- Κέλσος: Αληθής Λόγος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Apeiron
Διαφωτιστική η θεώρηση της Λίλης Ζωγράφου, παραθέτω το τρίτο κεφάλαιο απο το ΑΝΤΙΓΝΩΣΗ - ΤΑ ΔΕΚΑNΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Καλέ μου φίλε Apeiron τσάμπα κουράζεσαι με το να αντιγράφης κεφάλαια από αυτό το θαυμάσιο βιβλίο της Λίλης Ζωγράφου . Οι χριστιανοί του forum δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσουν ούτε μία λέξη από όσα έγραψες , έχω ιδίαν πείρα από το παρελθόν , θα σου απαντήσουν σύμφωνα με την προσφιλή τους μέθοδο ή με κάποια αοριστία ή κατεβάζοντας μερικά copy-paste σεντόνια από τους απολογητές και καθάρισαν .
Σιγά μην κάνουν τον κόπο να διαβάσουν κανένα βιβλίο ! Ακόμα και τους συγγραφείς ή τα αποσπάσματα από τα βιβλία τους που επικαλούνται στις απαντήσεις τους , δεν τα έχουν ούτε ακουστά .
*
όπως λές στον συμπαθέστατο Άπειρον,είναι καλώς καμωμένα,ενώ τα δικα μας γίνονται φτωχά ...κόπυ πέιστ;
Μήπως, φταίει το απορρυπαντικό;
Αγαπητε μου φίλε, δικαιωμα σου να βάζεις ολα τα του χριστιανισμού,
να έχουν αναφορά και προέλευση,σε αντίστοιχες ελληνικές συνήθειες, όπως το βάπτισμα,αλλά, δυστυχώς, για σένα, ξεκίνησε με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, αλλά και παλιότερες αναφορές υπάρχουν στην Παλαιά Διαθήκη, απο τον Θεό....
Τώρα εσύ, ξέρω θα τα απορρίψεις, αλλά, μην γίνεσαι υπερβολικός...Έλα
να συζητήσουμε στο επίπεδο θέσεων και πίστης,άσε το ποιός πήρε τι
γιστί θα βγόυν ο ..εβραίοι να σας πουν ότι τους πήρατε τους θεούς
που λάτρεψαν κι αυτοί απο τους γείτονες τους, που συναντούσαν...
Γιατί το 12θεο, ήταν ένα μεσανατολικό θρήσκευμα εξ αρχής..Μετά ήρθε στην οφιολατρευουσα Ελλάδα....
Επειδή σήμερα με το παλιό έχουμε την ΄Υψωση του Τιμίου Σταυρού, να σε...μορφώσω,λέγοντας σου ότι τους 3 σταυρούς οι εβραίοι τους κρύψαν, για να μην κανουν θαύματα, όπως ΄κανανε...Και γιατί δεν μπορούσανε να ξεχωρίσουν του Χριστού...
΄Οταν βρέθηκε,είχε διατηρηθεί,οπως διατηρούνται και πολλά άλλα χριστιανικά κειμήλια κι αυτό δεν είναι θέμα λογικής, αλλά Χάρις του Θεού... Σε Αυτόν πιστεύουμε, γιατί ζούμε τέτοια θαύματα..
Βέβαια, είπαμε, όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει αγουρίδες...
quote:
λέγοντας σου ότι τους 3 σταυρούς οι εβραίοι τους κρύψαν
Είναι απίθανο να έκρυψαν οτιδήποτε οι Εβραίοι γιατί τη σταύρωση την έκαναν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι έκαιγαν τους σταυρούς μετά τη σταύρωση.
Επίσης, ακόμη κι αν τους είχαν κρύψει οι Εβραίοι, δεν θα έκρυβαν όλο το σταυρό αλλά μόνο το patibulum, το οριζόντιο τμήμα που μετέφερε ο κατάδικος και ήταν ξεχωριστό από το stipes, το κατακόρυφο τμήμα που ήταν μόνιμα τοποθετημένο στη γη.
Αλλά, μου δημιουργείται μια απορία.
Ο Γολγοθάς που υποτίθεται ότι βρήκε η Ελένη μαζί με τους υποτιθέμενους σταυρούς είναι 2χ3 μέτρα. Λίγο μικρότερος από το δωμάτιό μου. Σ'αυτό το χώρο είναι απορίας άξιον πώς χωρέσανε όλοι αυτοί:
- Τρεις σταυροί πλήρεις μετά καταδίκων
- Η ρωμαϊκή φρουρά
- Πλήθος λαού που στεκόταν και χάζευε
- Οι γυναίκες που ακολουθούσαν τον Ιησού και κλαίγανε.
Θα πρέπει να υπήρχε πολύ στριμωξίδι πάνω στο Γολγοθά...
quote:
δεν είναι θέμα λογικής
Α, μάλιστα. Καλά τότε.

macedon
ότι πρέπει να ΦΈΡΕΙΣ αποδέιξεις ότι δεν ισχύουν...Γιατί πάει πολύ να περιμένεις να πάρω τον λόγο σου τον πολυπροδομένο για έντιμο και έναντι αγίων της εκκλησίας, που εν σοφία Θεού, έγραψαν ότι έγραψαν,
όπως και το τι συνέβη...
Δεν τα πιστεύεις; Πρόβλημα σου....
Πές μας τι έγινε με αποδείξεις, όχι με ικασίες...
Και προπάντω, μην αυτοαμφισβητήσεις σε μια πρόταση...Εισαι φοβερός,
δεν υπήρχαν ισχυρίζεσαι οι σταυροί που βρήκε η Αγια Ελένη,...γιατί ήταν μονιμοι και οριζόντιοι, όταν ξέρουμε ότι ο Χριστός τον κουβάλησε λίγο απο το Πραιτώριο, μετά συνέχισε ο Σίμων ο Κυρηναίος, έως τον Γολγοθά....Το ένα κομμάτι ή όλόκληρο;....
Δεν συζητάς σοβαρά....
Το θέμα με τους λόφους που μειώνεται ο όγκος τους, αν κοιτάξεις μια σχετική γεωφυσική ανάλυση, θα δεις ότι γινεται...
Τέλος,μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι η κόντρα μας είναι στη δύναμη του Θεού...Αυτο δεν δέχεσαι κι αυτο σου αποδεικνύουμε συχνότατα πολλοί εδώ μέσα και συ την κάνεις συνέχεια γυριστή και με ελαφρά πηδηματάκια επίτηδες, για να μην δείς τι αποδεικνύεται..
quote:
Η ταφή των σταυρών, όπως και το θαύμα για να διακριθεί ο Τίμιος Σταυρός,είναι καταγεγραμένα σε χριαστιανιά βιβλία, γιατί αυτοί γράφουν τα τυπικά τους....Αν τα αμφισβητήσεις τώρα,το θέμα είναι
ότι πρέπει να ΦΈΡΕΙΣ αποδέιξεις ότι δεν ισχύουν...
χριστιανική λογική
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
Η ταφή των σταυρών, όπως και το θαύμα για να διακριθεί ο Τίμιος Σταυρός,είναι καταγεγραμένα σε χριαστιανιά βιβλία
Δεν με απασχολεί τι γράφουν τα "χριαστιανιά" βιβλία για ιστορικά θέματα. Με ενδιαφέρει τι γράφουν τα ιστορικά βιβλία.
quote:
Αν τα αμφισβητήσεις τώρα,το θέμα είναι ότι πρέπει να ΦΈΡΕΙΣ αποδέιξεις ότι δεν ισχύουν
Οι αποδείξεις ότι αυτά που λες είναι ανοησίες, είναι και πολλές και εγκυρότατες.
quote:
Πές μας τι έγινε με αποδείξεις, όχι με ικασίες
Αν και ζητάς συνεχώς αποδείξεις από τους άλλους, ούτε μια φορά δεν έχεις φέρει αποδείξεις γι'αυτά που ισχυρίζεσαι. Ισως γιατί τα περισσότερα τα φαντάζεσαι. Ας είναι.
1. Οι σταυροί αποτελούνταν από δύο τμήματα: Το οριζόντιο (patibulum) που κουβαλούσε ο κατάδικος και το κατακόρυφο (stipes) που ήταν μόνιμα μπηγμένο στη γη. (Πηγές: Rob van de Weghe, "Prepared to answer", 2007, σ. 237, James R. Edwards, "The Gospel according to Mark", 2002, σ. 470, T. W. Hunt, "The Mind of Christ", 1997, σ. 113, Beauford Bryant, Mark Krause, "John", 1998, σ. 378, και άλλες 500 σχετικές πηγές.)
2. Οι σταυροί μετά την εκτέλεση καιγόταν (Πηγές: McClintock-Strong, "Cyclopaedia of biblical, theological, and ecclesiastical literature", 1868, σ. 580, Henrici Othonis, "Lexicon Rabbinico philologium", 1757, Παράρτημα).
quote:
δεν υπήρχαν ισχυρίζεσαι οι σταυροί που βρήκε η Αγια Ελένη
Οχι. Για 300 χρόνια κανείς δεν είχε ακούσει γι'αυτό. Οταν τους είπε τι ψάχνει, η αλήθεια είναι ότι θα είχαν πέσει κάτω από τα γέλια. Αλλά όταν τους έδειξε το χρήμα που ήταν διατεθειμένη να δώσει, της βρήκαν 3 σταυρούς. Αν το ζητούσε, μπορούσαν να της βρούν και το διαστημικό λεωφορείο.
quote:
γιατί ήταν μονιμοι και οριζόντιοι, όταν ξέρουμε ότι ο Χριστός τον κουβάλησε λίγο απο το Πραιτώριο, μετά συνέχισε ο Σίμων ο Κυρηναίος, έως τον Γολγοθά....Το ένα κομμάτι ή όλόκληρο;
Αν κουβάλησε κάτι, αυτό ήταν το patibulum, που ζύγιζε περίπου 40 κιλά.
Τουλάχιστον αυτό κουβαλούσαν όλοι οι κατάδικοι, δε βλέπω γιατί ο Ιησούς να κουβαλούσε κάτι άλλο.
quote:
Το θέμα με τους λόφους που μειώνεται ο όγκος τους, αν κοιτάξεις μια σχετική γεωφυσική ανάλυση, θα δεις ότι γινεται
Ο Γολγοθάς δεν είναι λόφος αλλά βράχος. Κάτι που τον κάνει τελείως ακατάλληλο για σταυρώσεις, γιατί δεν θα μπορούσαν να στερεώσουν τους σταυρούς μέσα στο βράχο. Ο Γολγοθάς των καθολικών είναι πολύ πιο κοντά στην περιγραφή. Τουλάχιστον χωράει τρεις σταυρούς επάνω.
Οσο για τη μείωση των όγκων των λόφων που αναφέρεις, οι διαστάσεις του Γολγοθά παραμένουν οι ίδιες από τότε που τον εφηύρε η Ελένη μέχρι σήμερα (1700 χρόνια). Δε βλέπω το λόγο να είχε μειωθεί ο όγκος του μέσα στα προηγούμενα 250 χρόνια.
quote:
Τέλος,μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι η κόντρα μας είναι στη δύναμη του Θεού
Δεν γνωρίζω κανέναν κύριο τέτοιο. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία κόντρα. Εσύ πιστεύεις ό,τι χαζομάρα γράφουν τα χριστιανικά βιβλία (και μόνο) εγώ παίρνω σαν δεδομένο αυτά που γράφουν οι ιστορικοί. Αλλωστε, ο χριστιανισμός έγινε για ανθρώπους σαν και σένα.
quote:
την κάνεις συνέχεια γυριστή και με ελαφρά πηδηματάκια επίτηδες, για να μην δείς τι αποδεικνύεται..
Οι θέσεις μου πάντοτε υποστηρίζονται από αντίστοιχες πηγές, σε αντίθεση με σένα που δεν έχεις ιδέα ούτε τι υποστηρίζεις, ούτε πώς αποδεικνύεται αυτό που υποστηρίζεις.
Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πάνω σε αποδεικτικές πηγές, αν έκανες τον κόπο μια φορά κι έφερνες μια σχετική απόδειξη.
Αλλά τότε δεν θα ήσουν χριστιανός. Θα ήσουν σκεπτόμενος.

macedon
‘’Είπε δε ο Πέτρος• Ανανία, διά τι εγέμισεν ο Σατανάς την καρδίαν σου, ώστε να ψευσθής εις το Πνεύμα το Άγιον και να κρατήσης από της τιμής του αγρού;
4 Ενώ έμενε, δεν ήτο σου; και αφού επωλήθη, δεν ήτο εν τη εξουσία σου; διά τι έβαλες εν τη καρδία σου το πράγμα τούτο; δεν εψεύσθης εις ανθρώπους, αλλ' εις τον Θεόν.
5 Ενώ δε ήκουεν ο Ανανίας τους λόγους τούτους, έπεσε και εξεψύχησε, και επέπεσε φόβος μέγας επί πάντας τους ακούοντας ταύτα’’.
‘’Και ο Πέτρος είπε προς αυτήν• Διά τι συνεφωνήσατε να πειράζητε το Πνεύμα του Κυρίου; ιδού, εις την θύραν οι πόδες των θαψάντων τον άνδρα σου και θέλουσιν εκβάλει και σε’’’.
Ελα απλο είναι……
Οφειλεις να δωσεις και την εξηση στο ‘’γιατι’’, σαν καλος ερευνητης που εισαι.
Λες
‘’Τι λέει καθαρά, πώς τον γέννησε; Πού ακριβώς το λέει αυτό; Η ερώτηση ήταν: Πώς ακριβώς γέννησε ο Πατέρας τον Υιό. Απλό είναι. Και, φυσικά, αν θέλεις, μας λες και πώς το γνωρίζεις εσύ’.
Απαντηση……..
Συγνωμη κιολας, αλλα τι δεν καταλαβες? Ότι βγηκε μεσα από τον Πατερα θεο? Και μαλιστα ‘’προ παντων των αιωνων’’, δηλαδη εκτος χρονου. Διοτι ο θεος είναι εκτος χωροχρονου.
‘’όστις ων απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού’’,λεει ο Παυλος στην προς Εβραιους 1,3). Δηλαδη ο Υιος βγηκε μεσα από τον Πατερα. Και μην μπερδευεσαι με τους ενδοσυμπαντικους ‘’θεους’’. Η γεννηση του Υιου είναι αχρονη. Απλο είναι.
Λες…….
''Μάλιστα. Δηλαδή πώς υπάρχει; Το πήραν έτοιμο; Το βρήκαν εκεί μόνο του μια μέρα που πήγαν βόλτα ο πατέρας με τον υιό και είπαν "δεν το παίρνουμε κι αυτό μαζί μας;".
Απαντηση …..
Ανοητη ερωτηση. Αφου εκπορευεται μεσα από τον Πατερα, λες να το πηραν από καπου?
Λες…..
Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να απαντήσετε σ'αυτό που σας ρωτάνε και για μία απλή απάντηση γράφετε ένα σωρό ανοησίες; Και το "δεν γνωρίζουμε, αλλά πιστεύουμε ότι..." μια χαρά απάντηση είναι. Ακόμη και το "δεν ξέρω" βρε παντογνώστες, απάντηση είναι και μάλιστα προτιμότερη της άκριτης αμπελοφιλοσοφίας.
Απαντηση……
Χαχαχα…..μονος σου ρωτας και απαντας?
Λες……..
Αλλά το να παρουσιάζετε το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας σαν σκέψη και λόγο του θεού... πάει πολύ.
Αλλά, θα μου πείτε, "κι ο Ιησούς δεν είπε ποτέ ότι είναι θεός αλλά με ψηφοφορία έγινε κι αυτός θεός, στην αγία τριάδα θα κολλούσαμε;"
Σωστό κι αυτό.
Απαντηση…..
Αφου τελειωσες τον μονολογο, σε ποια συνοδο αποφασιστηκε δια ψηφοφοριας η …’’Τριαδα’’? Αφου μαρτυρείται στην γραφη αλλα και στην αρχαια εκκλησια.
Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος’, (Ματθαιος 28, 19)
Όπως βλεπεις, λεει στο ‘’ονομα’’ και όχι ‘’ονοματα’’ (είναι ενας θεος), και αναφερεται στον Πατερα, τον Υιο, και στο Αγιο Πνευμα.
Εις αίρεσιν Νοητού 8 «Ανάγκην ουν έχει και μη θέλων ομολογείν Πατέρα Θεόν παντοκράτορα, και Χριστόν Ιησούν Υιόν Θεού, Θεόν άνθρωπον γενόμενον, ώ πάντα Πατήρ υπέταξε παρεκτός εαυτού, και Πνεύματος Αγίου, και τούτους είναι ούτως τρία. Ει δε βούλεται μαθείν, πως εις Θεός αποδεικνύεται…Και όσον μεν κατά την δύναμιν, εις εστί Θεός. όσον δε κατά την οικονομίαν, τριχής η επίδειξις»
Ιππόλυτος (180-217 μ.Χ.)
Απολογία Α’ 6:2 « Σεβόμεθα και προσκυνούμεν Εκείνον και τον εξ αυτού προελθόντα Υιόν και τον διδάξαντα ημάς ταύτα… και το προφητικόν Πνεύμα, τιμώντες αυτούς με λόγον και αλήθειαν και διδάσκοντες περί αυτών δαψιλώς εις πάντα επιθυμούντα, όπως εδιδάχθημεν»
Ιουστίνος ο Μάρτυρας και Απολογητής (100-165 μ.Χ.)
quote:
Η γεννηση του Υιου είναι αχρονη. Απλο είναι.
Μάλιστα. Απλό είναι αλλά δεν μας το εξηγείς. Δεν ρωτάω "πότε γεννήθηκε", ρωτάω "πώς"; Δηλαδή τι εννοούν οι χριστιανοί με τον όρο "γεννήθηκε";
quote:
Αφου εκπορευεται μεσα από τον Πατερα, λες να το πηραν από καπου
"Εκπορεύεται" σημαίνει "κατευθύνεται". Δεν ρωτάω ποιός το κατευθύνει αλλά πώς δημιουργήθηκε.
quote:
σε ποια συνοδο αποφασιστηκε δια ψηφοφοριας η …’’Τριαδα’’
Στην πρώτη, το 325.
quote:
Αφου μαρτυρείται στην γραφη αλλα και στην αρχαια εκκλησια.
Η τριάδα δεν αναφέρεται καθόλου στη Βίβλο και ο πρώτος που αναφέρεται σ'αυτήν είναι ο Τερτυλιανός τον 3ο αιώνα.
quote:
Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος’, (Ματθαιος 28, 19)
Ο ίδιος ο Ευσέβιος σε έργα του πριν τη σύνοδο της Νίκαιας, αναφέρεται στο εδάφιο αυτό 17 φορές και όλες τις φορές αναφέρει:
"βαπτίζοντες εις το όνομά μου!"
Η μετάλλαξη του στίχου έγινε μετά τη σύνοδο της Νίκαιας, όπου και αντικαταστάθηκε το "εις το όνομά μου", με το "εις το όνομα του Πατρός, κτλ. κτλ.".
Η αγία τριάδα αποτελεί νεότερη εφεύρεση των χριστιανών, όπως και πολλά άλλα που υπάρχουν στα ευαγγέλια (π.χ. η ανάσταση του Ιησού).
quote:
Όπως βλεπεις, λεει στο ‘’ονομα’’ και όχι ‘’ονοματα’’ (είναι ενας θεος), και αναφερεται στον Πατερα, τον Υιο, και στο Αγιο Πνευμα.
Οπως βλέπω, λέει "εις το όνομά μου" και είναι φυσικό αφού ο Ιησούς είναι ένας και δεν γνωρίζει τίποτε περί αγίας τριάδας. Ούτε ότι ήταν θεός ήξερε. Το έμαθε μετά τη σύνοδο της Νίκαιας.
quote:
Ερχονται και οι απαντησεις στο φιλο Apeiron
Αν είναι σαν τις παραπάνω απαντήσεις, καλώς να έρθουν. Μόνον μη βάλεις links και μας ξεχειλώσεις πάλι το θέμα, μια και δεν έχεις καταφέρει να μάθεις πώς γίνεται αυτό.

macedon
το να μεταφέρεις με copy-paste σεντόνια, τα οποία ενδεχομένως ούτε εσύ να μην έχεις διαβάσει, δεν προσφέρεις τίποτα εκτός από γέλιο, ο ομοϊδεάτης σου macedon προσπαθεί να στο πει με τρόπο.
Ποια όμως είναι αυτή η Λίλη Ζωγράφου, που θα πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τις απόψεις της?
Σίγουρα θα την έχεις μελετήσει καλά!......φαντάζομαι ότι θα έχει πολλές θεωρήσεις για πολλά πράγματα!....με μια ματιά βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα έργα της όπως:
"Νύχτωσε αγάπη μου είναι χθες"
"Επάγγελμα: Πόρνη"
"Η αγάπη άργησε μια μέρα".....
ή αυτό: "και το χρυσάφι των κορμιών τους"
Ωστόσο πιστεύω ότι το κορυφαίο ιστορικό της έργο με χρήσιμες πληροφορίες επάνω σε θρησκευτικά θέματα κ.λ.π..... πρέπει να είναι αυτό:
"Η γυναίκα που χάθηκε καβάλα στ' άλογο"
Έριξα πολύ γρήγορα ένα μάτι στο forum. Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι, λόγω φόρτου εργασίας, ωστόσο μετά την παρουσίαση της διάσημης ιστορικού κυρίας Λίλης Ζωγράφου!.....δεν κρατήθηκα.
Σε λίγες μέρες θα επιστρέψω στους γνωστούς μου παλιούς ρυθμούς, όσον αφορά το γράψιμο στο forum, ως τότε θα ήθελα -μιας και έχεις σε μεγάλη εκτίμηση για τις πληροφορίες της την εν λόγω συγγραφέα ιστορικό!-
να μας πεις ποιο είναι το νόημα του έργου της:
"Από τη Μήδεια στη Σταχτοπούτα. Η ιστορία του φαλλού."
Με λίγα λόγια!...μη μας φέρεις ολόκληρα σεντόνια!!!
Δεν προσπερνώ τις λοιπές τοποθετήσεις των λοιπών ομοϊδεατών σου (τις οποίες και θα σχολιάσω),....αλλά πως να το κάνουμε!...οι δικές σου έχουν ποιο ενδιαφέρον!...και να σαι σίγουρος ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε....(επειδή το έθεσες!), ούτε γειτόνοι είμαστε ούτε συγγενείς!

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Αγνοώ την ιστορία της κυρίας, έχω διαβάσει τρία βιβλία της όμως. Δεν καταλαβαίνω, πρέπει να ζητάμε πιστοποιητικό εγκυρότητας σκέψης;
Δεν το καταθέτω σαν ιστορική καταγραφή,αν έπρεπε να επιτεθεις κάπου θα ήταν στις πηγες που χρησιμοποιεί η Ζωγράφου, όχι στην ίδια.
Η ίδια μια θεωρία εξελίσσει .
Αν δεν βοήθησε , τότε συγνώμη.
Κακό πράγμα ο εγωισμός πάντως...
Και προπάντων, κόψε τα ανιστόρητα και κάλπικα ρητά..Ο Χριστός δεν είπε ποτέ εις το όνομα μου, λόγω του ότι ήξερε ότι μετά θάνατον θα δικαιωθεί,πάντα έλεγε είς το όνομα του Πατρός...
Για να μη λες κοτσάνες...., αλλά αυτό είναι συνήθεια σου,ξέχασα, δεν κόβεται...
quote:
Ο Χριστός δεν είπε ποτέ εις το όνομα μου, λόγω του ότι ήξερε ότι μετά θάνατον θα δικαιωθεί,πάντα έλεγε είς το όνομα του Πατρός
Αν διάβαζες λίγο ή έστω αν είχες ασχοληθεί ελάχιστα με τα ευαγγέλια, θα γνώριζες τι λέει τόσο ο Ευσέβιος όσο και διάφοροι άλλοι μελετητές πάνω στο συγκεκριμένο εδάφιο.
Ακόμη κι ο Robben το ξέρει ότι είναι μεταγενέστερο, άλλο που η δουλειά του ως εκπροσώπου της ΟΟΔΕ δεν του επιτρέπει να το παραδεχτεί εδώ.
Φυσικά από σένα δεν έχει κανείς απαιτήσεις να καταλαβαίνεις και πολλά. Αλλωστε, ένα πρόβατο του κοπαδιού είσαι, άσε τους τσομπάνηδες να κάνουν τη δουλειά τους. Η δικιά σου δουλειά είναι να πιστεύεις χωρίς να σκέφτεσαι.

macedon
Σε βοηήθησε αγορίνα μου το απόσπασμα από το βιβλίο του ''μιάσματος'' Λίλης Ζωγράφου;Βρήκες κάτι ενδιαφέρον;
Μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις;
Η απλά έκανες κατευθείαν αυτό που έχεις μάθει να κάνεις καλύτερα, να ρίχνεις λάσπη;
Δεν βλέπετε την ουσία.
Μένετε πάντα στο περιτύλιγμα.
Δεν σχολιάζεις τι γράφει, ανταυτού κάθησες να μου βρεις την βιβλιογραφία της και έβαλες και τους τίτλους τους πιασάρικους. Ναι ρε επάγγελμα πόρνη, σε τι κολλάς εσύ;
Συνείδηση πίσςης, όχι ελεύθερη συνείδηση.
Η απογοήτευση της σκέψης.
Παίζετε μπάλα σε 2 τετραγωνικά ενώ δεν θα πρεπε καν να υπάρχουν όρια στη σκέψη σας.
συχνά και αυτό δεν σε βοηθάει να καταλαβαίνεις και τίποτε,
ώστε να οφελείσαι λίγο, όπως κάνω εγώ, απο πολλούς εδώ μέσα.....
Δυστυχώς, όχι απο σένα που το παίζεις και τόσο ειδήμων σε όλα,
ενώ είσαι απλά ένας δάσκαλος του δημοτικού...Όλα τα άλλα είναι
χόμπυ σου, για να μην πω αρρωστημένο, έτσι που το κάνεις...
Η αποκάλυψη της Αγίας Τριάδας, έγινε απο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό,
αλλά ο ίδιος δεν επικαλούνταν τον ...Εαυτό Του...Εν ζωή κιόλας;
Λίγη λογική σε ότι λές..Προσπαθώντας να στηρίξεις τον παραλογισμό σου, λές απίθανα πράγματα, που το ένα είναι αντίθετο του άλλου...
Καταντάει βαρετό...Μείνε σε ένα θέμα επιτέλους....
Όσο για το κόπυ πέιστ, φίλε Άπειρον, ο Μακεδών έχει πρόβλημα με αυτά....Ζήτα του εξηγήσεις....
quote:
Εδώ φίλε μου Εαρινέ, σε πιάνω ολίγον τι απο άσχετον...Δηλαδή,
μόο τα ένστικτα κινούν τον άνθρωπο, θέλεις να μας πεις;
Χιλιάδες περιπτώσεις ανθρωπων, που σπουδασαν τέχνη, έκαναν έργο άσχετο με ένστικτα,έδειξαν έργο, πέρα απο γήινα κριτήρια και
με πνευματική υπόσταση στην παγκόσμια ιστορία..Παραδείγματα, πλείστοι
εκ των προγόνων μας, που άφησαν έργο, με πνευματικές θέσεις, δίχως εφαρμογή στην υλικη πραγματικότητα...Αυτοί, πως κνήθηκαν;...
Φίλε μου, πέραν των ενστίκτων, ο άνθρωπος, ζει με ένα άλο πρόσωπο
που δεν μπορούμε να δούμε, αφού είναι το πιο ζεστό κομμάτι μας, έχει να κανει με την επικοινωνία, όχι για λιγο, αλλά για νοηματικά
αποτελέσματα θέσεων, αξιών, νόμων...
Όλα αυτα, δεν έχουν πνεύμά;;
Τι λές, το πνεύμα, υπάρχει κάτι που το κινεί;Δεν κινείται, πνει,
υπάρχει και εννοεί...Αυτο το υπολογίζεις για ανθρώπινο, ή ισοβαθμίζεις τον άνθρωπο με τον..γορίλα;
Η Ψυχολογία , η επιστήμη της ψυχολογίας .εχει δώσει σαφείς απαντήσεις φίλε Βαγγέλη για την πλαστικότητα της ορμής και την μετουσιωσή της σε πράγματα εντελώς διαφορετικά (ποίηση, λογοτεχνία,ζωγραφική και όλα τα υπόλοιπα) όταν αυτή -για πολλούς λόγους- δεν ικανοποιείται!
ΌΛα τα μεγάλα έργα , φίλε Βαγγέλη αποτελούν μετουσίωση της πρωτογενούς ορμής ...!
Θα ήταν πολύ ευχάριστη η ανταλλαγή απόψεων , εφόσον δεν υπήρχε καθήλωση σε δογματικές πεποιθήσεις -εκατέρωθεν- που κλείνουν την πόρτα της διερέυνησης !
Κάνεις αναφορές συνεχώς σε θρησκευτικού τύπου προσεγγίσεις και "απαντήσεις" , οι οποίες θέλεις να εισακουσθούν μόνο με μια δήλωση και χωρίς αποδεικτικό υλικό ...αναφέρεσαι στην ψυχή και την υπαρξή της...ωραία λοιπόν να το δεχθώ , αλλα πές μου ..πού και σε ποιό επιστημονικό εγχειρίδιο υπάρχει η απόδειξη της υπαρξής της...!
Προφανώς ειμαι πολύ περισσότερο άσχετος απ'οσο πιστεύεις για μένα...και θα ήθελα , να με βοηθήσεις προκειμένου να καταλάβω που βρίσκεται η ψυχή και αποδεικνύεται η υπαρξή της και θεμελιώνεται το δικαίωμα ν'αναφερόμαστε σ'αυτήν και να επιχειρηματολογούμε περαιτέρω με βάση την ψυχή!!!
Μην μου απαντήσεις όμως με αναφορές ηθικολογικο-θρησκευτικές...επιστηνονικά τεκμηριωμένες αποδείξεις θέλω!!!
Αναμένω με αγωνία προκειμένου να ξεπεράσω την ασχετοσύνη μου..!
soul
quote:
Εαρινός
Μην μου απαντήσεις όμως με αναφορές ηθικολογικο-θρησκευτικές...επιστημονικά τεκμηριωμένες αποδείξεις θέλω!!!
Τώρα... έρχονται... ![]()
![]()

macedon
φίελ Εαρινέ.....Εδω και ένα χρόνο ...έχω φάει τον κόσμο και προσπαθώ να βρω κάποιον να μιλήσουμε για το θέμα επιστήμη Θεός, χωρίς
τα χαζά "δεν τον παίζω γιατί έχει πράσινη μπλούζα", ή "έχει μουστάκι"....
Αν είναι δυνατόν ας μείνουμε στην ουσία και τις θέσεις που έχουμε προς συζήτηση...
Επστημονικα λοιπόν,αποδεικτικά στοιχεία, που περιλαμβανονται
σε μια πολύ χρήσιμη ανάλυση, κάποιου αγίου....
Γιατί κι ο άγιοι δικαιούνται να είναι επιστήμονες κ ιαυτοί,΄οπως συμβαινει και σήμερα με πολλούς ιεράρχες....
Επιστήμη και θρησκεία
Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως
Πηγή: http://impantokratoros.gr/9AABA673.el.aspx
«Όταν εξετάζουμε τη σύγχρονη επιστήμη όπως αυτή δημιουργήθηκε από επιστήμονες σαν τον Λαμάρκ και τον Δαρβίνο, βλέπουμε την αντίθεση και θα έλεγα την απόλυτη ασυμφωνία που υπάρχει μεταξύ επιστήμης και θρησκείας σε θέματα που αφορούν τα βασικότερα προβλήματα της ύπαρξης και της γνώσης. Γι' αυτό, νους φωτισμένος και λογικός δεν μπορεί να δέχεται ταυτόχρονα και το ένα και το άλλο και πρέπει να επιλέξει μεταξύ θρησκείας και επιστήμης».
Τα λόγια αυτά τα έγραψε 65 χρόνια πριν ένας γνωστός Γερμανός ζωολόγος, θερμός οπαδός του Δαρβίνου, ο Γέκκελ στο βιβλίο του «Τα μυστικά του κόσμου» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και όπως φαινόταν απέδειξε ότι η πίστη είναι ένας παραλογισμός. Λέει, λοιπόν, ο Γέκκελ ότι κάθε άνθρωπος με φωτισμένη διάνοια πρέπει να διαλέξει μεταξύ επιστήμης και θρησκείας και να ακολουθήσει είτε το ένα είτε το άλλο. Και θεωρεί απαραίτητο να αρνηθούν αυτοί οι άνθρωποι την θρησκεία διότι ένας άνθρωπος λογικός δεν μπορεί να αρνηθεί την επιστήμη.
Πραγματικά αυτό είναι απαραίτητο; Όχι, καθόλου, διότι γνωρίζουμε ότι πολλοί και μεγάλοι επιστήμονες ήταν ταυτόχρονα και πολύ πιστοί άνθρωποι. Τέτοιος ήταν για παράδειγμα ο Πολωνός αστρονόμος Κοπέρνικος που έθεσε το θεμέλιο όλης της σύγχρονης αστρονομίας. Ο Κοπέρνικος δεν ήταν μόνο πιστός αλλά ήταν και κληρικός. Ένας άλλος μεγάλος επιστήμονας, ο Νεύτων, πάντα όταν έλεγε τη λέξη Θεός έβγαζε το καπέλο του. Ήταν πολύ πιστός άνθρωπος. Ένας μεγάλος βακτηριολόγος της εποχής μας και σχεδόν σύγχρονός μας, ο Παστέρ, που έθεσε τις βάσεις της σύγχρονης βακτηριολογίας, όλα τα επιστημονικά του έργα άρχιζε με τη θερμή προσευχή στον Θεό. Πριν 10 χρόνια άφησε αυτή τη ζωή ένας μεγάλος επιστήμονας και συμπατριώτης μας, ο φυσιολόγος Παύλοβ, που ήταν δημιουργός της καινούριας φυσιολογίας του εγκεφάλου. Ήταν και αυτός πολύ πιστός άνθρωπος. Θα τολμούσε, λοιπόν, ο Γέκκελ να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν φωτισμένη διάνοια επειδή πιστεύουν στον Θεό;
Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί και σήμερα υπάρχουν, και τους γνωρίζω προσωπικά, μερικοί επιστήμονες καθηγητές πανεπιστημίου που είναι πολύ πιστοί άνθρωποι; Γιατί την θρησκεία δεν την αρνούνται όλοι οι επιστήμονες αλλά μόνο ένα μέρος τους που έχουν τρόπο σκέψεως όμοιο μ' αυτόν που έχει ο Γέκκελ;
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν μόνο στην ύλη και αρνούνται τον πνευματικό κόσμο, δεν πιστεύουν στη μετά θάνατον ζωή, δεν δέχονται την αθανασία της ψυχής και βεβαίως δεν δέχονται την ανάσταση των νεκρών. Λένε ότι η επιστήμη τα καταφέρνει όλα, ότι δεν υπάρχει στην φύση μυστικό που η επιστήμη δεν μπορεί να ανακαλύψει. Εμείς τι μπορούμε να απαντήσουμε σ' αυτά;
Θα τους απαντήσουμε το εξής: Έχετε απόλυτο δίκαιο. Δεν μπορούμε να περιορίσουμε την ανθρώπινη διάνοια που ερευνά την φύση. Ξέρουμε ότι σήμερα η επιστήμη γνωρίζει μόνον ένα μέρος απ' αυτά που θα έπρεπε εμείς να ξέρουμε για την φύση. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι δυνατότητες της επιστήμης είναι μεγάλες. Σ' αυτό έχουν δίκαιο και δεν το αμφισβητούμε. Τι λοιπόν αμφισβητούμε εμείς; Γιατί δεν αρνούμαστε την θρησκεία όπως το κάνουν αυτοί και δεν την θεωρούμε αντίθετη προς την επιστημονική γνώση;
Μόνο γιατί με όλη την καρδιά μας πιστεύουμε πως υπάρχει ο πνευματικός κόσμος. Είμαστε σίγουροι πως εκτός από τον υλικό κόσμο υπάρχει άπειρος και ασύγκριτα υψηλότερος πνευματικός κόσμος. Πιστεύουμε στην ύπαρξη των πνευματικών όντων που έχουν διάνοια πολύ πιο υψηλή από ότι έχουμε εμείς οι άνθρωποι. Πιστεύουμε, με όλη την καρδιά μας, ότι πάνω απ' αυτό τον πνευματικό και τον υλικό κόσμο υπάρχει Μέγας και Παντοδύναμος Θεός.
Αυτό που εμείς αμφισβητούμε είναι το δικαίωμα της επιστήμης να ερευνά με τις μεθόδους της τον πνευματικό κόσμο. Διότι ο πνευματικός κόσμος δεν ερευνάται με τις μεθόδους που ερευνούμε τον υλικό κόσμο. Οι μέθοδοι αυτές είναι εντελώς ακατάλληλες για να ερευνούμε μ' αυτές τον πνευματικό κόσμο.
Από πού γνωρίζουμε ότι υπάρχει ο πνευματικός κόσμος; Ποιος μας είπε ότι υπάρχει; Αν μας το ρωτήσουν οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στη θεία αποκάλυψη θα τους απαντήσουμε το εξής, «μας το είπε η καρδιά μας». Διότι υπάρχουν δύο τρόποι το να γνωρίσει κανείς κάτι, ο πρώτος είναι αυτός για τον οποίο μιλάει ο Γέκκελ και τον οποίο χρησιμοποιεί η επιστήμη για να γνωρίσει τον υλικό κόσμο. Υπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος που η επιστήμη δεν τον ξέρει και δεν θέλει να τον ξέρει. Είναι η γνώση μέσω καρδιάς. Η καρδιά μας δεν είναι μόνο το κεντρικό όργανο του κυκλοφορικού συστήματος, είναι και όργανο με το οποίο γνωρίζουμε τον άλλο κόσμο και αποκτάμε την ανώτατη γνώση. Είναι το όργανο που μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε με τον Θεό και τον άνω κόσμο. Σ' αυτό μόνο εμείς διαφωνούμε με την επιστήμη.
Εκτιμώντας τις μεγάλες επιτυχίες και τα κατορθώματα της επιστήμης, καθόλου δεν αμφισβητούμε την μεγάλη της σημασία και δεν περιορίζουμε την επιστημονική γνώση. Εμείς λέμε μόνο στους επιστήμονες, «δεν έχετε εσείς την δυνατότητα με τις μεθόδους σας να ερευνάτε τον πνευματικό κόσμο, εμείς όμως μπορούμε να το κάνουμε με την καρδιά μας».
Υπάρχουν πολλά ανεξήγητα φαινόμενα τα οποία όμως είναι αληθινά (όπως είναι αληθινό κάποιο φυσικό φαινόμενο) και που αφορούν τον πνευματικό κόσμο. Υπάρχουν λοιπόν φαινόμενα, τα οποία η επιστήμη ποτέ δεν θα μπορέσει να τα εξηγήσει γιατί δεν χρησιμοποιεί τις κατάλληλες μεθόδους.
Ας μας εξηγήσει η επιστήμη πως εμφανίστηκαν οι προφητείες για την έλευση του Μεσσία, οι οποίες όλες πραγματοποιήθηκαν. Μπορεί να μας πει πως ο μεγάλος προφήτης Ησαΐας, 700 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού προείπε τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής Του, και γι' αυτό ονομάστηκε ευαγγελιστής της Παλαιάς Διαθήκης; Να μας εξηγήσει την διορατική χάρη που έχουν οι άγιοι και να μας πει με ποιες φυσικές μεθόδους απέκτησαν οι άγιοι αυτή την χάρη και πως μπορούσαν μόλις έβλεπαν έναν άνθρωπο άγνωστο, αμέσως να καταλαβαίνουν την καρδιά του και να διαβάζουν τις σκέψεις του; Έβλεπαν τον άνθρωπο πρώτη φορά και τον καλούσαν με το όνομά του. Χωρίς να περιμένουν από τον επισκέπτη ερώτηση έδιναν απάντηση σ' αυτά που τον προβλημάτιζαν.
Αν μπορούν ας μας το εξηγήσουν αυτό. Ας εξηγήσουν με ποιόν τρόπο προέλεγαν οι άγιοι τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα τα οποία με τον καιρό πραγματοποιούνταν ακριβώς όπως τα είχαν προφητέψει. Να μας εξηγήσουν τις επισκέψεις από τον άλλο κόσμο και τις εμφανίσεις των νεκρών στους ζωντανούς.
Δεν θα μας το εξηγήσουν ποτέ γιατί βρίσκονται μακριά απ' αυτό που είναι η βάση της θρησκείας - από την πίστη. Αν διαβάσετε τα βιβλία εκείνων από τους επιστήμονες που επιχειρούν να ανασκευάσουν τη θρησκεία θα δείτε πόσο επιφανειακά αυτοί βλέπουν τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνουν την ουσία της θρησκείας και όμως την κρίνουν. Η κριτική τους δεν αγγίζει την ουσία της πίστεως, την οποία αδυνατούν να καταλάβουν αλλά τους τύπους, τις εκδηλώσεις δηλαδή του θρησκευτικού συναισθήματος. Την ουσία της θρησκείας και της πίστεως δεν την καταλαβαίνουν. Γιατί όμως; Γιατί ο Κύριος Ιησούς Χριστός λέει, «Ουδείς δύναται ελθείν προς με, εάν μη ο Πατήρ ο πέμψας με ελκύση αυτόν» (Ιω. 6, 44).
Πρέπει λοιπόν να μας ελκύσει ο επουράνιος Πατέρας, πρέπει η χάρη του Αγίου Πνεύματος να φωτίσει την καρδιά και το νου μας. Να κατοικήσει στην καρδιά και το νου μας, μέσω αυτής της φώτισης, το Άγιο Πνεύμα και πρέπει αυτός που αξιώθηκε να λάβει αυτό το δώρο να αποκτήσει την αγάπη του Χριστού τηρώντας τις εντολές του. Μόνο αυτοί που απέκτησαν το Άγιο Πνεύμα, αυτοί που στην καρδιά τους κατοικεί ο Χριστός μαζί με τον Πατέρα του, γνωρίζουν την ουσία της πίστεως. Οι άλλοι, οι έξω άνθρωποι, δεν την καταλαβαίνουν καθόλου.
Ας ακούσουμε την κριτική κατά του Γέκκελ ενός Γάλλου φιλοσόφου του Μπούτρου. Λέει λοιπόν το εξής ο Μπούτρου, «Η κριτική του Γέκκελ πιο πολύ αφορά τους τύπους παρά την ουσία και τους τύπους τους βλέπει από μια ματιά τόσο υλιστική και τόσο στενή που δεν μπορούν να τους παραδεχτούν ούτε οι άνθρωποι που θρησκεύουν. Έτσι η κριτική της θρησκείας από τον Γέκκελ δεν αναφέρεται ούτε σε μία από τις αρχές που πρεσβεύει η θρησκεία».
Αυτά λέει μεταξύ άλλων, ο άγιος Λουκάς εκ Κριμαίας,αλλά θέλω να
δώ πως θα τα δεις κι εσύ...Βεβαια, αν δεν προλάβει να προκαθορίσει και μεθοδεύση ο Μακεδών, ή κανένας άλλος ...κρετίνος....Τα λέω καλά Μακεδών;
Και ειλικρινά φίλε μου Εαρινέ, αυτό με τα δόγματα...Εσύ πιστεύεις ότι δεν εκππροσωπείς κάποιο δόγμα; Δεν δείχνουν τα γραπτά σου, τι πρεσβεύεις;Εγώ δεν σχολιάζω επ αυτού, γιατι δεν θα καταλάβεις πόσο ίδια είναι με αυτά που με κατηγορείς...
Φρόντισε κι εσύ λοιπον, μέσα απο τις θέσεις να συζητάμε κι όχι με αφορισμούς και διακρίσεις....
Αν ήμουν σατανιστής, θα με δεχόσουνα πιο εύκολα..Ειναι και πιασάρικη θρησκεία....
Χιούμορ κάνω....
Πάντως, η επιστήμη, δεν έχει σαφή θέση ενάντια στη θρησκεια,σήμερα
πολύ περισσότερο, που έχουν ανακαλυφθεί εκατοντάδες άλλοι νόμοι,
αντίθετοι και διαφορετικοί όσω εως τώρα γνωρίζαμε, ενώ η επιστήμη του χάους, δέχεται αυτή ακριβώς την δύναμη που λέμε Θεός, ώς αναίτια κινηση που κινεί ολόκληρο το σύμπαν, πράγμα που παραδέχονται ότι υποδηλώνει πνευμτική παρουσία και έλεγχο.....
quote:
geostat
Κατσε,ο στρατηγος ειναι και νυχτοπουλι...
Για τα ηληθια επιχειρηματα του τυπου Bάλτα κάτω μόνος σου!!!
Το 534!!! ζητείται να κλείσουν οι ναοί!!!! οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν ισοπεδωθεί το 435!!!
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!να τολμησω να κανω την υποθεση οτι σε 100 χρονια δεν οικοδομηθηκε τιποτα ετσι;Για να βγαινει και νεο διαταγμα σημαινει οτι δεν ειχαν προλαβει να σφαξουν ολους τους 12θεϊστες!
Μου θυμιζει την ονοματοδοσια των ιερεων κατα την παγκοσμια επιστημονικη κοινοτητα...!
Με όσα διατάγματα μας έχει ξεφουρνίσει και ο "Apeiron", δεν θα έπρεπε να είχε μείνει ναός όρθιος και να μην κυκλοφορούσε ούτε γάτα ειδωλολάτρισσα!!
Εσύ μιλάς για 100 χρόνια. Αν πας λίγο πιο πίσω στα "τρομερά στοιχεία", θα δεις πως η διαφορά αυτή, πολλές φορές, δεν είναι ούτε 10-20 χρόνια.
Και εκεί που είχαν γκρεμίσει όλους τους ναούς και είχαν εξολοθρεύσει όλους τους ειδωλολάτρες, ξαφνικά έβγαινε διάταγμα για τους ειδολωλάτρες αξιωματικούς του στρατού (δεν μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για νομοθεσία)!
Μα καλά, τι στην ευχή έκαναν "οι κακοί αυτοκράτορες"; Μισές δουλειές;
Από τη μια εξολόθρευαν τον απλό κοσμάκη και από την άλλη άφηναν ως και αξιωματικούς ειδωλολάτρες;
Για καθίστε ωρέ παλικάρια!! Ούτε η Λερναία Ύδρα να ήταν!!!
Ξέρεις πόσες φορές έχουν γκρεμιστεί και ξαναχτιστεί ΌΛΟΙ οι ναοί και εξολοθρευτεί και αναστηθεί ΌΛΟΙ οι ειδωλολάτρες για τους Ρασιά, το ΥΣΕΕ και τους λοιπούς νεοπαγανιστές;;;
ΆΠΕΙΡΕΣ!!!
Κάθε τόσο που θέλουν να ενθουσιάσουν τους οπαδούς τους, δώστου και από μια ολική κατεδάφιση ναών!!!
Τα διατάγματα σκοπό είχαν να αποτρέψουν τον κόσμο από δεισιδαιμονίες και πρακτικές απάνθρωπες και βασανιστικές για ανθρώπους και ζώα.
Καιρό τώρα έψαχνα κάτι και το βρήκα. Το παραθέτω:
Πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_07/08/2009_291972
Φόβος και τρόμος για τους αλμπίνους - αλφικούς οι γιατροί-μάγοι. Τους δολοφονούν και εμπορεύονται μέλη του σώματός τους για «γούρι», καταγγέλλει οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Περισσότερα από 53 άτομα που πάσχουν από αλφισμό - αλμπινισμό έχουν δολοφονηθεί στην Τανζανία από το 2007, κυρίως στις απομακρυσμένες βορειοδυτικές περιοχές Σινιάνγκα και Μουάνζα όπου οι δυσειδαιμονίες είναι βαθειά ριζωμένες στην παράδοση της αφρικανικής χώρας.
Μέχρι τώρα οι αρχές έχουν συλλάβει 90 περίπου άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικούς, για εμπλοκή στις δολοφονίες, ή για εμπορία μελών των θυμάτων, τα οποία σύμφωνα με τις δοξασίες τις οποίες προπαγανδίζουν οι γιατροί-μάγοι στους πελάτες τους, φέρνουν τύχη στον έρωτα, τη ζωή και την εργασία.
Όπως καταγγέλλει η καναδική οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Κάτω από τον Ίδιο Ήλιο», μόνον τον περασμένο μήνα δολοφονήθηκαν στη χώρα τέσσερα αλφικά άτομα, με αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες της χώρας που εμφανίζουν αυτή την ιδιομορφία και αριθμούν 170.000, να νιώθουν όλο και περισσότερο φοβισμένοι και εγκαταλελειμμένοι.
«Με μια κυβέρνηση ανίκανη ή απρόθυμη να τους προστατεύσει από τα στιλέτα των φονιάδων των γιατρών-μάγων, δεν υπάρχει γι' αυτούς μέρος να κρυφτούν ούτε κανένας λόγος να ελπίζουν», τονίζει η οργάνωση σε χθεσινή ανακοίνωσή της. Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελία άνοιξε 15 υποθέσεις εναντίον υπόπτων, αλλά οι δίκες σταμάτησαν με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Ο ιδρυτής της οργάνωσης Πίτερ Ας εξέφρασε επιφυλάξεις για την προθυμία των τανζανικών αρχών να σταματήσουν τις δολοφονίες και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση προς αυτή την κατεύθυνση.
Στο γειτονικό Μπουρούντι, όπου έχουν δολοφονηθεί από πέρυσι 11, δικάζονται επίσης ύποπτοι για τον φόνο αλμπίνων και ήδη έχουν καταδικαστεί πέντε, εκ των οποίων ένας σε ισόβια. Οι αρχές του Μπουρούντι υποστηρίζουν ότι οι φόνοι παραγγέλθηκαν από άτομα στη γειτονική Τανζανία.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ"
Το φαντάζεσαι να είχαμε και εμείς σήμερα ένα παρόμοιο μοντέλο "πατρώας θρησκείας", και να μας έλεγαν οι μάγοι πως έπρεπε και εμείς να κυνηγάμε τους φουκαράδες τους αλμπίνους προκειμένου να εξευμενίσουμε τους θεούς αν π.χ. θα θέλαμε να νικήσουμε τους Τούρκους; Θα σου άρεσε κάτι τέτοιο;
Μη νομίσεις πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό να συμβεί στην Ελλάδα του σήμερα. Ήδη συμβαίνει, ευτυχώς σε "ελαφριά έκδοση" και αυτό το οφείλουμε στην έλευση του Χριστιανισμού που "άλλαξε τα δεδομένα".
Κοίτα μόνο πόσοι καταφεύγουν σήμερα σε μάγους και ξόρκια για θέματα που τους απασχολούν. Σκέψου σε τι πράξεις θα μπορούσε να φτάσει ένας απελπισμένος άνθρωπος, αν αυτές οι πράξεις του είχαν υποδειχθεί από τον "επίσημο μάγο της πατρώας θρησκείας"??

Edited by - Ψηλός on 28/09/2009 12:53:53