ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ** ΣΗΜΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις Πυρκαγιές στην Ελλάδα ** - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ** ΣΗΜΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ για τις Πυρκαγιές στην Ελλάδα ** - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

keraynos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/08/2007, 22:26:38
Πριν από λίγο με πήραν τηλέφωνο από την MRB. Έκαναν τηλεφωνικό γκάλοπ για το αν οι πυρκαγιές επηρέασαν την πρόθεση ψήφου μας!!
Για να μην είμαστε αφελείς και πιστεύουμε σε ασύμμετρες μαλακίες

ΑεροπόςΝέο Μέλος
27/08/2007, 23:33:23
Στήθηκαν καταυλισμοί,διαβάζω σε κάποιες Πύλες, σε Μεσσηνία και Πύργο αλλά δε ξέρω με τα χωριά τι γίνεται.

Δε ξέρω επίσης αν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα.

28/08/2007, 01:44:06
quote:
amalia:

Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως:
Μέσα στον όλο χαμό και την καταστροφή, να βλέπεις να φιγουράρει σε κάθε κανάλι, με ποικίλλες εννοιολογικές ερμηνείες και πολλαπλές χρήσεις, μία φράση που φιλοδοξεί να σταθεί στην ιστορία σαν το φημισμένο "ΟΧΙ" του Μεταξά ή το "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" του Λεωνίδα...

Το κοάν του Βύρωνα Πολύδωρα:
ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ!

Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση, γιατι φοβάμαι ότι οι παραπάνω φράσεις μου πιθανόν να παρεξηγήθηκαν (ίσως θα έπρεπε να μην είμαι τόσο λακωνική )

Ο παραπάνω σχολιασμός μου δεν αφορά την ίδια τη δήλωση και αυτόν που την είπε. Αφορά το μετέπειτα των καναλιών και κάθε μέσου μαζικής ενημέρωσης, καθώς επίσης όλους όσους έσπευσαν να την αποσυμβολίσουν.

Κάποιος πολιτικός περιέγραψε μία κατάσταση με δύο λέξεις, που ο συνδυασμός τους δεν ήταν και τόσο συνηθισμένος και προκάλεσε μιαν άλφα εντύπωση στα αυτιά όσων την άκουσαν. Μετά από λίγη ώρα, τις δύο αυτές λέξεις τις περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι, από είδηση σε είδηση, με διαφορετικές ερμηνείες ή καλύτερα απόπειρες αποσυμβολισμού. Άλλοι μιλάνε για υπόνοιες πολέμου, άλλοι για τρομοκρατικές απειλές, για μυστικά ασύμμετρα σχέδια, κ.ο.κ. Κάποιοι τις παραφράζουν, κάποιοι άλλοι εξοργίζονται με τις δύο αυτές λέξεις, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που φοβούνται ότι κάτι μυστήριο κρύβεται πίσω από αυτά που γίνονται, κάτι που κάποιος ξέρει αλλά δεν το λέει.

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα πανικού, συναισθηματικής έξαρσης, δημοσιογραφικής ηδονής, συνομωσιολογικών σεναρίων, οργής, θλίψης, ταραχής, δύο λέξεις είναι ικανές να πυροδοτήσουν συζητήσεις επί συζητήσεων, υποθέσεις επί υποθέσεων, αντιπαραθέσεις επί αντιπαραθέσεων.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό...!

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

28/08/2007, 02:00:25
quote:
Αεροπός:

Στήθηκαν καταυλισμοί,διαβάζω σε κάποιες Πύλες, σε Μεσσηνία και Πύργο αλλά δε ξέρω με τα χωριά τι γίνεται.

Δε ξέρω επίσης αν υπάρχει άμεση ανάγκη για τρόφιμα.

Είδα κι εγώ πριν από λίγο ένα σχετικό ρεπορτάζ στην τηλεόραση.
Ένας δημοσιογράφος μάλιστα έλεγε, ότι είναι τέτοια η οργάνωση, που έχουν ακόμα και μενού για διαβητικούς!

Για την ώρα πάντως και από όσα έχω δει στη τηλεόραση, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που μένουν ακόμα και μέσα σε νοσοκομεία. Σε κατάσταση σοκ μία κυρία με τρία παιδιά της οποίας το σπίτι έχει καταστραφεί: Την πλησιάζει δημοσιογράφος να τη ρωτήσει με κάθε λεπτομέρεια για την κατάστασή της και για το πως βλέπει το μέλλον της οικογένειάς της μετά από τα τραγικά συμβάντα. Η κυρία τον κοιτάζει με αυτό το ύφος απάθειας, που έχει κάποιος όταν βρίσκεται στο σοκ μιας πολύ μεγάλης απώλειας και απόγνωσης. Δεν ξέρει τι να του πει, αλλά εκείνος συνεχίζει να ρωτά, "τι θα κάνετε τώρα;", "πως νιώθετε;", που θα μείνετε;", "καταστράφηκε τελείως το σπίτι σας;"...

Μετά από μία βδομάδα θα τους ξεχάσουν.
Θα μείνουν ολομόναχοι να κοιτούν τα καμμένα και να περιμένουν στην ουρά για την επιδότηση. Αυτή είναι η πραγματικότητά τους. Αυτή είναι η πραγματικότητά μας και θα πρέπει κάποια στιγμή να την αντικρύσουμε κατάματα για να την αντιμετωπίσουμε.

Ψυχή μου,

28/08/2007, 02:40:35
Οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται να βρέξει!!!
Ένας αριθμός μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα και μιλούν τη γλώσσα μας, έχουν συγκεντρωθεί και προσεύχονται ώστε να βρέξει.
Σε συνέντευξη ένας από αυτούς δήλωσε ότι αν και μουσουλμάνος, εφόσον μοιράζεται τον τόπο αυτόν με τους Έλληνες θεωρεί ότι η καταστροφή τον αφορά κι εκείνον και όλοι μαζί προσεύχονται στον Θεό να βρέξει για να σβύσουν οι φωτιές.

Ψυχή μου,

28/08/2007, 04:53:29
Στην ειδησεογραφία αναφέρθηκε τις τελευταίες ώρες μία πυρκαγιά στην περιοχή Αγκαθωτού Φλώρινας η οποία προήλθε από μεταπήδηση μετώπου από την Αλβανία.

Αυτή η πυρκαγιά θεωρείται, μεταφέροντας από τις δημοσιογραφικές πηγές, πως "δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και ότι είναι ελεγχόμενη".

Ακόμη ανακοινώθηκε ελεγχόμενη εστία φωτιάς στην περιοχή Νέας Κερασούντας του Δήμου Φιλιππιάδας Πρέβεζας η οποία πιθανότατα έχει ήδη αντιμετωπιστεί.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.

----------------------
Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή,
ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία
που έχει ποτέ εμφανιστεί!

28/08/2007, 06:45:27
quote:
Στην ειδησεογραφία αναφέρθηκε τις τελευταίες ώρες μία πυρκαγιά στην περιοχή Αγκαθωτού Φλώρινας η οποία προήλθε από μεταπήδηση μετώπου από την Αλβανία.

Έτσι αποδεικνύεται και το ποιοί κρύβονται πίσω από τις φωτιές. Μα ποιοί άλλοι οι Αλβανοί!

quote:
Το κωμικοτραγικό της υποθέσεως:
Μέσα στον όλο χαμό και την καταστροφή, να βλέπεις να φιγουράρει σε κάθε κανάλι, με ποικίλλες εννοιολογικές ερμηνείες και πολλαπλές χρήσεις, μία φράση που φιλοδοξεί να σταθεί στην ιστορία σαν το φημισμένο "ΟΧΙ" του Μεταξά ή το "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" του Λεωνίδα...

Το κοάν του Βύρωνα Πολύδωρα:
ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ!

Μα, Αμαλία μου, πρέπει να εμπλουτήσουμε και το λεξιλόγιο μας.

Γιατί ποιός είχε ακούσει αυτήν την φράση στο παρελθόν; Ελάχιστοι έως και κανένας! Μια φράση που θα πιπιλίσουν πολλοί στο προσεχές μέλλον. Την άκουσα για πρώτη φορά από το στόμα του Μπούς μετά τις επιθέσεις της 11άτης Σεπτεμβρίου.

Λέτε αυτό να σημαίνει τίποτα;

Ζητάω συγνώμη για τα χαριτολογήματα σε τέτοιες κρίσιμες ώρες αλλά μιας και αναφέρθηκε δεν μπόρεσα να κρατηθώ.

28/08/2007, 07:45:22
Για σεισμική δόνηση που έγινε αντιληπτή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναφέρει αυτήν τη στιγμή η τηλεόραση!
Είναι απίστευτο, λέτε ακόμα και ο Θεός ο ίδιος να είναι στη συνομωσία...?

(Και το σκεφτόμουν νωρίτερα σήμερα: "το μόνο που μας έλειπε, είναι ένας σεισμός...")

Ψυχή μου,

kostakisΜέλος
28/08/2007, 08:04:42
Καλή υγεία σε όλους μας

Παραθέτω το κάτωθι άρθρο-σχόλιο από το site της Ναυτεμπορικής, που υπενθυμίζει σε όλους μας κάποια βασικά πράγματα, όπως τα βιώνουν οι ανταποκριτές δυτικών εφημερίδων που ζουν στην Ελλάδα. Τα σχόλια δικά σας :

quote:
«Μήνες μετά τις φωτιές, μέσα στη νύχτα χτίζονται τα σπίτια. Λίγο αργότερα οι δήμαρχοι τα νομιμοποιούν με την αιτιολογία ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι φτωχοί. Σαν αντάλλαγμα στις δημοτικές εκλογές παίρνουν τις ψήφους των ιδιοκτητών προσωπικά και των μελών της οικογένειας τους».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Γερντ Χέλερ στην ανταπόκρισή του στην Frankfurt Rundschau, σε ένα εκτεταμένο με φωτογραφίες δισέλιδο για τις πυρκαγιές στη χώρα μας.

«Οι καταστροφικές φωτιές αυτού του καλοκαιριού έχουν πολύ μικρή σχέση με την αλλαγή του κλίματος, περισσότερο συνδέονται με την κερδοσκοπία και την διαφθορά. Χωρίς την καταπολέμηση της διαφθοράς δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε», γράφει σε σχόλιό της η αυστριακή εφημερίδα Die Presse «Όταν είναι δυνατόν μετά από φωτιά μια δασική περιοχή να γίνει οικόπεδα ή καλλιεργήσιμη περιοχή, τότε δεν επιτρέπεται να απορεί κανείς για τα αποτελέσματα. Ασφαλώς δεν συνιστούν νέο φαινόμενο οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά το γεγονός ότι έχασαν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, δεν μπορούν να μείνουν έτσι τα πράγματα, διότι τα γεγονότα ξεπερνούν πια το μεσογειακό φολκλόρ και αποκτούν άλλη διάσταση: τώρα πια πρέπει κανείς να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει».

«Οι καμπάνιες του κράτους για την προστασία του δάσους δεν απέδωσαν μέχρι τώρα», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και συνεχίζει: «Δεν γίνεται αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων, όπως εδώ και χρόνια υπόσχεται, ενώ τεράστιοι πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος εμφανίζονται εν μέσω δασικών εκτάσεων από πεύκα. Η Αθήνα των τεσσάρων εκατομμυρίων εγκαταλείπει τα σκουπίδια της σε χωματερές λίγο πιο έξω από το κέντρο της. “Δεν έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους” διαπιστώνει ο Γερμανός συγγραφέας Χούμπερτ Αϊχχάιμ, που ζει εδώ και δεκαετίες μεταξύ Αθήνας και Πελοποννήσου. Στο βιβλίο του “Ελλάδα” επισημαίνει ότι τα περισσότερα δάση παλαιότερα εξυπηρετούσαν κυρίως τη δασοκομία π.χ. η ρετσίνη από τα πεύκα ήταν ένα σημαντικό προϊόν εξαγωγής, μετά την δημιουργία τεχνικής ρετσίνης δεν είχε ζήτηση η φυσική και έτσι τα δάση αυτά εγκατελείφθησαν στην τύχη τους».

«Επιπλέον οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι οι πυρκαγιές π.χ. από κεραυνό ή άλλες φυσικές αιτίες δεν ξεπερνούν το 3% των συνολικών πυρκαγιών, όλες οι υπόλοιπες έχουν σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα.»

«Παράδεισος για εμπρηστές»

«Παράδεισο για εμπρηστές» χαρακτηρίζει την Ελλάδα στην ανάλυσή του στην Tageszeitung ο Γερμανός δημοσιογράφος Νιλς Καντρίτσκε και εξηγεί το γιατί: «Από την άνοιξη καταγγέλλουν οι ειδικοί δασολόγοι και οι οικολόγοι τα κενά στην πρόληψη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Μετά από ένα χειμώνα με ελάχιστες βροχές, αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος πυρκαγιών για το καλοκαίρι. Δεν ανοίχθηκαν όμως στα δάση ούτε νέοι διάδρομοι, ούτε καθαρίστηκαν οι παλιοί όπως θα περίμενε κανείς, σπάνια δε επιθεωρούνται οι δασικοί δρόμοι και έτσι τώρα ήταν μη προσβάσιμοι για την πυροσβεστική.»

«Κάθε χρόνο όμως η κύρια ενοχή για τις φωτιές στα δάση και στις καλλιεργημένες περιοχές επιρρίπτεται σε μια φιγούρα που στις συζητήσεις παίζει έναν αμφιλεγόμενο ρόλο: στους εμπρηστές. Το δάκτυλο που δείχνει όμως τους εμπρηστές αποσπά την προσοχή από κάτι άλλο: από το γεγονός ότι το κράτος δεν έκανε τίποτε για να καταπολεμήσει την εγκληματική αποψίλωση. Πρόσκληση για εμπρησμό συνιστά εξάλλου το γεγονός ότι η Ελλάδα, ως μοναδικό κράτος – μέλος της ΕΕ, δεν διαθέτει εθνικό κτηματολόγιο και ασφαλώς ούτε χάρτη οριοθετημένων δασών και δασικών περιοχών. Ο νόμος για την καταγραφή των δασών και των δασικών εκτάσεων υφίσταται εδώ και 30 χρόνια μέχρι σήμερα όμως έχει ολοκληρωθεί το 6% της καταγραφής. Αλλά ακόμη και αυτές οι ελλείψεις μπορούσαν να καλυφθούν, εάν το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφιζε μόνον ένα νόμο που θα αποτελούνταν μόνον από μια πρόταση: “οι καμένες δασικές εκτάσεις αναδασώνονται χωρίς εξαίρεση και δεν επιτρέπεται ποτέ να μετατραπούν σε βοσκοτόπους ή οικόπεδα”. Αυτό το αίτημα επαναλαμβάνουν οι Έλληνες οικολόγοι εδώ και 20 χρόνια. Καμία κυβέρνηση, συντηρητική ή σοσιαλιστική, δεν κατέθεσε ένα τέτοιο νόμο».

Πηγή: Deutsche Welle

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

maraki8Μέλος
28/08/2007, 08:58:05

Το παραθέτω ώστε να πάμε όλοι μας.
Από την άλλη,δεν ξέρω αν μια σιωπηλή διαμαρτυρία θα ωφελήσει κάπου.Εμείς θα καθόμαστε απ'εξω και τα καθίκια της βουλής θα μας κοιτάνε από τις "κουίντες" του πιο γνωστού θεάτρου της Ελλάδας,και θα μας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Έχω απίστευτη οργή μέσα μου και το μόνο που θέλω είναι να μαζευτούν τα 4 εκατομμύρια της Αθήνας και να τα κάνουν όλα λαμπόγυαλο!!!Και πρώτα πρώτα να κάψουν το σπίτι του αρχι-άχρηστου ***,του ηλίθιου και ανίκανου *** και του φυτού-***.Και μετά το σπίτι του καρεκλοκένταυρου *** και του ξεφτιλισμένου ***.Και στο τέλος όλων των υπολοίπων πολιτικών που βγήκαν χτες σε εκπομπές και αλληλοκατηγορούσε ο ένας τον άλλο και είχαν το θράσος να χρησιμοποιούν τους ανθρώπους,τους συνανθρώπους και συμπατριώτες μας που πέθαναν...Ντροπή κι αίσχος!!!Και πάνω από όλα,ντροπή σε εμάς που δείχνουμε για άλλη μια φορά πόσο πρόβατα είμαστε αλλά και πόσο εαυτούληδες.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙς ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑ,ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ....

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

--------------------------------------------------------
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα και αφαιρέθηκαν
οι αναφορές σε συγκεκριμένα πολιτικά
πρόσωπα.
Αντιλαμβανόμαστε και συμπαρατασσόμαστε
με την οργή που διακατέχει το έθνος μας
αυτή τη στιγμή, όμως δεν πιστεύουμε πως
η έμφαση στο μένος εναντίον προσώπων
μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα και
ουσιαστικά.
Μάλιστα σε περιπτώσεις όπου για δεκαετίες
ολόκληρες, οι καταστροφικές νοοτροπίες
και τα "εγκλήματα" της ανοργάνωτης και
ανάλγητης πολιτικής εξουσίας εναντίον
της κοινωνίας και του ίδιου του μέλλοντος
της χώρας δεν έχουν ακριβώς ονοματεπώνυμο.
Μόνον οι "ταμπέλες" και τα "χρώματα" αλλάζουν.
Το "τέρας" αυτό που αδιαφορεί για τον Άνθρωπο
και το πραγματικά κοινό συμφέρον έχει όμως
την ίδια πάντα φύση.
Τέλος η γνώμη μας είναι ότι σίγουρα δεν
φταίνε όλοι και δεν φταίνε όλοι το ίδιο.
Επέμβαση: 28/8/2007 , 22:40
--------------------------------------------------------