ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απετυχε ο Θεος στα αρχικα σχεδια της Δημιουργιας Του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/11/2012, 20:44:36
quote:
Industrial_Angel
quote:
Όταν γράφεις για περιπλανώμενους βοσκούς την εποχή του χαλκού μήπως?

Δεν απέρριψα ουδέποτε την ιδιότητα του χριστιανισμού ως φιλοσοφικό σύστημα. Ο χαρακτηρισμός του επιπέδου τεχνολογίας που είχαν οι Εβραίοι συγγραφείς της ΠΔ (και επομένως της επιστήμης και του πολιτισμού τους) είναι δηλωτικός της ποιότητας του φιλοσοφικού συστήματος που ήταν σε θέση να φτιάξουν.

α) Γιατί, οι υπόλοιποι λαοί με άλλα φιλοσοφικά συστήματα που δε σε "ερεθίζουν" όσο ο Χριστιανισμός είχαν περάσει σε άλλη τεχνολογία?

β) Το ίδιο ισχύει και για τα Ελληνικά Φιλοσοφικά συστήματα των εποχών του χαλκού ή και του σιδήρου?

quote:

Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Τι ανάγκη έχει ένας σύγχρονος άνθρωπος, της εποχής της ψηφιακής τεχνολογίας και των δορυφόρων, ένα πανάρχαιο φιλοσοφικό σύστημα που πρωτοεφάρμοσαν ένα μάτσο περιπλανώμενοι βοσκοί την εποχή του Χαλκού;

Να ρωτήσεις τον εαυτό σου για το Δυτικό κόσμο που το έχει ρίξει σε Ανατολικές πρακτικές/φιλοσοφίες εκείνης της εποχής περίπου (π.χ Αστρολογίες, Μαντείες, Γιόγκα κτλ) ξεχνώντας προς στιγμή τον Χριστιανισμό που σου βγάζει μια αλλεργία...

quote:

quote:
Οπότε να υποθέσω κομμένα τα περί περιπλανώμενων βοσκών την εποχή του χαλκού?

Άντε να δούμε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει μια απόλυτα ακριβής ιστορικά περιγραφή του οικονομικού, πολιτισμικού, τεχνολογικού και επιστημονικού επίπεδου των ιδρυτών της θρησκείας σου;

Ήταν βοσκοί. Αυτή ήταν η παραγωγή τους, ψέμματα;

Είναι "απόλυτα ακριβές ιστορικά" ότι ήταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ήταν βοσκοί???

quote:

Ζούσαν την εποχή του Χαλκού. Ψέμματα;

Όπως και οι πρόγονοί μας

quote:

Αγννούσαν την εξήγηση πολυάριθμών γεγονότων. Ψέμματα;

Όπως και εμείς ΣΗΜΕΡΑ.

quote:

Εφάρμοσαν ένα φιλοσοφικό/μεταφυσικό σύστημα. Ψέμματα;

Όπως και οι πρόγονοί μας την αντίστοιχη περίοδο.

quote:

Εύλογο είναι να θεωρήσει κανείς το σύστημα αυτό ευθέως ανάλογο του επιπέδου τους (χαμηλό). Ψέμματα;

Όπως και των προγόνων μας να υποθέσω???

Συνεχίζοντας την ηλίθια, μονομερή και γραμμική εξέλιξη των γεγονότων στο ΣΗΜΕΡΑ κοίτα που είναι οι Εβραίοι και που είναι οι Έλληνες. Άρα πιο φιλοσοφικό/μεταφυσικό σύστημα ήταν καλύτερο???

Βλέπεις το λάθος στη συλλογιστική σου?

quote:

quote:
Ατόπημα για έναν Επιστήμονα είναι να αφήνει και την παραμικρή πιθανότητα ανεξερεύνητη.

Κάτσε κάτσε... Για ποιο ακριβώς θέμα μιλάμε; Για ποια πιθανότητα; Για την πιθανότητα να έπεσαν διάνα οι βοσκοί του 1000 π.Χ.; Για κοίτα που η λανθάνουσα γλώσσα τα λέει καλά! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η πιθανότητα αυτή είναι "παραμικρή", απειροστά μικρή!

Αν και αναφερόμουν γενικά να σου πω ότι ΟΝΤΩΣ έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Ο Χριστιανισμός σε όλη του την πορεία είναι πάνω και πέρα από την ανθρώπινη λογική την οποία και προκαλεί απροκάλυπτα και ενάντια στους Νόμους των πιθανότητων.

Όποιος έχει τα ψυχικά και πνευματικά κουράγια να το δεχτεί έχει καλώς όπως συμβαίνει στα ζωντανά ψάρια που πάνε ”contra torrentem”
αλλιώς στην ουρά με τους υπόλοιπους.

quote:

Επίτρεψε μου να θίξω και το θέμα της "εύλογης αμφιβολίας". Μέχρι ποιου σημείου οι αμφιβολίες που ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει κάποιος για όποια άποψη σχηματίζει είναι εύλογες;

Τι σημασία έχει?
Για εσένα οι εύλογες αμφιβολίες είναι τέτοιου βαθμού που απέρριψες το Χριστιανισμό.
Καλά έκανες και πάμε παρακάτω!

quote:

quote:
Το "κολπάκι" το έμαθα από τους αρχαίους προγόνους μου και λειτουργεί ακόμα και όταν στα εργαστήρια δεν μπορούν να κάνουν μετρήσεις μεγεθών που τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Δεν νομίζω να το'πιασες αλλά εγώ στο είπα...

Οι αρχαίοι δεν είχαν εργαστήρια και το τρομερό εργαλείο που λέγεται επιστήμη. Οι σύγχρονοι επιστήμονες ΔΕΝ επικαλούνται φιλοσοφικά συστήματα για να στηρίξουν τις θέσεις τους.

Πολύ καλά κάνουν και γι'αυτό λένε αυτό δεν το ξέρω/ δεν μπορώ να το ξέρω.

Ακριβώς εκεί εγώ χρησιμοποιώ ένα φιλοσοφικό σύστημα σαν shortcut για την Αλήθεια όπως σου έγραψα.

Από το να μείνω με την Επιστημονική μου σιγουριά στην ΑΜΑΘΕΙΑ προτιμώ το λογικό άλμα προς την Αλήθεια.

Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν θέλουν να πάρουν αυτό το ρίσκο. Δικαίωμά τους και τέρμα.

Για παράδειγμα θέλω να δω πως θα αντιδράσετε όταν σε λίγο καιρό (αν είναι βέβαια τόσο λίγος αυτός ο καιρός ώστε να είμαστε ζωντανοί) όταν η Επιστημονική κοινότητα αρχίζει να πλησιάζει προς την ύπαρξη του Αιθέρα. Η αρχή έγινε με το πεδίο Higgs και το ποταμάκι δεν γυρίζει πίσω εκτός αν αρχίζουν και τα μασάνε για το εν λόγω πεδίο αν και με τόσο ντόρο που προκάλεσαν ίσως να είναι προτιμότερο να προχωρήσουν.

Τέσπα, σε κάθε περίπτωση εγώ πήρα τα ρίσκα μου και με απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια άλλα θέματα πέραν του Αιθέρα.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

quote:

quote:
Ο Χριστιανισμός μπορεί να θεωρηθεί ΚΑΙ φιλοσοφικό σύστημσ άσχετα αν για εμένα είναι ΚΥΡΙΩΣ το shortcut για την Αλήθεια...

Αυτή η άποψη είναι ΔΙΚΙΑ σου ή τη συμμερίζονται θεολόγοι; Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο Χριστιανισμός είναι φιλοσοφικό σύστημα και ο Ιησούς ένας δάσκαλος φιλοσοφίας;

Καλέ μου αν για εσένα ΕΙΝΑΙ τέτοιο ΚΑΙ ΜΟΝΟ τέτοιο, τι σε πειράζει τι θα πουν οι θεολόγοι ή εγώ???

Μ'αυτήν την έννοια στο έγραψα και τόνισα το "ΚΑΙ" με κεφαλαία γράμματα.

quote:

Και το δεύτερο που λες. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το ατόπημα σου. Βρήκες τον "από μηχανής Θεό" (pun intended), την εύκολη λύση. Πώς είναι δυνατόν όταν η ίδια ηφύση είναι ΤΟΣΟ πολυπλόκη και μας προβληματίζει, η απάντηση σε ένα ΥΠΕΡΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ερώτημα να είναι τόσο απλή και εύκολη που μπορεί να την καταλάβει ένα 5χρονο παιδί ή να τη συλλάβει ένας βοσκός στην έρημο;

Η ερώτησή σου είναι ειλικρινά συγκινητική.

Ορίστε και η απάντηση για το πως μπορεί να δρα ο Θεός πέρα από την ανθρώπινη λογική και τους νόμους των πιθανοτήτων.

Λκ Ι‐21 ᾿Εν αὐτῇ τῇ ὥρᾳ ἠγαλλιάσατο τῷ πνεύματι ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ εἶπεν· ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, ὅτι ἀπέκρυψας ταῦτα ἀπὸ σοφῶν καὶ συνετῶν, καὶ ἀπεκάλυψας αὐτὰ νηπίοις· ναί, ὁ πατήρ, ὅτι οὕτως ἐγένετο εὐδοκία ἔμπροσθέν σου.

quote:

quote:
Η ερώτησή σου ήταν καθαρά ερώτηση εξέτασης που θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να μου την κάνεις καν. Άνοιξε ένα οποιοδήποτε βιβλίο για τη Φιλοσοφία των Επιστημών και ξεστραβώσου.

Ποιο βιβλίο φιλοσοφίας των επιστήμων ΑΡΝΕΙΤΑΙ κατηγορηματικά ότι τα πρώτα σπέρματα της ιδέας ότι τα είδη μεταβάλλονται και τα σύγχρονα κατάγονται από άλλα αρχαιότερα είχαν παρουσιαστεί από τους 2 φιλοσόφους που ανέφερα;

Βρε ταλαίπωρε το παραπάνω quote μου αφορούσε την ερώτηση που μου επαναλαμβάνεις και δήθεν δεν σου απαντώ περί της λειτουργίας και των αρχών των Επιστημών.

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟ.

Αλήθεια, αυτή η θύελλα εν κρανίω σε πιάνει μόνο μαζί μου και δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω???

quote:

Εδώ δεν εξετάζουμε κανένα. ΘΕΤΟΥΜΕ ερωτήματα. Αν έχεις τα κότσια απαντάς αλλιώς τα κάνεις γαργάρα.

ΚΑΙ δεν κατάλαβες τι αφορούσε αυτό που διάβασες ΚΑΙ κάνεις και κρίσεις από επάνω.

Δεν φταις όμως εσύ...

quote:

quote:
Όποτε ήταν να σε στριμώξω με επιχειρήματα είδες τι έπαθες.
Παραδέχθηκες δημόσια ότι δεν είσαι αγνωστικιστής και ότι οι παπάτζες που λες αφορούν μόνο εσένα και καμία άλλη κατηγορία.

Τα θυμάσαι ή τα απώθησες στο υποσυνείδητο σου?

Τα "επιχειρήματά" σου ήταν δικηγορίστικα τερτίπια με τα οποία προσπαθούσες να μου αποδώσεις "ιδεολογικές αποσκευές" στα οποία απάντησα αναλόγως.

Αν ο χαρακτηρισμός αγνωστικιστής αποδίδει την αντίληψη "δεν ξέρω/δεν μπορώ να ξέρω" ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτή τον δέχομαι χάρην της συζήτησης.

Τώρα είναι πλέον αργά όσο και να κλαις...

quote:

quote:
Ακόμα και έτσι να το είπες δε συνηθίζω να πίνω καφέ με φοιτητές...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ποιος νομίζεις ότι είσαι.

Αυτός που έχεις καταλάβει ότι είμαι...

quote:

quote:
Αν και το λες για πρώτη φορά αυτό το δέχομαι. Και για πες μας το συμπέρασμα των διαλόγων σας.

Για τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ καθηγητές τα λέτε μόνοι σας στο κυλικείο σχετικά με το επίπεδο των γνώσεών τους, πως έγιναν ΤΑΚΤΙΚΟΙ, πως κάνουν το μάθημα, πως διορθώνουν τα γραπτά κτλ

Στην επόμενη συνάντησή σας άσε επιστημονικά, τα μεταφυσικά και τα θρησκειολογικά και ρώτα τους γιατί αποφεύγουν όπως ΟΛΟΙ οι μικροί και ασήμαντοι την αξιολόγηση του έργου τους ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

Πάνω από το 90% είναι άχρηστοι να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και να δεις ότι θα προτιμήσουν να παραμείνουν στο Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνείο με 100 ευρώ το μήνα παρά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έξω...

Όταν (και αν) κοπεί η στρόφιγγα του Δημοσίου να δω ποιος θα βρεθεί να τους πληρώσει για τις γνώσεις τους.

Σαφώς και υπάρχουν και άξιοι αλλά αυτοί είναι κάτω του 10% ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Για το ΕΜΠ στέλνε μου με p.m τα επίθετα και θα σου λέω τα...επιτεύγματά τους.

Βέβαια είναι αυτό που σου έλεγα ότι ως φοιτητής δεν μπορείς να κρίνεις τη δουλειά και το έργο τους (γενικώς των επιστημόνων εννοώ) απλά να παπαγαλίσεις τα συμπεράσματά τους.

Με τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ λοιπόν πήγαινε να θαμπώσεις τον...Συνοδινός 1 και άσε με εμένα.

Καλά βγάλε και άλλη χολή για τους άλλους (ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ δε σε φτάνει ρε παιδί μου, ερευνητάρα!, ούτε καθηγητής ούτε φοιτητής!).

Για να το λες έτσι θα'ναι...

quote:

Το θέμα είναι να κόψεις το υπεροπτικό ύφος, εδώ πέρα είμαστε ΟΛΟΙ μέλη και ΟΛΟΙ ίσοι (εκτός του ότι σαν καλός χριστιανός πρέπει να δείχνεις ταπεινοφροσύνη).

Το προβλήμά σας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. Ότι σας αντιμετωπίζω σαν ίσο προς ίσο και γι'αυτό και τρέχετε δεξιά και αριστερά εκτοξεύοντας ΜΟΝΟ προσωπικές επιθέσεις και ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

Αν σας έβλεπα υπεροπτικά δεν θα σας έδινα καν σημασία και ο macedon θα ήταν το πιο ευτυχισμένο μέλος του forum ακολουθούμενο κατά πόδας από εσένα.

quote:

Για το πρώτο θέμα, δεν μπορώ να μιλήσω για συζητήσεις στις οποίες δεν υπάρχει μάρτυρας. Εγώ δεν είναι ΠΑΝΟΥΛΗΣ να κομπορημονώ απατεωνίστικα για τάπες που έριξα σε ανώνυμους άθεους αμερικάνους ρεπουμπλικάνους φίλους μου που τα Σάββατα έπαιζαν ouija board και στο τέλος αυτοκτόνησαν.

Άστο κατάλαβα...

Πάμε παρακάτω.

quote:

quote:
Δώσε μου το σχετικό link που το έκανες αυτό διότι δεν το είδα.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=2&TOPIC_ID=11505

στον πάτο της σελίδας.

Είσαι σίγουρα στα καλά σου???

Κοίτα λίγο πως προέκυψε η απαίτησή μου για το εν λόγω link.

quote:
PanosT
quote:

Industrial_Angel
quote:
PanosT

Αλήθεια, στο thread περί εγκεφάλου του Κηφέα δεν σε είδα να σχολιάζεις και να υποστηρίζεις την ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.

Πήγα και έδωσα την πηγή από την οποία αντλώ την επιχειρηματολογία μου.

Δώσε μου το σχετικό link που το έκανες αυτό διότι δεν το είδα.

To link που ποστάρεις παραπάνω παραπέμπει εδώ.

H μόνη παρέμβαση που κάνεις στο θέμα του Κηφέα είναι ΜΕΤΑ από ΔΙΚΟ ΜΟΥ ποστάρισμα ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ QUOTE ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ απέναντι στον Κηφέα!!!!!

Πως το είπες αυτό για τις απατεωνιές?

quote:

quote:
Γνωστό και κατανοητό.
Δώσε μου σε παρακαλώ το link για να δω τι σου απάντησε ο Κηφέας.

Διάβασε το υπόλοιπο thread

H απάντησή σου αυτή είναι ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ καθώς ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.

Το ακριβώς επόμενο ποστ ήταν του Κηφέα (βρίσκεται πρώτο στην επόμενη σελίδα καθώς το τελευταίο ήταν το δικό σου) και γράφει αυτό.

Και συνέχισε ο άνθρωπος την επιχειρηματολογία του χωρίς ουδέποτε ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ή οποία είναι άκρως επιστημονική όπως άλλωστε και του Κηφέα που είναι τα κείμενά του γεμάτα από επιστημονικές παραπομπές που ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τι είχες πει μωρέ για απατεωνιές και το ξέχασα...

quote:

quote:
Ο δικός μου επιστημονικός αντίλογος είναι να με ξαναενοχλήσεις όταν πάψετε να γκρινιάζετε σαν τις χήρες και καταφέρετε να τον βελτιώσετε ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ τον ρημαδοεγκέφαλο.

Γιατί αυτό τι θα σημαίνει;
Τι σχέση έχει το είναι ο εγκέφαλος είναι ένα "τέλειο" ή όχι κατασκεύασμα με το αν μπορούμε να τον "επισκευάσουμε" (και μάλιστα με ένα συγκεκριμένο τρόπο αλλιώς είναι "κλεψιά");
Σε ξαναρωτώ, έστω η βρύση στο σπίτι μου στάζει, ΟΦΕΙΛΩ να είμαι σε θέση να την επισκευάσω ώστε να "διαγνώσω" τη βλάβη της;

Καλέ μου γιατί να τσακωνώμαστε αφού βλέπεις ότι δε συμφωνούμε συν του ότι σαν Χριστιανός σου προκαλώ αλλεργία.

Μάζεψε την επιχειρηματολογία σου (η οποία είναι άκρως επιστημονική) και υποστήριξέ την απέναντι στον Κηφέα με την αντίστοιχη άκρως επιστημονική θεώρηση όπου ως "μη-Χριστιανόπουλο" θα έχετε σίγουρα και έναν πιο πολιτισμένο διάλογο.

quote:

quote:
Καλά κάνεις αλλά κριτίκαρε λίγο και τον Κηφέα διότι ΑΛΛΙΩΣ μας λέει σύμφωνα με τις δικές του πηγές για τον εγκέφαλο.

Ο Κηφέας έχεις τις απόψεις του και τα επιχειρήματά του αν και νομίζω ότι εξετάζει το θέμα από διαφορετική σκοπιά από ότι εγώ.

Πάλι γενικολογίες????

Γίνε πιο συγκεκριμένος.

quote:

Το δικό σου σχόλιο θα ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να το γράψεις;

Στο έχω γράψει ΗΔΗ αλλά δε με εκπλήσει που δεν το κατάλαβες καν.

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι.
Αν νομίζεις ότι λέω ψέμματα κατηγόρησέ με ως ψεύτη και θα σου δώσω εγώ (αν υπάρχει βέβαια) το λινκ.

Αλλιώς παραδέξου δημόσια ότι δεν καταλαβαίνεις αυτά που σου γράφω...

Πάει?

quote:

quote:
Δεν επιμένω να κατανοήσεις ότι όσο υποσκάπτεις τον ανθρώπινο εγκέφαλο τόσο το χειρότερο για την Επιστήμη που ευαγγελίζεσαι γιατί αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο μίσος που σε οδηγεί.

Η ικανότητα κάθε ανθρώπου χωριστά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που μπορεί να πετύχει ένας θεσμός αιώνων ο οποίος διαθέτει μηχανισμούς αυτοελέγχου και αυτοδιόρθωσης. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Δηλαδή η Επιστήμη γενικώς και αορίστως και ανωνύμως είναι πάνω από τους Επιστήμονες που έκαναν τις εκάστοτε ανακαλύψεις και την έφτασαν στο σημείο που θαυμάζεις σήμερα (Νewton, Heisenberg, Bohr, Planck, Feynmann κτλ κτλ)???

Είσαι σε καλό δρόμο, και ο macedon για να υποστηρίξει την επιχειρηματολογία του δεν διστάζει να κατηγορήσει ανθρώπους ότι πάσχουν από το ψυχιατρικό σύνδρομο της διαχασμένης προσωπικότητας.

quote:

quote:
Για δώσε τα σχετικά links ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Υπάρχουν παράδοξα στη φύση πανούλη;

Η αρχή της απροσδιοριστίας είναι παραξενιά της φύσης;

Προηγουμένως τόλμησες να δώσεις ένα λινκ τουλάχιστον ασχέτως αν θα αισθανθείς και εσύ ο ίδιος ντροπή για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το συνομιλητή σου.

Εδώ ΟΥΤΕ ΕΝΑ link ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΒΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ????

Ντροπή για ένα μελλοντικό επιστήμονα...

quote:

quote:
Ε, μα δε στο είπα...

Μια πρόταση που ήταν μέσα στην ειρωνία ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ συνεχίζεις να τη θεωρείς θέση μου και να με εγκαλείς γι'αυτήν προφανώς γιατί δεν έχεις ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ.

ΠΟΣΤΑΡΕ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ΤΟ LINK ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.

Η ειρωνία (αν και εγώ θεωρώ ότι κρύβει άγνοια, γιατί αν καταλάβαινες τη θεωρία δε θα έγραφες τέτοιες μπούρδες) τι ακριβώς στόχευε;

Μήπως ήθελες να πεις ότι ΕΣΥ κατάλαβες ότι αγνοούμε το πώς και γιατί εξελίχθηκε ο άνθρωπος; Ή μάλλον ότι κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί "στη φύση" αλλά μόνον τεχνητά;

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΙΝΚ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Κάνε το καλέ να ξαναδούμε ολόκληρη την παράγραφο και να ξεραθούμε στα γέλια από το επίπεδο κατανόησης που εμφανίζεις απέναντι στα γραφόμενά μου τουλάχιστον....

quote:

quote:
Ιδίως για τη Θεωρία της Εξέλιξης περισότερα έμαθες από εμένα παρα από όοοολους τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ που σε καταδέχθηκαν.

Αγράμματο σε έστειλαν βρε ταλαίπωρε???

Αλήθεια την παπάτζα για τα impact factors σου την είπε κάποιος Τακτικός ή ήταν δική σου προέλευσης???

Καλά καλά πανούλη συνέχιζε τις τσιρίδες.

Έλα, κατηγόρησέ με για trolling που είναι trendy από τη γνωστή παρείτσα του esoterica ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΩ ΤΑ LINKS ΑΦΟΒΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ...

quote:

quote:
Όταν το γράψει και το Nature ενημέρωσέ με να διαβάσω τη γαργάρα που θα έχεις κάνει όπως και με τον Υπολογιστή των Αντικυθήρων...

Απατεώνα (...)

Από το λινκ που παρέθεσες πιο πάνω φαίνεται πως κινείσαι απέναντί μου τόσο καιρό και ποιος είναι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

quote:

1. Πότε έγραψα ότι ΔΕ δέχομαι την ιστορικότητα του υπολογιστή των Αντικυθήρων;
2. Από προκύπτει ότι εγώ ΔΕ γνώριζα για αυτόν από την αρχή της συζήτησης
3. Το ντοκυμαντέρ με τον υπολογιστή το πόσταρα ΕΓΩ για να δείξω την αντίθεση μεταξύ του τι θεωρώ σοβαρή επιστημονική δουλειά και εμπορίου νταινικενισμού της σειράς που παρέθεσες εσύ.

Κατά τ'άλλα σου έχω ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ διότι πολύ απλά ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ.

Το ίδιο λοιπόν παιχνιδάκι.

Αν νομίζεις ότι λέω ψέμματα κατηγόρησέ με ως ψεύτη και θα σου δώσω εγώ (αν υπάρχει βέβαια) το λινκ.

Πάει?

quote:

quote:
Γενικόλογη μπουρδολογία για να αποφύγεις τα επιχειρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ...

Πού στο απόσπασμα που έδωσες θεωρεί ως εξήγηση των φυσικών φαινομένων την έξωθεν παρέμβαση;

Μιλούσα για Τίμαιο ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ για κατασκευή του ανθρώπου από άλλες οντότητες κατ'εντολή του " ο το παν δημιουργήσας" και εσύ έφερες ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ Εμπεδοκλή και Αναξίμανδρο ως...Νατουραλιστές και πρόδρομους της θεωρίας της Εξέλιξης για το ίδιο θέμα (υποθέτω?)

Που κολλάει η γενικόλογη και τεχνηέντως αόριστη ερώτησή σου ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΕΘΗΚΕ και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αναφέρεται εκεί ΤΟ QUOTE ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ.

Και όσον αφορά την ταμπακιέρα της κατασκευής vs εξέλιξης για τη δημιουργία του Ανθρώπου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ο Πλάτωνας ήταν μεταγενέστερος τόσο του Εμπεδοκλή (για λίγο) όσο και του Αναξίμανδρου (για πολύ περισσότερο) και άρα είχε προχωρήσει η φιλοσοφική σκέψη και από την ...Νατουραλιστική αηδία πήγαμε στην κατασκευή του Ανθρώπου.

Καλό???

Άσε ρε συ, βαρέθηκα....

Πάω να ασχοληθώ και με κανέναν άλλον....

Ερευνάτε τας Γραφάς

01/11/2012, 23:26:27
quote:
α) Γιατί, οι υπόλοιποι λαοί με άλλα φιλοσοφικά συστήματα που δε σε "ερεθίζουν" όσο ο Χριστιανισμός είχαν περάσει σε άλλη τεχνολογία?

Ποιοι λαοί συγκεκριμένα;

Ας πούμε έχω γράψει στο παρελθόν ότι δε δέχομαι τις "προφητείες" των Μάγιας ως ακριβείς για αντίστοιχους λόγους.

quote:
β) Το ίδιο ισχύει και για τα Ελληνικά Φιλοσοφικά συστήματα των εποχών του χαλκού ή και του σιδήρου?

Της εποχής της Δημοκρατίας στην Αθήνα, των μνημείων του λόγου (τραγωδίες, έπη), της γλυπτικής, του Παρθενώνα, του εμπορίου με την υπόλοιποη Μεσόγειο, της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου κτλ κτλ; Προφανώς όχι.

Πάντως ΠΑΡΑ τη προφανή διαφορά του πολιτισμού που ανέπτυξαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας ΕΓΩ δεν εφαρμόζω τη θρησκεία τους.

Και αν δεν πιστεύω ΜΙΑ φορά στο δωδεκάθεο (του λαού των φιλοσόφων, εμπόρων, στρατηγών κτλ κτλ) φαντάσου πόση πιθανότητα έχει

quote:
Να ρωτήσεις τον εαυτό σου για το Δυτικό κόσμο που το έχει ρίξει σε Ανατολικές πρακτικές/φιλοσοφίες εκείνης της εποχής περίπου (π.χ Αστρολογίες, Μαντείες, Γιόγκα κτλ) ξεχνώντας προς στιγμή τον Χριστιανισμό που σου βγάζει μια αλλεργία...

Η υπεκφυγή δεν είναι απάντηση.

Αν βάζεις το Χριστιανισμό ΣΤΟ ΙΔΙΟ βάθρο με την Αστρολογία και τη Γιόγκα, τότε συμφωνούμε. Δήλωσέ το δημόσια.

(Και ποιος σου είπε ότι δεν καταφέρομαι εναντίον αυτών των πεποιθήσεων;)

quote:
Είναι "απόλυτα ακριβές ιστορικά" ότι ήταν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ήταν βοσκοί???

Η βάση της οικονομίας ενός νομαδικού λαού (όπως παρουσιάζεται να είναι) είναι η κτηνοτροφία. Αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο με βάση τις γραφές περιμένω να το ακούσω.

quote:
Όπως και οι πρόγονοί μας

Η διαφορά είναι ότι ΚΑΠΟΙΟΙ από τους προγόνους μας ΠΑΡΟΛΟ που ζούσαν τότε είπαν πράγματα διαχρονικά και πρωτοποριακά για την εποχή τους.

quote:
Όπως και εμείς ΣΗΜΕΡΑ.

Ναι μόνο που ξέρουμε ΠΟΛΛΑ περισσότερα, από ότι αυτοί. Ας πούμε ξέρουμε πως σχηματίζεται η βροχή ή ότι η γη δεν είναι επίπεδη

quote:
Όπως και οι πρόγονοί μας την αντίστοιχη περίοδο.

Εφάρμοσαν ΕΝΑ και μόνο σύστημα; Δεν το ήξερα αυτό...

quote:
Όπως και των προγόνων μας να υποθέσω???

Συνεχίζοντας την ηλίθια, μονομερή και γραμμική εξέλιξη των γεγονότων στο ΣΗΜΕΡΑ κοίτα που είναι οι Εβραίοι και που είναι οι Έλληνες. Άρα πιο φιλοσοφικό/μεταφυσικό σύστημα ήταν καλύτερο???

Βλέπεις το λάθος στη συλλογιστική σου?

Πού είναι σήμερα το ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ των Εβραίων σε σχέση με το ΚΡΑΤΟΣ ή το ΕΘΝΟΣ των Ελλήνων; Καλά όταν έπαιρνες διδακτορικό δε σου έμαθαν να μη συγκρίνεις ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ με ΜΗΛΑ;

quote:
Αν και αναφερόμουν γενικά να σου πω ότι ΟΝΤΩΣ έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο. Ο Χριστιανισμός σε όλη του την πορεία είναι πάνω και πέρα από την ανθρώπινη λογική την οποία και προκαλεί απροκάλυπτα και ενάντια στους Νόμους των πιθανότητων.

Όπως και ΟΛΕΣ οι ενεργές σήμερα θρησκείες.

Εδώ υπάρχουν σήμερα, ΣΗΜΕΡΑ, γυναίκες που κάνουν κλειτοριδεκτομή για θρησκευτικούς λόγους. ΠΕΣ μου ειλικρινά ΠΟΙΑ η πιθανότητα να συμβαίνει αυτό την ψηφιακή εποχή, την εποχή που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. Παρά τη λογική, συμβαίνει. Άρα να ένας καλός λόγος να γίνεις Μουσουλμάνος.

Συμφωνούμε πάντως στο ότι η πιθανότητα να έχουν δίκιο οι βοσκοί είναι ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ.

quote:
Όποιος έχει τα ψυχικά και πνευματικά κουράγια να το δεχτεί έχει καλώς όπως συμβαίνει στα ζωντανά ψάρια που πάνε ”contra torrentem”
αλλιώς στην ουρά με τους υπόλοιπους.

Γιατί δεν έχεις και εσύ τα κουράγια για να γίνεις ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ (το λέω 2 φορές γιατί είναι απίστευτο) Μουσουλμάνες κάνουν κλειτοριδεκτομή. Γιατί δεν πας και εσύ κόντρα στο ρεύμα;

quote:
Τι σημασία έχει?
Για εσένα οι εύλογες αμφιβολίες είναι τέτοιου βαθμού που απέρριψες το Χριστιανισμό.
Καλά έκανες και πάμε παρακάτω!

Άσε τις υπεκφυγές, γρασαδόρε
Μίλησες για ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ που απορρίπτει. Και σε ρωτάω ΠΟΥ ορίζονται για την επιστήμη οι εύλογες αμφιβολίες.

Σε ποιο σημείο πείστηκαν ότι αν ασκήσεις δύναμη σε ένα σώμα θα κινηθεί και όχι αόρατα ξωτικά που το σπρώχνουν; Και γιατί η δεύτερη υπόθεση ΔΕΝ είναι εύλογη

quote:
Πολύ καλά κάνουν και γι'αυτό λένε αυτό δεν το ξέρω/ δεν μπορώ να το ξέρω.

Ακριβώς εκεί εγώ χρησιμοποιώ ένα φιλοσοφικό σύστημα σαν shortcut για την Αλήθεια όπως σου έγραψα.

Από το να μείνω με την Επιστημονική μου σιγουριά στην ΑΜΑΘΕΙΑ προτιμώ το λογικό άλμα προς την Αλήθεια.

Και πού ξέρεις ότι το άλμα είναι ΠΡΟΣ την αλήθεια και όχι προς την πλάνη;

Και ποιος σου είπε ότι υπάρχει Αλήθεια;

quote:
Οι άθεοι και οι αγνωστικιστές δεν θέλουν να πάρουν αυτό το ρίσκο. Δικαίωμά τους και τέρμα.

Ρίσκο; Για να βάλουμε κάτω κάποια πραγματάκια.

Αν υπάρχει ο Αλλάχ (και μη μου πεις ότι δε δίνεις έστω και παραμικρή πιθανότητα σε αυτό!!!) εσύ και εγώ θα ψηθούμε στην ΙΔΙΑ ακριβώς κόλαση των απίστων. Άρα σε αυτήν την περίπτωση, το ρίσκο είναι ίδιο.

Βασικά να το θέσω συνολικά, εσύ και εγώ θα τηγανιστούμε ΣΙΓΟΥΡΑ σε όλες τις κολάσεις ΟΛΩΝ των μη-χριστιανικών θρησκειών (και μερικών χριστιανικών άλλου δόγματος ;) ).

Δηλαδή εγώ απλώς αρνούμαι να "στοιχηματίσω" και εσύ τζογάρεις με πιθανότητα πόση; 1/(αριθμός θρησκειών). Για κάνε μια εκτίμηση αυτού του αριθμού και ρώτα κανένα που τζογάρει αν είναι καλή πιθανότητα!!!!

quote:
Για παράδειγμα θέλω να δω πως θα αντιδράσετε όταν σε λίγο καιρό (αν είναι βέβαια τόσο λίγος αυτός ο καιρός ώστε να είμαστε ζωντανοί) όταν η Επιστημονική κοινότητα αρχίζει να πλησιάζει προς την ύπαρξη του Αιθέρα. Η αρχή έγινε με το πεδίο Higgs και το ποταμάκι δεν γυρίζει πίσω εκτός αν αρχίζουν και τα μασάνε για το εν λόγω πεδίο αν και με τόσο ντόρο που προκάλεσαν ίσως να είναι προτιμότερο να προχωρήσουν.

Τέσπα, σε κάθε περίπτωση εγώ πήρα τα ρίσκα μου και με απασχολούν εδώ και πολλά χρόνια άλλα θέματα πέραν του Αιθέρα.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις...

Δε με ενδιαφέρει να έχω πάντα δίκιο. Εκτός από εγωιστικό είναι και ανέφικτο. Με ενδιαφέρει να γνωρίζω τα λάθη μου ώστε να έχω καλύτερη γνώση της πραγματικότητας. Το ότι έκανα λάθος σε κάτι σημαίνει ότι ΤΩΡΑ έχω δίκιο, ΤΩΡΑ γνωρίζω το σωστό. Αυτό ισχύει και στην επιστήμη.

quote:
Καλέ μου αν για εσένα ΕΙΝΑΙ τέτοιο ΚΑΙ ΜΟΝΟ τέτοιο, τι σε πειράζει τι θα πουν οι θεολόγοι ή εγώ???

Μ'αυτήν την έννοια στο έγραψα και τόνισα το "ΚΑΙ" με κεφαλαία γράμματα.

Βρε άσε τις υπεκφυγές και απάντα. Αν θεολογικά θεωρείται αίρεση να θεωρείς το Χριστιανισμό φιλοσοφικό σύστημα αυτό δεν πρέπει να το γνωρίζουμε;

quote:
Η ερώτησή σου είναι ειλικρινά συγκινητική.

Ορίστε και η απάντηση για το πως μπορεί να δρα ο Θεός πέρα από την ανθρώπινη λογική και τους νόμους των πιθανοτήτων.

Λκ Ι‐21 ᾿Εν αὐτῇ τῇ ὥρᾳ ἠγαλλιάσατο τῷ πνεύματι ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ εἶπεν· ἐξομολογοῦμαί σοι, πάτερ, κύριε τοῦ οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, ὅτι ἀπέκρυψας ταῦτα ἀπὸ σοφῶν καὶ συνετῶν, καὶ ἀπεκάλυψας αὐτὰ νηπίοις· ναί, ὁ πατήρ, ὅτι οὕτως ἐγένετο εὐδοκία ἔμπροσθέν σου.

Υπάρχει μια επέμβαση που μπορεί να σου δώσει την ευφυΐα ενός νηπίου, η λοβοτομή. Γιατί δεν κάνεις μία να έρθεις πιο κοντά στο θείο;

Σου είπα ότι συμφωνώ. Αν βάλουμε κάτω τις πιθανότητες, την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας,την πρόοδο των κοινωνιών, κανονικά ελάχιστοι θα έπρεπε να πιστεύουν στο μεταφυσικό. Παρόλα αυτά, η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύουν. Τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε;

quote:
Βρε ταλαίπωρε το παραπάνω quote μου αφορούσε την ερώτηση που μου επαναλαμβάνεις και δήθεν δεν σου απαντώ περί της λειτουργίας και των αρχών των Επιστημών.

Μου έχεις απαντήσει ποτέ ποια είναι τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης; Ή μήπως όταν σε ρώτησα αστειύτηκες ότι είναι θέμα της διπλωματικής μου και θέλω βοήθεια;

quote:
Αυτός που έχεις καταλάβει ότι είμαι...

Ένας αλλαζόνας (πού χριστιανικό αυτό το τονίζω) φυσικός που ότι δε φτάνει το κάνει κρεμαστάρι (βλέπε καθηγητική έδρα);;;

Α ναι μιας και πιάσαμε την Α.Γ.

ει γαρ δοκει τις ειναι τι μηδεν ων εαυτον φρεναπατα,
προς ΓΑΛΑΤΑΣ 6.3

quote:
Το προβλήμά σας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ. Ότι σας αντιμετωπίζω σαν ίσο προς ίσο και γι'αυτό και τρέχετε δεξιά και αριστερά εκτοξεύοντας ΜΟΝΟ προσωπικές επιθέσεις και ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

Αν σας έβλεπα υπεροπτικά δεν θα σας έδινα καν σημασία και ο macedon θα ήταν το πιο ευτυχισμένο μέλος του forum ακολουθούμενο κατά πόδας από εσένα.

Η μία μπούρδα πάνω στην άλλη.

quote:
Άστο κατάλαβα...

Πάμε παρακάτω.

Κατάλαβες ότι σε πήραμε χαμπάρι; Εγώ δεν κάνω "επιχειρήματα" για το είπα και τι μου είπε ο τάδε ανώνυμος κολλητός μου.

quote:
H μόνη παρέμβαση που κάνεις στο θέμα του Κηφέα είναι ΜΕΤΑ από ΔΙΚΟ ΜΟΥ ποστάρισμα ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ QUOTE ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΤΕΛΕΣΤΑΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ απέναντι στον Κηφέα!!!!!

Ναι αφορούσε δικό σου πόστ (γιατί παρερμήνευες τα λόγια μου) αλλά τόσο από τη σύντομη τοποθέτησή μου ΟΣΟ και από το περιεχόμενο του λινκ οποισδήποτε μπορεί να καταλάβει ποια ακριβώς είναι η άποψη μου και προφανώς αν διαβάσει τα επόμενα και τα προηγούμενα ποστ ποια είναι η άποψη του Κηφέα. Τι παράπανω πρέπει να κάνω; Ο Κηφέας κατάλαβε ΠΟΛΥ καλά τι θέλω να πω απλώς επέλεξε να μη συμμετάσχει. Και δε θεωρώ ότι απορρίπτει αυτά που υποστήριξα. Αλλά καλύτερα να ρωτήσεις τον ίδιο.

quote:
Και συνέχισε ο άνθρωπος την επιχειρηματολογία του χωρίς ουδέποτε ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ή οποία είναι άκρως επιστημονική όπως άλλωστε και του Κηφέα που είναι τα κείμενά του γεμάτα από επιστημονικές παραπομπές που ισχυρίζονται διαφορετικά πράγματα για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Την παρουσίασα στο προηγούμενο ποστ εν συντομία. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν είχα κάτι άλλο να προσθέσω. Έδωσα ΞΕΚΑΘΑΡΑ τη θέση μου και τις πήγες μου και αν μου είχε ζητηθεί, θα είχα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Εφόσον δε μου ζητήθηκε (αφού εσύ την έκανες με ελαφρά και ο Κηφέας δεν ήθελε να συμμετάσχει) παρέμεινα ανενεργός.

quote:
Καλέ μου γιατί να τσακωνώμαστε αφού βλέπεις ότι δε συμφωνούμε συν του ότι σαν Χριστιανός σου προκαλώ αλλεργία.

Μάζεψε την επιχειρηματολογία σου (η οποία είναι άκρως επιστημονική) και υποστήριξέ την απέναντι στον Κηφέα με την αντίστοιχη άκρως επιστημονική θεώρηση όπου ως "μη-Χριστιανόπουλο" θα έχετε σίγουρα και έναν πιο πολιτισμένο διάλογο.

Η δικιά σου επιχειρηματολογία τι είναι; Επιστημονική;

quote:
Στο έχω γράψει ΗΔΗ αλλά δε με εκπλήσει που δεν το κατάλαβες καν.

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι.

Πάει?

Έγραψες ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ αντίλογο σε αυτά που έγραψα για το Linden και το Hawking; Το μόνο που είδα να γράφεις είναι το ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ επιχείρημα ότι η τελειότητα είναι "αλλού" (τόσο αλλού που δε φαίνεται για το οποίο ΑΠΑΝΤΗΣΑ) και το ψευδεπιχείρημα που ξαναέγραψες ΚΑΙ εδώ, ότι μπορείς να κριτικάρεις κάτι ΜΟΝΟ αν είσαι σε θέση να το βελτιώσεις.

Αν έγραψες και δεν το θυμάμαι, θυμησέ το μου.

quote:
Δηλαδή η Επιστήμη γενικώς και αορίστως και ανωνύμως είναι πάνω από τους Επιστήμονες που έκαναν τις εκάστοτε ανακαλύψεις και την έφτασαν στο σημείο που θαυμάζεις σήμερα (Νewton, Heisenberg, Bohr, Planck, Feynmann κτλ κτλ)???

Πάλι μήλα με πορτοκάλια. Η επιστήμη είναι ΘΕΣΜΟΣ, οι επιστήμονες ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Η δημοκρατία είναι ΘΕΣΜΟΣ, οι ψηφοφόροι άνθρωποι. Η δικαιοσύνη θεσμός, οι δικαστές άνθρωποι. (Βλέπεις ένα μοτίβο ε;). Σίγουρα υπήρξαν άνθρωποι που με τη δράση τους έκαναν τους αντίστοιχους θεσμούς ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.

Δεν υπάρχει ΚΛΙΜΑΚΑ που να μπαίνει το ένα πάνω από το άλλο. Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι ΜΠΟΡΕΙ να σφάλλουν ενώ η επιστήμη αργά ή γρήγορα θα αποκαλύψει τις πλάνες και τα λάθη.

http://site.uri-geller.com/dr_wernher_von_braun

Ο φον Μπράουν είναι ένας από τους συντελεστές του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος. Προσωπικά, τον θαυμάζω για το μυαλό του αλλά δυστυχώς ο Geller κατάφερε να τον εξαπατήσει.

Το ότι κάποιος είναι σπουδαίος και έξυπνος, δε σημαίνει ότι είναι άτρωτος στην εξαπάτηση ή το λάθος.

quote:
Προηγουμένως τόλμησες να δώσεις ένα λινκ τουλάχιστον ασχέτως αν θα αισθανθείς και εσύ ο ίδιος ντροπή για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το συνομιλητή σου.

Εδώ ΟΥΤΕ ΕΝΑ link ΔΕΝ ΒΡΗΚΕΣ ΒΡΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ????

Ντροπή για ένα μελλοντικό επιστήμονα...

Ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις υποστηρίξει ΠΟΤΕ στο φόρουμ ότι η φύση έχει παραξενιές;

quote:
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΛΙΝΚ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Κάνε το καλέ να ξαναδούμε ολόκληρη την παράγραφο και να ξεραθούμε στα γέλια από το επίπεδο κατανόησης που εμφανίζεις απέναντι στα γραφόμενά μου τουλάχιστον....

Σε ρωτάω τι στόχευες με την ειρωνία.

quote:
Κατά τ'άλλα σου έχω ΗΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ διότι πολύ απλά ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙ.

Το ίδιο λοιπόν παιχνιδάκι.

Πάει?

Ισχύει το πρώτο μου ποστ.

quote:
Μιλούσα για Τίμαιο ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ για κατασκευή του ανθρώπου από άλλες οντότητες κατ'εντολή του " ο το παν δημιουργήσας" και εσύ έφερες ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ Εμπεδοκλή και Αναξίμανδρο ως...Νατουραλιστές και πρόδρομους της θεωρίας της Εξέλιξης για το ίδιο θέμα (υποθέτω?)

Και γιατί ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ το ότι υπάρχουν αυτά τα χωρία ΧΩΡΙΣ να το ψάξεις; Τι σόι επιστήμονας είσαι;

Δεύτερον

Ξαναδές τη δεύτερη σελίδα:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=11536&whichpage=2&ARCHIVE=

Επιμένεις ότι δεν έδωσα χωρίο;

quote:
Που κολλάει η γενικόλογη και τεχνηέντως αόριστη ερώτησή σου ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΕΘΗΚΕ και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αναφέρεται εκεί ΤΟ QUOTE ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ.

Βρε απάντα εσύ και θα δεις που κολλάει. Μη φοβάσαι, δε θα τα χρησιμοποιήσω σε άλλους διαλόγους χωρίς να σε ενημερώσω όπως έκανες εσύ.

quote:
Και όσον αφορά την ταμπακιέρα της κατασκευής vs εξέλιξης για τη δημιουργία του Ανθρώπου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ο Πλάτωνας ήταν μεταγενέστερος τόσο του Εμπεδοκλή (για λίγο) όσο και του Αναξίμανδρου (για πολύ περισσότερο) και άρα είχε προχωρήσει η φιλοσοφική σκέψη και από την ...Νατουραλιστική αηδία πήγαμε στην κατασκευή του Ανθρώπου.

Καλό???

Βασικά αυτό συνέβη, με τη διαφορά ότι η ΣΥΓΧΡΟΝΗ επιστήμη επέστρεψε στην νατουραλιστική λογική των πρώτων φιλοσόφων.

Lock_SmithΜέλος
02/11/2012, 00:22:41
quote:
το αρχικο του σχεδιο της δημιουργιας απετυχε ;

Αντιθέτως, πέτυχε.

Ο άνθρωπος είναι ένα σκεπτόμενο και αυτόβουλο Ον.

Ο Θεός δεν αποτυγχάνει ποτέ, απλά απογοητεύεται απο αποτυχημένα και σάπια μυαλά. (τελεία) _ (και παύλα)

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

malmsteenΝέο Μέλος
02/11/2012, 03:02:07
Ποίος Θεός?

02/11/2012, 07:51:51
quote:
Bιομηχανικός
...Υπάρχει μια επέμβαση που μπορεί να σου δώσει την ευφυΐα ενός νηπίου, η λοβοτομή. Γιατί δεν κάνεις μία να έρθεις πιο κοντά στο θείο;

Πάνο,να κι άλλος που εκφράζεται δημόσια,για την ανάγκη αντιμετώπισης των θρησκόληπτων,με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Θυμάσαι την ερώτηση που είχες υποβάλει?

+2 λοιπόν.

Μόλις οι απαντήσεις γίνουν 100,να αρχίσεις να φοβάσαι!!

Ενεκα του συνδρόμου του εκατοστού πιθήκου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

ΚostakourtasΜέλος
02/11/2012, 09:51:48
quote:
Αντιθέτως, πέτυχε.
το τι πετυχε, ενας Θεος το ξερει
quote:
Ο άνθρωπος είναι ένα σκεπτόμενο και αυτόβουλο Ον.
Ο άνθρωπος είναι ένα σκεπτόμενο και αυτόβουλο ζωΟν.
quote:
Ο Θεός δεν αποτυγχάνει ποτέ,
δεδομενη η επιτυχια, στο τσεπακι την εχει
quote:
απλά απογοητεύεται απο αποτυχημένα και σάπια μυαλά. (τελεία) _ (και παύλα)
ωπα, εχει συναισθημα ο Θεος κ απογοητευεται???
τοτε τι σοι θεος ειναι αν σκεφτεται σαν ανθρωπος???
σιγα μη παθαινει κ ερωτικη απογοητευση!!!
κουφαθηκα, ρε τρελαθουμε πρωινιατικο!
γινεται ωραιο ζειμπεκικο...ααπονη ζωη, ααπονη καρδια, στου κοοσμου το νντουνιαα, ααπογοητεε, εε, εε, υεεεεται, απο ααποτυχη, μμενα, κ σσαπια μυαλα, οο Θεος μας τραγουδαα, αα, αα, ..., ααντε γεια

Ποιός ήρθε?

Edited by - Κostakourtas on 02/11/2012 10:32:14

D.P.J. 10Μέλος
02/11/2012, 11:36:59
Lock_Smith
quote:

Ο Θεός δεν αποτυγχάνει ποτέ, απλά απογοητεύεται απο αποτυχημένα και σάπια μυαλά. (τελεία) _ (και παύλα)

Τα οποία.......ο ίδιος δημιούργησε . Άρα απογοητεύεται με την αποτυχία του .
Τώρα , τι είδους σωτηρία ελπίζουν να έχουν οι οπαδοί ενός απογοητευμένου (και με τον εαυτό του) θεού ;
Μάλλον θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να υπηρετήσουν ένα άλλο θεό που να είναι σίγουρος για τον εαυτό του......
Αν στην πορεία δεν αποδειχθεί και αυτός "ελαττωματικός"......
02/11/2012, 12:56:46
Ο κάθε άνθρωπος έχει τον εσωτερικό του Θεό, και αυτόν και μόνο αυτόν, έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλά και το δικαίωμα να μην υπηρετεί. Κάθε θρησκεία βοηθάει τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή με αυτον τον θεό που έχει ήδη μέσα του.

02/11/2012, 16:00:56
...ή απλά ανάγκες, εσωτερικές ψυχολογικές ανάγκες και αναζητήσεις (όχι πάντοτε ίδιας φύσεως) αγαπητέ δόκτορα. Δεν βλέπω δηλαδή το λόγο να τις βαφτίσουμε "εσωτερικό Θεό" απαραίτητα. Δεν είναι κάτι αυταπόδεικτο.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

02/11/2012, 17:26:15
quote:
...ή απλά ανάγκες, εσωτερικές ψυχολογικές ανάγκες και αναζητήσεις (όχι πάντοτε ίδιας φύσεως) αγαπητέ δόκτορα. Δεν βλέπω δηλαδή το λόγο να τις βαφτίσουμε "εσωτερικό Θεό" απαραίτητα.
Δεν αναφέρθηκα σε ανάγκες, κανενός είδους. Εντούτοις, ναι, θα μπορούσαμε να πούμε οτι σχετίζονται με το ζήτημα.