ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "THE WALL" - - Κινηματογράφος -

- "THE WALL" - - Κινηματογράφος -

ΑΤΜΑ45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
30/03/2003, 21:53:20
ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...
ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ...
ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ...
ΜΙΑ "ΔΙΔΥΜΗ" ΤΟΥ "1984" ΤΑΝΙΑ...

ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ...

ΗΕΥ ΥΟU
Hey you, out there in the cold
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?
Hey you, don't help them to bury the light
Don't give in without a fight.

Hey you, out there on your own
Sitting naked by the phone
Would you touch me?
Hey you, with your ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me?
Hey you, would you help me to carry the stone?
Open your heart, I'm coming home.

But it was only fantasy.
The wall was too high,
As you can see.
No matter how he tried,
He could not break free.
And the worms ate into his brain.

Hey you, standing in the road
always doing what you're told,
Can you help me?
Hey you, out there beyond the wall,
Breaking bottles in the hall,
Can you help me?
Hey you, don't tell me there's no hope at all
Together we stand, divided we fall.

Edited by - ΑΤΜΑ on 12/04/2003 06:14:07

EoNΜέλος
31/03/2003, 09:48:38
H σκηνή με τους μαθητές που μπαίνουν στη μηχανή ...είναι απο τις καλύτερες που έχω δεί ποτέ .

" Εσύ έβαλες flash στην μπαταρία ?"

01/04/2003, 11:57:45
Αγαπητή ΑΤΜΑ καλή σου μέρα.
Συγκλονιστική πράγματι η ταινία από τους μυσταγωγούς της ψυχεδελικήε μουσικής όπως είπες κι εσύ. Για μένα είναι απλά οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ.
Όσο για την ταινία πολλές είναι οι σκηνές που θα μπορούσα να ανφέρω, θα σταθώ όμως σε μία:
Τη σκηνή που δείχνει την Βρεττανική σημαία να χάνει το μπλε χρώμα της και να γίνεται σταυρός που στάζει αίμα. Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε...........

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
07/04/2003, 20:48:59
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΚΗΝΗ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ -ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ- ΟΤΑΝ ΓΥΜΝΟΣ ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΩΝΕΙ "IS ANYBODY OUTTHERE?......IS ANYBODY OUTTHERE?....IS ANYBODY INTHERE?
ΤΙ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

07/04/2003, 22:12:33
χμμ...η μουσικη ενωνει!

Vande!

'manava seva, madhava seva'

09/04/2003, 20:43:07
Καλησπέρα σε όλους και όλες .
Ναι αγαπητέ Σίσυφε, όντως αυτή (και για μένα) είναι η πιο δυνατή σκηνή της ταινίας.Πόσες φορές δεν το φώναξα και δεν το φωνάζω ακόμη....................

HIGHLANDER
"who wants to live for ever,who dares to love for ever?"

MaraΜέλος
09/04/2003, 23:27:00
quote:
ΓΥΜΝΟΣ ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΩΝΕΙ "IS ANYBODY OUTTHERE?......IS ANYBODY OUTTHERE?....IS ANYBODY INTHERE?

Με βρισκεις απολυτα συμφωνη...δεν ειναι ομως η ταινια ... γενικα ποιον στοιχο να πρωτοδιαλεξεις !!!

...You can lose yourself this night
See inside there is nothing to hide
Turn and face the light

What do you want from me...

And I keep on wondering....

10/04/2003, 20:49:27
Όλη η ταινία μια ποίηση, ένα ΕΠΟΣ.

"I have become comfortably numb........".

HIGHLANDER

KeisatsuΜέλος
10/04/2003, 22:44:16
Μια χρονοδίνη από το τότε της ταινίας στις εικόνες του σήμερα:

__Κινούμενο σχέδιο___
Βομβαρδιστικό που γίνεται αετός
και σε κάθετη εφόρμηση αρπάζει μια πόλη
στο αποκορύφωμα του 'Goodbye blue sky'

Όσοι το έχετε, ακούστε τα τελευταία 2 δευτερόλεπτα του τελευταίου τραγουδιού στο 2ου CD/LP και μετά τα 2 πρώτα του 1ου τραγουδιού στο 1ο CD/LP. Σας περιμένει μια έκπληξη. (δεν είναι το μοναδικό)
Ισως εκεί υπάρχει ένα νέο θέμα για συζήτηση.

12/04/2003, 06:03:49
Empty Spaces
[backwards message:]
"Congratulations, You have just discovered the secret message.
Please send your answer to 'Old Pink',
Care of the funny farm, Chalfont..." - Spoken By Roger
[...interrupted...]
"Roger, Caroline's on the phone..." - Unknown Voice

What shall we use to fill the empty spaces,
Where we used to talk?
How shall I fill the final places?
How shall I complete the wall?
-Pink Floyd-The Wall(1979)

Vande!

Edited by - ΑΤΜΑ on 12/04/2003 06:17:38

KeisatsuΜέλος
12/04/2003, 11:00:31
...

Υποθέτω πως εννοείς ότι το μήνυμα είναι προφανές
και εγώ το ψάχνω στα σκοτάδια...

12/04/2003, 16:58:18
ΩΩΩ, ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ...
ΜΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΗΡΘΑΝ ΚΥΛΩΝΤΑΣ.ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ..ΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ..ΤΗΝ ΕΚΕΙΝΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ...ΜΑΣ....
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ..ΞΕΡΕΙΣ..ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ..
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟ Keisatsu...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;
ΜΑΑΑ..ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟ;
Τ'ΟΝΕΙΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΙΧΩΝ...
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ...

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Θ'ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...ΤΟ ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ..ΤΗΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗΣ -ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΩΣ- ΣΤΙΓΜΗΣ..Σ'ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚ...ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ...ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ...
(!_!)

Vande!

16/04/2003, 11:46:42
Αγαπητή Άτμα καλημέρα κι ευχαριστώ που μας έδωσες την ευκαιρία να μιλήσουμε για τους σαμάνους της εγκεφαλικής μουσικής.

"Did you see the frightened ones, did you hear the falling bombw, did you ever wondered why you had to run for shelter when a promise of a brave new world unflowed beneath a clear blue sky?"

HIGHLANDER

ΊριςΝέο Μέλος
22/04/2003, 20:50:44
Οι Pink Floyd για μενα(οπως και για πολλους)ειναι κορυφη. Δεν μπορω να εκφρασω με απλες λεξεις την συγκινηση που νιωθω ακουγοντας το the Wall. Tην ταινια, δυστυχως, δεν την εχω δει... Η μητερα μου λεει οτι ειμαι ακομα μικρη. Μικρη. Ας ελπισουμε να μεγαλωσω και να μπορω να εχω σφαιρικη εικονα για το θεμα!

24/04/2003, 17:38:47
χαιρομαι που ειναι δω "ολακερη" η ιριδα!λοιπον...
καλως ηρθες κι εδω!

την ταινια την ειδα πρωτη φορα στα 15 ...
εισαι μικροτερη;
ποιος κρινει το ποσο μικρος ειναι καποιος ωστε να σκιρτισει μεσα του η πρωτη αντιδραση...;
ξερεις...ποτε αντεδρασα πρωτη φορα...χμ...
μετα απο την εκεινη στιγμη που ειδα ολα αυτα τα τειχη;...
τουλαχιστον.....3 χρονια...μετα!

ναι..για πρωτη φορα...αντεδρασα..μετα απο 3 χρονια...

...Ιριδα!
..το ουρανιο τοξο ερχεται παντα μετα απο "ΜΠΟΡΑ"...

(((*_*)))

Vande!

21/11/2008, 23:50:13
quote:
Ψηλός
Μπορείς να μου αναφέρεις και τη σελίδα;;

Αν θέλεις πραγματικά να βρεις τη συγκεκριμένη αναφορά, μπορείς να δεις και στα "Απαντα Ιωάννου του Χρυσοστόμου", Παρίσι 1836, τόμος 2, σελ. 642.

Κάνε λίγη υπομονή και θα παραθέσω συγκεντρωμένες όλες τις ύβρεις κατά των Ελλήνων, από τους γιδοβοσκούς της Παλαιάς Διαθήκης μέχρι τον Γρηγόριο πασά τον Ε΄. Ορεξη να έχεις να επαληθεύεις...

macedon

22/11/2008, 00:09:38
allzzaro

quote:
Αυτό δεν σε πείραξε?

Δεν το γνώριζα, φίλε μου, μάλλον κάτι άκουσα φευγαλέα στο ραδιόφωνο, στο μαγαζί, αλλά δεν τόπιασα καλά.

Τώρα το είδα καλά...

Σαφώς και με πείραξε και προφανώς αυτός ο τύπος είναι ένας βλάκας ανιστόρητος ή εκτελεί εντολές.

Όμως είναι άλλο να σε βρίζει ένας Άγγλος φλώρος, που θέλω να πιστεύω ότι θα υποστεί συνέπειες, και άλλο οι συμπατριώτες σου, μέσα στη χώρα σου, προς όφελος ενός παρανοϊκού παραμυθιού.

Επίσης θεωρώ ότι οι αντιδράσεις που υπήρξαν γι' αυτόν το γελοίο, θα έπρεπε να υπάρχουν και για τις γραφές.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

kostakisΜέλος
22/11/2008, 00:18:14
Καλησπέρα σε όλους

Δε θέλω να φανώ ρατσιστής, αλλά να σχολιάζει και Άγγλος ξένες γυναίκες είναι καταπληκτικό ανέκδοτο. Μήπως όλες αυτές που έχει "πλαγιάσει" έχουν μουστάκι εντέλει; (το πιάσατε έτσι; έξις δευτέρα φύσις το παλουκάρι). Για να μη βγάλω και κάνα ευφυολόγημα για την τουαλέτα και ξεφτιλίσω το επίπεδο.
Συνεχίστε την κουβέντα σας, ωραίο το ανεκδοτάκι.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

22/11/2008, 01:22:36
quote:
samuel1974
Αυτά τα οποία παρέθεσα βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Το ότι δεν τα ζητάμε πίσω, για προφανείς λόγους, δε σημαίνει ότι δεν είναι αρχαία ελληνικά δημιουργήματα. Τα έχουνε εξετάσει αρχαιολόγοι και ιστορικοί και πρόκειται για αττικά αγγεία του 5ου π.Χ. αιώνα.

Το ότι οι παραστάσεις που παρέθεσες βρίσκονται στα μουσεία , δεν αναιρεί την πρόθεσή με την οποία τα παρέθεσες , πιστεύοντας αφελώς ότι με αυτόν τον τρόπο μπορείς να πλήξης και να υποβαθμίσης τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό , παρουσιάζοντάς τον σαν πολιτισμό σε παρακμή και σεξουαλική ακολασία . Όμως αυτός ο πολιτισμός τον οποίο κατέστρεψε η θρησκεία σου , επειδή η φιλοσοφία του ήταν το κυριότερο εμπόδιο για την επικράτησή της , έκτισε Παρθενώνες που παρά την προσπάθεια που έκαναν για ένα ομοίωμα αρχιτέκτονες στις ΗΠΑ , στάθηκε αδύνατον να αντιγράψουν .

Εκτός τούτου , αν διαβάσεις τα μηνύματά μου , εγώ δεν αμφισβήτησα την γνησιότητα όλως αυτών των παραστάσεων , αλλά μόνο τριών από αυτές . Αν και δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι , θα σου τα γράψω για άλλη μία φορά για να τα καταλάβης .

1ον Ο μελανόμορφος αμφορέας που παριστάνει τον Σάτυρο να κυνηγάει την Νύμφη , είναι μεταγενέστερης εποχής , επειδή στην αρχαιότητα παρίσταναν τους σατύρους με σώμα τράγου και κεφάλι ανθρώπινο .

2ον Η τοιχογραφία είναι της Ρωμαϊκής περιόδου , πιθανόν από την Πομπηία , και αυτός που απεικονίζεται δεν είναι ο Πρίαπος αλλά μάλλον διακωμωδεί κάποιον που έχασε το σφρίγος του και προσπαθεί με άλλα μέσα να το αναπληρώση . Ο Πρίαπος σε όλες τις παραστάσεις , σαν δευτερεύουσα θεότητα της γονιμότητας , παριστάνονταν πάντοτε ιθύφαλλος , εξ ου και η ασθένεια πριαπισμός .

3ον Η παράσταση του συμπλέγματος Διός Γανυμήδη , είναι πλαστή σύγχρονη παραποίηση αρχαίας παραστάσεως . Ένα από τα χαρακτηριστικά της πλαστότητας , το κυριότερο , είναι η αναγραφή πίσω από τον Δία της λέξεως Δίας .
Και ο πιο κουφιοκέφαλος μαθητής της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως , γνωρίζει ότι οι πρόγονοί μας δεν θα έγραφαν ποτέ Δίας , αλλά Ζευς ή Ζην γιατί στην ονομαστική είναι ο Ζευς γενική του Διός ή του Ζηνός και η αιτιατική τον Δία , η οποία και επεκράτησε και σαν ονομαστική στην νεοελληνική , και λέμε ο Δίας του Δία .
Ε ! Δεν νομίζεις ότι είναι εντελώς παράλογο ο αρχαίος καλλιτέχνης να χρησιμοποιή την γραμματική Τριανταφυλλίδη για να τιτλοφορήση το έργο του ;

quote:
samuel1974
Ο Σαμουήλ αναφερόμενος στο μέλος "άθεος", που είχε υποννοήσει ότι όλοι οι παπάδες είναι ομοφυλόφιλοι-παθητικοί, του είχε πει κατα λέξη ότι:
"Εάν ήμουνα παπάς, και με τον χαρακτήρα που έχω καλά κάνω και δεν είμαι, θα σου πρότεινα να έρθεις μαζί με όλη σου την παρέα και να δούμε μετά ποιός θα φύγει με τσούξιμο"
Δεν απείλησα κανέναν.

Δηλαδή ο άθεος με όλη την (αντιχριστιανική) παρέα του , είναι κανένας ;
quote:
samuel1974
Το βιβλίο το έχω στη βιβλιοθήκη μου, εδώ και πολλά χρόνια.

Τότε μόνο δύο πιθανότητες μπορώ να υποθέσω . Ή ότι δεν το άνοιξες καθόλου για να το διαβάσης , ή ότι το διάβασες μεν αλλά δεν μπόρεσες να το καταλάβης .
quote:
samuel1974
Μετά απο 2500 χρόνια, όπου τα φύλλα της κάθε κίτρινης φυλλάδας σαν την Espresso θα έχουνε λιώσει, οι τοιχογραφίες των εκκλησιών και των μοναστηριών θα απεικονίζουνε αγίους και όχι όργια, μιας και η Εκκλησία δεν αποθανατίζει σε αγγεία και δεν επικροττεί σαν "θείο" ή σαν "άρμα που οδηγεί στον ουρανό" τον ομοφυλοφιλικό έρωτα, αλλά τον καταδικάζει.

Η Espresso αναδημοσίευσε αναμνηστικές φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι οι μοναχοί , και αυτές βρίσκονται σίγουρα στις αποσκευές τους . Όσο για τις παραστάσεις στα αγγεία που οι περισσότερες από αυτές αναφέρονται στην μυθολογία , έχουν την ίδια αξία με τις φωτογραφίες , τις ταινίες , και τα Video πορνογραφικού περιεχομένου που κυκλοφορούν κατά δισεκατομμύρια , και ίσως ένας μελλοντικός Σαμουήλ γενικεύοντας χαρακτηρίσει και σένα και όλους μας με βάση το υλικό αυτό .
quote:
samuel1974
Εάν βγαίνουνε μερικοί ομοφυλόφιλοι ανάμεσα στους μοναχούς και εσύ συμπεραίνεις ότι αυτός είναι κανόνας και όχι η εξαίρεση, σου προτείνω να διαβάσεις το "Γεροντικόν" να δεις τι ακριβώς αναφέρει για τους κίναιδους.

Το τελευταίο τι το ήθελες ; Εδώ ο κόσμος το ‘χει τούμπανο , και ο Σαμουήλ κρυφό καμάρι . Οι ιερατικές σχολές , τα μοναστήρια , και η ίδια η ιεραρχία , έχουν μεταβληθεί σε άντρα ομοφυλοφίλων . Οι περισσότεροι ιεράρχες έχουν καλλιτεχνικά ψευδώνυμα όπως Μπέμπα Μπλάνς και Τιτίκα , μακαριστοί και οι δύο σήμερα , Σουλτάνα του Αιγαίου κλπ , κλπ , και εσύ μου τσαμπουνάς για Γεροντικά και πράσιν’ άλογα .

Συμπτωματικά σήμερα το απόγευμα άκουσα στις ειδήσεις ότι γίνεται η εκδίκαση , σε δεύτερο βαθμό , του παιδεραστή ιερέα που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τα παιδάκια του κατηχητικού . Και στις κοντινές σου ΗΠΑ μαζεύουν χρήματα για να αποζημιώσουν τα θύματα της παιδεραστίας των παπάδων . Οπότε αντί να μιλάς για μερικούς ομοφυλόφιλους , καλύτερα θα ήταν να μιλάς για μερικούς , ελάχιστους , πραγματικούς μοναχούς σαν αυτούς της Μονής Εσφιγμένου .

Πριν μερικά χρόνια ένα γειτονόπουλο , ωραίο παλικάρι και αθλητικό , είχε πάει με το συνεργείο του πατέρα του να εγκαταστήσουν Air Contition στην Μονή Πετράκη . Όπως μου έλεγε αργότερα ο πατέρας του , πέσανε απάνω του εντελώς φανερά και προκλητικά , τα παπαδάκια κυριολεκτικά να τον φάνε . Από αυτούς θα βγουν οι μελλοντικοί ποιμενάρχες σου . Βοήθειά σου !

*

22/11/2008, 01:26:55

quote:
trexagireve
Αλήθεια είναι τελικά ότι η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας...
Αγαπητέ μου sesostris, ξεκινώ επίτηδες απο τη μέση των θέσεων σου στα μηνύματα
σου, επειδή το θεμα ανάγνωσης είναι πολύ σημαντικό, αφου΄είναι γραπτό
και ΄μενει και το ξαναβλέπεις και δεν μπορει να μη δεις το λάθος σου...
Φίλε μου, η εθελούσια σταύρωση του Κυρίου ήταν μωρία για τους Έλληνες
που πίστευαν στη γενναιότητα που πήγαινε με εκείνη την εποχή και δεν μπορούσαν
να δουν στην άμεση εφαρμογή, μια τέτοια θυσία Θεού...Αυτό δεν έρχεται σε
αντιδειαστολή με το πιο πάνω "Έλληνες σοφίαν ζητούσιν..." Άλλο η αναζήτηση
της σο΄φίας κι άλλο η εφαρμογή μιας τέτοιας αλτρουιστικής πράξης, απο πλευράς Θεού,
που, βάση των δικών τους θεών, δεν τον είχαν για τόσο συμπονετικό προς τον άνθρωπο... Πιστεύω είναι εύκολο να το καταλάβεις, αν το διαβάσεις κάποιες φορές...
Εννοιολογικά είναι πολύ εύκολο...

Φίλε trexagireve , η απάντησή σου μου θυμίζει λίγο εκείνες τις ερμηνείες των κειμένων της Παλιάς Διαθήκης , ή εκείνες του αειμνήστου Π. Ν. Τρεμπέλα , από το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο στο αριστερό της σελίδας , στην καθαρεύουσα στο δεξιό .
Από ότι ελπίζω θα έχεις καταλάβει , τα Ελληνικά μου είναι καλούτσικα και μπορώ να κατανοώ την έννοια ενός αρχαίου κειμένου . Μέσα σ’ αυτές τις μόλις είκοσι λέξεις της «Προς Κοριθίους Α’ επιστολής Παύλου» αποδίδεται φίλε μου η πεμπτουσία της διαφοράς σκέπτεσθαι μεταξύ των Ιουδαίων και των Ελλήνων , καθώς και το πώς αντιμετωπιζόταν η καινοφανής αυτή αίρεση του Ιουδαϊσμού από τους δύο λαούς . Οι Έλληνες λοιπόν για να μη μακρηγορούμε φίλτατε , σύμφωνα με το νόημα αυτής της παραγράφου δεν αποδεχόντουσαν τίποτα εάν δεν περιείχε σοφία , και γι αυτούς τα κηρύγματα του Παύλου περί Χριστού του υιού του Θεού , Σταυρώσεως , και αναστάσεως , δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μωρία .
quote:
trexagireve
Το πόσο, πάλι χριστιανοί σε ποσοστά είναι οι 10 εκατομ. Έλληνες, θα σε γελάσω, αλλά
μετά θα πάμε στο πόσο ειδωλολατρες είναι το 0,1% των αρχαιολατρών και θα μπλέξουμε...
Καλύτερα ας μείνουμε σε χοντρές γραμμές,ποιοί είναι συντριπτική πλειψηφία
ώστε να ξέρουμε τι λέμε, για να μην εκφυλίζουμε την συζήτηση...
Αυτά τα 10 εκατομ. φίλε μου, έχουν δικαιώματα που κι εσύ πιστεύεις ότι έχεις..
Αλλά σίγουρα ότι,π.χ. δεν πρέπει να υπάρχει χριστιανικός ναός σε ακτίνα 10 χλμ,
που έχω διαβάσει κάπου,είναι υπερβολή αρχαιολατρών και δείχνει ότι όσοι λένε τέτοια, πιστεύουν ότι είναι περισσότεροι...

Το πλειοψηφία το δέχομαι , για το συντριπτική όμως μην είσαι και τόσο σίγουρος , γιατί πέρα από τους αρχαιολάτρες , υπάρχουν οι πιστοί άλλων θρησκειών , οι άθρησκοι , οι άθεοι , καθώς και το πλήθος αυτών που απλώς δηλώνουν χριστιανοί δίχως να πολυσκοτίζονται για το τι γιορτή είναι σήμερα εκτός και αν εορτάζει κάποιος της οικογένειας ή κανένας φίλος , και που πάνε στην εκκλησία μόνο στην Ανάσταση για να βαρέσουν βαρελότα .

Τα περί αποστάσεως χριστιανικών ναών κλπ αν αληθεύουν τα καταδικάζω πρώτος εγώ , καθότι πιστεύω ότι η λατρεία του Θεού από οποιαδήποτε θρησκεία πρέπει να ασκείται ελεύθερα , εφόσον το τελετουργικό της δεν αντιβαίνει τους νόμους , όπως επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπή βάσει της ίσης μεταχείρισης των πολιτών , και στους αρχαιοθρήσκους να αναγείρουν ναούς , πράγμα που με παρεμβάσεις της εκκλησίας δεν τους το επιτρέπουν μέχρι σήμερα .

quote:
trexagireve
Εσείς φίλε μου,εσύ, ο Γιάπετ,ο Μακεδόν, κλπ, μιλάτε για αποκλειστικά δικαιώματα
στην ελληνικότητα, όχι εμείς...
Εσείς συκοφαντείτε και υβρίζετε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όχι εμείς...

Ίσως θα πρέπη να ανατρέξης σε προηγούμενα post σου για να δης πόσες φορές έχεις μονοπωλήσει την φιλοπατρία για τους χριστιανούς αποκαλώντας τους υπόλοιπους ανθέλληνες , επειδή τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτουν δεν συμβαδίζουν με αυτά που πιστεύεις .
quote:
trexagireve
Περί της αρχαίας ρήσης οικίας ή ακαδημίας, επίτηδες δεν θα σε διαψεύσω για να
δεις πόσα λάθη κάνεις, αλλά το νόημα του έδωσες καμιά σημασία ή κοιτούσες το
δάχτυλο;Φίλε μου, με αφορισμούς και κατηγορίες, δείχνεις στριμωγμένος που κινείται
νευρικά,δεν χρειάζεται, δεν μοιράζουμε ή χωρίζουμε τιποτα...

Για να είμαι ειλικρινής την παράγραφο αυτήν δεν την κατάλαβα καλά . Πάντως από το λίγο που κατάλαβα , δεν έχω κανένα λόγο να κινηθώ νευρικά , και πολύ περισσότερο δεν αισθάνομαι στριμωγμένος . Αντιθέτως διανύω μια περίοδο ηρεμίας και νοιώθω πολύ άνετα . Και κάτι ακόμα , τον ιδιοκτήτη του κτήματος που συνορεύει με το εξοχικό μου τον γνωρίζω και μάλιστα είναι και φίλος μου , οπότε αποκλείεται να είσαι εσύ .