- Τα Δώρα των Θεών - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3quote:
Η καταβύθιση της Αιγηιδος έγινε πριν 5.000.000-2.000.000 χρόνια.
αυτη ειναι η μιση αληθεια, η αλλη μιση οτι γυρω στο 10.000 π.Χ. ολοκληρωθηκε ο χαρτης του Αιγαιου οπως τον γνωριζουμε σημερα...δηλαδη η βυθιση της Αιγηιδας γινεται τμηματικα και φτανει μεχρι και την προσφατη προιστορια...
Ουσιαστικά ένας χάρτης δεν ολοκληρώνεται ποτέ οριστικά αφού οι γεωλογικές διεργασίες σε συνδυασμό με κλιματικούς παράγοντες τροποποιούν αδιάκοπα τη μορφή του περιβάλλοντος(σταθμη των υδάτων κλπ). Το μεγαλύτερο μέρος από το κομμάτι γης που θεωρείται Αιγηιδα καταβυθίστηκε την περίοδο που ανέφερα, σε αργούς ρυθμούς φυσικά. Τώρα όσες ανεπαίσθητες αλλαγές στη στάθμη της θάλασσας γίνονταν κατόπιν προκειμένου να μιλάμε για "τελική μορφή" προφανώς δεν είναι αρκετές για να τις θεωρούμε πηγή έμπνευσης κατακλυσμικών μύθων, αυτό είναι το point μου. Ποιο πιθανό είναι να εμπνεύστηκαν από την παρατήρηση κοχυλιών πάνω σε ορεινούς όγκους(υπάρχουν σχετικές αναφορές σε αρχαία κείμενα) παρά από τον ανύπαρκτο κίνδυνο της ανόδου της στάθμης των υδάτων ελάχιστων εκατοστών το χρόνο.

quote:
allzzaroΤώρα agnostic απο εσένα δεν το περίμενα να ακούσω οτι η Ελληνική μυθολογία περιγράφει τον κόσμο με εναν πολύ απλοικό και ασφαφή τρόπο.
Το μόνο που θέλω να πώ μιας και αναφερθήκατε στην Αιγηίδα είναι οτι ανάμεσα στην εποχή του Ωγύγου και την εποχή του Κέκρωπα συνέβησαν τόσες καταστροφές ώστε ο χώρος αυτός δεν μπόρεσε να αναπτύξει βασίλεια κατά τη διάρκεια της εποχής αυτής.
Γιατί βρε allzzaro δεν το περίμενες?![]()
Ενα απλό διάβασμα των μυθολογικών κειμένων νομίζω πείθει για αυτό που ανέφερα. Δεν σε προβληματίζουν οι ποικίλες ερμηνείες που δίνουν διάφοροι μελετητές στους μύθους(ένδειξη ασάφειας ίσως)?
Επίσης θα με ενδιέφερε να μάθω πώς υπολογίζεις τις εποχές του Κέκροπα και του Ωγύγου σε πραγματικό χρόνο? Με προβληματίζει ακόμη και η φύση αυτών των καταστροφών που εμπόδισε τον Κέκροπα και των Ωγυγο να αναπτύξουν βασιλεία. Εχουμε βρει και προσδιορίσει αυτό το στρώμα καταστροφής στο αρχαιολογικό υλικό?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3κατ' αρχην ελιωσαν οι παγετωνες γυρω στο 10.000 π.Χ.
Εμένα αυτή η εκδοχή δεν με πείθει διότι οι κατακλυσμικοί μύθοι δεν περιγράφουν τον κόσμο έρμαιο του ψύχους και των πάγων πριν τον υποτιθέμενο κατακλυσμό. Άρα μάλλον κάποια άλλη είναι η πηγή τους αλλά δεν είναι του παρόντος. Επίσης δε νομίζω να έλιωσαν τόσο απότομα οι πάγοι σε βαθμό που να καταπνίξουν κόσμο και κοσμάκη και να παραμείνoυν στη μνήμη τους ως ολέθριος κατακλυσμός.

προηγηθηκε μια πολυ ευρυτερη γεωλογικη αναστατωση πριν τον κατακλυσμο που την περιγραφουν τα αρχαια κειμενα οπως το κειμενο του Βιβλιου του Ενωχ που φερει τον Νωε να παραπονιεται στον παππου του Ενωχ πριν τον κατακλυσμο οτι γινονται συχνα μεγαλοι σεισμοι και φοβαται οτι η γη δεν θα σταθει στα ποδια της...
στα πλαισια της γεωλογικης αυτης αναδιαταξης τοσο πριν οσο και μετα τον κατακλυσμο λειωσαν και οι παγετωνες, δεν προκαλεσε το λειωσιμο τους τον κατακλυσμο απλα ηταν ενα απο τα συμπτωματα της γεωλογικης αναστατωσης που η κορυφωση της ηταν η αποτομη μετατοπιση του αξονα της γης...αν στη μετατοπιση του αξονα καποιες παγωτωδεις περιοχες βρεθηκαν αποτομα σε τροπικη ζωνη τοτε το λειωσιμο των παγετωνων τους θα ηταν θεμα ημερων και μηνων..
ενδιαφερον εχει οτι διαφορες αρχαιες παραδοσεις λενε οτι ο ηλιος δεν εβγαινε παντα απο την Ανατολη και αλλες ισχυριζονται οτι ο ηλιος στο παρελθον του πλανητη σε αλλες εποχες εβγαινε απο την Ανατολη και σε αλλες απο τη Δυση...
κατι τετοιο μπορει να συμβει μονο αν εχουν γινει στο παρελθον μετατοπισεις του αξονα της γης...
quote:
ο κατακλυσμος συνεβηκε απο την εκτροπη του αξονα της γης και μονο αυτο μπορει να εξηγησει το πως βρεθηκαν αποτομα παγωμενα μαμουθ με αχωνευτη βλαστηση στο στομαχι τους στη Σιβηρια...προφανως βρισκοντουσαν σε καποια νοτιοτερη μη παγωμενη περιοχη και η αιφνιδια μετατοπιση του αξονα τα μετακομισε σε παγωμενη περιοχη οπου καταψυχθηκαν σε δευτερολεπτα πριν καν χωνεψουν τη βλαστηση που ετρωγαν...
Χαχα! ΟΟΟΟχι τόοοοσο αιφνίδια λεβεντιά μου!
ΟΟΟΟΟχι!!!
quote:...η οποία γεωλογική αναστάτωση έλαβε χώρα σε διάστημα 2-3 ωρών, όσο διάστημα κάνει να χωνευτεί ένα γεύμα!
προηγηθηκε μια πολυ ευρυτερη γεωλογικη αναστατωση πριν τον κατακλυσμο που την περιγραφουν τα αρχαια κειμενα οπως το κειμενο του Βιβλιου του Ενωχ που φερει τον Νωε να παραπονιεται στον παππου του Ενωχ πριν τον κατακλυσμο οτι γινονται συχνα μεγαλοι σεισμοι και φοβαται οτι η γη δεν θα σταθει στα ποδια της...
Να συμπληρώνεις για να καταλαβαίνουμε ε;
Λειτουργεί σαν γυροσκόπιο.
Οι αρχαίοι Αρκάδες ονομάζοντο και Προσέληνες.
Edited by - Αίολος on 17/10/2010 11:46:20
quote:quote:...η οποία γεωλογική αναστάτωση έλαβε χώρα σε διάστημα 2-3 ωρών, όσο διάστημα κάνει να χωνευτεί ένα γεύμα!
προηγηθηκε μια πολυ ευρυτερη γεωλογικη αναστατωση πριν τον κατακλυσμο που την περιγραφουν τα αρχαια κειμενα οπως το κειμενο του Βιβλιου του Ενωχ που φερει τον Νωε να παραπονιεται στον παππου του Ενωχ πριν τον κατακλυσμο οτι γινονται συχνα μεγαλοι σεισμοι και φοβαται οτι η γη δεν θα σταθει στα ποδια της...Να συμπληρώνεις για να καταλαβαίνουμε ε;
μεσα σε λιγα δευτερολεπτα λογικα συνεβηκε, πριν προλαβεις να πεις κιμινο...
ο σεισμος της Χιλης προκαλεσε μια απειροελαχιστη μετατοπιση του Αξονα της Γης...
αν ερθει καποτε μια μεγαλη περιοδος σεισμικης αναταραχης στη Γη με πολυ μεγαλυτερους σεισμους απ' αυτους της Χιλης η της Αιτης καποια στιγμη ο αξονας της γης θα κομπλαρει για τα καλα...
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3ο κατακλυσμος συνεβηκε απο την εκτροπη του αξονα της γης και μονο αυτο μπορει να εξηγησει το πως βρεθηκαν αποτομα παγωμενα μαμουθ με αχωνευτη βλαστηση στο στομαχι τους στη Σιβηρια...προφανως βρισκοντουσαν σε καποια νοτιοτερη μη παγωμενη περιοχη και η αιφνιδια μετατοπιση του αξονα τα μετακομισε σε παγωμενη περιοχη οπου καταψυχθηκαν σε δευτερολεπτα πριν καν χωνεψουν τη βλαστηση που ετρωγαν...
Τα Μαμούθ ως στενοί συγγενείς των ελεφάντων φυσιολογικά θα είχαν παρόμοιο πεπτικό σύστημα με τους ελέφαντες. Στο πεπτικό σύστημα των ελεφάντων το στομάχι διαδραματίζει ασήμαντο ρόλο στη χώνεψη λειτουργώντας περισσότερο ως χώρος αποθήκευσης τροφής που σε ένα ιδιαίτερα ψυχρό περιβάλλον όπως η Σιβηρία (και μάλιστα σε εποχή Παγετώνων) μπορούσε να διατηρηθεί. Θα έλεγα λοιπόν ότι είναι μάλλον αναμενόμενο να βρίσκουμε υπολείμματα βλάστησης στα στομάχια των μαμούθ.
"Unbelievably, not much digestion takes place in the stomach, but it acts in the capacity of storage."
Και μάλιστα, ένα σημαντικό τμήμα αυτής της φυτικής τροφής, δεν χωνεύεται καν αλλά αποβάλλεται σχεδόν άθικτη στα κόπρανα όταν έρθει η ώρα.
Επίσης δεν είναι δυνατόν ένα ζώο στο μέγεθος του μαμούθ να καταψυχθεί τόσο γρήγορα. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερος χρόνος από τα λίγα δευτερόλεπτα που αναφέρεις.
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3προηγηθηκε μια πολυ ευρυτερη γεωλογικη αναστατωση πριν τον κατακλυσμο που την περιγραφουν τα αρχαια κειμενα οπως το κειμενο του Βιβλιου του Ενωχ που φερει τον Νωε να παραπονιεται στον παππου του Ενωχ πριν τον κατακλυσμο οτι γινονται συχνα μεγαλοι σεισμοι και φοβαται οτι η γη δεν θα σταθει στα ποδια της...
Κατ'εμέ εδώ μπορούμε να δούμε την έκφραση του ανθρώπινου φόβου για τις φυσικές καταστροφές σε γενικευμένα πλαίσια όπως συνήθιζαν να τις μεγαλοποιούν οι μυθογράφοι.
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3στα πλαισια της γεωλογικης αυτης αναδιαταξης τοσο πριν οσο και μετα τον κατακλυσμο λειωσαν και οι παγετωνες, δεν προκαλεσε το λειωσιμο τους τον κατακλυσμο απλα ηταν ενα απο τα συμπτωματα της γεωλογικης αναστατωσης που η κορυφωση της ηταν η αποτομη μετατοπιση του αξονα της γης...αν στη μετατοπιση του αξονα καποιες παγωτωδεις περιοχες βρεθηκαν αποτομα σε τροπικη ζωνη τοτε το λειωσιμο των παγετωνων τους θα ηταν θεμα ημερων και μηνων..
Εγώ πάλι βρήκα από επιστημονική έρευνα ότι τα τελευταία 200.000.000 χρόνια δεν έχουν συμβεί απότοτομες μεγάλες μετατοπίσεις του άξονα με καταστροφικά αποτελέσματα.
http://adsabs.harvard.edu/abs/2002JGRB..107.2300B
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3ενδιαφερον εχει οτι διαφορες αρχαιες παραδοσεις λενε οτι ο ηλιος δεν εβγαινε παντα απο την Ανατολη και αλλες ισχυριζονται οτι ο ηλιος στο παρελθον του πλανητη σε αλλες εποχες εβγαινε απο την Ανατολη και σε αλλες απο τη Δυση...
Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος σχετικά με αυτές τις παραδόσεις. Δηλαδή ποιοι λαοί και σε ποια έργα τις λένε?
Ισως μερικές απλά να υπερβάλλουν θεωρώντας ότι ο ήλιος ως νοήμων προσωπικότητα μπορούσε να ακολουθεί όποιο δρομολόγιο επιθυμούσε.

Και δεν μου λες τώρα, μετά από 4 χρόνια θυμήθηκες να μας...ξεχέσεις, που τα 'χώσαμε" σε ένα κείμενο οπτικώς και συντακτικώς κατάπτυστο?![]()
![]()
Μήπως θυμάται κανείς φίλος, ένα παλαιό θέμα με διάφορες συντεταγμένες στην Κίνα?
Ποιός μας τις έδινε? Ο Συνοδινός μήπως?
Αν θυμάται κανείς και τον τίτλο του θέματος, ας μας ενημερώσει.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΓΡΗΓΟΡΙΑΝΕ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ 2012.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ NIBIROU ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ 2 ΜΙΚΡΟΙ
ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ , Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ Η ΖΩΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.
Η ΒΙΒΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ.
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.
Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ
ΤΗΣ ΓΗΣ.ΞΕΑΓΧΩΣΟΥ.Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ
MELETHTHS
quote:
ΕΓΩ: KATI ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 2012....
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?
ΕΓΩ: ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ,
ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ!! ΤΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?
ΕΓΩ: ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ: ΔΗΛΑΔΗ?
ΕΓΩ: ΜΑΓΙΑΣ... ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ... ΑΝΟΥΝΑΚΙ.. ΝΙΜΠΙΡΟΥ... ΣΥΝ
ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΜΟΛΙΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ NASA ΕΝΝΟΩ, ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΙΣ ΤΡΟΧΙΕΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΚΑΙ
ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΟ 2007. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΤΕ, ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,
ΞΕΡΕΙΣ "ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ" "DEEP IMPACT" "THE DAY AFTER TOMORROW" ΔΕΝ
ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΒΡΟΜΑΕΙ...
2 στα 2 είστε οff.
Είμαστε στο 2015...
Η Μενεγάκη είναι ακόμη ξανθιά κι ακόμη σε πρωϊνάδικο.
Είμαστε ακόμη στην Ε.Ε.
Κι όμως... ούτε μετεωρίτης πέρασε απο τη γειτονιά ούτε Νιμπίρου είδαμε... και δυστυχώς ούτε έναν γαμοέψιλον να μας δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας.
Προτείνω να επαναπροσδιοριστείτε... προλαβαίνετε μέχρι την ελευση του Κυρίου...![]()

quote:
προλαβαίνετε μέχρι την ελευση του Κυρίου...
Τώρα βάζεις φωτιές στον Χριστιανό Ορθόδοξο...
δεν τον έχεις παρακολουθήσει βέβαια λόγω της... αποχής σου.
Την καλησπέρα μου.
Αλλά πάλι ποιος ξέρει?
Μπορεί να σας παρακολουθώ τόσο καιρό απλά τώρα είπα να σπάσω τον όρκο σιωπής μου...
Eλπίζω να είστε καλά ΟΛΟΙ σας... Πάει πολύ καιρός που ανακατέψαμε τη "σούπα"
Θα συμφωνήσω με τα όσα είπε ο Grigorianos στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας, βρωμάει πολύ το θέμα και φτάνει πολύ ψηλά ομως δε μπορώ να πιστέψω ότι ενώ του έδειξε του Γρηγοριανού ο αρχαιοκάπηλος τη δεύτερη έξοδο της σπηλιάς που κι αυτή είναι μπαζωμένη με μπετόν δεν μπήκε καν στον κόπο να μας τη φωτογραφήσει να τη δούμε... Ερευνητής χωρίς αποδειχτικά στοιχεία μια φωτογραφία δε λογίζεται.

Edited by - Avallon on 25/10/2015 12:13:53
quote:
Ερευνητής χωρίς αποδειχτικά στοιχεία μια φωτογραφία δε λογίζεται.
Οι φωτογραφίες είναι ξεπερασμένες τεχνικές του περασμένου αιώνος
για αυτούς τους "ερευνητές" Avallon....
quote:
2 στα 2 είστε οff.
Είμαστε στο 2015...
Η Μενεγάκη είναι ακόμη ξανθιά κι ακόμη σε πρωϊνάδικο.
Είμαστε ακόμη στην Ε.Ε.
Κι όμως... ούτε μετεωρίτης πέρασε απο τη γειτονιά ούτε Νιμπίρου είδαμε... και δυστυχώς ούτε έναν γαμοέψιλον να μας δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας.
Προτείνω να επαναπροσδιοριστείτε... προλαβαίνετε μέχρι την ελευση του Κυρίου...
Kαι να η Σούπερ Ασίστ, στον Γιαλαντζή να αρχίζει να παίζει μπάλα πάλι!
![]()
![]()
![]()
![]()

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Υ.Γ.:Ειχα ασχοληθει και παλαιοτερα με το θεμα,αλλα λογω του οτι ημουν μικροτερος δεν ειχα δυνατοτητα να το προσεγγισω διαφορετικα.
quote:
Καλησπερα!Τις τελευταιες μερες εχω μελετησει και εχω διαβασει αρκετα για τον Τσουτσουρο/Τσουτσουρα και δεδομενου οτι μενω στην Κρητη, θελω να το παω απο κοντά για να διαπιστωσω ποσα ισχυουν απο αυτα που λεγονται. Υπαρχει καποιος που να ενδιαφερεται για μια τετοια εξορμηση?Υ.Γ.:Ειχα ασχοληθει και παλαιοτερα με το θεμα,αλλα λογω του οτι ημουν μικροτερος δεν ειχα δυνατοτητα να το προσεγγισω διαφορετικα.
ΩΩωωχ ΠΑναια μμμμμ. Να πας και εκεί και στου Νταβέλη. Να δεις τι εννουσε ο Σαιξπηρ, όταν ελεε..."όλος ο κόσμος μια σκηνή , και οι άντρες και οι γυναίκες μονάχα ηθοποιοί
Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν
Ενας να παει εκει να βγαλει φωτογραφιες και να τις δημοσιευσει , δεν υπαρχει ? Δηλαδη (πχ) μια φωτογραφια απο τις εισοδους των σπηλαιων που ηταν τσιμεντωμενες , δεν εβγαλε κανεις ?
Οσο να ναι το θεμα ειχε ενδιαφερον . Γιατι σταματησε ξαφνικα το 2011 ?
Ο Γρηγοριανος ξερει κανεις αν ασχολειται ακομα με ολα αυτα ?
Διεκοψε αποτομα την επαφη του με το θεμα και θα ηθελα να τον ρωτησω μεχρι ποτε συνεχισε να ψαχνει και αν τελικα βρηκε κατι .
Επιπλεον το email του λειτουργει ακομα ? Θα ηθελα να του κανω μερικες ερωτησεις .
ΥΓ Καποια στιγμη στις πρωτες σελιδες του θεματος (4η σελιδα , 22ο σχολιο στο "3ον" απο τα 5 κειμενακια-απαντησεις που αναφερει) ο Γρηγοριανος ελεγε οτι δεν θελει να αποκαλυψει πολλα για την ταυτοτητα του .
Αργοτερα ομως στην 8η σελιδα στο 8ο σχολιο μονο αριθμο ταυτοτητας και την φορολογικη του δηλωση δεν ειπε
Απλα μου φανηκε παραξενο
ΥΓ2 αν υπαρχει καποιος που να ασχολειται ακομα με το θεμα , ας προσπαθησει να παραθεσει οσα εχει βρει . Δεν νομιζω δηλαδη οτι οσα ειπωθηκαν μας εκαναν να βγαλουμε ενα συμπερασμα ειτε θετικο ειτε αρνητικο
Νομίζατε ότι θα γλιτώνατε έτσι εύκολα από μένα;
Σήμερα σας έχω ένα θέμα που θα αλλάξει τον τρόπο που θα κοιτάτε τους πάγκους με τα μαρούλια στη λαϊκή...
Τώρα θα μου πείτε τί μου φταίξαν τα καημένα τα μαρούλια. Είναι όμως τόσο απλά και αθώα τα πράγματα; Για να δούμε.
Η αρχαία ελληνική ονομασία του μαρουλιού είναι θρίδαξ, ενώ η λατινική lactuca (συγκεκριμένα lactuca sativa είναι το ήρεμο μαρούλι που -φευ- καταναλώνουμε ανυποψίαστοι και μετά βουλιμίας στις σαλάτες μας).
Τί νιάζουν όμως όλα τα παραπάνω τον μέσο σημερινό νεοέλληνα, αφού δεν αφορούν ούτε την ομαδάρα του, ούτε το αυτοκίνητο ή την γκόμενα των ονείρων του;
Μια στιγμή, μη βιάζεστε. Είπαμε ότι το μαρούλι ονομάζεται θρίδαξ. Αν ανοίξετε μια οποιαδήποτε μεγάλη εγκυκλοπαίδεια θα διαπιστώσετε ότι από τον θρίδακα (το μαρούλι που τρώμε στη σαλάτα μας δηλαδή) προέρχεται το θριδάκιον.
Το θριδάκιον δεν είναι παρά ο γαλακτώδης οπός, το ζουμί πιο απλά, που περιέχεται μέσα στα φύλλα του μαρουλιού. Αυτό ακριβώς το ζουμί είναι διεθνώς γνωστό υπό τον όρο "όπιο του μαρουλιού" (lettuce opium).
Το θριδάκιον λοιπόν ή όπιο του μαρουλιού είναι όντως όπιο. Το λήμμα της εγκυκλοπαίδειας είναι σαφές: "Το θριδάκιον χρησιμοποιείται ως ναρκωτικόν".
Το όπιο του μαρουλιού, μία σαφώς ναρκωτική ουσία που ανήκει ξεκάθαρα στην οικογένεια των ισχυρώς εξαρτησιογόνων οποιοειδών, κυκλοφορεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ στους πάγκους των λαϊκών αγορών, σε εξευτελιστικές τιμές και προσιτό ακόμη και σε παιδιά του δημοτικού!!!!!
Είναι άραγε τυχαίο ότι όσοι τρώνε μαρούλι (και ως εκ τούτου και τον οπιούχο οπό που περιέχεται στα φύλλα του φυτού) δεν σταματούν να το καταναλώνουν ΠΟΤΕ σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους;
Μήπως πρέπει η πολιτεία να ενσκύψει στο μεγάλο αυτό θέμα και να προχωρήσει στις αναγκαίες μετατροπές του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών ώστε να υπάρξει πρόβλεψη και για το όπιο του μαρουλιού (θριδάκιον) ώστε να προστατευτεί ο πληθυσμός και ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τα παιδιά από τις συνέπειες του χρόνιου εθισμού στην εν λόγω οπιούχο ουσία;
Υ.Γ. Η αποκάλυψη για το όπιο του μαρουλιού είναι η πρώτη μιας σειράς άλλων αποκαλύψεων σχετικά με πολλά "αθώα" λαχανικά και σαλατικά. Αμέσως μετά θα ασχοληθούμε με την ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ εισαχθείσα στην Ευρώπη τομάτα και της επίσης ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ πατάτα και τις πολιτικές προεκτάσεις που συνόδεψαν ιδιαιτέρως την ΕΠΙΒΟΛΗ της πατάτας στη χώρα μας.
I have some things to settle before I go legit.
Edited by - ming-lee on 30/07/2005 17:14:49