ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νήμα επαφής μεταξύ μας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Νήμα επαφής μεταξύ μας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

stiv61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
endoramaΜέλος
17/12/2003, 11:57:23
χμ εγω νομιζα οτι εχει αποδειχτει

ειχε να κανει με την ευθηγραμμιση καποιων πλανητων ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι παντως ειχε να κανει με πλανητες

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it

UFOΜέλος
18/12/2003, 16:26:05
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑLIEN ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΗΤΑΝ UFO. ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑΠΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..........

WarfaceΜέλος
19/12/2003, 00:37:52
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Α.Τ.Ι.Α.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΛΕΩ

WarfaceΜέλος
19/12/2003, 00:39:48
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Α.Τ.Ι.Α.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΛΕΩ

UFOΜέλος
19/12/2003, 15:01:29
quote:

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΛΕΩ...

19/12/2003, 15:10:02
Λοιπόν μιας και το συνεχίζουμε το θέμα εδώ ας πω και γω τις δικές μου σκέψεις.

Αρχικά, ας δεχτούμε ότι όντως εμφανίστηκε το "αστέρι" και οδήγησε τους μάγους ως την φάτνη. (Επειδή υπάρχει και η άποψη ότι προστέθηκε αυτή η "ιστορία" αργότερα με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα).

1.Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι το "αστέρι" ήταν κομήτης.

Είναι η μοναδική περίπτωση ενός ιδιαίτερου αστρονομικού γεγονότος που δείχνει κατεύθυνση (στην εικονογραφία έχουμε το άστρο με την ουρά) και έτσι οδηγεί τους μάγους τουλάχιστον προς μία συγκεκριμένη πορεία.
Το πρόβλημα που προκύπτει εδώ είναι ότι δεν έχουμε βρει αστρονομικά στοιχεία για την εμφάνιση κάποιου κομήτη γύρω σε εκείνη την χρονολογία και ένα δεύτερο, ότι αν οι μάγοι χρειάστηκαν μερικούς μήνες για να φτάσουν από τις πατρίδες τους στην Βηθλεέμ, ο κομήτης δεν μπορεί να φαινόταν για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ακόμα ένα πρόβλημα, ότι γενικά στην αρχαιότητα, η εμφάνιση ενός κομήτη δεν συμβόλιζε ένα ευχάριστο γεγονός, αλλά έναν θάνατο ή μιά καταστροφή.

2.Η περίπτωση της συνόδου των πλανητών ή την έκρηξη σουπερ-νόβα.

Η τελευταία σημαντική σύνοδος βρήκαν ότι έγινε τον 5ο αιώνα πΧ οπότε δεν συμπίπτουν οι ημερομηνίες. Για την έκρηξη σούπερ-νόβα πάλι, δεν έχουμε κανένα στοιχείο.
Ακόμα κι αν είχαν δει κάποιο τέτοιο φαινόμενο στον ουρανό εκείνη την εποχή και σύμφωνα με την "μετάφραση των σημείων" συμβόλιζε την γέννηση ενός σπουδαίου βασιλιά κλπ. με ποιόν τρόπο οι μάγοι υπολόγησαν τον τόπο και τον χρόνο της γέννησης του, ώστε να πάνε στο σωστό μέρος, λίγες μέρες μετά την γέννηση του;
Θα μπορούσε ο καθένας τους ξεχωριστά να υπολογίσει την "αντανάκλαση" του αστρικού φαινομένου στον γήϊνο χάρτη
ή μήπως χρειαζόταν η συνεργασία και των τριών; (3 σημεία που μπορούν να προσδιορίσουν ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα επίπεδο)

Νομίζω ότι η περίπτωση της συνεργασίας των 3 μάγων είναι out of question.

3. Η περίπτωση του μεταφυσικού ή εξωγήϊνου γεγονότος.

Στην πρώτη περίπτωση το άστρο είναι ένα θαυμαστό δημιούργημα του Θεού για να οδηγηθούν οι μάγοι (αλλά μόνο αυτοί, άρα οι γνώστες;) στην Βηθλεέμ και να προσκυνήσουν τον νεογέννητο υιό Του. Αρα, ουδέν σχόλιο!

Στην δεύτερη περίπτωση τα πράγματα μπλέκονται.
Αν ήταν εξωγήϊνο σκάφος, τι σχέση είχε με την γέννηση του Ιησού;
Απλά γνώριζαν την επερχόμενη γέννηση και είτε στάλθηκαν (από τον Θεό;) είτε πήγαν μόνοι τους εκεί για να την παρακολουθήσουν...
ή ο Ιησούς ήταν εξωγήϊνος και τον έστειλαν να "γεννηθεί" για τους δικούς τους σκοπούς. Τότε προφανώς το άστρο (σκάφος) στάλθηκε για παρακολούθηση της κατάστασης και προστασία του νεογέννητου;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

OannesΜέλος
19/12/2003, 15:48:53
Φίλη Ostria πρώτα από όλα καλησπέρα και συγχαρητήρια για το topic.

Κατά την προσωπική μου άποψη δεν πρέπει να προσπερνάμε το θέμα των «3 Μάγων» εξ απαλών ονύχων και θα εξηγήσω γιατί.

Οι αστρονόμοι ακόμη ψάχνονται αλλά δεν έχουν κάποια πειστική απόδειξη. Ενδεχομένως, η απόδειξη αυτή να βρίσκόταν στα συρτάρια των αρχαίων αστρονομικών ιερατείων και μπορεί να έχει σχέση με τον υπολογισμό του χρόνου με βάση τις Παγκόσμιες Εποχές. Στους καιρούς της Βίβλου, η Βαβυλώνα ή Μεσοποταμία, ήταν το παλαιότερο κέντρο αστρολογίας και οι επονομαζόμενοι Χαλδαίοι, κάτοχοι της μαντείας των άστρων. Οι Βαβυλώνιοι προφήτευαν τις εκλείψεις του Ηλιου και της Σεληνης πάρα πολύ καλά, καθόρισαν δε και το βασικό ουράνιο σύστημα συντεταγμένων που χρησιμοποιείται και σήμερα.
Ακόμη κι ένα σημερινό λεξικό αν ανοίξει κάποιος δίπλα στη λέξη Χαλδαίος θα βρει «αστρολόγος», «προφήτης», «μάγος».

Ωστόσο, εκείνο που νομίζω πρέπει να έχουμε ως οδηγό, στο θέμα των μύθων, είναι πως, συνήθως, οι μύθοι είναι συμβολικοί και μεταφορικοί και δεν θα πρέπει να τους επεξεργαζόμαστε με λογοτεχνικό τρόπο. Ετσι, ενδεχομένως, όταν μιλάμε για «3 Μάγους με τα δώρα» να έχουμε να κάνουμε με κάποια κωδική γλώσσα που συνδέει την αστρολογία των Χαλδαίων με το ότι η Μεγάλη Σύζευξη γινόταν 3 φορές κάθε 6 μήνες, στην Ανατολή για λίγες μόνο ώρες πριν το ξημέρωμα και τέλος σαν άστρο στη Δύση, παίρνοντας θέση τη νύχτα δίπλα στον Ηλιο.

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
21/12/2005, 00:37:57
Παλιό θέμα, αλλά το ανεβάζω γιατί μάλλον θα έχουμε κι άλλα να πούμε...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

PeronosporosΜέλος
21/12/2005, 09:47:03
quote:
Θα μπορούσε ο καθένας τους ξεχωριστά να υπολογίσει την "αντανάκλαση" του αστρικού φαινομένου στον γήϊνο χάρτη
ή μήπως χρειαζόταν η συνεργασία και των τριών; (3 σημεία που μπορούν να προσδιορίσουν ένα συγκεκριμένο σημείο σε ένα επίπεδο)
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Όντως 3 γωνίες από 3 σταθερά σημεία χρειάζονται για να προσδιοριστεί ένα σημείο στο επίπεδο. Εγώ έχω ακούσει ότι μάλλον επρόκειτω για σύνοδο Δία-Αφροδίτης που στον ουρανό φαίνεται πολύ λαμπρή (σαν άστρο). Τώρα μπορεί να έφταιγαν οι συγκεκριμένες γωνίες της συνόδου για αυτό ή να ήταν σύνοδός τους με κάποιον ακόμη πλανήτη (πχ Άρη ή Ερμή).

Αυτά περι εξωγήινης προέλευσης του χριστού είναι λίγο τραβηγμένα.... Το ίδιο και ο ιπτάμενος δίσκος....

beyondΜέλος
21/12/2005, 16:09:04
YΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ?

ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ,ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ 4ου ΑΙΩΝΑ μ.χ ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

21/12/2005, 22:43:12
Περονόσπορε και γω το άκουσα αυτό περί συνόδων γενικώς σε διάφορες ημερομηνίες (7πΧ σύνοδος Δία-Κρόνου, 6πχ τριπλή σύνοδος Αρη-Δία-Κρόνου και διπλή έκλειψη Κρόνου από Σελήνη κλπ) αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ τόσο ταυτισμένα και τόσο δυνατό το φως τους ώστε να θεωρηθεί ως ιδιαίτερο γεγονός. (δες πόσες συνόδους έχουμε κάθε χρόνο).
Εξ άλλου η όποια σύνοδος, δεν ξέρω πώς μπορεί να εξηγήσει την τοποθεσία του θαύματος με τόση ακρίβεια. (ας μας απαντήσει κάποιος που ξέρει από αστρολογία).

Αν υπήρχαν συγκεκριμένες ιστορικές αναφορές, τώρα δεν θα σπαζοκεφαλιάζαμε βρε beyond μου!
Πάντως στην εκπομπή ακούστηκε και το εξής άσχετο αλλά ενδιαφέρον.
Η Αγία Ελένη έκτισε στην Παλαιστίνη γύρω στους 300 ναούς! Ομως ο μόνος ναός που δεν καταστράφηκε ποτέ από τους Πέρσες ήταν ναός της Γέννησης. Γιατί; Επειδή πάνω από την πόρτα εισόδου, είχε ψηφιδωτό με τους 3 μάγους που ήταν Πέρσες, έτσι οι Πέρσες θεώρησαν τον ναό δικό τους και δεν το κατάστρεψαν!

-Arthur C. Clarke-

21/12/2005, 23:45:27
Βρε παιδιά... ειλικρινά μου γεννιέται μια απορία... αν το αστέρι ήταν απλά ένα αστέρι, αν ήταν ένα ούφο, αν ήταν ένας κομήτης ή ακόμα και σημάδι του Θεού, θα αλλάξει κάτι στην ζωή σας; Αναρωτιέμαι... έχει καμία σημασία αυτό;
Γιατί μονίμως στεκόμαστε στις λεπτομέρειες και δεν μπαίνουμε στην ουσία που η ουσία είναι η πράξη... για οτιδήποτε επιτέλους θέλει να πετύχει ο καθείς απο εμάς;
Πολύ φιλικά και καθόλου περιπεχτικά....

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...

beyondΜέλος
22/12/2005, 07:02:19
ΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ...

ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ,ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ?

ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

PeronosporosΜέλος
22/12/2005, 10:14:05
quote:
ΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ...
Τα κείμενα που αναφέρονται στην γέννηση του Χριστού είναι "μη κανονικά"-απόκρυφα και δεν είναι αξιόπιστα, χώρια που δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό. Η ιστορία των 3 μάγων είναι μη κανονική δηλαδή!!!!

22/12/2005, 10:16:49
Αγαπητέ Απέριττε λίγα πράγματα από αυτά που συζητάμε εδώ μέσα θα μπορούσαν -ίσως- να αλλάξουν την ζωή μας. Εξ άλλου στην αναζήτηση της γνώσης οι λεπτομέρειες παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο, κατά την γνώμη μου μπορούν να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα.

beyond δυστυχώς από την στιγμή που η ημερομηνία της γέννησης του Ιησού παίζει ανάμεσα σε αρκετά χρόνια +_, είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να την προσδιορίσουμε. Αλλά απ ότι φαίνετα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο κανένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο μέσα σε αυτά τα χρόνια που θα μπορούσε να μας δώσει μια πιθανή απάντηση.

-Arthur C. Clarke-

22/12/2005, 10:19:48
Περονόσπορε γιατί τα ονομάζεις "απόκρυφα"; Αφού υπάρχουν μέσα στα κανονικά ευαγγέλια (όχι σε όλα βέβαια). Από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχει αναφορά για την γέννηση και σε κάποιο από τα "απόκρυφα".

-Arthur C. Clarke-

PeronosporosΜέλος
22/12/2005, 11:41:50
quote:
Περονόσπορε γιατί τα ονομάζεις "απόκρυφα"; Αφού υπάρχουν μέσα στα κανονικά ευαγγέλια (όχι σε όλα βέβαια). Από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχει αναφορά για την γέννηση και σε κάποιο από τα "απόκρυφα".
Ώπα έχεις δίκιο Ostria. Ναι αναφέρεται το περιστατικό στην αγία γραφή αλλά δεν υπάρχουν καθόλου λεπτομέρειες. Γιατί όμως

Αυτό που ήθελα να πώ είναι: πώς ξέρουμε τα ονόματά τους (Κασπάρ, Μπαλτασάρ και Μελχιόρ)??? αφού δεν είναι στο κείμενο της αγίας γραφής. Εκεί αναφέρονται ως 3 μάγοι μόνο... (και σημειωτέο αναφέρονται μόνο στο "κατά ματθαίον", αν κάνω λάθος διόρθωσέ με).

Προφανώς βρίσκονται σε ένα μή κανονικό κείμενο και τα ξέρουμε..

VELISSARIOSΜέλος
22/12/2005, 14:16:32
Να προσθεσω και εγω κατι θα μπορουσε να ειναι ενα φαινομενο νεου αστερα απο αυτα που εχουν εντονη λαμψη για λιγο και μετα σβηνουν.Σε ενα σαιτ που μπηκα διαβασα οτι οι 3 μαγοι εφτασαν στον Ιησου 2 χρονια μετα την γεννηση του και τον προσκυνησαν σε οικημα της βηθλεεμ και οχι στο σπηλαιο.Αυτο δικαιολογηται γιατι εκαναν ταξιδι απο τα βαθη της ανατολης μεχρι την Βηθλεεμ.
Οριστε και μια λιστα νεων αστερων

1. 134 π.Χ. του Ίππαρχου

2. της Βηθλεέμ την εποχή της γεννήσεως του Χριστού

3. του Αετού 329 μ.Χ.

4. του Τύχωνος 1572 μ.Χ.(όπου έφθασε να είναι ορατό και κατά την διάρκεια της ημέρας )

5. του Ρ. Κύκνου (παρέμεινε ορατό για 2 χρόνια με γυμνό μάτι)

6. του Κέπλερ το 1604 μ.Χ.

7. Antheim ο 11 Μικράς Αλώπεκος το 1670

8. του Hind το 1848

9. του Auwers το 1860

10. ο Τα του βόρειου Στεφάνου το 1865 (ορατό για 2 ημέρες)

11. ο Νέος του Κύκνου το 1876

12. ο Νέος Νεφελωειδούς Ανδρομέδας το 1885

13. Νέος Ηνίοχου το 1891

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

22/12/2005, 23:51:53
quote:

Ώπα έχεις δίκιο Ostria. Ναι αναφέρεται το περιστατικό στην αγία γραφή αλλά δεν υπάρχουν καθόλου λεπτομέρειες. Γιατί όμως

Αυτό που ήθελα να πώ είναι: πώς ξέρουμε τα ονόματά τους (Κασπάρ, Μπαλτασάρ και Μελχιόρ)??? αφού δεν είναι στο κείμενο της αγίας γραφής. Εκεί αναφέρονται ως 3 μάγοι μόνο... (και σημειωτέο αναφέρονται μόνο στο "κατά ματθαίον", αν κάνω λάθος διόρθωσέ με).

Προφανώς βρίσκονται σε ένα μή κανονικό κείμενο και τα ξέρουμε..

Οντως Περονόσπορε, μόνο ο Ματθαίος τους αναφέρει και δεν λέει καν ότι ήταν τρεις, αλλά ήταν τρία τα δώρα οπότε είπαν τρεις θα ήταν και οι μάγοι. Ετσι κι αλλιώς τα της γέννησης περιγράφονται μόνο στο κατά Ματθαίου και στο κατά Λούκα, και στο δεύτερο δεν αναφέρονται οι μάγοι αλλά μόνο οι βοσκοί.
Αλλά τελικά τι ήταν; Μάγοι (σοφοί) ή βασιλείς; Γιατί έχει μείνει και η παράδοση ότι ήταν τρεις ξένοι βασιλείς που ήρθαν να προσκυνήσουν το θείο βρέφος. Αυτό μάλλον οφείλεται στο συνηθισμένη προσαρμογή των κειμένων της Καινής Διαθήκης για να συμπίπτουν με διάφορες προφητείες της Παλαιάς. Απ ότι βρήκα υπάρχουν 3 προφητείες για τους ξένους βασιλείς που θα προσκυνούσαν τον Μεσσία (Iσαίας 60:3, Ψαλμοί 72:10, and Ψαλμοί 68:29)
Κάποιοι λένε ότι η ιστορία με τους μάγους εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τον 4ο αιώνα. Τα δε ονόματα των μάγων, απ ότι βρήκα εμφανίστηκαν πολύ αργότερα (όχι η ιστορία της γέννησης δεν περιγράφεται σε κανένα απόκρυφο ευγγέλιο που γνωρίζουμε τουλάχιστον.)

"Tα ονόματά τους δεν διασώθηκαν. Πρώτος αναφέρεται ονομαστικά στους Mάγους ο Bέδας ο aιδέσιμος (Venerable Bede, 672-735), επιφανής aγγλος εκκλησιαστικός συγγραφέας, με τα ονόματα Γκαθεσπά, Mελχιώρ και Bιθισαρεά (στα χειρόγραφα της Παρισινής Bιβλιοθήκης, του 8ου αιώνα [Liber pontificalis ecclesiae Ravenatis του ιστορικού angellos της Pαβέννας] ονομάζονται Γκεθασπώ, Mελχιώρ και Bιθισαρεά).

O Kοnrandin Ferrari d' Ochieppo (1969) και ο K. Xασάπης (1970) αναφέρουν ότι ο Bέδας και ο angellos κατά πάσα πιθανότητα άντλησαν τις πληροφορίες τους για τα ονόματα των τριών Mάγων από ένα μωσαϊκό στον ναό του aγίου aπολλιναρίου του Nέου της Pαβέννας (560), όπου ένας ανώνυμος Bυζαντινός αγιογράφος παρουσίασε για πρώτη φορά τα ονόματα αυτά. H παράδοση όμως διατήρησε τα ονόματα που έδωσαν στους τρεις Mάγους οι συγγραφείς του 9ου αιώνα: πρώτος ο Γκάσπαρ, που προσέφερε τον χρυσό, δεύτερος ο Mελχιώρ, που έφερε τον λίβανο, και τρίτος ο Bαλτάσαρ, που παρέδωσε στο θείο βρέφος τη σμύρνα."
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_2_21/12/2003_1280982

Βελισσάριε, το πρόβλημα είναι ότι ένα τέτοιο γεγονός θα είχε καταγραφεί από κάποιους αστρονόμους ή αστρολόγους, καθώς έχουμε διάφορα τέτοια κείμενα Περσών ή Κινέζων και βέβαια έχουμε και αναφορές σε ιστορικά κείμενα των Ρωμαίων, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί.

-Arthur C. Clarke-

homoΜέλος
23/12/2005, 03:34:32
symfono me ton ostria ,o mattheos den anaferi tris magus ,mono tria dora anaferei.apo apokrifa evagelia mono o IAKOVOS o adelfotheos kai o Psevdomattheos ANAFEROUN kapia pragmata,idios o iakovos leei ta perisotera apo olous.katemena to "astro" den itan astronomiko gegonos ,den itan kan ouranio soma para ena yperfisoko orama pou evlepan mono sygekrimena atoma(me tin apopsi ayti symfonoyn kai oi perisoteroi pateres tis arxeas ekklisias opos o Ieros Xrysostomos kai o Aygoystinos Iponos)stin apopsi ayth sinigorei kai to oti to astro "ektse "pano apo ton topo opou itan to vrefos kai oti edixne sigekrimena ton topo ayton,den xero alo proigoumeno astro na dixni sigekrimena ena ktirio i kapion alo epigio xoro......episis sinigorei kai to oti to astro itan orato mono se liga atoma epilegmena kai oxi ston opiondipote kino thnito .giati o irodis zitouse na mathi pou einai o mesias an mporouse na ton vrei kai monos akolouthontas to astro? giati den to idan to astro kai aloi anexartitoi paratirites an itan souper nova opos legete apo kapioys?

η συνειδηση παμφωτη...