ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
28/01/2010, 20:33:06
Ακριβώς, καλέ μου Εαρινέ, κάθε πράγμα, έχει την διαφορά του...Φτάνει να μπορούμε, κι όλας, να την διακρίνουμε...Όποιος μπορει, τέλος πάντων...
Αν κατάλαβες(αυτό είναι υπερβολή),λέω ότι αν ήταν ασυναρτησίες, δεν θα το διάβαζαν τόσα δις και να τα πιστεύουν σαν θρησκεία τους....
Φαντάζομαι,διαφωνείς...Ε;...
28/01/2010, 23:03:34
quote:

Ακριβώς, καλέ μου Εαρινέ, κάθε πράγμα, έχει την διαφορά του...Φτάνει να μπορούμε, κι όλας, να την διακρίνουμε...Όποιος μπορει, τέλος πάντων...
Αν κατάλαβες(αυτό είναι υπερβολή),λέω ότι αν ήταν ασυναρτησίες, δεν θα το διάβαζαν τόσα δις και να τα πιστεύουν σαν θρησκεία τους....
Φαντάζομαι,διαφωνείς...Ε;...

Δεν έχεις καταλάβει καλά κάποια πράματα μου φαίνεται φίλε μου!

Προσωπικά θα ήμουν ο τελευταίος σε τούτο τον κόσμο , που θα έλεγα σε οποιονδήποτε άνθρωπο αυτό είναι καλό ..διαβασέ το ή αυτό είναι σωστό ή καλό..!

Πρόκειται για επιλογή του καθενός και δικαιωμά του..ασφαλώς!

Και ασφαλώς είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου , να τοποθετείται πάνω σε διάφορα θέματα και σε αυτό που αφορά τις θρησκείες γενικότερα!

Δεν σε έκρινα ποτέ προσωπικά και για την πίστη σου -περί αυτου πρόκειται- και όπως έχω απο την αρχή που πρωτομπήκα στο φόρουμ πεί..άλλο πιστός και άλλο θρησκεία!

Επι προσωπικού δεν θέλω να μπαίνω σε διαδικασία και έχω την αίσθηση ότι είναι λάθος -προσωπική μου εκτίμηση αλλα και πεποίθηση- ...αλλα πάνω σε ιδέες ..θρησκείες και γενικότερα θέματα , ασφαλώς και έχω και έχουμε όλοι και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο!

Όταν λέω ότι ο χριστιανισμός δεν μπορεί να μιλήσει σε εσωτερικά δρώμενα του υοκειμένου άνθρωπος , δεν λέω ο Βαγγέλης ..δεν λέω ο τάδε ή ο δείνα..αναφέρομαι στο δόγμα και περιμένω ασφαλώς απαντήσεις αντί για συναισθηματικές φορτίσεις και διάφορα σχόλια που δεν χρειάζεται να αναφέρω..όλοι τα γνωρίζουμε..

Με ρωτάς συνέχεια ..τι πιστεύω και ξανα πάλι τι πιστεύω..λές και θά'πρεπε οπωσδήποτε να είμαι κάπου ενταγμένος , διαφορετικά κάτι δεν πάει καλά με μένα..κάπως έτσι δεν το λές , αν κατάλαβα καλά???

Θα σου πώ λοιπόν το εξής και είναι η μόνη αλήθεια:"Δεν προσκύνησα στην ζωή μου κανέναν και εννοώ απο κάποιο χρονικό σημείο και μετά ασφαλώς , διότι υπήρξα ως παιδί "θεοφοβούμενο και θεοσεβούμενο" αποτέλεσμα ενός προστακτικού γονεικού λόγου αλλα και γενικότερα ενός κοινωνικού, που δεν άφηνε περιθώριο αμφισβήτησης για την αλήθεια και ορθότητα της επικρατούσας θρησκείας.

Όμως κάποια στιγμή φίλε μου απογαλακτίσθηκα..άρχισα να διαβάζω και να έχω πρόσβαση σε γνώσεις και στην έρευνα και άρχισα να αναθεωρούνται πολλά εντός μου..και πλέον δεν έχω καμμιά αυταπάτη για την απατηλότητα όλων όσων πρεσβεύει και επικαλείται το όλο οργανωμένο σύστημα εκκλησία .

Αυτό όμως δεν απευθύνεται σε σένα ως μνεία και σε κανέναν πιστό αλλα στο δόγμα χριστιανισμός και γενικότερα θρησκεία!

Ασφαλώς και δεν μπορώ να πιστέψω και να δεχθώ τον Αδάμ και την Εύα ως πρωτόπλαστους και τα κωμικοτραγικά του Κάιν και του Άβελ ... αυτά είναι παραμυθάκια!

Πάμπολες φορές έχω ρωτήσει και έχω ξανα-ρωτήσει ...:"Πώς μπορεί κάποιος να διατείνεται , ότι μπορεί να μιλάει για τον άνθρωπο ...ενώ δεν έχει καμμιά γνώση για το υποκείμενο άνθρωπος και τις εσωτερικές "λειτουργίες" και δρώμενα???"

Είναι εύλογη αλλα και λογικότατη η ερώτηση και δεν αποτελεί κριτική ή επιθετικότητα εναντί σου!

soul

28/01/2010, 23:56:52
τρεχα....

quote:
...λέω ότι αν ήταν ασυναρτησίες, δεν θα το διάβαζαν τόσα δις και να τα πιστεύουν σαν θρησκεία τους....

Εντάξει τώρα.

Μην τους παρεξηγείς, υπάρχουν και άνθρωποι... που έχουν περιορισμένες δυνατότητες κρίσης.

Αφού δεν είναι ικανοί να ψάξουν, το μόνο που τους μένει είναι να πιστεύουν.

Άλλωστε κανείς δεν "πιστεύει" τσάμπα, απ' ό,τι φαίνεται, όλοι έχουν τους λόγους τους να προσποιούνται τους πιστούς...

Σωστά;;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

makforΜέλος
29/01/2010, 09:41:59
ποσα ΔΙΣ δηλαδη ?

γιατι οσο και προσπαθω πανω απο 800 εκατομυρια ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΩ και το 800 με πολυ προσπαθεια καθως μετραω πχ και εμανα στο γενικο πλυθησμο της ελλαδας ... για καντε μια προσπαθεια να μας ΔΕΙΞΕΤΑ τα μερικα ΔΙΣ ... μερικα ΔΙΣ ειμαστε ΟΛΟΙ βγαλτε κινεζουν , ινδους , πακιστανους , αραβες , αφρικανους κτλπ να δουμε τι μενει ρε παιδι μου τελικα ...

γιατι αμα ειναι να ανεβαστε τα νουμερα το καντε με κλειστα τα ματια ... μερικα ΔΙΣ ... σωπα ρε μεγαλε μαθηματικε

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

29/01/2010, 10:38:38
Φίλε μου makfor, καταλαβαίνω ότι δεν υπολογίζεις τον χρόνο και βλέπεις μόνο τι γίνεται σημερα και πως το αντιλαμβανεσαι εσύ, αλλά, η ανθρωποτητα, δεν αποτελείται μόνο απο μας, για να σε ενημερώσω..Αποτελείται κι απο όσους περάσαν, απο τη ζωή αυτή και έχουν αιώνια ψυχή, οι άνθρωποι των προηγουμένων εποχών..Τι λές; Έχουν δικαιώματα, να έιναι εκατομμύρια χριστιανοί, και δις, ή πρέπει να σου πάρουν την άδεια;
Ρε λίγη λογική,εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα....Μετά τι θα σε κάνουμε;Δεν θα σε πιστεύει κανείς,σε τίποτε, απο ότι λές...Κόψε τις κοτσάνες...
Καλέ μου Εαρινέ, αφού δεν ξέρεις τι πιστεύεις, δνε νομίζεις θα ήταν καλύτερα, να έκοβες τις κοτσάνες του στύλ," πως μπορεί κάποιος να μιλάει για τον ανθρωπο, όταν δεν ξέρει τιποτε γ αυτον...."
Δεν ξέρω φίλε μου, ποιός ειναι αυτός ο ...εξωγήινος, που μιλάει για ανθρώπους, ενώ δεν γνωρίζει...Αν τον βρείς, πες μου, δίνουν καλά λεφτά για ..εξωγήινους...
Διαπιστευτήρια γνώσης, "ο Εαρινός"....Πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος, απο που ρε παιδιά θα παρουμε;
Καραλόλλλλ!!!!
Καλέ μου Γιάπετ, το ξερω ότι είστε λίγοι, πρέπει να βγάλετε τους άλλους..χαζούς, για να το παρετε αποφαση, ότι είστε γραφικοί;
Τόσοι άνθρωποι, πιστεύουν και σεις,δεν τους σέβεστε καν...Τον συνανθρωπο σας...Τι πιστευετε, επιτέλους;
Τόση διάκριση;
29/01/2010, 11:46:05
quote:

Φίλε μου makfor, καταλαβαίνω ότι δεν υπολογίζεις τον χρόνο και βλέπεις μόνο τι γίνεται σημερα και πως το αντιλαμβανεσαι εσύ, αλλά, η ανθρωποτητα, δεν αποτελείται μόνο απο μας, για να σε ενημερώσω..Αποτελείται κι απο όσους περάσαν, απο τη ζωή αυτή και έχουν αιώνια ψυχή, οι άνθρωποι των προηγουμένων εποχών..Τι λές; Έχουν δικαιώματα, να έιναι εκατομμύρια χριστιανοί, και δις, ή πρέπει να σου πάρουν την άδεια;
Ρε λίγη λογική,εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα....Μετά τι θα σε κάνουμε;Δεν θα σε πιστεύει κανείς,σε τίποτε, απο ότι λές...Κόψε τις κοτσάνες...
Καλέ μου Εαρινέ, αφού δεν ξέρεις τι πιστεύεις, δνε νομίζεις θα ήταν καλύτερα, να έκοβες τις κοτσάνες του στύλ," πως μπορεί κάποιος να μιλάει για τον ανθρωπο, όταν δεν ξέρει τιποτε γ αυτον...."
Δεν ξέρω φίλε μου, ποιός ειναι αυτός ο ...εξωγήινος, που μιλάει για ανθρώπους, ενώ δεν γνωρίζει...Αν τον βρείς, πες μου, δίνουν καλά λεφτά για ..εξωγήινους...
Διαπιστευτήρια γνώσης, "ο Εαρινός"....Πιστοποιητικά εθνικού φρονήματος, απο που ρε παιδιά θα παρουμε;
Καραλόλλλλ!!!!
Καλέ μου Γιάπετ, το ξερω ότι είστε λίγοι, πρέπει να βγάλετε τους άλλους..χαζούς, για να το παρετε αποφαση, ότι είστε γραφικοί;
Τόσοι άνθρωποι, πιστεύουν και σεις,δεν τους σέβεστε καν...Τον συνανθρωπο σας...Τι πιστευετε, επιτέλους;
Τόση διάκριση;

Περίμενα απο σένα μια ώριμη και μια απάντηση που να δίνει μια λογική εξήγηση και όχι διανθιστολίσματα απο κοσμητικά επίθετα και επιθετικούς προσδιορισμούς έναντι των ανθρώπων με τους οποίους μπορεί να μην συμπίπτουν οι απόψεις σου αλλα σε κάθε περίπτωση είναι εκείνοι που είναι συνδίκτυοί σου -τουλάχιστον- και εκείνοι που σου κάνουν παρέα καθημερινά!

Το γεγονός ότι πουθενά το δόγμα χριστιανισμός δεν αναφέρει ούτε ΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όλων όσων διαδραματίζονται στην άλλη σκηνή , αυτήν του υποσυνειδήτου μέλλεται να είναι και η πίστη των ανθρώπων -μελλοντικά αλλα και τώρα- ότι όλα όσα ευαγγελιζόταν -οι θρησκείες γενικότερα-ήταν απλά φαντασίες αλλα εικασίες κάποιων επιτηδείων ρασοφόρων για ιδιοτελείς και μόνο σκοπούς και επιδιώξεις ομού με το γενικοτερο πολιτι-οικονομικό σύστημα , προκειμένου να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους!

Στο έχω ξανα-πεί ... οι "αντιρρησίες" δεν είναι οι εχθροί σας αλλα φυσικό επακόλουθο των αδυναμιών του συστήματος θρησκείας να δώσει σαφείς απαντήσεις και όσο αυτό θα συνεχίσει θα πολλαπλασιάζονται και οι "σκεπτικιστές" αλλα και οι αντιρρησίες ..!

Αυτά είνα αποτελέσματα και φυσικό επακόλουθο των αδυναμιών των δογμάτων -θρησκευτικών- και όχι προβληματική νοητική διεργασία των ανθρώπων!

Αν θές δέσ'το , όχι εσύ προσωπικά αλλα οι θρησκευτικοί σας "ταγοί" για το δικό σας καλό!

Εδώ απλά συζητάμε και τίποτ'αλλο , αλλα μην εθελοτυφλείτε διότι θα βρεθείτε λίαν συντόμως προ εκπλήξεων!

Αυτά έχω γι'αλλη μια φορά να πώ και με πολύ καλή διάθεση!

soul

makforΜέλος
29/01/2010, 11:51:57
να μιλας για οσα ξερεις ... για οσα δεν ξερεις ΑΣΤΟ καλυτερο .... το τι καναν αυτοι στο παρελθον δεν το ξερεις και ο λογος σου ειναι ο τελευταιος που θα ζητουσε καποιος ...

εαν δεχτω το σκεπτικο σου (του παραλογου) τοτε οσοι δεν δεχονται την ΚΔ ειναι κατι ΤΡΙΣ !!! αρα ποιος εχει δικιο τωρα ? τα ΔΙΣ ή τα ΤΡΙΣ ??? ααα ??? για σκεψου λιγο ???

ΞΥΠΝΑ ομως γιατι κοιμασε ... εαν μου πεις ποσοι ελληνες το 1900 , το 1800 το 1400 και το 1000 ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ Η Κ.Δ , ποσοι απο αυτους τους αγραματους ειχαν ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ...(να μη παω και στην ευρωπη και στους εκει αγραμματους με την ιερα εξεταση, ουτε οτι αλλιως δεχεσσε εσυ την ΚΔ και αλλιος ο καθολικος οπως και οι χιλιαδες αιρεσεις !!!!!!!) θα δεχτω οτι εχεις καθε δικιο να μιλας για ΔΙΣ (αλλα ξαναλεω ΤΟΤΕ οι αλλοι , αυτοι που δεν την δεχονται ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΣ !!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ... για ρωτα ποσοι ελληνες ΣΗΜΕΡΑ εχουν ΔΙΑΒΑΣΕΙ την καινη διαθηκη ? ολοι την ξερουν σαν παραμυθακι που λενε στο σχολειο ... ποιος την ΔΙΑΒΑΣΕ ? ποιος την ΜΕΛΕΤΗΣΣ ??? ποιος την ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ??? ολοι στο κουβα για να σου βγουν τα νουμερα ??? εγω την διαβασα .. οχι δε μπηκα σε βαθος ... αλλα την απεριψα γιατι δεν μου αρεσε τα οσα ελεγε μιλαει για ΦΟΒΟ και δεν γουσταρωτα θριλερ ... δικαιωμα μου ...

και εαν θες εκτιμηση, να σου κανω εγω , εαν ειναι 1.000.000 οσοι εχουν μελετησει ανα το κοσμο και απο γραφης της την καινη διαθηκη και την κατανοησαν και την ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ να πεις και ευχαριστω ... και εσυ δεν εισαι μεσα σε αυτους ... !!!

και για να ξεαθαρισουμε κιολας τα πραματα , εσυ την εχεις μελετηση , την κατανοησες , την πιστεψες και εισαι καλος χριστιανος ? μη μου απαντας την απαντηση δωστη σε εσενα και σκεψου πριν ολα τα μυνηματα μισους που εχεις βαλει εδω μεσα ... αντε στον πνευματικο σου για εξομολογηση και μετα ξανα μετρα τα κουκια σου!!!

ρε συ μεχρι το 1950 οι αναλφαβητοι ξεπερνουσαν το 50% τι λεμε τωρα ... μαθε να σκεφτεσαι πριν πεις κατι !!!! θα μου πεις εαν σκεφτουσουν θα ελεγες οσα λες ? ... μιλας και για λογικη τρομαρα σου !!! ασε που μας τσουβαλιαζεις ολους ... γιατι οι καθολικοι αλλιως αντιλαμβανονται την καινη διαθηκη οχι οπως τα λες εσυ , ακομη και οι ορθοδοξοι ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΣΕΝΑ !!! εσυ αποτελεις αιρεση των ορθοδοξων !!!!

και για να μαθαινεις , απο το 50.000 πχ , υπολογιζεται οτι εχουν γεννηθει 106,456,367,669 ανθρωποι (του ειδους μας παντα και ωστε να βγαινουν τα νουμερα τα σημερινα αλλα και παλαιοτερων πληροφοριων που εχουμε) , απο αυτους σχεδον οι μισοι γεννηθηκαν ΠΡΙΝ ΤΟ 0 ή 1μχ (περιπου 48 ΔΙΣ και ο λογος απλος καθως ζουσαν λιγο , γεννουσαν πολυ, πεθαιναν ευκολα!!!) !!!! τωρα σκεψου ποιοι ειναι πλειοψηφια απο μονο σου δε θελεις φανταζομαι βοηθεια ...

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

29/01/2010, 12:08:14
Προς φιλο makfor: Εδώ και κάτι αιώνες, έχουν ανακαλυφθεί όλα....Μην το κουράζεις τζάμπα...Δεν θα ανακαλύψεις, καμιά νέα ήπειρο....Ούτε θα υπάρχει Αμέρικος Βασπούκιος μαζί σου....
Συνελθε, ...Κολόμβε....
Και καλά τώρα, να κάτσω να συζητήσω μαζί σου, τι ξέρω;Με ποιά έννοια;
Γιατι σου είπα εγώ ποτέ, ότι ξέρεις για τι μιλάω;Ξέρω ότι είσαι ημιμαθής....Για αυτο δεν σε παρεξηγώ...Μην τα κάνουμε όλα παιδική χαρά....
Και μην ξεχνάς, ότι ξέρω: "Όσα δεν φτάνει η αλέπου, τα κάνει αγουρίδες...."
Εαρινέ,ελπίζω κάποτε να μάθες να απαντας και για σένα,οπως προσπαθείς να απαντήσεις για τους άλλους..Αλήθεια, πληρώνεσαι γι αυτό;Σπασμένο τηλέφωνο και εγωισμός, στο διαπασών....
Διακοπές του νου, είσαι για μένα, φίλε μου, με ξεκουράζεις, διαβάζοντας σε...
makforΜέλος
29/01/2010, 12:24:35
αχα... αχα... οκ .. καταναοητη η απαντηση σου .. πληρεστατη και τεκμιριωμενη ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ... απαντησες σε ολα με την μια ... οπως κανεις παντα , ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ...αυτο ακριβως δειχνεις το ποσο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ...

ΜΑΘΕ και μη μιλας για ΟΤΙ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ !!! κατσε εκει στα ιερα σου βιβλια και μη μιλας για τιποτα αλλο .. εκτιθεσαι ... ΔΙΣ ... οχι ΤΡΙΣ ... μαυροματη εεε μαυροματη !!!

ακομη και τα ντουβαρια περισσοτερα απο σενα ξερουν ... δε λυπαμαι εσενα , τα παιδια σου λυπαμαι ... αλλα εαν ισχυει η εξελιξη τοτε απο εκει θα τόβρεις χαχαχαχα να το θυμασαι αυτο

μετα μου λεει ο εαρινος οτι σε παρεξηγω ... και εχει δικιο .. πως να παρεξηγησεις το απολυτο κενο , την σχιζοφρενεια ή το ψυχωσικο ανθρωπο ? θεραπεια θες ... βασανιζεσαι τζαμπα στο ξανα ειπα ...

[

]

D.P.J. 10Μέλος
29/01/2010, 13:28:42
quote:
trexagireve
αλλά, η ανθρωποτητα, δεν αποτελείται μόνο απο μας, για να σε ενημερώσω..Αποτελείται κι απο όσους περάσαν, απο τη ζωή αυτή και έχουν αιώνια ψυχή, οι άνθρωποι των προηγουμένων εποχών..Τι λές; Έχουν δικαιώματα, να έιναι εκατομμύρια χριστιανοί, και δις, ή πρέπει να σου πάρουν την άδεια;

Με αυτή τη λογική , είναι πολλά περισσότερα τα ....δις αυτών που δεν πιστεύουν και δεν πίστεψαν στο παρελθόν "στην μοναδική εβραιοχριστιανική αλήθεια" ...
Ορίστε...... ;

29/01/2010, 18:12:09
Δεν με πειράζει ρε φίλε makfor, που δηλώνεις άσχετος....
Συμβαίνει να ασχολούνται άσχετοι, με όλα, πλειστάκις...Δεν σε παρεξηγώ εγώ....Αλλά, ρε φιλε,αφού λές βλακείες, το να κρίνεις τον άλλο, που προσπαθεί να μιλήσει, εσύ με την ελαφρύτητα σου, πως μπορείς να νοιώθεις τον εαυτό σου, ωραίο και σωστό και τον άλλο λάθος;Και το θέμα;Δεν έχει σημασία;Έχει μόνο το πως βλέπει ο ένας τον άλλο;
Τόσος εγωισμός;
Αθεράπευτος!!!!!
Προς DPJ10: Αυτοί, που δεν ξέρανε πριν, διακιολογούνται,αυτοι που μάθανε μετράνε.....Κι ήταν πολλοί...Ξέρεις τι λέω....Αυτό να ξέρεις, ότι ότι είπα,ισχύει για όσους ασχολούνται με την αλήθεια...
29/01/2010, 19:21:48
quote:

Δεν με πειράζει ρε φίλε makfor, που δηλώνεις άσχετος....
Συμβαίνει να ασχολούνται άσχετοι, με όλα, πλειστάκις...Δεν σε παρεξηγώ εγώ....Αλλά, ρε φιλε,αφού λές βλακείες, το να κρίνεις τον άλλο, που προσπαθεί να μιλήσει, εσύ με την ελαφρύτητα σου, πως μπορείς να νοιώθεις τον εαυτό σου, ωραίο και σωστό και τον άλλο λάθος;Και το θέμα;Δεν έχει σημασία;Έχει μόνο το πως βλέπει ο ένας τον άλλο;
Τόσος εγωισμός;
Αθεράπευτος!!!!!
Προς DPJ10: Αυτοί, που δεν ξέρανε πριν, διακιολογούνται,αυτοι που μάθανε μετράνε.....Κι ήταν πολλοί...Ξέρεις τι λέω....Αυτό να ξέρεις, ότι ότι είπα,ισχύει για όσους ασχολούνται με την αλήθεια...

Λόγια , λόγια , λόγια ρε φίλε Βαγγέλη..!

Μια απάντηση ...μα μιά , σε όσα σε ρωτάω δεν έχω πάρει...!

Πώς μιλάει η εκκλησία για τον άνθρωπο ενώ έχει πλήρη ...ΜΑ ΠΛΗΡΗ..άγνοια φίλε μου..?

Απαντησέ μου και δείξε μου ότι κάνω λάθος ... κάντο!

soul

29/01/2010, 19:30:04
Τι να σου πω ρε Εαρινέ, πάθανε πλάκα οι της εκκλησίας, αφού εσύ τους απέκλεισες...Που να ξαναμιλήσουν...Δεν μου λές τους διέγραψες, ή απλά τους ειπες ότι δεν μπορούν να μιλάνε για τους ανθρώπους, που είναι οι ίδιοι;
Καλά ρε, καταλαβαίνεις τι γράφεις, ή σου ξεφεύγουν; Ποιός άλλος να μιλήσει για τον άνθρωπο,εκτός απο ανθρώπους, που ασχολουνται με τον άνθρωπο,στον χώρο που πάει να βρει τον Θεό και τον εαυτό του;...Η που@@να της γωνίας;
Μήπως τελικά, σε παιρνω πολύ στα σοβαρά;
Και περιμένω να μου πεις, ποιός θα μιλάει για τον άνθρωπο κατά την απόψη σου,αλλά κανόνισε να έχει και δικαίωμα να μιλάει..Όχι η που@@να της γειτονιας, είπαμε...Εντάξει;
Θα περιμένω, μερικά ....χρόνια, να μου απαντήσεις...
29/01/2010, 19:36:55
quote:

Τι να σου πω ρε Εαρινέ, πάθανε πλάκα οι της εκκλησίας, αφού εσύ τους απέκλεισες...Που να ξαναμιλήσουν...Δεν μου λές τους διέγραψες, ή απλά τους ειπες ότι δεν μπορούν να μιλάνε για τους ανθρώπους, που είναι οι ίδιοι;
Καλά ρε, καταλαβαίνεις τι γράφεις, ή σου ξεφεύγουν; Ποιός άλλος να μιλήσει για τον άνθρωπο,εκτός απο ανθρώπους, που ασχολουνται με τον άνθρωπο,στον χώρο που πάει να βρει τον Θεό και τον εαυτό του;...Η που@@να της γωνίας;
Μήπως τελικά, σε παιρνω πολύ στα σοβαρά;
Και περιμένω να μου πεις, ποιός θα μιλάει για τον άνθρωπο κατά την απόψη σου,αλλά κανόνισε να έχει και δικαίωμα να μιλάει..Όχι η που@@να της γειτονιας, είπαμε...Εντάξει;
Θα περιμένω, μερικά ....χρόνια, να μου απαντήσεις...

Δεν απάκλεισα προσωπικά κανέναν ...οι ίδιοι αποκλείσθηκαν ή μάλλον τα γεγονότα απέδειξαν ότι δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ!

Δεν έχουν γνώση για το υποκείμενο-ανθρωπος και δεν γνωρίζουν εσωτερικά δρώμενά του..ΚΑΜΜΙΑ!

Η επιστήμη της ψυχολογίας και της νευροψυχολογίας είναι η @@@@@@@ της γειτονιάς φίλε μου Ευάγγελε???

soul

Edited by - Εαρινός on 29/01/2010 19:48:23

29/01/2010, 19:50:47
Ποια ...νευροψυχολογία,αγόρι μου γλυκό;Χθές γεννήθηκε, ακόμη δεν περπάτησε, .....ντοκτορά της έδωσες;Η εκκλησία, όμως, παρά το ότι έχει εκατομμύρια πιστούς, ανθρώπους, δεν δικαιούται....Πας καλά ρε φίλε;
Και ναι ρε φίλε,η όποια νευροψυχολογία σου, είναι η π@@@να της γειτονιάς...Γιατί, για να βγάλει χρήμα, θα ....γ@@@θεί...Κατάλαβες;
29/01/2010, 21:34:15
quote:

Ποια ...νευροψυχολογία,αγόρι μου γλυκό;Χθές γεννήθηκε, ακόμη δεν περπάτησε, .....ντοκτορά της έδωσες;Η εκκλησία, όμως, παρά το ότι έχει εκατομμύρια πιστούς, ανθρώπους, δεν δικαιούται....Πας καλά ρε φίλε;
Και ναι ρε φίλε,η όποια νευροψυχολογία σου, είναι η π@@@να της γειτονιάς...Γιατί, για να βγάλει χρήμα, θα ....γ@@@θεί...Κατάλαβες;

Λυπάμαι που ένα τόσο ευσεβές άτομο αναγκάζεται να προβαίνει σε αήθεις εκφράσεις και ακατάσχετο υβρεολόγιο ...δείγμα του πόσο σε ενέπνευσε η πίστη σου και τα όσα ευαγγελίζεται!

Απορώ πόση διαφορά έχει ένας κοινός υβριστής απο ένα ευσεβή και πράο χριστιανό...καμμιά θα έλεγα , αντίθετα μπορεί -εκείνος- να είναι και λίγο μορφωμένος!

Θα σε παρακαλούσα να μην βρίζεις και ειρωνεύεσαι αλλα να συμμετέχεις σε έναν ήρεμο και με καλή διάθεση διάλογο..

soul

30/01/2010, 02:04:29
quote:
europaios2
Γιατί? έγραψα εγώ πουθενά το αντίθετο για τους Έλληνες ή τους Ελληνιστές? αν ναι να μου το υποδείξεις.

Εσύ μπορεί να μην έγραψες , αλλά αυτοί γράφουν κάτι τέτοιες μαλακίες για τον Ιορδάνη και την ελληνική καταγωγή του Χριστου και των αποστόλων , μέχρι και την Παναγία πάνε να βγάλουν Ελληνίδα .
quote:
europaios2
Εγώ στην τσουτσού τους ή σε αυτό που σαίρνει καράβια, δεν ήμουν για να γνωρίζω και να είμαι απόλυτος....
Όσον αφορά το σε ποια τάξη ανήκαν, ούτε αυτό μπορεί να μας το πει κανείς....γιατί αν λάβουμε υπόψη μας το ότι οι συναγωγές ήσαν γεμάτες από Ελληνιστές θα πρέπει αξιωματικά να υποθέσουμε, ότι όλοι αυτοί ήσαν του Πανεπιστημίου.
Για άνοιξε πάντως μια εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα Ελληνιστές....να δεις τι λέει...

Το να ανήκει κάποιος στην ανώτερη ή την μεσαία κοινωνική τάξη είναι θέμα περιουσιακών στοιχείων και όχι κατ’ ανάγκη πανεπιστημιακής παιδείας και θρησκευτικότητας .
Τι λέει ρε μεγάλε η εγκυκλοπαίδεια ; Ότι οι αγράμματοι ψαράδες και οι χαμάληδες των λιμανιών , που δεν ήξεραν καλά καλά ούτε τα εβραϊκά , ήταν ελληνιστές και σύχναζαν σε λουτρά και γυμναστήρια ;;;
quote:
europaios2
Εκτός του Ματθαίου τα πρώτα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά.
Τα ευαγγέλια γράφτηκαν ελληνικά από έλληνες αντιγραφείς που μάζεψαν τις σκόρπιες προφορικές και γραπτές παραδόσεις και τις μετέφρασαν στα ελληνικά , οι άνθρωποι αυτοί όπως αποδεικύεται και από το περιε χόμενο των ευαγγελίων , δεν είχαν ιδέα ούτε από τα ήθη και τα έθιμα των Εβραίων , ούτε από την μορφολογία του εδάφους .
quote:
europaios2
Όσο για τη Ναζαρέτ αυτή υπήρχε και π.Χ. το ότι δεν την αναφέρει ο Ιώσηπος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχε, αφού ήταν ιστορικός και όχι γεωγράφος.
Μέσα από τα Ευαγγέλια μαθαίνουμε ότι ήταν ένα μικρό και άσημο χωριό...κάτι σα συνοικία δηλαδή.

Το σκέφτηκες πολύ για να βρής αυτή την δικαιολογία ; Ρε φίλε είναι δυνατόν ο Ιώσηπος να περιγράφη και το πιό ασήμαντο χωριό και να μην αναφέρει την Ναζαρέτ ; Πόσο μικρή ήταν σαν το «Γιαχνί σοκάκι» να πούμε ;;; Αλλά η πλάκα είναι ότι ούτε η γεωγραφική τοποθεσία των ευαγγελίων δεν ταιριάζει με την θέση που την έχτισαν αργότερα , και μη μου αμολήσης καμιά κοτσάνα ότι αυτή είναι η «Νέα Ναζαρέτ» .
quote:
europaios2
Τη λιμνούλα Γαλιλαία, σήμερα μπορεί να τη διασχίζεις με μονόξυλο....σήμερα όμως δεν πας στο νησάκι που ήταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας και όπου η Εβδομήκοντα έγραψαν τη Βίβλο....γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει...έχει σκεπαστεί από τη θάλασσα...πριν λίγα χρόνια η Στυμφαλία εδώ κοντά στην Κόρινθο ήταν μια πολύ μεγάλη λίμνη...σήμερα τη διασχίζεις με τα πόδια δε χρειάζεσαι καν βάρκα...σκέψου τι μέγεθος θα είχε 2.000 χρόνια πριν.....ναι και η Αθήνα τότε είχε τρία μεγάλα ποτάμια....σήμερα ένα τον Κηφισό....αν μπορεί κανείς να τον πει ποτάμι....

Δεν φταίει κανένας άλλος . Φταίω εγώ που πίστεψα προς στιγμήν ότι μπορώ να συζητήσω μαζί σου σοβαρά .
quote:
europaios2
Και τον Δραγούμη τον λέγαν τόσο Ίων όσο και Ίωνα Δραγούμη.....δεν μπορείς να κρύψεις την αλήθεια φίλε μου, όσο και να θέλεις!!

Τελικά ως φαίνεται έχεις πρόβλημα και με την ελληνική γλώσσα !

*

30/01/2010, 11:08:06
Δεν θα απαντούσα βρε Εαρινέ, αλλα, ειλικρινά,πιστέυω ότι κάποια στιγμη θα καταλάβεις ότι το να απομονώνεις ότι θέλεις απο αυτά που γράφω, δεν σε δείχνει ικανό να συνδιαλλαγείς....Αντί του εντυπωσιασμού που επιδιώκεις,νομίζοντας ότι με εκθέτεις, ή δειχνεις ευγενικότερος....Αδιαφορώ...Προσπαθησε λίγο καλύτερα...
Σε ξαναρωτάω,η εκκλησία έχει χιλιάδες χρόνα εμπειρία με τον άνθρωπο, μεσω δις πιστών,ενώ η όποια νευροψυχολογία, ειναι χτεσινή, ποιόν να εμπιστευτώ, κάποιον που έχει εμπειρία ή ένα απόφοιτο σχολής, 24 χρονών;
makforΜέλος
30/01/2010, 11:56:15
αντε εσυ εαρινε μου , κανε τωρα συζητηση ... σε αποστομωσε ... σε ταποσε και δεν μπορεις να πεις κουβεντα ... αντε για ...τολμα να πεις κατι τωρα !!!!! και μη σε ξανακουσω να μιλας για ψυχη και ολα τα αλλα , εαν εχεις καποια αναγκη ... στην εκκλησια ... αυτοι ξερουν χιλιαδες χρονια τωρα και με δις πιστους ... πως ειναι δυνατον να κανουν λαθος ....... εεεεμμμμ πως για??? !!!!!!!

πως την αντεχει τοση μλκια το φορουμ δεν μπορω να το καταλαβω ... τοσο μισος για τον ανθρωπο ... τι να πω ... μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι .... κατι ηξερε αυτος που το εγραφε ... κατι ειχε κατα νου προφανως ....

το μονο που με παραγηρει παντως ειναι οτι ειναι ειδος προς εξαφανιση ..... αρκετη καταστροφη και σκοταδισμο εφερε στο κοσμο αιωνες τωρα ... τους βλεπω να φευγουν και να χανονται στον οριζοντα και ισα που ακουω τις κραυγες και τις καταρες τους ... αντε στο καλο να πανε

[

]

30/01/2010, 12:16:30
Εδώ αντέχει..εσένα με την απίθανη ελαφρύτητα που διαχέεις,καλέ μου φίλε makfor,να μην αντέχει μια αλήθεια 2 χιλιάδων χρόνων;Τόσο ελαφριά ειναι εδώ μέσα;
Πέραν την πλακας, φίλε, ελπίζω κάποτε να ακουσεις κι εσύ μια αρχή που τη λένε δημοκρατία....Θα σε βοηθήσει να πας στο..επόμενο εξελικτικό στάδιο...