ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SkorpinaΜέλος
06/02/2004, 22:24:07
pandokratoras,ο Θεός μου ξευτιλίστηκε και πέθανε για αυτή την άμοιρη ανθρωπότητα.Κι αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι από την Παλαιά Διαθήκη να αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα εδάφια για να πάρεις τις απαντήσεις σου!
autarxikes skepseis alla kai blepseis opos o THEOS sou?
Αυτό πάλι που το στηρίζεις αγαπητέ μου?Δεν ήξερα ότι πρέπει να επιτρέπω στον κάθε άσχετο να βρίζει τον Θεό μου και μάλιστα με άτοπα συμπεράσματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιείς κι εσύ τώρα!Τι έχεις δημιουργήσει εσύ κύριε Έλληνα που δεν έχω δημιουργήσει εγώ?Αυτό θέλω πολύ να το μάθω!Για ποια από αυτά τα δεινά αγαπητέ μου ευθύνεται ο Θεός και πόσα έχει προκαλέσει η αχάριστη φύση του ανθρώπου?

Πάρτε το χαμπάρι ότι όσο πολεμάτε τον Χριστό τόσο πιο πολύ δυναμώνετε την πίστη μας σε Αυτόν.Είναι μεγάλη τιμή να του δείξουμε κι εμείς την Αγάπη μας όπως κι Εκείνος θυσιάστηκε για μας!

Δεν καταδικάζω κανέναν pete.Απλά υπερασπίζομαι τον Χριστό μου και την ευλογημένη αυτή χώρα για την οποία οι παππούδες μου δώσανε το αίμα τους!
Schwabe πάλι τα δικά σου λες.Μήπως το κάνεις εσκεμμένα όταν σου τελειώνουν τα επιχειρήματα?

CyLightΜέλος
07/02/2004, 00:40:44
quote:
Τι έχεις δημιουργήσει εσύ κύριε Έλληνα που δεν έχω δημιουργήσει εγώ?Αυτό θέλω πολύ να το μάθω!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΠΟΙΗΣΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΚΑΛΛΟΣ, ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ, ΦΙΛΟΓΝΩΣΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ...
Αυτα και αλλα πολλα εχει δημιουργησει ο Ελληνας, εσυ χριστιανη τι εχεις δημιουργησει?

http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory
Η πραγματική Ελληνική ιστορία

poetΜέλος
07/02/2004, 02:07:09
Cylight, διευκρίνηση. Η skorpina αναφέρεται στον pandokratoras προσωπικά, του λέει "εσύ".

Το πρώτο πράγμα που θέλει πιστεύω να τονίσει, είναι η τάση οικειοποίησης, κοινώς καπελώματος, του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος από τους νεο-ειδωλολάτρες. Λες και εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες δεν είμαστε δηλαδή απόγονοι των κακόμοιρων καπελοποιήσιμων Αρχαίων ημών προγόνων, και με ποιά λογική δηλαδή;

Μήπως αυτή η ευρύτητα του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος δεν ήταν που οδήγησε του Αρχαίους φιλοσόφους στην απόρριψη της ειδωλολατρίας, στην αναζήτηση του ενός και μόνου Θεού, στην καλλιέργεια του υπόβαθρου και τέλος στην αποδοχή του Χριστιανισμού;

Πως τώρα έρχονται οι εραστές των φαντασμάτων, είκοσι αιώνες μετά, ευτελίζοντας αυτό το μεγαλειώδες Αρχαιο Ελληνικό πνεύμα να διεκδικούν αποκλειστικότητα σε κάτι που δεν γίνεται κτήμα κανενός, αντί αναρωτούνται τί ήταν αυτό που έστρεψε τα ιερά τέρατα της φιλοσοφίας στην αναζήτηση του ενός και μόνου Θεού;

Κατά τα λοιπά, πρέπει να μας φύγει αυτή η εμμονή στους Αρχαίους ημών προγόνους που ναι μεν δημιούργησαν όπως λές ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΠΟΙΗΣΗ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΚΑΛΛΟΣ, ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ, ΦΙΛΟΓΝΩΣΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, αλλά και πολλοί άλλοι λαοί είχαν δημιουργήσει παρόμοια, σε άλλους τομείς και μεγαλύτερα επιτεύγματα και σε άλλους μικρότερα. Αιγύπτιοι, Ασσύριοι, Πέρσες, Κινέζοι, Ινκας, Αζτέκοι, Ινδοί, Σουμέριοι, τεράστιοι πολιτισμοί της αρχαιότητας, που πρόσφεραν επίσης πάρα πολλά στην ανθρωπότητα.

Αλλά και στους νεώτερους χρόνους, πολλοί λαοί έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα, Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Αργεντίνοι, ακόμα και οι έξω απο δώ Αμερικάνοι, όλοι μα όλοι οι λαοί κάτι ιδιαίτερο έχουν να δείξουν. Ας σταματήσουμε λοιπόν την πλάκα των "Αρχαίων ημών προγόνων" και ας αναρρωτηθούμε για το τί κάνουμε εμείς εννοώ τί άλλο κάνουμε εκτός από το να λαδώνουμε εφοριακούς, να φοροδιαφεύγουμε, να στήνουμε δίκες, να χτίζουμε στις παραλίες, να κλείνουμε τα ημιυπαίθρια, να βολεύουμε τους δικούς μας στο δημόσιο ή σε καμμιά τράπεζα, να παίζουμε στοίχημα ή lotto και να είμαστε μόνο στο κοκό και πουθενά αλλού.

Ώδε η σοφία εστί.

07/02/2004, 02:57:46
Τρεις "μικρές" παρατηρήσεις:

• Προσοχή στην χρήση των Greeklish. Δεν προωθούνται γενικά σε αυτό τον χώρο Συζήτησης.
  • Προσοχή στις προσωπικές αντεγκλίσεις.
  • Ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο αναφοράς στις Πίστεις και Ιδεολογίες των Συνομιλητών σας!!

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

TyaneasΜέλος
07/02/2004, 09:33:53
quote:
Το εν λόγω εδάφιο του Ζαχαρία, μπορεί να είναι ψευδεπίγραφο, δεν παύει όμως να μας παραδόθηκε από την Εκκλησία του Ισραήλ, όσο ακόμα δεν είχαν απορρίψει τον Χριστό, άρα ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ Π.Δ., είτε σε αγκύλες, είτε όχι.

Τι μας ρε Scorpina?
Ελεος δεν μιλατε σε προβατα!
Δηλαδη παρεδεχεσαι και εσυ και ο Π.Μεταλληνος οτι αυτο το εδαφιο ειναι προσθετο αλλα επειδη ετσι σας παραδοθηκε το κρατατε!
Δηλαδη για ποσο βλακες μας περνατε?
Δυο πραγματα συμβαινουν,
η οντως ειναι προσθετο και ψευτικο αλλα δεν το βγαζετε απο την Π.Διαθηκη γιατι ισως σας εξυπηρετει η το εδαφιο ειναι πραγματικο αλλα μη ξεροντας τι να πειτε τωρα που ο κοσμος ξυπναει μας λετε οτι δηθεν ειναι προιον πλαστογραφιας!
Και στις δυο περιπτωσεις εισαστε υπολογοι γι αυτο κοιταξτε την επομενη φορα και εσυ και ο Μετταληνος να εχετε καμμια καλυτερη δικαιολογια γιατι αυτου του ειδους οι δικαιολογιες δεν πειθουν κανενα.
Και μην ξεχναμε οτι μιλαμε για ιερο βιβλιο που υποτιθεται οτι γραφτηκε και με την παρεμβαση του Α.Πνευματος!

quote:
Μου αρέσει που κόπτεστε για την «ελευθερία» των Ελλήνων από τους Τούρκους! Όταν οι κατακτητές ήταν οι Έλληνες, όταν στη θέση του Χίτλερ ήταν ο Αντίοχος ο Επιφανής, και στη θέση των θυμάτων του ήταν οι Ιουδαίοι, αυτό δεν σας πειράζει; Γιατί άραγε; Επειδή εκεί ο Χίτλερ της εποχής ήταν Έλληνας και τα θύματα ήταν Εβραίοι;

Τουλαχιστον οι Ελληνες της εποχης μεταδωσαν πολιτισμο και να εισαι σιγουρη οτι ολοι οι λαοι που τας κατεκτησε ο Μ.Αλεξανδρος νιωθουνε ευγνομονες.
Βρες μου εναν λαο που κατεκτησε ο Μ.Αλεξανδρος και που να μιλαει αρνητικα σημερα γι αυτον.
Και ποιους Εβραιους σφαξαμε και δεν το ξερω?
Μηπως τους καναμε και σαπουνια τοτε?
Αντε να διαβασεις κανα βιβλιο ιστοριας και μετα ελα να μας κανεις κυρηγμα.
Πολιτισμο δωσαμε και ειναι ευγνωμονες σημερα γι αυτο.
Σε πηρε ο πονος για τους Εβραιους Scorpina?
Φαινεται η Ιουδαικη μητρα δεν σε αφηνει να ησυχασεις!

quote:
Μετά, αναφέρεται η εξοργιστική απιστία των απογόνων τους, καθώς μετά από τόσα θαύματα που είδαν, κάθε τόσο λάτρευαν είδωλα, παρά το Θεό που τους ελευθέρωσε από την Αίγυπτο.

Καλα περα απο την Βιβλιο δεν διαβαζεις τιποτα?
Ποιους ελευθερωσε ο θεος τους Εβραιους?
Μηπως σου μιλησε κανεις για το οτι ητανε λεπροι και τους εστειλε στον αγυριστο ο Φαραω?
Και διαβασε καλυτερα και για τον Μωηση να δεις οτι ητανε Αιγυπτιος και οχι Εβραιος.

quote:
Εάν η Αγία Γραφή και η Εκκλησία αναφέρουν κάποια πράγματα εναντίον των Ελλήνων, (εννοώντας την αρχαία Ελληνική ειδωλολατρική πίστη και όχι το έθνος των Ελλήνων), γράφει πολύ περισσότερα εναντίον των Εβραίων, χαρακτηρίζοντάς τους ως σκληροτράχηλους, γενεά άπιστη και διεστραμμένη, χειρότερους από τα βόδια, τυφλούς και κουφούς, σκληροκάρδιους, γυναίκα πόρνη και μοιχαλίδα, φονιάδες των προφητών, και ακόμα φονιάδες του ιδίου του Υιού του Θεού! Διευκρινίζει μάλιστα, ότι ο Θεός τους επέλεξε ως προπάτορες του Κυρίου Ιησού, ΄΄όχι επειδή ήταν καλύτεροι από τους άλλους λαούς΄΄, αλλά επειδή αγαπούσε τον προπάτορά τους τον Αβραάμ.

Και τι τυχαιο που ειναι να ομιλει μονο για Ελληνες.
Δηλαδη οι Αιγυπτιοι δεν ητανε ειδωλολατρες κατα τους πατερες σας?
Ναι ο Γιαχβε δεν βρηκε αλλο πιο σοφο ανθρωπο πανω στον πλανητη γη παρα τον Αβρααμ!
Δηλαδη τοσοι Ελληνες και Αιγυπτιοι δεν του κανανε?
Για πες μας και κατι σοφο που ειπε αυτος ο μεγαλος σοφιστης Αβρααμ!

quote:
Δίδασκε ο Ωριγένης «την λογικήν και την διαλεκτικήν, ίνα ορθώς σκέπτονται, την φυσικήν ίνα θαυμάζωσι τον Θεό εκ των έργων Του, την αστρονομία, ίνα υψώσι το βλέμμα των προς τα υψηλά, την ηθική, ίνα διαπαιδαγωγή αυτούς και στηρίζη στην αρετή, και τους Έλληνας ποιητάς και φιλοσόφους, ίνα φωτίζη το πνεύμα των και υψώνη δια των υπέρ αληθείας ερευνών αυτών, και έπειτα εισήγαγεν εις την μελέτη των θείων Γραφών, ίνα γνωρίσουν την πλήρη αλήθειαν»
Γρηγόριος Θεολόγος

Οπου μας αρεσει ο Ωριγενης τον δεχοσαστε?
Μιλησε και για μετενσαρκωση και για το οτι η ζωη του Ιησου ειναι μυθος με αλληγορικες εννοιες,αυτα τα δεχεστε?

quote:
πλασμένος να γνωρίσει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη. Ναι, ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητος. Αυτό το έργο είναι η πνευματική κληρονομιά του, αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών».
Περί της Ελληνικής Φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμό, σελ. 12 - 13 Άγιος Νεκτάριος

Εγγενηθη κατα την θεια προνοια διδασκαλος της ανθρωποτητας?
Μα ο εκλεκτος λαος κατα τον Γιαχβε ητανε οι Εβραιοι απο αρχης κοσμου!

quote:
Τι έχεις δημιουργήσει εσύ κύριε Έλληνα που δεν έχω δημιουργήσει εγώ?Αυτό θέλω πολύ να το μάθω!Για ποια από αυτά τα δεινά αγαπητέ μου ευθύνεται ο Θεός και πόσα έχει προκαλέσει η αχάριστη φύση του ανθρώπου?

Βρε αυτη η Ιουδαικη μητρα!
Βλεπω κατηγορεις τους Ελληνες σαν να ανηκεις σε καποια αλλη φυλη!
Δεν μας λες και εμας τελικα που ανηκεις.

Ο θεος Scorpina ευθυνεται μονο για οτι καλο ετσι?
Για τα ασχημα ευθυνεται το μυαλο του ανθρωπου?

quote:
Το πρώτο πράγμα που θέλει πιστεύω να τονίσει, είναι η τάση οικειοποίησης, κοινώς καπελώματος, του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος από τους νεο-ειδωλολάτρες. Λες και εμείς οι Χριστιανοί Έλληνες δεν είμαστε δηλαδή απόγονοι των κακόμοιρων καπελοποιήσιμων Αρχαίων ημών προγόνων, και με ποιά λογική δηλαδή;

Πες φιλε Poet εσυ ως Χριστιανος Ελληνας τι συνεχισεις απο την παρακαταθηκε που σου αφησαν οι προγονοι σου?
Ποια επιστημη ανεπτυξες περισσοτερο και σε ποια φιλοσοφια προχωρησες βαθυτερα?

quote:
τί άλλο κάνουμε εκτός από το να λαδώνουμε εφοριακούς, να φοροδιαφεύγουμε, να στήνουμε δίκες, να χτίζουμε στις παραλίες, να κλείνουμε τα ημιυπαίθρια, να βολεύουμε τους δικούς μας στο δημόσιο ή σε καμμιά τράπεζα, να παίζουμε στοίχημα ή lotto και να είμαστε μόνο στο κοκό και πουθενά αλλού.

Μα οταν πνευματικα εισαι "κοιμισμενος" πως θελεις να ασχοληθεις με κατι αλλο φιλε μου?

«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε

poetΜέλος
07/02/2004, 11:15:58
Πες φιλε Poet εσυ ως Χριστιανος Ελληνας τι συνεχισεις απο την παρακαταθηκε που σου αφησαν οι προγονοι σου?
Ποια επιστημη ανεπτυξες περισσοτερο και σε ποια φιλοσοφια προχωρησες βαθυτερα?

Tyaneas, η ερώτηση νομίζω δεν είναι σαφής. Αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά ή στην Ορθοδοξία;

Η Ορθοδοξία έχει αναπτύξει πολλές τέχνες και επιστήμες. Ιδιαίτερα η Ελληνική Ορθοδοξία κατέχει ηγεμονική θέση έχει πλείστα όσα έργα να παρουσιάσει, αν τη διαχωρήσουμε από την Ορθοδοξία άλλων λαών, όπως των Αράβων ή των Σλαύων ή των Ρώσων που και αυτοί ανέπτυξαν δικό τους πολιτισμό μέσα από αυτήν.

Εγώ προσωπικά απλά προσπαθώ, κάθε φορά για το καλύτερο. Ασχολούμαι με διάφορα, τελευταία προσπαθώ στον τομέα της Αρχιτεκτονικής. Παλιότερα στη μουσική, και στην ποίηση (εξ'ου και το nick). Το αν τα καταφέρνω καλά ή όχι δεν θα το πω εγώ, μάλιστα δεν το ξέρω κι'όλας.

Μα οταν πνευματικα εισαι "κοιμισμενος" πως θελεις να ασχοληθεις με κατι αλλο φιλε μου?

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο σημερινός Έλληνας, το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού δηλαδή, απλά ευδαιμονίζεται. Το θέμα εκτός από ποιοτικό, επειδή υπάρχουν πόλοι αντίστασης στην εκ Δυσμών λαίλαπα, είναι και ποσοτικό γι'αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

07/02/2004, 11:37:02
Skorpina,

ότι έλεγες φίλτατη στο θέμα της περίφημης "επιστολής" καθώς και της "ανυπαρξίας" του χωριού Γάμαλα, ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Επομένως, νομίζω οι αναγνώστες μας μπορούνε να καταλάβουνε ποιάς "σχολής" είσαι

Η κακότητα και η μοχθηρία της "Αγίας Γραφής" ΚΑΤΑ των Ελλήνων είναι ΔΙΑΧΥΤΗ. Και θα το ακούται είτε σας αρέσει ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα περί του ιουδαίου Meshiah ("χριστός" της διήγησης προσπάθησε να καταλάβεις ορισμένα απλά πράγματα.

Και για να σε διευκολύνω στην κατανόηση και την αποφυγή της όποιας κενότητας ενδεχομένως αισθανθείς:

Το πέρασμα απο τον ιουδαϊκό στον "ελληνικό" χριστιανισμό, απο τον ιστορικό εβραίο Ιησού στον μυστικιστικό Ιησού, στο μυθικό πρόσωπο που πήρε τον χαρακτήρα του φανταστικού, τέλειου και ιδανικού αρχέτυπου, συνέβη χάρις στην χριστολογία του Σαύλου-Παύλου, που δέν είναι τίποτα άλλο ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΙΣΜΟΥ.

Συμπιλήματα είναι φίλτατη, συμπιλήματα υπο εξελληνισμένο περιτύλιγμα. Ενα περιτύλιγμα που έντυσε το μαύρο και άχαρο ιουδαϊκό Γιαχβέ με τον μαγευτικό Ελληνικό Λόγο και επιλεγμένη Ελληνική Σοφία.

Το αποτέλεσμα είναι οι εξελληνισμένες έννοιες "Χριστός" και "Ιησούς".

Προσπαθείς αρκετά θα έλεγα, αλλά απλά σε έχει προσπεράσει ο χρόνος....

ΜετρονΜέλος
07/02/2004, 12:22:12
Αγαπητη Scorpina
Λες
Μου αρέσει που κόπτεστε για την «ελευθερία» των Ελλήνων από τους Τούρκους! Όταν οι κατακτητές ήταν οι Έλληνες, όταν στη θέση του Χίτλερ ήταν ο Αντίοχος ο Επιφανής, και στη θέση των θυμάτων του ήταν οι Ιουδαίοι, αυτό δεν σας πειράζει; Γιατί άραγε; Επειδή εκεί ο Χίτλερ της εποχής ήταν Έλληνας και τα θύματα ήταν Εβραίοι;

Γνωριζεις αγαπητη με ποιαν εστω εαν ειναι κατα εσε προφαση ξεκινησε ο Αντιοχος τον εκπολιτισμο τον Εβραιων?? Μηπως επειδη στο ναο του Σωλομοντα βρηκε ενα συμπατριωτη μας τον οποιον τον προοριζανε για σφαχταρι οι τοοοσο σε σενα συμπαθεις Εβραιοι! Μηπως η μαρτυρια οπως μας την μεταφεραι πρωτος ο Απιωνας και κατα δευτερον και ποιο εγκριτος ο Δαμοκριτος Πιερεας του οποιου τα γραπτα βρεθηκαν το 1978 σε ενα μοναστηρι στο ..Αφγανισταν (σε χριστιανικο δεν υπηρχε περιπτωση να βρεθουνε).Αλλα στα γραπτα του Δαμοκριτου λεει οτι αυτο γινοτανε επι πολλα χρονια (να σφαζουνε ελληνες σαν θυσια στον Γιαχβε)
Διατι σιγη Ιχθυος σε αυτο το θεμα η Εκλησια αγαπητη μου θα ηθελα πολυ να ξερω.

07/02/2004, 12:42:10
Skorpina,

σε προηγούμενο σου μήνυμα στον pandokratora, κάνεις αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη και αφήνεις να εννοηθεί πως είσαι έτοιμη να σχολιάσεις/αποδείξεις εδάφια της.

Προφανώς θα εννοείς ότι σχετίζεται με τον Ευαγγελισμό.

Απόδειξε τότε σε παρακαλώ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απο τα όσα πλαστά στοιχεία εμπεριέχονται στην Κ.Δ.και σου παραθέτω παρακάτω.

Στο τέλος του 1ου κεφαλαίου ο Ματθαίος μας μεταφέρει το πώς έγινε η «άσπιλη σύλληψη». Σε αυτό το σημείο ακριβώς δεν παραλείπει να αναφέρει ΚΑΙ την σχετική προφητεία: «ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσιν το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο εστιν μεθερμηνευόμενον μεθ’ημών ο Θεός» (Ι,23)

Βέβαια, το γεγονός ότι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ δεν αποδεικνύεται η άμεση καταγωγή του Ιησού από τον Δαβίδ (μιας και ο Ιωσήφ είναι εκείνος που είναι της «οικογένειας», και συνάμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πατέρας του Ιησού!) έφερε τον γραφιά με την υπογραφή «Ματθαίο» σε αρκετά δύσκολη θέση. Έπρεπε να παντρέψει την εκδοχή των εβραίων προφητών πλην όμως με την «άσπιλη» και «Θεϊκή» φύση που αυτός φαντάστηκε.

Δηλαδή, ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ…

Για να δούμε όμως φίλτατη τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λέει η εβραϊκή Πεντάτευχος:

Διαβάζοντας το επίμαχο κεφάλαιο της «Π.Διαθήκης» θα διαπιστώσουμε ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο «ΜΑΤΘΑΙΟΣ» ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ!

Το επίμαχο εδάφιο βρίσκεται στο βιβλίο του προφήτη Ησαΐα (VII, 14) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ «ΜΕΣΣΙΑ». Η εβραϊκή λέξη «άλμα» που υπάρχει στην προφητεία σημαίνει «ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» και όχι «ΠΑΡΘΕΝΑ» όπως θέλουνε να ερμηνεύουνε οι θερμόαιμοι χριστολόγοι- μοναχοί.

Τώρα, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της λέξης «Παρθένα» και απλά μίας «Νεαρής Γυναίκας», αυτό ας το κρίνουνε όσοι τόσα χρόνια διαβάζουνε μια ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ εκδοχή.

Ο Ησαΐας προφητεύει πως θα γεννηθεί κάποιο παιδί, επτά αιώνες πριν γραφούν τα Ευαγγέλια, και θα το ονομάσουν ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Το παιδί αυτό, σύμφωνα με τον Ησαΐα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ.

Αναγνωρίζοντας οι πλαστογράφοι την ανακολουθία αυτή καταφεύγουνε σε μία γελοία εξήγηση προς τους (αγράμματους και εξαθλιωμένους) οπαδούς τους: παρουσιάστηκε δήθεν στον Ιωσήφ ένας άγγελος και τον διέταξε να δώσει στο παιδί το όνομα Ιησούς, που σημαίνει στα εβραϊκά «Σωτήρας ο Γιαχβέ»! Τόσο καλά.

Είναι αρκετά ξεκάθαρη θα λέγαμε η τάση των γραφιάδων να παντρέψουνε (με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο) τις εβραϊκές προφητείες με τις ανατολικές λατρείες που είχανε σε μεγάλο βαθμό αφομοιώσει.

Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο που στο αρχαιότερο χρονολογικά «Ευαγγέλιο», αυτό του Μάρκου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Η ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ. Είναι φανερό πως τότε δεν είχε ακόμα διαμορφωθεί (ή επικρατήσει) ο μύθος της «επίγειας ζωής».

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην περιγραφή που μας μεταφέρει ο «Ματθαίος» για την φυγή στην Αίγυπτο από τον Βασιλιά Ηρώδη. ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΜΑΡΚΟ». Άσχετα βέβαια με το γεγονός πως ο υποτιθέμενος σφαγέας Ηρώδης ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΗΔΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΥΘΙΚΟΥ ΙΗΣΟΥ….

Η ανάγκη να βαδίσουνε από την μία πλευρά επάνω στις προφητείες και από την άλλη να αποδώσουνε «ερμηνείες», δημιούργησε και την τελική εικόνα του Ιησού που φαντάστηκαν.

Το όλο σκηνικό της γέννησης του, χτίζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις προφητείες της «Π.Διαθήκης». Ο «Ματθαίος» λέει π.χ. πως ο Ιησούς γεννήθηκε στην Βηθλεέμ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΪΑ ΤΗΣ «Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ» που λέει πως ο Μεσσίας έπρεπε να γεννηθεί εκεί.
Και συγκεκριμένα: «και συ, Βηθλεέμ, γη Ιούδα, ουδαμώς ελαχίστη ει εν τοις ηγεμόσιν Ιούδα. Εκ σου γαρ εξελεύσεται ηγούμενος όστις ποιμανεί τον λαόν μου του Ισραήλ» (Κατά Ματθαίον ΙΙ,6)

Επίσης η εγκατάσταση του Ιωσήφ έγινε στη Ναζαρέτ για να συμφωνήσει με κάποια πάλι προφητεία της «Π.Διαθήκης»: «ιδού, θέλεις γεννήσει υιόν και ξυράφιον δεν θέλει αναβή επί την κεφαλήν αυτού, διότι το παιδίον θέλει είσθαι Ναζηραίος εις τον Θεόν εκ κοιλίας μητρός αυτού. Θέλει αρχίσει να ελευθερώνει το Ισραήλ εκ της χειρός των Φιλισταίων» (Κριταί XIII, 5)

Μόνο που για κακή τους τύχη φίλτατη Skorpina ΑΛΛΑ λένε τα σχετικά κείμενα των Εβραίων!

Στο βιβλίο των «Κριτών» αναφέρεται δύο φορές η φράση «Ναζηραίος εις τον Θεόν». Η ρίζα της λέξης «Ναζηραίος» είναι η «Ναζίρ» που σημαίνει «ενάρετος άνθρωπος». Οι άσχετοι όμως πλαστογράφοι όταν γράφανε τα «Ευαγγέλια» τους φαντάστηκαν πως αυτό θα σημαίνει…..τόπο καταγωγής! Τέτοια πόλη ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ…..

Η ασχετοσύνη των πλαστογράφων φαίνεται ξεκάθαρα από το παρακάτω εδάφιο του «Ματθαίου»: «Και ελθών κατώκησεν εις πόλιν λεγομένην Ναζαρέθ, όπως πληρωθή το ρηθέν δια των προφητών ότι Ναζωραίος κληθήσεται» Ο ΤΑΡΤΟΥΦΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ!!

Τέλος, τι ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την φανταστική αναφορά της φυγής του Ιησού στην Αίγυπτο: «Ότε ο Ισραήλ ήτο νήπιον, τότε εγώ ηγάπησα αυτόν και εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου. Όσο εκάλουν αυτούς τόσον αυτοί ανεχώρουν απ’έμπροσθεν αυτών, εθυσίαζον εις τους Βαλαάμ και εθυμίαζον εις τα γλυπτά» (Ωσηέ, ΧΙ, 1)

Με την διαφορά όμως ότι σε αυτό το σημείο ο Εβραίος προφήτης εννοεί ως «υιόν μου» τον λαό του Ισραήλ και OXI κάποιον ΧΥ Μεσσία!
Το επεισόδιο αυτό μπήκε στα «Ευαγγέλια» για να συμφωνήσει η ζωή του Ιησού με τις προφητείες του Ωσηέ.

Έτσι, προκύπτει πολύ απλά ότι όλες οι πληροφορίες που μας μεταφέρονται για την υποτιθέμενη ζωή του Ιησού στη γη ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ «ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ».

Και αυτό διότι χωρίς ταύτιση με τις «προφητείες» των εβραίων ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΙΘΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ????

Για αυτό το λόγο ακριβώς και καθένα από αυτά τα περιστατικά συνοδεύεται από την φράση «και εκπληρώθη το ρηθέν». Ο λόγος? Μα, απευθύνονταν αρχικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε Εβραίους! Απλά είχανε διαφορετική προσέγγιση (στοιχεία από τους «Εθνικούς» και άλλες ανατολίτικες θρησκείες) όπως άλλωστε και πάρα πολλές άλλες ιουδαϊκές αιρέσεις της εποχής τους.

Να "εκπληρωθή το ρηθέν" λοιπόν ή το......σχεδιασμένο???

pandokratorasΝέο Μέλος
07/02/2004, 23:08:00
Sas euxaristo olous filoi mou gi autin tin thermi sumbarastasi
Skorpina thelo mono na sou thumiso kati
Apo tetoies idees alla kai xaraktirismous opos o dikos sou
" K A T H E A S X E T O S "
ksekinisan ola ta deina tis anthropotitas!!
Loipon OXI ston FANATISMO!!!!
NAI ston DIALOGO!!!

Uparxoun TREIS optikes gonies sto thema mas
H MIA einai auti pou blepeis esu
H DEUTERH einai auti pou blepo ego
Kai i TRITH auti pou den blepoume oi DUO mas!!!!

H diafora metaksu emou kai sena einai oti EGO prospatho na do tin triti optiki gonia tou thematos mou eno ESU meneis buthismeni sto skotadi pou sou epebalan ALLOI!!!
Kai ksereis poia eiai i suneisfora mou se auton ton dustixo elliniko lao?
Prospatho mesou dialogou kai epixeirimaton na anoikso ta matia stous omoethneis mou!!DILADI anthropous opos ESU!!!
KSUPNA EPITELOUS GLUKEIA MOU SKORPINA

deksou to xeri boiteias pou sou prosferoume oloi emeis(schwabe,tyaneas,cylight kai oloi....)