ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Πελασγός60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
kynikosΜέλος
14/02/2004, 19:06:13
Γειά σε όλους

Σαν Έλληνας του εξωτερικού, και μάλιστα απο Βενιζελική φατρία, γαλουχήθηκα με την ιδέα οτι για όλα τα κάλα του κόσμου, μόνοι υπαίτιοι ήταν οι Έλληνες!
Οσοι έχετε δει την ταινία "My Big Fat Greek Wedding", θα θυμάστε τον κύριο Πορτοκάλη -- ε, δεν απέχει και πολύ απο την εμπειρία μου!

Δυστυχώς οι γονείς μου - πέραν της μόνιμης επισήμανσης της φυλετικής μας ανωτερότητας - δεν θεώρησαν απαραίτητο να κάνουν οτιδήποτε άλλο, και έτσι ούτε Ελληνικό σχολείο πήγα, ούτε Αρχαία έμαθα.
Τα λίγα Ελληνικά που γράφω, τα έμαθα με το βιβλίο και με το λεξικό, γιατί μου άρεσαν - γι αυτό θα σας παρακαλέσω να ανεχθείτε τις σποραδικές μου ανορθογραφικούρες.

Την Μυθολογία την αγαπούσα από πάντα, σε βαθμό που δέν την διάβαζα, την.... έπινα. Όταν άρχισε να με ενδιαφέρει ο Εσωτερισμός, είπα να μάθω λίγα Σανσκριτικά, όχι σπουδαία πράγματα, ισα-ισα να διαβάζω μερικά Βεδικά κείμενα με το λεξικό, την μετάφραση, και με πολύ δυσκολία.

Εν τούτις, μεσα σε αυτην την διαδικάσια, κάτι μου έγηνε εμφανέστατο. Δεν μιλάω εδώ για εικασία, μιλάω για κεραυνό εν αιθρία! Είδα οτι υπήρχαν φοβερές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο γλώσσες, κάτι που ούτε το περίμενα, ούτε καν το φαντάστηκα ποτέ. Μπορώ ειλικρινά να πώ οτι είδα τουλάχιστον μιά αμυδρή ακτίνα απο το φώς που ενέπνευσε τους W.Jones, T.Young, και άλλους πρωτοπόρους γλωσσολόγους. Φυσικα, αυτό με έβαλε σε σκέψεις.

Υπήρχε καί άλλο ένα ζήτημα - μέχρι τότε ο τρόπος που οι ξένοι καθηγητές προφέραν τα Αρχαία, μας ήταν μόνο γιά γέλια. Θύμαμαι είχαμε και ένα συνθημα, το: "χόι πολλόι - κομπολόι", πού σήμαινε "ανίδεος" η "άσχετος" ξένος καθηγητής... Μέσα από τους ήχους των Σανσκριτικών, είδα, όμως, ότι υπήρχε μιά πολλή καλή βάση για την Ελληνική προφορά των ξένων. Αυτά δεν μού τα είπε κανεις, απλά ήταν οι προσωπικές μου παρατηρήσεις και εντυπώσεις.

Τόσο με εντυπωσίασε, που ασχολήθηκα λίγο (ερασιτεχνικά), με την γλώσσολογία. Όταν άρχισα να μαθαίνω για την λειτουργία των ηχητικών μετασχηματισμών, οι ομοιότητες μεταξυ Ελληνικών και Σανσκριτικών ήταν πιά αναμφισβήττες για εμένα. Ελπιζώ με τον καιρό να μπορέσουμε να συντάξουμε μερικές απο αυτές σε ένα FAQ για το παρόν θέμα, που να είναι ευπρόσιτο σε όλους.

Απο εκεί και πέρα, όσα πιο πολλά στοιχεία μάζευα, τόσο πιό φανερό μου φαινόταν οτι κάπου, κάπως υπήρχε μια κοινή ρίζα. Λογοτεχνικά υπήρχαν οι Αρχαίοι ύμνοι, που ήταν σχεδόν ολόιδιοι, ειτε Βεδικοί, ειτε Ελληνικοί. Υπήρχαν οι Μυθολογίες, που εμφάνιζαν μεγάλες ομοιότητες, ιδίως στην παρουσίαση διαμάχων Θεων-Τιτάνων. Μεσα στον πολυθεϊσμό, που συχνα έπαιρνε και την μορφη μονοθεισμού, εμφανιζόταν σχεδόν πάντα η ιδέα της Τρισυπόστατης θεότητας. Αυτά τα φαινόμενα εξαπλώνωνται σε όλην την περιοχή ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία πριν απο 3000 χρόνια περίπου. Και βεβαία υπήρχε και ο μύθος του κατακλυσμού:- Δευκαλίων, Νώε, Ουτναπιστίμ, Μανού.

Καμμια φορά μου αρέσει να κάνω λίγο τον ντετέκτιβ, και η προκληση ήταν μεγάλη.
Απο τότε, η έρευνα του θέματος μου έχει παραμείνει χόμπυ, άλλωτε ασχολούμαι περρισότερο, άλλωτε λιγώτερο.
Τό ένα πράγμα πού με είχε παραξενέψει και τότε, ηταν η άρνηση πολλών Ελλήνων που ήξερα να συζητήσουν καν το θέμα. Ήταν σαν να θέλαν να πίστευαν τόσο πολύ οτι ΟΛΑ ήταν Ελληνικά, πού έννοιωθαν την ίδια την ύπαρξή τους να απειλείται άν πρότεινε κανεις εστω και το παραμικρό που να διαφωνούσε με την "ορθοδοξία" τους.

Μερικές απο τις τυφλές αντιδράσεις που βλέπω εδώ μέσα, τις έβλεπα για χρόνια στους Έλληνες του εξωτερικου της Αμερικής και της Αγγλιας. Οχι οτι τους ενδιέφερε ιδιαίτερα η Ελληνική παράδοση -- εκτός αν ήταν για γλέντια και μπουζούκια -- απλά έβλεπαν οποιαδήποτε επιστημονική θεωρία να τους θίγει το "σόι". Αλλα, νά, αφου οι ξένοι καθηγητές ηταν τόσο ηληθιοι που δεν μπορούσαν ούτε καν να προφέρουν σωστά τα Ελληνικά, δεν βαριέσε, κάποτε θα καταλάβαιναν.... Ώπα!

Να κάνω λοιπόν μια ξεκάθαρη δήλωση: Αν κάτι απροσδόκητο ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Ελληινικό, ιδίως αν κοντράρει το κατεστημένο, αυτο με χαροποιεί!

Σαν Έλληνας, πιστεύω, καλώς ή κακώς, οτι έχω μια πλησιέστερη συγγένεια με τα Ελληνικά πράγματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι κάθομαι ευχαρίστως να ακούω τον κάθε κομπλεξάκια εθνικοφρωνομπουμπούνα που δεν έχει την παραμικρή ιδέα τί σημαίνει ελεύθερος στοχασμος! Αν μεσα απο την έρευνά μας, μαθουμε δυό πράγματα πάρα πάνω, αν ανακαλύψουμε και που ήταν η κοιτήδα της κοινής πρωτο-γλώσσας, τότε θαυμάσια. Δεν με νοιάζει καθόλου αν είναι στο Σουδάν, στην Σουηδία, στο Σουρινάμ, η στην Σούδα. Με γειά της.

Αν πάλι δεν ανακαλύψουμε τίποτα, η ανακαλυψουμε ακόμα οτι δεν υπήρχε κάθόλου κοινη γλώσσα, ηταν όλα συμπτώσεις, πάλι δεν πειράζει, μαθάμε κάτι για τον τρόπο που σκεπτώμαστε.

Αν όμως, να προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι για τον εαυτό μας, βασιζόμενοι μόνο στην καταγωγή μας, αυτό υποδηλεί μεγάλη ανασφάλεια.

Όποιος και να είσαι, δεν αλάζει τίποτα μέσα σου, αναεξάρτητα απο το αν κατάγεσαι απο Έλληνες, Αλβανούς, Βούλγαρους, Ινδους ή χιμπατζήδες.

Αυτά για τώρα, και ελπίζω από εδώ και μπρός να συζητάμε πάνω στις βασεις που μας έθεσε ο αρχικός συγγραφέας, ο καλος μας Πελασγός.

Φιλικά

Κ.

kynikosΜέλος
14/02/2004, 20:30:51
Πελασγέ και άλλοι φίλοι,

Πριν πώ μερικα πράγματα ακόμα, σχετικά με την τοποθέτησή μου γύρω από τα "πρωτο-ευρωπαϊκα" και τα Σανσκριτικά, ήθελα να ρωτήσω τον Junk95 κάτι σχετικά με την προφορά των Αρχαίων.

Αναρωτιέμαι όμως αν θα ήταν καλύτερα να περιορίσουμε τις ερωτήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με την γλωσσολογία των Ελληνικών στο αρχικό θέμα της Simori. Εκεί έχω καί τις άλλες ιδεες που έγραψα σχετικα με την Αρχαία προφορά, και νομίζω οτι ταιριάζουν καλύτερα.

Βασικά δεν με νοιάζει, αρκει να έχουμε κάποια θέση, δέν νομίζω να χρειάζεται ένα ακόμη τοπικ, αλλα ΑΝ θέλει κανείς να το ανοίξει, ΟΚ.
Εγώ σίγουρα δεν προφταίνω.

Junk95

quote:
Παρεμπιπτόντως η αρχαία προφορά του γ (εφ' όσον
δεν ακολουθούσε δασύ φωνήεν) ήταν σχεδόν σίγουρα "γκ".
Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τα μακρά/βραχέα.
Τουλάχιστον για τη διάρκεια είμαστε σίγουροι. Το χρώμα
δε θα το μάθουμε ποτε.
Μπορεις να προσθέσεις μερικές ακόμα απο τις ιδέες σου για την προφορά του "Γ";
(Μάλλον στο τοπικ της simori)

Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτο το γράμμα, γιατι, συνομιλώντας με Εβραιους φίλους, μου λένε οτι η (σημερινή) μεταγλώτηση του στα Αγγλικά τους παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα πού βλέπουν οι Έλληνες.

Με άλλα λογια δεν ειναι ποτέ σίγουροι αν πρέπει να το γράψουν "G" (όπως θα περίμενες) ή "Y", όπως ακούγεται.

Δεν ξέρω αν αυτό το στοιχείο έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλα μου φάνηκε ενδιαφέρον.

ΜΦΧ.

Κ.

ΥΓ. Ά, ναι, καί πότε νομίζεις οτι το "γκου" έγινε "γου";
Έχω ακούσει να λένε οτι αυτό συνέβει κατα την Ελληνιστική περίοδο, άλλα δεν είμαι σίγουρος ΓΙΑΤΙ.

Edited by - kynikos on 15/02/2004 12:11:12

kynikosΜέλος
14/02/2004, 20:53:27
Πελασγέ και Junk95,

Τώρα που αρχίζουν και ξακαθαρίζουν οι τοποθετήσεις, ελπίζω να προχωρίσουμε λίγο πιο γρήγορα!

Θα ήθελα να σας κάνω μια πρόταση στο θέμα της "ιερής" μαθηματικής δομής των Ελληνικών:

Προσωπικά θεωρώ οτι όλη αυτη η υπόθεση μπορεί να έχει κάποια βάση, δλδ. να μήν είναι ΟΛΟ "φληναφήματα", όπως λέει ο Junk95, εν τούτις θεωρώ οτι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ θέμα να συζητηθεί επιστημονικά (ίσως το πιο δύσκολο απο όλα) για πολλούς λόγους:-
1) Προυποθέτει μια κοινη αποδοχή νουμερολογίας, που μόνη της θα ήθελε ξεχωριστό τόπικ.
2) Αγγίζει την εσωτερική ψυχολογία και απαιτει βαθμό οριμότητας, πολλες φορες μεγαλύτερο απο οτι έχουμε πετύχει εδώ μέχρι στιγμής
3) Ειναι πολύ εύκολο για τον οποιονδήποτε να παρασυρθει απο τους συνειρμούς το νού του, και να παρεκτραπει σε φαιδρά και άσχετα συμπεράσματα.
4) Οι Ελληνες γενικά αρέσκονται σε αυτό το άθλημα σε βαθμό ανθυγειινό.

Δέν θέλω να αποκλείσω την σοβαρή συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα, αλλα προς το παρον νομίζω οτι είναι καλύτερα να την αποφύγουμε σε αυτό το τοπικ. (Αρκετά προβλήματα έχουμε ήδη )
Προς το παρον, ξέρω για σίγουρα οτι υπάρχει ήδη topic που το πραγματεύεται, δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλα το έχω δει στο esoterica.gr.

Αν συμφωνείτε, μπορουμε να συζητάμε τα αριθμοσοφικά εκεί, και αυτό το θέμα να παραμείνει για τους Ινδοευρωπαίους και την Γλωσσολογία.

To θέμα θα μπορούσε ίσως να συζητηθεί αρχικά και off-list.

Επίσης, δεν έχω διαβάσει ακόμα το βιβλίο του Θ.Μανιά, θα με παρει κανα δεκαπενθήμερο να το παραγγείλλω, και αλλό τόσο, τουλάχιστον, να το διαβάσω.

Αυτα για τώρα

Κ.

Edited by - kynikos on 14/02/2004 21:09:50

kynikosΜέλος
14/02/2004, 21:06:05
Πελασγέ
quote:
ας ονομάσουμε τους μεν απομυθοποιητές, και τους δε aντισυνωμοτικούς
Μου αρέσει!!!

Εγώ τι ζώδιο λές να είμαι "Απομυθοποιητής" ή "Αντισυνωμοτικός".

==

Όποτε έχεις λίγο χρόνο ελεύθερο, θα χαρώ πολύ να ακούσω τι ξέρεις για την γλώσσα / γραφή των Πελασγων.
Εγώ δεν ξέρω τίποτα

==============

Junk95

Επειδή δεν ζω τελευταία στην Έλλαδα, δεν ξέρω πολλά για το Δισπηλιό, μόνο ο'τι βρήσκω στο Web.

Είναι όντως αλήθεια οτι ο αρχαιολόγος που έκανε τις ανασκαφεές άφησε να καταστραφεί η πινακίδα απο αμέλεια;

Περίεργο μου φαίνεται... και δεν τον κρέμμασαν;

Ούτε αποτύπομα δεν πήρε δηλαδή;

Κ.

14/02/2004, 22:14:21
Junk95

Κατ’αρχάς θα’θελα να σημειώσουμε ότι ενώ κόπτεσαι για τους κουρασμένους γλωσσολόγους που συνεχίζουνε να αναζητούν την «συμβατική» γλώσσα-φάντασμα της ινδοευρωπαϊκής (αμπελο) θεωρίας, ταυτόχρονα ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Ούτε καν ένα….λαξευμένο πετραδάκι!!

Αυτά, ώστε να αντιλαμβανόμαστε για ποίους «επιστήμονες» γίνεται αναφορά και ποιανού επιγραφές «σβήσανε»…..

Οι έρευνες του 20ου αιώνα φίλτατε junk95, προσέγγισαν την συγκριτική γλωσσολογία με πειραματικό, ερευνητικό και αποδεικτικό τρόπο, και δημιούργησαν ΝΕΟΥΣ ΟΔΟΥΣ διαφυγής από την συλλογική μυωπία των «ινδοευρωπαϊστών», που είχε κατασκευαστεί βάση των εσφαλμένων κληρονομικών απόψεων, οι οποίες βεβαίως είχαν περιχαρακωθεί σε περιφράγματα αυτοπροστασίας και αντιμετώπιζαν με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ τους «αιρετικούς» ή τους μη πιστεύοντες και τολμώντες να ερευνήσουν.

Βλέπεις δεν πείθονται όλοι έτσι αβίαστα να λιμνάσουν στα παραδεδεγμένα……

Ίσως λοιπόν θα πρέπει να φρεσκάρεις κομματάκι τις πηγές σου.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός ερευνητής J.Greenbery είναι από αυτούς που ανακάλυψαν στοιχεία ΕΚΤΟΣ της παραδοσιακής έμμονης άσκησης της συγκριτικής γλωσσολογίας μεταξύ αποκλειστικά «ινδοευρωπαϊκών γλωσσών», και απέδειξε ΤΟ ΑΣΥΣΤΑΤΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΛΩΣΣΙΩΝ, κατατάσσοντας κατ’αρχήν τις γλώσσες του κόσμου σε μία-δυο δωδεκάδες γλωσσών και κατέρριψαν π.χ. την κατάταξη των Αμερινδικών γλωσσών σε διακόσιες ανεξάρτητες γλώσσες.

Η διαχρονική εξέταση των ξένων μεταξύ τους γλωσσών αμφισβήτησε και τις θεωρίες ότι οι συγκριτικές ομοιότητες μπορούν να υποστηρίξουν παρελθόν 4.000-6.000 ετών και ότι δεν μπορούν να στηρίξουν τις προϊστορικές γλωσσικές περιόδους και την μητέρα γλώσσα ή πρωτογλώσσα.

Πρώτος ο Δανός γλωσσολόγος H. Pedevsen παρατήρησε ότι η «ίνδοευρωπαϊκή» ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με μια ομάδα γλωσσών αλλά με περισσότερες, όπως των Σημιτικών, των Φιννοουγκρικών, των Σαμογεκκών, των Άλταϊκών, των Έσκιμοαλεουτικών, και την κατέταξε σε ομάδα υψηλότερου επιπέδου, την οποία ονόμασε Νοστρατική.

Η προσέγγιση του Pedevsen επεξεργάσθηκε ακόμα περισσότερο από Ρώσους ερευνητές (μεταξύ 1960-1990) οι οποίοι και επέκτειναν τις αναζητήσεις τους σε συσχετίσεις με τις Αφροασιατικές, Καρτβελιανές και Δραβιδικές γλώσσες. Πρόσφατα δε έχουνε αναδειχθεί γλωσσικές ομοιότητες στις γλώσσες της Αμερικανικής Ηπείρου, την Βασκική, στις γλώσσες Khoisan της Αφρικής, στις Γενισεϊκές γλώσσες, που συσχετίστηκαν με τις Σινοθιβεταϊκές.

Οι συγκρίσεις αυτές, αν και επεξετάσθηκαν σε γλώσσες του Παλαιού λεγόμενου Κόσμου, ακόμη και ΣΕ ΝΕΚΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΔΕΝ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Όσον αφορά δε τους Βέδες, ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ έκδοση των Βεδών έχει γίνει στην Ινδία, και αυτή από τον 19ο αιώνα, την οποία και συνέταξε ο μεγάλος ινδολόγος Γερμανός Μάξ Μύλλερ. Ο οποίος και καταλήγει:

«Συγκρίνοντας καλά την σανσκριτική με την αρχαία ελληνική, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική όχι μόνον είναι πιο αρχαία, αλλά και ότι, επί πλέον, όλοι οι συντακτικοί και γραμματικοί τύποι της είναι ανώτεροι και μεγαλυτέρας αξίας. Η δε σύνταξις καθ’ύπόταξιν είναι καθαρά ελληνική».

Και επειδή αναφέρεις το τρομερό "Κάτι λίγο πιο φρέσκο και χωρίς συμπλέγματα πολιτισμικής ανωτερότητας", μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείς ΠΟΙΟΣ πάσχει απο κόλλημα και απολιθωμένες αντιλήψεις? Λέω, μήπως.......

Λές λοιπόν και αυτός ο κατ'εξοχήν ινδολόγος να έχει...."σύμπλεγμα πολιτισμικής ανωτερότητας"????

Για ψάξου, για ψάξου

15/02/2004, 02:11:03
Αγαπητέ φίλε Κυνικέ,

Κατ’ αρχάς σε ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια, και την αναγνώριση της προσπάθειάς μου να αντιμετωπίσω αμερόληπτα το τεράστιο αυτό θέμα.

Εκπλήσσομαι για το ότι δεν έχεις πάει σε Ελληνικό σχολείο διότι η διατύπωση των νοημάτων σου και η ορθογραφία σου είναι πολύ καλλύτερη από πάρα πολλούς συμπατριώτες μας Ελλαδίτες.

Και εγώ ένοιωσα από νωρίς αυτό που περιγράφεις ως κεραυνό εν αιθρία, όταν ήρθα σε επαφή με τη βασική δομή των Σανσκριτικών ! Πρέπει όμως να σου πω ότι η εντύπωση που μου απομένει από μια όχι σε βάθος βέβαια σύγκριση, και έχοντας διδαχθεί τα Αρχαία Ελληνικά, είναι ότι τα Ελληνικά επέδρασαν πάνω στα Σανσκριτικά και όχι αντίστροφα, και αυτήν θα κρατήσω, μέχρι να πέσουν στην αντίληψή μου αξιόπιστα στοιχεία τα οποία θα την ανατρέψουν.

Χαίρομαι που δεν αντιμετωπίζεις το θέμα της μαθηματικής δομής των Αρχαίων Ελληνικών με επιπολαιότητα. ( δεν πρόκειται για φληναφήματα βέβαια, ούτε όμως για αριθμοσοφία ) Το βιβλίο του Δρος Θεοφάνη Μανιά ασχολείται με την μελέτη της τριγωνομέτρησης ολοκλήρου του Ελληνικού χώρου και αποδεικνύει τον καθορισμό των ιερών χώρων βάσει Νόμου, όπως επιβεβαιώνει σχετικά και ο Αριστοτέλης. Η έρευνα αυτή βασίζεται αποκλειστικά σε μαθηματικές μετρήσεις, αεροφωτογραφίες, και αρχαία κείμενα. Πραγματεύεται επίσης την σημασία των αριθμών στην τεχνική των αρχαίων Ελλήνων, και ειδικά ορισμένα στοιχεία αποκρυπτογράφησης των μνημείων. Επίσης περιέχει πορίσματα της ερευνάς του πάνω στην μαθηματική συγκρότηση της αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, ανακαλύπτοντας κωδικούς αριθμούς σε ονόματα θεών, αξιωμάτων και άλλων επιστημονικών όρων. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Ελληνική Γλώσσα είναι αρχαιότερη της μεθόδου του τριγωνισμού, -διότι δεν είναι δυνατόν να ανεγείρουν ιερά θεών, χωρίς να γνωρίζουν τα ονόματα των θεών- προκύπτει ακόμη από την έρευνά του ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία της Ελληνικής Γλώσσας αλλά και εκφράζουν μεγέθη σε Ελληνικά στάδια, εκτίσθηκαν σε πολύ μεταγενέστερη εποχή, και οπωσδήποτε μετά την γέννηση των θεών του δωδεκαθέου, για να επιβεβαιώσει την αναφορά του Πλάτωνος στον ‘Τίμαιο’ και ‘Κριτία’ ο οποίος αναφέρει σαφώς ότι κατά παραδοχή των Αιγυπτίων ιερέων που μετέφερε ο Σόλων, ο Αιγυπτιακός πολιτισμός είναι κατά χίλια έτη νεώτερος του Ελληνικού, και εννέα χιλιάδες έτη παλαιότερος από την εποχή τους, τον οποίον θεωρεί ότι κατεστράφη στην συνέχεια από σεισμούς.
Πρέπει βέβαια να σου πω πριν παραγγείλεις το βιβλίο, ότι είναι γραμμένο σε καθαρεύουσα και ίσως σε δυσκολέψει λιγάκι, καθώς επίσης ότι ο κύριος όγκος του δεν είναι φιλολογικός και θεωρητικός όπως βλέπουμε στα διάφορα φυλλάδια που εμπορεύονται το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, αλλά γεμάτος από μαθηματικούς τύπους, μετρήσεις και γεωδαιτικούς χάρτες.
Εν μέρει συμφωνώ στο ότι δεν είναι εφικτό να δώσουμε μεγάλη έκταση στο παραπάνω θέμα, αλλά δεν είναι δυνατόν και να το αγνοήσουμε, τη στιγμή που συμπεράσματα όπως τα παραπάνω που προκύπτουν από αυτό, αφορούν άμεσα το υπο συζήτηση θέμα. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, δεν είναι σωστό να εξετάζουμε στοιχεία αποσπασματικά, αλλά αντίθετα να συσχετίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα, με σκοπό να τα διασταυρώσουμε, με προσπάθεια όμως να αποφύγουμε όπως λες και συ, τους συνειρμούς που παρεκτρέπουν σε φαιδρά συμπεράσματα.

Όσο για το αν σε κατατάσσω στους ‘απομυθοποιητές’ ή τους ‘αντισυνωμοτικούς’ πιστεύω από τα μέχρι στιγμής γραφόμενά σου, ότι στη σκέψη σου περιέχονται στοιχεία και από τις δύο τάσεις αλλά προς το παρόν εξωτερικεύονται αυτά των πρώτων, και μάλλον από αντίδραση σε φανατικές εκδηλώσεις πατριωτισμού, παρά λόγω ιδιοσυγκρασίας.

Για την γλώσσα και την γραφή των Πελασγών θα ανοίξω καινούριο topic σε εύθετο χρόνο..

Φιλικά

Πελασγός

(=|=)

Edited by - Πελασγός on 15/02/2004 02:29:56

junk95Μέλος
15/02/2004, 14:24:05
quote:

Junk95

Επειδή δεν ζω τελευταία στην Έλλαδα, δεν ξέρω πολλά για το Δισπηλιό, μόνο ο'τι βρήσκω στο Web.

Είναι όντως αλήθεια οτι ο αρχαιολόγος που έκανε τις ανασκαφεές άφησε να καταστραφεί η πινακίδα απο αμέλεια;

Περίεργο μου φαίνεται... και δεν τον κρέμμασαν;

Ούτε αποτύπομα δεν πήρε δηλαδή;

Κ.

Έτσι ισχυρίζεται ο ίδιος. Για την ακρίβεια, στην εργασία του
για τα ευρήματα στο Δισπηλιό απλά αναφέρει την πινακίδα. Υποτίθεται
ότι θα έγραφε αναλυτική εργασία ειδικά για την πινακίδα.
Αυτή η εργασία αναβλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι η χαραγμένη
μεριά της πινακίδας είχε καταστραφεί από το οξυγονομένο περιβάλλον.
(βέβαια αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται ένα κομμάτι ξύλο να
διατηρήθηκε ανέπαφο 7500 χρόνια στην υγρασία και να
καταστράφηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες έκθεσης στον αέρα,
αλλά ελλείψη ειδικών γνώσεων δέχομαι ότι κάτι τέτοιο
είναι δυνατό). Παραμένει αναβεβλημένη τα τελευταία 5-6
χρόνια. Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες της πινακίδας, στις οποίες
οι ειδικοί βλέπουν μόνο ζημιές από σκουλήκια.

Προσωπικά μου φαίνεται ότι η υπόθεση μπάζει από παντού. Σημειωτέον
ότι ΑΚΟΜΑ και αν όλα όσα ισχυρίζεται ο Χουρμουζιάδης δεν
είναι απάτη, τα σύμβολα που παρουσίασε είναι Γραμμική Α.

Και για τη Γραμμική Α κανείς δεν ξέρει τι γλώσσα
αντιπροσωπεύει (εκτός από το Χουρμουζιάδη που με την
ευκαιρία της πινακίδας αποκρυπτογράφησε και τη Γραμμική Α
μέσα σε λίγες εβδομάδες, χωρίς καν να μπει στον κόπο να
ανακοινώσει ένα τόσο συγκλονιστικό επιστημονικό συμβάν).

Πρέπει να πούμε τα παρακάτω για
τη Γραμμική Α:
-Φαίνεται πως η Γραμμική Β βασίζεται σε αυτήν, γιατί
έχουν πολλά κοινά σύμβολα και τα ευρήματα σε Β είναι νεότερα
από αυτά σε Α.
-Η Γραμμική Β είναι ελληνική γραφή, αλλά δεν κάνει καλά τη
δουλειά της. Οι ελληνικές συλλαβές δεν αποδίδονται με ακρίβεια.
Οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα δανεικό σύστημα γραφής, που
ίσως να έκανε άψογη δουλειά στη μητρική του γλώσσα αλλά για
τα ελληνικά είναι μάλλον μέτριο.
-Όλες οι απόπειρες να αποκρυπτογραφηθεί η Α χρησιμοποιώντας
τα γνωστά κοινά σύμβολά της με τη Β απέτυχαν οικτρά. Αφ' ενός
οι λέξεις που προκύπτουν δε βγάζουν νόημα σε καμία γνωστή γλώσσα
(ούτε στα ελληνικά), αφ' ετέρου υπάρχουν ένα σωρό άγνωστα σύμβολα.

Όλα αυτά μας λένε ότι η Γραμμική Α είναι κατά πάσα πιθανότητα μη ελληνική γραφή οπότε η πινακίδα θα αποδείκνυε την ύπαρξη ΜΗ ελληνικού πολιτισμού το 6250π.Χ. στην Καστοριά.

Η προσωπική μου γνώμη; Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας ανίκανος
με φοβερά κονέ έφτασε σε μια υψηλή θέση όπως αυτή του Εφόρου
Αρχαιοτήτων. Δεν ξέρω τι μας λέει για τους αρχαίους μας προγόνους
η υπόθεση του Δισπηλιού, μας λέει όμως πολλά για τη σύγχρονη
ελληνική πραγματικότητα.

Το ότι οι διάφοροι Δαυλοί και το κοινό τους
αποδέχονται αναντίρρητα κάτι που επιστημονικά μπάζει
από παντού μόνο και μόνο επειδή ταιριάζει με τις διαστρεβλωμένες
αντιλήψεις τους λέει ακόμα περισσότερα. CyLight και Schwabe,
σας εξήγησα με επιχειρήματα γιατί δε στέκουν τα περί πινακιδας.
Δε μου απαντήσατε, αντιθέτως με κατηγορήσατε για μονομέρεια.

Σας εξήγησα με ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ τις γλωσσολογικές
ομοιότητες και δεν τις είδατε. Σας εξήγησα με επιχειρήματα τις
λογικές και μεθοδολογικές σας αδυναμίες και με γράψατε where the
sun don't shine.

Σας υποσχέθηκα ανθρωπολογικά δεδομένα όταν
αγοράσω τα σχετικά βιβλία και απλά με αγνοήσατε.

Σε κάθε σας
φράση επιδεικνύετε μια απίστευτη αμάθεια και ένα φοβερό
διανοητικό μηδενισμό (π.χ. θεωρώντας την ανακάλυψη του σκελετού
ενός αυστραλοπίθηκου σε ελλαδικό χώρο ως απόδειξη της αυτοχθονίας
των Ελλήνων).

Είναι σα να μιλάω σε τοίχο. Με λυπεί που ένας από εσας είναι και
υποψήφιος διδάκτωρ και μάλιστα στο ίδιο αντικείμενο με εμένα.

Τρεις μήνες στο esoterica έχω βαρεθεί να υπερασπίζομαι πράγματα
όπως η επιστημονική μεθοδολογία, η Λογική και ο νόμος της
βαρύτητας. Επιπλέον έχω απογοητευτεί από το ότι ένα σοβαρό
ποσοστό του πληθυσμού πιστεύει ό,τι ελληνόπληκτη κουταμάρα του
σερβίρουν. Φταίει ξεκάθαρα και το εκπαιδευτικό μας σύστημα που
περνάει από τον Παρθενώνα κατ' ευθείαν στην Αγία Σοφία και το '21,
χωρίς να διαφημίζει τη δουλεία, τις προδοσίες, τους εμφυλίους,
το γραικυλισμό, τις φασιστικές απόψεις του Πλάτωνα,
την απέχθεια προς τη σωματική εργασία, τις θεοποιήσεις Ρωμαίων
Αυτοκρατόρων, τις βαρβαρικές επιδρομές. 10.000.000 κόσμος
μαθαίνει μόνο τις θετικές πλευρές τις ιστορίας του και έχω βαρεθεί
να προσπαθώ να τους αλλάξω μυαλά. Τους επισημαίνεις απλές
μαθηματικές ανακρίβειες στο συλλογισμό τους και δεν καταλαβαίνουν
καν τι τους λες. Έχω δει τους τελευταίους μήνες και ένα φίλο μου
να καταστρέφεται διανοητικά, συναισθηματικά και οικονομικά
επειδή πίστεψε αυτές τις νεοεποχίτικες ΜΑΛΑΚΙΕΣ και σίγουρα δεν είναι ο μόνος.

Σε ό,τι με αφορά, οι περισσότεροι
ελληνόπληκτοι είναι -καλοπροαίρετα- θύματα, που έχουν
πλέον περάσει σε άλλο τρόπο σκέψης που btw απέχει παρασάγγας
από τον ελληνικό. Είναι καμένοι και δεν έχουν ελπίδα σωτηρίας και
στο εξής θα τους αγνοώ, εκτός αν συντονίσουν τη συχνότητά τους
με αυτήν του πραγματικού κόσμου.

Και με αυτό κλείνω κι εγώ την ενασχόλησή μου με τους Portokalos.
Θα ακολουθήσει και η δικιά μου προσωπική τοποθέτηση στο θέμα
του Πελασγού.

zezmpergΜέλος
15/02/2004, 18:13:23

Σας χαιρετώ
quote:

Έτσι ισχυρίζεται ο ίδιος. Για την ακρίβεια, στην εργασία του
για τα ευρήματα στο Δισπηλιό απλά αναφέρει την πινακίδα. Υποτίθεται
ότι θα έγραφε αναλυτική εργασία ειδικά για την πινακίδα.
Αυτή η εργασία αναβλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι η χαραγμένη
μεριά της πινακίδας είχε καταστραφεί από το οξυγονομένο περιβάλλον.
(βέβαια αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται ένα κομμάτι ξύλο να
διατηρήθηκε ανέπαφο 7500 χρόνια στην υγρασία και να
καταστράφηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες έκθεσης στον αέρα,
αλλά ελλείψη ειδικών γνώσεων δέχομαι ότι κάτι τέτοιο
είναι δυνατό). Παραμένει αναβεβλημένη τα τελευταία 5-6
χρόνια. Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες της πινακίδας, στις οποίες
οι ειδικοί βλέπουν μόνο ζημιές από σκουλήκια.

Το μόνο που έχω να πω είναι το πόσο σε λυπάμαι....
Δεύτερη φορά που γράφεις το ίδιο ψεύδος, φουκαρά άνθρωπε.....
Δηλαδή: Πως καταστράφηκε η πινακίδα του Δισπηλιού, είπες;
Σα δεν ντρέπεσαι, να λες πως είσαι και έλληνας φουκαρά!!!!
Υπάρχουν στοιχεία το ποιοι πήραν την πινακίδα και που (εξαερώθηκε) καταστράφηκε η πινακίδα του Δισπηλιού.
Υπάρχει αριθμός πρωτοκόλλου, και αριθμός παράδοσης της Ελληνικής και Γερμανικής αρχαιολογικής υπηρεσίας, όταν δώθηκε το έυρημα στους Γερμανούς αρχαιολόγους και που παρέλαβαν την πινακίδα για εξέταση, φουκαρά και μας είπαν οι Γερμανοί τάχα πως εξαερώθηκε... ανιστόρηστε ψεύτη!
Που ζεις, μωρε άνθρωπε, τόσες ενέργειες έχουν γίνει για τούτο το θέμα, της καταστροφής της πινακίδας στα ανάλογα υπουργεία Ελλάδας και Γερμανίας.
Σας χαιρετώ.

15/02/2004, 19:55:33
Junk95,

Λες:

«Σε κάθε σας
φράση επιδεικνύετε μια απίστευτη αμάθεια και ένα φοβερό
διανοητικό μηδενισμό (π.χ. θεωρώντας την ανακάλυψη του σκελετού
ενός αυστραλοπίθηκου σε ελλαδικό χώρο ως απόδειξη της αυτοχθονίας
των Ελλήνων).
Είναι σα να μιλάω σε τοίχο. Με λυπεί που ένας από εσας είναι και
υποψήφιος διδάκτωρ και μάλιστα στο ίδιο αντικείμενο με εμένα.»

Το ότι ανοίγεις τα αυτιά σου ΜΟΝΟΝ σε ότι θέλεις να ακούσεις θα’λεγα ότι είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ του….διευρυμένου σου «ορίζοντα»……..

Ξέρεις, αν και δεν έχει καμία σημασία, η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την αμάθεια που προσπαθείς να προσάψεις στους συνομιλητές σου. Για σκέψου λίγο καλύτερα την περίπτωση σου.

Επίσης, διάβασε λίγο καλύτερα τα όσα σου έγραψε το μέλος zezmperg, και ίσως (!) αντιληφθείς ότι….ίσως και να μην τα ξέρεις ΟΛΑ!

Όσο για τους λαϊκισμούς που καταφεύγεις («..μιλάω σε τοίχο») απλά θα έλεγα πόσο ΑΣΤΟΧΟΣ μπορεί τελικά να εξελιχθεί ένας υποψήφιος διδάκτωρ…….

dimsotΜέλος
15/02/2004, 22:47:08
quote:
Η προσωπική μου γνώμη; Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας ανίκανος
με φοβερά κονέ έφτασε σε μια υψηλή θέση όπως αυτή του Εφόρου
Αρχαιοτήτων. Δεν ξέρω τι μας λέει για τους αρχαίους μας προγόνους
η υπόθεση του Δισπηλιού, μας λέει όμως πολλά για τη σύγχρονη
ελληνική πραγματικότητα.

"Φιλε junk95 εκτος απο ερασιτεχνης γλωσσολογος ξερεις και για τα κονε του εφορου αν και δεν ζεις στην Ελλαδα οπως εσυ ο ιδιος εγραψες

και ακομα εισαι και κριτης του Πλατωνα

quote:
το γραικυλισμό, τις φασιστικές απόψεις του Πλάτωνα

αλλα και οσοι δεν δεχομαστε τις αποψεις σου δηλ. το οτι ειμαστε πακιστανοουζμπεκοι, πιστευουμε σε

quote:
νεοεποχίτικες ΜΑΛΑΚΙΕΣ

μωρε μπραβο επιστημονας

δικαιωμα σου να πιστευεις και να γραφεις οτι θες αλλα βγαλε την μασκα μην μας το παιζεις και Ελληνας.

ΠΑΝ ΔΕ ΑΥ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟΝ ΥΠ' ΑΙΤΙΟΥ ΤΙΝΟΣ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ. (ΠΛΑΤΩΝ)
dimsot

VELISSARIOSΜέλος
30/12/2005, 09:20:36
quote:
«Σκοπός εκείνων που έφτειασαν το νέο κράτος ήταν (..) να ξαναπιάσει ο Ρωμηός τη διοίκηση του κράτους του που είχε πρωτεύουσα την Πόλη και να ξανακαθίσει Έλληνας βασιλιάς στο θρόνο των Παλαιολόγων. Μα οι περιστάσες, η σχετική αδυναμία των αρχηγών και οι μεγάλοι της γής έτσι το θέλησαν και αντί να γίνει, σύμφωνα με τη θέληση του λαού το κράτος της μεγάλης ιδέας, έγινε ένα μικρό ελληνικό κράτος στο μέρος που είχε ανθίσει η αρχαία Ελλάδα. Το ελληνικό όνειρο ίσως να περιορίστηκε προπάντων από την ευρωπαϊκή αντίληψη την ξεπαρμένη τότε από μια νεογέννητη φωτοβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Μόνο οι Ρώσοι, με το να μην έχουν κλασσική μόρφωση, ένοιωθαν σωστά ποιο ήταν αλήθεια το ελληνικό όραμα, και αυτοί δε είχαν λόγους να το σπρώξουν να γίνει πράμα, απεναντίας το έτρεμαν. Και οι Τούρκοι όμως, που δεν τους εσκότιζαν το μυαλό οι πιο αρχαίες ιστορίες, κι αυτοί ήξεραν καλά το τί εγύρευε το ξυπνημένο πια έθνος των Ρωμαίων, γιατί το θυμόντουσαν και οι ίδιοι - δεν είχαν περάσει και πολλά χρόνια - πως από αυτό το έθνος, το βασιλικό, επήραν την Πόλη, και αυτό το ίδιο θα θελήσει μια μέρα πάλι να τους την ξαναπάρει.» «...Και όπως ο φιλελληνισμός και η αρχαιομανία των Ευρωπαίων και η όμοια αρχαιομανία των γραμματισμένων ρωμηών έπλαθαν την αντίληψη μιας μικρής Ελλάδας στενεύοντας τα σύνορα της φυλής και ταιριάζοντάς τα με τα σύνορα της αρχαίας, ενώ ο λαός είχε ζωντανή μέσα του σα πόθο εθνικό πάντα τη βυζαντινή παράδοση της αυτοκρατορίας, έτσι και στα άλλα, ενώ ο λαός κρατούσε τη δημοτική παράδοση, οι γραμματισμένοι με τη βοήθεια των αρχαιόμαθων φιλελλήνων οραματίζονταν με τον αρχαίον Ελληνισμό στενεύοντας τη ζωή του έθνους. Και οι φιλέλληνες και οι γραμματισμένοι Έλληνες επρόβαιναν με το μυαλό τους καττά κάποιαν αφαίρεση. Η νέα Ελλάδα ήταν κατευθεία συνέχεια της αρχαίας, τα ενδιάμεσα δυο χιλιάδες χρόνια με τους δύο ελληνικούς πολιτισμούς τους ήταν σβησμένα. Αλεξαντρινά κράτη και προ πάντων βυζαντινό δεν είχαν υπάρξει. Όλα είχαν φτωχήνει τόσο μέσα στη ψυχή των μορφωμένων του έθνους, που δε εστοχάστηκαν ότι μπορούσαν να στραφούν αλλού παρά στην Ευρώπη για να γυρέψουν πρότυπα και για τους νόμους του κράτους και για τη διοίκηση και για την πνευματική ζωή(...) Ο ξενοφερμένος βασιλιάς με οργανωτές χοντρούς Βαυαρέζους αντίγραψαν νόμους φράγκικους και συντάγματα ισωπεδωτικά (...) ο γερμανομαθημένος αρχιτέκτονας μετάφερνε μαζί του από τη Γερμανία δείγματα σπιτιών, ο γαλλομαθημένος ράφτης μόδες, ο φραγκοπασαλειμμένος νομικός νόμους και ο διαβασμένος ποιητής στίχους ρωμαντικούς. Και ό,τι έφτανε ίσα από την Ευρώπη εφάνταζε και λαμποκοπούσε, ό,τι εντόπιο ήταν περιφρονημένο. Στην Ευρώπη φώλιασε ο πολιτισμός και η επιστήμη, εκεί λοιπόν φυτρώνει και κάθε τελειότητα. Όποιος δε πήγε στο Παρίσι δεν είναι άνθρωπος(...) Ο νομοθέτης φραγκοφερμένος και αυτός ή τουλάχιστο φραγκομαθημένος ετσάκισε με νόμους τα φυσικά του Ρωμηού, την κοινοτική ζωή, αντί να τη μελετήσει και να την καλλιτερέψει και απάνω της να θεμελιώσει τον κρατικό μηχανισμό, την κατασύντριψε, γιατί στη Βαυαρία δεν υπάρχουν κοινότητες (...) Το μόνο που θέλησαν να κρατήσουν ελληνικό, και αυτό όμως όχι νεοελληνικό, ήταν οι τύποι, η φάτσα, η εξωτερική μορφή, και βάφτισαν με αρχαιόπρεπα ονόματα τους θεσμούς και τις διάφορες θέσεις και αξιώματα. Φτάνει να λέγονταν κάτι "δήμος" και ήταν αμέσως ελληνικό, "σύνταγμα" και ήταν καλό, "βουλευτής" και ήταν γνήσιο. Έτσι και τους ανθρώπους από πρωτητερινά χρόνια άρχισαν και τους βάφτιζαν Περικήδες, Θεμιστοκλήδες, Σωκράτηδες, Δημοσθένηδες, νομίζοντας πως θα τους έφτειαναν έτσι γνήσιους απόγονους των αρχαίων που τους σπούδαζαν ωστόσο στην Ευρώπη για να τους τελειοποιήσουν. Και αρμένιζε η Ελλάδα όλη κατάισα κατά κάποιον αρχαιόμορφο και ξενότροπο μαϊμουδισμό, που έκαμε το ελληνικό μυαλό να παραδέρνει σε μια λιμνοθάλασσα από ιδέες παλιές και νέες.» ["Eλληνικός πολιτισμός", του I. Δραγούμη, εκδ. Φιλόμυθος σ. 52]

Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.

30/12/2005, 10:49:52
lancelot:
«Schwabe με συγχωρεις μα πιστευεις στους 12 θεους?Για να καταλαβω!!!»

Πρέπει κάπου να πιστεύω? Πρέπει κάπου να έχω εναποθέσει τις μεταθανάτιες μου ανησυχίες? Πρέπει οπωσδήποτε να έχω μεταθανάτιες φοβίες?

Ελπίζω να σου απάντησα αγαπητέ.

lancelot:
«Ευτυχως που το 97% των ελληνων ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι και τις υπολοιπες θρησκειες και δογματα οπως καθολικισμο,μουσουλμανισμο,ταοισμο,βουδισμο τα σεβομαστε..»

Οι Έλληνες, αφού θέλεις έτσι να το δούμε, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, επειδή έτσι το φέρνει η παράδοση (νηπιοβαπτισμός) και οι οικογενειακές υποχρεώσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με την επερχόμενη ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ κράτους-θρησκείας οι τύποι και η τυπολατρία θα χαλαρώσει ακόμη περισσότερο στον τόπο μας, καθώς πολλοί δεν θα αισθάνονται πλέον την ανάγκη του να «ανήκω κάπου», την ανάγκη της ομαδοποίησης καθώς και του φόβου «απόρριψης από το κλαμπ».

Φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι τι και πως το εννοώ.

Ωστόσο, αυτοί που είναι και θα παραμένουνε συνειδητά χριστιανοί θαρρώ ότι θα είναι και καλύτερα παραδείγματα ήθους στην κοινωνία. Επομένως, οι αλλαγές γενικώς καλό θα κάνουνε.

lancelot:
«Στο 0.0000000001 % που αποκαλουνται εθνικοι και πιστευουν στους 12 θεους (ημαρτον παλι!!) δεν τους δινουμε καν σημασια γιατι ειναι ανυπαρκτοι!!!!»

Πρώτον δεν με ενδιαφέρει κάποια «καταμέτρηση» και δεύτερον δεν νομίζω ότι οι ολοένα και πιο άδειες εκκλησιές είναι δείγμα «υπεροχής» μετά από αιώνες κρατικοδίαιτης θρησκείας.

Τόση αμετροέπεια δεν χρειάζεται.

lancelot:
«Τα χαιρετισματα μου στο Δια..και κριμα που δεν ηταν στους ολυμπιακους αγωνες της Αθηνας μα τον καλεσαμε και δεν ηρθε!!!»

Νομίζω ότι ήρθε αγαπητέ ο Δίας, διότι αν και πολλοί ιερομόναχοι πρόβλεπαν μεγάλη κακοκαιρία κατά την διάρκεια των αγώνων ή ιδιαίτερα κατά την αφή της ιερής φλόγας, ωστόσο έλαμψε ο ήλιος και δεν έπεσε σταγόνα!

Μήπως τελικά δεν ήταν ο Σατανάς αυτός που εντόπισαν τα «λαγωνικά»??

30/12/2005, 11:19:09
Efstathios:
«Τους θεους που ο Διοδωρος ο Σικελιωτης αναφερει ως πιθανον θνητους βασιλεις προκατακλυσμιαου πολιτισμου,πως γινεται να τους λατρευουν σημερα καποιοι ακομη σαν θεους?»

Αυτή η ερώτηση αγαπητέ μπορεί πολύ εύκολα να αντιστραφεί.

ΠΩΣ γίνεται λοιπόν να λατρεύεται ως Θεός κάποιος που ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΙΤΛΟ ΘΕΟΥ?? ΠΩΣ γίνεται να λατρεύεται κάποιος ως Θεός, από την στιγμή που όταν του έθεσαν το συγκεκριμένο ερώτημα απάντησε με κατάφαση ΟΧΙ? Τέλος, ΠΩΣ γίνεται να λατρεύουνε ένα αντιφατικό και ατεκμηρίωτο βιογραφικό ως «επίγεια ζωή» ενός Θεού όταν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ?

Και ξέρεις και κάτι ακόμα φίλτατε? Ενώ ο Σικελιώτης μιλά για ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ στην περιγραφή του, οι πιστοί του Θεού που σου περιγράφω λαμβάνουνε ως…ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ τις έωλες περιγραφές ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, καθώς έναν Ματθαίο και έναν Λουκά πλην των αναγνωστών των ίδιων των κειμένων ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ.

Βέβαια, εάν σκεφτούμε ότι και ένας Μίθρας για παράδειγμα λατρεύονταν επί αιώνες ως Θεός, τότε δεν μας προκαλούνε μεγάλη απορία τα παραπάνω, έτσι δεν είναι Ευστάθιε?

Efstathios:
«Οπως πολυ σωστα ειπε ο ψηλος η αρχαια θρησκεια αλλαξε 500 φορες μορφη.»

Δεν έχω στοιχεία στα χέρια μου που να αποδεδεικνύουνε κάποια αλλαγή επί….500 απανωτές φορές, και σίγουρα όχι ο Ψηλός, αλλά δεν συνέβη και συμβαίνει το ίδιο με τον χριστιανισμό?

Πόσες είναι ΣΗΜΕΡΑ οι καταγεγραμμένες αιρέσεις ΕΝΤΟΣ του χριστιανισμού? Μήπως δεν αποτελεί κάθε διαφορετική αίρεση και μια «αλλαγή»? Μήπως δεν αποτελεί κάθε μια αίρεση και μια ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΙΔΕΑΣ?

Ποια άραγε η διαφορά από τις αλλαγές στην αρχαία Ελλάδα? Μήπως στο ότι δεν τις σχολιάζουμε?

Κατά τον ίδιο τρόπο, σήμερα ο κόσμος θεωρεί ότι όπου υπάρχουνε σύμβολα και αναφορές «χριστιανών» υπονοείται αυτομάτως ο χριστιανισμός που ΣΗΜΕΡΑ κυριαρχεί. Αυτό όμως είναι ένα οικτρό λάθος!

Εκατομμύρια υπήρξαν οι Γνωστικοί χριστιανοί, όπως οι Παυλιστές, οι Μανιχαίοι, οι Σιμωνιακοί και οι Βογόμιλοι, που άνθιζαν από την Αφρική έως την Ευρώπη ακόμη και στα τέλη του 15ου αιώνα. Όλοι αυτοί καπελώθηκαν ως «εξάπλωση του χριστιανισμού», αν και ουδεμία σχέση έχουνε με τις σχολαστικές ακρότητες του ρωμαϊκού κατασκευάσματος φίλτατε Ευστάθιε.

Ο Χριστός εκείνων των «χριστιανών» είναι μια διαχρονική αξία, ένας συμβολισμός που λαμβάνει οποιαδήποτε μορφή και περιγραφή, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του οποίου αποτελούνε οι Δοκητές, και όχι κάποιος Θεός που ζητά μια σαρκική θυσία του μονογενούς υιού του.

Αυτός είναι και λόγος αυτής της πανσπερμίας που επικρατεί και πάντοτε επικρατούσε ανά τον κόσμο για την έννοια και το «πρόσωπο» του Χριστού: ο Χριστός των Γνωστικών μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε μορφή και δράση, καθώς ουδείς θεωρούσε πως διεκδικούσε μια μοναδικότητα, μια γήινη πραγματική ιστορία.

Βιάζεσαι πολύ φίλτατε, ιδιαιτέρως ακολουθώντας τις επιπόλαιες κρίσεις, και έτσι παραβλέπεις ότι περισσότερες αλλαγές από όσες είχε αλλά ΚΑΙ ΕΧΕΙ ο χριστιανισμός δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε.

30/12/2005, 11:28:56
ψηλε καμια θρησκεια δεν μενει στασιμη ολες αλλαζουν για να μην μενουν πισω
δες την δικη σου πριν μερικα χρονια τι ελεγε και τι λεει τωρα

Efstathios οτι οι ολυμπιακοι αγωνες ειχαν χασει την αιγλη τους ειναι αληθεια οτι κατα καιρους ειχανγινει οπλο για να παρουν οι ελληνες κατι που ηθελαν απο τους ρωμαιους αυτοκρατορες ειναι αλληθεια

αλλα οπως σωστα λες δεν επρεπε να καταργηθουν

για το παγκρατιο
εχεις δει αγωνες πολεμικων τεχνων σημερα;
ξερεις ποσοι τραυματισμοι γινονται;
λαμβανω μερος σε αγωνες και σου λεω οτι
σε καθε τουρνουα καποιοι θα πανε σπιτι τους με επιδεσμους
και καποιοι θα πανε και καποιες μερες στο νοσοκομειο
ετσι εχουν τα πραγματα

το πως θα ονομαζονται οι δωδεκαθειστες το αποφασισε η εκκλησια
τους αποκαλει ειδολολατρες δωδεκαθειστες
αυτοι ονομαζονται εθνικοι
αυτο που πιστευουν σημερα οι εθνικοι ειναι οπως σωστα λες λιγο απο ολα
σαν παραδειγμα σκεψου οτι για καποιο λογο ο χριστιανισμος παυει για χιλια χρονια και μετα καποια ατομα προσπαθουν να τον επαναφερουν αλλα εχουν τα κειμενα απο ολα τα δογματα
φαντασου τι θα γινει
χ.ο.
χ.κ.
προτεσταντες
βαπτιστες
πεντικοστιανοι
χιλιαστες
παλαιοημερολογιτες
κοπτες
διαμαρτιρομενοι
της εκκλησιας του ταδε
της εκκλησιας του δινα
της κατω ραχουλας
της ανω ραχουλας
της περα ραχουλας
της δωθε ραχουλας

<<Θα θελα να σημειωσω και κατι αλλο ομως.Αυτα που λεγονται περι δωδεκαθειστων δεν θα πρεπει να συνδεονται με την αγαπη προς την πατριδα και της αρχαιας μας κληρονομιας.Ο καθενας εχει δικαιωμα σε αυτη την αγαπη και δεν εχει σημασια σε τι θρησκευμα πιστευει.>>

σωστος

<<Προσφατα εγινε μια τελετη στις θερμοπυλες για την επετειο της μαχης εκει.Και οι ανθρωποι ηταν ντυμενοι με παραδοσιακη στολη ελληνα οπλιτη κλπ.(Εχω παθος με τις στρατιωτικες τακτικες των αρχαιων ελληνων και την στρατιωτικη τους εξαρτηση,οπλισμο).Ετσι με το Δορυ στο χερι, τον θωρακα,τις περικνιμηδες,την κορινθιακη περικεφαλαια και τις ασπιδες εψαλλαν τον υμνο προς τον Δια (Ζευς Σωτηρ Νικη) και τον πολεμικο παιανα των Σπαρτιατων.Ητανε ολοι τους δωδεκαθειστες?πιθανον καποιοι να ηταν,αλλοι οχι.Σημασια εχει ομως η ενθυμηση της μαχης και η αποδοση τιμων.Αυτη η κοντρα ειναι ανουσια.Οι εποχες αλλαξαν.Οι θρησκειες αλλαξαν.Καποια πραγματα ομως οπως η αρετη και το φρονημα των ελληνων δεν αλλαζουν ποτε.Ας επικεντωθουμε σε αυτα που εχουν σημασια...>>

ακομα ποιο σωστος

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

lancelotΜέλος
30/12/2005, 16:07:06
Schwabe σοβαρα αυτα που λες τα πιστευεις?επαναλαμβανω δηλαδη το ερωτημα!!
1)Πιστευεις στους 12 θεους? Θα το ρωταω μεχρι να απαντησεις!
2)Οι Ελληνες θες δε θες το 97% ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι συνειδητα!Οτι και να λες πεφτει στο κενο..οσους γνωριζω που ειναι σε πολλους τομεις και σε πολλα πεδια ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι οχι απλα στο ονομα μα και στην ουσια!Απο εθνικους γνωριζω εναν τρελο που ονομαζεται ερμοκρατης και γενικα καθε φορα γινεται ρεζιλι με αυτα που λεει!!Οσο για τις αδειες εκκλησιες μαλλον δε ξερεις τι σου γινεται!Βρισκεσαι στον ουτοπικο σου κοσμο και δε βλεπεις μπροστα σου!Αντιθετα μπορω να πω οτι εκδηλωσεις κανουν οι 12 θεοι-εθνικοι ειναι ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ!!!
Οσο για αυτο που ειπες για τον Δια οτι ηταν παρον επειδη δεν εβρεξε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ το παιρνω..γιατι αν θες να το παρω στα σοβαρα..λυπαμαι μα θα σε απογοητευσω..Σημερα αν χιονισει θα ευθυνεται ο Διας το λεω ξεκαθαρα!!χιιχιχιχιχιχι (αστειο)
Κι εμενα μου αρεσει η Μυθολογια και τα παραμυθακια με τους 12 θεους μα μεχρι εκει!
30/12/2005, 17:24:38
lancelot:
«1)Πιστευεις στους 12 θεους? Θα το ρωταω μεχρι να απαντησεις!»

Έχω ήδη απαντήσει. Δεν θεωρώ κάποιο συγκεκριμένο μαντρί καλύτερο από το υπάρχον.

lancelot:
«2)Οι Ελληνες θες δε θες το 97% ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι συνειδητα!»

Εάν αυτό συνέβαινε, τότε θα ήμασταν…Ιράν φίλτατε!! Οι Έλληνες, είναι τυπολάτρες, και καλά κάνουνε δηλαδή.

lancelot:
«Οτι και να λες πεφτει στο κενο..οσους γνωριζω που ειναι σε πολλους τομεις και σε πολλα πεδια ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι οχι απλα στο ονομα μα και στην ουσια!»

Γνωρίζω και εγώ πολλούς, από απλό εργάτη μέχρι καθηγητή πανεπιστημίου, από χειρούργο γιατρό μέχρι τραπεζίτη, που ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ. Και ξέρεις κάτι? Μια χαρά άνθρωποι είναι, πάνε και στις λαϊκές εκδηλώσεις, και Χριστούγεννα και Πάσχα το γιορτάζουνε το έθιμο και όλα καλά!

Τέτοιους «χριστιανούς» εννοείς??

lancelot:
«Απο εθνικους γνωριζω εναν τρελο που ονομαζεται ερμοκρατης και γενικα καθε φορα γινεται ρεζιλι με αυτα που λεει!»

Και λοιπόν? Και’γω έχω γνωρίσει κάτι παπάδες και κάτι παράξενους μοναχούς που φαντάστηκαν ότι επειδή διάβασαν λίγες αράδες χριστιανικής μυθολογίας, είναι και σε θέση να «αποδείξουνε» αυτό για το οποίο τόσο λυσσαλέα κόπτονται. Όμως, το μόνο που τελικά «απέδειξαν», ήταν Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ.

lancelot:
«Οσο για τις αδειες εκκλησιες μαλλον δε ξερεις τι σου γινεται!Βρισκεσαι στον ουτοπικο σου κοσμο και δε βλεπεις μπροστα σου!»

Εγώ πολύ καλά ξέρω φίλτατε, και ξέρω επίσης πως ήταν τα στοιχεία ΠΡΙΝ δέκα ή είκοσι χρόνια……

lancelot:
«Αντιθετα μπορω να πω οτι εκδηλωσεις κανουν οι 12 θεοι-εθνικοι ειναι ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ!!»

Εσύ που τους παρακολουθείς από ότι φαίνεται, μάλλον θα μπορείς να μας το πεις. Προσωπικά, δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω σχετικά. Όπως και να’χει, αυτό δεν λέει και τίποτα, εφόσον γνωρίζουμε την κατάσταση στην Ελλάδα.

lancelot:
«Οσο για αυτο που ειπες για τον Δια οτι ηταν παρον επειδη δεν εβρεξε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ το παιρνω..»

Μωρέ πάρτο όπως θες! Πάντως, ΔΕΝ έβρεξε φίλτατε…..

Αντίθετα, και παρά τις λιτανείες και τους ξορκισμούς, και οι σοδειές καταστρέφονται, και οι πλημμύρες αυξάνονται, και ο κοσμάκης σκοτώνεται καθημερινά, και η πείνα θερίζει, και πάει λέγοντας. Λες τελικά να…..μην πιάνουνε οι καλές προθέσεις «του Κυρίου»??

Μυθολογία είναι ΟΛΑ φίλτατε, είτε το θες είτε όχι, και όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο καθαρά θα σκέφτεσαι.

30/12/2005, 20:22:17
Με όλο το σεβασμό επιτρέψτε μου να σας πω ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ έχουν ειπωθεί τόσα πολλά μέχρι και απειλές για ξύλο αν είναι δυνατόν!!! Σας παρακαλώ όσους δεν τους ενδιαφέρει το θέμα ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ να κάνουν τον κόπο να βρουν ένα άλλο μέρος να τσακώνονται για το πόσο χριστιανοί ή Εθνικοί ή δεν ξέρω, και δεν με αφορά τι άλλο, εγώ και όσοι πιστεύω διαβάζουν τον τίτλο του θέματος βρισκόμαστε εδώ για αυτό και μόνον .
Φυσικά και υπάρχει ο συσχετισμός μεταξυ του χριστιανισμού και των εθνικών με το θέμα μας και έχετε δώσει πολλές ωραίες πληροφορίες αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι έχουμε φύγει από εκεί και είμαστε αλλού..
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόηση.
Και......
ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ

lancelotΜέλος
30/12/2005, 23:23:06
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ εχεις δικιο απλα με παρεσυραν οι μπαρουφες και τα παραμυθακια που λεει ο Schwabe..ναναι καλα ο Αισωπος.
Ειχαμε καλα χριστουγεννα,ευχομαι και καλη πρωτοχρονια
31/12/2005, 00:13:18
quote:
lancelot:
«1)Πιστευεις στους 12 θεους? Θα το ρωταω μεχρι να απαντησεις!»

Έχω ήδη απαντήσει. Δεν θεωρώ κάποιο συγκεκριμένο μαντρί καλύτερο από το υπάρχον.

Λανσελοτ, μιας και ο Schwabe γενικότερα προδίδεται πολλές φορές και κοιτάει να συμμαζευτεί, να σου απαντήσω εγώ καλύτερα που έχω κάπου 8 μήνες τώρα τον παρακολουθώ.
Αρχαιολάγνος είναι, κρυφοδωδεκαθειστής αντιχριστιανός. Απλά είναι μετριοπαθής για να μην του την λένε άνετα για την αρχαιομανία του.

quote:
lancelot:
«2)Οι Ελληνες θες δε θες το 97% ειναι Χριστιανοι ορθοδοξοι συνειδητα!»

Εάν αυτό συνέβαινε, τότε θα ήμασταν…Ιράν φίλτατε!! Οι Έλληνες, είναι τυπολάτρες, και καλά κάνουνε δηλαδή.

98% δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και 85% δήλωσαν πως είναι πιστοί στο δόγμα της Ορθοδοξίας τις προάλλες.
Επίσης υπάρχει ένα γερό ποσοστό 1,3% καθολικών, και κάπου 0,7% μουσουλμάνοι.

quote:

Γνωρίζω και εγώ πολλούς, από απλό εργάτη μέχρι καθηγητή πανεπιστημίου, από χειρούργο γιατρό μέχρι τραπεζίτη, που ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ. Και ξέρεις κάτι? Μια χαρά άνθρωποι είναι, πάνε και στις λαϊκές εκδηλώσεις, και Χριστούγεννα και Πάσχα το γιορτάζουνε το έθιμο και όλα καλά!

Τέτοιους «χριστιανούς» εννοείς??

Και εγώ γνωρίζω πολλούς, από απλό εργάτη μέχρι καθηγητή και πάει λέγοντας που μέρα νύχτα είναι με το κεράκι στο χέρι. Επειδή εσύ δηλαδή πλάθεις επιχειρήματα με τέτοια ευκολία τι πάει να πει; Ότι θα πρέπει να το δεχθούμε ως πραγματικότητα;
Αλίμονο αν δεχόμασταν τέτοιες χαζομάρες έτσι απλά.

quote:
lancelot:
«Απο εθνικους γνωριζω εναν τρελο που ονομαζεται ερμοκρατης και γενικα καθε φορα γινεται ρεζιλι με αυτα που λεει!»

Και λοιπόν? Και’γω έχω γνωρίσει κάτι παπάδες και κάτι παράξενους μοναχούς που φαντάστηκαν ότι επειδή διάβασαν λίγες αράδες χριστιανικής μυθολογίας, είναι και σε θέση να «αποδείξουνε» αυτό για το οποίο τόσο λυσσαλέα κόπτονται. Όμως, το μόνο που τελικά «απέδειξαν», ήταν Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ.

Είσαι σε θέση να το αποδείξεις αγαπητέ; Όχι.

quote:
lancelot:
«Οσο για τις αδειες εκκλησιες μαλλον δε ξερεις τι σου γινεται!Βρισκεσαι στον ουτοπικο σου κοσμο και δε βλεπεις μπροστα σου!»

Εγώ πολύ καλά ξέρω φίλτατε, και ξέρω επίσης πως ήταν τα στοιχεία ΠΡΙΝ δέκα ή είκοσι χρόνια……

Schwabe σου το έχω ξαναπεί: δεν ζεις στην Δανία ούτε στην Γερμανία ούτε στους νεοπαγανιστές της Νορβηγίας (βλέπεις και εκεί κάτι φρούτα;).
Το ότι εσύ έχεις να πατήσεις εδώ και κάτι χρόνια Εκκλησία δεν σημαίνει πως δεν πατάει κόσμος. Την κυριακή το πρωί αν πας δεν θα βρεις να κάτσεις.

lancelot:
«Οσο για αυτο που ειπες για τον Δια οτι ηταν παρον επειδη δεν εβρεξε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ το παιρνω..»

Μωρέ πάρτο όπως θες! Πάντως, ΔΕΝ έβρεξε φίλτατε…..

quote:
Αντίθετα, και παρά τις λιτανείες και τους ξορκισμούς, και οι σοδειές καταστρέφονται, και οι πλημμύρες αυξάνονται, και ο κοσμάκης σκοτώνεται καθημερινά, και η πείνα θερίζει, και πάει λέγοντας. Λες τελικά να…..μην πιάνουνε οι καλές προθέσεις «του Κυρίου»??

Εμ, γι' αυτό δεν είσαι χριστιανός. Γιατί τον Θεό τον θες μπάτλερ, υπηρέτη στο καθετί. Ξεραίλα; "Θεέ βρέξε". Μπακουριές; "Θεέ στείλε μου γυναίκα δεν αντέχω άλλο." Κάπως έτσι σου χάλασε το πράγμα εσένα.

quote:
Μυθολογία είναι ΟΛΑ φίλτατε, είτε το θες είτε όχι, και όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσεις, τόσο πιο καθαρά θα σκέφτεσαι.

Βέβαια εδώ δεν μπορείς να αποδείξεις ότι πρόκειται για μυθολογία, αλλά να προπαγανδίζεις μπορείς.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

31/12/2005, 11:28:55
quote:
Αλήθεια, γιατί τους κατάργησε;
Και τι κέρδισε η ανθρωπότητα από τότε που επανήλθαν;;
Οι μεγάλες πολυεθνικές κέρδισαν, αλλά εσύ βρε μεγάλε τι κέρδισες από πέρυσι;;
Να σου πω εγώ τι κέρδισες: ένα τεράστιο χρέος που θα το φορτώσεις στην πλάτη των παιδιών σου και των εγγονών σου!!
Αυτό κέρδισες φίλε μου!!!
Εγώ δεν βλέπω καμία μα καμία χρησιμότητα των Ολυμπιακών αγώνων σήμερα!!!!

Βλέπω αγαπητέ μου Ψηλέ προσπαθείς να μας ερεθίσεις στα πλέον ευαίσθητα σημεία μας, τα οποία έχουν σχέση με την χυδαία εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Αγώνων στην εποχή μας απο τους διαχειριστές τους, αλλά πλανάσαι οικτρά. Διότι την εποχή του Ιουστινιανού και των ανακδιήγητων χριστιανών της εποχής του, δέ υπήρχαν ούτε πολυεθνικές, ούτε παράνομα κέρδη, ούτε αυτή η εκμετάλλευση που βλέπουμε σήμερα. Όλα τούτα είναι φαινόμενα σύγχρονα του 20ου - 21ου αιώνα. Την εποχή εκείνη οι Ολυμπιακοί αγώνες προσέφεραν πολιτισμό, εξύψωση του Ελληνικού πνεύματος, υγιή αθλητισμό, πρόοδο, ευημερία. Αλλά δέν δίστασαν να τους απαγορεύσουν μαχαίρι με τόσο επαίσχυντο τρόπο. Όταν επανήλθαν μετά απο πάρα πολλούς αιώνες σαφώς και συμβιβάσθησαν με τα χριστιανικά δεδομένα της εποχής τους.

quote:
Για πες μου βρε φίλε, τι πρωτότυπα αρχαία συγγράμματα έχεις στα χέρια σου;;; Κανένα φίλε μου, ή ελάχιστα!!!
Αυτά που έχεις και μελετά σήμερα, ξέρεις από που προέρχονται;;; Άντε κάνε έναν κόπο και ψάξε να μάθεις και ύστερα έλα να μου πεις για ποιος έσωσε και διαφύλαξε τον αρχαίο πολιτισμό μας.

Φαντάζομαι θα έχεις κατα νού αγαπητέ μου φίλε τον ξετσίπωτο, βρωμερό και πανάθλιο αρχιεπίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο την εποχή του Θεοδοσίου. Αυτόν που ευθύνεται για την σφαγή 7.000 το ολιγότερο Ελλήνων εθνικών. Αυτόν που με προτροπές του Θεοδοσίου ισοπέδωσε όλους τους Ελληνικούς ναούς της εποχής του μεταβάλλοντας τους σε ερείπια. Και τέλος ως επιδόρπιο έκαψε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με όλα τα συγγράματα των προγόνων μας. Ότι τάχατες διασώθηκε ουδείς δέν γνωρίζει που ευρίσκεται!!!

quote:
Schwabe με συγχωρεις μα πιστευεις στους 12 θεους?Για να καταλαβω!!!
Γιατι αν ειναι ετσι,γελαει οχι μονο ολη η ελλαδα,οχι μονο ολος ο κοσμος μα και ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!
ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα που βρισκεστε?στο 5 αιωνα πχ?

Αγαπητέ μου φίλε lancelot η στάση σου προς τους φίλους που δέν συμφωνούν μαζί σου είναι εξοργιστικά απαράδεκτη. Τα γραφόμενα σου δίνουν την εντύπωση σκληροπυρηνικού χριστιανού της εποχής του Θεοδοσίου. Μάλλον εκείνη την εποχή έπρεπε να ζείς απο ότι δείχνεις.
Άν παρατήρησες όλα μας τα μυνήματα ουδείς έχει αναφέρει την ύπαρξη του Δία σάν αληθινού Θεού, την ύπαρξη των 12 Θεών. Απλούστατα διαφωνούμε με τις δογματικές αρχές του χριστιανισμού οριζοντίως και καθέτως. Εκφράζουμε την αντίθεση μας με επιχειρήματα όλοι μας και ιδιαίτερα ο Schwabe σχετικά με τα τάχατες κείμενα που εσύ θεωρείς άγια και ιερά δίχως να εξετάσεις στο παραμικρό κατα πόσο στέκουν. Επιβραβεύουμε τον τρόπο σκέψης των προγόνων μας και τα στοιχεία της λατρείας του που κινούντο προς την ορθή κατεύθυνση. Ουδείς είπε οτι ο Δίας βρίσκεται πάνω απο το κεφάλι μας και μας παρακολουθεί, άν ειπώθηκε απο κανέναν φίλο κάτι παρόμοιο θα σε παρακαλούσα να το αναφέρεις διότι όλες οι συκοφαντίες έχουν και τα όρια τους.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα