ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
05/10/2012, 23:25:33
PanosT

Σε ευχαριστώ πολύ.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

06/10/2012, 00:24:01
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Σημασία έχει,ότι καταστρατηγούνται οι θερμοδυναμικοί νόμοι,έστω και για λίγο.Το άν επηρρεάζει αυτο ή όχι τους φυσικούς,εξαρτάται απο την κατηγορία που ανήκουν.

Νικόμαχε

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου ότι : “καταστρατηγούνται οι θερμοδυναμικοί νόμοι,έστω και για λίγο” .

Ας δούμε το γιατί :

Αρχίζω από το ότι : Η αρχή του Heisenberg έχει συνέπειες στη μέτρηση του χρόνου . Κατ’ αρχάς περιορίζεται η ακρίβεια με την οποία μπορούμε να μετρήσουμε την ενέργεια σε δεδομένο χρονικό διάστημα . Η ακριβής μέτρηση της ενέργειας ενός ατόμου σε ιδιαίτερη κβαντική κατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν καταβληθεί το τίμημα μιας σημαντικής απροσδιοριστίας σχετικά με το χρόνο που παραμένει σ’ αυτή την κατάσταση .

Μερικοί κοσμολόγοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να ψαρέψουν ολόκληρο σύμπαν απ’ αυτή την απροσδιοριστία . Αυτή η σχέση επιτρέπει να παραβιαστεί η προσφιλής ιδέα ότι η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί εκ του μηδενός .

Στην κλασική φυσική η ενέργεια ούτε δημιουργείται ούτε καταστρέφεται αλλά διατηρείται αυστηρά , μετασχηματιζόμενη από τη μια μορφή στην άλλη ( Α΄ Νόμος της Θερμοδυναμικής), για παράδειγμα , η χημική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στο πετρέλαιο μετατρέπεται σε θερμότητα και σε κίνηση αυτοκινήτων . Ένας ισολογισμός ενέργειας θα εξηγούσε μ’ αυτόν τον τρόπο πού πήγε η αρχική χημική ενέργεια . Εντούτοις , για μικρά χρονικά διαστήματα η διατήρηση της ενέργειας υπονομεύεται από την αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg .

Η σύνδεση ενέργειας και χρόνου στην αρχή του Heisenberg λέει ότι όσο μικρότερο το θεωρούμενο χρονικό διάστημα , τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απροσδιοριστία στην ενέργεια . Αυτό επιτρέπει να αναιρείται για πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα ο νόμος διατήρησης της ενέργειας (Α΄ Θερμοδυναμικός νόμος) , χάρη στις τυχαίες κβαντομηχανικές διακυμάνσεις , η ενέργεια μπορεί να δανειστεί χωρίς κόστος . Τέτοια συμβάντα εκτυλίσσονται ακόμα και μέσα στο κενό , όπου , μιλώντας κλασικά , δεν υπάρχει απολύτως “τίποτε” .

Η κβαντική θεωρία , όμως μας δίνει μια αρκετά διαφορετική εικόνα του τι είναι κενό : Λόγω της αρχής της απροσδιοριστίας , είναι στην πραγματικότητα κατάμεστο από δραστηριότητα .

Για τη σύγχρονη εικόνα του κενού ευθύνεται κυρίως ο Dirac , ο οποίος αναγνώρισε ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του Maxwell πρέπει να περιγραφεί με κβαντικούς όρους , αν θέλουμε να εξηγήσει σωστά τον τρόπο που η ύλη απορροφά και εκπέμπει φωτόνια . Επεκτείνοντας το μαθηματικό μοντέλο του Maxwell , ο Dirac προέβαλε την εικόνα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ως συλλογή πάμπολλων ταλαντώσεων , οι ενεργειακές στάθμες των οποίων είναι επίσης κβαντωμένες , όπως ακριβώς οι ενεργειακές στάθμες ενός ηλεκτρονίου στο άτομο . Τώρα όμως , χάρη στην αρχή της απροσδιοριστίας , κάθε ταλαντωτής δεν μπορεί να έχει ποτέ ενέργεια μικρότερη από μια σταθερή ελάχιστη – την ενέργεια του μηδενικού σημείου. Ως εκ τούτου , ακόμα και ένα κενό σφύζει πάντοτε από δυνάμει δραστηριότητα : υπάρχουν άπειρες διακυμάνσεις της ενέργειας του πεδίου σε όλα τα σημεία στο χώρο . Οι διακυμάνσεις με αρκετή ενέργεια κάνουν δυνατό τον στιγμιαίο σχηματισμό ζευγών ύλης – αντιύλης , όπως ηλεκτρονίων και ποζιτρονίων – όσο περισσότερη ενέργεια δανείζεται κανείς , τόσο περισσότερο εφήμερα θα είναι τα ζεύγη των σωματιδίων .

Οι διακυμάνσεις του κβαντικού πεδίου έχουν σπουδαίο φυσικό νόημα . Για παράδειγμα , η διαρκής δημιουργία και εξαφάνιση φωτονίων παρέχει το έναυσμα ώστε τα άτομα που είναι υπερπλήρη από ενέργεια να εκπέμψουν αυθόρμητα ακτινοβολία με τη μορφή του φωτός . Στην πραγματικότητα οι διακυμάνσεις του κενού ανασταίνουν , κατά κάποιον τρόπο , τον νεφελώδη αιθέρα που εξαφάνισε ο Αϊνστάιν το 1905 ως περιττή αποσκευή της φυσικής .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

06/10/2012, 00:43:02
Κηφέα

Μπράβο.
Αυτο είναι ένα απο τα πιο "δεμένα" κείμενα,που έχεις αναρτήσει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2012, 18:18:22
quote:

Κηφεύς

Εντούτοις , για μικρά χρονικά διαστήματα η διατήρηση της ενέργειας υπονομεύεται από την αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg .

Το "υπονομεύεται" πως το εννοείς (επιστημονικά πάντα)?

Ότι δεν ισχύει η Α.Δ.Ε, ή η Αρχή του Heisenberg ή και τα δύο?

quote:

Η σύνδεση ενέργειας και χρόνου στην αρχή του Heisenberg λέει ότι όσο μικρότερο το θεωρούμενο χρονικό διάστημα , τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απροσδιοριστία στην ενέργεια . Αυτό επιτρέπει να αναιρείται για πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα ο νόμος διατήρησης της ενέργειας (Α΄ Θερμοδυναμικός νόμος) , χάρη στις τυχαίες κβαντομηχανικές διακυμάνσεις , η ενέργεια μπορεί να δανειστεί χωρίς κόστος . Τέτοια συμβάντα εκτυλίσσονται ακόμα και μέσα στο κενό , όπου , μιλώντας κλασικά , δεν υπάρχει απολύτως “τίποτε” .

Έχεις κάποια σχετική βιβλιογραφία που να αναφέρει ότι

" η απροσδιοριστία στην ενέργεια επιτρέπει να αναιρείται για πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα ο νόμος διατήρησης της ενέργειας (Α΄ Θερμοδυναμικός νόμος)"

quote:

Οι διακυμάνσεις του κβαντικού πεδίου έχουν σπουδαίο φυσικό νόημα . Για παράδειγμα , η διαρκής δημιουργία και εξαφάνιση φωτονίων παρέχει το έναυσμα ώστε τα άτομα που είναι υπερπλήρη από ενέργεια να εκπέμψουν αυθόρμητα ακτινοβολία με τη μορφή του φωτός .

Εδώ θα ήθελα να γίνεις πιο συγκεκριμένος κατά πρώτον στο "τα άτομα που είναι υπερπλήρη από ενέργεια".

Πότε ένα άτομο θεωρείται "υπερπλήρες από ενέργεια"?

Και κατά δεύτερον στο "να εκπέμψουν αυθόρμητα ακτινοβολία με τη μορφή του φωτός" και ιδίως στη λέξη "αυθόρμητα".

Πότε μπορεί ένα άτομο να εκπέμψει "αυθόρμητα" ακτινοβολία?

Η ορολογία που χρησιμοποιείς δεν είναι δόκιμη στη mainstream Φυσική (είτε Κλασική είτε Κβαντική) γι'αυτό και σου ζητώ τις επιπλέον διευκρινήσεις.

Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ανοικτόμυαλο ώστε να δεχτώ να εξετάσω και μη-συμβατική βιβλιογραφία αν και εφ'όσον υπάρχει.

Για τον αιθέρα, επειδή είναι ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΟΣ δεν χρειάζεται να τον περιορίζεις μόνο στις κβαντικές διακυμάνσεις.

Ρώτα ένα Φυσικό/Μετεωρολόγο/Γεωλόγο να σου εξηγήσει τις "ΕΝΤΕΛΩΣ ευθύγραμμες χαρακιές" στην πρωινή (με το πρώτο φως του ήλιου) νέφωση, στους γυμνούς βράχους, σε κάποια θαλλάσια βότσαλα κτλ.

Η φωτό είναι από τα Μετέωρα...

και για την πρωινή νέφωση από αεροπλάνο

Ερευνάτε τας Γραφάς

15/10/2012, 20:26:05
Κηφέα

Με συγχωρείς για την πρωτοβουλία...

quote:
Panos T

Το "υπονομεύεται" πως το εννοείς (επιστημονικά πάντα)?

υπονομεύεται = η Αρχή της Απροσδιοριστίας με τους ορισμούς της,υποσκάπτει την συνεχή και αδιάλειπτη διατήρηρση της ενέργειας,επειδή ένεκα ταύτης (της Αρχής),πρέπει να "δώσει αναφορά" για την ακριβή κβαντική διακύμανση και τον χρόνο αυτής.
Δεν μπορεί όμως,εξ ορισμού!!!

quote:
Panos T
Πότε ένα άτομο θεωρείται "υπερπλήρες από ενέργεια"?

Α)Στην απλή κβαντομηχανική,ένα εμφανιζόμενο σωματίδιο,θα παραμείνει ένα σωματίδιο,όση κινητική ενέργεια και άν έχει αποκτήσει.
Στην σχετικιστική κβαντομηχανική,δεν υπάρχει κανένας νόμος διατήρησης ενέργειας,είτε πρόκειται για μιγαδικό πεδίο,είτε για πραγματικό.Και στα δυο πεδία,ο αριθμός των σωματιδίων του ιδίου είδους δεν αποτελεί διατηρήσιμη ποσότητα και ο απόλυτος εντοπισμός είναι αδύνατος.
Τα σωματίδια σε ένα πραγματικό πεδίο Klein-Gordon,παράγουν και άλλα όμοια σωματίδια,αφού κανένας σχετικός νόμος δεν το απαγορεύει.Αυτο γίνεται,μεταξύ άλλων και απο "υπερπλήρες" φορτίο!!!

Β) Οταν ξεπερνά την οριακή ταχύτητα της mainstream Φυσικής.Την του φωτός!!

quote:
Panos T

αυθόρμητα= όταν δεν υπάρχει φανερός-υπολογίσιμος-ανιχνεύσιμος και προβλεπόμενος δια φυσικών νόμων, παράγοντας!!!

quote:
Panos T
Ότι δεν ισχύει η Α.Δ.Ε, ή η Αρχή του Heisenberg ή και τα δύο?

Εναλλάξ και τα δύο.Μη ανιχνεύσιμα επακριβώς,όμως!!!

quote:
Panos T
Η ορολογία που χρησιμοποιείς δεν είναι δόκιμη στη mainstream Φυσική (είτε Κλασική είτε Κβαντική) γι'αυτό και σου ζητώ τις επιπλέον διευκρινήσεις.

Εξαρτάται πόσες τάξεις του Δημοτικού έχει παρακολουθήσει κανείς!!!

quote:
Panos T
Για τον αιθέρα, επειδή είναι ΥΠΑΡΚΤΟΤΑΤΟΣ δεν χρειάζεται να τον περιορίζεις μόνο στις κβαντικές διακυμάνσεις.

Ρώτα ένα Φυσικό/Μετεωρολόγο/Γεωλόγο να σου εξηγήσει τις "ΕΝΤΕΛΩΣ ευθύγραμμες χαρακιές" στην πρωινή (με το πρώτο φως του ήλιου) νέφωση, στους γυμνούς βράχους, σε κάποια θαλλάσια βότσαλα κτλ.

Εδώ φίλτατε Κηφέα,συμφωνώ απολύτως με τον γράφοντα.
Δηλαδή σε πολλά συμφωνώ μαζί του,αλλά είναι αδιάλλακτος,εγωϊστής,τσαπατσουλολάγνος και για αυτο αποφεύγω συζητήσεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2012, 21:35:54
Και εγώ όπου έχω συμφωνήσει μαζί σου το έχω κάνει δημόσια και θεωρώ ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά σ'αυτό που θεωρώ εγώ "αλήθεια" όσον αφορά το παρασκήνιο της λειτουργίας της πολιτικής της οικονομίας και κυρίως της Φυσικής Επιστήμης.

Από εκεί μέχρι να τα απορρίπτεις όλους τους Φυσικούς Νόμους έχει μεγάλη απόσταση και σε κάνει ευάλωτο στην επιστημονική κριτική.

Θεωρώ ότι ακόμα και "επιστημονικίζουσα" βιβλιογραφία να σου ζητήσω δεν θα μπορέσεις να μου τη δώσεις (όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα τουλάχιστον).

Να ξέρεις ΝΙΚΟΜΑΧΕ πάντα σου δίνουν μισές αλήθειες διότι το "σύστημα" γνωρίζει ότι εχθρός της αλήθειας δεν είναι το ψέμα αλλά η πεποίθηση.

Γνώμη μου είναι να ψάξεις να βρεις τις μισές αλήθειες και να συμπληρώσεις τα υπόλοιπα.

Για το λόγο αυτό δεν σχολιάζω το υπόλοιπο ποστ σου διότι αν το πάρω γραμμή-γραμμή ή λέξη-λέξη θα καταλήξουμε όπως με τον Industrial_Angel και δεν θα το ήθελα κάτι τέτοιο!

Αν και ο Κηφέας συνταχθεί με εσένα θα ζητήσω τη βιβλιογραφία (ή την προσωπική σας έρευνα αν δεν υπάρχει βιβλιογραφία) από την οποία εκπορεύονται όλα αυτά που ισχυρίζεστε.

Ερευνάτε τας Γραφάς

15/10/2012, 22:17:58
Δεν είναι υποχρεωτικό να βλέπει κανείς την τρέλα σαν αρρώστια. Γιατί να μην τη βλέπει σαν μια αναπάντεχη - λίγο ή πολύ αναπάντεχη - αλλαγή χαρακτήρα ;

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

15/10/2012, 22:28:25
quote:
Panos T
Θεωρώ ότι ακόμα και "επιστημονικίζουσα" βιβλιογραφία να σου ζητήσω δεν θα μπορέσεις να μου τη δώσεις (όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα τουλάχιστον)

Γιατι να σου την δώσω φίλε?

Τι παραπάνω απο μένα θα ξέρει,αυτός στον οποίο θα παραπέμπει η βιβλιογραφία?

Η μόνη παραπομπή που θα σου δώσω,είναι τα άρθρα μου.

Και η πηγή τους,ο εγκέφαλός μου.

Μπορείς να τα απορρίψεις,μπορείς και να τα δεχθείς.

Η επιλογή είναι δική σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2012, 22:30:17
quote:
Κηφεύς
Δεν είναι υποχρεωτικό να βλέπει κανείς την τρέλα σαν αρρώστια. Γιατί να μην τη βλέπει σαν μια αναπάντεχη - λίγο ή πολύ αναπάντεχη - αλλαγή χαρακτήρα ;

Υπέροχη άποψη.

Και λίαν πετυχημένη...!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/10/2012, 22:35:06
quote:
Panos T
Για το λόγο αυτό δεν σχολιάζω το υπόλοιπο ποστ σου διότι αν το πάρω γραμμή-γραμμή ή λέξη-λέξη θα καταλήξουμε όπως με τον Industrial_Angel και δεν θα το ήθελα κάτι τέτοιο!

Σε παρακαλώ,μην κάνεις τον κόπο.

Θα με "κατατροπώσεις" όπως τον macedon και μετά θα ντρέπομαι να βγώ στην...κοινωνία!!

quote:
Panos T
Αν και ο Κηφέας συνταχθεί με εσένα θα ζητήσω τη βιβλιογραφία (ή την προσωπική σας έρευνα αν δεν υπάρχει βιβλιογραφία) από την οποία εκπορεύονται όλα αυτά που ισχυρίζεστε.

Μπορείς να ζητάς ότι θέλεις.

Τι παίρνεις έχει σημασία!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/10/2012, 02:26:58
Τώρα το πρόσεξα αυτο...

quote:
Panos T
Από εκεί μέχρι να τα απορρίπτεις όλους τους Φυσικούς Νόμους έχει μεγάλη απόσταση και σε κάνει ευάλωτο στην επιστημονική κριτική.

Λοιπόν είσαι για τα...σίδερα!
Δεν λέω κάτι άλλο,γιατι η Αμαλία βγήκε...περιπολία!! "Ξένιος Ζεύς" του esoterica.

Σου καθιστώ γνωστό ότι δεν απορρίπτω όλους τους νόμους της φυσικής.

Για την ακρίβεια δεν απορρίπτω κανέναν!!

Επιφυλακτική στάση τηρώ για μερικούς απο αυτούς,μέχρις αποδείξεως του εναντίον,κάτι που κάνεις κι εσυ.

Προς τι λοιπόν αυτή η προσπάθεια εντυπωσιασμού?

quote:
Panos T
Να ξέρεις ΝΙΚΟΜΑΧΕ πάντα σου δίνουν μισές αλήθειες διότι το "σύστημα" γνωρίζει ότι εχθρός της αλήθειας δεν είναι το ψέμα αλλά η πεποίθηση

To ξέρω και πολύ καλά μάλιστα!

quote:
Panos T
Γνώμη μου είναι να ψάξεις να βρεις τις μισές αλήθειες και να συμπληρώσεις τα υπόλοιπα.

Για να γνωστοποιώ τις δικές μου απόψεις,πολλές φορές ενάντια στο κατεστημένο,σημαίνει ότι το έχω κάνει.

Υ.Γ.

Και για του λόγου το αληθές,θα σου δώσω ένα παράδειγμα της χρήσης του όρου "αυθορμητισμός" στη Φυσική.

Γνωρίζεις για το αυθόρμητο σπάσιμο συμμετρίας βαθμίδας?Μη Αβελιανής εννοείται!

Υπάρχει λοιπόν η έκφραση "αυθόρμητα" στη φυσική ή όχι?
Δεν είναι εγωίστικός και συνάμα προσβλητικός ο τρόπος σου,αμφισβήτησης του άρθρου,του συνδίκτυου Κηφέα?

Και άλλος όρος που ακούγεται ξένος υπάρχει στην φυσική.
Είναι η διαίσθηση.
Η διαίσθηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος μελέτης των θεωριών βαθμίδας.
Αμφιβάλλεις για αυτο?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 16/10/2012 03:26:12

16/10/2012, 14:54:15
@ ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Συγκεντρωτικά και με πολύ φιλική διάθεση.

Έγραψα για την Αρχή της Απροσδιοριστίας και δεν δέχθηκες ότι ισχύει, μίλησα για την εντροπία και το 2ο θερμοδυναμικό νόμο και μου ανέφερες την αρνητική εντροπία και ότι δεν ισχύει ο 2ος θερμ. νόμος παντού και πάντοτε και τώρα ότι ισχυρίζεσαι ότι δεν ισχύει πάντα και η Α.Δ.Ε.

Η μόνη που αρχή που δεν αμφισβήτησες είναι της διατήρησης της ορμής, αν δεν κάνω λάθος, οπότε για ποια σύμπνοια και ίδια συμπεριφορά με το δικό μου τρόπο έρευνας μιλάς?

Πάμε και στα ουσιώδη.

Τι σχέση έχει το αυθόρμητο σπάσιμο των συμμετριών ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ από πίσω τους, με την "αυθόρμητη εκπομπή ακτινοβολίας" (αγνώστου μηχανισμού και προελεύσεως για εμένα, μέχρι βέβαια να με κατατοπίσετε με τη σχετική βιβλιογραφία σας) για την οποία ζήτησα διευκρινήσεις από τον Κηφέα (και από εσένα)???

Ερευνάτε τας Γραφάς

16/10/2012, 14:59:31
Πάλι κάνεις τον χαζό?

Σχέση έχει ότι υπάρχει στην φυσική η λέξη αυθόρμητα,κάτι που ειρωνεύτηκες.

Τέρμα όμως η κολοκυθιά Πάνο.

Παίξε μόνος σου!

Αν δεν έχω τι να κάνω,όπως χθές,θα απαντάω και θα σχολιάζω τις αναρτήσεις σου.
Βέβαια χλωμό το βλέπω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/10/2012, 15:07:25
quote:

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ισχύει και για εσένα ότι αυτά που έχεις γράψει περί εντροπίας, 2ου θερμοδυναμικού νόμου και Α.Δ.Ε αποτελούν προιόν προσωπικής σου εργασίας και δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία τρίτων?

Ερευνάτε τας Γραφάς

16/10/2012, 15:36:29
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Πάλι κάνεις τον χαζό?

Σχέση έχει ότι υπάρχει στην φυσική η λέξη αυθόρμητα,κάτι που ειρωνεύτηκες.

ΕΓΩ έγραψα ΑΥΤΟ

"
Και κατά δεύτερον στο "να εκπέμψουν αυθόρμητα ακτινοβολία με τη μορφή του φωτός" και ιδίως στη λέξη "αυθόρμητα".

"

ΕΣΥ μπορείς να κάνεις quote σε ποιο σημείο ειρωνεύτηκα?

Θα μου πεις ότι με αποκάλεσες τσαρλατάνο χωρίς ποτέ να ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ το γιατί στην ειρωνία θα κόλλαγες?

Συνεπώς, για λόγους αξιοπιστίας όποτε και αν σου περισσέψει λίγος χρόνος απάντα μου αν θες...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 16/10/2012 15:38:15

22/10/2012, 16:35:41
quote:
Απορρίψτε ευθέως, ρητώς και κατηγορηματικώς το πρώτο (και κατόπιν και το δεύτερο) κείμενο από τον Τίμαιο του Πλάτωνα και ύστερα πάμε σε ΟΠΟΙΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ θέλετε.

Γιατί και πώς να απορρίψεις ευθέως μια φιλοσοφική και (και ουσιαστικά) μεταφυσική προσέγγιση της πραγματικότητας; Το πεδίο στο οποίο κινείται αυτή η άποψη μπορεί να υπάρχει ως εποικοδόμημα πάνω στο υπόστρωμα της πραγματικότητας που μπορούμε να γνωρίζουμε μέσω της επιστήμης.

Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος που ΔΗΛΩΝΕΙ επιστήμονας (και αρνείται πεισματικά να δηλώσει τις βασικές αρχές στις οποίες κινείται η επιστήμη παρά τις επίμονες ερωτήσεις μου, όπως επίσης και να υποστηρίξει την άποψη του ότι υπάρχουν "παράδοξα στη φύση) αντλεί επιχειρήματα από το πάνω επίπεδο για να στηρίξει τη στρεβλή, ψευδοθρησκευτική, ψευδεπιστημονική άποψη της πραγματικότητας που προπαγανδίζει.

Εγώ θεωρώ ότι η άποψη του Πλάτωνα ΜΠΟΡΕΙ να συνυπάρξει με την άποψη του Αναξίμανδρου και του Εμπεδοκλή.

Η ΔΙΚΙΑ σου κοσμοθεωρία όμως Πανούλη απορρίπτει οποιαδήποτε ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ θεώρηση της πραγματικότητας όπως των δεύτερων (θεώρηση που πρωτο-διατυπώθηκε από τους Ιώνες φιλοσόφους και υιοθετήθηκε πλήρως από τη σύγχρονη επιστήμη).

Περίμενω να δείξεις έστω και το στοιχειώδες ερευνητικό πνεύμα και να ψάξεις όσα έχει γράψει ο Εμπεδοκλής όπως επίσης και να σχολιάσεις τις θέσεις που παρέθεσα.

24/10/2012, 23:16:25
quote:
Industrial_Angel

Γιατί και πώς να απορρίψεις ευθέως μια φιλοσοφική και (και ουσιαστικά) μεταφυσική προσέγγιση της πραγματικότητας; Το πεδίο στο οποίο κινείται αυτή η άποψη μπορεί να υπάρχει ως εποικοδόμημα πάνω στο υπόστρωμα της πραγματικότητας που μπορούμε να γνωρίζουμε μέσω της επιστήμης.

Γιατί δεν είσαι (και εσύ) τόσο large ΚΑΙ με τον Χριστιανισμό και να τον δεχτείς (έστω και μόνον) ως τέτοιο εποικοδόμημα???

quote:

Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος που ΔΗΛΩΝΕΙ επιστήμονας (και αρνείται πεισματικά να δηλώσει τις βασικές αρχές στις οποίες κινείται η επιστήμη παρά τις επίμονες ερωτήσεις μου, όπως επίσης και να υποστηρίξει την άποψη του ότι υπάρχουν "παράδοξα στη φύση)

Τις παραγγελιές στο κυλικείο και στους συμφοιτητές σου.

Όταν πάρεις πτυχίο με το καλό (για να μη σου πω να βγάλεις και το ψωμάκι σου εξασκώντας την Επιστήμη σου) θα μπορείς να μου κάνεις ερωτήσεις φοιτητάκο.

Στο είχα ξαναγράψει βέβαια αλλά ως γνωστόν αν δε σου γράψω το ΙΔΙΟ πράγμα δεκα φορές έχεις ένα θέμα με τον ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ κατασκευαστικά εγκέφαλο που κουβαλάς.

Αλήθεια, στο thread περί εγκεφάλου του Κηφέα δεν σε είδα να σχολιάζεις και να υποστηρίζεις την ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.

quote:

αντλεί επιχειρήματα από το πάνω επίπεδο για να στηρίξει τη στρεβλή, ψευδοθρησκευτική, ψευδεπιστημονική άποψη της πραγματικότητας που προπαγανδίζει.

Δεν σε είδα να μπορείς να αντικρούσεις κάτι απ'όσα έχω γράψει.

Η τακτική σου είναι να απαντάς σε εντελώς άσχετα πράγματα και να ανοίγεις συνεχώς καινούρια θέματα για να καλύψεις την αδύναμια άρθρωσης Επιστημονικού Αντιλόγου.

Όσο είσαι φοιτητής βέβαια το τελευταίο συγχωρείται...

quote:

Εγώ θεωρώ ότι η άποψη του Πλάτωνα ΜΠΟΡΕΙ να συνυπάρξει με την άποψη του Αναξίμανδρου και του Εμπεδοκλή.

Και γιατί μας την κρατάς απόκρυφη αυτή σου τη θεώρηση???

quote:

Η ΔΙΚΙΑ σου κοσμοθεωρία όμως Πανούλη απορρίπτει οποιαδήποτε ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ θεώρηση της πραγματικότητας όπως των δεύτερων (θεώρηση που πρωτο-διατυπώθηκε από τους Ιώνες φιλοσόφους και υιοθετήθηκε πλήρως από τη σύγχρονη επιστήμη).

Το ίδιο κάνει και ο Τίμαιος.

Για τον Εμπεδοκλή και τον Αναξίμανδρο δε θέλω να σε αγχώσω αλλά μάλλον είδες ότι ήθελες να δεις.

quote:

Περίμενω να δείξεις έστω και το στοιχειώδες ερευνητικό πνεύμα και να ψάξεις όσα έχει γράψει ο Εμπεδοκλής όπως επίσης και να σχολιάσεις τις θέσεις που παρέθεσα.

Και εγώ περιμένω να πάρεις το πτυχίο σου που τόσο πολύ σ'έχει παιδέψει...

Τολμάς να γράψεις επί πόσα χρόνια είσαι ΦΟΙΤΗΤΗΣ???

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 24/10/2012 23:17:37

26/10/2012, 17:20:23
quote:
Γιατί δεν είσαι (και εσύ) τόσο large ΚΑΙ με τον Χριστιανισμό και να τον δεχτείς (έστω και μόνον) ως τέτοιο εποικοδόμημα???

Πότε ακριβώς έχω δηλώσει ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ το δέχομαι κάτι τέτοιο;

Θες να μου πεις ότι συμφωνείς με τη θεώρηση του Χριστιανισμού ως ΕΝΟΣ ακόμα φιλοσοφικού μεταφυσικού συστήματος σκέψης εξίσου έγκυρου με όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν; Εγώ κάτι τέτοιο μπορώ να το δεχτώ (όχι απαραίτητα να συμφωνήσω μαζί του, αλλά εννοώ να το δεχτώ ως τέτοιο, ως ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ (ανθρωπογενές κατά πάσα πιθανότητα) φιλοσοφικό/μεταφυσικό σύστημα σκέψης). Για την ακρίβεια, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτήν του την ιδιότητα άσχετα με το αν μπορεί να θεωρώ ότι πχ μπορεί να υπάρχουν άλλες θεωρήσεις που να μου ταιριάζουν περισσότερο!

Το θέμα είναι ότι εσύ ΑΝΤΛΕΙΣ πληροφορία και δογματισμό από το εποικοδόμημα για να εξηγήσεις τον κόσμο του υποστρώματος κάτι το οποίο είναι ΑΤΟΠΗΜΑ για έναν επιστήμονα. Έχεις δηλώσει ότι ο άνθρωπος ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από υπεράνθρωπες οντότητες και στήριξες τον ισχυρισμό αυτό στον πληθυντικό αριθμό της Παλαιάς Διαθήκης και στην ελληνική μυθολογία. Στήριξες δηλαδή την εξήγηση ενός ΦΥΣΙΚΟΥ φαινομένου σε ένα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ σύστημα.

Βέβαια, είναι και το άλλο θέμα, συμφωνείς ότι ο Χριστιανισμός είναι φιλοσοφικό σύστημα;

quote:

Η ανικανότητα σου να απαντήσεις με ουσιαστικά επιχειρήματα σε κάνει να το γυρίζεις σε προσωπικές επιθέσεις. Δεν πειράζει, η "χριστιανική" χολή που βγάζεις αποδεικνύει περίτρανα το πόσο υποκριτής είσαι.

Τόσο υποκριτής και φαύλος που την ευγενική μου κίνηση να σου προτείνω να σε κεράσω καφέ στο κυλικείο της σχολής μου, μου τη χρέωσες ως ένδειξη τεμπελιάς!!!

quote:
Όταν πάρεις πτυχίο με το καλό (για να μη σου πω να βγάλεις και το ψωμάκι σου εξασκώντας την Επιστήμη σου) θα μπορείς να μου κάνεις ερωτήσεις φοιτητάκο.

ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ποιος είσαι!!! Εδώ τέτοιες συζητήσεις έχουμε κάνει με βαθμοφόρους πτυχιούχους ιερείς και ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εσύ είσαι σε βάθρο ΠΙΟ ψηλά από αυτούς; Με "καταδέχτηκαν" αυτοί αλλά εσύ δεν μπορείς να με ανεχτείς!!!

Συνέχισε να δείχνεις ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ τη φαυλότητα σου.

quote:
Στο είχα ξαναγράψει βέβαια αλλά ως γνωστόν αν δε σου γράψω το ΙΔΙΟ πράγμα δεκα φορές έχεις ένα θέμα με τον ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟ κατασκευαστικά εγκέφαλο που κουβαλάς.

Ποτέ δεν απάντησες σε αυτά.

quote:
Αλήθεια, στο thread περί εγκεφάλου του Κηφέα δεν σε είδα να σχολιάζεις και να υποστηρίζεις την ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.

Πήγα και έδωσα την πηγή από την οποία αντλώ την επιχειρηματολογία μου. Η θέση αυτή είναι ΔΕΝ είναι δική μου εφεύρεση αν και από όσο μπορώ να κρινώ συμφωνώ απολύτα με την τοποθέτηση του σχετικού νευροεπιστήμονα.

Το δικό ΣΟΥ επιστημονικό αντίλογο δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ. Α και για να ψάχνεσαι λίγο ακόμα:

Evolution has ensured that our brains just aren't equipped to visualise 11 dimensions directly. However, from a purely mathematical point of view it's just as easy to think in 11 dimensions, as it is to think in three or four.

Stephen Hawking , As quoted in "Return of the time lord" in The Guardian (27 September 2005)

Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής! Αυτό ακριβώς υποστηρίζω και εγώ.

quote:

Η τακτική σου είναι να απαντάς σε εντελώς άσχετα πράγματα και να ανοίγεις συνεχώς καινούρια θέματα για να καλύψεις την αδύναμια άρθρωσης Επιστημονικού Αντιλόγου.

Όσο είσαι φοιτητής βέβαια το τελευταίο συγχωρείται..

Μα δεν έχει γράψεις ΤΙΠΟΤΑ σε οριστική έγκλιση, μόνο κάτι λαϊκίστικες ερωτήσεις. Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις σου απαντήθηκαν

Είπες ότι στη φύση υπάρχουν παράδοξα άποψη που ΔΕ μοιράζονται κορυφαίοι φυσικοί στον κόσμο, όπως απέδειξα.

Είπες τη γελοιότητα ότι η εξέλιξη κινείται από "απόφαση" του ζώου, μια άποψη πασιφανώς λάθος.

Είπες ότι ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ υπεράνθρωπων οντοτήτων, μια άποψη νταινικενικκού περιεχομένου.

quote:

Μπούρδες.

quote:

Αυστηρά ΟΧΙ. Ξαναδιάβασε προσεκτικά τι γράφει και όχι τι ΘΕΛΕΙΣ να γράφει.

quote:
Για τον Εμπεδοκλή και τον Αναξίμανδρο δε θέλω να σε αγχώσω αλλά μάλλον είδες ότι ήθελες να δεις.

Επίσης κάνεις λάθος.

http://www.iep.utm.edu/evolutio/

Τα ίδια έχουν καταλάβει και αυτοί εδώ.

quote:

Πολλά μπορώ να γράψω για τον εαυτό μου. Ας πούμε μπορώ να γράψω ότι βίωσα μια προσωπική τραγωδία και αργότερα αρρώστησα σοβαρά και νοσηλεύτηκα σε νοσοκομεία για 1 μήνα και ότι αν όλα αυτά είχαν συμβεί σε άλλους θα είχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να καθυστερήσουν τις σπουδές τους. Αλλά τι θες να πεις με όλα αυτά; Κανένας δεν είναι τέλειος.

29/10/2012, 23:09:23
quote:
Industrial_Angel

quote:

Πότε ακριβώς έχω δηλώσει ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ το δέχομαι κάτι τέτοιο;

Όταν γράφεις για περιπλανώμενους βοσκούς την εποχή του χαλκού μήπως?

quote:

Θες να μου πεις ότι συμφωνείς με τη θεώρηση του Χριστιανισμού ως ΕΝΟΣ ακόμα φιλοσοφικού μεταφυσικού συστήματος σκέψης εξίσου έγκυρου με όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν; Εγώ κάτι τέτοιο μπορώ να το δεχτώ (όχι απαραίτητα να συμφωνήσω μαζί του, αλλά εννοώ να το δεχτώ ως τέτοιο, ως ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ (ανθρωπογενές κατά πάσα πιθανότητα) φιλοσοφικό/μεταφυσικό σύστημα σκέψης). Για την ακρίβεια, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτήν του την ιδιότητα άσχετα με το αν μπορεί να θεωρώ ότι πχ μπορεί να υπάρχουν άλλες θεωρήσεις που να μου ταιριάζουν περισσότερο!

Οπότε να υποθέσω κομμένα τα περί περιπλανώμενων βοσκών την εποχή του χαλκού?

Άντε να δούμε.

quote:

Το θέμα είναι ότι εσύ ΑΝΤΛΕΙΣ πληροφορία και δογματισμό από το εποικοδόμημα για να εξηγήσεις τον κόσμο του υποστρώματος κάτι το οποίο είναι ΑΤΟΠΗΜΑ για έναν επιστήμονα.

Ατόπημα για έναν Επιστήμονα είναι να αφήνει και την παραμικρή πιθανότητα ανεξερεύνητη.

quote:

Έχεις δηλώσει ότι ο άνθρωπος ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από υπεράνθρωπες οντότητες και στήριξες τον ισχυρισμό αυτό στον πληθυντικό αριθμό της Παλαιάς Διαθήκης και στην ελληνική μυθολογία. Στήριξες δηλαδή την εξήγηση ενός ΦΥΣΙΚΟΥ φαινομένου σε ένα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ σύστημα.

Το "κολπάκι" το έμαθα από τους αρχαίους προγόνους μου και λειτουργεί ακόμα και όταν στα εργαστήρια δεν μπορούν να κάνουν μετρήσεις μεγεθών που τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Δεν νομίζω να το'πιασες αλλά εγώ στο είπα...

quote:

Βέβαια, είναι και το άλλο θέμα, συμφωνείς ότι ο Χριστιανισμός είναι φιλοσοφικό σύστημα;

Ο Χριστιανισμός μπορεί να θεωρηθεί ΚΑΙ φιλοσοφικό σύστημσ άσχετα αν για εμένα είναι ΚΥΡΙΩΣ το shortcut για την Αλήθεια...

quote:

quote:

Η ανικανότητα σου να απαντήσεις με ουσιαστικά επιχειρήματα σε κάνει να το γυρίζεις σε προσωπικές επιθέσεις. Δεν πειράζει, η "χριστιανική" χολή που βγάζεις αποδεικνύει περίτρανα το πόσο υποκριτής είσαι.

Η ερώτησή σου ήταν καθαρά ερώτηση εξέτασης που θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να μου την κάνεις καν. Άνοιξε ένα οποιοδήποτε βιβλίο για τη Φιλοσοφία των Επιστημών και ξεστραβώσου.

Όποτε ήταν να σε στριμώξω με επιχειρήματα είδες τι έπαθες.
Παραδέχθηκες δημόσια ότι δεν είσαι αγνωστικιστής και ότι οι παπάτζες που λες αφορούν μόνο εσένα και καμία άλλη κατηγορία.

Τα θυμάσαι ή τα απώθησες στο υποσυνείδητο σου?

quote:

Τόσο υποκριτής και φαύλος που την ευγενική μου κίνηση να σου προτείνω να σε κεράσω καφέ στο κυλικείο της σχολής μου, μου τη χρέωσες ως ένδειξη τεμπελιάς!!!

Ακόμα και έτσι να το είπες δε συνηθίζω να πίνω καφέ με φοιτητές...

quote:

quote:

ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ποιος είσαι!!! Εδώ τέτοιες συζητήσεις έχουμε κάνει με βαθμοφόρους πτυχιούχους ιερείς και ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εσύ είσαι σε βάθρο ΠΙΟ ψηλά από αυτούς; Με "καταδέχτηκαν" αυτοί αλλά εσύ δεν μπορείς να με ανεχτείς!!!

Αν και το λες για πρώτη φορά αυτό το δέχομαι. Και για πες μας το συμπέρασμα των διαλόγων σας.

Για τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ καθηγητές τα λέτε μόνοι σας στο κυλικείο σχετικά με το επίπεδο των γνώσεών τους, πως έγιναν ΤΑΚΤΙΚΟΙ, πως κάνουν το μάθημα, πως διορθώνουν τα γραπτά κτλ

Στην επόμενη συνάντησή σας άσε επιστημονικά, τα μεταφυσικά και τα θρησκειολογικά και ρώτα τους γιατί αποφεύγουν όπως ΟΛΟΙ οι μικροί και ασήμαντοι την αξιολόγηση του έργου τους ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Πάνω από το 90% είναι άχρηστοι να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και να δεις ότι θα προτιμήσουν να παραμείνουν στο Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνείο με 100 ευρώ το μήνα παρά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έξω...

Όταν (και αν) κοπεί η στρόφιγγα του Δημοσίου να δω ποιος θα βρεθεί να τους πληρώσει για τις γνώσεις τους.

Σαφώς και υπάρχουν και άξιοι αλλά αυτοί είναι κάτω του 10% ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Για το ΕΜΠ στέλνε μου με p.m τα επίθετα και θα σου λέω τα...επιτεύγματά τους.

Βέβαια είναι αυτό που σου έλεγα ότι ως φοιτητής δεν μπορείς να κρίνεις τη δουλειά και το έργο τους (γενικώς των επιστημόνων εννοώ) απλά να παπαγαλίσεις τα συμπεράσματά τους.

Με τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ λοιπόν πήγαινε να θαμπώσεις τον...Συνοδινός 1 και άσε με εμένα.

quote:

Συνέχισε να δείχνεις ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ τη φαυλότητα σου.

Οκ. Θα το κάνω.
Ποτέ δε σας χάλασα χατίρι άλλωστε.

quote:

quote:

Ποτέ δεν απάντησες σε αυτά.

Σε ποια???

quote:

quote:

Πήγα και έδωσα την πηγή από την οποία αντλώ την επιχειρηματολογία μου.

Δώσε μου το σχετικό link που το έκανες αυτό διότι δεν το είδα.

quote:

Η θέση αυτή είναι ΔΕΝ είναι δική μου εφεύρεση αν και από όσο μπορώ να κρινώ συμφωνώ απολύτα με την τοποθέτηση του σχετικού νευροεπιστήμονα.

Γνωστό και κατανοητό.
Δώσε μου σε παρακαλώ το link για να δω τι σου απάντησε ο Κηφέας.

quote:

Το δικό ΣΟΥ επιστημονικό αντίλογο δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ.

Ο δικός μου επιστημονικός αντίλογος είναι να με ξαναενοχλήσεις όταν πάψετε να γκρινιάζετε σαν τις χήρες και καταφέρετε να τον βελτιώσετε ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ τον ρημαδοεγκέφαλο.

quote:

Α και για να ψάχνεσαι λίγο ακόμα:

Evolution has ensured that our brains just aren't equipped to visualise 11 dimensions directly. However, from a purely mathematical point of view it's just as easy to think in 11 dimensions, as it is to think in three or four.

Stephen Hawking , As quoted in "Return of the time lord" in The Guardian (27 September 2005)

Τι θέλει να πει εδώ ο ποιητής! Αυτό ακριβώς υποστηρίζω και εγώ.

Καλά κάνεις αλλά κριτίκαρε λίγο και τον Κηφέα διότι ΑΛΛΙΩΣ μας λέει σύμφωνα με τις δικές του πηγές για τον εγκέφαλο.

Δεν επιμένω να κατανοήσεις ότι όσο υποσκάπτεις τον ανθρώπινο εγκέφαλο τόσο το χειρότερο για την Επιστήμη που ευαγγελίζεσαι γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο μίσος που σε οδηγεί.

quote:

Όσο είσαι φοιτητής βέβαια το τελευταίο συγχωρείται..

Μα δεν έχει γράψεις ΤΙΠΟΤΑ σε οριστική έγκλιση, μόνο κάτι λαϊκίστικες ερωτήσεις. Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις σου απαντήθηκαν

Και γιατί εσύ αλλά έκανες quote και σε άλλα απαντούσες από κάτω.

Σα δεν ντρέπεσαι λέω εγώ...

quote:

Είπες ότι στη φύση υπάρχουν παράδοξα άποψη που ΔΕ μοιράζονται κορυφαίοι φυσικοί στον κόσμο, όπως απέδειξα.

Για δώσε τα σχετικά links ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

quote:

Είπες τη γελοιότητα ότι η εξέλιξη κινείται από "απόφαση" του ζώου, μια άποψη πασιφανώς λάθος.

Ε, μα δε στο είπα...

Μια πρόταση που ήταν μέσα στην ειρωνία ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ συνεχίζεις να τη θεωρείς θέση μου και να με εγκαλείς γι'αυτήν προφανώς γιατί δεν έχεις ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ.

ΠΟΣΤΑΡΕ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΤΟ LINK ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.

Ιδίως για τη Θεωρία της Εξέλιξης περισότερα έμαθες από εμένα παρα από όοοολους τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ που σε καταδέχθηκαν.

Αγράμματο σε έστειλαν βρε ταλαίπωρε???

Αλήθεια την παπάτζα για τα impact factors σου την είπε κάποιος Τακτικός ή ήταν δική σου προέλευσης???

quote:

Είπες ότι ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ υπεράνθρωπων οντοτήτων, μια άποψη νταινικενικκού περιεχομένου.

Όταν το γράψει και το Nature ενημέρωσέ με να διαβάσω τη γαργάρα που θα έχεις κάνει όπως και με τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων...

quote:

quote:

Μπούρδες.

Τι μπούρδες?

Εσύ είπες ότι μπορείς να το κάνεις.

Κάνε το καλέ και μη μας το κρατάς κρυφό!

quote:

quote:

Αυστηρά ΟΧΙ. Ξαναδιάβασε προσεκτικά τι γράφει και όχι τι ΘΕΛΕΙΣ να γράφει.

Γενικόλογη μπουρδολογία για να αποφύγεις τα επιχειρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ...

quote:

quote:

Επίσης κάνεις λάθος.

http://www.iep.utm.edu/evolutio/

Τα ίδια έχουν καταλάβει και αυτοί εδώ.

Εσύ ως Έλληνας έπρεπε να είχες καταλάβει καλύτερα ολόκληρη την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
Αν σε μπερδεύει ο Εμπεδοκλής και ο Αναξίμανδρος πήγαινε σε Ηράκλειτο και Θαλή. Ίσως να σε βοήθησουν περισσότερο στα περί Θεού και Ζωής και Εξέλιξης. Μετά σε Αριστοτέλη και Πλάτωνα/Σωκράτη και τότε θα καταλάβεις τι έλεγε και ο Εμπεδοκλής με τον Αναξίμανδρο.

Εννοειται πως κανείς δεν κατέχει το αλάθητο ή την απόλυτη Αλήθεια αλλά σίγουρα αυτά που έγραψαν είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι πίστευαν.

Αν θες φέρε κάποιο χωρίο από το "πρωτότυπο" και όχι την κρίση κάποιου τρίτου που ψάχνει να βρει αυτό που θέλει για να δώσει έρεισμα στον ισχυρισμό του.

quote:

quote:

Πολλά μπορώ να γράψω για τον εαυτό μου. Ας πούμε μπορώ να γράψω ότι βίωσα μια προσωπική τραγωδία και αργότερα αρρώστησα σοβαρά και νοσηλεύτηκα σε νοσοκομεία για 1 μήνα και ότι αν όλα αυτά είχαν συμβεί σε άλλους θα είχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το να καθυστερήσουν τις σπουδές τους. Αλλά τι θες να πεις με όλα αυτά; Κανένας δεν είναι τέλειος.[/quote]

Γι'αυτό σου το quote μπήκα στη θλιβερή θέση του σεντονιού. Δέχομαι ότι ισχύει απόλυτα αυτό που λες. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν αναρρώνεις είτε αλλάζεις ρότα στη ζωή σου είτε πέφτεις με όλες σου τις δυνάμεις να τελειώσεις αυτό που άρχισες.

Εσύ δεν έκανες ούτε το ένα ούτε το άλλο. Προτίμησες να γράψεις δημόσια ότι πρώτα θα με ξεφτιλίσεις και ύστερα θα γράψεις τη διπλωματική σου για να πάρεις πτυχίο.

Αυτό δεν το λες ούτε για πλάκα όταν έχεις περάσει αυτά που έχεις περάσει.

Τέσπα εγώ έχω κρατήσει περισσότερα απ'όσα ήθελα ώστε να σε στριμώχνω όποτε θέλω (άγνοια των impact factors, άγνοια της Θεωρίας της Εξέλιξης ως πρωταρχικής θεωρίας, άγνοια της κατηγοριοποίησης των θεωριών στις Επιστήμες, άγνοια στο ότι η φυσική επιλογή δεν αποτελεί το αίτιο της εξέλιξης, άγνοια το ότι η Θεωρία της Εξέλιξης εμπεριέχει την τυχαιότητα, άγνοια για τα big issues της Εξέλιξης και και και ) και να παραδέχεσαι δημόσια ότι δεν είσαι αγνωστικιστής και ότι αυτά που λες εκφράζουν μόνο εσένα και κανέναν άλλον.

Συνέχισε να ποστάρεις γιατί το σκούξιμό σου μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά απάντα και σε καμμία ερώτηση έτσι για αλλαγή με την πρώτη φορά και να μην απαντάς άλλα αντί άλλων σε άσχετα quotes απλά για να μην φαίνεται η γύμνια σου μπροστά στα δικά μου επιχειρήματα...

Ερευνάτε τας Γραφάς

30/10/2012, 02:37:51
quote:
Όταν γράφεις για περιπλανώμενους βοσκούς την εποχή του χαλκού μήπως?

Δεν απέρριψα ουδέποτε την ιδιότητα του χριστιανισμού ως φιλοσοφικό σύστημα. Ο χαρακτηρισμός του επιπέδου τεχνολογίας που είχαν οι Εβραίοι συγγραφείς της ΠΔ (και επομένως της επιστήμης και του πολιτισμού τους) είναι δηλωτικός της ποιότητας του φιλοσοφικού συστήματος που ήταν σε θέση να φτιάξουν.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Τι ανάγκη έχει ένας σύγχρονος άνθρωπος, της εποχής της ψηφιακής τεχνολογίας και των δορυφόρων, ένα πανάρχαιο φιλοσοφικό σύστημα που πρωτοεφάρμοσαν ένα μάτσο περιπλανώμενοι βοσκοί την εποχή του Χαλκού;

quote:
Οπότε να υποθέσω κομμένα τα περί περιπλανώμενων βοσκών την εποχή του χαλκού?

Άντε να δούμε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει μια απόλυτα ακριβής ιστορικά περιγραφή του οικονομικού, πολιτισμικού, τεχνολογικού και επιστημονικού επίπεδου των ιδρυτών της θρησκείας σου;

Ήταν βοσκοί. Αυτή ήταν η παραγωγή τους, ψέμματα;
Ζούσαν την εποχή του Χαλκού. Ψέμματα;
Αγννούσαν την εξήγηση πολυάριθμών γεγονότων. Ψέμματα;
Εφάρμοσαν ένα φιλοσοφικό/μεταφυσικό σύστημα. Ψέμματα;
Εύλογο είναι να θεωρήσει κανείς το σύστημα αυτό ευθέως ανάλογο του επιπέδου τους (χαμηλό). Ψέμματα;

quote:
Ατόπημα για έναν Επιστήμονα είναι να αφήνει και την παραμικρή πιθανότητα ανεξερεύνητη.

Κάτσε κάτσε... Για ποιο ακριβώς θέμα μιλάμε; Για ποια πιθανότητα; Για την πιθανότητα να έπεσαν διάνα οι βοσκοί του 1000 π.Χ.; Για κοίτα που η λανθάνουσα γλώσσα τα λέει καλά! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η πιθανότητα αυτή είναι "παραμικρή", απειροστά μικρή!

Επίτρεψε μου να θίξω και το θέμα της "εύλογης αμφιβολίας". Μέχρι ποιου σημείου οι αμφιβολίες που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει κάποιος για όποια άποψη σχηματίζει είναι εύλογες;

quote:
Το "κολπάκι" το έμαθα από τους αρχαίους προγόνους μου και λειτουργεί ακόμα και όταν στα εργαστήρια δεν μπορούν να κάνουν μετρήσεις μεγεθών που τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Δεν νομίζω να το'πιασες αλλά εγώ στο είπα...

Οι αρχαίοι δεν είχαν εργαστήρια και το τρομερό εργαλείο που λέγεται επιστήμη. Οι σύγχρονοι επιστήμονες ΔΕΝ επικαλούνται φιλοσοφικά συστήματα για να στηρίξουν τις θέσεις τους.

quote:
Ο Χριστιανισμός μπορεί να θεωρηθεί ΚΑΙ φιλοσοφικό σύστημσ άσχετα αν για εμένα είναι ΚΥΡΙΩΣ το shortcut για την Αλήθεια...

Αυτή η άποψη είναι ΔΙΚΙΑ σου ή τη συμμερίζονται θεολόγοι; Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Χριστιανισμός είναι φιλοσοφικό σύστημα και ο Ιησούς ένας δάσκαλος φιλοσοφίας;

Και το δεύτερο που λες. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το ατόπημα σου. Βρήκες τον "από μηχανής Θεό" (pun intended), την εύκολη λύση. Πώς είναι δυνατόν όταν η ίδια ηφύση είναι ΤΟΣΟ πολυπλόκη και μας προβληματίζει, η απάντηση σε ένα ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ερώτημα να είναι τόσο απλή και εύκολη που μπορεί να την καταλάβει ένα 5χρονο παιδί ή να τη συλλάβει ένας βοσκός στην έρημο;

quote:
Η ερώτησή σου ήταν καθαρά ερώτηση εξέτασης που θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να μου την κάνεις καν. Άνοιξε ένα οποιοδήποτε βιβλίο για τη Φιλοσοφία των Επιστημών και ξεστραβώσου.

Ποιο βιβλίο φιλοσοφίας των επιστήμων ΑΡΝΕΙΤΑΙ κατηγορηματικά ότι τα πρώτα σπέρματα της ιδέας ότι τα είδη μεταβάλλονται και τα σύγχρονα κατάγονται από άλλα αρχαιότερα είχαν παρουσιαστεί από τους 2 φιλοσόφους που ανέφερα;

Εδώ δεν εξετάζουμε κανένα. ΘΕΤΟΥΜΕ ερωτήματα. Αν έχεις τα κότσια απαντάς αλλιώς τα κάνεις γαργάρα.

quote:
Όποτε ήταν να σε στριμώξω με επιχειρήματα είδες τι έπαθες.
Παραδέχθηκες δημόσια ότι δεν είσαι αγνωστικιστής και ότι οι παπάτζες που λες αφορούν μόνο εσένα και καμία άλλη κατηγορία.

Τα θυμάσαι ή τα απώθησες στο υποσυνείδητο σου?

Τα "επιχειρήματά" σου ήταν δικηγορίστικα τερτίπια με τα οποία προσπαθούσες να μου αποδώσεις "ιδεολογικές αποσκευές" στα οποία απάντησα αναλόγως.

Αν ο χαρακτηρισμός αγνωστικιστής αποδίδει την αντίληψη "δεν ξέρω/δεν μπορώ να ξέρω" ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτή τον δέχομαι χάρην της συζήτησης.

quote:
Ακόμα και έτσι να το είπες δε συνηθίζω να πίνω καφέ με φοιτητές...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ποιος νομίζεις ότι είσαι.

quote:
Αν και το λες για πρώτη φορά αυτό το δέχομαι. Και για πες μας το συμπέρασμα των διαλόγων σας.

Για τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ καθηγητές τα λέτε μόνοι σας στο κυλικείο σχετικά με το επίπεδο των γνώσεών τους, πως έγιναν ΤΑΚΤΙΚΟΙ, πως κάνουν το μάθημα, πως διορθώνουν τα γραπτά κτλ

Στην επόμενη συνάντησή σας άσε επιστημονικά, τα μεταφυσικά και τα θρησκειολογικά και ρώτα τους γιατί αποφεύγουν όπως ΟΛΟΙ οι μικροί και ασήμαντοι την αξιολόγηση του έργου τους ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Πάνω από το 90% είναι άχρηστοι να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και να δεις ότι θα προτιμήσουν να παραμείνουν στο Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνείο με 100 ευρώ το μήνα παρά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έξω...

Όταν (και αν) κοπεί η στρόφιγγα του Δημοσίου να δω ποιος θα βρεθεί να τους πληρώσει για τις γνώσεις τους.

Σαφώς και υπάρχουν και άξιοι αλλά αυτοί είναι κάτω του 10% ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Για το ΕΜΠ στέλνε μου με p.m τα επίθετα και θα σου λέω τα...επιτεύγματά τους.

Βέβαια είναι αυτό που σου έλεγα ότι ως φοιτητής δεν μπορείς να κρίνεις τη δουλειά και το έργο τους (γενικώς των επιστημόνων εννοώ) απλά να παπαγαλίσεις τα συμπεράσματά τους.

Με τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ λοιπόν πήγαινε να θαμπώσεις τον...Συνοδινός 1 και άσε με εμένα.

Καλά βγάλε και άλλη χολή για τους άλλους (ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δε σε φτάνει ρε παιδί μου, ερευνητάρα!, ούτε καθηγητής ούτε φοιτητής!).

Το θέμα είναι να κόψεις το υπεροπτικό ύφος, εδώ πέρα είμαστε ΟΛΟΙ μέλη και ΟΛΟΙ ίσοι (εκτός του ότι σαν καλός χριστιανός πρέπει να δείχνεις ταπεινοφροσύνη).

Για το πρώτο θέμα, δεν μπορώ να μιλήσω για συζητήσεις στις οποίες δεν υπάρχει μάρτυρας. Εγώ δεν είναι ΠΑΝΟΥΛΗΣ να κομπορημονώ απατεωνίστικα για τάπες που έριξα σε ανώνυμους άθεους αμερικάνους ρεπουμπλικάνους φίλους μου που τα Σάββατα έπαιζαν ouija board και στο τέλος αυτοκτόνησαν.

quote:
Δώσε μου το σχετικό link που το έκανες αυτό διότι δεν το είδα.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=11505

στον πάτο της σελίδας.

quote:
Γνωστό και κατανοητό.
Δώσε μου σε παρακαλώ το link για να δω τι σου απάντησε ο Κηφέας.

Διάβασε το υπόλοιπο thread

quote:
Ο δικός μου επιστημονικός αντίλογος είναι να με ξαναενοχλήσεις όταν πάψετε να γκρινιάζετε σαν τις χήρες και καταφέρετε να τον βελτιώσετε ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ τον ρημαδοεγκέφαλο.

Γιατί αυτό τι θα σημαίνει;
Τι σχέση έχει το είναι ο εγκέφαλος είναι ένα "τέλειο" ή όχι κατασκεύασμα με το αν μπορούμε να τον "επισκευάσουμε" (και μάλιστα με ένα συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς είναι "κλεψιά");
Σε ξαναρωτώ, έστω η βρύση στο σπίτι μου στάζει, ΟΦΕΙΛΩ να είμαι σε θέση να την επισκευάσω ώστε να "διαγνώσω" τη βλάβη της;

quote:
Καλά κάνεις αλλά κριτίκαρε λίγο και τον Κηφέα διότι ΑΛΛΙΩΣ μας λέει σύμφωνα με τις δικές του πηγές για τον εγκέφαλο.

Ο Κηφέας έχεις τις απόψεις του και τα επιχειρήματά του αν και νομίζω ότι εξετάζει το θέμα από διαφορετική σκοπιά από ότι εγώ.

Το δικό σου σχόλιο θα ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να το γράψεις;

quote:
Δεν επιμένω να κατανοήσεις ότι όσο υποσκάπτεις τον ανθρώπινο εγκέφαλο τόσο το χειρότερο για την Επιστήμη που ευαγγελίζεσαι γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο μίσος που σε οδηγεί.

Η ικανότητα κάθε ανθρώπου χωριστά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μπορεί να πετύχει ένας θεσμός αιώνων ο οποίος διαθέτει μηχανισμούς αυτοελέγχου και αυτοδιόρθωσης. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

quote:
Για δώσε τα σχετικά links ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Υπάρχουν παράδοξα στη φύση πανούλη;

Η αρχή της απροσδιοριστίας είναι παραξενιά της φύσης;

quote:
Ε, μα δε στο είπα...

Μια πρόταση που ήταν μέσα στην ειρωνία ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ συνεχίζεις να τη θεωρείς θέση μου και να με εγκαλείς γι'αυτήν προφανώς γιατί δεν έχεις ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ.

ΠΟΣΤΑΡΕ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΤΟ LINK ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.

Η ειρωνία (αν και εγώ θεωρώ ότι κρύβει άγνοια, γιατί αν καταλάβαινες τη θεωρία δε θα έγραφες τέτοιες μπούρδες) τι ακριβώς στόχευε;

Μήπως ήθελες να πεις ότι ΕΣΥ κατάλαβες ότι αγνοούμε το πώς και γιατί εξελίχθηκε ο άνθρωπος; Ή μάλλον ότι κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί "στη φύση" αλλά μόνον τεχνητά;

quote:
Ιδίως για τη Θεωρία της Εξέλιξης περισότερα έμαθες από εμένα παρα από όοοολους τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ που σε καταδέχθηκαν.

Αγράμματο σε έστειλαν βρε ταλαίπωρε???

Αλήθεια την παπάτζα για τα impact factors σου την είπε κάποιος Τακτικός ή ήταν δική σου προέλευσης???

Καλά καλά πανούλη συνέχιζε τις τσιρίδες.

quote:
Όταν το γράψει και το Nature ενημέρωσέ με να διαβάσω τη γαργάρα που θα έχεις κάνει όπως και με τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων...

Απατεώνα
1. Πότε έγραψα ότι ΔΕ δέχομαι την ιστορικότητα του υπολογιστή των Αντικυθήρων;
2. Από προκύπτει ότι εγώ ΔΕ γνώριζα για αυτόν από την αρχή της συζήτησης
3. Το ντοκυμαντέρ με τον υπολογιστή το πόσταρα ΕΓΩ για να δείξω την αντίθεση μεταξύ του τι θεωρώ σοβαρή επιστημονική δουλειά και εμπορίου νταινικενισμού της σειράς που παρέθεσες εσύ.

quote:
Γενικόλογη μπουρδολογία για να αποφύγεις τα επιχειρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ...

Πού στο απόσπασμα που έδωσες θεωρεί ως εξήγηση των φυσικών φαινομένων την έξωθεν παρέμβαση;

quote:
Εσύ ως Έλληνας έπρεπε να είχες καταλάβει καλύτερα ολόκληρη την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία.
Αν σε μπερδεύει ο Εμπεδοκλής και ο Αναξίμανδρος πήγαινε σε Ηράκλειτο και Θαλή. Ίσως να σε βοήθησουν περισσότερο στα περί Θεού και Ζωής και Εξέλιξης. Μετά σε Αριστοτέλη και Πλάτωνα/Σωκράτη και τότε θα καταλάβεις τι έλεγε και ο Εμπεδοκλής με τον Αναξίμανδρο.

Εννοειται πως κανείς δεν κατέχει το αλάθητο ή την απόλυτη Αλήθεια αλλά σίγουρα αυτά που έγραψαν είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι πίστευαν.

Αν θες φέρε κάποιο χωρίο από το "πρωτότυπο" και όχι την κρίση κάποιου τρίτου που ψάχνει να βρει αυτό που θέλει για να δώσει έρεισμα στον ισχυρισμό του.

Βρε τενεκέ, δεν ξεκίνησα, με τα αυθεντικά λόγια στην αρχή και μου είπες ότι δεν καταλαβαίνω (χωρίς να το αποδείξεις όμως). Τώρα μου λες ότι ούτε στη σελίδα (που οι γράφοντες από όσο κατάλαβα έχουν διδακτορικό) έχουν καταλάβει.

Έχεις καταλάβει ότι προσπαθείς να βγάλεις ΟΛΟΝ τον κόσμο σκάρτο εκτός από τα μούτρα σου;

quote:
Γι'αυτό σου το quote μπήκα στη θλιβερή θέση του σεντονιού. Δέχομαι ότι ισχύει απόλυτα αυτό που λες. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν αναρρώνεις είτε αλλάζεις ρότα στη ζωή σου είτε πέφτεις με όλες σου τις δυνάμεις να τελειώσεις αυτό που άρχισες.

Εσύ δεν έκανες ούτε το ένα ούτε το άλλο. Προτίμησες να γράψεις δημόσια ότι πρώτα θα με ξεφτιλίσεις και ύστερα θα γράψεις τη διπλωματική σου για να πάρεις πτυχίο.

Αυτό δεν το λες ούτε για πλάκα όταν έχεις περάσει αυτά που έχεις περάσει.

Δε θα σου δώσω λογαριασμό για το τι κάνω στη ζωή μου. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες ακόμα και αν αυτές θα μου έδιναν τρομερά επιχειρήματα γιατί είναι βιωματικά. (όχι όπως τα δικά σου, ο ανώνυμος άθεος φίλος μου που του την έπεσε ο Ασταρόθ από το επιτραπέζιο ή ο ρεπουμπλικάνος που διάβασε απροσδιοριστία και έχασε τον ύπνο του τα βράδυα).

Κάνουμε μια γενική συζήτηση. Οι προσωπικές πληροφορίες δεν αφορούν ΚΑΝΕΝΑΝ.

quote:
Τέσπα εγώ έχω κρατήσει περισσότερα απ'όσα ήθελα ώστε να σε στριμώχνω όποτε θέλω (άγνοια των impact factors, άγνοια της Θεωρίας της Εξέλιξης ως πρωταρχικής θεωρίας, άγνοια της κατηγοριοποίησης των θεωριών στις Επιστήμες, άγνοια στο ότι η φυσική επιλογή δεν αποτελεί το αίτιο της εξέλιξης, άγνοια το ότι η Θεωρία της Εξέλιξης εμπεριέχει την τυχαιότητα, άγνοια για τα big issues της Εξέλιξης και και και ) και να παραδέχεσαι δημόσια ότι δεν είσαι αγνωστικιστής και ότι αυτά που λες εκφράζουν μόνο εσένα και κανέναν άλλον.

Έχω εξηγήσει πεντακάθαρα ότι όταν σε ένα ΤΥΧΑΙΟ φαινόμενο(χαρακτηριστικό που είναι πασίγνωστο ότι έχουν οι μεταλλάξεις) επενεργεί ένα ντερμινιστικό αίτιο το αποτέλεσμα ΔΕΝ είναι τυχαίο. Κάτι που αμφιβάλλω αν έχεις καταλάβει αλλά σε βολεύει να το αλλοιώνεις δικηγορίστικα.

Βρε τενεκέ, μου καταλογίζεις ΑΓΝΟΙΑ για μια επιστημονική θεωρία με ισχυρότατες βάσεις που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι κατάλαβες αλλά απορρίπτεις;

Εσύ ρε τενεκέ με τόσο διάβασμα, ΓΙΑΤΙ απορρίπτεις τη θεωρία αυτή;

Edited by - IndustrialAngel on 30/10/2012 02:45:21