- Ο Λάζαρος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:quote:
Ψηλός
Συνήθως, για τους ανθρώπους που δεν φοράνε παρωπίδες, όταν ακούνε κάποιον να μιλά για τον πατέρα του (π.χ. και το "όποιος είδε εμένα, είδε τον Πατέρα"), καταλαβαίνουν αμέσως πως και ο ίδιος είναι ο υιός του, δε νομίζεις;;
macedon
Οχι ρε φωστήρα, δε νομίζω. Αλλο ο πατέρας άλλο ο γιος. Αντ αυτού είναι. Δεν είναι το ίδιο.Αντί να δεις το διευθυντή μπορείς να δεις τον υποδιευθυντή. Είναι σα να βλέπεις το ίδιο πρόσωπο αλλά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, ούτε έχει τις ίδιες δυνάμεις/ικανότητες/αρμοδιότητες.
Εντάξει, έχεις δίκιο. Δεν ήξερα πως οι διευθυντές γεννάνε υποδιευθυντές!!
Είσαι αστείρευτη πηγή μάθησης τελικά macedon.
quote:
macedon
Κατάλαβες τώρα φωστήρα; Το τι σκέφτεται ο χριστιανικός εγκέφαλος που χωρίς να φωράει παρωπίδες εξομοιώνει το σκοτάδι με τον ήλιο μου είναι παντελώς αδιάφορο.
Όταν μάθεις να συγκρίνεις όμοια ή, άντε για σένα, παρόμοια πράγματα, τότε το ξανασυζητάμε. Κάνε μια προσπάθεια.
Έως τότε, θα μείνω με την τελευταία ανακάλυψή σου, δηλαδή, πως οι υποδιευθυντές είναι υιοί των διευθυντών.
quote:quote:
Ψηλός
Τώρα, πώς στην ευχή εσύ και οι Ιεχωβάδες καταλαβαίνετε το αντίθετο ............. ένας Ιεχωβάς το γνωρίζει.
macedon
Κι επειδή δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανένα να με πει χριστιανό
Αφού σε πειράζει, γιατί το πίνεις;; Κοίτα να δεις που τελικά έχει δίκιο ο ευρωπαίος2!!
quote:
macedon
κι επειδή το θεωρώ τη μέγιστη προσβολή για έναν άνθρωπο, δεν θα το ανεχτώ δεύτερη φορά.
Κοίτα να δεις,
Για αυτό που λες, δεν σε ρώτησα. Αλλά αφού μπήκες στον κόπο να το πεις, σου λέω και εγώ πως τη γνώμη σου τη γράφω στα παλιά μου υποδήματα, για να μην το πω αλλιώς και έχουμε λογοκρισία από τον εφιάλτη ή την Αμαλία.

Γιατί ο Παύλος (προσπαθώντας να τα μαζέψει) στην "προς Γαλάτας" (Γ-13) λέει ότι είναι καταραμένος αυτός που κρεμάται επί ξύλου;;;
Στην ίδια επιστολή (Β-11) γιατί χαρακτηρίζει τον Πέτρο (αυτόν που όρισε ο χριστός κεφαλή της εκκλησίας του) αξιόμεμπτο;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
quote:
Ψηλός
Αφού σε πειράζει, γιατί το πίνεις;;
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά κι οι γιαχωβάδες χριστιανοί είναι. Το ότι εσύ, σαν ορθόδοξος δεν τους δέχεσαι σαν χριστιανούς, με τον ίδιο τρόπο που κι εκείνοι δεν σε δέχονται σα χριστιανό, εμένα μ'αφήνει αδιάφορο.
Λέγοντάς με γιαχωβά, ουσιαστικά με λες χριστιανό. Το κατάλαβες τώρα ή θέλεις επανάληψη;
quote:
Ψηλός
Αλλά αφού μπήκες στον κόπο να το πεις, σου λέω και εγώ πως τη γνώμη σου τη γράφω στα παλιά μου υποδήματα, για να μην το πω αλλιώς
Για να το πεις αλλιώς θα πρέπει να έχεις και τις προϋποθέσεις. Και κανείς ανώνυμος λασπολόγος που υβρίζει κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου δεν τις έχει.
Οπότε ... μείνε στα υποδήματα και άσε τα υπόλοιπα για όσους δεν σου μοιάζουν, αγαπητέ Φαρισαίε. ![]()

macedon
quote:
macedon :
Κι επειδή εσύ μας λες ότι το αγόρασαν οι αρχιερείς, ο ευρωπαίος μας λέει ότι το αγόρασε ο ίδιος, δεν συνεννοείστε πρώτα να έχουμε και μεις μια εικόνα τι έγινε;.....Πώς επιβεβαιώνει ο ένας τον άλλον, όταν ο ένας λέει ότι το αγόρασαν οι αρχιερείς μετά το θάνατο του Ιούδα και ο άλλος λέει ότι το αγόρασε ο Ιούδας ο ίδιος, αυτό μόνον εσύ (και κανα δυό άλλοι) μπορείτε να το δείτε.
Επρόκειτο για το ίδιο χωράφι! Ο Ιούδας το αγόρασε και αμέσως κατόπιν του θανάτου του, οι συγγενείς του το πούλησαν στους Φαρισαίους για να το ξεφορτωθούν.
Όταν κάποιος πεθαίνει σε όλον τον κόσμο η περιουσία του εφόσον δεν έχει την έχει γράψει κάπου ο μακαρίτης μεταβιβάζεται στους συγγενείς και νόμιμους κληρονόμους του!
Έτσι επαληθεύονται οι Πράξεις που λένε ότι δεν κατοίκησε ποτέ άνθρωπος εκεί! και ονομάστηκε χωρίον αίματος! ............και πράγματι έγινε νεκροταφείο! Όπως ακριβώς μας λέει ο Ματθαίος.
Ακριβώς το ίδιο αγρός αίματος ονομάστηκε και στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου, οπότε μιλάμε για τον ίδιον αγρό.
quote:
γιαπετ:
Αγαπητοί εν χριστώ αδελφοί, διαβάζω επί ημέρες την προσπάθειά σας να δικιολογήσετε τις αντιφάσεις και τα παράδοξα της κ. διαθήκης.
Έχω διαβάσει για διαφορετικές οπτικές γωνίες, για αλληλοσυμπλήρωση των "ευαγγελιστών", πως δεν αναφέρει κάποιος κάτι που αναφέρει ο άλλος, ότι είναι και θέμα εκτίμησης και πολλά άλλα χαριτωμένα.Καλά όλα αυτά. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτοί που έγραψαν τα ευαγγέλια, κάτι είχαν ακούσει, κάπως ερμήνευσαν κάτι και το έγραψαν, είχαν αυτιά παντού και άκουγαν τους διαλόγους, όντας απόντες και πολλά άλλα.
Εκείνο το ρημάδι το γενεαλογικό δένδρο του χριστού (που δεν είναι θέμα ερμηνείας αφού είναι κάτι δεδομένο), γιατί δεν το γνώριζαν και γράφει άλλα ο Ματθαίος και άλλα ο Λουκάς;;
macedon:
Επειδή στο χρωστάω, να σου απαντήσω εγώ.Επειδή τα ευαγγέλια απευθύνονται σε 4 διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, ο Ματθαίος απευθύνεται σ'αυτούς που μπορούν να μετράνε μέχρι το 14 ενώ ο Λουκάς σ'αυτούς που μπορούν να μετράνε πάνω από το 14
Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, άσχετε!
Χα! Τον τάπωσα το Χριστιανομάχο, ε ευρωπαίε;
Όχι......αυτό το έκανε αναπάντεχα το άθεος!
Απλά να συμπληρώσω ότι κατά τον ίδιο τρόπο και ο Ιησούς, εθεωρείτο βάσει του Μωσαϊκού Νόμου τέκνο του Ιωσήφ, και είχε όλα τα δικαιώματα της γενεαλογίας του Ιωσήφ από τον βασιλιά Δαυίδ, ενώ ήταν "Υιός Θεού"
επαληθεύοντας έτσι και τις γραφές ότι ο Μεσσίας θα γεννηθεί από τη γενιά του Δαυίδ.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
macedon:europaios2: Σωστά! ακόμη και σήμερα η Παρθένος Μαρία λέμε! το πέρασμα των αιώνων δεν άλλαξε κάτι.
Δυο σειρές παρακάτω:
europaios2: Δε βρίσκω το λόγο να μην είχε! (άλλα παιδιά με τον Ιωσήφ)
Μα, αν είχε άλλα παιδιά με τον Ιωσήφ, πώς είναι αειπάρθενος; Και κείνα με τον κρίνο; Και κείνα θεοί; Γιατί αν είχε από τα κανονικά, η παρθενιά πάει περίπατο...
Οσο πας και χειροτερεύεις. Εναν αχταρμά έχεις τα ευαγγέλια και την ορθοδοξία στο κεφάλι σου.
Tιμής ένεκεν! και σήμερα αποκαλούμε κύριε πρόεδρε τον Στεφανόπουλο!......παρ΄ όλο που δεν είναι!.....στις ειδήσεις δεν έχεις ακούσει που αποκαλούν Υπουργό! κάποιον που σήμερα δεν είναι?
Συνεχίζεις να εκτίθεσαι......
quote:
macedon:
Αν δεν ξέρεις, να ρωτάς
?
Για πες μου έναν λόγο ως κίνητρο που θα έπρεπε να το πράξω!
quote:
macedon:
Οχι. Φταίει το ότι τα ευαγγέλια λένε άλλα πράγματα μέσα και άλλα φαντάζεσαι εσύ.
Δε φαντάζομαι! απλή λογική είναι!........εσύ όμως έχεις αποξενωθεί από αυτήν.
quote:
macedon:
Παράξενο δεν μου φαίνεται. Αυθαίρετο μου φαίνεται. Φαντασία καθαρή μου φαίνεται. Ανοησία να το σκεφτεί κανείς μου φαίνεται, από τη στιγμή που οι ευαγγελιστές είναι ξεκάθαροι σε όσα γράφουν.
Γιατί που αντιλέγω με τους Ευαγγελιστές? συμφωνώ και με τους δύο! εσύ με ποιους συμφωνείς?
quote:
macedon:
Ετσι, ο ένας μετά τη γέννηση λέει ότι προσκύνησαν οι μάγοι στο σπίτι και μετά έφυγαν στην Αίγυπτο όπου έμειναν μέχρι που πέθανε ο Ηρώδης και μετά πήγαν στη Ναζαρέτ.Ο άλλος μας λέει πως σε 40 μέρες πήγαν στην Ιερουσαλήμ κι από κει στη Ναζαρέτ.
Μετά από τη Ναζαρέτ, ξαναπήγαν στη Βηθλεέμ, από εκεί στην Αίγυπτο και αμέσως μετά στη Ναζαρέτ!
Εκτός εάν μας λένε κάπου ότι αυτά συνέβησαν ακριβώς την ίδια στιγμή!
Μ' αρέσει που ο Robben στα είπε και αναλυτικά!
quote:
macedon:
Τα φανταστικά ταξίδια του Ιωσήφ που περιγράφονται στο κατά ευρωπαίον ευαγγέλιο δεν με ενδιαφέρουν. Τουλάχιστον όχι μέχρι αυτό να αναγνωριστεί ως "κανονικό"...
Ή να μάθεις να χρησιμοποιείς αυτό που βρίσκεται? μέσα στο κεφάλι σου!

quote:
macedon:
Κανένα παράξενο δε βλέπω. Γελοίο βλέπω, διασκεδαστικό βλέπω, ανόητο βλέπω, φανταστικό βλέπω, έλλειψη γνώσης του τι πραγματικά πιστεύεις βλέπω αλλά παράξενο... Οχι... Δε βλέπω
Το αντίθετο θα με παραξένευε!.........δε φημίζονται οι Χριστιανομάχοι για αυτά που βλέπουνε αλλά για αυτά που νομίζουν ότι βλέπουνε!

quote:
macedon:
Για ρώτα τώρα τους υπόλοιπους χριστιανούς (Ψηλούς, κοντούς, τρεχαγύρευε, κτλ.) αν είχε η Μαρία άλλα παιδιά και δεν ήταν παρθένα, να δούμε τι θα σου πούν.Συνεννοηθείτε καμιά φορά να ξέρουμε και μεις οι άθεοι δωδεκαϊστές μάρτυρες του Ιεχωβά σε τι απαντάμε...
Το σίγουρο είναι ότι είσαι Χριστιανομάχος!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
zipΕίναι ενδιαφέρον πως ερμηνεύουν την αντίφαση, την παράλειψη και την ασάφεια, ως συμπλήρωση. Γι' αυτούς, αυτές οι 3 διαφορετικές έννοιες ερμηνεύονται ως συμπλήρωση. Συμπλήρωση όμως θα ήταν αν στο παράδειγμα με την φάτνη και το σπίτι, ο Λουκάς αναφερόταν ΚΑΙ στους μάγους παράλληλα με τους βοσκούς.Αυτό σημαίνει συν-πληρώνω. Δηλ. βάζω ΚΑΙ κάτι παραπάνω στο κείμενο του Ματθαίου για να πληρωθεί, να ολοκληρωθεί. Διατηρώ, συντηρώ όμως ΚΑΙ το προηγούμενο κείμενο. Δεν το παραλείπω εντελώς. [εδώ τώρα, θα σου πουν, "ε, αφού το έγραψε ο Ματθαίος, ο Λουκάς γιατί να το ξανάγραφε ;" Πάλι θα πουν "το συμπλήρωσε".]
Τι σημαίνει συμπληρώνω κάτι ; (ένα κείμενο, ένα ποτήρι με νερό, έναν λάκκο με χώμα, μια δεξαμενή με πετρέλαιο, μια πρόταση κτλ). Σημαίνει κατ' αρχήν προσθέτω, εξ' ου και το λεκτικό προσθετικό μόριο "συν" μπροστά από το "πληρώνω", δηλ. συν-πληρώνω, συμπληρώνω. Που το προσθέτω αυτό που προσθέτω ; Σ' αυτό που ήδη υπάρχει. Κι αυτό που ήδη υπάρχει, τι το κάνω ; Το πετάω, το παραλείπω ; Όχι. Το πληρώνω, το ολοκληρώνω δηλ. το τελειώνω.
quote:
RobbenΜα καλα ασχολεισαι με την λαογραφια, και δεν γνωριζεις τι σημαινει ‘’αντιφαση’’? Η παραληψη δεν είναι αντιφαση….ελεος. Δεν αμφισβητει πουθενα ο Λουκας τα γεγονοτα που αναφερει ο Ματθαιος (για την γεννηση).
Σαφως και είναι συμπληρωση, αφου αναφερονται σε διαφορετικες στιγμες.
Εξηγώ νομίζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι σημαίνει η έννοια της συμπλήρωσης. Δεν μίλησα εγώ για το τι σημαίνει "αντίφαση", μίλησα για το τι σημαίνει "συμπλήρωση" και είπα πως η συμπληρωματικότητα των ευαγγελίων αποκλείεται σε περιπτώσεις αντίφασης όπως είναι αυτή του Ιούδα. Νομίζω πάντως ό,τι κατάλαβες πολύ καλά τι λέω, παρ' όλο που το σχολιάζεις αυτό. :)
quote:
Το κατά Μαρκον γραφτηκε μεταξυ του 65 με 70, το κατά Λουκαν το 60 με 75, το κατά Ιωαννη το 70 περιπου, του Ματθαιου στο μεσο του 1ου αιωνα. Γιατι ο Λουκας δεν μπορουσε να συμπληρωσει τον Μαρκο? Ή το αντιθετο?[ φυσικά και θα μπορούσε, δεν διαφωνώ. Όλοι οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να έχουν συμπληρώσει τον Ματθαίο, αυτό λέω. Ο Ματθαίος όμως δεν θα μπορούσε να έχει συμπληρώσει τους υπόλοιπους γιατί είναι ο πρώτος - σύμφωνα με τα όσα λες - που έγραψε ευαγγέλιο ] Οσο για τον Ιωαννη, είναι φανερο από τα γεγονοτα που αναφερει ότι διαφερει. Ο Ματθαιος εκανε την αρχη. Καποιος δεν θα την εκανε ουτως ή αλλιως?[ φυσικά, δεν διαφωνώ ]Αυτό το λεει η παπυρολογια.Γιατι διαφωνουν πουθενα ο Ματθαιος και ο Λουκας? [ δεν ξέρω. Robben, όπως είδες αναφέρομαι στην έννοια της λέξης "συμπληρώνω" ]
quote:
Μα το ατυχημα γινεται σε μια στιγμη χρονου. Η γεννηση του Ιησου και τα γεγονοτα γυρω από την γεννηση δεν είναι σε μια στιγμη χρονου. Ένα γεγονος συμβαινει στο ατυχημα, πολλα γεγονοτα στα περι της γεννησεως του Ιησου.
Και το περιστατικό του Ιούδα με την αγορά του αγρού, σε μία στιγμή αναφέρονται. Στο τι έγινε μετά την προδοσία του.
quote:
Το κείμενο είναι σαφέστατο. Λέει: "εκτήσατο". Αν κάποιος γίνεται "κτήτορας" σε κάτι, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος το αγόρασε.Θα μπορούσε να το αγοράσει κάποιος άλλος.Μάλιστα, και εδώ επίσης, ο ένας Ευαγγελιστής, όχι μόνο δεν αντιφάσκει, αλλά επιβεβαιώνει τον άλλον!
Ο Ματθαίος, λέει σαφέστατα, ότι "Και οι ιερείς, παίρνοντας τα αργύρια, είπαν: Δεν επιτρέπεται να τα βάλουμε στο θησαυροφυλάκιο• επειδή, είναι τιμή αίματος. 7. Και αφού έκαναν συμβούλιο, αγόρασαν μ' αυτά το χωράφι τού κεραμέα, για να θάβονται εκεί οι ξένοι". Λέει σαφέστατα, ότι τα χρήματα του Ιούδα, κανεις δεν τα πήρε. Κανεις δεν αγόρασε για τον εαυτό του κάτι με τα χρήματα αυτά. Ουτε στον ναο δεν τα εδωσαν, επειδή ήταν "τιμή αίματος". Άρα, και ο αγρός που αγοράσθηκε, δεν ανήκε σε κανέναν από τους Ιερείς, ούτε καν στον Ναό! Και παραδόθηκε ο αγρός αυτός, σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ, να θάβονται εκεί οι ξένοι.
Αφού δεν ανήκε σε κανέναν, σε ποιον ανήκε, αν όχι στον κάτοχο των 30 αργυρίων της προδοσίας, δηλαδή στον Ιούδα; Και έτσι ο Ματθαίος, επιβεβαιώνει τον Λουκά, που αναφέρει ως "κτήτορα" του αγρού, τον Ιούδα!
Κτήτωρ μιας περιουσίας, ΔΕΝ είναι αυτός που την έχει, αλλά αυτός με του οποίου τα χρήματα αγοράσθηκε!
Ειλικρινά, δεν περίμενα να κάνεις copy - paste την σελίδα της Ο.Ο.Δ.Ε, ειλικρινά ... Εν πάσει περιπτώση, η πρόταση είναι "ἐκτήσατο χωρίον ἐκ μισθοῦ τῆς ἀδικίας". 'Ντάξει, το δέχομαι εγώ αυτό, έγινε κτήτωρ, κτήτορας. Πως έγινε κτήτορας ; Το λέει! "ἐκ μισθοῦ τῆς ἀδικίας", το λέει. Ποιας αδικίας ; Μήπως αναφέρεται σε καμιά άλλη κομπίνα του Ιούδα ; Στην προδοσία δεν αναφέρεται ; Στην προδοσία. Ωραία. Ποιος ήταν ο μισθός της αδικίας ; Τα 30 αργύρια. Τι σημαίνει λοιπόν "ἐκτήσατο χωρίον ἐκ μισθοῦ τῆς ἀδικίας"; Ότι έγινε κτήτωρ από τα 30 αργύρια της προδοσίας. Ποιος έγινε κτήτωρ ; Άλλος έγινε ;;; !!! ο Ιούδας! για τον Ιούδα δεν μιλάμε ; E, όταν ο Ιούδας γίνεται κτήτωρ από τα 30 αργύρια της προδοσίας του, τι σημαίνει ρε Robben μου ; Τι σημαίνει ;;; άντε, πες το εσύ, να μην το ξαναλέω εγώ ... Άσε δηλ. που το λες κιόλας δηλ. λες
quote:
Κτήτωρ μιας περιουσίας, ΔΕΝ είναι αυτός που την έχει, αλλά αυτός με του οποίου τα χρήματα αγοράσθηκε!
Ε, μισθός αδικίας. Ποιανού αδικίας ; Ποιος έκανε την αδικία και πληρώθηκε, μισθώθηκε δηλ. για την αδικία που έκανε ; Άλλος την έκανε ; ο Ιούδας την έκανε! Ποιος ήταν ο μισθός του για να την κάνει ; το μίσθωμά του, ποιο ήταν ; 30 αργύρια! Λεφτά δηλ. μπικικίνι, παράς, χρήμα. Κτήτωρ εκ χρήματος, τι σημαίνει ρε φίλε μου, τι σημαίνει ;;;
Πως λοιπόν ο ένας ευαγγελιστής επιβεβαιώνει τον άλλον ; Δηλ. έλεος ρε παιδιά ... έλεος! Υπάρχει σαφέστατη αντίφαση, σαφέστατη. Δεν συμφωνούν εδώ οι Ευαγγελιστές. Δεν συμφωνούν. Μετά λέτε, - δεν ξέρω βέβαια αν ανήκεις στην Ο.Ο.Δ.Ε - αν πάσει περιπτώσει επειδή αντιγράφεις, λέτε :
quote:
Ο Ματθαίος, λέει σαφέστατα, ότι "Και οι ιερείς, παίρνοντας τα αργύρια, είπαν: Δεν επιτρέπεται να τα βάλουμε στο θησαυροφυλάκιο• επειδή, είναι τιμή αίματος. 7. Και αφού έκαναν συμβούλιο, αγόρασαν μ' αυτά το χωράφι τού κεραμέα, για να θάβονται εκεί οι ξένοι". Λέει σαφέστατα, ότι τα χρήματα του Ιούδα, κανεις δεν τα πήρε. [ 'ντάξει, δεν λέμε εμείς ότι τα πήραν αυτοί ] Κανεις δεν αγόρασε για τον εαυτό του κάτι με τα χρήματα αυτά. [ ούτε αυτό το λέμε ] Ουτε στον ναο δεν τα εδωσαν, επειδή ήταν "τιμή αίματος". [ Ναι, 'ντάξει, ΑΛΛΆ τι έκαναν με αυτά ; Αγόρασαν το χωράφι του Κεραμέα ] Άρα, και ο αγρός που αγοράσθηκε, δεν ανήκε σε κανέναν από τους Ιερείς, ούτε καν στον Ναό! [ 'ντάξει, το αγόρασαν όμως ] Και παραδόθηκε ο αγρός αυτός, σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ, [ αυτό που το λέει ; την παράδοση δηλ. σε δημόσια χρήση ;;; που το λέει ;;; ] να θάβονται εκεί οι ξένοι.
Πως είναι δυνατόν να παραδίδεις κάτι σε δημόσια χρήση [άσε δηλ. που αυτό δεν το λέει πουθενά, αλλά έστω ό,τι το παρέδωσαν ], πως είναι δυνατόν λοιπόν να παραδίδεις κάτι σε δημόσια χρήση αν πιο πριν αυτό το οποίο παραδίδεις, δεν έχει περιέλθει με κάποιον τρόπο στην κατοχή σου ; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, αγαπητέ μου Robben, ουκ αν λάβεις. Δηλ. προσπαθείτε να κάνετε τον κόσμο να χάσει τα λογικά του. Πήραν τα χρήματα, 'ντάξει, φυσικά, δεν τα κράτησαν για τον εαυτό τους, δεν τα κράτησαν για το Ναό, αλλά αγόρασαν ένα χωράφι. Το ότι το παρέδωσαν για δημόσια χρήση, είναι εφεύρεση, δική σας αυτή. Επειδή ας πούμε λέει " εἰς ταφὴν τοῖς ξένοις·, εσείς βγάζετε το συμπέρασμα ότι για δημόσια χρήση το αγόρασαν, για να γίνει νεκροταφείο, δηλ. 'κάναν και κοινωφελές έργο. Ναι αλλά το αγόρασαν πρώτα ρε φίλε μου, το αγόρασαν.
Ο ένας λοιπόν ευαγγελιστής λέει πως το αγόρασε ο Ιούδας, πως ο Ιούδας έγινε κτήτωρ ενός αγρού εκ μισθού της αδικίας που έκανε, της προδοσίας του δηλ. κι άλλος λέει πως το αγόρασαν οι αρχιερείς για κοινωφελές έργο. Πως γίνεται τώρα, ο ένας να επιβεβαιώνει και να συμπληρώνει τον άλλον, αυτό μόνο εσείς το λέτε ... μόνο εσείς.
Edited by - zip on 23/05/2009 08:37:01
πράγμα;Η προδοσία δεν είναι αδικία, είναι βαρύτερη κατηγορία
προς τον προδότη...Εδώ αναφέρεται σαφώς σε μακροχρόνια αδικία
του Ιούδα, ώς ταμίας,οπως πλειστάκις έχουμε γράψει,αλλά όταν
καποιος θέλει να παει κάπου, όπου και να πας εσύ, αυτός εκεί θα
κοιτάζει...
Το κουραζετε πολύ το πράγμα....
quote:
Αν κάποιος γίνεται "κτήτορας" σε κάτι, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος το αγόρασε. Θα μπορούσε να το αγοράσει κάποιος άλλος.
quote:
" 18 οὗτος μὲν οὖν ἐκτήσατο χωρίον ἐκ μισθοῦ τῆς ἀδικίας, καὶ πρηνὴς γενόμενος ἐλάκησε μέσος, καὶ ἐξεχύθη πάντα τὰ σπλάγχνα αὐτοῦ. [ είναι σαφέστατο εδώ, ότι αυτός που έγινε κτήτωρ, αυτός o ίδιος και ελάκησε μέσος, 'ντάξει, δεν διαφωνούμε σ' αυτό, έτσι ; ]
Εσείς λέτε : Κάποιος άλλος το αγόρασε εκ μισθού της αδικίας, ο Ιούδας - με κάποιον τρόπο - έγινε κτήτορας του αγορασθέντως αγρού εκ μισθού της αδικίας, καὶ πρηνὴς γενόμενος ἐλάκησε μέσος, καὶ ἐξεχύθη πάντα τὰ σπλάγχνα αὐτοῦ.
Ρε παιδιά ... ο μισθός της αδικίας είναι τα 30 αργύρια ή δεν είναι ; Γιατί αν είναι, ε, ποιος άλλος θα έπαιρνε 30 αργύρια κάνοντας μια αδικία, για να αγοράσει κάτι στο οποίο μετά θα γινόταν κτήτωρ με κάποιον τρόπο ο Ιούδας, πλην του Ιούδα ;
Δηλ. θα έκανα εγώ μια κομπίνα, θα έπαιρνα μισθό αδικίας για την κομπίνα μου [30 αργύρια], θα αγόραζα ένα χωράφι με το μισθό αυτό της αδικίας μου, και μετά θα 'ρχοταν ο Ιούδας να γίνει κτήτωρ του δικού μου χωραφιού, να κάνει την ίδια κομπίνα και να πάρει και το ίδιο ποσό.
quote:
Εδώ αναφέρεται σαφώς σε μακροχρόνια αδικία
του Ιούδα, ώς ταμίας,οπως πλειστάκις έχουμε γράψει,αλλά όταν
καποιος θέλει να παει κάπου, όπου και να πας εσύ, αυτός εκεί θα
κοιτάζει...
A, τώρα έγινε μακροχρόνια η αδικία. Και ο μισθός, μακροχρόνιος ήτανε ... Που είναι ρε γμτ το emoticon, που είναι ;;; ar_ia σου στέλνω p.m ...
Edited by - zip on 23/05/2009 09:04:14
quote:
europaios2Επρόκειτο για το ίδιο χωράφι! Ο Ιούδας το αγόρασε και αμέσως κατόπιν του θανάτου του, οι συγγενείς του το πούλησαν στους Φαρισαίους για να το ξεφορτωθούν.
Άλλη εκδοχή αυτή ... made in europaios2. Που το λέει αυτό ρε Jefirelli ; πως οι συγγενείς του το πούλησαν στους Φαρισαίους για να το ξεφορτωθούν ;;;
Αν έγινε έτσι, έχουμε 2 χωράφια, μεγάλε ... 2! Ένα αυτό που αγόρασαν οι αρχιερείς από την επιστροφή των χρημάτων του Ιούδα όταν ήταν εν ζωή κι ένα που αγόρασαν από τους συγγενείς του Ιούδα όταν ήταν εν κουτσουπιάς ...
Edited by - zip on 23/05/2009 09:50:04
Αλλά ο καιρός θαλάσσης στο ταξίδι της Ζωής είναι μια πραγματικότητα ότι μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση. Έτσι είναι και τα συναισθήματα μας.
Ό μόνος τρόπος για να είναι σταθερό το πλοίο μας (σαν κρουαζιερόπλοιο) στο ταξίδι της Αγάπης, θα πρέπει να το κατασκευάσουμε με όλες τις Αρετές ώστε κανένα συναίσθήμα να μην μπορεί να το ταρακουνήσει.
Και η βάση για αυτό το πλοίο είναι η Αγάπη που θα μας επιτρέψει με Ειρήνη να διανύσουμε το ταξίδι μας και να το χαρούμε.
Και τελικά για να δούμε πώς η Αγάπη στηρίζει την Ειρήνη και για να δώσομε τον ορισμό της Ειρήνης:
Ειρήνη είναι η αγαθή διάθεση Aγάπης προς τον συνάνθρωπο μας χωρίς διακρίσεις.
Είναι δηλαδή η Eιρήνη μια εσωτερική κατάσταση η οποία δεν πρέπει να μεταβάλλεται εύκολα από την περιστασιακή δυσαρμονία των συναισθημάτων των συνανθρώπων μας.
Για αυτό ας δούμε πιες αποσκευές θα πάρουμε για το ταξίδι μας
Αποσκευή 1η:
H Πίστη (Στην Φιλία), η οποία είναι επιθυμητή, είναι η διάθεση, ώθηση να φτάσουμε στον προορισμό μας.
Αποσκευή 2η:
Η Αγάπη είναι η δύναμη που μας καθοδηγεί.
(Ένας μικρός διαλογισμός του Just: Σε ευχαριστώ Γλυκέ μας. Σε ευχαριστώ που μας δίνεις την δύναμη της καθοδήγησης.)
Αποσκευή 3η:
Η Ειρήνη στην καρδιά μας, είναι το καθαρό γυαλί που μας επιτρέπει να παρατηρούμε και να γευτούμε τις εμπειρίες και τη γνώση που το ταξίδι θέλει να μας προσφέρει.
Ό,τι άλλο έχετε στην καρδιά σας και στην νόηση σας αδέλφια μου ,
λυπάμαι που έρχομαι να σας τα γκρεμίσω, αλλά δεν είναι χρήσιμες αποσκευές.
Αν θυμάστε ότι οι μόνες αποσκευές που θα έχουμε όταν ολοκληρώσουμε το ταξίδι της Ζωή μας, το ταξίδι μας στην Αγάπη, θα είναι η Αγάπη που έχουμε μοιρασθεί με τους συνανθρώπους μας.
Είθε αυτή η πανσέληνος να μεταμορφωθεί σε λαμπερό ‘Ήλιο όπως Εκείνον, οπού θα γεμίσει την καρδιά μας με το Φως της Καλοσύνης και της Απλότητας.
Είθε κάθε Τopic του esoterica.gr να είναι μια Εστία της Ειρήνης στις πνευματικές μας αναζητήσεις στο Ταξίδι της Ζωής. Στο Ταξίδι της Αγάπης.
Με αγαθή Αγάπη.
Just A Man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
Καλε μου Jast_A_Man,
Ίσως με την σειρά μου γίνομαι ένας άλλος (γκρεμιστης)
πεποιθήσεων, μα τα γράφω το ίδιο μέσα από την καρδιά μου!
Σκέψου λίγο αν όλα ήσαν τόσο απλά, όσο οι αποσκευές που γράφεις…. Πόσος κόσμος θα ταξίδευε σήμερα…στην παραδείσια γη μας!
Αυτό όμως που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά, τόσο ΕΞΩ, μα και στο Εσωτερικά, είναι οι εικόνες, η αλλιώς οι εαυτοί μας, αυτά τα πολλαπλά ατελείωτα εγώ… πάντα σε πρώτη θέση…. φανερά…η έντεχνα καλυμμένα, πίσω από γλυκανάλατες λεξούλες…![]()
Η Ειρήνη, η Αρετή, η Αγάπη….όταν γίνονται σκοποί της ΖΩΗΣ, είναι μόνο περιορισμένες έννοιες…. Υπάρχουν δηλαδή όπως μια άλλη ΕΙΚΟΝΑ μέσα… μα όχι σαν πραγματικότητα.
Ο λόγος?
Πρέπει να τελειώσει η σύγκρουση (μέσα / έξω)….για να υπάρξουν.
Δεν έχεις παρατηρήσει, πως μετά από κάθε πόλεμο, η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για τον επόμενο?
Μάθαμε τίποτα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για τον πόλεμο? Γνωρίζει κανείς πως δεν γίνονται πόλεμοι?
Ούτε καν πιστευω θα μπεις σε κόπο να πάρεις αποσκευές, μιας και ότι ονομάζεις ΘΕΟ, ΑΓΑΠΗ… (άλλοι ΟΜΟΡΦΙΑ,….ΘΕΙΟ….) ΕΙΝΑΙ μια ΑΕΝΑΗ κίνηση... που πληροί τα πάντα…. (Ειρήνη, Αρετή, Αγάπη, Ζωή…)ΕΝΑ!
Πάντως αυτές οι (ΜΠΟΡΕΣ)... που κάθε τόσο εμφανίζονται, αν πράγματι κάποιος ενδιαφέρεται ειληκρινα για τον έσω κόσμο, (και όχι για την επιφάνεια της ΕΙΚΟΝΑΣ/ΕΓΩ), διδάσκουν τόσο, όσο τόμοι και τόμοι φιλοσοφίας... θρησκειών,….διαλογισμού,... και προσευχής,…. μιας και ότι υπάρχει ΜΕΣΑ….(ο ΕΣΩΦΑΚΟΣ μας)…. μπορεί να το δει…. σε όλο του το μεγαλείο, και να κανει κατι!!!!
Ξερεις ποσοι ανθρωποι κουβαλουν μισος μεσα τους...και εξωτερικα δειχνουν... αγιοι?
Αυτα χρειάζεται να κατανοήσουμε....(και οτι αχρειαστο), να το αφησουμε στην ακρη!
Τωρα... μπορειται και να Σκοτωθείτε!![]()
![]()
Πολλά αυτά που θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας απόψε, μα αύριο το πρωί από της 6:00 μέχρι όσο πάρει, θα πρέπει να είμαι σε εκλογικό εέντρο, γιατί με κλήρωσαν σαν Τακτικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής σε εκλογικό κέντρο της περιοχή μου.
Θα είμαι σύντομος.
Οι λέξεις έχουν μεγάλη δόνηση!!!!!!! Το κάθε κόμμα. Το χρώμα και τα συναίσθημα που θα εκπέμψουμε.
Μα όλοι μας τις ακούμε, η τις διαβάζουμε, άλλες φορές συνειδητά, άλλες φορές αδιάφορα και άλλες επιδερμικά.
Αν θέλουμε να είμαστε Πνευματικοί Αναζητητές, Μαχητές του Φώτος της, Αλήθειας και της Ζώης, να έχουμε Εξωτερική και Εξωτερική και Παγκόσμια Ειρήνη, θα πρέπει να είμαστε τόσο Δυνατή, να έχουμε τέτοια πειθαρχία και εγκράτεια ώστε ο Κατώτερος μας Εαυτός να μην το σκεφτεί κάν, να επαναστατήσει.
Το καλύτερο Πανεπιστήμιο για την Αυτογνωσία είναι η Έρημος.
Γιατί εκεί μαθαίνουμε πραγματικά την αξία των λέξεων. Τη πραγματικά σημαίνει Αγάπη.
Για να αγαπήσουμε κάποιον αληθινά θα πρέπει να απαρνηθούμε το ΕΓΩ μας.
Και όταν λέω ότι θα πρέπει να απαρνηθούμε το ΕΓΩ μας αυτό σημαίνει ότι διατηρούμε την ταυτότητα μας αλλά δεν προσπαθούμε να μπούμε στον κύκλο του αλλού, όπως και προσωπικά και επιλεκτικά να μην θέλουμε να μπει κάποιος άλλος στο κύκλο μας.
Ε: Εγώ, Ελεύθερα.
Γ: Γίνομαι.
Ω: Τέλειος, Τελεύουμε, Φτάνω στο Τέλος.
Τότε και μόνο μπορούμε να συνυπάρχουμε με Ειρήνη. Είναι η μόνη αληθινή Αγάπη που μπορεί να μας ενώνει είναι με ανιδιοτέλεια με οτιδήποτε υπάρχει γύρο μας.
Είθε οι κραδασμοί του Φώτος της Αγάπης, να μεταμορφώνουν τους κραδασμούς των φόβων μας, σε γαλήνια Αγάπη μέσα στις καρδιές μας.
Καλή αντάμωση μετά τις εκλογές. Καλή Κυριακή φιλαράκια μου καλά.
Να σταματήσετε να μαλώνετε γιατί αυτό είναι κάτι τελικά που μας στενοχωρεί όλους.
Φιλιά σε όλους.
Με αγαθή Αγάπη.
Just A Man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
quote:
Ξερεις ποσοι ανθρωποι κουβαλουν μισος μεσα τους...και εξωτερικα δειχνουν... αγιοι?
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ;
..ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ( ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ "ΕΣΩΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...":)ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝ ΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ"
-Η "ΦΟΒΕΡΗ" ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ...
ΚΑΝΟΝΕΣ +ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΜΩΝ ΤΗΣ "ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ"/ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΝΕΨΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΗΠΙΕ...ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΥΧΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ...ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΤΟΥΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ "ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗ"!(Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ..."ΠΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ"....:)
-Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ "ΚΩΔΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜΣ...ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ - ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΠΕΤΟ...-...ΑΦΟΥ ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΟΙΔΗΜΩΝ" ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙ" ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ...ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ!(μα ΤΙ ΕΞΥΠΝΟ! μα ΤΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤω!)ΟΚ! ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΨΙΜΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ.../ ΜΕ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΜΩΣ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ Η "ΕΡΜΗ"...ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ!..ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΑΓΝΟΩ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...ΑΝΤΜΙΝ ,ΑΓΑΠΗΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΣΥ ...ΙΣΩΣ;
-ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ + ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΝΩ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ 'Η ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΔΕΝ ΡΩΤΩ ΤΟΝ ΑΝΤΜΙΝ ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ/ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ "ΔΙΑ-ΒΟΛΟΥ"...ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΘΗΣΗΣ ΜΟΥ(ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ; Η ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΑΙΤ;..ΤΣΤΣΤΣ!ΤΙ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ Ω! ΘΕΟΙ...)
ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΜΑΣ(ΒΛΕΠΕ ΤΙΣ 2 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ)...
ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ....
-ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ + ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΙ...-
Zez,ευχαριστω για τα καλα σου λογια μου ,μα δυσκολευομαι να πιστευω στις ευλογιες αφου ουκ ολιγες εδω εσω...με προδωσαν,επιφυλασσομαι και τασομαι οπως παντα με την ειρηνη...(αλλα ΕΡΩΤ-Ω! δεν σου ειπε η φιλη Αβαλον οτι πριν μπει εδω ειχε περασει απο την εστια και κοροιδευε τον εκει ρολο μου;;;;;)
Αβαλον, πας γυρευοντας 'η μου φαινεται; ![]()
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣα ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ +ΟΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΡΗΤΙΣ!ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΙΘΕΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΙΩΘΟΥ Ν ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ...-ΧΜ-ΕΙΝΑΙ ...Η ΑΡΧΙΕΡΕΙΑ...!ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΧΡΙΖΕΙ ΤΟΣΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟΣΗΣ ΘΗΛΥΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,ΤΟΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΑ ΕΣΩ ΣΟΥ...ΤΟΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΕΚΛΠΗΡΩΣΕΙΣ.ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙΣ.-
ΑΝΤΕ(βορεια εκφραση :)ΛΟΙΠΟΝ "ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΚΑΤ" ΤΗΣ ΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΟΥ
+ΔΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙ -ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ-ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ "ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ"
+ΑΝΑΡΡΩΤΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΤΣΙ!
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ..
ΔΕΣ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΣ/ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΤΡΙΤΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΕΜΠΤΗ Η ΕΚΤΗ..ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΕΙ.
ΑΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΧΩ...ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΥΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ,ΜΑΚΑΙΡ ΘΑ ΠΩ.ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΕ...
ΕΚΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ...ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ...:)+ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ "ΤΙ" ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ...
+ ΑΝ ΜΠΟΡΩ +ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!/ΟΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ +ΜΠΟΡΩ/ ΕΝΩ ΕΣΥ ΟΧΙ...ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!(
τι χωριζουμε ειπαμε;;;;την ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ..α! Ναι!...εκει που μπηκες πριν ξεκινησεις αυτο το θεμα + κοροιδεψες τον εσωτερικο μου ρολο ως ιερεια της Εστιας/Εσωτερικα δεν ειμαστε ειπαμε;;;;;εσυ ταχθηκες υπερ του κοινου της δρουζα! λοιπον αν κοροιδευεις "τα ιερα μου "( δεν νομιζω να σε χαλαγε- οπωςμε βοηθας να διαπιστωσω πως θελεις να κατακτησεις...)θα σου μιλω οπως σου αρμοζει.
το ειχες κανει και παλιοτερα στο αχλαδοτυρο της αστρολογιας/εκει που ο οιδημων ερπετος ναι εκεινος που ανοιξε οτνα μπηκε ενα θεμα με τιτλο σεληνη/που προυπηρχε ηδη απο την ατμα.και ζητουσε να του πουμε οσα δεν γνωριζε ως ασχετος .μετα σας εκανε μαθηματα σενα θεμα που μαλλον εδωσε εντασεις χωρισες τα μελη και κατεγραψε τα ζωδια ολων μας λες και ...ειναιμελετη...αν δεν ειναι τωρα μπορει να γινει βρε! δεν ειναι αργα..
αχλαδοτυρο λοιπον...και να τωρα που το αχλαδοτυρο μας κανει επιθεση/ευχαριστω μα προτιμω να μεινω μονη μου στην εστια της ειρηνης/...
θυμαμαι ο χριστος ειχε πει οτι ειναι γιος του και δεν τον πιστεψε κανεις,επειδη ενοιωσαν μειονεκτικα οσοι ειχαν θεσεις αλλα δεν ειχαν χαρη...η δυνατοτητα να συνηδειτοποιηδσουν το μεγαλο δωρο της ζωης/
εκεινος σταυρωθηκε/σταυρωνεται συμβολιακ απο καθε στρουμπλου χριστοδουλο και ανοργασμικη χριστιανη και ακομη δεν ξυπνησανε να δουν πως η επαναληψη εκοτς απο καποιους που βαριουνται ευκολα.αν εχεις διαθεση να καταλαβεις το κανεις απλα .
κι εσυ αβαλον απεδειξες πως δεν εχεις/ευτυχως εχει η ζεζ...και ετσι θα ανεβεις...
οπως το γρηγορη διπλα στην ατμα....
ενημερωτικα ΑΝ ΤΣΙΜΠΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΟΧΙΑ(ευχομαι οχι διμουτσουνη:) ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΟΤΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ....
ΝΕΧΤ;
λυπαμαι αλλα αν και τωρα δεν με καταλαβεις θα βαλω μια ταμπελα νεον που θ αναβοσβηνει και θα λεει οσα δε φτανει η αλεπου.τα κανει κρεμασταρια.
σημειωση .
λυπαμαι που δεν καταλαβες απο το μειλ μου οτι ειχα φιλικη διαθεση.
αν το θελεις βεβαια μπορω να παραγγειλω δυο ταμπελες....μια και γιαυτο ...
ειρηνη πασι

Listen to the rythm of the Universe
-ΤΥΧΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ +ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!...ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ Μ'ΑΦΗΝΟΥΝ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ...ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΘΙΓΟΥΝ + ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΝΤΩ.-
(αυτο θυμιζει τον Ω!μεγα Αλεξανδρο....που ειχε πει..."ευτυχως που τρωω + κοιμαμαι για να βλεπουν πως +γω...ειμαι ανθρωπος...":)
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/03/2004 00:50:36
Πολλές είναι οι φορές που συλλογίστηκα πως: "τα ΛΟΓΙΑ είναι περιττά"
Τα έργα όμως... ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ...
Και τα ΕΡΓΑ (κατα την Αγία Γραφή) ΕΓΙΝΑΝ, ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ δια μέσο του ΛΟΓΟΥ, ο Οποίος είναι και Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...
Σκέφτηκα λοιπόν, τι θα ήταν καλύτερο να γράψω στο παρόν θέμα των αγαπητών Ζezmperg & Avallon και κατέληξα στο να αντιγράψω ένα παλαιότερο μήνυμά μου, πρίν απο έναν ολόκληρο χρόνο...
Ενα μήνυμα που έχει να κάνει ΤΟΣΟ με το Λόγο και πολύ περισσότερο με τα έργα...
Ξέρω τι θα σκεφτούν πολλοί όταν το διαβάσουν και σπεύδω να τους πώ να ΜΗΝ μείνουν στην ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, αλλά να βουτήξουν στο ΒΑΘΟΣ του...
quote:
'Ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ΕΣΕΝΑ... 'Ανοιξε το και διάβασε
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=919Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"Greece
2007 Μηνύματα Posted - 20/02/2003 : 08:49:46
Με αφορμή τα ΧΙΛΙΑ μυνήματα που έχω ΗΔΗ στείλει στα forums, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς ΟΛΑ τα μέλη ΚΑΙ τους συντονιστές της μεγαλύτερης διαδυκτιακής πύλης στην Ελλάδα που ασχολείται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με την έρευνα της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ με όχημα και μέσο τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ......Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία να ΜΑΘΩ και να ΓΝΩΡΙΣΩ...
...Σας ευχαριστώ γιατί ήσασταν εκεί και απαντήσατε στα μηνύματά μου...
...Σας ευχαριστώ γιατί με ανεχθήκατε...
...Σας ευχαριστώ γιατί με δεχθήκατε...
...Σας ευχαριστώ γιατί γίναμε ΟΛΟΙ μια μεγάλη και υγιής παρέα, ανήσυχων ανθρώπων που ΔΕΝ θέλουν να μείνουν ΣΤΑΣΙΜΟΙ μέσα στη βαλτώδη ζωή που ζούμε όλοι ΜΑΣ, αλλά που ΟΛΟΙ θέλαμε (και που ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ακόμα περισσότερο), να δούμε τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ να γίνεται ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΣ...
Φωτεινότερος όχι από ένα ΦΩΣ που έρχεται ΑΠ' ΕΞΩ και μας φωτίζει, αλλά ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΣ από το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΦΩΣ... ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ... ΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ... ΤΟ ΑΪΖΩΩΝ ΠΥΡ του Ηρακλείτου, εκείνου του Σκοτεινού Φιλοσόφου, που όμως τα λόγια του και οι σκέψεις του ήταν ΓΕΜΑΤΕΣ από αυτό το ΦΩΣ...ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΙ, τόσο όσο να ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΙΑ, και να σταματήσει η καλή μας Σκοτεινή Αγγελική να αναρωτιέται για το μέγεθος της Σκιάς της...
Κάποτε της απάντησα και μου είπε ότι δεν είχε ξανακούσει τόσο καλή απάντηση για την αναρώτησή της. Την απάντηση που έδωσα τότε μέσα από κάποιο από ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πλέον μηνύματά μου, δεν της την έδωσα ΟΛΟΚΛΗΡΗ...
Την υπόλοιπη θα την ανακαλύψει ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ελπίζοντας να πρόσφερα ένα μικρό λιθαράκι στο όλο οικοδόμημά της, ένα οικοδόμημα ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...Μέσα από ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ έμαθα πάρα πολλά, που ΑΝ ΔΕΝ ήσασταν ΕΣΕΙΣ (δηλαδή ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑΣ) δεν θα είχα ανακαλύψει ΙΣΩΣ...
Ξέρω και μάλιστα ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ, ότι όλα αυτά είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, μια ΑΡΧΗ που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει, αλλά που έχει κάνει ΗΔΗ βήματα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ...
Είναι ένα ταξίδι ΜΕΣΑ στα Εσωβάθη της κάθε μίας προσωπικότητας ΜΑΣ...
Πόσο μου αρέσει λοιπόν να κοιτώ το βάθος...
Χμμμμ να γιατί ΙΣΩΣ να θαυμάζω την Γοργόνα του Αλέξανδρου που ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ, αλλά που ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ εκεί μέσα στο απέραντο βάθος του 'Αχρονου Ωκεανού της Γνώσης...
Ναι θα ήθελα να μπορούσα ΚΑΙ ΕΓΩ να ζούσα ΕΚΕΙ...
Επειδή όμως ΤΩΡΑ δεν μπορώ να βρίσκομαι και να ΖΩ εκεί, προετοιμάζομαι για ΟΤΑΝ θα έρθει η ώρα που θα παρατήσω τον απατηλό κόσμο της μορφής (ποιος ξέρει για ΠΟΙΑ πολυοστή φορά!!!), να παραμείνω ΕΚΕΙ στο απέραντο βάθος το Ωκεανού της Πανσοφίας, για μακρύυυυυ χρονικό διάστημα, τόσο μακρύ, όσο μια ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!Να μην σας κουράζω όμως άλλο με την φλυαρία μου και την πολυλογία μου, να μην σας στερώ τον χρόνο (που δεν υπάρχει) από την τόσο σημαντική και χρήσιμη για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ περιήγηση στα forums της ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΟΣ...
Η ειλικρινή μου φιλία με ΕΣΑΣ, με έφερε στο Esoterica.gr για να ΣΑΣ γνωρίσω.
Αυτή η φιλία με κράτησε ΕΔΩ, ΜΑΖΙ ΣΑΣ...
Ελπίζω το ίδιο να συνεχίσει να υφίσταται ΚΑΙ για το μέλλον..."Οι Θεϊκοί και Ηρωικοί Άνθρωποι,
περνούν από το μονοπάτι της δυσκολίας
ώστε η μοίρα να ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ
να τους δώσει το στεφάνι της
ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ"Το παραπάνω απόσπασμα, είναι του Τζορντάνο Μπρούνο και νομίζω ότι ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ σε όλους ΕΣΑΣ... σε όλους ΕΜΑΣ, τα μέλη του Esoterica.gr...
Σας το αφιερώνω λοιπόν καλοί μου φίλοι με την ευχή ΓΡΗΓΟΡΑ να φτάσετε ΚΑΙ εσείς στα 1000 μηνύματα και μάλιστα στα 1000 μηνύματα ΟΥΣΙΑΣ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΤΙΠΟΤΕ μα ΤΙΠΟΤΕ δεν άλλαξε στα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ και αυτό γιατί τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ προέρχονται απο τη ΨΥΧΗ και όχι απο το ΜΥΑΛΟ...
Η αγαπητή φίλη Ζezmperg αναφέρθηκε στο θέμα του ΠΟΝΟΥ...
Αγαπητή φίλη, το ΠΟΝΟ τον έχω ΔΑΣΚΑΛΟ...
Είναι αυτός που ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ...
Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν το απέφυγα, απεναντίας η φύση μου είναι τέτοια που τον επεδίωξα, όχι απο ΒΙΤΣΙΟ (όπως πολλοί θα σκεφτούν ΙΣΩΣ) αλλά ακριβώς επειδή είμαι ΕΔΩ για να ΜΑΘΩ και εύκολη γνώση ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...
Ελπίζω να σου έδωσα επιγραμματικά να καταλάβεις πώς απο τον ΠΟΝΟ (όπως τον προσδίδει ο κόσμος) η αναξιότης μου ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ και αυτός είναι ο λόγος, η αιτία που τον ΑΓΑΠΑΩ και άρα δεν αισθάνομαι καθόλου το συναίσθημα που αφήνει στους άλλους...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Ατμα...
Θα σου απαντήσω με ένα απόσπασμα απο την ΑΣΑΛΕΥΤΗ ΖΩΗ του μεγαλύτερου (κατ' εμέ ΠΑΝΤΑ) Εσωτεριστή Ποιητή, του Κωστή Παλαμά...
Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα καταλάβεις τι θέλω να σου πώ και συνάμα λέω πρός όλους σας, ότι το απόσπασμα (αλλά και ΟΛΑΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ) με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ και με δονεί μέσα απο τους στίχους του...
"...Και κράτησ' απ' τα χέρια τους τη δάφνινη τη βέργα,
Κ' έφαγα απο τα χέρια τους το δάφνινο καρπό,
Και γνώρισα των ανθρώπων και των θεών τα έργα,
Κ' είδα σαν τώρα και σα χτές τον αύριο τον καιρό.
Κ' είμαι απο τότε ο ποιητής, ο μαντευτής και ο ΜΑΓΟΣ..."
Προείπα ότι τα ΕΡΓΑ γίνονται, ΥΛΟΙΠΟΙΟΥΝΤΑΙ δια μέσο του ΛΟΓΟΥ καιπρόσθέτω πως ο Λόγος, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Η ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ...
Πόση ΘΕΛΗΣΗ κρύβεται μέσα ΜΑΣ;;;
Μέσα σε σένα καλή μου Ατμα και μέσα στη καλή μας Αβαλλον, ούτως ώστε να επιΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ
Για όσα αναφέρεις για το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, έχεις δίκιο...
Ξέρω ότι κάποιες-οι σε περιγέλασαν (στη καλύτερη των περιπτώσεων), ΑΛΛΑ ξαναδιάβασε το απόσπασμα του Παλαμά ΚΑΙ παραλλήλησέ το με το παραπάνω απόσπασμα του Τζορντάνο Μπρούνο και μετά ΣΥΛΛΟΓΙΣΟΥ...
Και συλλογιέσαι ΚΑΛΑ, γιατί είναι ΛΕΥΤΕΡΗ...
Να το ΘΥΜΑΣΑΙ αυτό...
quote:
ΤΙΠΟΤΕ μα ΤΙΠΟΤΕ δεν άλλαξε στα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ και αυτό γιατί τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ προέρχονται απο τη ΨΥΧΗ και όχι απο το ΜΥΑΛΟ...
ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ + ΠΑΛΙ -ΕΝΤΕΛΩΣ- ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ(Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΕΣ "ΜΑΧΕΣ"ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΩΙΣΜΟΙ -ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ-...ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΥΠΟΛΟΓΗ...ΕΣΩ...
ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΟΙ,ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΟΤΑΝΤΟΥΣ ΛΕΣ ΜΙΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ/ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΛΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Ν' ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΣΩΤΕΡΣΤΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΠΑ"ΕΙΜΑΙ Η ΑΤΜΑ" + ΑΠΕΧΩ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ: ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΘΟΤΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΩΣ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑΣ ΜΕ ΤΗ "ΒΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ"(ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ "ΧΟΥΝΤΑ" ΑΚΟΜΗ)...ΑΛΛΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΚΑ ΩΣ + ΤΑ ΔΥΟ.../ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ(...)ΕΓΩ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ/Ο ΧΡΟΝΟΕΣ ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΓΩΝΡΙΖΕΙ Η ΨΥΧΗ ΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.
ΠΑΝΤΑ ΒΟΙΩΝΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ /ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ...ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΑΡ
ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΤΟΠΟ...
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ...
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΛΩΝΗΣΟΥΝ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥΣ...ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ /ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ(ΕΠΕΙΔΗ ΣΩΘΗΚΑ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΕΝΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ/ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ /ΑΠΛΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Η ΕΜΠΕΙΡΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ...ΑΛΛΑ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΒΟΗΘΑΕΙ)
Η ΨΥΧΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ...\ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΣ...\ΚΑΙ ΓΩ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΤΟΠΟ.
Η ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΩ + ΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ"(ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ:)/ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΩ+ ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ/ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙΑ:)
Ο ΠΟΝΟΣ ΝΑΙ!/ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ./ΠΟΛΥΣ ΟΜΩΣ ΓΜΤ...
ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ/ΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΩ...ΑΝ ΑΝΤΕΞΩ ΛΙΓΟ ΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣΑΝΤΕΧΩ ...ΤΟΤΕ ...Ω! ΤΙ ΘΑΥΜΑ!
ΕΜΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ "ΠΟΝΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ"
...ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ
ΦΥΣΗ".
ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΠΙΑ....
-ΟΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ...ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΕΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΟΧΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΧΑΠΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΣ...
ΑΥΤΗ Η ΤΡΕΛΑ
ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ / ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΥΛΩΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ "ΟΙΔΗΜΟΝΕΣ" +ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ!

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/03/2004 01:59:25
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΧΑΝΤΡΑ-ΓΗ + ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ
/ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΝΕΙ ΑΠ'ΕΞΩ + ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΣΤΗ,
ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΨΥΧΗ" ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ...
ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΕΤΣΙ..ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΥ "ΠΡΟΛΑΒΑ"
(:ολο κακια το "φιδι" οταν το στριμωξα με τη "σαρισα μου" ...ειπε !!)
μαααα δεν τιθεται θεμα ,στον αυθορμητισμο, "πρωτιας"..!
Οποιος ερχεται "δευτερος" ΕΝΩ ΔΕΝ αντεχει κατι τετοιο,
Οποιος δεν ξερει ν'αγωνιζεται με ευγενεια ,αλλα κανει τα παντα (σχεδια με το μυαλο:)προσαπτει πολλα στον "πρωτο" που θελει απεγνωσμενα ομως να φτασει!γνωστο αυτο πια :)...
να μιλησω μηπως για τη φλογα του αθλητη;....
-οχι ακομη/ θα ρθει ο καιρος .....καταλληλος ...,ετα το πασχα-
οποιος λοιπον τολμαει ας ερθει....ημουν αθλητρια στιβου + γνωριζω πως και οι ηττες σου δινουν πολλα+σε καλυτερευουν...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ...
Αυτο θα ειναι και η συμβουλη μου σε οσους ατυχησαν και η διαισθηση μου τους προδωσε και εμειναν πισω...:)
χμ...σπουδες προγνωσης δεν υπαρχουν/υπαρχουν σπουδες που φερουν την προγνωση μα δεν μεταβιβαζεται με τη ..βια....απλα η ζωη καποτε σου κανει ενα δωρο....
ειρηνη πασι!
ΙΤS A FREE -ALTHOUGHT AN UNFAIR- COUNTRY...
ΑUM SHANTIH...

Έχει πανσέληνο απόψε... κι ειν' ωραία...
είναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα
δε νοιώθω τύψεις μα μου 'χει λείψει
το κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία
δε νοιώθω τύψεις μα μου 'χει λείψει
το λάγνο ψέμμα σου που τα 'κανε όλα ωραία...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 07/03/2004 03:42:13