- ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ( ή πως να γκρινιάξετε ελεύθερα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Προχθές μου έφυγε ο αχάριστος, γκριζόλευκος γάτος μου Φοίβος-Φοίβουλας-Γκομενιάρης ή Ορνέλλα... [Των δασών Νορβηγίας παρακαλώ! - είμαστε άρχοντες εμείς]...Τι νομίζατε;
Μες τη θλίψη και το κλάμα η Αφροδίτη. Τύφλα να είχε η Βούρτση σε ταινίες με τον Ξανθόπουλο...Ξέρετε...Του τύπου:Μάνα δεν μου κολλάν τα ένσημα, αμαρτία του μπακάλη, το σάβανο του ποιητή...
Μετά σκέφτηκα πικραναστενάζοντας πως δεν θα τον σφίξω στην αγκαλιά μου το διαολόγατο,τον αρχιμπερμπάντη δεν θα του φέρνω τα γευστικότερα φαγητά, δεν θα αράζει ο χοντρούλιακας μπροστά στην τηλεόραση, δεν θα μου τρίβει τη μούρη του στο πρόσωπό μου το πρωί, και πικράθηκα που μιά μέρα πριν, δεν πρόλαβα λόγω βιασύνης να του κάνω τις συνηθισμένες αγκαλίτσες...
Κι εκεί που ήμουν στον θλιβερό κόσμο μου, ακούω μετά από ένα οχτάωρο περίπου, ένα θόρυβο στο παράθυρο της κουζίνας. Κάτι σαν άγριο γδούπο.
Γύρισε ο αλήτης.
Μπήκε με κύτταξε νιαούρισε και κρύφτηκε. Κάτω από το κρεββάτι.
Αφού τον έκανα μπάνιο [πικρή στιγμή] τον βρωμιάρη ποιός ξέρει σε τι αλανιαρογατένιες αγκαλιές σιχαμερές τριγύριζε, τον πήρα αγκαλιά κι ένοιωσα πόσο όμορφο είναι να κρατάς κάτι επάνω σου που νόμιζες πως έφυγε, πως χάθηκε πως το πάτησε αμάξι στη χειρότερη.
Αλήτη πορτογύρη βρωμοσκατόγατε! Με λαχτάρισες.Τώρα παρότι του αφήνω τα πάντα ανοιχτά πόρτες παράθυρα δεν λέει να φύγει. Εκτός αν έχει κάψες και ανοίξει λαγούμι στο υπόγειο και την κάνει με ελαφρά...
Πρώτη φορά τον έχασα ρε παιδιά! Αδυναμίες είναι αυτές. Δεν είχε δραπετεύσει ποτέ 3 χρόνια...
Ούτε γάτος δεν εγκαταλείπει την Αφροδίτη, είπε ο ξαδερφούλης μου...
Πήγε η καρδιά μου στην άββυσο... Γιατί να φύγει. ΄Ετρωγε έπινε ξάπλωνε ο κυρ- αγάς στις φλοκάτες ανέβαινε στις καθαρές κουβέρτες...
Ο αχρείος!
Κι άλλοι εγκαταλείπουν παιδιά γέροντες ανθρώπους δικούς τους. Τους πετάνε...
Υπάρχουν καρδιές και καρδιές.
Αρκεί που ξαναγύρισε.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άδειο ήταν το σπίτι...
Δεν μπορείτε. Χωρίς τις διαολιές του τα σπασίματα τα νιαουρίσματα, μέχρι κι η ουρά του είχε πάρει πρό τινος φωτιά από ένα αναμμένο κερί,παρανάλωμα γίναμε...
Αρκεί που ήρθε ο σατανόγατος... Με λαχτάρησε.
Παραπονέθηκα... Ουφ!!!
ΤΟ ΟΡΝΕΛΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ Ο ΓΑΤΟΣ ΩΣ ΓΑΤΑ...ΑΝΕΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΣ.
ΦΟΙΒΟΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΨΙΨΙΜΕΛΟΣ
ΣΚΑΤΟΜΟΥΡΗΣ
ΦΟΙΒΟΥΛΑΣ
ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΟΡΝΕΛΛΑ.
ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΩΡΑΙΟΣ!!!
ΑΝ ΤΟ ...ΟΡΝΕΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-PIXELDREAM.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 25/02/2006 21:42:33
Edited by - ΑΦΡΟΔΙΤΗ on 25/02/2006 21:43:34
Σου ομολογώ ότι μόλις είδα το μήνυμά σου στο ΚΥΤΙΟ ήμουν έτοιμη να σου βάλω τις φωνές... δε κρατιόμουνα η άτιμη
Με είχες λοιπόν προκαταβάλει για τα καλά... μέχρι που...
Είδα αυτό το μήνυμα... ένα γλυκό παράπονο για το γάτο που σε κοψοχώλιασε μια τρυφερή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά για το ζώο-σύντροφο για το συγκάτοικο που ομορφαίνει τη ζωή σου...
Πόσο σε καταλαβαίνω... κάτι τέτοιες στιγμές...![]()
![]()

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ "ΓΕΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ"

Οσο και να την αγαπάω, όσο και να θέλω να δικαιολογήσω, αυτό για μένα ήταν επιεικώς απαράδεκτο.
Θέλω να ελπίζω οτι τέλειωσε, πιο πέρα δεν πάει...
Ας προχωράμε όπως μπορούμε μιας και όλοι είμαστε άνθρωποι, και μου τέλειωσαν οι λέξεις....
Καληνύχτα ![]()
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
αναφέρομαι παραπονούμενη για όλους αυτούς τους υπέρμαχους της λογικής και "γήινης" αντιμετώπισης του κόσμου, που όταν η συζήτηση φτάνει στα "μπικικίνια" θεωρούν θεμιτό να μας προτρέπουν να χρησιμοποιούμε (ακόμα και ψευδώς) την ενασχόληση μας με τον εσωτερισμό (π.χ. "γιατί δε λες ρε τα χαρτιά να χ... στο τάληρο? τόσοι και τόσοι το κάνουν"), και όταν αλλάξει ρότα η ζωή σπεύδουν να μας κατηγορήσουν ακριβώς γι'αυτό που αρνηθήκαμε τότε να κάνουμε...
υπάρχει για μένα προσωπικά, ένας σεβασμός στην ίδια μου την πορεία της εσωτερικής αναζήτησης, που δεν μου επιτρέπει να βγάλω για "πούλημα" το κομμάτι εκείνο της ύπαρξης μου που θεωρώ πιο σημαντικό...
τι να 'ναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να φέρονται έτσι? γιατί τότε όλη αυτή η "λογική" πάει περίπατο? και πως κανείς μπορεί να την προδίδει κατά βούληση?
πφφφφ.... γκρίνιαξα και σήμερα...
οπότε...
όλα καλά! ![]()
Galadriel

για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος
Παράπονα.
Μερικές φορές νομίζω ότι αξίζει να παραπονιόμαστε γιά τα λάθη στον ίδιο τον εαυτό μας.
Γιά τα δικά μας λάθη. Τα μικρά ή τα μεγάλα. Αυτά που σκιάζουν το αληθινό φως και μας πάνε σε κακά αρνητικά πικρά μονοπάτια. Είμαστε τέλειοι να κρίνουμε τους άλλους;
Που επιτρέπονται αλλά συχνά δεν ανατρέπονται. Μαθαίνουμε από αυτά;
Γινόμαστε καλύτεροι.
΄Οταν διαμαρτυρόμαστε γιά το δικό μας χάλι στον εαυτό μας μας ακούει μας κρίνει μας χαστουκίζει μας αγαπά μας διορθώνει.
Αλλά συχνά δεν μας συγχωρεί.
Παράπονα...
annieta
Αλλά φαίνεται ότι ο εν λόγω κύριος είναι θαυμαστής της μελαχροινής που βγήκε σταρ ελλάς και γι αυτό δεν δέχεται την δικαιολογημένη διαμαρτυρία μας για την αδικία εναντίον της ξινής ξανθιάς!
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΣΤΗ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΗΤΗ
ΞΑΝΗΓΩ ΕΝΑ ΓΑ'Ι'ΔΟΥΡΙ
ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ
ΚΑΙ ΘΑΡΩ ΠΩΣ
ΣΟΥ ΜΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ.
Τον κοιτάω με κοιτά, κοιτάω το κυτίο κοιτάει το κυτίο…
Ρε άνθρωπε του κάνω στο σπίτι σου κάτω τα πετάς;
Ε και τι έγινε• και στην χώρα μου έτσι κάνουμε...
Παίρνω περισσότερες στροφές, όχι για τους αλλοδαπούς αλλά για το παράλογο της στιγμής και του διαλόγου.
Καλά και δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είσαι στην χώρα σου, ούτε και στο σπίτι σου, και πρέπει να σεβαστείς…
Πράσινο το φανάρι φεύγουν, φεύγω.
Μετά σκέφτομαι ότι σαν πώς να το σεβαστεί αφού οι περισσότεροι νομίζουν την γή τασάκι και την έκαναν σκ..
Μετά μου ήρθε στο μυαλό ένα σκηνικό που άκουσα στις ειδήσεις αρκετό καιρό πριν όπου σε έναν επαρχιακό δρόμο ένας αγρότης οδηγώντας το αγροτικό του πέταξε ένα κουκούτσι από ροδάκινο στον δρόμο ή στα χωράφια, δεν θυμάμαι καλά, και αφού τον είδε ένας τύπος της τροχαίας του έδωσε κλίση…
Έλεος• να πει κανείς.
pattap
quote:
΄Εμεινα από λάστιχο.
Eγώ από ίντερνετ!!![]()
Και ΝΑΙ!!
Θα συμφωνήσω για μια ακόμη φορά με την Ostria... Η σχέση που έχει η μελαχροινή STAR Eλλας με την ξανθιά αδικημένη ανταγωνίστρια είναι όση η βούρτσα με την π***Θ. ![]()

αλλά θα συμφωνήσω ενώ θα έπρεπε να υπερασπιστώ τη μελαχροινή όντας μελαχροινή η ίδια, αλλα ναι καμία σχέση