνεις να βρεις έναν ή δυο Εβραίους Χ.Ο. ….δεν είναι αυτό το θέμα μας ούτε προσωπικά ήθελα να σταθώ σ’ αυτό. Αν θες σε διευκολύνω κιόλας, λέγοντάς σου ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες.»
Θα σου πω εγώ που είναι το θέμα φίλτατε: να ξέρουμε τι γράφουμε και τι σκεφτόμαστε! Διότι σου απάντησα ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω σε αυτό που έγραψες. Έλεος!
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Το θέμα όμως αλλού είναι….ότι δηλαδή οι Εβραίοι – Ισραηλινοί στο θρήσκευμα είναι Εβραίοι κατά την συντριπτική τους πλειοψηφια, και δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με τον Χριστιανισμό.»
Και γιατί παρακαλώ θα’πρεπε να έχουνε κάποια σχέση? Εσύ έχεις κάποια σχέση με τον Βουδισμό??
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Μάλιστα τον αρχηγό του χριστιανισμού τόσο πολύ τον μισούσαν που τον σταύρωσαν. Αυτά, ανταπαντώντας στα περί ιουδαϊκής μήτρας
και συνταύτισης του χριστιανισμού με τον ιουδαϊσμό –για να τελειώνει το παραμύθι.»
Ο Ιησούς γελιέσαι ότι είναι ο αρχηγός του χριστιανισμού. Ο Ιησούς μίλησε και δίδαξε ως «χρισμένος», ως ομιλητής για την θεότητα που αντιλαμβανόντανε και όχι ως «αρχηγός» αυτής της Α.Ε. με τα δισεκατομμύρια και τα πλοκάμια της εξουσίας. Απλά, ως κληρονόμος της οργάνωσης που έχρισαν οι Ρωμαίοι, και η ορθόδοξη Εκκλησία νέμεται και καπηλεύεται ένα όνομα που πουλάει.
Και μάλιστα εδώ και 17 αιώνες!
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Δωρεές και τάματα.»
Αυτά σας μάθανε να λέτε? ΠΟΙΟΣ «δώρισε» χιλιάδες στρέμματα γης? ΠΟΙΟΣ «δώρισε» τον Άθω? Μήπως η πολιτική κάστα που υπηρετούσε το δόγμα? Όσον αφορά τα «τάματα» πρόκειται απλά περί της άγνοιας και της ευπιστίας του κοσμάκη που εκμεταλλεύονται οι αυτόκλητοι μεταπράτες της σωτηριολογίας.
Αυτά πες τα καλύτερα σε κανένα κατηχητικό. Με λίγα λόγια, πλουτισμός άνευ εργασίας, πλουτισμός δίχως παραγωγικού αντικρίσματος για το κοινωνικό σύνολο!
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Όλοι μας είμαστε μέλη της εκκλησίας συνεπώς η περιουσία ανήκει και στον απλό λαό συν τοις άλλοις.»
Αυτά ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ! Στην πράξη τίποτα τέτοιο δεν ισχύει.
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Αλλά δεν μπορούμε να πάμε στο άλλο άκρο και να ζητάμε απαλλοτρίωση με το έτσι θέλω, δηλαδή καθαρή κλοπή.»
Η άμεση κατάσχεση και επιστροφή στους απλούς πολίτες θα ήταν το βάλσαμο σε ετούτο το κακούργημα. Και επιπλέον, με μια τέτοια πράξη επιτέλους θα έδειχναν και έμπρακτα οι παπάδες ότι τα όσα είπε ο Χριστός τα ασπάζονται. Έχουν τα κότσια?
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Διότι και να μην πιστεύεις, βαφτίζεσαι, παντρεύεσαι και κηδεύεσαι στην εκκλησία.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.»
Όταν λοιπόν αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής τότε δεν θα ερωτά κανένας στο νοσοκομείο εάν «το παιδάκι είναι αβάπτιστο», αλλά απλά (όπως π.χ. στην Γερμανία) θα ρωτάνε για το τι όνομα επιθυμούνε. Όσοι επιθυμούν γάμο με τις ευλογίες της Σάρας και του Αβραάμ (τι……υπόδειγμα ηθικής!!!) αυτοί κάλλιστα μπορούνε να πληρώνουνε συνειδητά. Απλό δεν είναι?
ΑΙΑΝΤΑΣ:
«Αυτοί που ελευθέρωσαν Ελλάδα αποφάσισαν: Έλληνας είναι αυτός που μιλά Ελληνικά ΚΑΙ πιστεύει στην ανατολική ορθόδοξη του χριστού εκκλησία.
Αν δεν είσαι Χ.Ο. δεν είσαι Έλληνας. (δεν συζητάμε αν είσαι πολύ ή λίγο)»
Κάνεις λάθος φίλτατε! Έλληνας είναι ΚΑΙ ο μουσουλμάνος της Θράκης, και μάλιστα απολαμβάνει ΟΛΑ τα προνόμια που προβλέπει το σύνταγμα της Ελλάδος περί ισονομίας πολιτών. Ο αγωνιστής του ’21 Ο.Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος. Τον έκανε αυτό λιγότερο αγωνιστή? Ο Κολοκοτρώνης είχε γραμμένο το Πατριαρχείο στα παλιά του τα παπούτσια, τον έκανε αυτό λιγότερο Έλληνα?
Έχεις μήπως εσύ κανένα πιστοποιητικό DNA που να βεβαιώνει τις Ελληνικές και ταυτοχρόνως ορθόδοξες στο ρίζες ανά τους αιώνες?
Λίγη σοβαρότητα, εν έτη 2005, ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
quote:
Πλάτωνα οι φιλόσοφοι τους οποίους επικαλείσαι τι σχέση έχουν με σένα και εσύ μ’ αυτούς;;;
Οι φιλόσοφοι πίστευαν κάπου. Εσύ και οι όμοιοι σου δεν πιστεύετε πουθενά, καθότι είστε άθεοι.
Συνεπώς μέγα χάσμα σας χωρίζει με τους πραγματικούς φιλοσόφους.
AIANTA,
Οι φιλόσοφοι, έχουν ένα ρητό, που λέει,
ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ,
Χωρίς αυτό, ΛΕΝΕ, δεν γινεται να γνωρίσεις το θειο.
Τώρα για το χάσμα, την αθεΐα και λοιπά συμπεράσματα,
κοίταξε πρώτα τα γεγονότα που αφορούν άμεσα την εκκλησία,
σκέψου πως είναι δυνατόν, από πνευματικούς τέτοια αίσχη,
και άφησε τους φιλόσοφους στη διαύγεια τους.
Θα σου πω εγώ που είναι το θέμα φίλτατε: να ξέρουμε τι γράφουμε και τι σκεφτόμαστε! Διότι σου απάντησα ΑΚΡΙΒΩΣ επάνω σε αυτό που έγραψες. Έλεος!
--------Αν δεν καταλαβαίνεις τον τρόπο του λέγειν, δεν φταίω εγώ. Όλοι κατάλαβαν τι ήθελα να πω.
Schwabe
Και γιατί παρακαλώ θα’πρεπε να έχουνε κάποια σχέση? Εσύ έχεις κάποια σχέση με τον Βουδισμό??
--------Ξέρω γω εσύ δεν το είπες;;; Μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι και τι λες;;;
Για κοίτα …… πιο πρόσφατο είναι:
Schwabe
οι εσχατολογικές σας φαντασιώσεις και οι νεκραναστάσεις μετά των ιουδαϊκών τσουληθρών σωτηριολογίας!!
---------Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!!
Schwabe
Όσον αφορά τα «τάματα» πρόκειται απλά περί της άγνοιας και της ευπιστίας του κοσμάκη που εκμεταλλεύονται οι αυτόκλητοι μεταπράτες της σωτηριολογίας.
----------Ακόμη και αν είναι έτσι εσύ, με ποιο δικαίωμα θέλεις να τ’ αρπάξεις;;;
Και ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις τον κασμάκη, αν έχει άγνοια ή άν είναι εύπιστος;;; Αυτόκλητους προστάτες ο λαός δεν θέλει.
Schwabe
Αυτά πες τα καλύτερα σε κανένα κατηχητικό. Με λίγα λόγια, πλουτισμός άνευ εργασίας, πλουτισμός δίχως παραγωγικού αντικρίσματος για το κοινωνικό σύνολο!
----------Η εμπάθειά σου, περισσεύει.
Schwabe
Κάνεις λάθος φίλτατε! Έλληνας είναι ΚΑΙ ο μουσουλμάνος της Θράκης,
Αυτό τράβα εκεί πάνω να τους το πεις, και αν δεν φας το ξύλο της αρκούδας –όπως το φάγανε πριν λίγους μήνες μερικοί ηθοποιοί- εγώ θα γίνω μουσουλμάνος.
Schwabe
Ο αγωνιστής του ’21 Ο.Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος.
------------Κουμμουνιστική επιθεώρηση διαβάζεις;;;
Την λέξη ¨κρυπτοχριστιανοί¨ δεν την έχεις ακούσει ποτέ;;;;
Schwabe
Ο Κολοκοτρώνης είχε γραμμένο το Πατριαρχείο στα παλιά του τα παπούτσια,
----------Αν δεν αφόριζε το Πατριαρχείο την επανάσταση ώστε να επιτελεστεί ο αντιπερισπασμός της Μολδοβλαχίας, δεν θα έμενε ζωντανός ούτε ένας Έλληνας.
Αλλά δεν περιμένω από εσένα να αντιληφθείς τέτοιες διπλωματίες.
Όσο για τον Κολοκοτρώνη….αν πήγαινες σχολείο θα μάθαινες ότι μίλησε κάποτε για την σφραγίδα του Θεού…και δεν εννοούσε ούτε τον Δια, ούτε τον Βούδα, ούτε τον Μωάμεθ.