- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Λέω ότι προσκυνούν τον Θεό αλλά επειδή ο Θεός εκδηλώθηκε μέσα από την συγκεκριμένη εικόνα (όπως παρατήρησε ένας πιστός) θέλουν να είναι κοντά στην εικόνα, να την αγγίξουν, να πάρουν δύναμη, κ.λ.π. γιατί έτσι θα είναι κοντά στο Θεό, θα αγγίξουν τον Θεό, θα πάρουν δύναμη από τον Θεό, κ.λ.π.
Η εικόνα είναι η πόρτα που θα κτυπήσουν και θα ανοίξει.
Και βεβαίως ισχύει ακριβώς το ίδιο και στα αγάλματα.
Σχετικά με την στηλίτευση τι να σου πω, θέλει σιγά σιγά. Εδώ η μάνα μου όποτε πάω κάπου που μιλούν για τέτοια θέματα φοβάται γιατί μπορεί να με παρασύρουν, το μικρό κορίτσι, αυτοί οι σατανάδες!!!
Σε παρουσίαση βιβλίου πάω, ναι αλλά τι βιβλίου σου λέει, μήπως είναι αντιχριστιανικό?![]()
Ήμαρτον και θα κάνω και 10 μετάνοιες.![]()
Για πες εσύ τι να κάνω? Έτσι λοιπόν και η εκκλησία, τι να κάνει?
quote:Σαφως και τιθεται θεμα ! Δεν μπορεις να παιρνεις θεματα απο oode και χωρις να ελεγξεις μας το παρουσιαζεις σαν τεκμηριο θεμελειωσης της αποψης σου ... Το ελλειμα γνωσεων δεν αναπληρωνεται με φευγαλεες ματιες στο διαδυκτιο ...
Αγαπητέ και συμπαθή μου ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, δεν θέλω να διαφωνήσουμε στο πόσο
έχω διαβάσει και τι , γιατί για μένα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.... Ανέφερα κάποιες πηγές που λένε με στοιχεία αυτο που λένε,
επικαλούμενες αρχαιολογικά ευρήματα και θέσεις των Ελλήνων φιλοσόφων,
που κορόιδευαν αυτό το ξενόφερτο 12θεο...
quote:Βρε στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλαν για σχοινι ... αν το 12θεο ειναι ξενοφερτο τοτε η θρησκεια που πιστευεις τι ειναι ???
ξενόφερτο 12θεο...
quote:
Πρώτος ο Ξενοφάνης (570 480) τόλμησε να διακηρύξει επίσημα ότι "Εις Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσιν όμοιος ουδέ νόημα”. Όμως "πάντα θεοίς ανέθηκαν Όμηρος θ Ησίοδος τε. . . όσα παρ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν" (Ξενοφ. Απ. 11)!
Βρε τρεχαγυρευε , αντεγραψες ενα κειμενο ... ξερεις τι λεει ; Τι σημαινει διακηρυξε ; Και εν πασει περιπτωσει ξερεις τιποτε αλλο που λεει ο Ξενοφανης ; Αυτοι οι oοdeδιτες , οι αλητηριοι του διαδυκτιου , πρεπει να καταλαβουν πως δεν τρωνε ολοι οι Ελληνες χορτο ... αν εισαι σε θεση να μεταφρασεις το κειμενο που εγραψες τοτε θα συνεχισω επ αυτου (αμφιβαλω βεβαια ) .
Δυστυχως δεν εχω αλλο χρονο σημερα , θα προσπαθησω αυριο για τα υπολοιπα ... καλο βραδυ σ΄ολους

quote:
Βρε συ δεν λέμε το ίδιο ή λέμε και δεν το έχω καταλάβει?
Το ίδιο λέμε, σου λέω.![]()
με σένα το ίδιο λέμε, με τον ψηλό, έχω διαφωνία και σου εξήγησα γιατί.
quote:
Η εικόνα είναι η πόρτα που θα κτυπήσουν και θα ανοίξει.
και θέλω να μου εξηγήσεις εσύ, που έχεις λογική, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο (να είναι η πύλη δηλαδή), με οποιαδήποτε εικόνα, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται;;
Δεν εξετάζω αν συμβαίνει η εκδήλωση της θεότητας ή όχι, αλλά γιατί ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ να προτιμείται μια συγκεκριμένη εικόνα και όχι όλες.
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ή είναι αφορισμός γενικώς, στον αποδιοπομπαίο τράγο; Πάντα οιάλλοι
λένε ψέματα κι εσείς τα ανακαλύπτεται, αλλά δεν είδα κανένα στοιχείο...
Ξέρεις τι λέγαμε εμείς οι παλιοί;...
"Σκίσε με ν αλλάξω ράφτη..."
Αν μπορείς κάντο ρε φίλε... Για το καλό μου, όχι το δικό σου...
Όσο για το 12θεό, αυτό λέει ότι είναι ελληνική θρησκεία κι όχι πανανθρώπινη
ο χριστιανισμός, δεν λέει τέτοια..Κατάλαβες γιατί η επίθεση; στην ελληνικότητα
του, όχι στην μαγκιά του...
Αλλά απο τη μια αρχαιολάτρης κι απο την άλλη αποκηρύσσουμε τι λένε οι αρχαίοι,
σημαίνει ότι απλά, ακολουθούμε την μία πλευρά, όχι την π@@@@να την Ελλάδα..
Καμιά φορά αυτην;...Ήθελα να ξέρω για ποιόν δουλεύουμε κι αν μας κολλάει
ένσημα...
Κάνε μια προσπάθεια, για μία φορά, να στείλεις ένα μήνυμα το οποίο να έχει αλληλεπίδραση με τον διάλογο...
Στην ανάγκη βγάλε έξω απ' το δωμάτιο το θυμιατό και άνοιξε τα παράθυρα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ
Κι αν μπει οξυγόνο μέσα; Κι αν αρχίσει να σκέφτεται;

macedon
quote:
Κι αν μπει οξυγόνο μέσα; Κι αν αρχίσει να σκέφτεται;
Θα πιστέψω στα θαύματα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
να έχει κανείς( για να μην πω που ζει...)που να πιστεύει ότι
θα κάνει το άσπρο μαύρο και ως πότε θα πιστεύει πως μπορεί να
σπείρει ζιζάνια μεταξύ ημών, ειδικά σε μια εποχή που θέλει νηφαλιότητα
γιατί παίζονται χοντρά παιχνίδια εις βάρους της νθρωπότητας...
Πόσο μπορεί κανείς να πιστέυει ότι ένα τμήμα της ιστορίας, μπορεί να
χωράει και πόσα νοήματα και ερμηνειες....
Εγώ πάντως πολύ φοβάμαι, ότι αν εσείς αρχίσετε να σκέφτεστε,δεν θα ξέρετε πως
να το κάνετε...
Δεν ξέρω με σιγουριά την απάντηση, θα κάνω υποθέσεις.
Για κάποιες εικόνες μάλλον ισχύει να έχει παρατηρηθεί κάποια εκδήλωση της θεότητας (όπως την εννοεί ο άνθρωπος που το παρατήρησε) και για κάποιες άλλες μάλλον είναι κόλπο των υπευθύνων της φύλαξης της εικόνας με στόχο υλικά αγαθά.
Παντού υπάρχουν άνθρωποι με μικρότερες και με μεγαλύτερες αντοχές, η τάξη των ιερέων δεν αποτελεί την εξαίρεση και το επιχείρημα ότι πρόκειται για πνευματικούς ανθρώπους άρα τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες ναι μεν είναι σωστό αλλά δεν είναι όλη η εικόνα.
Προσωπικά, λόγω ιδιοσυγκρασίας, λέω ότι με τέτοια θέματα πρέπει να ασχολούνται άνθρωποι που μπορούν να τα φέρουν εις πέρας και να ελέγξουν τις δυνάμεις αλλά πόσοι να βρεθούν…
quote:
Ψηλός
quote:
Έχω την εντύπωση πως κατά καιρούς δημιουργείται θέμα αδυναμίας συννενόησης μεταξή μας και δεν γνωρίζω γιατί συμβαίνει.Εγώ πάλι, γιατί νομίζω ότι επικοινωνούμε, τέλεια;;;
![]()
Όχι πάντα.
quote:quote:
Είδες εσύ ποτέ στην Χριστιανική γραπτή Παράδοση να αναφέρεται πουθενά πως στην τάδε εικόνα κατοικεί ο θεός ή ο τάδε Άγιος;;Είδες εσύ ποτέ να καταδικάζει, η εκκλησία γραπτώς ή προφορικώς, τον ισχυρισμό ότι οι ναοί είναι η κατοικία του θεού ή να χαρακτηρίζει (όπως εσύ) κακοδοξία, την αρθρόα προσέλευση των πιστών σε χώρους όπου η εικόνα κάποιου «άγιου κάνει» θαύματα;
Θα έπρεπε να ενημερώνει τους πιστούς, ότι μπορούν να πάνε ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ «ΑΓΙΟΥ».
Βρε φίλε, όταν δεν γνωρίζεις κάτι, ρώτα. Μην αρκείσαι σε όσα σου λένε πως ισχύουν, ψάξτο και λίγο μόνος σου.
Να καταδικάσει τι η Εκκλησία;
Η Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκε πως οι χώροι λατρείας και συγκέντρωσης των πιστών (χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τον όρο "ναός"), είναι η κατοικία του Θεού, όπως αυτό εννοείτο στην εποχή της ειδωλολατρίας στον ελληνικό χώρο. Ούτε επίσης και πως ο Θεός ή η δύναμή του κατοικούσε σε κάποια εικόνα, όπως γίνεται με τα αγάλματα ή τα ξόανα στην ειδωλολατρία.
Διάβασε το παρακάτω από την Αποστολική Διακονία:
Όλες οι θρησκείες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι στενά συνυφασμένες με την έννοια και την παρουσία του ναού, ο οποίος διαδραματίζει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία τους. Η καλλιέπεια και η σπουδαία τέχνη της ναοδομίας, η οποία καλλιεργήθηκε σε όλες τις εποχές, μαρτυρεί αυτή την αλήθεια. Είναι πασίγνωστο πως τα σπουδαιότερα κτιριακά μνημεία της ανθρωπότητας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι κατά κανόνα ναοί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Παρθενώνας των Αθηνών, η αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, ο άγιος Πέτρος της Ρώμης, ο τεράστιος ναός του Καρνάκ στην Αίγυπτο, ο ναός του Stonehedge της Σκωτίας, το τέμενος του Ομάρ στην Ιερουσαλήμ, οι κολοσσιαίοι ινδουιστικοί ναοί, οι πανύψηλες βουδιστικές παγόδες, της άπω Ανατολής, οι περίτεχνοι ναοί των προκολομβιανών κατοίκων της Αμερικής, κ.α..
Όμως ο ναός δεν είχε και δεν έχει την ίδια σημασία και χρησιμότητα σε όλες τις θρησκείες. Η λέξη ναός προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα ναίω που σημαίνει κατοικώ. Η ονομασία είναι εύστοχη, διότι όλες σχεδόν οι θρησκείες δέχονταν και δέχονται ότι οι ναοί είναι κατοικίες του θεού ή των θεών. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως ο ναός, στον οποίο στεγάζονταν το ξόανο ή το άγαλμα του θεού, ήταν η κατοικία του θεού. Το ίδιο πίστευαν και οι Εβραίοι, πως ο μοναδικός ναός της Ιερουσαλήμ και συγκεκριμένα το σκοτεινό διαμέρισμα που ονομάζονταν ʼγια των Αγίων, ήταν η κατοικία του Γιαχβέ (Ψαλ.95:9, 115:10,133:1). Το ότι ο λαός δεν εισέρχονταν στους αρχαίους ναούς για προσευχή, αλλά παρέμεινε στους αύλειους χώρους και μόνο το ιερατείο εισέρχονταν για να διακονήσει το θεό, σημαίνει ότι ο ναός δεν είχε κτισθεί για το λαό, αλλά για το θεό.
Αντίθετα στο Χριστιανισμό και ιδιαίτερα στην Ορθοδοξία, ο ναός έχει εντελώς διαφορετική έννοια και χρησιμότητα. Ο Θεός, σύμφωνα με τη βιβλική διδασκαλία, είναι πνεύμα, (Ιωάν.4:24), άπειρος, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, απεριόριστος από τον τόπο και το χρόνο και γι’ αυτό δεν έχει ανάγκη να κατοικεί σε χειροποίητους ναούς. Ο απόστολος Παύλος τόνισε εμφαντικά στους αθηναίους, κάτω από τους λαμπρούς ναούς του ιερού βράχου της Ακροπόλεως, ότι Ο Θεός ο ποιήσας τον κόσμον και πάντα τα εν αυτώ, ούτως ουρανού και γης Κύριος υπάρχων ουκ εν χειροποιήτοις ναοίς κατοικεί, ουδέ υπό χειρών ανθρώπων θεραπεύεται προσδεόμενος τινός (Πραξ.17:24). Αρχαίοι χριστιανοί συγγραφείς όπως ο Αρνόβιος ( Disputat.adv.Gent.Lib.VI. C.1), ο Ωριγένης, (Κατά Κέλσου 7,8) και ο Μηνούκιος Φήλιξ (Octav.C.8,10,32) απολογούνται ότι οι χριστιανοί δεν έχουν ναούς, θυσιαστήρια, κλπ. θέλοντας να τονίσουν ότι η χριστιανική λατρεία σε αντίθεση με την ειδωλολατρική, δεν εξαρτάται από ορισμένους τόπους και τύπους, αλλά είναι πνευματική, και γίνεται εν παντί τόπω της δεσποτείας του Θεού (Ψαλμ.ρβ΄22 ).
Ο Χριστιανισμός έτσι διαχώρισε τη θέση του τόσο από τον ειδωλολατρικό εθνισμό, όσο και από τον ιουδαϊσμό και απέρριψε την έννοια του ναού, ως κατοικία του Θεού, καθώς και τα θυσιαστήρια, τις θυσίες και ότι άλλο υπήρχε στις θρησκείες εκείνες και ήταν αντίθετο με τη χριστιανική διδασκαλία. Βεβαίως όρισε συγκεκριμένους τόπους συνάντησης των πιστών, τους οποίους καταχρηστικά τους ονόμασε ναούς. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν θεώρησε ότι αυτοί είναι κατοικία του Θεού, αλλά χώροι που συνάζεται και στεγάζεται η Εκκλησία, το σύνολο των πιστών, της οποίας το όνομα παράγεται από το ρήμα εκκαλέω – ω, δηλαδή συνάζω. Πολλοί πιστοί ονομάζουν το ναούς εκκλησίες, εννοώντας βέβαια τον χώρο που συνάζεται η Εκκλησία.
Ο ίδιος ο Χριστός διαβεβαίωσε πως όπου δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το εμόν όνομα, εκεί ειμί εν μέσω αυτών (Ματθ.18:20). Αυτό σημαίνει πως η παρουσία του Κυρίου στο ναό που συνάζεται η Εκκλησία είναι πραγματική, η ιερότητα του χώρου είναι δεδομένη και η σπουδαιότητά του μεγάλη. ʼλλωστε, όπως θα δούμε στη συνέχεια, η μεγάλη σπουδαιότητα που απέκτησε ο ναός στην Εκκλησία είναι αποτυπωμένη στην δυσχιλιόχρονη λαμπρή αρχιτεκτονική χριστιανική ναοδομία.
Βλέπω πως η πρεμούρα σου δεν είναι το να δούμε αν όντως οι αρχαίοι μας ήταν ειδωλολάτρες, αλλά το να καταδείξεις πως και οι Χριστιανοί κάνουν το ίδιο πράγμα, οπότε θα καταπιείς το χάπι της ειδωλολατρίας κατά την αρχαιότητα, πιο εύκολα.Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις...
Με κολακεύεις, αλλά στην περίπτωσή σου δεν χρειάζεται.
Έπειτα, γιατί ντε και καλά συνδυάζεις το: ύπαρξη θαυματουργών εικόνων = κατοικία του Θεού μέσα σε αυτές;; Δηλαδή, επειδή είτε το θέλεις, είτε δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ξεφύγεις από αυτό, θα πρέπει ντε και καλά να το ορίσουμε ως αξίωμα για να συνεχίσουμε τη συζήτηση;Τότε εμμέσως πλην σαφώς, εσύ πιστεύεις ότι ένα κομμάτι βαμμένο ξύλο «θεραπεύει» ασθενείς, αφού απουσιάζει ο «άγιος» από εκεί.
Τότε, και εσύ λειτουργείς ακριβώς όπως και οι ειδωλολάτρες, οι οποίοι μέχρι και πριν τον ερχομό του Χριστιανισμού, προσάρμοζαν/τοποθετούσαν το θεό ή τους θεούς τη μια φορά μέσα σε ένα άγαλμα, την άλλη σε ζώο, την άλλη σε κάποιο φαινόμενο και πάει λέγοντας. Η αδυναμία τους/σου αυτή ξεπερνιέται στο πρόσωπο του Χριστιανισμού.
Είναι τόσο λογικό όσο λογικές είναι και οι διάφορες λογικές που υπάρχουν σε ετούτο εδώ τον κόσμο. Και επειδή εσένα σου φαντάζει λογικό, θα πρέπει να παραβλέψουμε το τι λέει η Χριστιανική παράδοση και να δεχθούμε τη λογική σου;Μη μου επιστρέφεις αυτό που σε ρώτησα εγώ, για τη δική σου λογική και ερμηνεία.
"και σε ρωτάω λοιπόν, γιατί αυτό που πιστεύουν οι χριστιανοί να είναι και σωστό, απαραίτητα, με την έννοια ότι πρέπει να το δεχτούν όλοι και μάλιστα τη στιγμή που η πρακτική της λατρείας δείχνει ακριβώς το αντίθετο. " (Απεστάλη: 10/12/2008, 16:08:24)
Και εδώ δεν σε "πιάνω".
Το να αναφερθεί κάποιος σε θαυματουργές εικόνες από το να παραδεχθεί πως στην εικόνα κατοικεί ο Θεός είναι τελίως διαφορετικό πράγμα, έτσι δεν είναι;
Επαναλαμβάνω, γιατί ντε και καλά όποιος πιστεύει στην ύπαρξη μιας θαυματουργής εικόνας, θα πρέπει να είναι της άποψής σου, δηλαδή να πιστεύει πως σε αυτή κατοικεί ο Θεός;Διότι ένα ένα κομμάτι ξύλο, δεν θεραπεύει;;;
Ούτε και θα πρέπει να είναι αραχτός εκεί μέσα (στο κομμάτι ξύλο) ο Θεός, έτσι δεν είναι;
Τώρα αν θες να μάθεις που κατοικεί ο Θεός, δεν έχεις παρά να ενδιαφερθείς λίγο περισσότερο για το Χριστιανισμό και να μην αρκείσαι μόνο σε όσα σου σερβίρουν έτοιμα προς κατάποση.
Μήπως μπερδεύεις του Χριστιανούς με του Μ.τ.Ι.;;Πέραν του ότι δεν το ισχυρίζονται μόνο, οι μ.τ.Ι.
Χριστιανοί δεν είναι κι αυτοί;Διάβασε και το μήνυμα που έστειλα στη φίλη pyramid, γιατί σε αφορά, για τα υπόλοιπα που έγραψες.
Ποιος άλλος το ισχυρίζεται;;
Όχι, θεωρώ πως δεν είναι Χριστιανοί.
Δεν νομίζω πως είναι ώρα να ανοίξουμε συζήτηση οι δυό μας για το αν είναι και κατά πόσο είναι Χριστιανοί οι Μ.τ.Ι., συμφωνείς;

quote:Νομιζω πως λες για τους οοdeιτες ...
Καλά ρε φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, έχεις καμιά απόδειξη γι αυτά που λές,
ή είναι αφορισμός γενικώς, στον αποδιοπομπαίο τράγο; Πάντα οιάλλοι
λένε ψέματα κι εσείς τα ανακαλύπτεται, αλλά δεν είδα κανένα στοιχείο...
Όλα σχεδόν τα μεγάλα πνεύματα της αρχαιότητας άσκησαν κριτική και αρνήθηκαν την αρχαιοελληνική ειδωλολατρία.
Η παραπανω φραση ειναι απο τους oοdeιτες ... και ποιο κατω λεει ολα αυτα που αντ-εγραψες και μας πασαρες ως μεγαλες αλληθειες .
Αυτοι λοιπον οι αλητηριοι καταχρωνται την διαδυκτιακη ασηλια , βρηκαν ευκολοπιστους χριστιανους -θυματα και σπερνουν μισος για καθε τι Ελληνικο , οπως ακριβως στο παρελθον εκαναν οι ιδρυτες αυτης της θρησκειας .
Λογου χαρη σου ζητησα αν ξερεις τι λεει το κειμενο του Ξενοφανη για να δω ,που εσυ στηριζεις αυτο (την αρνηση του Ξενοφανη ) που ετσι ακριτα μας μετεφερες απο αυτους τους αλητηριους ... Στο κειμενο-ντοκουμεντο (!) λοιπον καθε αλλο παρα αρνηση στη πολυθεϊα διακρινει κανεις ... ουτε και σε κανενα αλλο κειμενο του Ξενοφανη (Ελεγειες κλπ) βλεπομε κατι τετοιο ... το βλεπουν ομως αυτοι οι αλητηριοι του διαδυκτιου που παραπληροφορουν παρερμηνευοντας κατα το δοκουν καποιες σκορπιες φρασεις ... Αλλο πραγμα αποδιδουν στον Ξενοφανη οι ιστορικοι ερευνητες ,συγχρονοι και μη ... Η ουσια ειναι πως καποιοι αμαθεις ή ημιμαθεις , τους πιστευουν και κανουν σημαια τις ανυπογραφες μαλακιες τους επειδη ετσι αρμοζει στις πεποιθησεις των πατερων της εκκλησιας την οποια ασπαζονται ...
quote:Για το καλο σου λοιπον οτι βλεπεις στους απολογητες , τους οοδεϊτες κλπ φροντισε να το διασταυρωνεις και ολα θα πανε καλα ...
Αν μπορείς κάντο ρε φίλε... Για το καλό μου, όχι το δικό σου...
quote:Δεν καταλαβα τιποτα ... sorry ... it again tried ...
Όσο για το 12θεό, αυτό λέει ότι είναι ελληνική θρησκεία κι όχι πανανθρώπινη
ο χριστιανισμός, δεν λέει τέτοια..Κατάλαβες γιατί η επίθεση; στην ελληνικότητα
του, όχι στην μαγκιά του...
Αλλά απο τη μια αρχαιολάτρης κι απο την άλλη αποκηρύσσουμε τι λένε οι αρχαίοι,
σημαίνει ότι απλά, ακολουθούμε την μία πλευρά, όχι την π@@@@να την Ελλάδα..
Καμιά φορά αυτην;...Ήθελα να ξέρω για ποιόν δουλεύουμε κι αν μας κολλάει
ένσημα...
================================================
quote:
Δεν παιζεσαι ... ![]()
![]()
![]()

δεις αυτά που λένε;Αν είναι αλήθεια, δεν σε ενδιαφέρει; Μόνο
η στείρα αντιπαράθεση; Φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί
αρνείσαι τον διάλογο...
Άρα θέλεις να κάνουμε θέμα περί του αν θέλανε την πολυθεία ή όχι
στην αρχαία Ελλάδα...Εντάξει,αλλά ότι μπαίνει εδώ, κοίτα μια φορά
τι λέει, έτσι για να πούμε και τιποτε....
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, όταν σου λέω ότι δεν θα έπρεπε η εκκλησία να αφήνει τους πιστούς να θεωρούν ότι ΜΟΝΟ μια συγκεκριμένη εικόνα "κάνει θαύματα" και να ενημερώνει πως ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εικόνα του (δεν θυμάμαι ποιός είναι για τα δόντια), κάνει καλά τον πονόδοντο, ας πούμε.
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ και δεν χρειάζεται να πληρώνεις επίσκεψη οδοντιάτρου, όπως γίνεται στο μοναστήρι.
Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, ότι λέγοντας πως μια αναπαράσταση κάνει θαύματα, εννοείς ότι τα κάνει το ξύλο.
Κι εγώ δεν λέω ότι κατοικεί ο άγιος στην εικόνα, λέω πολύ απλά, ότι κοροϊδεύουν τους πιστούς για να τα παίρνουν.
Ο "άγιος" δεν μπορεί να κάνει θαύματα ούτε απ' την εικόνα, ούτε απ' εκεί που βρίσκεται, ούτως ή άλλως...
Όσο για τη θεωρία που κατέβασες, είναι απλά μια θεωρία, με τη μόνη διαφορά ότι οι πιστοί κοροϊδεύονται απ' την πράξη.
Και για τους μ.τ.Ι. δεν ήξερα ότι δεν τους θεωρείς χριστιανούς και φυσικά δεν μ' ενδιαφέρει τι είναι.
Άλλωστε ούτε και οι χριστιανοί (στη θεωρία) είναι χριστιανοί (στην πράξη).
Τελικά η διαφορά μας είναι ότι εσύ ζεις μέσα σ' ένα παραμύθι (άρα είναι ο κόσμος σου), ενώ εγώ το παρακολουθώ, απ' έξω (άρα είναι μια ιστοριούλα).
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
γιαπετ(δεν θυμάμαι ποιός είναι για τα δόντια)
Έλα το και το 'χω....
Αντύπας, όχι ο τραγουδιστής όμως, ξέρεις....
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!![]()
Edited by - ar_ia on 13/12/2008 00:28:29
quote:
trexagireve
Το θέμα αγαπητοί Γιάπετ και Μακεδόν, είναι πόσο εγωισμό μπορεί
να έχει κανείς( για να μην πω που ζει...)που να πιστεύει ότι
θα κάνει το άσπρο μαύρο και ως πότε θα πιστεύει πως μπορεί να
σπείρει ζιζάνια μεταξύ ημών, ειδικά σε μια εποχή που θέλει νηφαλιότητα
γιατί παίζονται χοντρά παιχνίδια εις βάρους της νθρωπότητας...
Ποιος είναι φίλε trexagireve κατ’ εσέ επιτέλους αυτός που σπείρει τα ζιζάνια , ο υβριστής που δεν παραδέχεται τις ύβρεις που εκτοξεύει , ή ο υβριζόμενος που διαμαρτύρεται γι’ αυτές και ζητά την απάλειψή τους .
*
Γιατί τον αποκρύβεις;
Μια διόρθωση, φίλε Γιάπετ, εσύ δεν το παρακολουθείς απ έξω,
αλλά είσαι σε καφετερια και πίνεις τον καφέ σου και μιλάς
αναλόγως ελαφρά...
quote:
Καλά ρε φίλε ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, δεν κάνεις κάν τον κόπο να
δεις αυτά που λένε;Αν είναι αλήθεια, δεν σε ενδιαφέρει; Μόνο
η στείρα αντιπαράθεση; Φίλε μου δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί
αρνείσαι τον διάλογο...
Άρα θέλεις να κάνουμε θέμα περί του αν θέλανε την πολυθεία ή όχι
στην αρχαία Ελλάδα...Εντάξει,αλλά ότι μπαίνει εδώ, κοίτα μια φορά
τι λέει, έτσι για να πούμε και τιποτε....
Εισαι με τα καλα σου ανθρωπε μου ; Επειδη ακριβως διαβασα τι λενε σε ρωτησα αν ξερεις εσυ τι λεει το κειμενο που μας αντεγραψες .
Και ξανα ρωτω ... στις προτασεις που εγραψες παρακατω απο που εξαγετε το συμπερασμα οτι ο Ξενοφανης ειναι αρνητης της πατρωας των Ελληνων θρησκειας :
- Εις Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσιν όμοιος ουδέ νόημα ( = Ενας ειναι ο θεος ,μεγαλυτερος αναμεσα σε θεους και ανθρωπους ,και δεν ειναι ομοιος με τους θνητους ουτε στη μορφη ουτε στο νου
- πάντα θεοίς ανέθηκαν Όμηρος θ Ησίοδος τε ... όσα παρ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν
( = ο Ομηρος και ο Ησιοδος όλα τα φόρτωσαν στους θεούς ... ψεγάδια και ντροπές που βρίσκονται μέσα στους ανθρώπους, να κλέβουν, να μοιχεύουν, ν' απατούν ο ένας τον άλλο)
Πουθενα ! Οι ανθρωποι ειναι αλητες ... πληρωμενοι αλητες ! Εσυ δε εισαι ενα απο τα πολλα θυματα της παραπληροφορησης τους ...

Πώς κάνεις έτσι κι εσύ;;;![]()
Υ. Γ. Καλά δεν καταλαβαίνεις, μορφωμένος άνθρωπος, ότι ο Ξενοφάνης, ήταν χριστιανός;![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
όταν έχεις ένα κόσμο που είναι δεισιδάιμων και τους λές:
"Εις Θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσιν
όμοιος ουδέ νόημα ( = Ενας ειναι ο θεος ,μεγαλυτερος αναμεσα σε θεους
και ανθρωπους ,και δεν ειναι ομοιος με τους θνητους ουτε στη μορφη ουτε
στο νου",αυτό σημαίνει ότι είσαι πολυθειστής;...
Δηλαδή, σε καμία περιπτωση, ότι και να πεις δεν γλυτώνεις το
πολύθεο...
Για έναν μιλάμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι..Όντως, δεν βγαίνει νόημα, με στροθοκάμηλους
κρυβομένους τη κεφαλή εν τη άμμω.....