- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
WWalker
<<απλώς δεν ήταν αυτό το οποίο περίμενα να ακούσω.>>μα αυτο περιμενες να ακουσεις εσυ ζητησες κατι για να σε στειλει
quote:
WWalker
<<Μάλλον το μυαλό σου τις φέρνει γρήγορα τις στροφές Γηγενή και βιάζεσαι να φας όλο τον γάιδαρο μονομιάς!>>δεν τρωω γαιδαρο αλλα για ενα μοσχαρακι δεν θα ελεγα οχι
γιουβετσάκι ε; Ωραία δεν θα ήτανε;
quote:
τωρα περα απο την πλακα το προβλημα δεν ειναι η διττη φαση αλλα οτι η καθε φαση εχει παρα πολλες παραμετρουςκαι η καθε παραμετρος εχει παλι παρα πολλες παραμετρους και ου το καθ εξης
με λιγα λογια δεν εχουμε ασπρο μαυρο αλλα πολλες αποχρωσεις του γκρι
quote:
στο θεμμα μας για το αν υπαρχει θεος δεν ειναι απλό να πεις ναι η οχι πρεπει να αναλυσεις
6)αν εχουν δικιο οι αθεοι και δεν υπαρχει τιποτα που ελεχει το τι κανουμε παρα μονο οι συμπαντικοι νομοι που δεν ξεχωριζουν καμια μορφη ζωης ως ανωτερη τοτε τι;;
Εγώ θα ρωτήσω έναν άθεο (όποιος πιστεύει πως Θεός δεν υπάρχει) και περιμένω λογική απάντηση:
Υπάρχουν χιλιάδες επί χιλιάδω νόμων της φύσης, πολλούς από τους οποίους έχουμε ανακαλύψει και τυποποιήσει σε μαθηματικές εκφράσεις, για παράδειγμα PV = nRT η καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων, οι οποίες είναι σαφείς και λιτές. Παρατηρούμε δηλαδή πως η φύση διέπεται από νόμους που μπορούν να την περιγράψουν, και τυχόν ανακρίβειες στα αποτελέσματα αυτών των νόμων οφείλονται σε ελλειπή προσέγγιση των μαθηματικών ή σφάλματα (ανθρώπινα ή αριθμητικής προσέγγισης).
Όλα αυτά πως προέκυψαν; Πως καθορίστηκε αυτή η συμπεριφορά της φύσης (η οποία και υπήρχε απ'αρχής χρόνου, οπότε δεν προέκυψε έτσι απλά όπως υποστηρίζουν για την ζωή) αν δεν υπήρχε ένας εξωτερικός νομοθέτης, ένας προγραμματιστής που δεν υποτάσσεται από αυτούς (αφού τους προγραμμάτισε);
Περιμένω μια υπεύθυνη απάντηση, όποιος έχει την διάθεση ας απαντήσει.
quote:
Εγώ θα ρωτήσω έναν άθεο (όποιος πιστεύει πως Θεός δεν υπάρχει) και περιμένω λογική απάντηση:
Υπάρχουν χιλιάδες επί χιλιάδω νόμων της φύσης, πολλούς από τους οποίους έχουμε ανακαλύψει και τυποποιήσει σε μαθηματικές εκφράσεις, για παράδειγμα PV = nRT η καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων, οι οποίες είναι σαφείς και λιτές. Παρατηρούμε δηλαδή πως η φύση διέπεται από νόμους που μπορούν να την περιγράψουν, και τυχόν ανακρίβειες στα αποτελέσματα αυτών των νόμων οφείλονται σε ελλειπή προσέγγιση των μαθηματικών ή σφάλματα (ανθρώπινα ή αριθμητικής προσέγγισης).
Όλα αυτά πως προέκυψαν; Πως καθορίστηκε αυτή η συμπεριφορά της φύσης (η οποία και υπήρχε απ'αρχής χρόνου, οπότε δεν προέκυψε έτσι απλά όπως υποστηρίζουν για την ζωή) αν δεν υπήρχε ένας εξωτερικός νομοθέτης, ένας προγραμματιστής που δεν υποτάσσεται από αυτούς (αφού τους προγραμμάτισε);
Καταρχάς να προειδοποιήσω πως οι γνώσεις μου για την Φυσική δεν είναι κι οι καλύτερες.
Πιστεύω λοιπόν πως η ίδια η φύση προνοεί για τα πάντα γιανα επιτυγχάνεται μία αρμονία.
Αυτό αποδεικνύεται για τα πάντα, νομίζω δεν χρειάζεται να σου φέρω άλλα παραδείγματα.
Ίσως πάλι να καθορίστηκε αυτή η συμπεριφορά της φύσης από τους εξωγήϊνους.
Ακραία περίπτωση που δεν τείνω να την πιστεύω.
Είναι όμως τόσο ακραία όσο και να προνόησε για όλα ο Γιαχβέ...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το συμπαν παντα υπηρχε το μονο που αλαζει ειναι η γεννηση και ο θανατος πλανητικων συστηματων
σε κατι που υπηρχε δεν χρειαζετε κανεις να δωσει νομους τους περιλαμβανει
απο την αλλη αν δεχτουμε οτι υπαρχει νομοθετης αυτον ποιος τον εκανε;
οπως βλεπεις φτανουμε σε καποιο σημειο που εχουμε την ιδια απορια
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Όλα αυτά πως προέκυψαν; Πως καθορίστηκε αυτή η συμπεριφορά της φύσης (η οποία και υπήρχε απ'αρχής χρόνου, οπότε δεν προέκυψε έτσι απλά όπως υποστηρίζουν για την ζωή) αν δεν υπήρχε ένας εξωτερικός νομοθέτης, ένας προγραμματιστής που δεν υποτάσσεται από αυτούς (αφού τους προγραμμάτισε);Περιμένω μια υπεύθυνη απάντηση, όποιος έχει την διάθεση ας απαντήσει.
Νομίζω πως τα Ερμητικά κείμενα είναι πλέον προσιτά σε ολους
Η αναφορά του Τρισμέγιστου για τον δυαδικό Θεό καλύπτει τα πάντα.
quote:
Καταρχάς να προειδοποιήσω πως οι γνώσεις μου για την Φυσική δεν είναι κι οι καλύτερες.
Πιστεύω λοιπόν πως η ίδια η φύση προνοεί για τα πάντα γιανα επιτυγχάνεται μία αρμονία.
Αυτό αποδεικνύεται για τα πάντα, νομίζω δεν χρειάζεται να σου φέρω άλλα παραδείγματα.
Ίσως πάλι να καθορίστηκε αυτή η συμπεριφορά της φύσης από τους εξωγήϊνους.
Ακραία περίπτωση που δεν τείνω να την πιστεύω.
Είναι όμως τόσο ακραία όσο και να προνόησε για όλα ο Γιαχβέ...
Λοιπόν φίλε Incubus,
λες ότι η φύση προνοεί για τα πάντα ώστε να επιτυγχάνεται η αρμονία. Συμφωνώ σε αυτό, είναι και η δική μου άποψη στα ίδια πλαίσια εξάλλου, ότι η φύση προκαλλεί την αρμονία, επειδή είναι έτσι ρυθμισμένη.
Αλλά αυτό το οποίο ρωτάω εγώ, είναι το γιατί να είναι προγραμματισμένη σε αυτή την συμπεριφορά, δηλαδή να προκαλλεί την αρμονία; Γιατί διέπεται από κανόνες; Πως προέκυψαν οι κανόνες/νόμοι, εάν δεν υπάρχει κάτι που να προνόησε, για αυτούς, ένα μυαλό;
Κάτι τέτοιο ήταν αυτό το οποίο οδήγησε τον Sir Francis Bacon, τον θεμελιωτή της επιστημονικής σκέψης, να πει το εξής:
Francis Bacon
"A little philosophy inclineth man's mind to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion."
"I had rather believe all the fables in the Legend, and the Talmud, and the Alcoran, than that this universal frame is without a mind. And therefore, God never wrought miracle, to convince atheism, because his ordinary works convince it. It is true, that a little philosophy inclineth man's mind to atheism; but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion."
[Of Atheism]
Gigenis:
quote:
ο αθεος που λατρευει το γιουβετσι απανταπροσωπικη μου αποψη ειναι οτι το συμπαν παντα υπηρχε το μονο που αλαζει ειναι η γεννηση και ο θανατος πλανητικων συστηματων
σε κατι που υπηρχε δεν χρειαζετε κανεις να δωσει νομους τους περιλαμβανειαπο την αλλη αν δεχτουμε οτι υπαρχει νομοθετης αυτον ποιος τον εκανε;
οπως βλεπεις φτανουμε σε καποιο σημειο που εχουμε την ιδια απορια
Γηγενή, εγώ το αντιμετωπίζω κάπως αλλιώς το θέμα.
Από την Φυσική μας είναι γνωστό ότι το σύμπαν διαστέλεται, άρα ξεκίνησε από κάποια στιγμή στην οποία ήταν στην μικρότερη δυνατή διάσταση, οπότε έχουμε την γνωστή διαδικασία (Big Bang) με την οποία άρχισε να διαστέλεται και μετά από κάτι εκαττομύρια έτη προέκυψε το έκτρωμα που λέγεται άνθρωπος.
Υπήρχε δηλαδή μια αρχή για το σύμπαν, την οποία εντοπίζουμε στο πρωταρχικό τμήμα (που χώραγε στην τσέπη μας θα μας πούνε οι φυσικοί) το οποίο και άρχισε να διαστέλεται. Πριν από αυτό τι; Ρημαδοθεωρίες περί αιωνίου κενού και αναπήδησης από αυτό του μικρού τμήματος που έγινε σύμπαν.
Υπακούει όμως στους νόμους της φύσης αυτό το πράγμα, είτε είναι μεγάλο όπως τώρα είτε μικρό όπως τότε. Και οι νόμοι της φύσης ούτε μεταβάλλονται, ούτε φτιάχνουν νόμους. Υπάρχουν και εμείς τους ανακαλύπτουμε. Μιας και αδυνατούν να προκύψουν "από μόνοι τους", χρειάζεται κάτι εξωτερικό, που δεν δεσμεύεται σε αυτούς (γιατί αν δεσμευόταν σε αυτούς τότε δεν θα μπορούσε να φτιάξει καινούριους νόμους), ώστε να νομοθετήσει και να ορίσει το ποια θα είναι η συμπεριφορά της φύσης.
Τώρα το τι γίνεται με αυτό το κάτι που υπάρχει και δεν δεσμεύεται; Έλα ντε. Για να υπάρχει, θα πρέπει να το δημιούργησε κάτι άλλο. Και το κάτι άλλο κάτι άλλο. Και το κάτι άλλο πάλι κάτι άλλο. Σε τελική ανάλυση απογυμνώνουμε την ίδια σκέψη σε n στάδια, χωρίς να μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό τον φαύλο κύκλο.
Χρειάζεται λοιπόν, ένα "κάτι", το οποίο εγώ επέλεξα να θεωρώ ως Θεό μου, ως το μυαλό που με σκαρφίστηκε, το οποίο να μην δεσμεύεται από αυτόν τον νόμο της εξωτερικής δημιουργίας, ώστε να "κόψει" αυτό τον φαύλο κύκλο σε αρχή και τέλος, και να τον κάνει γραμμή, κατανοητή από το δικό μου το μυαλό.
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Στην ερώτηση στο αν υπάρχει θεός, θέλω να σας ρωτήσω από πού συγκεκριμένα πηγάζει το περιεχόμενο της σκέψη σας για αυτή την ερώτηση;
Έχω δει απαντήσεις με παραπομπές σε επιστήμονες ,και σε άρθρα αυτών.
Από τους συγκεκριμένους επιστήμονες παίρνεται το λογικό τρόπο σκέψης σε συνολική μορφή των αποτελεσμάτων ή διάφορα αποσπάσματα ,που τα χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν;
Είμαι εδω για έρευνα Προσωπικότητας μεταξύ των μελών.
quote:
Ψηλέ, προσοχή...Εφτασες με τα post σου τον...''αριθμό-κλειδί''!(666)
Kαι ο Ψηλός σάν φανατικός Χριστιανός δέν πρόκειται να το δεχτεί με τίποτα, θα βγάλει σπυράκια απο το κακό του όταν το δεί
Κάτι τέτοιο είπαν και σε μένα πρίν απο λίγο καιρό όταν έφτασα τα μυνήματα μου στον αριθμό 666.
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
Ψηλέ, προσοχή...Εφτασες με τα post σου τον...''αριθμό-κλειδί''!(666)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
quote:
Αλλά αυτό το οποίο ρωτάω εγώ, είναι το γιατί να είναι προγραμματισμένη σε αυτή την συμπεριφορά, δηλαδή να προκαλλεί την αρμονία; Γιατί διέπεται από κανόνες; Πως προέκυψαν οι κανόνες/νόμοι, εάν δεν υπάρχει κάτι που να προνόησε, για αυτούς, ένα μυαλό;
Πιστεύω πως είναι ρυθμισμένη έτσι από φυσικούς νόμους και κανόνες.
Το σύμπαν προϋπήρχε.
Πιστεύω στη θεωρία του Big Bang κτλ κτλ.
Δε μπορώ να σκεφτώ πως ένας Θεός την δημιούργησε γιατί έτσι του κάπνισε.
Όπως έχω προαναφέρει, οι χρονολογίες που παίρνουμε από τη Βίβλο δεν συμφωνούν με τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί, ούτε με την ηλικία της Γής.
Αν μή τι άλλο, δηλώνεις επιστήμονας και περιμένω να έπαιρνες τα πράγματα με τη λογική κι όχι με θεοκεντρικές θεωρίες.
Οι Χριστιανοί έχουν λατρέψει έναν ειρηνιστή και θαυματοποιό.
Γιατί δε λατρεύουμε και δεν θεοποιούμε και τα "παιδιά θαύματα"?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...