ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΦΙΜΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΚΟΙΛΙΟ-ΔΟΥΛΟΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
16/05/2005, 23:01:16
Χε!Χε!
Μακεδόνα μη προσπαθείς να γίνεις ρεντίκολο.
Σε θεωρώ έξυπνο άνθρωπο και πιστεύω πως αυτά τα λόγια δεν ταιριάζουν σε σένα.

Αφού ο ίδιος ο Γιγενής λέει το ιερατείο και εμείς, κακό είναι να τον ρωτήσω τι εννοεί όταν λέει εμείς;;;

Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, έτσι θέλουμε να συζητάμε φίλε μου. Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε (και καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ με το ΠΟΙΟΥΣ).

Απλά τα πράγματα.

Φιλικά όπως πάντα

16/05/2005, 23:51:52
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΗΓΕΝΗΣ 154/3401/97
Α.Φ.Μ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΔΕΝ ΛΕΩ

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΙΕΡΑΤΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ <<ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ Η ΣΩΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ>>

Ενώ σε αρκετά θέματα επιδεικνύετε (μιλάω για σένα και την Όστρια, λόγω του ότι έχω παρακολουθήσει κάποιες συζητήσεις όπου συμμετέχετε) ένα πολύ οξύ πνεύμα στην ανάλυση και κατανόηση "πολύπλοκων" εννοιών, όταν πρόκειται να αναλύσετε χριστιανικά κείμενα και λόγους, εκεί τα αντιμετωπίζετε με "απλότητα" και "δυσκολεύεστε" να κατανοήσετε τους λόγους αυτούς.
Είναι πράγματι άξιον απορίας.

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ;
ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΑ;
Η ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ;
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

17/05/2005, 00:03:07
Πίνδαρος;;;
Ποιος Πίνδαρος;;
Ο δικός σας ή ο δικός μας;;;

Φιλικά όπως πάντα

17/05/2005, 00:11:46
Ψηλός

Πίνδαρος;;;
Ποιος Πίνδαρος;;
Ο δικός σας ή ο δικός μας;;;

ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

17/05/2005, 00:27:46
quote:
Ψηλός
Μακεδόνα μη προσπαθείς να γίνεις ρεντίκολο.

Πάλι καλά που είμαι στην προσπάθεια ακόμη. Γιατί μερικοί εδώ μέσα, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν καθόλου.

macedon

17/05/2005, 01:59:56
Ψηλός:
«Να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε (και καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ με το ΠΟΙΟΥΣ).»

Άχ αυτές οι……………συνωμοσίες!! Άχ……..

17/05/2005, 02:13:25
quote:
Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω.

Ενώ σε αρκετά θέματα επιδεικνύετε (μιλάω για σένα και την Όστρια, λόγω του ότι έχω παρακολουθήσει κάποιες συζητήσεις όπου συμμετέχετε) ένα πολύ οξύ πνεύμα στην ανάλυση και κατανόηση "πολύπλοκων" εννοιών, όταν πρόκειται να αναλύσετε χριστιανικά κείμενα και λόγους, εκεί τα αντιμετωπίζετε με "απλότητα" και "δυσκολεύεστε" να κατανοήσετε τους λόγους αυτούς.
Είναι πράγματι άξιον απορίας.

Χαχαχα ενδιαφέρουσα παρατήρηση φίλε Ψηλέ!
Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να αντιμετωπίζουμε τα χριστιανικά κείμενα όπως ακριβώς είναι; Με "απλότητα" επειδή είναι "απλά"; Και ό,τι "δυσκολευόμαστε" να κατανοήσουμε, οφείλεται στην ασάφεια, την έλλειψη συνοχής και τα αντικρουόμενα στοιχεία και ιδέες, μέσα στα ίδια τα κείμενα;

*εμείς*

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

TwilightfairyΜέλος
17/05/2005, 11:54:13
quote:
ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ

Οπως λέμε δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ?

Συγγνώμη τώρα αλλα για ποια ελεύθερη βούληση μιλάτε ? Εδώ στην αποκάλυψη μιλάει με νουμεράκια για τον αριθμό αυτών που θα σωθούν . Και ο Χριστός πάντα έλεγε ότι είναι ο ΥΙΟΣ του Θεού και πάντα αναφερόταν στον Πατέρα ...ΠΟυ πάει να πει οτι δεν ειναι το ιδιο πρόσωπο , παρα το γεγονοσ οτι μπορει να συνδεονται (ομοουσιοι) ...Και ρωτώ τωρα όλους εμας τους αμαρτωλους και αναξιους ναμιλαμε για τον θεο ... Ποιος απο εσας θα σκότωνε το παιδί του για να σωθεί ένα αποτυχημένο κατασκεύασμε που απο μόνο του έχει ροπή στην αμαρτια ? ΠΟιοσ ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ Θεος σκοτώνει τα παιδια των Αιγυπτιων μονο και μονο επειδη ετυχε να γεννηθουν Αιγύπτιοι ?

ΠΟιοσ είπε οτι τα εγγαφα που μας εφτιαξε το ιερατείο ειναι σωστα ....

Ad astra per Aspera

VIKINGΜέλος
18/05/2005, 13:33:03

ΓΕΙΑ ΣΑς.
Η περιπτωση του Ιουδα αποδεικνυει αν το δεχτουμε ως αληθεια οτι ολα αυτα περι ελευθερης βουλησης καταρριπτονται.Ο ιδιος ειναι σαν ενα πιονι σε ενα θεικο σχεδιο.Δεν ειχε δικαιωμα επιλογης.Ειναι σαν ενα "αορατο χερι" να οδηγουσε τον Ιουδα στην υποτιθεμενη προδοσια.Ολα αυτα ειναι κατασκευασματα των ιερατειων της εποχης.

18/05/2005, 23:08:14
quote:

Ολα αυτα ειναι κατασκευασματα των ιερατειων της εποχης.

Της μετέπειτα εποχής θα έλεγα. Ισως κάποτε βρούμε τα αυθεντικά κείμενα και δούμε έναν άλλο Ιούδα...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

18/05/2005, 23:51:21
Ένας πατέρας έχει 4 παιδιά.
Τα βλέπει να μεγαλώνουν και προσέχει τους χαρκατήρες τους και είναι σε θέση να διακρίνει τις τάσεις, το ταλέντο και τα διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του καθενός. (όσοι είναι γονείς πρέπει να καταλαβαίνουν τι θέλω να πω).

Στην προσπάθειά του να τους μεγαλώσει σωστά, ο Πατέρας, συχνά τους μαζεύει και τους νουθετεί, τους λέει ότι στη ζωή πρέπει να είναι συννετοί. Να τρέφουν αγαθά αισθήματα. Να μην είναι τεμπέληδες και να είναι εργατικοί. Τους μιλά για τις σωστές αξίες της ζωής.
Τους εφιστά την προσοχή στο ότι αν δεν ακολουθήσουν τις συμβουλές του το μέλλον τους θα είναι κάθε άλλο παρά ρόδινο.
Του παρέχει το δικαίωμα φυσικά, ο καθένας να πράξει όπως επιθυμεί. Φυσικά αυτό γίνεται στο πλαίσιο της ελευθερίας των παιδιών την οποία και ο Πατέρας σέβεται.

Ένας όμως από τα παιδιά αυτά, μεγαλώνοντας, δεν ακούει τον Πατέρα, δεν πιστεύει στα λόγια Του, δεν δέχεται τις συμβουλές και τις προτροπές Του. Ακολουθεί δρόμο τελείως αντίθετο από τη διδασκαλία του Πατέρα. Ο εγωισμός και η μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του τον ωθούν σε σκοτεινά μονοπάτια με καταστρεπτικά αποτελέσματα.

Είναι υπεύθυνος ο Πατέρας για την επιλογή του παιδιού του;
Το παιδί αυτό δεν ήταν ενημερωμένο σχετικά;
Μήπως άλλα είχε πει ο Πατέρας στα άλλα παιδιά και άλλα είπε στο συγκεκριμένο παιδί;
Το παιδί αυτό δεν έπραξε εν τη ελευθερία του;
Μήπως τάχα ο Πατέρας δεν του είχε πει τι θα τον περίμενε αν έκανε πράγματα αντίθετα προς τις συμβουλές-προτροπές Του;

Αν ο Πατέρας το προόριζε για θυσία γιατί τότε τον έθεσε προ των ευθυνών και των αποτελεσμάτων των πράξεών του;

Φιλικά όπως πάντα

18/05/2005, 23:56:51
Ναι, ο πατέρας (ο απλός) νουθετεί το παιδί του ελπίζοντας ότι αυτό θα αλλάξει στάση και θα "σωθεί". Ο Θεός-Πατέρας γνωρίζει εξ αρχής ότι το "κακό" παιδί του δεν πρόκειται να "συμμορφωθεί" και τελικά να σωθεί. Υπάρχει διαφορά.

-Arthur C. Clarke-

19/05/2005, 01:13:19
Ostria
quote:
Ναι, ο πατέρας (ο απλός) νουθετεί το παιδί του ελπίζοντας ότι αυτό θα αλλάξει στάση και θα "σωθεί". Ο Θεός-Πατέρας γνωρίζει εξ αρχής ότι το "κακό" παιδί του δεν πρόκειται να "συμμορφωθεί" και τελικά να σωθεί. Υπάρχει διαφορά.

Ποια διαφορά;;

Φιλικά όπως πάντα

19/05/2005, 01:23:51
Εφ όσον ο Θεός είναι παντογνώστης και εμείς είμαστε δημιουργήματά του, ο Θεός δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ποιός θα αμαρτήσει και ποιός όχι; Δεν γνωρίζει εκ των προτέρων ποιός θα συμμορφωθεί προς τις εντολές και ποιός όχι; Αρα δεν γνωρίζει από την αρχή ποιός άνθρωπος θα σωθεί στο τέλος και ποιός όχι;
Ο απλός πατέρας δεν τα γνωρίζει αυτά γι αυτό ακόμα και μετά το 'αμάρτημα' του παιδιού του ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα συμμορφωθεί και θα σωθεί.

-Arthur C. Clarke-

19/05/2005, 02:00:51
Ostria,

εσύ πολύ καλά τα λες, όμως ΠΟΙΟΣ να σε ακούσει?
Επικαλούνται «ελευθερία βούλησης», και αναρωτιέμαι τι είδους ελευθερία είναι αυτή όταν ΟΛΑ στηρίζονται στη θέληση, τις ορέξεις και την πρόγνωση της δικαιοσύνης του Κυρίου?

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «ελευθερία» είναι αυτή όταν το μόνο που έχεις ουσιαστική ελευθερία είναι να…..διαλέξεις τρόπο τιμωρίας?? Και το λέμε αυτό διότι, όπως ξεκαθαρίζει τόσο ο Παύλος όσο και η χριστιανική κοσμοθεώρηση, έχεις μεν την «ελεύθερη βούληση» αλλά ωστόσο ΠΟΥΘΕΝΑ δεν διευκρινίζει η Αγία Γραφή ότι ακόμα και εάν ζήσεις μια ενάρετη ζωή, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, τελικά δεν θα τιμωρηθείς!!

Καλά θα ήταν εάν έδιδαν τα δόγματα ελευθερία. Όμως τότε, δεν θα ήταν και δόγματα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το παράδειγμα που δίδει ο φίλτατος Ψηλός αναιρείται εκ των βασικών θέσεων της θεολογίας που ασπάζεται.

Εάν τελικά την ασπάζεται ως έχει και όχι ως νομίζει ότι έχει……

19/05/2005, 02:46:37
Αγαπητή Όστρια,
θα πειοριστώ μόνο σε αυτό
quote:
Ο απλός πατέρας δεν τα γνωρίζει αυτά γι αυτό ακόμα και μετά το 'αμάρτημα' του παιδιού του ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα συμμορφωθεί και θα σωθεί.

αν γνώριζες πραγματικά τη Χριστιανική διδασκαλία, θα ήξερες πως και ο Θεός Πατέρας ελπίζει ότι κάποια στιγμή, και δίνει τη δυνατότητα στο παιδί του να μετανοήσει, να συμμορφωθεί και να σωθεί.
Αγνοείς φαίνεται την παραβολή του ασώτου υιού; (το τι γλέντι έστησε ο Θεός Πατέρας από τη χαρά του που γύρισε ο "ξεγραμμένος" υιός του)
Αγνοείς φαίνεται πως ο Θεός περίμενε τον Ληστή έως και την τελευταία στιγμή πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο σταυρό, να μετανοήσει και να σωθεί;
Αγνοείς και πλήθος άλλων περιπτώσεων μετανοούντων που αναφέρονται και στην Κ.Δ αλλά και σε πολλά άλλα πατερικά συγγράμματα.

Από το φίλο Σβάμπε όμως, ειλικρινά, δεν περίμενα να τα αγνοεί και αυτός.

Φιλικά όπως πάντα

19/05/2005, 06:27:44
quote:
Ψηλός
αν γνώριζες πραγματικά τη Χριστιανική διδασκαλία, θα ήξερες πως και ο Θεός Πατέρας ελπίζει ότι κάποια στιγμή, και δίνει τη δυνατότητα στο παιδί του να μετανοήσει, να συμμορφωθεί και να σωθεί.

Αυτό δεν θα συνέβαινε αν γνώριζε τη Χριστιανική διδασκαλία...
Αυτό θα συνέβαινε αν την πίστευε!

Μα τι διάολο, τόσο δύσκολη είναι η ελληνική γλώσσα;

Γνωρίζω κάτι δε σημαίνει και ότι δέχομαι αυτό που πρεσβεύει...

macedon

19/05/2005, 11:32:14
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου Μακεδόνα,

Η Όστρια κάνει ένα διχωρισμό στη συμεριφορά του "απλού" πατέρα και του Ουράνιου Πατέρα.

Εγώ αυτό που της είπα είναι, πως σφάλει διότι αν γνώριζε και ερευνούσε πραγματικά τις γραφές, θα διεπίστωνε και η ίδια ότι και ο Θεός Πατέρας (σύμφωνα με τις γραφές) συμπεριφέρεται όπως και ο "απλός" πατέρας, αν όχι ακόμη πιο στοργικά.
Το αν πιστεύει ή όχι ή δέχεται ή όχι τη Χριστιανική διδασκαλία, σε τούτη εδώ τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Εγώ έτσι απλά το καταλαβαίνω, αν κάνω λάθος πείτε μου.

Φιλικά όπως πάντα

TwilightfairyΜέλος
19/05/2005, 12:55:57

Χαιρετώ ...
Λοιπόν , έχω την εντύπωση ότι η λειτουργία του ορθού λογού και τους συσχετισμού αιτίας αιτιατού απουσιάζει από ορισμένους ...

Ελπίζω αυτό που θα γράψω να τους βοηθήσει να ξεδιαλύνουν κάποια πράγματα : Είμαι παντογνώστης , πράγμα που σημαίνει ότι τα ξερώ όλα ...όλα όμως ... δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξερώ...φτιάχνω τόσους ανθρώπους ...τόσα δισεκατομμύρια ψυχές , ξέροντας από πριν ότι η πλειοψηφία δε θα πιστέψει σε εμένα … έτσι ; Αλλά παρόλα αυτά εγώ τους φτιάχνω … για αυτούς τους λίγους που ξέρω ότι τελικά θα πιστέψουν και επειδή , ως γνωστό , είμαι και πανάγαθος , τους άλλους που δεν έχουν πιστέψει σε έμενα τους πετάω στην κόλαση

quote:
( Αυτός που με απορρίπτει και δε δέχεται τα λόγια μου , σ’ αυτά θα βρει εκείνον που θα τον δικάσει ; ο λόγος που κήρυξα , αυτός θα τον κρίνει την έσχατη μέρα – Κατά Ιωάννη 12,48 )

Συγγνώμη αν βγω εγώ και πω , εντάξει κάνε ό,τι θες αλλά αν δεν κάνεις αυτό που λέω θα σε σκοτώσω , θα το πείτε εκβιασμό . Γιατί τότε το παραπάνω το λέτε ελευθερία ;

Και στην αποκάλυψη , αφού ο Θεός είναι πανάγαθος πως γίνεται να θυμώνει και να οργίζεται (Αποκάλυψη 15,8 και 16,1) ; Εκτός και αν όλα αυτά είναι παροδικά γιατί στην Αποκάλυψη κάνει τα εγκλήματα και οι άγγελοι του λένε ότι τα έργα του είναι θαυμαστά…

Άλλη μια απορία , αφού είναι πλήρης από μόνος του , τι τον νοιάζει αν οι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτόν ;

Ad astra per Aspera

19/05/2005, 14:24:19
quote:
Ψηλός
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου Μακεδόνα,

Δεν είχα τέτοιες προσδοκίες...

macedon