ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

αμοθεν31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
αμοθενΜέλος
16/01/2011, 14:52:41
Από το Ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό έχουμε τον ορισμό της [αγάπης] ως εξής.
Αγαπη.=βαθια ψυχική συμπάθεια-στοργή-ΑΝΤΙΘΕΤΑ=μισος –έχθρα-αποστροφή.
Ακόμη [αγαπη=ψυχικος δεσμός –φιλία-ζωηρό ενδιαφέρον-κλίση-αφοσίωση σε κάποιον η σε κάτι-ο έρωτας-το αντικείμενο του έρωτα η της βαθιάς συμπάθειας.
Και η ερώτηση είναι.Μηπως εμείς τα αγόρια όταν λέμε σε κάποια «ζουμερή» κοπελια,σ’αγαπω ,στην πραγματικότητα λέμε «γρήγορα στο κρεβάτι για τα περαιτερω»;;;και εκεί τελειώνει και όποια αγάπη αισθανόμαστε;;;
Καλή και δημιουργική εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

16/01/2011, 19:20:53
Αγαπητέ αμοθεν,για το θέμα που ανοίγεις εδώ
απλά να σου πω ότι ήδη στο φόρουμ έχουν
ανοιχθεί υπέρ-αρκετά θα έλεγα παρόμοια!!!
Δεν έχεις παρά να βάλεις την επίμαχη λέξη στην
μηχανή αναζήτησης του εσοτέρικα και θα το
διαπιστώσεις!

Εκεί όλο και κάπου θα βρείς τις ανάλογες απαντήσεις που
...ψάχνεις

Φιλικά να εκλάβεις την παρέμβασή μου αυτή,έτσι;

Καλησπέρα!

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

17/01/2011, 00:50:41
Aμοθεν πιστεύω πως το θέμα που έχεις ανοίξει θα ταίριαζε καλύτερα σε άλλη ενότητα και όχι στο - ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ- και βέβαια όπως πολύ σωστά αναφέρει η kapodistria υπάρχουν αρκετά παρόμοια θέματα όπου μπορείς να διαβάσεις αλλά και να συμμετάσχεις στο διάλογο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ; Πώς λειτουργεί τι την προκαλεί και απο τι προκαλειται
ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ-ΜΙΣΟΥΣ (Μισος=Αγαπη?)
ΑΓΑΠΗ - ΦΙΛΙΑ - ΕΡΩΤΑΣ! Τί σημαίνουν πραγματικά?
Περί Αγάπης...

αμοθενΜέλος
17/01/2011, 19:36:44
Φιλε elo
Δεν εχω κανενα προβλημα αν αποφασισεις να βαλεις το θεμα στην «καταψυξη» η οπου αλλου τα βαζετε τετοια θεματα.

18/01/2011, 01:53:56
αμοθεν δεν είναι ο σκοπός μας να βάζουμε θέματα στην «κατάψυξη», αλλά το να προσπαθούμε γενικά (όσο γίνεται) κάθε θέμα που ανοίγει να μην έχει "κλώνους", έτσι ώστε το κάθε ενεργό μέλος και μη που θέλει να βρει κάποιες πληροφορίες για κάτι που τον ενδιαφέρει να μην αναγκάζεται να ψάχνει μέσα από δεκάδες παρόμοια θέματα (κάτι που είναι αρκετά κουραστικό), αλλά να βρίσκει αυτό που τον ενδιαφέρει μέσα από ένα συγκεκριμένο τόπικ…

αμοθενΜέλος
18/01/2011, 09:25:30
κατανοητο,σε παρακαλω να μετακινησεις το θεμα εκει που πρεπει.
καλη και δημιουργικη εποχη του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

18/01/2011, 13:13:18
quote:

Από το Ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό έχουμε τον ορισμό της [αγάπης] ως εξής.
Αγαπη.=βαθια ψυχική συμπάθεια-στοργή-ΑΝΤΙΘΕΤΑ=μισος –έχθρα-αποστροφή.
Ακόμη [αγαπη=ψυχικος δεσμός –φιλία-ζωηρό ενδιαφέρον-κλίση-αφοσίωση σε κάποιον η σε κάτι-ο έρωτας-το αντικείμενο του έρωτα η της βαθιάς συμπάθειας.
Και η ερώτηση είναι.Μηπως εμείς τα αγόρια όταν λέμε σε κάποια «ζουμερή» κοπελια,σ’αγαπω ,στην πραγματικότητα λέμε «γρήγορα στο κρεβάτι για τα περαιτερω»;;;και εκεί τελειώνει και όποια αγάπη αισθανόμαστε;;;
Καλή και δημιουργική εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Όλα αυτά που κατέθεσες και τα οποία υποτίθεται ότι δίνουν τον ορισμό της αγάπης , αποτελούν προϊόντα έλλειψης θεμελιωδών στοιχείων -καταστατικής φύσεως- του ανθρωπίνου υποκειμένου και αποτελούν εν'τέλλει μια κουρτίνα και τίποτα περισσότερο...

Επειδή τώρα έχω δουλειά και δεν μπορώ να γράψω αναλυτικά , εφόσον και σύ το θέλεις το βραδάκι μπορούμε να το δούμε το θέμα προσεκτικότερα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
20/01/2011, 03:00:57
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα Η ΨΥΧΗ από την ενότητα ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ όπου το είχε ανοίξει αρχικά ο θεματοθέτης.

Και παρακαλώ:
Στο θέμα να συμμετάσχουν μόνο άνδρες!
("ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;;")

22/02/2011, 12:46:04
quote:
αμοθεν

Μηπως εμείς τα αγόρια όταν λέμε σε κάποια «ζουμερή» κοπελια,σ’αγαπω ,στην πραγματικότητα λέμε «γρήγορα στο κρεβάτι για τα περαιτερω»;;;και εκεί τελειώνει και όποια αγάπη αισθανόμαστε;;;

Να χαρώ εγώ ερωτήσεις ...

quote:
amalia

Και παρακαλώ:
Στο θέμα να συμμετάσχουν μόνο άνδρες!

Αγόρια amalia, αγόρια, αγορίνες ... αχ αχ αχ! τρελά αγόρια!

23/02/2011, 23:19:30
quote:
Το καλυτερο το διαβασα απο μια γυναικολογο!
-Οπως ο αντρας εχει θηλες επειδη της χρειαζεται η γυναικα ετσι και η γυναικα εχει τον οργασμο επειδη τον χρειαζεται ο αντρας!
Ακους αμα(ου)λια;

πού το διάβασες αυτό? δώσε λινκ

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

NotirkΜέλος
06/04/2011, 19:16:58
-ΑΓΑΠΗ,μια ασυληπτη για τον ανθρωπινο νου δονηση,που ενοιωσε το ανεκδηλωτο και εκδηλωσε τον εαυτο του,τον κοσμο.

AlasterΝέο Μέλος
18/05/2011, 03:07:59
Προσωπικά, το "αγαπώ" το λέω δύσκολα. Ακόμα δυσκολότερα το σκέφτομαι ή το παραδέχομαι.

Είναι για μένα μία κατάσταση πολύπλοκη που ανακατεύει πολλά κομμάτια και λειτουργίες μου: μνήμη, ανάγκη, φιλοδοξία, αυτοθυσία, εγωισμό, ενεργητικότητα... Τη χρησιμοποιώ μόνο για ανθρώπους και θυμάμαι πάντα πως δεν μπορώ -ίσως και λόγω αρχών να μην θέλω- να την αναλύσω, να την εξηγήσω. Είναι ένα μικρό "θαύμα" για εμένα, κάτι που δεν μπορώ να αγγίξω περισσότερο. Είναι το μόνο, ίσως, πράγμα στον μικρό μου κόσμο που μου ακυρώνει τα όρια και με κάνει να λειτουργώ εντελώς διαφορετικά - και μάλιστα εν γνώση μου το αποδέχομαι.

Προσωπικά δεν αποδέχομαι τον ορισμό του λεξικού, με κάθε σεβασμό στη δουλειά που έχει κάνει. Επίσης, είμαι σίγουρος πως ως ένα βαθμό σίγουρα εννοούμε και την ώρα που θα περάσουμε στο κρεβάτι, αλλά δεν πιστεύω πως τελειώνει εκεί...

LIGHTWORKERΜέλος
18/05/2011, 08:37:36
Το να βλεπει καποιος μια ζουμερη κοπελα και να θελει να παει μαζι της κι αυτο ειναι ολο,ειναι απλα σεξουαλικο ενστικτο!!Οταν ερωτευεσαι καποιον νιωθεις ταυτοχρονα γι αυτον "μονιμη" σεξουαλικη ελξη σωματικη και πνευματικη!!Δηλαδη σ αρεσει ο τροπος που σκεφτεται,που εκφραζεται που μιλαει,που περπαταει που γελαει,η μυρωδια του το βλεμμα του η προσωπικοτητα του,η ψυχη του!!Ειναι καθρεφτης για την ψυχη σου,σου ταιριαζει που λεμε!!Τον σκεφτεσαι συνεχεια σεξουαλικα,τρυφερα,ρομαντικα!Ολα σε ενα!!σαμπουαν και μαλακτικο μαζι!! Ειναι μαγεια σε ολους τους τομεις!!
Και φυσικα δε σου περιεγραψα ουτε το 1%!πως θα μπορουσα αλλωστε ειναι κατι το οποιο δεν λεγεται απλα το νιωθεις!Και πιστεψε με οταν το νιωσεις θα το καταλαβεις!!
Το να επιζηταει ενας ανθρωπος να ικανοποιησει μονο τα σεξουαλικα του ενστικτα(που στην ουσια ανικανοποιητα μενουν μ αυτον τον τροπο) σημαινει οτι δεν εχει νιωσει κατι πιο δυνατο!!γιατι πιστεψε με αν το χε νιωσει θα προτημουσε το δευτερο!!!Το να ερωτευτεις δεν ειναι κατι που σου συμβαινει καθε μερα!!Οποτε ειναι λογικο οταν δεν εχεις νιωσει κατι πιο δυνατο να προτημας το λιγοτερο δυνατο!Αυτο ξερεις αυτο εμπιστευεσαι!!
Και οχι δεν πιστευω οτι οι αντρες δεν ερωτευονται(ειμαι γυναικα παρεπιπτοντως)!!Για μενα δεν υπαρχει διαχωρισμος!

LIGHTWORKERΜέλος
18/05/2011, 08:47:25
quote:

-ΑΓΑΠΗ,μια ασυληπτη για τον ανθρωπινο νου δονηση,που ενοιωσε το ανεκδηλωτο και εκδηλωσε τον εαυτο του,τον κοσμο.

Σε μια σου προταση τα ειπες ολα!Εγω καλυφθηκα πληρως παντως!!!

Black_SwanΜέλος
18/05/2011, 21:37:59
Αγάπη = ψυχική ασθένεια

19/05/2011, 19:08:17
quote:
Αγάπη = ψυχική ασθένεια

Όταν η αγάπη χρησιμοποιείται ως το επικάλυμμα του εγωισμού και της κτητικότητας με σκοπό την ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων - σκοπών, τότε θα μπορούσε όντως να παραπέμπει σε ψυχική ασθένεια.
Παρόλα αυτά, μπορεί και να είναι απαλλαγμένη από αυτά τα στοιχεία, σωστά;

In anticipation of my resurrection...

Black_SwanΜέλος
19/05/2011, 19:24:02
quote:

Όταν η αγάπη χρησιμοποιείται ως το επικάλυμμα του εγωισμού και της κτητικότητας με σκοπό την ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων - σκοπών, τότε θα μπορούσε όντως να παραπέμπει σε ψυχική ασθένεια.
Παρόλα αυτά, μπορεί και να είναι απαλλαγμένη από αυτά τα στοιχεία, σωστά;

δεν αναφερόμουν ακριβώς σε αυτή τη μορφή.. αλλά στο γεγονός ότι όταν αγαπάς πραγματικά υποφέρεις, το μυαλό σου δεν είναι ποια ελεύθερο και συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Το μυαλό σου είναι σκλαβωμένο με τα "δεσμά" της αγάπης και ίσως κάνεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση θεωρούσες τρελά.

Η αγάπη φυσικά είναι και ένα εγωιστικό συναίσθημα.. αγαπάμε κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας κάνει εμάς προσωπικά να αισθανόμαστε καλύτερα.. κάτι που αγαπάμε κάνει τη ζωή μας διαφορετική και της δίνει νόημα... τελική κατάληξη πάντα το εγώ μας και το ότι εμείς είμαστε καλά όταν αγαπάμε αλλά και μας αγαπούν.

Φυσικά δεν θα αρνηθώ ότι η ειλικρινής και αληθινή αγάπη είναι από τα ομορφότερα συναισθήματα στον κόσμο ακόμα και αν είναι απλά ένα εγωιστικό συναίσθημα...

19/05/2011, 20:19:26
quote:
Black_Swan
δεν αναφερόμουν ακριβώς σε αυτή τη μορφή.. αλλά στο γεγονός ότι όταν αγαπάς πραγματικά υποφέρεις, το μυαλό σου δεν είναι ποια ελεύθερο και συμπεριφέρεσαι διαφορετικά. Το μυαλό σου είναι σκλαβωμένο με τα "δεσμά" της αγάπης και ίσως κάνεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση θεωρούσες τρελά.

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι αγάπη, αλλά έρωτας.
Η αγάπη έπεται του έρωτα, όχι όμως άλλες τις φορές.

Ο έρωτας θα μπορούσε να θεωρηθεί και ψυχική διαταραχή, όπως περιγράφεται στην “Αντιγόνη”
Ο έρωτας είναι Πάθος, η αγάπη όχι.

Η άποψη “μισώ να σε βλέπω να δακρύζεις και να μην φταίω εγώ”, είναι η διαστροφή της αγάπης

21/05/2011, 00:38:59
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα τον Γιάννη τον ψεύτη, απλά να πω ότι αγάπη και εγωισμός δεν πάνε μαζί σε καμία έκφανση. Τους γονείς μας τους αγαπάμε,όπως και τον γάτο μας, ακόμα και αν δεν έχουμε κανένα κέρδος από αυτό.
Ο έρωτας είναι εγωιστικό και εν μέρει κοινωνικό και φυσικό ερέθισμα. Έτσι, το ποιος πισινός είναι ωραίος, εξαρτάται από το προσωπικό μας γούστο, τα κοινωνικά στάνταρ και ταμπού (πιο αφράτος τη δεκαετία του 60, πιο πεταχτός σήμερα), καθώς και από το πόσο απελπισμένοι είμαστε (σε ένα μήνα χωρίς σεξ η γεματούλα είναι μοντέλα )
21/05/2011, 00:47:00
Και σε ενα χρόνο χωρίς σεξ η γιαγιά μου είναι
η Jessica Alba.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.