ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Διάλογοι και αντίλογοι περί χριστιανισμού, μυθολογίας και κάθε είδους θρησκείας . - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

elo31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/01/2008, 00:19:59
quote:
europaios2
-Όταν εμφανίστηκε ο Ιησούς δεν υπήρχε ο Βουδισμός ή ο Χριστιανισμός! σωστά?

Εδώ φίλε europaios2 κάνεις μεγάλο λάθος , γιατί ο Βουδισμός προϋπήρξε πολούς αιώνες πρίν από τον Χριστιανισμό .
03/01/2008, 02:50:40
Φίλε europaios2

Ο Σιντάρτα Γκαουτάμα (Βούδας), γεννήθηκε το 560 π.α.χ.χ. και πέθανε το 480 π.α.χ.χ.

Αυτό επειδή το φορουμ, ανάμεσα σ' όλα τ' άλλα, έχει και επιμορφωτικό χαρακτήρα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Wiccan89Νέο Μέλος
03/01/2008, 03:53:29
quote:
Ψηλός - Ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα της επιλογής.
Επιλέγει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.
Ή άρνηση της σωτηρίας που παρέχεται στον άνθρωπο μέσω του Ιησού Χριστού, δεν σημαίνει ότι, ο άνθρωπος, θα λάβει κάποια τιμωρία ως ποινή.

Σωτηρια, από τι ?
Εσύ είσαι υπεύθυνος για την ζωή σου, και κανένας θεός η άγγελος.
Η εσύ θα σώσεις τον εαυτό σου η κανεις.
Σωτηρια άλλοι, παίρνουν από τον Διόνυσο που πέθανε 500 Χρονια προ χριστού πάνω σε έναν σταυρο, από τον μίθρα, από τον βούδα, από την Aλλατ (η όπως την ονομάζουν σήμερα, αλλάχ), από τον Διά, από την Εκάτη, από την Φρέγια, τον θορ, και όλων των άλλων θεών.
Γιατί όλες οι θρησκείες, είναι δρόμοι προς την ίδια θεϊκή πηγή.

(Starhawk)

Wiccan89Νέο Μέλος
03/01/2008, 04:38:48
Από τι θέλεις να σωθείς?
Σε κυνηγάει τίποτα?
Πως να εξελίσσεις τον εαυτό σου, αν δεν πάρεις ο ίδιος την ζωή στα δικά σου χερια, και περιμένεις άλλοι να σε σώσουν ?

Edited by - Wiccan89 on 03/01/2008 05:11:44

Wiccan89Νέο Μέλος
03/01/2008, 05:12:47

quote:
Η Βίβλος δέν είναι ιστορικό κείμενο ... τουλάχιστον για μένα, το έχω ξαναπεί πολλές φορές.

Συμφωνώ απολύτως.

"Όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, οι άνθρωποι πρώτα θα σε αγνοούν, μετά θα σε κοροϊδεύουν, μετά θα σου επιτίθονται, μετά θα νικήσεις"

(Starhawk)

03/01/2008, 09:39:29
Φίλε elo, νομίζω πως το θέμα αυτό έχει και κάποια θετικά χαρακτηριστικά αλλά και κάποιες "επικινδυνότητες", τις οποίες θα πρέπει να έχουμε κατά νου.

Ελπίζω ειλικρινά να συμβάλλει στο να μην εκτρέπονται τα διάφορα θέματα συζήτησης από τον αρχικό τους σκοπό και να ξεκινούν συζητήσεις γύρω από διαφωνίες σε συνηθισμένα θέματα μεν αλλά συχνά δε και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα συζήτησης.
Από την άλλη, ίσως δείξει σε όσα μέλη είναι πιο "επιρρεπή" στην συμμετοχή στις διαφωνίες αυτές αλλά και σε όλους μας ότι θα πρέπει να σεβόμαστε και τον θεματοθέτη που ανοίγει ένα θέμα προς συζήτηση, τους ανθρώπους που συμμετέχουν σ' αυτό - είτε καταθέτοντας τις απόψεις τους είτε ως αναγνώστες - αλλά και την οντότητα του ίδιου του θέματος, την οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να προσφέρει όσα έχει να προσφέρει κι όχι να ανακόψουμε την πορεία του.

Πιστεύω ότι σ' αυτό το θέμα δεν θα χαθεί ο έλεγχος ούτε θα παρατηρηθούν περιστατικά ανταλλαγής προσβλητικών, υβριστικών και χλευαστικών μηνυμάτων αλλά θα υπάρξει ο απαραίτητος σεβασμός μεταξύ των συνομιλητών αλλά και των προσωπικών αληθειών που μοιράζονται μαζί μας.
Άλλωστε, την συζήτηση θα συντονίζεις κι εσύ ως θεματοθέτης αλλά κι όλοι οι συμμετέχοντες...
Πιστεύω ότι θα αναγνωρίσουμε όλοι μας την αναγκαιότητα αυτού που αναφέρω και να γίνει ένας προσωπικός μας στόχος.

In anticipation of my resurrection...

03/01/2008, 11:06:09
Θα συμφωνήσω φίλε D. Incubus με αυτά που λες, άλλωστε ο σκοπός του συγκεκριμένου φόρουμ δεν είναι στο να εντείνουμε τις διαφωνίες μας επειδή μεταφέρουμε τις απόψεις μας από το ένα τοπικ στο άλλο, νομίζοντας ότι εδώ μπορούμε να ξεπεράσουμε τα «όρια» μας, αλλά στο να μάθουμε να είμαστε όλοι συντονιστές στον εαυτό μας ….και να μην χρειάζεται συνέχεια να έχουμε κάποιον να μας υπενθυμίζει την σημασία του σεβασμού στις απόψεις και στα πιστεύω του συνομιλητή μας .

03/01/2008, 15:11:21
Η δική μου άποψη και σκέψη για το παρόν θέμα, πέρα απ’ αυτό που έχω εκφράσει ήδη, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει, ως προφύλαξη εκτροπής, για κάποια θέματα, που απ’ τη φύση τους έχουν μια τέτοια "επικινδυνότητα".

Απ’ την άλλη, θα πρέπει να μεταφέρονται εδώ, επί μέρους διάλογοι ή διευκρινήσεις, οι οποίες εκτρέπουν το θέμα στο οποίο διατυπώνονται και δεν θα έχουν τη μορφή έναρξης νέου διαλόγου (αλλιώς ας ανοίγονται νέα θέματα γι’ αυτό), αλλά βραχυπρόθεσμης ανταλλαγής, διευκρινιστικών σημείων.

Κι αυτό το λέω, για να μην καταντήσει το θέμα από θετικό, σε ένα συνονθύλευμα ερωταποκρίσεων, ανάμεσα σε πηγαδάκια, δύο τριών ατόμων.

Από όλους εμάς εξαρτάται, σε ποιό βαθμό θα διακρίνουμε και θα σεβαστούμε το ρόλο που μπορεί να παίξει, το παρόν θέμα.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

03/01/2008, 18:49:41
quote:
Η Βίβλος δέν είναι ιστορικό κείμενο ... τουλάχιστον για μένα, το έχω ξαναπεί πολλές φορές.

Μα αυτό είναι ανεξάρτητο θέμα. Και γω δεν είπα ότι η καταστροφή έγινε στ' αλήθεια, το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει μέσα στην ΠΔ ως ιστορία που κάτι θέλει να μας πει (αλλιώς δεν θα υπήρχε εκεί).
Και τι μας λέει;

quote:
Μάλον τη στηγμή που ειδποιήθηκαν για να αλλάξουν τρόπο ζωής και δεν το έκαναν! Πήγαιναν γυρεύοντας!

Πήγαιναν γυρεύοντας για ποιό πράγμα; Ας τους άφηνε να καταστραφούν μόνοι τους. Γιατί να επισπεύσει την καταστροφή τους;
Και με τον κατακλυσμό έχουμε ακριβώς το ίδιο σκηνικό.

Ασχετο με το παραπάνω, αλλά το έχω απορία. Ακουσα πάλι πρόσφατα το Σύμβολο της Πίστεως. Και μου έκανε εντύπωση εκείνο το:

"και αναστάντα την τρίτη μέρα κατά τας Γραφάς"

Τι ακριβώς εννοεί με το 'κατά τας Γραφάς"; και γιατί δεν αναφέρει τις Γραφές ούτε πριν ούτε μετά, αλλά μόνο εδώ; Εχει κάποια ιδιαίτερη σημασία;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

snoopyΜέλος
03/01/2008, 19:21:19
quote:
Ostria: Μα αυτό είναι ανεξάρτητο θέμα. Και γω δεν είπα ότι η καταστροφή έγινε στ' αλήθεια, το θέμα είναι όμως ότι υπάρχει μέσα στην ΠΔ ως ιστορία που κάτι θέλει να μας πει (αλλιώς δεν θα υπήρχε εκεί).
Και τι μας λέει;

Τα ίδια που μας λέει επανειλημένα και η Ελληνική μυθολογία (περιπτώσεις Προμηθέα, Τρωικά, κατακλυσμός του Δευκαλίωνα) η οποία κατα πολλούς είναι η μεγαλύτερη σοφία της ανθρωπότητας.

03/01/2008, 23:37:24
-Το συγκεκριμένο forum είναι πολύ ενημερωτικό! Εγώ αν θέλω να μάθω ή δεν είμαι σίγουρος για κάτι, ρωτάω! όπως για το Βουδισμό!
-.....Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γίνονται ανούσιες ερωτήσεις προς τον ψηλό? Οι απαντήσεις του δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για παρερμεινείες ούτε για διευκρινήσεις!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!