ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟΥΛΑΤΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΟΥΛΑΤΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

asxetius120 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/6
O.E.A.Νέο Μέλος
15/05/2006, 13:11:36

-----------------------------------------------------
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ

Edited by - O.E.A. on 15/05/2006 14:00:30

15/05/2006, 13:24:58

Ο.Ε.Α. για συντονιστής!!!

15/05/2006, 13:34:00
μικρη οεα οι αποψεις μου για το σεξ εχουν δωθει μεσα στα διαφορα φορουμ που το ειχαν σαν θεμα
εχω χαρακτηριστει απανθρωπος γιατι λεω οτι η ομοφυλ. ειναι λαθος της φυσης

οπως εχουν δωθει και οι αποψεις μου για το καθε μαντρι ειται λεγεται γιαχβεδιστικο ειτε δωδεκαθειστικο ειτε .....ιστικο ειμαι αθεος

δεν περιμενω ουτε δρακονιανους ουτε εψιλον ουτε την καθε βλακεια που γεννα ο καθε αρωστημενος ανεγκεφαλος για να με κανει πρωτο αναμεσα στους αλλους οτι εχω πετυχει το εχω ετυχει μονος μου

δεν διαφερεις καθολου απο τα ατομα που βριζεις και ανοικουν στις διαφορες στοες
και εσυ σε μια οργανωση ανοικεις και ακολουθεις πιστα οτι σου λενε τρως το κουτοχορτο που σου δινουν και νομιζεις οτι ειναι η αληθεια

ο τροπος που αντιδρας δειχνει ατομο που εχει συσωρευμενη ενεργια γιατι δεν εχει ερωτικο συντροφο απο το τελευταιο σου μηνυμα προς την medtech καταλαβα οτι δεν κανεις ουτε για τα μπαζα εχεις κομπλεξ για την εμφανιση σου
πιθανον ο λογος που πιστευεις ολες αυτες τις ανακριβιες ειναι γιατι μεσα εκει ελπιζεις να βρεις το μυστικο που θα σε κανει ποθητη στους αλλους
ειναι πολυ απλο και θα στο δωσω δωρεαν <<αγαπα τον εαυτο σου και οτι βλεπεις σαν ελατωμα πανω σου προσπαθησε να το διορθωσεις
γινε αυτο που θες εσυ και οχι αυτο που θελουν οι αλλοι>>

και κατι τελευταιο βριζοντας δεν καταφερνεις τιποτα
ειναι πολυ ευκολο να μην βρηζεις δεν ειναι απευθειας διαλογος
αντε καλη συνεχεια με συνεση

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

O.E.A.Νέο Μέλος
15/05/2006, 14:07:47

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ

15/05/2006, 14:38:33
μαλιστα απ'οτι βλεπω σε πειραξε οτι σε ειπα μικρη
να το αλαξω τοτε

μεστη οεα οι αποψεις μου για το σεξ εχουν δωθει μεσα στα διαφορα φορουμ που το ειχαν σαν θεμα
εχω χαρακτηριστει απανθρωπος γιατι λεω οτι η ομοφυλ. ειναι λαθος της φυσης

οπως εχουν δωθει και οι αποψεις μου για το καθε μαντρι ειται λεγεται γιαχβεδιστικο ειτε δωδεκαθειστικο ειτε .....ιστικο ειμαι αθεος

δεν περιμενω ουτε δρακονιανους ουτε εψιλον ουτε την καθε βλακεια που γεννα ο καθε αρωστημενος ανεγκεφαλος για να με κανει πρωτο αναμεσα στους αλλους οτι εχω πετυχει το εχω ετυχει μονος μου

δεν διαφερεις καθολου απο τα ατομα που βριζεις και ανοικουν στις διαφορες στοες
και εσυ σε μια οργανωση ανοικεις και ακολουθεις πιστα οτι σου λενε τρως το κουτοχορτο που σου δινουν και νομιζεις οτι ειναι η αληθεια

ο τροπος που αντιδρας δειχνει ατομο που εχει συσωρευμενη ενεργια γιατι δεν εχει ερωτικο συντροφο απο το τελευταιο σου μηνυμα προς την medtech καταλαβα οτι δεν κανεις ουτε για τα μπαζα εχεις κομπλεξ για την εμφανιση σου
πιθανον ο λογος που πιστευεις ολες αυτες τις ανακριβιες ειναι γιατι μεσα εκει ελπιζεις να βρεις το μυστικο που θα σε κανει ποθητη στους αλλους
ειναι πολυ απλο και θα στο δωσω δωρεαν <<αγαπα τον εαυτο σου και οτι βλεπεις σαν ελατωμα πανω σου προσπαθησε να το διορθωσεις
γινε αυτο που θες εσυ και οχι αυτο που θελουν οι αλλοι>>

και κατι τελευταιο βριζοντας δεν καταφερνεις τιποτα
ειναι πολυ ευκολο να μην βρηζεις δεν ειναι απευθειας διαλογος
αντε καλη συνεχεια με συνεση

να υποθεσω οτι τα αλλα που εχω γραψει τα βρησκεις σωστα
γιατι βλεπω οτι η μονη σου διαμαρτυρια ειταν για την ηλικια σου

15/05/2006, 14:58:08

Ο λογαριασμός Ο.Ε.Α. απενεργοποιείται.

15/05/2006, 15:09:41
Οχι ρε παιδιά, έχασα το βρισίδι...
Τελικά όλες οι αυτοκρατορίες καταρρέουν...ακομα και οι διαγαλαξιακές....

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

15/05/2006, 15:24:40
quote:
Ο λογαριασμός Ο.Ε.Α. απενεργοποιείται.

ειχε δικιο η οεα εισαστε πρακτορες τον δρακονιανων
την φυμωσατε αλλα δεν θα περασει ετσι οι δεν θυμαμε πως τους λεει σας εχουν γραψει στην λιστα τους μαζι με τους δρακονιανους θα μας καθαρισουν ολους

15/05/2006, 16:26:52
Αν κι ο λογαριασμός Ο.Ε.Α. απενεργοποιήθηκε, συνιστώ και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες της συζήτησης να μην "ρίχνουν λάδι στην φωτιά" γιατί αυτό όχι μόνο δεν βοηθάει στην όλη κατάσταση αλλά ίσως και να κάνει τις ευθύνες να διαμοιράζονται κατά ένα τρόπο.
Ψυχραιμία λοιπόν...

In anticipation of my resurrection...

15/05/2006, 16:35:20
εεε οχι και ριχνουμε λαδι στην φωτια
εδω η οεα εβρισε ολο τον κοσμο μονο το νεαυτο της δεν προλαβε να βρισει γιατι την διαγραψατε
πιστευω οτι ολα τα μελη της απαντησαν πολυ ωραια

17/08/2009, 16:34:02
quote:
Κηφεύς:
Γιατί, όμως, αυτό αποτελεί απόδειξη για το ότι δεν ισχύει η θεωρία της μετενσάρκωσης ;

Mα! αφού πάμε από το κακό στο χειρότερο!.....τι ρόλο παίζει η μετενσάρκωση η οποία υποτίθεται ότι συμβαίνει για να βελτιωθεί σιγά σιγά το πνεύμα του ανθρώπου? Το πνεύμα του ανθρώπου χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο!....άρα? ποιος ο σκοπός της μετενσάρκωσης?.....έχει ήδη αποτύχει ο σκοπός της.

Οπότε ή έχουμε μία αποτυχημένη μετενσάρκωση, ή αυτή δεν υπάρχει!
Και με την εις άτοπον απαγωγή!....οδηγούμεθα στο ότι αφού δεν πετυχαίνει το σκοπό! είναι και ανύπαρκτη!......αφού για να υπάρξει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχία του σκοπού!

Κι έτσι έχουμε τώρα τις δύο αυτές περιπτώσεις ως εξής:
α) Αποτυχημένη μετενσάρκωση οπότε δεν υπάρχει
β) Δεν υπάρχει μετενσάρκωση.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 17/08/2009 16:35:20

17/08/2009, 21:43:08
quote:
europaios2: Mα! αφού πάμε από το κακό στο χειρότερο!.....τι ρόλο παίζει η μετενσάρκωση η οποία υποτίθεται ότι συμβαίνει για να βελτιωθεί σιγά σιγά το πνεύμα του ανθρώπου? Το πνεύμα του ανθρώπου χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο!....άρα? ποιος ο σκοπός της μετενσάρκωσης?.....έχει ήδη αποτύχει ο σκοπός της.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω (χωρίς να έχω καμιά πρόθεση υποβάθμισης του σκεπτικού σου) ότι αυτό είναι μια αποφθεγματολογία που συγχέει τα συμπεράσματα με τις βαθύτερες αιτίες του κακού .

Πρώτ’απ’όλα αυτό που αναφέρεις ότι : «πάμε από το κακό στο χειρότερο» , μπορεί να είναι αλήθεια , αλλά έχει σημασία για πόσο βάθος χρόνου αναφερόμαστε (για τις τελευταίες δεκαετίες , εκατονταετίες , χιλιετίες ; …κτλ.) .

Όσον αφορά την μετενσάρκωση , παρ’όλο ότι δεν μ’αρέσει η υπεραπλούστευση και παρά το ότι αυτό το θέμα εξετάζεται αναλυτικά σε άλλα topics , θα προσπαθήσω πολύ περιληπτικά να πω δυο λόγια .

Σύμφωνα , λοιπόν , με την θεωρία της μετενσάρκωσης : Το αθάνατο πνεύμα του ανθρώπου πληρώνει τα λάθη που διέπραξε σε μια προηγούμενη ενσάρκωση .

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη γη , φτιάχνουμε το μελλοντικό πεπρωμένο μας .

Με το θάνατο του υλικού σώματος , το πνεύμα περνάει από ένα κατώτερο επίπεδο σ’ένα ανώτερο – ανελίσσεται . Αντιθέτως , στη γέννηση , το Πνεύμα περνά από ένα ανώτερο επίπεδο , σ’ένα κατώτερο – εισελίσσεται .

Κατά τη διάρκεια όμως αυτών των κύκλων της εξέλιξης , το φυσικό , αστρικό και ψυχικό Σύμπαν ακολουθεί την πορεία του προς τα εμπρός στο χώρο και στο χρόνο , παρ’ότι οι καθοδικές και ανοδικές κλίμακες που διέρχεται το Πνεύμα δεν γίνονται αντιληπτές παρά μόνο απ’αυτό , και δεν επηρεάζουν τη Γενική Πρόοδο του Σύμπαντος .

Κατά τη διάρκεια της εξελικτικής πορείας του αθάνατου πνεύματος το ανθρώπινο όν περνάει από διάφορες κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την διαγωγή του στις προηγούμενες ενσαρκώσεις .

Αυτό που διερωτώμαι, όμως, είναι αν η μετενσάρκωση έχει άμεση σχέση με το θέμα μας .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

17/08/2009, 23:00:55
quote:
Κηφεύς:
Πρώτ’απ’όλα αυτό που αναφέρεις ότι : «πάμε από το κακό στο χειρότερο» , μπορεί να είναι αλήθεια , αλλά έχει σημασία για πόσο βάθος χρόνου αναφερόμαστε (για τις τελευταίες δεκαετίες , εκατονταετίες , χιλιετίες ; …κτλ.) .

Αναφέρομαι στη δική μου εμπειρία. Σε αυτά που καθημερινά ακούω και τα συγκρίνω με αυτά που άκουγα πριν 30 χρόνια.
Τη στιγμή που έχει αυξηθεί η βία, η αλητεία, η διαφθορά και γενικά το κακό!, αν μή τι άλλο αυτό σημαίνει ότι οι μετενσαρκώσεις δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Δεν μπορώ να προσεγγίσω τα εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια πριν! γιατί οι συνθήκες τότε ήταν τελείως διαφορετικές και για να είμαι αντικειμενικός θα πρέπει να βάλω τα τότε γυαλιά, κάτι που μου είναι δύσκολο.

quote:
Κηφεύς:
Σύμφωνα , λοιπόν , με την θεωρία της μετενσάρκωσης : Το αθάνατο πνεύμα του ανθρώπου πληρώνει τα λάθη που διέπραξε σε μια προηγούμενη ενσάρκωση .

Ναι αλλά πως ο άνθρωπος θα συνετιστεί ώστε στην επόμενη ζωή του να γίνει καλύτερος?......εσύ θυμάσαι τίποτα από προηγούμενη ζωή?....εγώ όχι!.....άρα θέλοντας και μη οδηγούμεθα σε άτοπο.

quote:
Κηφεύς:
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη γη , φτιάχνουμε το μελλοντικό πεπρωμένο μας .

Με το θάνατο του υλικού σώματος , το πνεύμα περνάει από ένα κατώτερο επίπεδο σ’ένα ανώτερο – ανελίσσεται . Αντιθέτως , στη γέννηση , το Πνεύμα περνά από ένα ανώτερο επίπεδο , σ’ένα κατώτερο – εισελίσσεται .

Μα ποιος ο λόγος να ξαναγεννηθούμε?......τι θα κερδίσουμε? και ποιος δίνει την εντολή για να μπούμε εκ νέου σε ένα νέο σώμα?.....

Βάση των όσων λες! κάποιος μας το επιβάλλει!....διαφορετικά αφού όπως λες: "Με το θάνατο του υλικού σώματος , το πνεύμα περνάει από ένα κατώτερο επίπεδο σ’ένα ανώτερο – ανελίσσεται, ενώ αντιθέτως , στη γέννηση , το Πνεύμα περνά από ένα ανώτερο επίπεδο , σ’ένα κατώτερο" , το πνεύμα θα πρέπει να είναι χαζό, αφού τρέχει να μπει από μόνο του σε κατώτερες καταστάσεις!.....οπότε και πάλι οδηγούμαστε σε άτοπο!

quote:
Κηφεύς:
Κατά τη διάρκεια όμως αυτών των κύκλων της εξέλιξης , το φυσικό , αστρικό και ψυχικό Σύμπαν ακολουθεί την πορεία του προς τα εμπρός στο χώρο και στο χρόνο ,

Δηλαδή? τι εννοείς?.....έχει στόχο να φτάσει κάπου?.....και που?

quote:
Κηφεύς:
παρ’ότι οι καθοδικές και ανοδικές κλίμακες που διέρχεται το Πνεύμα δεν γίνονται αντιληπτές παρά μόνο απ’αυτό , και δεν επηρεάζουν τη Γενική Πρόοδο του Σύμπαντος .

Γιατί δεν την επηρεάζουν? και γιατί γίνονται αντιληπτές μόνο από αυτό? Αφού για το ψυχικό Σύμπαν οι μεταπτώσεις αυτές είναι αδιάφορες! τότε γιατί τις όρισε?......ή ποιος της όρισε αν όχι αυτό?

quote:
Κηφεύς:
Κατά τη διάρκεια της εξελικτικής πορείας του αθάνατου πνεύματος το ανθρώπινο όν περνάει από διάφορες κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την διαγωγή του στις προηγούμενες ενσαρκώσεις .

Πως θα γυρίσει ο φτωχός ρακοσυλλέκτης που σκώτωσε για την πλάκα του έναν άνθρωπο?....και πως ο πλούσιος γιος ενός εφοπλιστή! που ήταν άκακος επειδή λόγω χρημάτων του μπαμπά! δε βρέθηκε ποτέ στην ανάγκη να κλέψει μία τράπεζα?

Πως θα γυρίσει ο φτωχός οικοδόμος που έκλεψε μία τράπεζα για να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού του γιατί το έχανε?...ενώ κατά τα λοιπά ήταν ενάρετος?
-Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις απαντήσεις σου!

quote:
Κηφεύς:
Αυτό που διερωτώμαι, όμως, είναι αν η μετενσάρκωση έχει άμεση σχέση με το θέμα μας

Μιας και το φέρε η κουβέντα γιατί όχι?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

18/08/2009, 10:59:05
quote:
Αναφέρομαι στη δική μου εμπειρία. Σε αυτά που καθημερινά ακούω και τα συγκρίνω με αυτά που άκουγα πριν 30 χρόνια.
Τη στιγμή που έχει αυξηθεί η βία, η αλητεία, η διαφθορά και γενικά το κακό!, αν μή τι άλλο αυτό σημαίνει ότι οι μετενσαρκώσεις δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Δεν μπορώ να προσεγγίσω τα εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια πριν! γιατί οι συνθήκες τότε ήταν τελείως διαφορετικές και για να είμαι αντικειμενικός θα πρέπει να βάλω τα τότε γυαλιά, κάτι που μου είναι δύσκολο.

Ελλείψει χρόνου, επ'αυτού αλλά και εφ'όλων των υπολοίπων ερωτημάτων σου θα την έχεις εντός της ημέρας. Το πιθανότερο, αργά το βράδυ.

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά.

18/08/2009, 19:53:50
quote:

Η δοξασία της Μετενσάρκωσης είναι άρρηκτα δεμένη με το νόμο της ανταποδοτικής δικαιοσύνης , το νόμο του Κάρμα .

Η ιδέα της Μετενσάρκωσης είναι τόσο παλιά , όσο οι θρησκείες και οι μύθοι .

Είναι κυρίαρχη μέσα σε όλες τις αρχαίες θρησκείες και τα Ιερά Μυστήρια .

Μετενσάρκωση είναι η επιστροφή της πνευματικής Αρχής σ’ένα νέο ανθρώπινο σαρκικό περίβλημα .

Δεν μπορούμε να καθορίσουμε το χρόνο που χρειάζεται για την επιστροφή σ’ένα φυσικό σώμα , όπως δεν μπορούμε να καθορίσουμε το χρόνο που ζει κανείς στη γη .

Η διάρκεια της ζωής στη γη είναι θέμα ατομικό , όπως άλλωστε και ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να ξαναγυρίσει κανείς , πράγμα που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες .
Προτού ενσαρκωθεί κανείς , το πνευματικό όν χάνει τη μνήμη των προηγουμένων υπάρξεων .

Για τους παραπάνω λόγους ισχυρίζομαι ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δύο εντελώς ανόμοια θέματα : Την πανάρχαια δοξασία της Μετενσάρκωσης (που η διαδικασία της για κάθε άτομο κυμαίνεται από μερικά χρόνια μέχρι , πιθανόν , αρκετές εκατοντάδες χρόνια) , με την δική μας εμπειρία των τελευταίων 30 ετών .

quote:
Ναι αλλά πως ο άνθρωπος θα συνετιστεί ώστε στην επόμενη ζωή του να γίνει καλύτερος?......εσύ θυμάσαι τίποτα από προηγούμενη ζωή?....εγώ όχι!.....άρα θέλοντας και μη οδηγούμεθα σε άτοπο.

Δεν οδηγούμαστε σε κανένα άτοπο (τουλάχιστον με την μαθηματική ετυμολογία της εννοίας του «ατόπου») .

Διότι όσον αφορά το πρώτο ερώτημά σου , η δοξασία της Μετενσάρκωσης λέει αυτό που προανέφερα : Ότι η δοξασία της Μετενσάρκωσης είναι άρρηκτα δεμένη με το νόμο της ανταποδοτικής δικαιοσύνης , το νόμο του Κάρμα , και μέσω αυτής της διαδικασίας (της ανταποδοτικής Δικαιοσύνης) βελτιώνεται η ψυχή του ανθρώπου , διαχρονικά , μέσα από τις διαδοχικές ενσαρκώσεις .

Το δεύτερο ερώτημά σου έχει ήδη απαντηθεί αφού : η δοξασία της Μετενσάρκωσης διδάσκει (ή αν θες ορίζει ) ότι : προτού ενσαρκωθεί κανείς , το πνευματικό όν χάνει τη μνήμη των προηγουμένων υπάρξεων .

quote:
Μα ποιος ο λόγος να ξαναγεννηθούμε?......

Η πρώτη απάντησή μου θα μπορούσε να είναι η ερώτηση :
Πρέπει να υπάρχει λόγος ; Πρόσεξε , εδώ , δεν είναι εύκολη η απάντηση .

Η δεύτερη απάντησή μου (επειδή μιλάμε για την Μετενσάρκωση) θα ήταν εύκολή : Η δοξασία της Μετενσάρκωσης ορίζει ότι ξαναγεννιόμαστε , διότι δια των διαδοχικών ενσαρκώσεων βελτιώνεται η ψυχή μας .

quote:
τι θα κερδίσουμε?

Πάλι η πρώτη απάντησή μου θα μπορούσε να είναι η ερώτηση :
Γιατί πρέπει να κερδίσουμε κάτι ; Δεν υποδηλώνει αυτό έναν ακραίο αδικαιολόγητο ντετερμινισμό (αιτιοκρατία) ;

Η δεύτερη απάντηση έχει ήδη μόλις δοθεί προηγουμένως για την Μετενσάρκωση που αυτό ορίζει .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Υ.Γ.: Συνεχίζεται σε λίγο.

18/08/2009, 20:13:28
quote:
και ποιος δίνει την εντολή για να μπούμε εκ νέου σε ένα νέο σώμα?..... Βάση των όσων λες! κάποιος μας το επιβάλλει!....διαφορετικά αφού όπως λες: "Με το θάνατο του υλικού σώματος , το πνεύμα περνάει από ένα κατώτερο επίπεδο σ’ένα ανώτερο – ανελίσσεται, ενώ αντιθέτως , στη γέννηση , το Πνεύμα περνά από ένα ανώτερο επίπεδο , σ’ένα κατώτερο" , το πνεύμα θα πρέπει να είναι χαζό, αφού τρέχει να μπει από μόνο του σε κατώτερες καταστάσεις!.....οπότε και πάλι οδηγούμαστε σε άτοπο!

Άτοπο ; Ως προς τι ; Επειδή την χρησιμοποιείς πολύ την λέξη αυτή πρέπει να αντιληφθείς ότι αυτή η λέξη πρέπει να αναφέρεται σε μια θεωρία που προϋπάρχει και η οποία (μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί σωστή) κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο βάσει αναπόδεικτων εννοιών που θεωρεί ο άνθρωπος πραγματικές και λέγονται αξιώματα , μόνο και μόνο γιατί η εμπειρία του , αυτό ορίζει και διότι το πεπερασμένο των δυνατοτήτων του εγκεφάλου του αδυνατεί να αποδείξει (την αλήθεια των αξιωμάτων) .

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να δίνει εντολή και να επιβάλλει την επιστροφή της πνευματικής Αρχής σ’ένα νέο ανθρώπινο σαρκικό περίβλημα .

Δεν γνωρίζω αν το πνεύμα είναι χαζό αλλά ούτε αν έχει και άλλες ιδιότητες .

Εν πάση περιπτώσει αυτές είναι οι θέσεις της δοξασίας της Μετενσάρκωσης .

quote:
Δηλαδή? τι εννοείς?.....έχει στόχο να φτάσει κάπου?.....και που?

Δεν εννοώ … Ερμηνεύω : Το Σύμπαν ακολουθεί μια εξελικτική πορεία προς μία Γενική Πρόοδο .

Αυτό δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το απορρίψω .

Το ερευνώ στο μέτρο του δυνατού .

Εκείνο που με κάνει να διστάζω να πάρω απόλυτη θέση σ’αυτό το σημείο είναι η λέξη «στόχος» , γιατί έρχεται σε αντίθεση με την Επιστήμη σ’ένα βασικό σημείο της .

Και αυτό είναι που αναφέρεται στη Βιολογία σαν «το αίτημα της αντικειμενικότητας της Φύσης» .

Και για να γίνω σαφέστερος:

Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιστημονικής μεθόδου είναι το αίτημα της αντικειμενικότητας της Φύσης .

Δηλαδή , η συστηματική άρνηση να θεωρήσουμε ότι μπορεί να οδηγήσει σε «αληθινή» γνώση η οποιαδήποτε ερμηνεία των φαινομένων που δίνεται με προϋποθέσεις τελικών αιτίων , μ’άλλα λόγια «σχεδίου» .

Αίτημα αμιγές , για πάντα αναπόδεικτο , αφού είναι προφανώς αδύνατο να φανταστούμε ένα πείραμα που θα μπορούσε να αποδείξει την ανυπαρξία σχεδίου , επιδιωκόμενου σκοπού , οπουδήποτε μέσα στη φύση .

Όμως το αίτημα της αντικειμενικότητας είναι ομοούσιο προς την επιστήμη , κατεύθυνε , εδώ και τρείς αιώνες , όλη τη θαυμαστή ανάπτυξή της . Είναι αδύνατο να κάνουμε χωρίς αυτό , έστω και πρόσκαιρα , έστω και σε περιορισμένη περιοχή , χωρίς να βγούμε έξω από την περιοχή της ίδιας της επιστήμης .

Η αντικειμενική παρατήρηση , όμως , μας υποχρεώνει να αναγνωρίσουμε τον τελεονομικό χαρακτήρα (δηλαδή την ύπαρξη τελικού σχεδίου) των έμβιων όντων , να δεχτούμε ότι στις δομές και τα επιτελέσματά τους πραγματώνουν και ακολουθούν κάποιο σχέδιο .

Υπάρχει συνεπώς εδώ , τουλάχιστον φαινομενικά , μια βαθειά επιστημολογική αντίφαση .

Το κεντρικό πρόβλημα της βιολογίας είναι ακριβώς αυτή η αντίφαση που , ή πρέπει να αρθεί , αν είναι μόνο φαινομενική , ή να αποδειχθεί πως είναι ριζικά ανεπίλυτη , αν όντως , συμβαίνει έτσι .

quote:
Γιατί δεν την επηρεάζουν? και γιατί γίνονται αντιληπτές μόνο από αυτό? Αφού για το ψυχικό Σύμπαν οι μεταπτώσεις αυτές είναι αδιάφορες! τότε γιατί τις όρισε?......ή ποιος της όρισε αν όχι αυτό?

Αυτό μπορεί να παρομοιασθεί με το πλοίο που ακολουθεί την πορεία του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διάφορες κινήσεις των επιβατών του . Η ελευθερία των επιβατών είναι πλήρης , παρ’ότι η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη από την κατεύθυνση που ακολουθεί το πλοίο .

Απ’ό,τι κατάλαβες η θέση μου απέναντι στη δοξασία της Μετεμψύχωσης μπορεί να είναι κριτική , αλλά συγχρόνως δεν είναι απορριπτική .

Φιλικά

Κηφεύς

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

18/08/2009, 20:41:43
Ευκαιρία να «ζωντανέψουμε» ένα παλιό και ενδιαφέρων θέμα…

Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση

18/08/2009, 22:10:39
quote:
Κηφεύς:
Η δοξασία της Μετενσάρκωσης είναι άρρηκτα δεμένη με το νόμο της ανταποδοτικής δικαιοσύνης , το νόμο του Κάρμα .

Kαι πως δικαιώνεται ο 8χρονος που εκτελέστηκε από τον δολοφόνο?

quote:
Κηφεύς:
Δεν μπορούμε να καθορίσουμε το χρόνο που χρειάζεται για την επιστροφή σ’ένα φυσικό σώμα , όπως δεν μπορούμε να καθορίσουμε το χρόνο που ζει κανείς στη γη .

Γιατί?....ξέρουμε ότι ο άνθρωπος ζει κατά μέσο όρο 80 χρόνια.....γιατί να μη γνωρίζουμε πόσα θέλει η μετενσάρκωση?

Και εδώ έχω μία απορία!......Στην Ευρώπη παρατηρείται μείωση των γεννήσεων και ειδικά στη χώρα μας!!!.....Τι συμβαίνει?.....αρνούνται να επιστρέψουν τα πνεύματα?.....ή εξαρτώνται αυτά από τις διαθέσεις της ύλης?.....Εάν ναι!......είναι ποιο δυνατή η ύλη από το πνεύμα?

quote:
Κηφεύς:
Η διάρκεια της ζωής στη γη είναι θέμα ατομικό , όπως άλλωστε και ο χρόνος που απαιτείται μέχρι να ξαναγυρίσει κανείς , πράγμα που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες .
Προτού ενσαρκωθεί κανείς , το πνευματικό όν χάνει τη μνήμη των προηγουμένων υπάρξεων .

Γιατί να χάσει τη μνήμη? Ποιος ο λόγος?.....το μόνο λόγο που βλέπω εγώ! είναι να δικαιολογηθεί η ανυπαρξία της μετενσάρκωσης!

Αυτό όμως δεν ενισχύει τη μετενσάρκωση! αλλά την απογυμνώνει τελείως!....γιατί έρχεται η απλή και λογική ερώτηση: Mα πως ο άνθρωπος θα συνετιστεί τελικά εφόσον δε θυμάται τίποτα ούτε από την προηγούμενη ζωή του! ούτε από την πνευματώδη? ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΤΟΠΟ!

quote:
Κηφεύς:
Για τους παραπάνω λόγους ισχυρίζομαι ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δύο εντελώς ανόμοια θέματα : Την πανάρχαια δοξασία της Μετενσάρκωσης (που η διαδικασία της για κάθε άτομο κυμαίνεται από μερικά χρόνια μέχρι , πιθανόν , αρκετές εκατοντάδες χρόνια) , με την δική μας εμπειρία των τελευταίων 30 ετών .

Την πανάρχαια δοξασία της Μετενσάρκωσης την δημιούργησαν οι άνθρωποι! πως λοιπόν οι άνθρωποι δεν μπορούν να την ερευνήσουν? Ερευνούν λοιπόν τα ήδη υπάρχον δεδομένα! και αυτά δε μας δίνουν καμία απολύτως πληροφορία!....καμία έστω μικρή υποψία! για την ύπαρξή της!

quote:
Κηφεύς:
Δεν οδηγούμαστε σε κανένα άτοπο (τουλάχιστον με την μαθηματική ετυμολογία της εννοίας του «ατόπου») .

Μα αυτός είναι ο ορισμός του ατόπου!......Το άτοπο δεν έχει απόδειξη!
Το μόνο πράγμα που δεν απαιτεί απόδειξη είναι το αξίωμα όπως το 1+1=2.
Επειδή όμως η θεωρία της μετενσάρκωσης ούτε ως αστείο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξίωμα!, αμέσως αμέσως ψάχνεις για απόδειξη! ή για υποψία απόδειξης βάση αυτής της θεωρίας!.
Έρχεται λοιπόν η θεωρία της εδώ! και μας λέει: "Προτού ενσαρκωθεί κανείς , το πνευματικό όν χάνει τη μνήμη των προηγουμένων υπάρξεων".

Με λίγα λόγια κόβει απευθείας την έρευνα! και μένει ένα ΑΤΟΠΟ!

quote:
Κηφεύς:
Διότι όσον αφορά το πρώτο ερώτημά σου , η δοξασία της Μετενσάρκωσης λέει αυτό που προανέφερα : Ότι η δοξασία της Μετενσάρκωσης είναι άρρηκτα δεμένη με το νόμο της ανταποδοτικής δικαιοσύνης , το νόμο του Κάρμα , και μέσω αυτής της διαδικασίας (της ανταποδοτικής Δικαιοσύνης) βελτιώνεται η ψυχή του ανθρώπου , διαχρονικά , μέσα από τις διαδοχικές ενσαρκώσεις .

Μα πως βελτιώνεται?.....και ρωτάω:
-Πως θα βελτιωθεί το πνεύμα του δολοφόνου και βιαστή! όταν αποχωριστεί από την ύλη?
Εάν υποθέσουμε ότι αυτούς ο άνθρωπος πλούτισε πίνοντας το αίμα των ανθρώπων! και πέθανε σε βαθιά γεράματα ευτυχισμένος! πως θα απονεμηθεί η δικαιοσύνη?
Πως θα καταλάβει αυτός ο άνθρωπος ότι πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα? Πως θα αλλάξει χαρακτήρα?
Από την προηγούμενη ζωή του δε θυμάται τίποτα!.....από τη διάρκεια που ήταν πνεύμα δε θυμάται τίποτα!....πως λοιπόν θα έρθει η καλυτέρευση του πνεύματος?....

quote:
Κηφεύς:
Το δεύτερο ερώτημά σου έχει ήδη απαντηθεί αφού : η δοξασία της Μετενσάρκωσης διδάσκει (ή αν θες ορίζει ) ότι : προτού ενσαρκωθεί κανείς , το πνευματικό όν χάνει τη μνήμη των προηγουμένων υπάρξεων.

Μια δικαιολογία για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους διανοητές της. Ρωτάς για κάποιο σημάδι και η απάντηση είναι game over!

quote:
Κηφεύς:
Πρέπει να υπάρχει λόγος ; Πρόσεξε , εδώ , δεν είναι εύκολη η απάντηση .

Σύμφωνα με τη θεωρία της μετενσάρκωσης! σαφώς και πρέπει να υπάρχει!.... και αυτός είναι η ανύψωση του πνεύματος μέσω της ανύψωσης των ηθικών ενεργειών της ύλης.....Αλλιώς δεν έχει το παραμικρό νόημα η μετενσάρκωση!

Ο Μόνος λόγος να μην ξαναγεννηθεί κάποιος θα ήταν ότι αυτός ο κάποιος έφτασε στην τελειότητα!......εκεί όμως μπαίνει άλλο ερώτημα που γκρεμίζει συθέμελα αυτό το λόγο!...και αυτό προκύπτει από αυτό που εσύ ποιο πάνω έγραψες... Κηφεύς:"Κατά τη διάρκεια της εξελικτικής πορείας του αθάνατου πνεύματος το ανθρώπινο όν περνάει από διάφορες κοινωνικές τάξεις ανάλογα με την διαγωγή του στις προηγούμενες ενσαρκώσεις".

Και επάνω σε αυτό έρχομαι και ρωτάω: Ο κάθε εφοπλιστής και μεγαλοκαρχαρίας!.....βάση της καλής στους διαγωγής στην προηγούμενη ζωή!....βρίσκονται στην κορυφή των κοινωνικών τάξεων?.... Δηλαδή στην προηγούμενη ζωή του ο ενάρετος και ηθικός άνθρωπος έρχεται τώρα να ανταμειφθεί και έτσι τοποθετείται στην κορυφή των κοινωνικών τάξεων?
Να λοιπόν άλλο ένα άτοπο! Πως ο ενάρετος στην προηγούμενη ζωή του γύρισε τώρα ως λαμόγιο?....το μετάνιωσε?

Ο φτωχός σήμερα άνθρωπος είναι τέτοιος γιατί στην προηγούμενη ζωή του είχε κάνει εγκλήματα?
Και δεδομένου ότι ο πληθυσμός της γης! συνεχώς αυξάνεται! Η νέα ζωή που θα έρθει στον κόσμο! και η οποία ποτέ πάλι δεν έχει μετενσαρκωθεί! με ποια λογική θα γεννηθεί από φτωχή ή πλούσια οικογένεια?
Και ποια η δικαιοσύνη εδώ? Ενδεχομένως αυτός που θα γεννηθεί μέσα στη φτώχεια! να αναγκαστεί να ληστέψει για να ζήσει ,ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα κακός άνθρωπος! αλλά τον έκανε η ανάγκη!....Ενώ ο γεννηθείς στην πλούσια οικογένεια χωρίς να έχει αυτή την ανάγκη του χρήματος! ....γεννιέται με το πλεονέκτημα!....είναι σωστό αυτό?..... ΑΛΛΟ ΑΤΟΠΟ ΕΔΩ!

quote:
Κηφεύς:
Πάλι η πρώτη απάντησή μου θα μπορούσε να είναι η ερώτηση :
Γιατί πρέπει να κερδίσουμε κάτι ; Δεν υποδηλώνει αυτό έναν ακραίο αδικαιολόγητο ντετερμινισμό (αιτιοκρατία) ;

Τότε για την πλάκα γίνονται οι μετενσαρκώσεις?

18/08/2009, 22:40:44
europaios2 δεν βλέπω τον λόγο να συνεχίσει εδώ η κουβέντα περί μετενσάρκωσης αφού υπάρχει συγκεκριμένο φόρουμ για αυτό, δες το λινκ που έδωσα στο προηγούμενο μήνυμα .

18/08/2009, 23:17:03
quote:
Κηφεύς:
Άτοπο ; Ως προς τι ; Επειδή την χρησιμοποιείς πολύ την λέξη αυτή πρέπει να αντιληφθείς ότι αυτή η λέξη πρέπει να αναφέρεται σε μια θεωρία που προϋπάρχει και η οποία (μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί σωστή) κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο βάσει αναπόδεικτων εννοιών που θεωρεί ο άνθρωπος πραγματικές και λέγονται αξιώματα , μόνο και μόνο γιατί η εμπειρία του , αυτό ορίζει και διότι το πεπερασμένο των δυνατοτήτων του εγκεφάλου του αδυνατεί να αποδείξει (την αλήθεια των αξιωμάτων) .

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάποιος να δίνει εντολή και να επιβάλλει την επιστροφή της πνευματικής Αρχής σ’ένα νέο ανθρώπινο σαρκικό περίβλημα .

αυτή η λέξη πρέπει να αναφέρεται σε μια θεωρία που προϋπάρχει και η οποία (μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί σωστή) Mα συζητάμε για τη θεωρία της μετενσάρκωσης!...η οποία προϋπάρχει!....δεν μπορεί να έγινε στην πορεία!...υποτίθεται λοιπόν! ότι αυτή είναι σωστή! και έτσι την εξετάζουμε!......ως σωστή!

quote:
Κηφεύς:
κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο βάσει αναπόδεικτων εννοιών που θεωρεί ο άνθρωπος πραγματικές και λέγονται αξιώματα

Όπως ακριβώς η μετενσάρκωση! και αυτή κατασκευάστηκε βάσει αναπόδεικτων εννοιών που θεωρεί ο άνθρωπος (που πιστεύει σε αυτήν!), πραγματικές και λέγονται αξιώματα.

Είναι μια θεωρία που φτιάχτηκε από τον άνθρωπο χωρίς καμία απολύτως υποψία απόδειξης. Τώρα όμως, τη βάζουμε στο μικροσκόπιο θεωρώντας την ως αληθινή και έτσι την εξετάζουμε. Είτε πιστεύουμε σε αυτή είτε όχι!

quote:
Κηφεύς:
μόνο και μόνο γιατί η εμπειρία του , αυτό ορίζει και διότι το πεπερασμένο των δυνατοτήτων του εγκεφάλου του αδυνατεί να αποδείξει (την αλήθεια των αξιωμάτων) .

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει κι εδώ! Μόλις αναρωτιέσαι το γιατί δε θυμόμαστε τίποτα από τις προηγούμενες ζωές της ύλης ή του πνεύματος! .....έρχεται η απάντηση ότι σβήνουν τα πάντα....ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΕΑΝ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ, ΜΕΣΩ ΑΥΤΏΝ (ΤΩΝ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ) Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!.......άρα θα έπρεπε φίλε μου να έχει τη δυνατότητα να θυμηθεί για να αποφύγει τα λάθη το παρελθόντος! όμως αυτό δε συμβαίνει!!...ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!... άρα?.....ΑΤΟΠΟ!

quote:
Κηφεύς:

Κοίταξε να δεις!....για να ανοίξεις το ρεύμα!...πατάς το διακόπτη!....Για να γεννηθεί ο άνθρωπος! πρέπει κάτι να προηγηθεί! (σεξ!).... Πως γίνεται αυτή η μετενσάρκωση? Από τη φύση?....Αν πεις ναι!.....θα σε πάω στο ζωικό βασίλειο και θα δούμε πάλι το ΑΤΟΠΟ!...εάν πεις όχι! τότε θα πρέπει αξιωματικά! να υπάρχει παρέμβαση..... από ποιον λοιπόν?

quote:
Κηφεύς:

Τότε δεν υπάρχει!......και μαζί με αυτό δεν υπάρχει και η μετενσάρκωση!

quote:
Κηφεύς:

Ναι....αυτές εξετάζουμε!

quote:
Κηφεύς:
Δεν εννοώ … Ερμηνεύω : Το Σύμπαν ακολουθεί μια εξελικτική πορεία προς μία Γενική Πρόοδο .

Αυτό δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το απορρίψω .

Άρα υποθέτεις!

quote:
Κηφεύς:
Το ερευνώ στο μέτρο του δυνατού .

Ερευνάς λοιπόν μία υπόθεση.

quote:
Κηφεύς:
Εκείνο που με κάνει να διστάζω να πάρω απόλυτη θέση σ’ αυτό το σημείο είναι η λέξη «στόχος» , γιατί έρχεται σε αντίθεση με την Επιστήμη σ’ένα βασικό σημείο της .

Και αυτό είναι που αναφέρεται στη Βιολογία σαν «το αίτημα της αντικειμενικότητας της Φύσης» .

Και για να γίνω σαφέστερος:

Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιστημονικής μεθόδου είναι το αίτημα της αντικειμενικότητας της Φύσης .

Δηλαδή , η συστηματική άρνηση να θεωρήσουμε ότι μπορεί να οδηγήσει σε «αληθινή» γνώση η οποιαδήποτε ερμηνεία των φαινομένων που δίνεται με προϋποθέσεις τελικών αιτίων , μ’άλλα λόγια «σχεδίου» .

Αίτημα αμιγές , για πάντα αναπόδεικτο , αφού είναι προφανώς αδύνατο να φανταστούμε ένα πείραμα που θα μπορούσε να αποδείξει την ανυπαρξία σχεδίου , επιδιωκόμενου σκοπού , οπουδήποτε μέσα στη φύση .

Όμως το αίτημα της αντικειμενικότητας είναι ομοούσιο προς την επιστήμη , κατεύθυνε , εδώ και τρείς αιώνες , όλη τη θαυμαστή ανάπτυξή της . Είναι αδύνατο να κάνουμε χωρίς αυτό , έστω και πρόσκαιρα , έστω και σε περιορισμένη περιοχή , χωρίς να βγούμε έξω από την περιοχή της ίδιας της επιστήμης .

Η αντικειμενική παρατήρηση , όμως , μας υποχρεώνει να αναγνωρίσουμε τον τελεονομικό χαρακτήρα (δηλαδή την ύπαρξη τελικού σχεδίου) των έμβιων όντων , να δεχτούμε ότι στις δομές και τα επιτελέσματά τους πραγματώνουν και ακολουθούν κάποιο σχέδιο .

Σε σχέση όμως με τη μετενσάρκωση, που είναι το αντικείμενό μας!......βγαίνουν τα ζώα παραπονούμενα! αφού μένουν εκτός σχεδίου!

quote:
Κηφεύς:
Υπάρχει συνεπώς εδώ , τουλάχιστον φαινομενικά , μια βαθειά επιστημολογική αντίφαση .

Το κεντρικό πρόβλημα της βιολογίας είναι ακριβώς αυτή η αντίφαση που , ή πρέπει να αρθεί , αν είναι μόνο φαινομενική , ή να αποδειχθεί πως είναι ριζικά ανεπίλυτη , αν όντως , συμβαίνει έτσι .

Εδώ όμως συζητούμε για το πνεύμα! και εδώ η Βιολογία αλλά και η επιστήμη δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα......απλά ν' ακούσουν.

quote:
Κηφεύς:
Αυτό μπορεί να παρομοιασθεί με το πλοίο που ακολουθεί την πορεία του χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις διάφορες κινήσεις των επιβατών του . Η ελευθερία των επιβατών είναι πλήρης , παρ’ότι η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη από την κατεύθυνση που ακολουθεί το πλοίο .

Η ελευθερία των επιβατών υφίσταται! λόγω του ότι αυτοί εξαρχής όρισαν την πορεία του πλοίου! Αυτοί επέλεξαν τη διαδρομή Πειραιά-Σαντορίνη!....κατά τη διάρκειά της κι έχοντας εξασφαλίσει εξ΄ αρχής την πορεία του! οι επιβάτες κινούνται ελεύθερα πάνω κάτω δεξιά αριστερά! Αυτοί είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες.

Άρα δεν κολλάει εδώ το παράδειγμα αυτό! Οπότε ή το Σύμπαν είναι ο κυβερνήτης ή οι μονάδες!...Εάν είναι οι μονάδες! έχουμε άτοπο!
Εάν είναι το σύμπαν τότε γιατί τις όρισε αφού είναι αδιάφορο προς αυτές?

quote:
Κηφεύς:
Απ’ό,τι κατάλαβες η θέση μου απέναντι στη δοξασία της Μετεμψύχωσης μπορεί να είναι κριτική , αλλά συγχρόνως δεν είναι απορριπτική .

Εγώ πάλι κρίνοντάς την, την απορρίπτω.

Περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτησή σου στο ερώτημα που σου έθεσα προηγουμένως και συγκεκριμένα: "Πως θα γυρίσει ο φτωχός ρακοσυλλέκτης που σκώτωσε για την πλάκα του έναν άνθρωπο?....και πως ο πλούσιος γιος ενός εφοπλιστή! που ήταν άκακος επειδή λόγω χρημάτων του μπαμπά! δε βρέθηκε ποτέ στην ανάγκη να κλέψει μία τράπεζα?

Πως θα γυρίσει ο φτωχός οικοδόμος που έκλεψε μία τράπεζα για να πληρώσει το δάνειο του σπιτιού του γιατί το έχανε?...ενώ κατά τα λοιπά ήταν ενάρετος?"