ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
10/03/2016, 15:29:19
panpam

Ο Αίολος στις ΑΠΟΨΕΙΣ θέλει ενίσχυση και σε ζητάει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/03/2016, 17:49:23
quote:
Ο Sesostris για παράδειγμα, είναι κοντά στα ογδόντα, όπως άλλωστε κι ο Νικόμαχος. Δεν νομίζω πως τους αρμόζει να τους κατατάσσεις στην "γερουσία". Τουλάχιστον, όχι με τον τρόπο που υπονοείς.

Ρε συ Νικομαχε ογδονταρησες
Μπραβο σου παιδι μου να τα εκατοστησεις
Απο δω και περα θα εχεις και τον αναλογο σεβασμο

10/03/2016, 17:50:51
Οχι σαν τον αθεοφοβο τον Πυρινο που δεν εχει κανεναν σεβασμο

10/03/2016, 20:09:06
quote:

quote:
Ο Sesostris για παράδειγμα, είναι κοντά στα ογδόντα, όπως άλλωστε κι ο Νικόμαχος. Δεν νομίζω πως τους αρμόζει να τους κατατάσσεις στην "γερουσία". Τουλάχιστον, όχι με τον τρόπο που υπονοείς.

Ρε συ Νικομαχε ογδονταρησες
Μπραβο σου παιδι μου να τα εκατοστησεις
Απο δω και περα θα εχεις και τον αναλογο σεβασμο

Λάθος κάνεις.
Ο Sesostris είναι 78 και είναι πολύ μικρότερος από μένα.
Οκτώ ολόκληρα καλοκαίρια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/03/2016, 22:30:40
quote:
panpam
Μάλιστα αυτοχρισμένος ιεραπόστολος-καθοδηγητής ...καλό κι αυτό..

Κράτα τους τίτλους panpam κείνους που τους αρμόζουν δικαιωματικά ! Τους εκμαυλιστές ψυχών ρασοφόρους και τις τσεμπεροφόρες θεούσες φιλενάδες σου σαν την Λουκά.
quote:
panpam
Συμφωνούμε στο οτι παραλογισμός υπάρχει αλλά όχι μόνο από την πλευρά που το βλέπεις. Κι εσύ δείχνεις μέρος του.

Υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός από το να λατρεύης με ένρινες φωνασκίες έναν μυθολογικό πρόσωπο ως μεσσία; Να εμπορεύεσαι μουμιοποιημένα πτώματα; Οστά αγνώστων που πολλάκις έχουν τρία χέρια ή δύο κεφάλια ως δήθεν άγιους;
Άσε καλύτερα panpam να μιλήση κανένας άλλος για παραλογισμούς!

*

10/03/2016, 23:04:02
Φίλε Sesostris, λίγο-πολύ συμφωνώ με τα όσα λες περί χριστιανισμού, ρασοφόρων κτλπ..
Εντούτοις, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να ανοιχτεί αυτή η συζήτηση;
Δηλαδή με το Ισλάμ να καταπίνει τα πάντα, είναι τώρα ο καιρός να επιτεθούμε στον χριστιανισμό;
Γιατί καλώς ή κακώς, ένα απο τα διαφοροποιητικά σημεία της δύσης από την ανατολή, είναι και η θρησκεία.
Ο δυτικός κόσμος έιναι χριστιανικός, ο ανατολικός είναι μουσουλμανικός
Ο δυτικός κόσμος ακολουθεί μια θρησκεία που πρεσβεύει την ειρήνη (ή τουλάχιστον αυτή η ερμηνεία επιλέγεται να δοθεί) και ο ανατολικός μια θρησκεία που πρεσβεύει χαρέμια, τζιχάντ, και 72 παρθένες.
Βέβαια, σίγουρα δεν είναι μαύρο-άσπρο (άσπρο χριστιανισμός, μαύρο Ισλάμ) αλλά νομίζω οτι αυτά έτσι είναι "τοποθετημένα" στο μυαλό πολύ κόσμου
10/03/2016, 23:41:33
quote:
Ωστόσο πιστεύω ότι για να γεμίση ένα κεφάλι με την προπαγάνδα των ρασοφόρων, πρέπει προηγουμένως να είναι άδειο από γνώσεις και ιστορία. Αλλιώς πως είναι δυνατόν να πιστεύη σε τέτοια παραμύθια;

Σωστά...
Για να έχει ένα κεφάλι 100% Ιησού, ή 100% Γιαχβέ, ή 100% Μωάμεθ, θα πρέπει φυσικά, να είναι προηγουμένως τελείως άδειο.
Πως, για παράδειγμα, παίρνει κανείς ένα άδειο μπουκάλι και το γεμίζει 100% φυσικό χυμό, έτσι και ένας Παπατζής παίρνει ένα άδειο κεφάλι και το γεμίζει 100% Θεό.
Πάρε για παράδειγμα, το κεφάλι αυτού, του κακόμοιρου ποδοσφαιριστή, την στιγμή που η ομάδα του κέρδισε στον τελικό κι πήρε το τσάμπιονς λιγκ...
Τι παρατηρείς;

Αν η ομάδα του, έχανε στον τελικό το κύπελλο Ευρώπης, θα φόραγε την κορδέλα με τον Ιησού; Όχι, βέβαια.
Αν έπαιζε στον Ολυμπιακό, θα έπαιρνε κύπελλο Ευρώπης; Όχι βέβαια.
Όλες τις επιτυχίες τις χρεώνεται ο Θεός και όλες τις αποτυχίες τις χρεώνονται οι άνθρωποι.
Αυτό είναι αδικία.
Εντάξει, και ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν "100% Παναγιά", αλλά όταν έχανε η ομάδα του, δεν δίσταζε να χρεώνει στην Παναγιά τις ευθύνες που της αναλογούσαν: "Η Παναγιά δεν ήθελε..."
Δεν μασούσε ο Άγγελος!
Τέλος πάντων!
Έτσι είναι, όταν ένας φτωχός και ασήμαντος Βραζιλιάνος, από την μια στιγμή στην άλλη, γίνεται ένας διάσημος εκατομμυριούχος και τον περιτριγυρίζουν ξαφνικά, δεκάδες διάσημα μοντέλα.
Πως να μην νομίζει ο άνθρωπος, ότι είναι ευλογημένος;

Edited by - Συνοδινός.1 on 10/03/2016 23:43:23

11/03/2016, 02:28:49
http://www.koolnews.gr/extras/869924-kai-o-agios-thelei-to-euro-tou-500000-euro-to-kostos-gia-kathe-agiopoiisi-sto-vatikano/

Φιλούθκια μωρέ!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

11/03/2016, 21:58:57
quote:
Πύρινος
Εντούτοις, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να ανοιχτεί αυτή η συζήτηση;
Δηλαδή με το Ισλάμ να καταπίνει τα πάντα, είναι τώρα ο καιρός να επιτεθούμε στον χριστιανισμό;

Ειλικρινά φίλε Πύρινε δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου. Επειδή οι πετρελαιάδες συνεπικουρούμενοι από την Τουρκία έβαλαν σαν στόχο να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη, πρέπει να μη γίνονται συζητήσεις για τον χριστιανισμό. Πιστεύεις ότι η μια θρησκεία αντιμετωπίζεται με μια άλλη;
Μέγα λάθος! Αυτό το λάθος έκαναν και οι Βυζαντινοί που στήριξαν την ενότητα των λαών που το αποτελούσαν στην ενιαία θρησκεία, με αποτέλεσμα μετά την εισβολή των Τούρκων ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ν' αλλαξοπιστήσει, προκειμένου να μη πληρώνει φόρους.
Η επέλαση του ισλάμ φίλε μου δεν αντιμετωπίζεται, όπως δεν αντιμετωπίστηκε και στο παρελθόν με την θρησκεία, αλλά με παιδεία και αφύπνιση, γιατί μόνο με την γνώση αντιμετωπίζεται το παραμύθιασμα των θρησκειών και ο προσηλυτισμός. Για ρίξε μια ματιά στις μουσουλμάνες που ήλθαν, και πες μου αν εκτός από την όψη μπορείς να τις ξεχωρίσης από τις δικές μας τσεμπεροφόρες θεούσες, οι οποίες με το κατάλληλο μπλα μπλα, είναι πιο ευάλωτες στον προσηλυτισμό από τις μη θρησκευόμενες.
quote:
Πύρινος
Ο δυτικός κόσμος ακολουθεί μια θρησκεία που πρεσβεύει την ειρήνη (ή τουλάχιστον αυτή η ερμηνεία επιλέγεται να δοθεί)

Καμιά από τις αβρααμικές αιρέσεις-θρησκείες όπως είναι ο χριστιανισμός, δεν πρεσβεύει την ειρήνη. Ούτε μεταξύ των δογμάτων τους. Το ίδιο ισχύει φυσικά και στον ισλαμισμό.
quote:
Πύρινος
και ο ανατολικός μια θρησκεία που πρεσβεύει χαρέμια, τζιχάντ, και 72 παρθένες.

Μάλλον πρέπει φίλε μου να ξαναδιαβάσης την Καινή Διαθήκη, αλλά όχι στην δεξιά σελίδα με τις (παρ)ερμηνείες των Τρεμπέλα και Κολιτσάρα, αλλά αριστερά στο πρωτότυπο.
Μόνο μπόνους χαρέμι δεν έχει για τους πιστούς.

*

20/03/2016, 09:57:48
Η συνεχης αδιαλειπη αυτοπαρατηρηση ειναι τελειως απαραιτητη ,αν θελουμε να διαφοροποιουμε τις αντιδρασεις μας
Αυτο συμβαινει διοτι οταν ειμαστε ενημεροι ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,των ψυχολογικων μας δρωμενων σταματουν οι τυχαιες ψυχολογικες διαδικασιες του εαυτου
Οταν αμεσα μπορουμε να αντιληφθουμε τα ΕΓΩ που εχουν μπαστακωθει πανω μας ,οχι μονο σταματα σε μεγαλο μερος το διαδικαστικο μερος του ΕΓΩ αλλα και αυτα τα ιδια συρικνωνονται
Αντιθετα ,οταν απο στιγμη σε στιγμη δεν ειμαστε ενημεροι αυτου που γινεται μεσα μας τοτε οχι μονο το εγω συνεχιζει αλλα γινομαστε και θυματα της συνεχους διαδικασιας του
Γιατι αυτο που αισθανομαστε και ζουμε δεν ειναι ποτε ενα εγω αλλα ενα συνοθυλευμα τετοιων , και μια συνεχης διαδικασια
Οι διαθεσεις και οι πραξεις μας ειναι αποτελεσμα ενος συνεχως διαφοροποιουμενου υποστρωματος ,πληθους ΕΓΩ
Αν δεν μπουμε στην διαδικασια να διαιρουμε την προσοχη ,που για καποιους σημαινει την εφαρμογη του κλειδιουΥΑΤ , αλλα οχι μονο ,ποτε δεν θα καταφερουμε ,αντιληφθουμε αυτο που διαδικαζεται μεσα μας,και συνεπως θα ειμαστε παντα θυματα αυτου
Παντα η εσωτερικη εργασια θα ειναι μια ακομα πειθαρχια σε κατι που δεν αντιλαμβανομαστε το γιατι της ,και συνεπως μια καταπιεση
Κατ αυτον τον τροπο ,.....να γινεται κανεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ σημαινει να μπορει να επαναφερει κανεις τον ψυχισμο ,στην αρχη στην εναρξη οποιασδηποτε ψυχολογικης καταστασης

nediBΜέλος
21/03/2016, 11:28:30
quote:

Απίστευτο και οι χιμπατζήδες πιστεύουν στον Θεό

Απίστευτο και οι χιμπτζήδες έχουν επίγνωση του Θεού.
Άραγε, να πιστεύουν σε έναν Θεό, πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων;
Πρώτο Θέμα:http://www.protothema.gr/world/article/558686/apisteuto-oi-hibatzides-pisteuoun-sto-theo/
Βέβαια, το έχουμε δει το έργο...
Στην αρχή θα προσκυνούν Ιερά δέντρα, αργότερα Ιερά κόκαλα, Ιερές πέτρες, Ιερά Ντουβάρια, Ιερά σανίδια, Ιερούς Χιμπατζήδες, Ιερά βιβλία, κλπ...
Στο τέλος θα χωριστούν σε δεκάδες θρησκείες και θα σκοτώνονται μεταξύ τους, στο όνομα της αγάπης του Θεού τους.
Ο κάθε αποτυχημένος Χιμπατζής θα νομίζει ότι ο Θεός των Χιμπατζήδων έχει καταστρώσει κάποιο μεγάλο σχέδιο μαζί του και θα προσπαθεί να πείσει και τους άλλους Χιμπατζήδες πως η αγραμματοσύνη, η φτώχεια και η ελεημοσύνη είναι ευλογία και πως ο μεγάλος Θεός θα τους ανταμείψει στον παράδεισο με πολλές παρθένες ή με κάποιον άλλον τρόπο, ενδεχομένως.
Έτσι, θα αποβλακωθούν και θα χρεοκοπήσουν ολόκληροι λαοί Χιμπατζήδων που θα πιστέψουν επί 2.000 χρόνια τους Άγιους απεσταλμένους Χιμπατζήδες του Θεού.
Κακομοίρηδες Χιμπατζήδες, τι σας περιμένει..!

Μαλιστααα,βγαλαμε και συμπερασματα επειδη καποιοι μας περνανε για χιμπατζηδες και μας ταιζουν χορτο.Το μονο που δειχνει το βιντεο ειναι παιχνιδακια ανοητων θυλαστικων,τιποτε παραπανω

321

nediBΜέλος
21/03/2016, 11:31:34
quote:

Η συνεχης αδιαλειπη αυτοπαρατηρηση ειναι τελειως απαραιτητη ,αν θελουμε να διαφοροποιουμε τις αντιδρασεις μας
Αυτο συμβαινει διοτι οταν ειμαστε ενημεροι ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,των ψυχολογικων μας δρωμενων σταματουν οι τυχαιες ψυχολογικες διαδικασιες του εαυτου
Οταν αμεσα μπορουμε να αντιληφθουμε τα ΕΓΩ που εχουν μπαστακωθει πανω μας ,οχι μονο σταματα σε μεγαλο μερος το διαδικαστικο μερος του ΕΓΩ αλλα και αυτα τα ιδια συρικνωνονται
Αντιθετα ,οταν απο στιγμη σε στιγμη δεν ειμαστε ενημεροι αυτου που γινεται μεσα μας τοτε οχι μονο το εγω συνεχιζει αλλα γινομαστε και θυματα της συνεχους διαδικασιας του
Γιατι αυτο που αισθανομαστε και ζουμε δεν ειναι ποτε ενα εγω αλλα ενα συνοθυλευμα τετοιων , και μια συνεχης διαδικασια
Οι διαθεσεις και οι πραξεις μας ειναι αποτελεσμα ενος συνεχως διαφοροποιουμενου υποστρωματος ,πληθους ΕΓΩ
Αν δεν μπουμε στην διαδικασια να διαιρουμε την προσοχη ,που για καποιους σημαινει την εφαρμογη του κλειδιουΥΑΤ , αλλα οχι μονο ,ποτε δεν θα καταφερουμε ,αντιληφθουμε αυτο που διαδικαζεται μεσα μας,και συνεπως θα ειμαστε παντα θυματα αυτου
Παντα η εσωτερικη εργασια θα ειναι μια ακομα πειθαρχια σε κατι που δεν αντιλαμβανομαστε το γιατι της ,και συνεπως μια καταπιεση
Κατ αυτον τον τροπο ,.....να γινεται κανεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ σημαινει να μπορει να επαναφερει κανεις τον ψυχισμο ,στην αρχη στην εναρξη οποιασδηποτε ψυχολογικης καταστασης

Ακομη και με συνεχη και αδιαλειπτη προσευχη, κινδυνευεις απ'τα δαιμονια να σε κανουν υποχειριο τους,ποσο μαλλον κατα την εσωτερικη αυτοπαρατηρηση

321

Edited by - nediB on 21/03/2016 12:27:02

21/03/2016, 13:52:55
quote:
Ακομη και με συνεχη και αδιαλειπτη προσευχη, κινδυνευεις απ'τα δαιμονια να σε κανουν υποχειριο τους,ποσο μαλλον κατα την εσωτερικη αυτοπαρατηρηση

Καθ οσο χρονο αυτοπαρατηρηται κανεις ,και αν το κανει με τον σωστο τροπο ,θα καθιστα εαυτον σε θεση να αντιλαμβανεται τα εσωτερικα δρωμενα Εκει δεν υπαρχει πολυς χωρος για να αναπτυχθουν εγω Το σωμα χαλαρωνει απο μονο του ,γιατι υπαρχει εγρηγορση των αισθησεων Ακομα και αν καποιο Εγω μας ειχε καταλαβει ειμαστε σε θεση να πατατηρησουμε την αποροια του, στις αισθησεις του σωματος Επισης αν καποιο εγω μπει στην μεση αυτες τις στιγμες ,δεν θα εχει μεγαλη συνεχεια Θα εντοπιστει αμεσα Η προσευχη και η αυτοπαρατηρηση ειναι σιγουρα δυο μεγαλα εργαλεια για τον πνευματικο μονοπατι και κατα την αποψη μου ,το ενα συμπληρωνει το αλλο

21/03/2016, 14:04:32
Επισης .....
Κανεις δεν ειπε οτι το εγω ,τα δαιμονια οπως αναφερεις δεν θα μας ξαναενοχλησουν
Αυτο ομως που γινεται ,ειναι οτι οταν δουλευουμε με συνεπεια ,και σωστα ,το εγω μειωνεται επειδη αναπτυσει κανεις ,εξουσιες που του επιτερπουν να του κοβει την τροφη σε συνεχη βαση
Η ζωη ετσι διαφοροποιηται λιγο εως πολυ
Αν εχεις βεβαια εσυ να προτεινεις κατι ακομα ,μπορουμε να σε ακουσομε

21/03/2016, 14:25:57
quote:

quote:

Καθ οσο χρονο αυτοπαρατηρηται κανεις ,και αν το κανει με τον σωστο τροπο ,θα καθιστα εαυτον σε θεση να αντιλαμβανεται τα εσωτερικα δρωμενα Εκει δεν υπαρχει πολυς χωρος για να αναπτυχθουν εγω Το σωμα χαλαρωνει απο μονο του ,γιατι υπαρχει εγρηγορση των αισθησεων Ακομα και αν καποιο Εγω μας ειχε καταλαβει ειμαστε σε θεση να πατατηρησουμε την αποροια του, στις αισθησεις του σωματος Επισης αν καποιο εγω μπει στην μεση αυτες τις στιγμες ,δεν θα εχει μεγαλη συνεχεια Θα εντοπιστει αμεσα Η προσευχη και η αυτοπαρατηρηση ειναι σιγουρα δυο μεγαλα εργαλεια για τον πνευματικο μονοπατι και κατα την αποψη μου ,το ενα συμπληρωνει το αλλο

Εδώ η nediB λέει κάτι που συχνά παραβλέπεται.
Όση «αυτοπαρατήρηση» και να κάνεις θα βλέπεις πάντα ότι έχεις "προγραμματιστεί" και συνηθήσει να βλέπεις, ότι θέλεις να βλέπεις και ότι σου «δείχνουν»
Δε λέω ότι είναι άχρηστη αλλά ότι σε πηγαίνει ως ένα σημείο και μετά απλά ανατροφοδοτείται από εσένα και στα καλά και στα άχρηστα.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

21/03/2016, 15:05:15
Οταν η αυτοπαρατηρηση τροφοδοτειτε απο εμας ,τοτε δεν κανουμε αυτοπαρατηρηση αλλα κανουμε νοητικες προβολες
Αυτο δεν εχει σχεση με την αυτοπαρατηρηση
Εγω επισης θα ελεγα κατι ακομα
Εχουμε συνηθισει να ενοουμε αυτοπαρατηρηση και προσευχη ειναι δυο διαφορετικα πραγματα
Μεχρι εδω ειναι οντως ετσι
Υπαρχει οντως διαχωριστικη γραμμη
Ο περισσοτερος κοσμος ομως κανει το ενα η το αλλο
Εγω λεω οτι αυτα τα δυο ειναι αληλενδετα και αδιαχωριστα
Ενας που κανει μονο προσευχη ,καποια στιγμη αυτο γινεται βαρετο ,αν δεν ξερει βιωνει την στιγμη εκεινη ,το πραγματικο του αιτημα
Με τις οποιες επιπτωσεις
Για να βιωσει κανεις το πραγματικο αιτημα χρειαζεται αυτοπαρατηρηση
Καποιος που κανει μονο αυτοπαρατηρηση σε δεδομενη στιγμη ,μενει χωρις βοηθεια
Ο καθενας μεσα απο την πρακτικη του πρεπει να σταθμιζει το πως θα χρησιμοποιει αυτες τις τεχνικες

21/03/2016, 15:05:15
27/03/2016, 13:27:03
quote:

Επισης .....
Κανεις δεν ειπε οτι το εγω ,τα δαιμονια οπως αναφερεις δεν θα μας ξαναενοχλησουν
Αυτο ομως που γινεται ,ειναι οτι οταν δουλευουμε με συνεπεια ,και σωστα ,το εγω μειωνεται επειδη αναπτυσει κανεις ,εξουσιες που του επιτερπουν να του κοβει την τροφη σε συνεχη βαση
Η ζωη ετσι διαφοροποιηται λιγο εως πολυ
Αν εχεις βεβαια εσυ να προτεινεις κατι ακομα ,μπορουμε να σε ακουσομε

Καμια σχεση φιλε μου το εγω με τις εξωτερικες δαιμονικες(πνευματα) παρεμβασεις

321

29/03/2016, 10:33:10
Η ενοια της λεξης αυτοπαρατηρηση ειναι πραγματικα απο μονη της ενα τεραστιο ζητημα ,που απαιτει πολυ χρονο ,και ερευνα για να κατακτηθει
Για να κατανοησει κανεις την ενοια της αυτοπαρατηρησης σημαινει οτι ηδη εχει ενα επιπεδο γνωριμιας με την λειτουργια του εαυτου Ισως επειδη αντιλαμβανομαι καποια λιγα πραγματα πανω σε αυτο το ζητημα ,το θεωρω απο μονο του, μια ολοκληρη επιστημη ,και ενα αντικειμενο μεγαλης προσπαθειας και ερευνας,,και υποθετω, ελπιζω ...... δεν υπερβαλω
Αυτο βεβαια ,κυριως οφειλεται στα δικα μας,ατελη ,ανθρωπινα , δεδομενα λειτουργιας
Το βασικοτερο , δεδομενο ,ειναι η ταυτιση με τον εαυτο ,που ισως ειναι και το κυριοτερο και μεγαλυτερο εμποδιο
Ταυτιση, με τα διαφορετικα μερη του νου ,που συμβαινουν σε μια συνεχη και αδιακοπη βαση, σημαινει ,την απουσια ,και ανικανοτητα θεασης
Και αυτο τα λεει ολα !!!!!!
Ειναι αλλο η προσοχη να τραβιεται ,απο τις ταυτισεις ασυνειδητα ,χωρις να το γνωριζει ,και αλλο να στελνεται καπου με την θεληση μας συνειδητα
Το πρωτο σημαινει διαιωνιση της αγνοιας ,με οτι συνεπαγεται ,ενω το δευτερο αποκαλυψη αυτης ,της αγνοιας- ταυτισης με τον εαυτο,στα συγκεκριμενα και ταυτοποιημενα ,του μερη του ,και θα αποτελεσει εφαλτηριο προαπαθειας ,προς μια διαφορετικη κατευθυνση
Ειμαστε συνεχως ταυτισμενοι με τα διαφορα μερη του νου ,και οσο ειμαστε ταυτισμενοι ,σε καμμια περιπτωση, δεν θα μπορουσαμε να πουμε ,.......ουτε καν οτι προσπαθουμε..... ,προς μια διαφορετικη κατευθυνση ,κατανοηση εξω απο τα τετριμενα
Πως ομως!!!!!!!, και γιατι!!!!!!!! , να μην ειμαστε ταυτισμενοι ,με τα διαφορα μερη του νου !!!!!!!!
Μαααα αυτο ,......ειναι το φυσιολογικοτερο απο ολα
Και μαλιστα την στιγμη ,που ουτε καν γνωριζουμε, τι και ποια ειναι αυτα τα μερη, .... μεσα απο το πραγματικο βιωμα ....,που θα ειναι και το κυριως κινητρο, για την προσπαθεια
Αρα το πως λειτουργει , η ενοια και το γιατι της αναγκαιοτητος , της λεξης ..... μη ταυτιση..... ,δεν ειναι το πρωτο ,αλλα επεται ,μιας γενικης θεασης που θα δημιουργησει μια γενικη , αποψη της λειτουργιας μας
Θεασης αποψης που θα αποκτηθει αποσπασματικα,και σιγα σιγα , στο περασμα του χρονου μεσα απο την καθαρη, και ανεξαρτητη απο οποιαδηποτε θεωρια αναρωτηση και προσπαθεια
Αναρωτησης του τυπου ,μα γιατι συμβαινει αυτο
Γιατι !!! και .....πως!!!!!
Μονο κατ αυτον τον τροπο θα γινει κανεις συγκεκριμενος στην θεαση της καθε στιγμης ,ουτως ωστε να κατανοηση το γιατι, της αναγκαιοτητος , της μη ταυτισης απο στιγμη σε στιγμη
Θεωρω,, πως ειναι σχεδον αδυνατο,για καποιον, να αντιληφθει την αναγκαιοτητα............ της επιλογης,.... της μη ταυτισης ,αν δεν μαθει να γινεται , πολυ συγκεκριμενος στο περιεχομενο του νου του,γιατι η μη ταυτιση, ειναι επιλογη της καθε ταυτοποιημενης μεμονομενης στιγμης
Απο στιγμη σε στιγμη , σημαινει οτι θα ειναι σε θεση να διαχωριζει και να μπορει να αντιληφθει την καθε στιγμη δηλαδη , το νοητικο περιεχομενο αυτης
Κατ αυτον τον τροπο ,ειναι χωρις νοημα ,να προσπαθει κανεις ,να εφαρμοση την ενοια της μη ταυτισης
Αφου δεν ξερει το γιατι
Το γιατι , ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την επιγνωση γνωση αλλα και την αναγκαιοτητα

nediBΜέλος
29/03/2016, 13:12:42
Τι να πω,οτι πεις

321