- Νόμος της έλξης και καρμα.. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Και εσύ “μύγα στο σπαθί σου δεν σηκώνεις”, κατευθείαν να ζητήσεις εξηγήσεις από την mystery flower σε αυτά που αναφέρει για τους “νόμους”….![]()
Δεν θα ήταν προτιμότερο προτού “πουλήσεις” εξυπνάδες, να την “ψαρώσεις” πρώτα, λέγοντας την επιστημονική σου ιδιότητα…![]()
Συγγνώμη κιόλας για τον τρόπο μου, αλλά πιστεύω να καταλαβαίνεις πως αυτή η συμπεριφορά, δηλαδή τα ερωτήματα που θέτεις με πλάγιο τρόπο απλά για να ειρωνευτείς, “χτυπάνε” κάπως άσχημα ή μήπως κάνω λάθος… ![]()

Είμαι λίγο εριστικός μερικές φορές,αλλά μη μου ρίχνεις και όλητην ευθύνη...
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ειλικρηνά εχω κολλήσει και το σκέφτομαι εδω και κανα χρόνο, ισως περισσότερο, τι θα ήταν καλύτερα, ειμαι σχεδόν πεπησμένη οτι εαν καταφερνα να θυμηθώ θα ήμουν καλύτερα..
όσο μπορείς
όσα έχω τύχει να διαβάσω για το κάρμα ή την ειμαρμένη ή δεν ξέρω και γω πως το λέει άλλος κοσμος, μου κουμπώνουν ωραιότατα... μια ερώτηση θα κάνω και δεν ξέρω εαν πρεπει να το γραψω αλλού (πειτε μου εαν ναι) πιστεύετε οτι θα ήταν καλύτερα για την πορεία της ψυχής σας να θυμάστε ή οπως είμαστε τώρα να μην θυμάστε τι επιλογές κάνατε πριν την ενσαρκωση; να θυμάστε για τι μάθημα έχετε έρθει σε αυτή τη ζωή;
ειλικρηνά εχω κολλήσει και το σκέφτομαι εδω και κανα χρόνο, ισως περισσότερο, τι θα ήταν καλύτερα, ειμαι σχεδόν πεπησμένη οτι εαν καταφερνα να θυμηθώ θα ήμουν καλύτερα..
όσο μπορείς
__________________________________________________________________________________________________________________________________
[/quote agelos]
Για την πορεία της ψυχής, είναι καλό να καταλάβουμε ότι, καθώς ο άνθρωπος ωριμάζει, το μάθημα είναι το ίδιο για όλους, δηλαδή, ότι ήρθε στη γη για να ολοκληρωθεί ως άτομο, να τελειοποιηθεί, πείτε το όπως θέλετε, ήρθε για την εξατομίκευσή του, οπότε η εργασία του είναι να φτάσει και στην πορεία να βοηθήσει κι άλλους να φτάσουν,να εναρμονισθούν και να ισορροπήσουν,
μην αγωνίζεσαι να θυμηθείς, ξέχασε το πρόβλημά σου, μην κολλάς, διότι όταν εσύ το ξεχάσεις τότε ο δημιουργός αρχίζει να σου δείχνει,
ποιες προτεραιότητες χρειάζεται να έχεις για την πρόοδο σου, ποιους στόχους να βάλεις, και γενικά όταν ξεχνάμε εμείς το πρόβλημά μας τότε όλο το σύμ-παν εργάζεται για την επίλυσή του, αυτό το βίωσα πολλές φορές.
quote:
τότε όλο το σύμ-παν εργάζεται για την επίλυσή του, αυτό το βίωσα πολλές φορές.
μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό γιατι δεν το έχω διαπιστώσει.. δλδ δώσε ενα παραδειγμα σε κάτι απτό.. αυτό με το σύμπαν που συνομωτεί ύπερ μας μου κάνει πολύ κοέλιο και αυθορμήτως γελάω όποτε το ακουω, γιατι ο περισσοτερος κοσμος δεν καταλαβαινει πόσο δύσκολο ειναι να λαμβάνεις ότι ζητας
εννοείς οτι όταν είχες ανάγκη βρέθηκε κόσμος να σε βοηθήσει; γιατι δεν ξέρω πως συνδέετε αυτό που είπα με αυτό που λες
όσο μπορείς
Ένα παράδειγμα , θυμάσαι, το μίτο τη Αριάδνης;
Αυτή η νοσταλγία για να θυμηθείς ξεκινά, από πολύ παλιά,
Πηγάζει από αυτό, ότι φέρεις μέσα σου, μια θεία σπίθα,
Μια θεϊκή τάξη ύπαρξης, την οποία κάποτε γνώριζες,
Και στην οποία κατοικούσες,
Αυτή η εσωτερική ανησυχία σε παρακινεί να ψάξεις ,
Διότι κατέχεις το πιο σημαντικό όργανο ως πνευματικός αναζητητής..
Αυτό που αναζητάς είναι «ο μίτος της Αριάδνης» οποίος μπορεί,
Αν αντιδράσεις με το σωστό τρόπο, να σε βγάλει από τον Λαβύρινθο.
Η ψυχή σου ίσως η «ωραία κοιμωμένη» δεν έχει ξυπνήσει ακόμη,
Αλλά σαλεύει στον ύπνο της-σημάδι- ζωής!
Και όπου υπάρχει ζωή,
Υπάρχει
Ε λ π ί δ α!
edit: οταν λεω θέλω στοιχεία δεν τα ''απαιτώ'' απο σένα , εννοώ οτι με νοιάζει πρακτικά τι πρέπει να κάνω για να προχωρήσω σε άλλο επίπεδο, δεν με ενδιαφέρει να ''αλλαξει'' η ζωή μου, η ζωή μου οπως ειναι τωρα ειναι μια χαρά γιατι εκανα επιλογές που εγω ηθελα κλπ, καταλαβαίνεις τι λεω ειμαι σιγουρη
όσο μπορείς![]()
Edited by - evram on 16/12/2011 09:01:44
Αγαπητή φίλη evram, κατανόησε, ότι αυτό που ζητάς, δεν είναι εύκολο, το να αλλάξεις επίπεδο και να τους χάσεις όλους, αυτό το δέχεσαι; Ότι δεν θα σε κατανοούν οι άλλοι, ότι θα τους μιλάς και θα λένε, δαιμόνιο έχει, (όπως έλεγαν για το Χριστό,) αυτό θα το αντέχεις; Θα πρέπει να έχεις πεθάνει και ως προς τον κόσμο,(μίσος-προσβολές) και ως προς το "εγώ" σου,(το μέγα θηρίο που όλοι φέρουμε,εντός).
Κοίτα το άτομό μου, (-ψάξε δες-)τι λένε, ξέρεις;
Λένε: « εμείς μουδιασμένα του είπαμε να φύγει!» γιατι το λένε; γιατί δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει, ότι δεν φταίνε οι άνθρωποι, αλλά όταν τους λες, θέλετε να είστε αγνοί, να πάτε εκεί που θέλει να πάει η evram και να έχετε κι εσείς δράσεις , πράξεις και στοιχεία, ωραία.. όμως, κάτι πρέπει ν' αλλάξει πρώτα μέσα μας, δηλαδή, θα μπορούσες να μην έχεις επιλογές;
θα μπορούσες να δηλώσεις αφιέρωση στο Απέριοριστο Ον ώστε να τ' αλλάξει όλα μέσα σου;
Κι εσύ ας πούμε, απαντάς: «Πως θα γίνει αυτό αφού άνδρα δεν γνωρίζω» δηλαδή για να αλλάξει το μέσα, μιας κοπέλας όπως άλλαξε επίπεδο η Μαριάμ, η μητέρα του Κυρίου (η Παναγία), όταν ήρθε μέσα της, όλο το πλήρωμα της Θεότητας σωματικώς , κυοφόρησε εννέα μήνες Θεό και μετά ο Χριστός γεννήθηκε ταπεινά σ’ ένα στάβλο, που έπρεπε να σκύψεις, για να περάσεις την μικρή πορτούλα του στάβλου.(ταπεινότητα).
Τι θέλω να πω, για να γεννηθεί μια νέα κατάσταση (κυοφορία) μέσα σου, ένα νέο επίπεδο, χρειάζεται δουλειά, η δουλειά έχει κόπο, και πόνο (πολλοί δεν θέλουν ούτε πόνο, ούτε μόχθο,) όποιος όμως κουράστηκε, για να αποκτήσει, όχι γήινα πλούτη, τιμές και δόξες, αλλά την απαραίτητη τροφή (δηλ. Ψωμί που σημαίνει Λόγο κι Αλήθεια,) για την επιβίωσή του, μπορεί να αφήσει όλο αυτό τον κόπο του να τον αρπάξει ο κλέφτης;
Ανάγκη λοιπόν επίκειται, να διαφυλάξει κάποιος τον Πνευματικό του κόπο και να είναι κακός με τους κακούς και τους μοχθηρούς και καλός με τους καλούς και τους ταπεινούς, στην ουσία, δεν είναι κακός απλά αφήνει συνειδητά, να εκδηλώνεται από μέσα του Εκείνος, που ερευνά νεφρούς και καρδιά και ξέρει σίγουρα, τι ώρες κάνει ο κάθε ένας, κι ανάλογα δίνει ο Παντογνώστης στον κάθε ένα, κατά την ανάγκη του.
Kι όλο αυτό συμβαίνει, διότι 2011 χρόνια, ούτε βασιλιάδες, ούτε άρχοντες, ούτε αρχόντισσες, ούτε ο απλός λαός, κατανόησαν ότι δεν θα γίνουμε τέλειοι Θεοί, αν δεν παραδοθούμε, πως; -όχι- όπως παραδίδεται ένα κράτος στον εχθρό, το καίνε, το λεηλατούν οι κατακτητές, άλλά εδώ πρόκειται, για μια επιστροφή κι ένα συγχρονισμό, μια παράδοση, δηλ, αποποιείται συνειδητά το ον, την παλιά
του δράση, πράξη και κάθε στοιχείο, που δεν τον βοήθησε να φτάσει στην τελειότητα, του Σώματος, του Πνεύματος και της Ψυχής, και αλλάζει, αυτό λέει ο Προφήτης Αββακούμ,(το παρεξήγησαν όμως, όσοι μιλούν για Iεοβά, Kύριο, το όνομα, αναφέρεται ΄Εξοδος ς’ 3).
Ο Aββακούμ λοιπόν λέει: " στην σκοπιά μου θα σταθώ, στο πιο ψηλό σημείο του πύργου μου, και θα αποσκοπεύω για να δω τι θα λαλήσει προς εμέ και τι θα αποκριθώ εγώ, προς τον Kύριό μου!".
Όσο μπορείς, σκέψου, πως θα ήταν ο κόσμος μας, όταν όλοι θα είχαν μια τέτοια σχέση με τον Kύριο!
Τώρα, δεν μπορεί κανείς, να σταματήσει να επιλέγει, και να παραδώσει το θέλω του, αν, δεν τον ελκύσει πρώτα, το Υπέρτατο Ον! Ως εδώ το κατανοείς,
- Τι είπε όμως στον αγαπητό μαθητή του ο Χριστός, όταν παρουσιάστηκε τρίτη φορά μετα την Ανάληψή του:
« Πέτρο, όσο ήσουν νέος ετοίμαζες τον εαυτό σου και πήγαινες όπου ήθελες.(είχες θέλω, επιλογές,) Όταν όμως θα γεράσεις, (ωριμάσεις ή ξυπνήσεις), άλλος θα σε ζώσει (ποιός ..ο Παράκλητος ..το Πνεύμα το Άγιον, ( που λέει ο φίλος Νικ,) και θα σε πάει, εκεί που εσύ, δεν θέλεις να πας, (δηλαδή στην κατανόηση ότι συναινώ, να απεκδυθώ όλα αυτά- τα εγώ- που με θανατώνουν ως την τελευταία μου πνοή,..δηλαδή τον εγωισμό μου και την υπερηφάνειά μου, αυτό το ζευγαράκι το θαυμαστό!).
Κι αυτό συμβαίνει,(δηλ.το να μην παραδίδονται) είναι γιατί φοβούνται, κάθε τι άγνωστο, κάθε κατάσταση που δεν την ελέγχουν!
Καταλαβαίνεις ποιός είναι ο δρόμος, και πως όταν αλλάζεις επίπεδο, γίνεσαι απόβλητος – γλάρος Ιονάθαν – όταν ξυπνήσεις από τη λήθη; Θέλεις άραγε ακόμα να αλλάξεις επίπεδο, ή καλα είσαι έτσι όπως είσαι, γιατι ο Χριστός έλεγε στους μαθητές του:
Μακάριοι είστε άμα σας μισήσουν οι άνθρωποι άμα σας διώξουν, σας χλευάσουν και δυσφημίσουν το όνομά σας εξ αιτίας του Υιού του Ανθρώπου, χαρείτε και σκιρτήστε από χαρά όταν σας διώχνουν, γιατι τα ίδια έκαναν και οι πρόγονοι αυτών στους προφήτες.. αλίμονο, αλίμονο..(μακαρισμοί, Λουκάς ς’ 20-49.).
Και πως λογίζεται άνθρωπος, να θέλει να ακούει μόνο τον μισό λόγο, μόνο τον κάλο λόγο θα δεχόμαστε από τον Πάνσοφο; Δεν γινόμαστε άφρονες όταν θέλουμε μόνο τα καλά; όταν ζούμε σ' αυτό τον διττό κόσμο; (καλού-κακού;)
quote:
angelos
μόνο τον κάλο λόγο θα δεχόμαστε από τον Πάνσοφο;
Ακριβώς έτσι!!
Μόνο κάλο έχει ο λόγος του Γιαχβέ!!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
όσο μπορείς
Mrityam
Φίλε-λη Mrityam, πράγματι, οι ποθητοί δρόμοι της γνώσης, οι αντοχές μας και τα μεγάλα μαθήματα της ψυχής, ωραίο όλο αυτό, ο Λόγος, είναι τόσο ζωντανός, δυνατός, πιο κοφτερός από οποιοδήποτε δίκοπο μαχαίρι, διεισδύει μέχρι να διαχωρίσει την ψυχή και το πνεύμα, τις αρθρώσεις και το μυελό των οστών, κι επίσης κρίνει τα αισθήματα και τις σκέψεις της καρδιάς!
Κανένας δεν μπορεί να είναι κρυμμένος, όλα είναι γυμνά και αποκαλυμμένα στα μάτια Του!
Μ' αυτό τον τρόπο η δόμησή μας θα παραμείνει αδιατάρακτη και άφθαρτη και προφυλαγμένη από τον κόσμο του κακού.
Mrityam
quote:
لΤελικά όλοι ζητούμε ευδαιμονία (άλλοι λένε ότι είναι ανάμνηση της προηγούμενης κατάστασής μας) τι μας κάνει λοιπόν ευδαιμονικούς? μόνο η ένωση. ¨ολα τ άλλα νομίζουμε ότι προσφέρουν στην ευδαιμονία μας, ευτυχώς η ψυχή μας ξέρει και απλά όλα είναι εν σοφία καμωμένα...Mrityam
για τα πρακτικά εγω δεν το πηγαινα εκει,ευδαιμονίες κλπ.. μου το ρίξατε πολύ στην ποιηση δε και καπως χάθηκα..δεν ειμαι τετοιο κορίτσι ![]()
όσο μπορείς
Mrityam
όσο μπορείς
όσο μπορείς
Αλλα οπως και να εχει χρειαζομαστε πανω κατω 3000 ενσαρκωσεις για να μπορεσουμε να ζησουμε στα ανωτερα επιπεδα...στα οποια δεν επιτρεπεται να παμε ουτε με το θανατο μας...
Αλλα οκ..δεν βιαζομαι κιολας...εχω πολλα ακομα να κανω,να μαθω,να διδαξω...
Ας πούμε λίγα λόγια, χαίρομαι που εκφράζεστε τόσο ωραία,
τώρα, αυτό που μας μπλοκάρει είναι τα αντίθετα μας,
όταν έχω επίγνωση μόνο της μιας πλευράς των αντιθέτων
κι αρνούμαι να δω και τα δύο αντίθετα και να αντιληφθώ
την ενότητα αυτών των πολικών αντιθέτων,
-κι εφόσον τα αντίθετα- δεν μπορούν να υπάρξουν, το ένα χωρίς το άλλο,
αν δεν έχουμε επίγνωση και των δύο, τότε αναγκαστικά,
εκείνο που απορρίπτουμε θα βρεθεί στο υπόγειο,
έτσι γίνεται υποσυνείδητο κι έτσι το προβάλουμε,
και δημιουργούμε ένα φράγμα ανάμεσα στα αντίθετα,
και έτσι θα προκαλέσουμε μια δια-μάχη-,
όλα τα αντίθετα πολεμούν μυστικά, να συμφιλιωθούν ανοιχτά..
αν προχωρούμε έτσι..
ποτέ δεν θα κερδίσουμε σ' αυτή τη διαμάχη..
αλλά θα τη χάνουμε αιώνια και μάλιστα με επώδυνο τρόπο,
αφού οι δυο πλευρές, στην πραγματικότητα δεν είναι ..παρά..
-η μία, όψη της άλλης-,
το σκοτάδι τώρα, είναι τα αντίθετα που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει..
ένας τρόπος να έρθουμε σ' επαφή μαζί του,
είναι να εκδηλώσουμε -το αντίθετο,-
εκείνου που στοχεύουμε συνειδητά, δηλ. που επιθυμούμε, που θέλουμε..
λοιπόν, επαναχαρτογράφηση της ψυχής σημαίνει,
αλλαγή φραγμάτων,
δηλ. οι παλιοί εχθροί .. σύμμαχοι..
κάτι τέτοιο θα μας δείξει πως φαίνεται το σκοτάδι μας στον κόσμο,
και ότι αυτή, είναι η όψη, με την οποία επιθυμούμε να συμφιλιωθούμε,..
αυτό δεν σημαίνει να δράσουμε με τα αντίθετα μας,
..αλλά απλά, να αποκτήσουμε την επίγνωσή τους..
..αν αντιπαθούμε έντονα κάποιον,
..τότε, ας συνειδητοποιήσουμε εκείνη την όψη μας, ή την πλευρά μας,
...που συμπαθεί αυτό το άτομο..
..όλα αυτά είναι γνωστά..όμως αξίζει να τα θυμόμαστε..