ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 5ος κι η Ελληνική Επανάσταση - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 5ος κι η Ελληνική Επανάσταση - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Bartimaeus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/10/2006, 20:16:35
Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιά είναι η ένστασή σου.

Οτι ο πατριάρχης δεν έγραψε την "Πατρική Διδασκαλία;" Γιατί αν είναι αυτό, μην το συζητάμε καθόλου. Η Πατρότητά της είναι εξακριβωμένη (άλλωστε, αν δεν ήταν δικό του θα έβγαινε ο πατριάρχης και θα το διέψευδε μόλις κυκλοφόρησε). Για την Πατρική Διδασκαλία μπορείς να διαβάσεις και στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, στον τόμο ΙΑ.

quote:
Ψηλός
Γιατί ο Κοραής δεν επέδειξε και στην "Ελληνική Νομαρχία" την ίδια προσοχή και ευαισθησία που επέδειξε και στο "Αδελφική Διδασκαλία";

Γιατί πολύ απλά η Ελληνική Νομαρχία ήταν προϊόν συλλογικής εργασίας και ανώνυμη.

quote:
Ψηλός
Στην ίδια σελίδα, περίπου στη μέση, κάνει και μια αναφορά, σημαντική κατ' εμέ, στο λόγο για τον οποίο "Ο αληθής συγγραφεύς" συνέταξε το ψευδεπίγραφο κείμενο:
"….. ηθέλησεν ο φιλότουρκος συγγραφεύς να κοιμίση τη δικαίαν των Γραικών αγανάκτησιν και να τους εμποδίσει από το να μιμιθώσι τα σημερινά υπέρ της ελευθερίας κινήματα πολλών εθνών της Ευρώπης".

Ακριβώς αυτό φωτογραφίζει το πατριαρχείο. Και η εγκύκλιος του 1798 του Γρηγορίου και η πατρική διδασκαλία του Άνθιμου εναντίον του διαφωτισμού είναι.

macedon

BartimaeusΜέλος
26/10/2006, 21:04:29
Αν δεν κάνω λάθος, ο φραγκοθρεμμένος από τα γενοφάσκια του Κοραής δεν ήταν που είπε το λίαν φαιδρόν:

«Γάλλοι και Γραικοί δεμένοι,
Με φιλίαν ενωμένοι,
Δεν είναι Γραικοί ή Γάλλοι,
Αλλ’ έν έθνος Γραικογάλλοι!(sic)»;;;

Ότι δεν κατάφεραν οι Σταυροφόροι με τις επιδρομές και τα ξίφη τους, το κατάφερε ο Κοραής μέσα απ΄ το αποπνικτικό του γραφείο... μπλιαχ!

© unregistered essence

26/10/2006, 23:41:40
quote:
Διάβασα σε μιά σελίδα το εξής " Το 1819 με πατριαρχικό φιρμάνι απαγόρεψε (ο Γρηγόριος)στους παπάδες να βαπτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα Ελληνικά."
Αληθεύει;Και αν αληθεύει απορώ γιατί δεν το έχουμε συζητήσει.
Στραβων
Όχι μόνο το 1819 φίλε Στράβωνα , αλλά και στίς μέρες μας υπάρχει σχετική εγκύκλιος του Χριστόδουλου , και σε πολλές ενορίες γίνονται παρατράγουδα στις εκκλησίες , 'οταν τυχαίνει το όνομα του προς βάπτιση παιδιού να είναι αρχαιοελληνικό και να μην περιλαμβάνεται στό εορτολόγιο .
Αυτό βέβαια ισχύει για μάς τους κοινούς θνητούς , γιατί οι έχοντες και κατέχοντες , όπως βλέπω πολλές φορές από την T.V , δίνουν στα παιδιά και τα βαφτιστήρια τους ότι όνομα θελήσουν ακόμα και "Snoopy" μπορούν να τα βγάλουν αν τους κάνει κέφι .
Βλέπεις το παπαδαριό ήταν ανέκαθεν υποτελές στους ισχυρούς !
27/10/2006, 00:03:13
quote:
Αν δεν κάνω λάθος, ο φραγκοθρεμμένος από τα γενοφάσκια του Κοραής δεν ήταν που είπε το λίαν φαιδρόν:

«Γάλλοι και Γραικοί δεμένοι,
Με φιλίαν ενωμένοι,
Δεν είναι Γραικοί ή Γάλλοι,
Αλλ’ έν έθνος Γραικογάλλοι!(sic)»;;;

Ότι δεν κατάφεραν οι Σταυροφόροι με τις επιδρομές και τα ξίφη τους, το κατάφερε ο Κοραής μέσα απ΄ το αποπνικτικό του γραφείο... μπλιαχ!
Bartimaeus

Φίλε Bartimaeus , το ότι ο Κοραής έγραψε τα παραπάνω , πάνω προφανώς σε στιγμή ενθουσιασμού , και προσδοκώντας βοήθεια στο υπόδουλο έθνος από την Γαλλία , δεν μειώνει την προσφορά του στον νεοελληνικό διαφωτισμό , γι' αυτό άλλωστε και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στά ονόματα των διδασκάλων του γέννους , και δεν μπορεί να κρίνη κανένας την προσφορά του από αυτό το στιχάκι .
Αλλωστέ δεν ήταν ο μόνος που προσέβλεπε στην έξωθεν βοήθεια . Και για να μην ξεχνιόμαστε . Στην μεταπολίτευση ο κόσμος δεν φώναζε το "Ελλάς Γαλλία συμμαχία" ; αυτοί τι ήταν ανθέλληνες νοσταλγοί της φραγγοκρατίας ;;;
pr_gidΜέλος
27/10/2006, 00:34:07

quote:
σεσοστρις
. . . . γίνονται παρατράγουδα στις εκκλησίες , 'οταν τυχαίνει το όνομα του προς βάπτιση παιδιού να είναι αρχαιοελληνικό . . . . . .
χθες γιόρταζαν οι Δημήτρηδες σήμερα 27/10ου γιορτάζουν οι Νέστωρες αν έχεις φίλο Νέστωρα μην τον ξεχάσεις

Υγ. Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες (26/10ου) και στους Νέστορες (Παρασκευή 27/10ου)

ΣτραβωνΜέλος
27/10/2006, 03:23:52
Γράψε μου την διεύθυνση να σου στείλω τα γλυκά
EPAITHSΜέλος
27/10/2006, 05:46:22
quote:
Αγαπητέ EPAITHS, θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς καθώς δεν βοηθούν στην εποικοδομητική ροή ενός διαλόγου.
Άλλωστε η διατήρηση της ψυχραιμίας μας μπορεί να μας προσφέρει πολύ περισσότερα οφέλη από την απώλεια της...

Αγαπητέ Dying_Incubus έχεις δίκιο και άν παρεκτράπησα ζητώ συγνώμη. Το μόνο που έχω να πώ είναι οτι διάβασα προσεκτικά όλες τις σελίδες του θέματος μου και όλα τα μυνήματα του Bartimaeus για να φτάσω σε τέτοιο σημείο οργής.

quote:
Επαίτη παρεκτράπηκες.Και το γεγονός ότι αντέδρασες έτσι εξαιτίας της "σύγκρουσης" του Macedon με τον Bartimaeus και όχι γιατί σε πρόσβαλαν σε κάνει αδικαιολόγητο καθώς καταστρέφεις την συζήτηση.Και εγώ έιμαι πιό κοντά στις θέσεις του Macedon (θα έλεγα και πιό ακραίος/ρομαντικός) από ότι στις θέσεις των "αμνών" αλλά πιστεύω ότι μπορεί να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του.

Αγαπητέ Sesostris δέν έχει καμιά σημασία εάν συγκρούεται ο Bartimaeus με τον macedon ή με εμένα. Απο την στιγμή που ο macedon είναι το πλέον πολύτιμο μέλος στο θέμα μου, συνταυτιζόμενος και με τις απόψεις μου αυτή η προσπάθεια υποτίμησης όχι μόνο του ίδιου αλλά και όλων όσων έχουν όμοιες ιδέες με τον μακεδώνα με χυδαίες εκφράσεις όπως διάβασα σε προηγούμενες σελίδες θίγουν και εμένα.
Φυσικά και ο macedon μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπορώ να σου πώ καλύτερα και απο μένα, και προτίμησε την βέλτιστη λύση της άρνησης του διαλόγου μαζί του. Εμένα με ενόχλησε ακόμα εκτός του οτι πρώτον με έθιξαν οι βρώμικες εκφράσεις του για εθνικούς, παγανιστές και δεύτερον οτι εξέτρεψε το θέμα μου απο το τεράστιο ενδιαφέρον που είχε με τα στοιχεία που έδινε ο macedon κάνοντας το αντιπαραγωγικό και αναγκάζοντας τον macedon να αποχωρήσει.

27/10/2006, 06:06:25
Κανείς δεν αποχώρησε φίλε μου.

macedon

27/10/2006, 08:21:03
Αγαπητέ Bartimaeus, θεωρώ οτι το ζητούμενο δεν είναι αν το προσωπικό πρόβλημα με τον macedon ξεκίνησε από εκείνον ή από εσένα.
Εάν δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα σου μπορείς να του το υπενθυμίσεις με κάποιο μήνυμα ή να στείλεις ένα e-mail - εφόσον επιθυμείς να λάβεις μια απάντηση - ώστε να συζητήσετε.
Από εκεί και πέρα είναι και μια προσωπική επιλογή το αν κάποιος απαντάει στα ερωτήματα μας ή όχι.

Ας συνεχιστεί η συζήτηση λοιπόν κι η κατάθεση των όποιων απόψεων των συμμετεχόντων.

In anticipation of my resurrection...

pr_gidΜέλος
27/10/2006, 13:46:44
quote:
Γιατί πολύ απλά η Ελληνική Νομαρχία ήταν προϊόν συλλογικής εργασίας και ανώνυμη.
Και ο Κωλετης (ο πρωθυπουργός του γαλλοαναθρεμένου) κόμματος της φουστανέλας είναι συντάκτης της «ελληνικής νομαρχίας» (είναι απλή σύμπτωση ότι και ο Κοραής είναι γαλοαναθρεμενος;;;). Μήπως θυμάται κανείς ποιος έβαλε τον Κολοκοτρώνη φυλακή;;; Για να δούμε επιτέλους και τι πρεσβεύουν οι συντάκτες κειμένων σαν αυτό της «ελληνικής νομαρχίας».

Edited by - pr_gid on 27/10/2006 13:48:31