ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Schwabe60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
20/02/2004, 01:56:06
quote:
Αυτά τα λίγα φίλε Ελεύθερε!
Ελπίζω να μη συνεχίσεις να θεωρείς ότι "κορδώνομαι" γιατί ποτέ δεν το έκανα και ποτέ αυτός δεν ήταν ο σκοπός μου.
Άλλοι κορδώνονται και μιλάνε για πράγματα τα οποία δε γνωρίζουν με προσβλητικά λόγια. Εγώ απλά τους απάντησα αναλόγως.
Πρόσεξε, δεν υποστηρίζω ότι εγώ τα γνωρίζω.
Εγώ ένα γνωρίζω, ότι τίποτα δε γνωρίζω!

Γειά σου Σκορπιέ, με παίδεψες λίγο με το μεγάλο σου μύνημα, αλλά το διάβασα όλο. Περιέχει πολύ αξιοπρόσεκτες τοποθετήσεις. Δυστυχώς όμως δεν έχω χρόνο για πολλές κουβέντες. Περιορίζομαι να διαβάζω μόνο.

Πρόσεξε όμως κάτι. Αυτά τα θέματα δεν είναι εύκολα για συζήτηση. Και σε αυτές τις συζητήσεις το κέρδος είναι το "μαθαίνω" παρά το "πείθω".

Θυμώνεις γιατί κάποιοι μιλάνε για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Αλλά ούτε εσύ τα γνωρίζεις λες. Μα αφού εσύ δεν τα γνωρίζεις, τότε πως είσαι σίγουρος ότι εκείνοι είναι λανθασμένοι; Και γιατί θυμώνεις; Σου πήρε κανείς το οικόπεδο;

Σε πειράζουν τα προσβλητικά λόγια; Και είναι αιτία να θυμώνεις γι' αυτό; Αν ήταν αληθινή η χριστιανική σου αγάπη, και αν ήσουνα σίγουρος για την ύπαρξη του χριστιανικού θεού, το λιγότερο που έπρεπε να νιώθεις για τους "υβριστές" του, θα ήταν λύπη για τον "πλανεμένο" αδελφό σου. Γιατί θα ήσουν σίγουρος ότι τον περιμένει θεϊκή τιμωρία. Κάτι που ασφαλώς δεν έπρεπε να επιθυμείς.
Τι δείχνεις όμως εδώ πέρα; Διότι απαντάς και συ προσβλητικά, και το παραδέχεσαι. Απάντησες ανάλογα λες. Ναι απάντησες ανάλογα, αλλά αντί να πείσεις τον Πασχάλη, έπεισες εμένα ότι δεν πιστεύεις ούτε στο θεό που προπαγανδίζεις, ούτε τη χριστιανική αγάπη έχεις, ούτε και γνωρίζεις τις θεμελιώδεις αρχές της θρησκείας που πρεσβεύεις.

Μπορεί και να έχω λάθος. Θα περιμένω τα επόμενα σου μυνήματα για να βεβαιωθώ.
Μην το πάρεις προσωπικά. Απλά μελετώ τους ανθρώπους της πίστης. Μέσω αυτών προσπαθώ να καταλάβω το θεό τους. Είπαμε. Αφού δεν ξέρουμε τι είναι ο θεός, ας προσπαθήσουμε να τον μάθουμε μέσω των πιστών του.

Ελεύθερος

Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός;

Edited by - Ελεύθερος on 20/02/2004 02:13:10

NoiprocSΜέλος
20/02/2004, 12:43:34
Πολύ καλημέρα σας!

Ελεύθερε σε χαιρετάω και σου απαντάω ...

quote:

Θυμώνεις γιατί κάποιοι μιλάνε για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Αλλά ούτε εσύ τα γνωρίζεις λες. Μα αφού εσύ δεν τα γνωρίζεις, τότε πως είσαι σίγουρος ότι εκείνοι είναι λανθασμένοι; Και γιατί θυμώνεις;

Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είναι λανθασμένοι. Απλά εξέθεσα την άλλη όψη του νομίσματος. Γιατί αυτό είναι τόσο παρεξηγήσιμο; Όταν δηλαδή κάποιος προσβάλει ,όλους εκείνους που θέλουν να έχουν την πίστη τους στο Θεό, ανενόχλητος! αυτό δεν σε πειράζει;
Εμένα η όλη μου αντίδραση (και κάτι που πραγματικά με στεναχωρεί είναι ότι δεν έγινε αντιληπτό) ήταν όπως σου προανέφερα το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ προσβάλεις τις απόψεις κάποιων συνανθρώπων σου επειδή απλά έχεις αντίθετη άποψη. Το να εκθέσεις απλά την άποψη σου είναι αποδεκτότατο και δικαίωμα του καθενός, αλλά κάπου πρέπει να σεβόμαστε και τα πιστεύω των συνανθρώπων μας.

quote:

Σε πειράζουν τα προσβλητικά λόγια; Και είναι αιτία να θυμώνεις γι' αυτό; Αν ήταν αληθινή η χριστιανική σου αγάπη, και αν ήσουνα σίγουρος για την ύπαρξη του χριστιανικού θεού, το λιγότερο που έπρεπε να νιώθεις για τους "υβριστές" του, θα ήταν λύπη για τον "πλανεμένο" αδελφό σου. Γιατί θα ήσουν σίγουρος ότι τον περιμένει θεϊκή τιμωρία. Κάτι που ασφαλώς δεν έπρεπε να επιθυμείς.

Άλλο πάλι αυτό!
Ακόμη και ο ίδιος ο Χριστός πηγαίνοντας στο ναό, βγάζει έξω από τη μεγάλη αυλή του ναού τους εμπόρους που πωλούν και αγοράζουν ζώα για τις θυσίες. Οργισμένος, λέει, πως ο ναός πρέπει να είναι οίκος προσευχής, όχι σπήλαιο ληστών!
Οργισμένος αντέδρασε στην ύβρη που αντίκρισε!
Επειδή αντέδρασα(όχι θύμωσα) σημαίνει πως δεν είμαι σίγουρος για την ύπαρξη του χριστιανικού Θεού;;;
Μάλλον συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!!
Πως είναι δυνατόν να μιλάνε άσχημα για τον Θεό και οι πιστοί να ακούν και να μη μιλάνε;
Τότε δεν διαφοροποιούνται από αυτούς που βρίζουν, αλλά γίνονται ίδιοι με αυτούς.
Οπότε σε παρακαλώ μη μου λες ότι δεν είμαι σίγουρος για τον Θεό ή ότι δεν πιστεύω τελικά σ'αυτόν, μόνο και μόνο επειδή αντέδρασα(όχι θύμωσα) σε κάποια άσχημα λόγια που λέχθηκαν εις βάρος του.
Μάλλον έχεις μπερδευτεί...

quote:

έπεισες εμένα ότι δεν πιστεύεις ούτε στο θεό που προπαγανδίζεις, ούτε τη χριστιανική αγάπη έχεις, ούτε και γνωρίζεις τις θεμελιώδεις αρχές της θρησκείας που πρεσβεύεις.

Σ'αυτό ήδη σου απάντησα παραπάνω και σου ξαναλέω ότι έχεις πολύ άδικο!
Επίσης με προσβάλεις όταν λες ότι προπαγανδίζω το Θεό.
Προπαγάνδα σημαίνει η συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια διάδοσης ιδεών ή απόψεων με σκοπό τον επηρεασμό της συνείδησης της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένους στόχους.
ΔΕΝ προπαγανδίζω λοιπόν τον Θεό.
ΔΕΝ προσπαθώ να πείσω κανέναν. Όλοι έχουμε ενημερωθεί για το Θεό από τον ίδιο τον Χριστό. Από κει και μετά ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τα πιστεύω του.

Για την χριστιανική αγάπη που λες ότι δεν έχω...
άσε εμένα να ανησυχώ γι'αυτό...

Τέλος όσο αφορά αν γνωρίζω τις θεμελιώδεις αρχές της θρησκείας που πρεσβεύω...
πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες τόσο σίγουρα συμπεράσματα για κάποιον που 1. δεν γνωρίζεις καθόλου
2. το μόνο που έκανε ήταν να μη μείνει άπραγος στην "προπαγάνδα" του αθεϊσμού, αντιπαρερχόμενος με επιχειρήματα θεμελιωμένα και έγκυρα και ποτέ αερολογίες.

Από που τώρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι δε γνωρίζω τις θεμελιώδεις αρχές της θρησκείας μου... δεν μπορώ να καταλάβω.

quote:

Τι δείχνεις όμως εδώ πέρα; Διότι απαντάς και συ προσβλητικά

Τελικά φίλε Ελεύθερε μου φαίνεται ότι δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός.
Μ'έχεις παρεξηγήσει αφάνταστα και δεν είσαι καθόλου δίκαιος.

Αν παρατηρήσεις καλά την απάντηση μου στον Πασχάλη θα δείς ότι οι μοναδικές "προσβλητικές" απαντήσεις προς τον Πασχάλη ήταν ότι χρειάζεται να εμβαθύνει αρκετά ακόμα στην φιλοσοφία και ότι τον αποκάλεσα μικρό. Όσο φυσικά αφορά τον τρόπο που συμπεριφέρεται, αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται.

Για κοίτα όμως λίγο και την τελευταία απάντηση του φίλου μας...

"βρωμαει το στομα σου",
"απομακρυνθω από τη δυσωδια που αναδυεις",
"ευτελη μικροτητα σου,την σκοταδιστικη ημιμαθεια σου και το απυθμενο βαθος της αλαζονειας και της μωριας σου",
"στερεψε η δεξαμενη των φληναφληματων και μωρολογηματων σου;",
"Μπα, μαλλον απιθανο, καθοτι βρισκεσαι συνεχως συνδεδεμενος με την αστειρευτη μηχανη παραγωγης "μωριας", που ειναι το δογμα σου.",
"Ακομα και ο βοθροσκωληκας εχει μεγαλη χρησιμοτητα και τον δεχομαστε για αυτο που ειναι"

και άλλα...

Ήξερα ότι η αλήθεια είναι αβάσταχτη για μερικούς αλλά πρώτη φορά βλέπω ν'αντιδράει κάποιος τόσο έντονα.

Όπως βλέπεις φίλε Ελεύθερε είσαι πολύ άδικος.
Ο Πασχαλάκος εκτός τον οχετό που εξαπέλυσε μας έδειξε πόσο ψηλό είναι το επίπεδο του και πόσο φιλοσοφημένος είναι.
Αν θέλεις το βλέπεις αν δεν θέλεις δεν το βλέπεις. Επιλογή σου.
Μόνο μη με κατηγορείς για πράγματα που δεν είπα και δεν έκανα.

Αυτά φίλε μου.

Εις το επανιδείν...

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!

21/02/2004, 10:19:08
Τον είπες δέκα φορές "μικρό" και "Πασχαλάκο".
Αν θες να επανορθώσεις, πρέπει να τον πείς άλλες τόσες "μεγάλε" και "Πασχαλάρα"

Τα περί θεού επέτρεψε μου να παραμείνω κι' εγώ στην απόλυτη βεβαιότητα, ότι εφ' όσον δεν μου έδωσε κανείς ακόμα μια πειστική απόδειξη για την ύπαρξη του, και ούτε κανείς χριστός επικοινώνησε ακόμη μαζί μου, να παραμείνω στην αθεϊα. Ναι ναι. Εκείνο που "γνωρίζω" εν αντιθέσει με αυτούς που "πιστεύουν" είναι ότι ο θεός και οι θεοί είναι φανταστικά πρόσωπα που απουσιάζουν από την πραγματικότητα, όπως ακριβώς και ο σούπερμαν και ο μίκυ μάους. Τώρα αν προσβάλλεσαι εσύ από την δική μου άποψη ή από εκείνη του Πασχάλη . . . μάλλον το πρόβλημα είναι στην αδυναμία σου να ανεκτείς άλλους με διαφορετικές απόψεις.
Βεβαίως κανείς δεν σου αρνείται το δικαίωμα να προσπαθήσεις ευγενικά να αποδείξεις ότι οι αθεϊστικές μας απόψεις είναι λανθασμένες.

Και στο ξαναλέω. Αν ήσουν σίγουρος για την ύπαρξη του θεού σου και αν αυτός υπήρχε, τις αθεϊστικές απόψεις θα ήσουν σε θέση να τις κονιορτοποιήσεις εν ριπή οφθαλμού. Κοτζάμ θεό θα είχες πλάι σου να σε βοηθά. Και έπρεπε να τις αποζητάς παρά να τις φοβάσαι. ΑΝ ήσουν σίγουρος όμως, και ΑΝ υπήρχε ο θεός σου. Σε τέτοια περίπτωση θα ήταν εύκολα αντιληπτός όπως ο ήλιος και ο αέρας, δες το Ελληνίζειν του Ελεύθερου στη σελίδα (Τhe great lie) του Καλόπουλου , γιατί το έστειλα σε 100 δικτυακούς τόπους αλλά μετά από λίγο καιρό εξαφανίζεται ως διά μαγείας.

Ελεύθερος

NoiprocSΜέλος
24/02/2004, 11:42:14
quote:

Τον είπες δέκα φορές "μικρό" και "Πασχαλάκο".
Αν θες να επανορθώσεις, πρέπει να τον πείς άλλες τόσες "μεγάλε" και "Πασχαλάρα"

quote:

Τα περί θεού επέτρεψε μου να παραμείνω κι' εγώ στην απόλυτη βεβαιότητα, ότι εφ' όσον δεν μου έδωσε κανείς ακόμα μια πειστική απόδειξη για την ύπαρξη του, και ούτε κανείς χριστός επικοινώνησε ακόμη μαζί μου, να παραμείνω στην αθεϊα.

quote:

αν προσβάλλεσαι εσύ από την δική μου άποψη ή από εκείνη του Πασχάλη . . . μάλλον το πρόβλημα είναι στην αδυναμία σου να ανεκτείς άλλους με διαφορετικές απόψεις.

Ή δεν διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω ή δεν τα καταλαβαίνεις κάτι που πραγματικά δεν το πιστεύω, γιατί απ'τα λίγα που είπαμε διακρίνεται ένα ευφυές άτομο. Γιατί λοιπόν εφόσον καταλαβαίνεις πολύ καλά τι λέω, επιμένεις σε πράγματα που ΗΔΗ σου έχω απαντήσει.

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, οτι ουδέποτε επιχείρησα να πείσω κάποιον για την ύπαρξη του Θεού. ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΑ και είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου να πιστεύεις ότι θέλεις ή να μην πιστεύεις πουθενά!(επομένως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν προσβάλλομαι από διαφορετικές απόψεις, το ακρίβως αντίθετο συμβαίνει μάλιστα!!)
ΔΕΝ διαφωνούμε πουθενά σ'αυτό.

Η αντίδραση μου ήταν στο ότι κάποιοι άλλοι ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ τις απόψεις των συνανθρώπων τους. Εγώ ΑΠΛΑ απάντησα με ανάλογο τρόπο με την ελπίδα ότι θα συμορφωθούν και θα καταλάβουν ότι δεν είναι ωραίο να μη σε σέβονται.
ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;;;
Αν θες λεπτομέρειες επειδή δεν μ'αρέσει να επαναλαμβάνομαι, ανέτρεξε στις προηγούμενες απαντήσεις μου.

Αλήθεια είπες ότι παραμένεις στον αθεϊσμό (κανένα πρόβλημα, δικαίωμα σου).
Αυτά που σου είχα γράψει περί αθεϊσμού τα είχες διαβάσει ή τα προσπέρασες;
Όπως και να 'χει ξαναδέστα λίγο γιατί πραγματικά θα ήθελα να μου απαντήσεις στο παρακάτω:
(στο είχα παραθέσει πιο παλιά)

"Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει ΠΙΣΤΗ στην ανυπαρξία τού Θεού."

Α,

επίσης είπες ότι "εφ' όσον δεν μου έδωσε κανείς ακόμα μια πειστική απόδειξη για την ύπαρξη του"

Δώσε μου σε παρακαλώ πολύ ΜΙΑ απόδειξη(όχι θεωρία όμως) για την ΜΗ υπαρξή Του.

Φιλικά

24/02/2004, 23:08:59
quote:
"Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει ΠΙΣΤΗ στην ανυπαρξία τού Θεού."

Ο αθεϊσμός δεν χρειάζεται καμιά πίστη. Ο άθεος μπορεί να αποδείξει την ανυπαρξία του θεού, του όποιουδήποτε πιστού. Έστω και διά της ατόπου απαγωγής.
quote:
Δώσε μου σε παρακαλώ πολύ ΜΙΑ απόδειξη(όχι θεωρία όμως) για την ΜΗ υπαρξή Του.

Ευχαρίστως. Τα λέω όλα στο "Ελληνίζειν" αλλά δεν πειράζει να τα ξαναλέμε μέσα-μέσα.
Ας πούμε για το θεό της ορθοδοξίας, τον Γιαχβέ. Τον επωνομαζόμενο από τους οπαδούς του, θεό της αγάπης και της φιλευσπλαχνίας τάχα.
Οι παπάδες του κατά καιρούς, έχουν πέσει σε τόσο μεγάλα αμαρτήματα που καθίσταται ηλίου φαεινότερο ότι ο θεός τους ΑΝ υπήρχε, θα τους είχε εμποδίσει να τα κάνουν. Οι προφητείες που γράψανε οι προφήτες του διαψεύστηκαν παταγωδώς. Οι εκκλησίες του και οι ναοί του, είτε έπεσαν σε χέρια εχθρών της πίστης του, είτε θεμελιώθηκαν πάνω σε χώρους στους οποίους οι πιστοί του προέβησαν σε τερατώδη εγκλήματα εναντίον άλλων πιστών, που εν πάσει περιπτώσει άνθρωποι ήσαν κι' αυτοί. Οι πιστοί οπαδοί του κατά καιρούς διέπραξαν τα μαζικότερα εγκλήματα της ανθρώπινης ιστορίας, υποκρινόμενοι μάλιστα ότι ενεργούσαν με την υπόδειξη και την έγκριση του θεού τους του Γιαχβέ. Αν θες συνεχίζω.
Είμαι σίγουρος ότι άρχισες κι' όλας να θυμώνεις. Δεν σε αδικώ. Κι ο Γιαχβέ ο ίδιος ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ θα θύμωνε κι' αυτός. Με τους πιστούς του εννοώ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ όμως. Διότι είναι φανερό ότι δεν υπάρχει. Το αποδεικνύει η απουσία του από παντού.
Βέβαια εσύ μπορεί να συνεχίσεις να μην τα θεωρείς αυτά αποδείξεις για την ανυπαρξία του. Μπορεί ακόμα και να υποστηρίξεις ότι ένα καλώδιο έχει ρεύμα, έστω και αν με βλέπεις να το πιάνω με γυμνό χέρι και να μην παθαίνω τίποτε. Μπορείς να υποστηρίξεις ότι θέλεις. Μην έχεις όμως την απαίτηση να δεχτούμε αυτά που υποστηρίζεις, και να θεωρείς ότι δεν σε σεβόμαστε αν δεν τα δεκτούμε. Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται.

Κερνάω καφέ! Και τσίπουρο άμα θες. Και άσε το θεό σου να καθαρίσει μόνος του, αν τον δυσκολεύουμε. Ή μήπως θεωρείς ότι έχει την ανάγκη σου! Μα για θεό μιλάμε βρε συ! Τι να την κάνει την υποστήριξη σου ατελή και πεπερασμένε άνθρωπε; Όμοιέ μου;

Ελεύθερος

NoiprocSΜέλος
25/02/2004, 14:55:58

Φίλε Ελεύθερε σε χαιρετώ,

Καταρχήν θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θύμωσα. Αν η συζήτηση γίνεται πολιτισμένα και με σεβασμό απ'όλες τις μεριές, δεν έχω κανένα λόγο να θυμώνω.
Τώρα στο θέμα μας:

Δεν μπορείς με την κριτική σου αυτή να κλονίσεις το γνήσιο Xριστιανισμό, στον οποίο ο Θεός μάς συναντά με σωτηρία και κρίση μέσα στο λόγο Tου, την Aγία Γραφή! Η πραγματικότητα του Θεού προηγείται και είναι ανεξάρτητη της ανθρώπινης εμπειρίας. Oύτε η χριστιανική πίστη, ούτε η χριστιανική θεολογία βασίζονται στη θρησκευτική εμπειρία. Bασίζονται στη συνάντηση με το Θεό στο πρόσωπο του Xριστού μέσω των Aγίων Γραφών και τη μαρτυρία της εκκλησίας.

Λες ότι η επιθυμία μας να υπάρχει ο Θεός είναι αυτό που δημιουργεί το Θεό.
Γιατί, όμως, ο αθεϊσμός να μην είναι καρπός της επιθυμίας των ανθρώπων να μην υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα ο Θεός υπάρχει;
O αθεϊσμός, λοιπόν, και όχι η πίστη στο Θεό, μπορεί να είναι η προβολή των ανθρώπινων ελπίδων και φόβων!
Eπειδή δεν υπάρχουν τα πράγματα μόνο και μόνο επειδή τα επιθυμούμε, αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν υπάρχει επειδή έτσι το επιθυμούμε!

Η απόδειξη του αθεϊσμού χτίστηκε πάνω σε ένα επιχείρημα με λάθος λογική! H πανανθρώπινη επιθυμία να έρθει ο άνθρωπος σε επαφή με το Θεό είναι ένδειξη μάλλον για το ότι ο Θεός υπάρχει και δημιούργησε τον άνθρωπο κατά τη δική Tου εικόνα για να μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί Tου!

H χριστιανική πίστη δεν έχει πρόβλημα με τη λογική και την ικανότητα των ανθρώπων να σκέπτονται βασισμένοι σε επιχειρήματα και σε στοιχεία. H λογική είναι ουδέτερη και δεν εμποδίζει την πίστη.

Δυστυχώς όμως, για τα επιστημονικά μυαλά, ο Θεός δεν μπορεί να ανακαλυφτεί με καθαρά επιστημονικά μέσα. Aλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Σημαίνει μόνο ότι χρησιμοποιούνται λανθασμένα όργανα γι’ αυτή τη δουλειά. Aν ο Θεός αποδεικνυόταν από την επιστήμη, δε θα ήταν πια Θεός, γιατί μόνο ό,τι είναι κατώτερο από μας μπορούμε να το έχουμε στη διάθεσή μας για έρευνα. Έτσι, το ότι με μαθηματικές εξισώσεις δεν μπορούμε να αποδείξουμε το Θεό, δεν είναι καθόλου μειονέκτημα του Xριστιανισμού. Mας θέτει στη συντροφιά γνωστικών ανθρώπων: του Πασκάλ, του Γαλιλαίου, του Kοπέρνικου, του Kέπλερ, του Nιούτον, του Παστέρ, του Φαραντέυ, του Σαίξπηρ, του Δάντη, του Nτα Bίντσι, του Mιχαήλ Aγγέλου, του Nτίκενς, του Nεύτωνα, του Έμερσον, του Mπαχ, του Kόρκεγκαρντ, του Tολστόι, του Nτοστογέφσκι, του Σολτζενίτσιν.

«O άνθρωπος δεν μπορεί να ελαττώσει τη δόξα του Θεού αρνούμενος να Tον λατρεύσει, όπως δεν μπορεί ο τρελός να μειώσει τον ήλιο χαράζοντας στον τοίχο του κελιού του τη λέξη «σκοτάδι» (S. Lewis).

quote:

Κερνάω καφέ! Και τσίπουρο άμα θες.

Μέσα για τον καφέ!
και στο τσίπουρο δε θα'λεγα όχι!

_Μέλος
25/02/2004, 22:19:59
quote:
Η απόδειξη του αθεϊσμού χτίστηκε πάνω σε ένα επιχείρημα με λάθος λογική!

quote:
H χριστιανική πίστη δεν έχει πρόβλημα με τη λογική και την ικανότητα των ανθρώπων να σκέπτονται βασισμένοι σε επιχειρήματα και σε στοιχεία.

Λοιπόν, και για να μην κουράζετε ο φίλος μας, με λίγα λόγια.

Είναι λογικοί μόνο όσοι συμφωνούνε.

quote:

Μέσα για τον καφέ!
και στο τσίπουρο δε θα'λεγα όχι!

Εγώ δεν θα έλεγα όχι για Τα χάπια μουυυυυυυυυυυυυυυ

Κάτω Πάυλας

_Μέλος
25/02/2004, 22:26:07
Θα σου δώσω ένα καλό επιχείρημα, που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει θεός.

Υπάρχει ακόμα η εκκλησία!

Κάτω Πάυλας

25/02/2004, 23:57:43
Χμ...ωραίος καφές!

quote:
Bασίζονται στη συνάντηση με το Θεό στο πρόσωπο του Xριστού μέσω των Aγίων Γραφών και τη μαρτυρία της εκκλησίας.

Ναι εκεί βασίζονται.
Οι μουσουλμάνοι όμως βασίζονται στη συνάντηση με το Θεό στο πρόσωπο του Μωάμεθ κλπ.
Οι πιστοί αρχαίοι ημών πρόγονοι βασίζονταν στη συνάντηση με το Θεό στα μυστήρια και στα μαντεία κλπ.
Οι μαύροι της Αφρικής βασίζονται στη συνάντηση με το Θεό στο πρόσωπο του μάγου τους κλπ.
Γενικά όλοι οι λαοί κάπου βασίζονταν . . . και οι Ινδοί και οι Κινέζοι, Αυστραλοί και Κογκολέζοι

Έλα όμως που έκαναν και πολέμους μεταξύ τους. Και τους καθοδηγούσε όλους στον πόλεμο ο θεός τους ο διαφορετικός του καθενός. Άλλες πάλι φορές ο ίδιος θεός καθοδηγούσε τους μεν εναντίον τους δε. Και κατά καιρούς όλοι ηττήθηκαν παρά τη βοήθεια από το Θεό τους. Δεν υπάρχει δηλαδή Θεός που δεν ηττήθηκε μέχρι στιγμής πλην του . . . Αλέξανδρου. Γιατί κι αυτόν τον ανακύρηξαν θεό. Τι να πιστέψεις απ' όλα αυτά; Και πιο θεό να διαλέξεις απ' όλους αυτούς;
Είναι φανερό γιατί δεν αρέσει η χρήση της λογικής στους πιστούς και προ πάντων στα ιερατεία. Γιατί η λογική διαγράφει από την πραγματικότητα και τους θεούς και τα . . . κατορθώματα τους.
Επομένως ο σωστός και λογικός άνθρωπος για να τοποθετήσει την πίστη του κάπου, πρέπει να λύσει αυτά τα προβλήματα. Γιατί αυτόν το θεό και όχι τον άλλο.

Μια και κουβεντιάζουμε φίλε Σκορπιέ, εξήγησε μου σε παρακαλώ, γιατί Χριστό και όχι Μωάμεθ; Δεν είπαν και οι δυό ότι τους έστειλε ο θεός;

Κάπελλα . . . πιάσε δύο τσίπουρα . . .

Ελεύθερος

NoiprocSΜέλος
01/03/2004, 14:24:38
Ωραίο το τσιπουράκι...!

Φίλε Ελεύθερε η απάντηση στο ερώτημα σου είναι πολύ απλή...

Ο Ιησούς Χριστός ... Αναστήθηκε!!
και σ'αυτό φίλε μου δεν υπάρχουν απόδειξεις για το αντίθετο.

Γιατί λοιπόν, οι Χριστιανοί πιστεύουνε πως μόνο ο Χριστός σώζει; Γιατί το λέει η Γραφή, που είναι η αποκάλυψη του Θεού σε εμάς. Και μέσα στη Γραφή, δύο εδάφια μόνο θα θυμίσω, ο Χριστός ο ίδιος έχει πει, στον Ιωάννη 14:6, Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού.

Οι απόστολοι είπαν, στις Πράξεις 4:12, Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν.

Δεν αισθάνομαι πως εγώ πρέπει να απολογηθώ για τον Θεό. Δεν χρειάζεται. Πιστεύω, διδάσκω, κηρύττω και ζώ πως μόνο ο Χριστός σώζει, γιατί ο Χριστός το δίδαξε. Δεν είναι δικό μου κατασκεύασμα αυτή η διδασκαλία.

Και να διορθώσουμε και κάτι ακόμη. Ο Θεός έχει αποκαλύψει τον εαυτό Του στον άνθρωπο. Τον αποκάλυψε στη φύση. Και αυτή η αποκάλυψη αν και δεν οδηγεί στη σωτηρία, σύμφωνα με τη Γραφή μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να σκεφτεί για τον Θεό.

Διαβάζουμε στον Ψαλμό 19:1, Οι ουρανοί διηγούνται την δόξαν του Θεού, και το στερέωμα αναγγέλλει το έργον των χειρών αυτού. Το ίδιο διαβάζουμε και στην Ρωμαίους 1:19-21α, Διότι οργή Θεού αποκαλύπτεται απ’ ουρανού επί πάσαν ασέβειαν και αδικίαν ανθρώπων, οίτινες κατακρατούσι την αλήθειαν εν αδικία. Επειδή ό,τι δύναται να γνωρισθή περί Θεού είναι φανερόν εν αυτοίς, διότι ο Θεός εφανέρωσε τούτο προς αυτούς. Επειδή τα αόρατα αυτού βλέπονται φανερώς από κτίσεως κόσμου νοούμενα διά των ποιημάτων, η τε αΐδιος αυτού δύναμις και η θειότης, ώστε αυτοί είναι αναπολόγητοι. Διότι γνωρίσαντες τον Θεόν, δεν εδόξασαν ως Θεόν ουδέ ευχαρίστησαν. Με αυτή την έννοια ο Θεός έχει μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους. Βλέποντας τη δημιουργία οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πως υπάρχει ένας δημιουργός πίσω από αυτά. Ξέρουν για τον Θεό, αλλά δεν τον δοξάζουν, ούτε Τον ευχαριστούν. Κατακρατούν την αλήθεια μέσα στην αδικία. Για αυτό και ο Θεός οργίζεται. Με τη δημιουργία λοιπόν, φανερώνεται η αιώνια Του δύναμη και η θεότητά Του.

Ακόμη ο Θεός έχει μιλήσει στις καρδιές των ανθρώπων για το καλό και και το κακό. Οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας, από τη φύση μας την αίσθηση περί σωστού και λάθους, χριστιανοί και μη-χριστιανοί. Στην Ρωμαίους 2:14-15 γράφει, Επειδή όταν οι εθνικοί οι μη έχοντες νόμον πράττωσιν εκ φύσεως τα του νόμου, ούτοι νόμον μη έχοντες είναι νόμος εις εαυτούς, οίτινες δεικνύουσι το έργον του νόμου γεγραμμένον εν ταις καρδίαις αυτών, έχοντες συμμαρτυρούσαν την συνείδησιν αυτών και τους λογισμούς κατηγορούντας ή και απολογουμένους μεταξύ αλλήλων.

Ο Θεός δεν έχει αφήσει τον εαυτό του χωρίς μαρτυρία. Υπάρχουν άνθρωποι που Τον ζητούν επειδή ακριβώς βλέπουν την φύση, βλέπουν τη δημιουργία και επειδή ψάχνουν να βρουν τον λόγο πίσω από την «ηθική» και την αίσθηση του δικαίου και αδίκου που έχουν.

Ξέρεις... καμιά φορά, δυστυχώς, οι πολλές γνώσεις δεν βοηθούν και ίσως μερικές φορές γίνονται εμπόδιο στην αναζήτηση του Ιησού Χριστού.

Θα πιούμε άλλο ένα;

11/10/2003, 18:34:07
ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΑΝ ΜΕΣΑ Σ'ΕΝΑ 24ΩΡΟ.
ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΨΩΝΙΖΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ.ΤΟΤΕ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΛΕΕΙ:"ΚΟΙΤΑ - ΚΟΙΤΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΔΥΟ ΛΑΓΟΥΣ.ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΠ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ,ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΠΟ ΔΕΜΕΝΟΙ ΔΥΟ ΛΑΓΟΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣ ΤΟΥΣ...ΜΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ...( ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ...).Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΕΛΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΕ(ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΔΩ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 35).
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΛΕΩ:"ΤΙ ΓΕΛΑΣ;" ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΩ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΩ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΙΟΙ".ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ...
ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΡΑ.ΕΧΘΕΣ ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 35-40 ΕΚ. ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΑΣΗΜΙΖΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ ΦΩΝΑΞΑ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΗ.ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ"-ΘΗΡΑΜΑ ΤΗΣ... ΤΟΠ ΕΠΙΑΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΞΥΛΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΛΥΣΤΡΑΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ.ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1500 ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΔΑΣΑΚΙ.ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟ!!!

ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

11/10/2003, 23:16:55
Αλλα αφου πρεπει να σκοτωνετε για να τρωτε,και να κλεβετε απο τα νεογεννητα ζωα το γαλα τησ μητερας τους για να ξεδιψασετε,ας γινει αυτο σαν μια πραξη λατρειας,
Κι ας ειναι το τραπεζι σας σα βωμος οπου θυσιαζονται το αγνο και το αγαθο του δασους και του καμπου γι΄ αυτο που ειναι πιο αγνο και πιο αθωο μεσα στον ανθρωπο...

ΗΑΛΙΛ ΚΙΜΠΡΑΝ

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΝΕΙ
ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

13/10/2003, 18:57:45
Η ιδέα είναι η αρχή της φιλοσοφίας.
Αυτή πλανάται στο σύμπαν μέχρι να γίνει η σύλληψή της.
Κάθε τόσο ταλαντεύεται γύρω απο την σκέψη κάθε ανθρώπου εως οτου υπάρχει η κατάληλη αφομίωσή της απο το κατάλληλο άτομο.
Η ιδέα ριζώνει πλέον στην ψυχή του ανθρώπου.Οι ρίζες της αφομοιώνουν οτι πιο πολύτιμο για αυτήν απο την προσωπικότητα και τα οράματα και την εσωτερική αναζήτηση του ανθρώπου μέχρι που στο τέλος ανθίζει και παράγει καρπούς.

Η ιδέα για εναν καλύτερο κόσμο, εναν κόσμο οπου δεν θα υπάρχει κακία, δεν θα υπάρχει πόλεμος, δεν θα υπάρχει αδικος θάνατος, αλλά θα υπάρχει πλήρη ισότητα σε κάθε πλάσμα που κατοικεί στο σύμπαν είτε αυτό ειναι ζώο είτε είναι φυτό είτε είναι άϋλο είτε είναι πέτρα με βασανίζει χιλιάδες χρόνια τώρα.

Το να μην φονεύουμε τα ζωντανά είναι μία αρχή, μία φιλοσοφημένη άποψη πάνω στην οποία θα στηριχθούν αλλες φιλοσοφημένες απόψεις για εναν καλύτερο κόσμο.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί χάνω τα λόγια μου.
Εφόσο η άποψη αυτή είναι το ονειρο κάθε ανθρώπου γιατί τουλάχιστον δεν την δέχεται. Δεν είπα να την εφαρμόσει. Γιατί τουλάχιστον δεν συμφωνεί.

Τώρα οι φιλοσοφικολογοτεχνικές εκφράσεις τύπου γιατί κλέβουμε το γάλα απο τα ζώα, αυτό νομίζω οτι δεν εχει να κάνει με το γιατί τα σκοτώνουμε. Αλλο να τους πάρεις το γάλα και αλλο να τα σκοτώσεις.
Ας είμαστε σοβαροί σας παρακαλώ.

13/10/2003, 19:13:40
Φίλη Καποδίστρια.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν ποτέ την κατάλληλη υποδομή ωστε να δεχθούν την σοφία και τη γνώση. Ετσι λοιπόν επιδίδονται στα χωρατά τους κυνηγώντας αθώα πλάσματα για να φανεί οτι είναι κάποιοι... ίσως και οχι μόνο.

Τι γίνεται ομως με αυτούς που εχουν τη γνώση και τη σοφία.
Για ποιά γνώση και σοφία μιλάμε οταν δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ήρθαμε να κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο.
Είναι σοφία και γνώση το να ψάχνουμε απο που προήλθαμε και ποιοί είναι οι δημιουργοί μας οταν ξέρουμε ποιός είναι ο σκοπός της υπαρξής μας και δεν τον δεχόμαστε????

Αυτούς κατακρίνω που εχουν την δυνατότητα να λένε οτι εχουν τη γνώση και ουσιαστικά να βρίσκονται σε λάθος δρόμο.
Οι αλλοι ... συγχωρούνται γιατί .. δεν ξεύρουν τι κάμνουν.

13/10/2003, 19:20:11
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛE ALLZARO

ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΕΙ????

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΛ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ

13/10/2003, 19:58:14
quote:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΕΙ????

Δεν νομίζω να εχω δώσει την αντίθετη άποψη???
Απορώ γιατί ρωτάς??

quote:
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΛ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

Ο Γκιμπράν εκτός απο φιλόσοφος, ποιητής κα ήτο και μεγάλος επαναστάτης.Πολέμησε για τα ``ανθρώπινα`` δικαιώματα. Τι να απορρίψω λοιπόν. Απλά ο Λιβανέζος ``φίλος μου`` δεν ζεί τώρα. Διαφορετικά θα πολεμούσαμε μαζί για τις ιδέες μου.

quote:
ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

Δεν είπα το αντίθετο..Ο Γκιμπράν έτρωγε κρέας????

http://www.libertyzone.org/vegan.htm

Μία ερώτηση ryche μόνο μία ερώτηση ...
Aπάντησε στην ερώτησή μου...
Συμφωνείς να σκοτώνουμε τα ζώα ναί ή οχι...???

Μην προσπαθείς να αποδείξεις εάν φοράω δερμάτινα παπούτσια ή να ψάχνεις να βρείς ψεγάδια προσωπικών μου αντιλήψεων.
Τα εχω φάει με το κουτάλι ολα αυτά.

Edited by - allzzaro on 13/10/2003 22:33:23

13/10/2003, 23:51:06
Μην προσπαθείς να αποδείξεις εάν φοράω δερμάτινα παπούτσια ή να ψάχνεις να βρείς ψεγάδια προσωπικών μου αντιλήψεων.
Τα εχω φάει με το κουτάλι ολα αυτά.

...................................................................

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑLLZARO!
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΚΑΤΙ...ΜΗ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΛΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΤΕΛΩΣΠΑΝΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ!!!

ΝΑΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΟΧΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ??
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!!

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

14/10/2003, 18:36:19
quote:
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΚΑΤΙ...ΜΗ ΜΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΛΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΤΕΛΩΣΠΑΝΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ

Χμ... μια μύγα..Μάλιστα.. δεν κατάλαβα αλλά δεν πειράζει.
Εδώ και χρόνια μου φορτώνουν πολλά και διάφορα.
Εχω βαρεθεί να απαντώ στις ιδιες και στις ιδιες ερωτήσεις.
Οταν ανοίγω μία συζήτηση για το θέμα .. ξέρω τι θα μου πούν.
Λές και κάνουν copy - paste. Οι ιδιες ερωτήσεις.
Τέλος πάντων.

quote:
ΝΑΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΟΧΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...
ΤΙ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ??
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!!!

Η απάντηση σου είναι σοφά μελετημένη δεν μπορώ να μην την δεχθώ.
Ναι λοιπόν απο την στιγμή που μπορούμε να μην τα σκοτώνουμε αφού εχουμε αφθονία τροφής ας μην τα σκοτώνουμε.

Είναι απλό.

Ας πάμε λοιπόν και στο δικό σου τόπικ να δούμε τι μπορούμε να συνεισφέρουμε .

steelspringΜέλος
18/10/2003, 18:07:30
Ας πάρουμε μια υποθετική περίπτωση.
Δανειζόμαστε ένα κύτταρο απο έναν ταύρο.
Το βάζουμε σε ιστοκαλλιέργεια και σε κάποιο χρονικό διάστημα έχουμε έναν μυικό ιστό κάποιου βάρους.
Εάν χρησιμοποιήσουμε αυτό το κρέας σαν τροφή ποιός απο σας πιστεύει ότι αυτό θα ήταν μη ηθικό και γιατί;

19/10/2003, 13:09:08
Η ερώτηση αυτή είναι πολύ σοβαρή steelspring μια και εχει πολλές πιθανότητες να εχουμε στο μέλλον φτηνό βιολογικό κρέας χωρίς σφαγές.

Ηδη τα κοτόπουλα που εκτρέφουν δεν εχουν ζωή επάνω τους.
Απο την στιγμή που βγαίνουν απο το αυγό τρώνε ακαταπαύστα ενώ είναι τελείως ακίνητα και κάτω απο ειδικές λάμπες ωστε να μην κοιμούνται παχαίνουν για 30 ημέρες. Αν δεν σφαχτούν σε 30 ημέρες θα πεθάνουν απο υπερσιτισμό ή απο τις υπερβολικές ορμόνες.