ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Vril58 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
23/06/2004, 23:02:04
quote:

Αλλά το να ακούω βλακείες και ηλίθια χάχανα από διάφορους Vril και βρισιές από καραγκιόζηδες σαν τον junk, δεν θα το ήθελα, γιατί τότε το καλύτερο θα ήταν να τους αφήσουμε στον ύπνο τους, ενώ όπως λέει και το τραγούδι, άλλοι δίπλα μας (σε άλλες χώρες δυστυχώς) θα γράφουν Ιστορία.

Χμ.
Χάχανα από ΕΝΑΝ Vril ακουσες, διότι η επιχειρηματολογία σου έπεσ ΚΑΤΩ από επίπεδο της 5ης Δημοτικού. Μέχρι εκεί μπορώ να απαντήσω. Άν κάνεις μια γεναία προσπάθεια να ανέβεις σε επίπεδο Phd, που ισχυρίζεσαι οτι έχεις σε θέματα Η/Υ, ευχαρίστως να συζητήσουμε.
Μέχρι τότε, σε αφήνω να κατηγορείς και να διασύρεις το οποιοδήποτε δεν καταλαβαίνεις.
Άν τα οποιαδήποτε μέλη του esoterica.gr, όπω;ς εγώ(=Vril) ή ο junk95 δν υποτάσονται στις φασιστικές σου νοοτροπίες, σου υπενθιμίζω την παιδαριώδη φράση σου σχετικά με το οτι είμαστε εδώ για να έχουμε μια άποψη και όχι για να αποδείξουμε κάτι.
Προφανώς για σένα, η ιδέα της ανταλλαγής απόψεων (=συζήτηση) έχει το εξής νόημα:
"Έρχεται ο κάθε Vril με την δική του άποψη και φεύγει με την δική μου"

Ίσως να μήν συμφωνώ με τον junk σε όλες του τις απόψεις παντού κσι πάντα.
Χαίρομαι για αυτό. Χαίρομαι που ζώ σε μια κοινωνία που δέχεται τον αντίλογο. Εγώ μπορώ να ζώ και δίπλα σε άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις από μένα και ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΣΕΒΟΜΑΙ.

Ο ομοϊδεάτης σου και σύ, που αντιδρούν με αναφυλικό σόκ και βαφτίζουν σκουπίδια όσους δεν συμφωνούν με τις φασιστικής νοοτροπίας τους τα παρατράγουδα, μου θυμίζουν κάποιες εποχές, πού ανάλογοι πρός εσάς (υπ)άκουαν σε προσταγές τύπου JAWOHL, MEIN FÜHRER.

Μάθετε γερμανικά και ξανασυρθείτε.

Γειά σας φασιστικά κατάλοιπα μιας ξεπερασμένης νοοτροπίας.
Για να πείτε 'σκουπίδια' εμένα ή τον junk πρέπει να φάτε πάάάάρα πολύ merenda ακόμα.

Άει στον αγύριστο φασίσταράδες.

23/06/2004, 23:58:34
quote:
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές». «Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» δηλαδή η λέξη και «το σημαινόμενο» δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει, (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α΄, «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με το α΄(σημαίνον). Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ. στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο). Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

http://www.metanastis.com/HELLENIC_QUEST_ELLHNIKH_GLWSSA.htm

(βλ. και
http://www.greekembassy.org/Embassy/files/hellenic_quest04-12-20030.pdf ).

Κατ’ αρχήν, στη γλωσσολογία το σημαίνον δεν είναι η λέξη ούτε το σημαινόμενο ορίζεται όπως παραπάνω. Αξίζει να δούμε τη σημασία των δύο αυτών όρων στη σύγχρονη επιστήμη της γλώσσας.

Το σημαινόμενο και το σημαίνον, δηλ. τα μέρη που απαρτίζουν το γλωσσικό σημείο, αποτελούν εσωτερικές, ψυχικές οντότητες. Το σημαινόμενο είναι η γνώση για τη σημασία μιας λέξης, ενώ το σημαίνον η γνώση για τη φωνολογική της έκφραση (με φωνήματα), που διαφέρει από την ηχητική της πραγμάτωση με φθόγγους. Κατά τον Saussure (1979: 100), «το γλωσσικό σημείο ενώνει όχι ένα πράγμα και ένα όνομα, αλλά μια ιδέα και μια ακουστική εικόνα. Αυτή η τελευταία δεν είναι ο υλικός ήχος, πράγμα καθαρά φυσικό, αλλά το ψυχικό αποτύπωμα του ήχου αυτού, η παράσταση που μας δίνει γι'αυτόν η μαρτυρία των αισθήσεών μας [...]. Ο ψυχικός χαρακτήρας των ακουστικών μας εικόνων φαίνεται καθαρά, όταν παρατηρούμε τον δικό μας λόγο. Χωρίς να κινούμε τα χείλη ούτε τη γλώσσα, μπορούμε να μιλάμε στον εαυτό μας ή να απαγγέλλουμε ένα αριθμό στίχων». Άρα, ο δεσμός σημαινομένου- σημαίνοντος αποτελεί συμβατική σχέση δύο εσωτερικών στοιχείων.

Επομένως, το σημαίνον δεν είναι η λέξη, όπως υποστηρίζεται από μερικούς.

Μία από τις ιδιότητες του γλωσσικού σημείου είναι η συμβατικότητά του. Ως προς τον συμβατικό χαρακτήρα της σχέσης σημαινομένου-σημαίνοντος, η Ελληνική δεν διαφέρει σε τίποτε από όλες τις γλώσσες του κόσμου. Και στην Ελληνική δηλ. η σχέση σημασίας-μορφής των λέξεων είναι συμβατική. Το παράδειγμα της ετυμολόγησης της λέξης ενθουσιασμός, που αναφέρεται από μερικούς, δεν αποδεικνύει σε καμιά περίπτωση ότι στην Ελληνική «έχουμε αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες». Το ρήμα ενθουσιάζω, ήδη αρχαίο, προέρχεται από το ένθεος και είχε αρχικώς τη σημασία «εμπνέομαι, κατέχομαι από θεϊκή έκσταση». Αυτή η πληροφορία δεν είναι τίποτε άλλο από την ετυμολογία του ρηματικού τύπου ενθουσιάζω – δεν αποτελεί δηλ. στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η σχέση σημασίας-μορφής στις λέξεις της Ελληνικής είναι αιτιακή. Με αυτήν τη λογική, αιτιακή θα έπρεπε να είναι η σχέση αυτή και στην Αγγλική, όπου η λέξη giddy «ζαλισμένος, ιλιγγιώδης, επιπόλαιος» ετυμολογείται από το god «θεός». Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ούτε η Αγγλική ούτε η Ελληνική χαρακτηρίζεται από αιτιακή/ φυσική/ μη συμβατική σχέση σημαινομένου-σημαίνοντος, δηλ. σημασίας-μορφής των λέξεων. Τα προαναφερθέντα στοιχεία αποτελούν απλώς ετυμολογικές πληροφορίες για το ελλην. ενθουσιάζω και το αγγλ. giddy. Eκείνο που παρατηρείται είναι η μεταβολή της σημασίας των εν λόγω τύπων, πράγμα που αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο όλων των γλωσσών του κόσμου.

Η ετυμολογία της λέξης ενθουσιασμός δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα για την υφή του γλωσσικού σημείου και πιο συγκεκριμένα για τον μη συμβατικό του χαρακτήρα. Με αυτήν τη λογική, το λιθουανικό pasaulis «κόσμος» (< pa saulis (sol) «υπό τον ήλιον») θα αποδείκνυε ότι και η Λιθουανική είναι μη συμβατική γλώσσα! Επίσης, στην Αγγλική, γλώσσα γερμανικής προελεύσεως, το world «κόσμος» (< wereld < wer-old), που ανάγεται στα πρωτογερμανικά wer «άνθρωπος» και old «ηλικία» και συνεκδοχικά «ζωή του ανθρώπου», θα αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο του «μη συμβατικού» χαρακτήρα της Αγγλικής! (αρχική σημασία του world: «η ζωή του ανθρώπου»). Φυσικά, αυτά τα συμπεράσματα δεν έχουν επιστημονική βάση.

----------------------------------------------------------
Saussure Ferdinand de 1916: Cours de linguistique générale (Paris et Lausanne: Payot) [Μαθήματα Γενικής Γλωσσολογίας, μτφρ. Ι.Δ. Aποστολόπουλου (Αθήνα: Παπαζήσης, 1979)].

24/06/2004, 00:05:42
quote:

Ας υποθέσουμε ότι τα πράγματα έχουνε "φυσικά" και όχι συμβατικά ονόματα. Τότε πρέπει να σκεφτούμε το εξής:

-Τα ονόματα υπήρχαν και στην εποχή των δεινοσαύρων (και περίμεναν τους ανθρώπους να τα προφέρουν και να τα γράψουν);

-Οι δεινόσαυροι σίγουρα δεν θα μιλούσαν. Να υποθέσω ότι όλο το Σύμπαν φτιάχτηκε και είχε από την αρχή "φυσικά" ονόματα για το καθετί και ότι έπρεπε να περάσουν 15 δισεκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί νοημοσύνη σε αυτή τη γωνιά ενός από τα δισεκατομμύρια γαλαξιών και να προφέρει αυτά τα ονόματα; (Προσοχή, μιλάμε μόνο για τους Έλληνες, γιατί φαίνεται ότι οι γλώσσες των άλλων λαών δεν κατάφεραν να "διαβάσουν" τα αληθινά ονόματα ...του Σύμπαντος).

-Μήπως τελικά όλη αυτή η ιστορία με τα "αληθινά" ονόματα είναι αφελέστατα ανθρωποκεντρική σε ένα σύμπαν που δεν φτιάχτηκε για μας και του οποίου δεν είμαστε το κέντρο;

-Αν μόνο η Ελληνική έχει το προνόμιο να ξέρει τα "φυσικά" ονόματα, τότε αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική δεν είναι η μητέρα όλων των γλωσσών, έτσι; (Γιατί αν ήταν έτσι, τότε όλες οι γλώσσες θα είχαν "πρωτογενή" σχέση ανάμεσα στα ονόματα και στα πράγματα!)

-Η "πρωτογενής σχέση" τι συνδέει; Την ακουστική πλευρά της λέξης με το πράγμα ή τη γραπτή μορφή της λέξης με το πράγμα που αυτή δηλώνει; Αν συνδέει την οπτική πλευρά, τότε γιατί αλλάζουμε αλφάβητα; (Γραμμική Β΄, προευκλείδειο αλφάβητο, μεγαλογράμματη γραφή, μικρογράμματη κ.λπ.; ) Αν συνδέει την ακουστική πλευρά, τότε γιατί η προφορά μιας λέξης αλλάζει με τα χρόνια; (π.χ., ποια είναι η "φυσική" λέξη, το κουμπί ή το κομβίον, το κουτί ή το κυτίον ; ).

-Ποιος τα δημιούργησε τα ονόματα;

(Απλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε, όταν μας πουλάνε φούμαρα οι εφημερίδες. Είμαστε Έλληνες και δεν είναι κακό να είμαστε περήφανοι για την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Το πρόβλημα ξεκινά όταν θεωρούμε τους άλλους κατώτερους. Ο Έλληνας έχει έναν "ορίζοντα προσδοκίας" όσον αφορά θέματα που αναφέρονται στην εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα και έτσι υιοθετεί άκριτα ό,τι επαινεί την ιστορία, τη λογοτεχνία και τη γλώσσα του και υποβάλλει σε έντονη κριτική ό,τι δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα μεγαλείου που έχει για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Βλέπουμε το τυρί και δεν βλέπουμε τη φάκα).

24/06/2004, 00:09:30
quote:

Δεν υπάρχουν σε καμιά επιστήμη αυτοί οι όροι, "νοηματική"/"σημειολογική" γλώσσα. Έτσι όπως χρησιμοποιούνται, μόνο θολές εντυπώσεις προκαλούν... Σύμφωνα με τη σύγχρονη γλωσσική θεωρία, η γλώσσα – κάθε γλώσσα – είναι ένα σημειακό (ή σημειολογικό) σύστημα, έμφυτο ως ικανότητα στον άνθρωπο, αλλά συμβατικό ως προς την αναφορά του στον κόσμο της πραγματικότητας, που έχει πρόσβαση σε 2 ειδών επιτελεστικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, τα εννοιολογικά/ προθετικά και τα αρθρωτικά/ αντιληπτικά.

Αυτό το αστείο παραμύθι [σχετικά με τους Η/Υ] μπορεί να ξεσηκώσει όχι μόνο τους γλωσσολόγους, αλλά και τους ειδικούς των υπολογιστών. Λέτε ότι οι υπολογιστές καταλαβαίνουν αρχαία ελληνικά; Είναι σε θέση οι υπολογιστές να καταλάβουν μια φυσική γλώσσα; Ας μην τα λέμε παραέξω αυτά, γιατί θα μας πάρουν με τις ντομάτες... [...] Η υπολογιστική γλωσσολογία και η επιστήμη της τεχνητής νοημοσύνης δεν στηρίζεται μόνο σε μία γλώσσα ούτε αναζητά την τέλεια γλώσσα. Κάθε φυσική γλώσσα είναι τέλεια (εφ’όσον πληροί τις επικοινωνιακές ανάγκες των ομιλητών της), δεν υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες γλώσσες... Είναι γεγονός ότι η Αρχαία Ελληνική γλώσσα, λόγω της πλούσιας μορφολογίας της και της τεράστιας σημασιοσυντακτικής ποικιλίας, είναι ένα πεδίο δόξης λαμπρό, για να δοκιμαστεί η επάρκεια των υπολογιστικών εργαλείων γλωσσικής ανάλυσης, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να γίνει βάση ανάπτυξης τέτοιων προγραμμάτων. (Τι θέλετε να μας πείτε; Ότι τα Ελληνικά είναι γλώσσα μηχανής; ).

24/06/2004, 00:17:06
Η συμμετοχή σου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μου επιτρέπεις να σου κάνω δύο απλές ερωτήσεις.

1. Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιους που μιλούν για την μουσικότητα των αρχαίων ελληνικών. Τι πιστεύεις γύρω απ αυτό το θέμα ; Γνωρίζεις άν υπάρει κάτι, που να τεκμηριώνει αυτές τις απόψεις, και τι ;

2. ΄Αν δεχτούμε οτι η αρχαία ελληνική είναι κατάλληλη για χρήση σε Η/Υ, λόγω μιας καλύτερης "ποιότητας" γλώσσας, όπως συντακτικού, λογικής, σαφέστερης απόδοσης νοημάτων, τότε γιατί να μην ομιλούμε γενικώς την αρχαία και να θέλουμε να διατηρούμε την δημοτική ;

Vril

junk95Μέλος
24/06/2004, 01:30:14
Σωστός ο Κρατύλος. Όλα αυτά που προσπαθώ να πω αλλά μου λείπουν οι ειδικές γνώσεις. Αν είναι αυτός που νομίζω, τότε όπου έχω γράψει κάτι διαφορετικό από αυτόν, εκείνος είναι που έχει δίκιο. Το αυτό και για τα παρακάτω.

Πολύ καλό αυτό με τους δεινόσαυρους.

Πάντως Βριλ ΙΜΗΟ άστοχοι οι χαρακτηρισμοί, αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κατά τη γνώμη μου είναι ψυχούλες κατά βάθος. Επιφανειακά βέβαια είναι λιγάκι ψυχάκηδες.

Όσο για τη μουσικότητα, όπως σου είπα και παλιότερα, μάλλον οφείλεται στο μουσικό τονισμό. Ως γνωστόν, οι αρχαίοι όπου είχαν οξεία ανέβαζαν τον τόνο (όχι την ένταση) της φωνής κατα 1/5 της νότας και όπου είχαν βαρεία κατέβαζαν. Νομίζω στην περισπωμένη (μακρό = 2 χρόνοι) ανεβοκατέβαζαν. Το αποτέλεσμα ήταν (κυρίως) ο έμμετρος λόγος να ακούγεται περισσότερο σαν τραγούδι παρά σαν ομιλία. Μάλιστα οι ερευνητές εικάζουν ότι η ελληνική μουσική (τουλάχιστον στα έπη) βασίστηκε στους τρεις διαφορετικούς τόνους της φωνής. Έγραφες δηλαδή ποίημα και τραγούδι στη συσκευασία του ενός.
Δεν είχε τελικά και εντελώς άδικο το παιδί του λυκόφωτος.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το όλο αποτέλεσμα είναι κάτι σαν βλαχοαδερφίστικα γερμανικά, και ιδού για του λόγου το αληθές:
http://www.oeaw.ac.at/kal/agp/

(εντάξει, πλάκα κάνω, η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πάρα πολύ σαν ήχος )

Άλλες γλώσσες με μουσικό τονισμό είναι από τις νεκρές τα σανσκριτικά και από τις ζωντανές τα λιθουανικά. Που συμπτωματικά συναποτελούν με τα ελληνικά τις τρεις πιο συντηρητικές ΙΕ (σόρυ CyLight) γλώσσες...

CyLightΜέλος
24/06/2004, 03:04:28
quote:
Ο ομοϊδεάτης σου και σύ, που αντιδρούν με αναφυλικό σόκ και βαφτίζουν σκουπίδια όσους δεν συμφωνούν με τις φασιστικής νοοτροπίας τους τα παρατράγουδα, μου θυμίζουν κάποιες εποχές, πού ανάλογοι πρός εσάς (υπ)άκουαν σε προσταγές τύπου JAWOHL, MEIN FÜHRER.

Μάθετε γερμανικά και ξανασυρθείτε.

Γειά σας φασιστικά κατάλοιπα μιας ξεπερασμένης νοοτροπίας.
Για να πείτε 'σκουπίδια' εμένα ή τον junk πρέπει να φάτε πάάάάρα πολύ merenda ακόμα.

Άει στον αγύριστο φασίσταράδες.

Junk = Σκουπιδι (στο χειροτερο ομως) και επειδη σχεδον ολα τα nicks τα γραφω στα Ελληνικα ετυχε ο φιλος σου να παρει αυτον τον τιτλο.

Φασιστας δεν ειμαι, αν και δεν μπορω να πω το ιδιο για σενα...

Επισης, δεν γνωριζεις ποιοι ειμαστε. Οποτε το πιο πρεπει να φαει πολυ merenda αστο για τον εαυτουλη σου.

Εγω βλεπω οτι καποιος γραφει τις ιδεες του και εσυ το μονο που κανεις ειναι να χασκογελας. Μαλλον μονο αυτο μπορεις να κανεις...

24/06/2004, 11:45:36
quote:

Εγω βλεπω οτι καποιος γραφει τις ιδεες του και εσυ το μονο που κανεις ειναι να χασκογελας. Μαλλον μονο αυτο μπορεις να κανεις...

Θα σου κάνω την εξής πρόταση.

Εσύ και ο ath έχετε κάποιες απόψεις, και πολύ καλά κάνετε.

Οι απόψεις σας δεν με βρίσκουν σύμψωνο, όπως και κάποιους άλλους.
Το πώς αντιδρούν οι άλλοι, εντάξει, δικό τους θέμα.
Θα μιλήσω μόνο για μένα.

Επειδή ΔΕΝ με ενδιαφέρει να λαμβάνω μέρος σε συζητήσεις που δεν καταλήγουν σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το θέμα, αλλά σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τους συμμετέχοντες....

τραβάω εδώ και τώρα

το χειρόφρενο έκτακτης ανάγκης.

Δεν θέλω ούτε να σχολιάσω την απάντησή σου, ούτε να αναλύσω ποιός είναι ή δεν είναι τι.

Θα με ενδιέφερε η απόδειξη οτι τα αρχαία είναι η καταλληλότερη και ισως και η μόνη κατάλληλη γλώσσα για Η/Υ.

Σε ενδιαφέρει αυτού του είδους η συζήτηση ?

Εξάλλου, δεν χασκογελάω με τις ιδέες του όποιου άλλου συνομιλητή. Ξεκαρδίζομαι όμως στα γέλια, όταν αντί για απόψεις πάνω στο θέμα, διαβάζω απόψεις για το άτομό μου.
Τέλος πάντων.

Δεν μου αρέσει να γυρίζει ένα θέμα σε αυτά που κάθομαι και σου γράφω τώρα!

Σε ενδιαφέρει ? Μήπως ενδιαφέρεται και ο ath ?

Edited by - Vril on 24/06/2004 12:53:11

25/06/2004, 03:10:12
quote:

1. Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιους που μιλούν για την μουσικότητα των αρχαίων ελληνικών. Τι πιστεύεις γύρω απ αυτό το θέμα ; Γνωρίζεις άν υπάρει κάτι, που να τεκμηριώνει αυτές τις απόψεις, και τι ;
Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που έγραψε ο Junk.

Δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή "εικόνα" για το άκουσμα της Αρχαίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η προφορά της είχε πολλές διαφορές από τη σύγχρονη- πολλά στοιχεία συνηγορούν σ'αυτό.

Επίσης, κάτι σημαντικό: δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό κριτήριο με βάση το οποίο να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια προφορά "κακόηχη". Συνήθως, αυτό που αξιολογούμε αρνητικά είναι κάτι με το οποίο δεν είμαστε εξοικειωμένοι. Για παράδειγμα, αν ακούσουμε έναν ομιλητή του θεσσαλικού ιδιώματος, θα πούμε ότι μιλάει "χωριάτικα"και θα δυσανασχετήσουμε. Όμως, η αρνητική αξιολόγηση της ιδιωματικής προφοράς δεν έχει κανένα επιστημονικό έρεισμα και οφείλεται ακριβώς στην έλλειψη εξοικείωσης με αυτήν. Για τον ίδιον λόγο μπορεί κάποιος να αξιολογήσει αρνητικά την αρχαία προφορά, έτσι όπως την επανασυνθέτουν οι γλωσσολόγοι. Και αυτή η αξιολόγηγη όμως δεν θα έχει αντικειμενική βάση, αφού θα οφείλεται καθαρά στην εξοικείωσή μας με την - τελείως διαφορετική - νεοελληνική προφορά. Ακόμη κι έτσι όμως δεν μπορώ να σου πω αν οι Αρχαίοι ακούγονταν ...ευχάριστα.

Ας σκεφτούμε επίσης ότι για τους Ούγγρους, τα Γερμανικά ακούγονται μελωδικά και τα Αγγλικά "τραχιά". Για μας, κακόηχα είναι τα Γερμανικά. Φυσικά, τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι τελείως αυθαίρετοι.

quote:

2. ΄Αν δεχτούμε οτι η αρχαία ελληνική είναι κατάλληλη για χρήση σε Η/Υ, λόγω μιας καλύτερης "ποιότητας" γλώσσας, όπως συντακτικού, λογικής, σαφέστερης απόδοσης νοημάτων, τότε γιατί να μην ομιλούμε γενικώς την αρχαία και να θέλουμε να διατηρούμε την δημοτική ;

Το θέμα είναι ότι δεν δέχομαι αυτήν την υπόθεση! Επίσης, η Αρχαία δεν είχε καλύτερη "ποιότητα". Πώς ορίζεται αλήθεια η "ποιότητα"; Καμία γλώσσα δεν είναι καλύτερη από την άλλη (λ.χ. τα Ελληνικά από τα Σανσκριτικά) και καμία γλωσσική μορφή ή φάση μιας γλώσσας δεν είναι καλύτερη από μία άλλη (λ.χ. η Αρχαία από τη Νέα Ελληνική). Τα περί "σαφέστερης απόδοσης νοημάτων" είναι πολύυυυ συζητήσιμα! Σχετικά με το ερώτημα που θέτεις (γιατί να μη μιλάμε Αρχαία): τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Ακόμη κι αν βγω να πω ότι πρέπει να μιλάμε Αρχαία αντί για Νέα Ελληνικά, τι θα αλλάξει; Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική.

Φιλικά,
Κρατύλος.

athakandrΜέλος
25/06/2004, 14:51:20
Νομίζω πως η συλλογιστική που διατυπώνεται στα παραπάνω μηνύματα έχει αναλυθεί επαρκώς σε άλλα topics. Η Ελληνική γλώωσα σύμφωνα με πλείστα τόσα ευρήματα του 20ου αιώνα έχει επιβεβαιωθεί ότι υπήρχε τουλάχιστον από το 5000 π.Χ. και μέχρι σήμερα είναι ενιαία και με συνέχεια.

Επίσης είναι νομίζω δεδομένο ότι αν δεν αποτελεί το περιούσιο δημιούγημα ενός Θεού, τότε σίγουρα αποτελεί το δημιούργημα ενός μεγάλου και ανώτερου πολιτισμού.

Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ είναι η προέλευση της γλώσσας σε σχέση με τα υποκείμενα νοήματα.

Φιλικά,

junk95Μέλος
25/06/2004, 15:03:03
quote:

Νομίζω πως η συλλογιστική που διατυπώνεται στα παραπάνω μηνύματα έχει αναλυθεί επαρκώς σε άλλα topics.

Επίσης είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη δική σου, αλλά δε σε βλέπω να κάνεις κάτι για αυτό.

quote:

Η Ελληνική γλώωσα σύμφωνα με πλείστα τόσα ευρήματα του 20ου αιώνα έχει επιβεβαιωθεί ότι υπήρχε τουλάχιστον από το 5000 π.Χ.

Ας γελάσω αρχαιοελληνικά: Κχα Κχα Κχα.

athakandrΜέλος
25/06/2004, 15:53:13
Ο junk όντας μέχρι τα μπούνια μέσα στις αρρωστημένες ανθελληνικές φαντασιώσεις του, είναι φυσικό να πολεμάει όσους ομιλούν υπέρ.

Συνεχίζει λοιπόν να χλευάζει, δίχως επιχειρήματα, δίχως τίποτα. Δεν χρειάστηκε να πρωτοτυπήσει. Είπε ένα 'κχα' και τέλειωσε. Και για να μην χρειάζεται να ξανακουραστεί μελλοντικά, έριξε την κοτσάνα του, ότι ''Επίσης είναι πολύ καλά τεκμηριωμένη και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη δική σου, αλλά δε σε βλέπω να κάνεις κάτι για αυτό'', και ξεμπέρδεψε.

Ο λαμπρός αυτός νέος έδωσε λοιπόν και πάλι στο ένα μάθημα άτεγκτης επιχειρηματολογίας, ένα μάθημα ήθους, ένα αξεπέραστο δείγμα διαλεκτικού στοχασμού και ιδεολογικής καθαρότητος.

Νομίζω ότι τον τίτλο του CyLight τον κέρδισε πράγματι επάξια.

ath.

kynikosΜέλος
25/06/2004, 17:08:03
Αγαπητε Athakandr,

Αναρωτήθηκες ποτέ, άραγε, γιατί άτομα όπως ο junk95, το vril, ο τυχερούλης, ο ρεαλιστής, εγώ, και τόσοι, τόσοι άλλοι χαλάν τη ζαχαρένια τους και μπαίνουν στον κόπο να σου εξηγήσουν οτι κάποιες απόψεις που υποστηρίζεις ΔΕΝ είναι καθόλου τεκμηριωμένες, όσο και αν σου αρέσουν;

Είναι όλοι τους ανθέλληνες; Απ'αυτό το πλευρό να κοιμάσε...
Μήπως απλά θέλουν να σε βοηθήσουν να μην εκτίθεσε πια τόσο πολύ λόγω κάποιας ευπιστίας που σε διακρίνει, μια που για άνθρωπο επιστήμονα είναι ανάρμοστό;
Μήπως θα έπρεπε να τους ακούσεις και λίγο, και να πείς και ένα ευχαριστώ; (που δεν σε πέρασαν απ'την πρὠτη στιγμη στο ψιλό γαζί)

Εμένα πάντως με έπεισες. Εγκαταλείπω το esoterica.gr, για να ασχοληθώ με Ελληνικές εκδόσεις, που όπως και να έχει το πράγμα θα είναι πιο προσοδοφόρα ενέργεια.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το καινούργιο μου βιβλίο απο τις εκδόσεις "ΣΚΥΝΙΚΟ", με τίτλο:

- ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ: Οι Δελφοι και ο Δωδεκαδικός Κώδικας των Αρχαίων Ελληνικών.

Μην το χάσετε, τα εξηγεί όλα...

Κ

Ωρε, καταα-καϋμένη Αρα-αχωβα

athakandrΜέλος
25/06/2004, 20:05:28
quote:

Αγαπητε Athakandr,

Αναρωτήθηκες ποτέ, άραγε, γιατί άτομα όπως ο junk95, το vril, ο τυχερούλης, ο ρεαλιστής, εγώ, και τόσοι, τόσοι άλλοι χαλάν τη ζαχαρένια τους και μπαίνουν στον κόπο να σου εξηγήσουν οτι κάποιες απόψεις που υποστηρίζεις ΔΕΝ είναι καθόλου τεκμηριωμένες, όσο και αν σου αρέσουν;

Είναι όλοι τους ανθέλληνες; Απ'αυτό το πλευρό να κοιμάσε...
Μήπως απλά θέλουν να σε βοηθήσουν να μην εκτίθεσε πια τόσο πολύ λόγω κάποιας ευπιστίας που σε διακρίνει, μια που για άνθρωπο επιστήμονα είναι ανάρμοστό;
Μήπως θα έπρεπε να τους ακούσεις και λίγο, και να πείς και ένα ευχαριστώ; (που δεν σε πέρασαν απ'την πρὠτη στιγμη στο ψιλό γαζί)

Εμένα πάντως με έπεισες. Εγκαταλείπω το esoterica.gr, για να ασχοληθώ με Ελληνικές εκδόσεις, που όπως και να έχει το πράγμα θα είναι πιο προσοδοφόρα ενέργεια.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το καινούργιο μου βιβλίο απο τις εκδόσεις "ΣΚΥΝΙΚΟ", με τίτλο:

- ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ: Οι Δελφοι και ο Δωδεκαδικός Κώδικας των Αρχαίων Ελληνικών.

Μην το χάσετε, τα εξηγεί όλα...

Κ

Ωρε, καταα-καϋμένη Αρα-αχωβα

Αγαπητέ kynikos,

Η άποψή σου ότι οι απόψεις μου είναι προϊόν εύκολης πίστης και φορσέ είναι λαθεμένη γιατί βασίζεται στην σύγχυση ανάμεσα στην επιστήμη που όλοι δεχόμαστε και στον δογματισμό και την προκατάληψη, που διακρίνει εκείνους που προανέφερες.

Όσα εδώ μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί απλοϊκίστικα δεν αποτελούν επιστήμη. Και είναι σοβαρό λάθος για εσένα κατά τη γνώμη μου, που γενικώς σε διακρίνουν αρκετή επιχειρηματολογία και συνοχή να υποστηρίζεις τους παραπάνω.

Επίσης kynikos,

Κάνεις και ένα δεύτερο σοβαρό επιστημονικό ατόπημα. Θεωρείς εκ' των προτέρων ότι οι απόψεις των άλλων είναι οι σωστές όντας προκατηλλημένος (δεν είναι καλό να το δείχνεις) και με ευκολία μου δίνεις συμβουλές, που καλό θα ήταν να τις τηρείς εσύ πρώτος.

Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές στο βαθμό που δεν περιέχουν ύβρεις και βλακείες.

Ωστόσο δεν έχω ακούσει ακόμα αναλυτικά την άποψή σου για το παρόν θέμα, οπότε ίσως θα μπορούσες να αναβάλεις για λίγο την αποχώρησή σου και να μας εξηγήσεις.. Αν και νομίζω (με πιθανότηα 99,9%) ότι γνωρίζω τι θα πεις.

Πέρα όμως από όλα αυτά, να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στο βιβλίο σου.

Φιλικά,

26/06/2004, 01:06:16
@ath
Απαντώ απευθείας σε μερικά
"Είναι όλοι τους ανθέλληνες; Απ'αυτό το πλευρό να κοιμάσΑΙ..."
Σωστόν!
Δεν είμαι ανθέλληνας. Εγώ προσωπικά έζησα και την φάση, που τα ΄λλα παιδάκια με φώναζαν Έλληνα. Αυτά ήθελαν να με χλευάσουν. Εγώ το έβλεπα τελείως διαφορετικά.

"Μήπως απλά θέλουν να σε βοηθήσουν να μην εκτίθεσε πια τόσο πολύ λόγω κάποιας ευπιστίας που σε διακρίνει, μια που για άνθρωπο επιστήμονα είναι ανάρμοστό;"
Πόσο αλήθεια κρύβουνα αυτά τα λόγια....

"Μήπως θα έπρεπε να τους ακούσεις και λίγο, και να πείς και ένα ευχαριστώ; (που δεν σε πέρασαν απ'την πρὠτη στιγμη στο ψιλό γαζί)"
Χμ. Οχι. Δεν θέλω να φτάσουμε και σε αυτό το άκρο. Όσο αίμα χύθηκε, ήταν περισσότερο απ όσο χρειαζόταν.

"Εμένα πάντως με έπεισες. Εγκαταλείπω το esoterica.gr, για να ασχοληθώ με Ελληνικές εκδόσεις, που όπως και να έχει το πράγμα θα είναι πιο προσοδοφόρα ενέργεια."
Όχι, πλήηηζ, μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις.

"Η άποψή σου ότι οι απόψεις μου είναι προϊόν εύκολης πίστης και φορσέ είναι λαθεμένη γιατί βασίζεται στην σύγχυση ανάμεσα στην επιστήμη που όλοι δεχόμαστε και στον δογματισμό και την προκατάληψη, που διακρίνει εκείνους που προανέφερες."
Όχι. Εδώ κάνεις λάθος. Εγώ ειδικά μίλησα μόνο για θέματα που μπορώ.
Ουδέποτε είδες κα΄τι δικό μου σχετικά π.χ. με τους ΙΕ.
Δεν το ξέρω, δεν το απαντώ.

"Όσα εδώ μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί απλοϊκίστικα δεν αποτελούν επιστήμη. "
Λάθος. Πολλά θέματα κυκλοφορούν και εκλαϊκευμένα. Αποτελούν συνήθως μια εισαγωγή, πρίν προχωρήσεις στο κυρίως θέμα.

"Και είναι σοβαρό λάθος για εσένα κατά τη γνώμη μου, που γενικώς σε διακρίνουν αρκετή επιχειρηματολογία και συνοχή να υποστηρίζεις τους παραπάνω."
Άποψή ΤΟΥ. Σεβαστή. Έχει το κάθε δικαίωμα.
Εγώ δεν τον γνωρίζω. Άρα αποκλείεται ο χρηματισμός ή οποιοδήποτε άλλο συμφέρον.

"Κάνεις και ένα δεύτερο σοβαρό επιστημονικό ατόπημα. Θεωρείς εκ' των προτέρων ότι οι απόψεις των άλλων είναι οι σωστές όντας προκατηλλημένος (δεν είναι καλό να το δείχνεις) και με ευκολία μου δίνεις συμβουλές, που καλό θα ήταν να τις τηρείς εσύ πρώτος."
ΚΑι πάλι, τις θεωρεί ΕΚΕΙΝΟΣ. Είναι δικαίωμά του να θεωρεί σωστό ή λάθος ότι ΕΚΕΙΝΟΣ νομίζει.

"Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές στο βαθμό που δεν περιέχουν ύβρεις και βλακείες."
Μεγάλη κουβέντα !
Τί ΑΚΡΙΒΩΣ είναι βλακείες ?
π.χ. αποφανθούμε με βάση τον λεξάριθμο, άν πετάει ο γάϊδαρος και θα αναζητήσουμε την απόδειξη με σύγκριση των λέξεων "ιπτάμενος ώνος" και "αιθήρ" ?????

"Ωστόσο δεν έχω ακούσει ακόμα αναλυτικά την άποψή σου για το παρόν θέμα"
Συμφωνώ σε αυτό.

Α, και κάτι άλλο Ath.
Σαν ορίτζινάλ ελληνάρα, ούτε κάν σου έχει περάσει απ το μυαλό, να κάνεις ενα team up. Βλέπεις απόψεις που πηγαίνουν σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, ποτέ δεν σου πέρασε απ το μυαλό, οτι κάποιος που έχει μια πρακτική εμπειρεία σε γλωσσολογικά ή σοφτγουερικά ή ιστορικά θέματα έχει λιγότερα αποτελέσματα και από τους τρείς μαζί.

Κάλιο φαγωμάρα, παρά συνεργασία.
Ποοολύ γρεκό, τελικά.

26/06/2004, 13:19:23
quote:

Νομίζω πως η συλλογιστική που διατυπώνεται στα παραπάνω μηνύματα έχει αναλυθεί επαρκώς σε άλλα topics.
Δεν νομίζω ότι έγραψα κάτι περιττό.

quote:

Η Ελληνική γλώωσα σύμφωνα με πλείστα τόσα ευρήματα του 20ου αιώνα έχει επιβεβαιωθεί ότι υπήρχε τουλάχιστον από το 5000 π.Χ. και μέχρι σήμερα είναι ενιαία και με συνέχεια.
Τέτοιου είδους συμπεράσματα είναι παντελώς αυθαίρετα. Ποια είναι τα ευρήματα που επιβεβαίωσαν αυτό που γράφεις; Τα παλαιότερα ελληνικά κείμενα ανάγονται γύρω στο 1450 - 1200 π.Χ. Από πού προέκυψε το 5000 π.Χ.; Η επιστημονική κοινότητα δεν δέχεται τέτοια "άλματα". Και πάντα προβληματίζομαι για τα βαθύτερα κίνητρα των ανθρώπων που "διαφωνούν" με το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας για θέματα γλώσσας, ιστορίας κ.ά.

quote:

Επίσης είναι νομίζω δεδομένο ότι αν δεν αποτελεί το περιούσιο δημιούγημα ενός Θεού, τότε σίγουρα αποτελεί το δημιούργημα ενός μεγάλου και ανώτερου πολιτισμού.
Ασφαλώς δεν περιμένεις να συζητήσουμε σοβαρά την περίπτωση να είναι η Ελληνική "περιούσιο δημιούργημα ενός Θεού"...

quote:

Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ είναι η προέλευση της γλώσσας σε σχέση με τα υποκείμενα νοήματα.
Στο ερώτημα αυτό απάντησα αναλυτικότατα, αλλά δεν είδα τον παραμικρό σχολιασμό από την πλευρά σου- ούτε καν γενικόλογο σχολιασμό των όσων έγραψα στα τρία πρώτα κείμενά μου.

Odysseus_nemoΜέλος
24/07/2004, 16:45:15
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ;

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ (ΤΥΧΑΙΑ Ή ΟΧΙ) ΣΥΜΒΟΛΑ (Α,Β,1,2 @,!,+, -).
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!).
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΙΕ,ΔΙΑΛΕΚΤΟΙ, ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, (ΥΠΟ)ΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ, ΜΗ ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ).

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ;;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

evgeniosΜέλος
12/08/2004, 18:32:18
Φίλε Helios θα έπρεπε να δεις την ταινία "Το πι". Εκεί ένας μαθηματικός ψάχνει για τον ένα μοναδικό αριθμό που ερμηνεύει όλη την λειτουργία του σύμπαντος. Θεωρητικά λοιπόν θα μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμα και να προβλέψει το μέλλον! Αυτό είναι βασικά και το κυριότερο κίνητρο για μια εταιρία υπολογιστών που του χαρίζει έναν πανίσχυρο υπολογιστή για να προβλέπει τις τιμές του χρηματιστηρίου και μετά προσπαθεί να τον έχει του χεριού της. Αλλά πέρα από το χρήμα υπάρχει και η θρησκεία...
Έτσι μπλέκει με κάτι αιρετικούς Ιουδαίους που τον πιέζουν να τους πει τον αριθμό με τα 200τόσα ψηφία για να τον μετατρέψουν σε γράμματα και μετά σε λέξεις. Κι αυτά τώρα υποτίθεται ότι θα είναι τα λόγια του Θεού και η γνώση του Θεού.
Τέλοσπάντων...

Φιλικά
Ευγένιος

ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣΝέο Μέλος
12/02/2007, 16:57:42
Γράφει ένας βλαξ τζάνκυ95:

"Το ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιακή συνάφεια ανάμεσα σε κάποιο πραγματικό ή ιδεατό αντικείμενο (π.χ. κύκλος) και στον ήχο που θα χρησιμοποιήσεις για να το συμβολίσεις. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι π.χ. οι φθόγγοι έχουν κάποια θεμελιώδη σημασία (π.χ. ο Πλάτων λέει ότι τα "α" και "ο" σημαίνουν σκληρότητα), αυτή η σημασία είναι καθαρά συμβατική. Θα μπορούσες να είχες πει -τονίζω ότι μιλάω υποθετικά- ότι τα "ι" και "η" σημαίνουν σκληρότητα και να δομήσεις τη γλώσσα έτσι. Όσο μαθηματική και να είναι η δομή της γλώσσας, τα θεμελιώδη σύμβολα που χρησιμοποιεί είναι εξ ορισμού τυχαία."

Πόσο βλάξ μπορεί να είναι ένας βλαξ τζάνκυ95, ο οποίος, επειδή διάβασε τα πορίσματα κάποιου "προοδευτικού" γλωσσολόγου (χωρίς να τα καταλάβει), τα επέκτεινε εκεί που ΔΕΝ ισχύουν, και νομίζει ότι είναι έξυπνος;

Τι βλακεία είπε παραπάνω ο τζάνκυ! Οι θεμελιώδεις φθόγγοι τυχαίοι! Δηλαδή, θα μπορούσε το Λ να σχετίζεται με την βοή, την βροντή, τον βοριά, και Β με το κελαρυστό ρυάκι! Και η βροντή να λέγεται "κελαρυστό ρυάκι" ή "κλαμπατσίμπαλο" και το "κελαρύζω" να λέγεται "βροντώ"!

Και αν νομίζετε ότι το προηγούμενο παράδειγμα είναι ακραίο, έτσι δημιουργήθηκαν ΟΛΕΣ οι λέξεις αρχικώς. Τελικώς, ακόμη και για τις αφηρημένες έννοιες. Αλλά εκεί φθάσαμε μέσα από πολύ περισσότερα και δυσκολοδιάκριτα στάδια, ώστε η αρχική πηγή να είναι πια αφανής.

Οι θεμελιώδεις φθόγγοι δεν είναι τυχαίοι, είναι οι ήχοι της Φύσης!

Βλάκα!

Φυσικά, ξεκινώντας από το ιδιαίτερο "χρώμα" των απλών φθόγγων, δεν μπορείς να προβλέψεις ποια λέξη θα προκύψει για την κάθε έννοια, και μάλιστα αφηρημένη έννοια, διότι η διαδικασία είναι ΧΑΟΤΙΚΗ! ΒΛΑΚΑ! Αλλά αυτό δεν σημαίνει αυθαίρετη! Οι αρχικές συνθήκες δεν είναι αυθαίρετες, είναι η Φύση! Και κάθε μία από τις αμέτρητες λέξεις που μπορεί τελικώς να προκύψουν για την συγκεκριμένη έννοια, θα κουβαλά πάνω της στοιχεία που θα σχετίζονται ΦΥΣΙΚΑ με την έννοια! Δεν σημαίνει ότι υπάρχει 1-1 αντιστοιχία εννοίας και ήχου! Σημαίνει ότι ο ήχος της λέξεως, οπωσδήποτε αποκαλύπτει μια πτυχή της έννοιας.

Είναι αφύσικο, παράλογο και βλακώδες να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι λέξεις πλάστηκαν τυχαία! Καμμία λέξη δεν προκύπτει τυχαία! Στα πράγματα αντιστοιχίζουμε ήχους, οι οποίοι μας φαίνεται ότι "ταιριάζουν" φυσικά με τα πράγματα! Και εμείς το κάνουμε αυτό, ακόμη και για τα φανταστικά ονόματα προσώπων και πραγμάτων στα μυθιστορήματα Φαντασίας, αλλά ειδικά για έναν πρωτόγονο είναι παντελώς αδύνατον, αφύσικο να κάνει οτιδήποτε διαφορετικό! Δεν υπάρχει αφαίρεση και τυχαίο για τον πρωτόγονο, υπάρχει μόνον ΦΥΣΗ!

Βλάκα!

Αυθαίρετο είναι, λέει ηλίθιος, ότι τα Λ, Ρ, εκφράζουν χαρά! Λα λα λα, τριαλαρό! Κι όχι ότι ο ίδιος ο ήχος μας δημιουργεί αυτό το αίσθημα, όπως το νιώθει άμεσα και ένα μωρό παιδί, χωρίς γνώσεις γλωσσολογίας.

"Τυφλός τα τ' ώτα τον τε νουν τα τ' όμματ' ει", λέει ο Οιδίπους με μίσος στον Τειρεσία, και Ευριπίδης βάζει επίτηδες αυτά τα Τ για να μεταδώσει το σφίξιμο της ψυχής! Θα μπορούσε να βάλει... Λ, λέει ο γελοίος τζάνκυ95, και το αίσθημα να είναι το ίδιο! Σαν το "έστησε ο έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη"! Τί μπούρδες, θεέ μου!

Ω ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΤΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔ', ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΔΕ ΠΑΙΔΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΘΕΩΝ ΤΕ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΗ, ΘΗΚΑΣ ΤΕ ΠΡΟΓΟΝΩΝ· ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ.

Edited by - ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ on 12/02/2007 17:03:57

ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣΝέο Μέλος
12/02/2007, 17:21:27
"ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΑΥΤΟ."

Επειδή ο κάθε άσχετος εξυπνάκιας κορϊδεύει αυτό το ερώτημα, λέγοντας ότι "οι υπολογιστές μιλούν μόνον γλώσσα μηχανής, δυαδικό κώδικα, και όχι Ελληνικά" (σώωωπα! τί μάς λες! δεν τό ξέραμε!), χωρίς να έχει ιδέα για τί μιλούμε, σάς πληροφορώ ότι το ερώτημα του φίλου μας έχει βάση.

Ερωτώ τους εξυπνάκηδες που κοροϊδεύουν:

Για αυτόματη συντακτική ανάλυση έχετε ακούσει στο χωριό σας;

Εάν ναι, να μού πείτε πώς θα κάνει σωστή συντακτική ανάλυση ο υπολογιστής στις ακόλουθες δύο προτάσεις (πασίγνωστο το παράδειγμα στην θεωρία αυτόματης συντακτικής ανάλυσης):

Time flies like an arrow.
Fruit flies like a banana.

Μήπως ο υπολογιστής θα καταλάβει ότι... στις χρονόμυγες αρέσει ένα βέλος;! Ή ότι το φρούτο πετά σαν μπανάνα;!

Στα Ελληνικά ΔΕΝ υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Από εκεί βγήκε το "οι υπολογιστές μιλούν αρχαία Ελληνικά", που λένε μερικοί.

Όχι, πιθανότατα δεν είναι μοναδικό αυτό το χαρακτηριστικό της Ελληνικής, και από μόνο του αυτό δεν αποδεικνύει την "μοναδική, εξωγήινη, θεϊκή αξία" της Ελληνικής. Αποδεικνύει όμως ότι οι ξερόλες "προοδευτικοί" που κοροϊδεύουν τους "εθνικιστές" είναι μαλάκες ημιμαθείς ανθέλληνες που δεν ξέρουν καν τί πράγμα κοροϊδεύουν.

Ω ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΤΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔ', ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΔΕ ΠΑΙΔΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΘΕΩΝ ΤΕ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΗ, ΘΗΚΑΣ ΤΕ ΠΡΟΓΟΝΩΝ· ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ.