ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Aids -ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Aids -ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ??? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Girtos49 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
spider-manΝέο Μέλος
30/12/2006, 04:50:23
...............
31/12/2006, 01:14:07

Εχει κυλήσει πολύ νερό στ'αυλάκι από την τελευταία φορά που επισκέφτηκα το esoterica.gr είτε για να διαβάσω είτε για να γράψω,
και τώρα που το ξαναβλέπω παρατηρώ τα σχόλιά σας και ειδικά κάποια που αφορούν και δικές μου τοποθετήσεις.

Στο παρόν θέμα, θεωρώ ότι πρέπει να απαντήσω καθώς εκτιμώ ότι με θίγετε (έμμεσα) είτε ως πρόσωπο, είτε μη διαβάζοντας και εκτιμώντας σωστά τις εκπεφρασμένες απόψεις μου.

-------------------

Να ξεκινήσω από την αγαπητή medtech:

Πρόκειται για ένα μέλος το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, εξαιτίας της κρίσης του, του ορθολογισμού με τον οποίο σκέπτεται και εκφράζεται, της μόρφωσης/επαγγέλματος και εν γένει λόγω της εδώ διαδικτυακής της παρουσίας.

Συμφωνώ επίσης μαζί της στα περισσότερα, καθώς όντως δεν πρέπει να αφήνουμε αγύρτες και κάθε είδους αμαθείς και τσαρλατάνους να διαδίδουν θεωρίες και πρακτικές που πέρα από κοροϊδία και πλάνη μπορεί να αποβούν και καταστροφικές για την τσέπη ή/και την υγεία μας.

Παρ'όλα αυτά βλέπω πως σε αυτή της τη "σταυροφορία" εναντίον των διαφόρων αμαθών/ημιμαθών/πλάνων/κλπ μαζί με τα "ξερά" καίει και τα "χλωρά".

Και για να εξηγούμαι, θα τα πάρω από την αρχή:

α)
Θεωρώ εαυτόν ως λογικό/ορθολογιστή (προσωπική άποψη/επιδέχεται αμφισβήτηση ενδεχομένως...) ταυτοχρόνως δε είμαι άτομο ανώτατης μόρφωσης και αντιστοίχου επαγγέλματος θετικών επιστημών (γεγονός/δεν επιδέχεται αμφισβήτηση!) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο σκέψης, έκφρασης και λειτουργίας μου γενικότερα

β)
Μπαίνοντας στο esoterica.gr για να συμμετέχω στο φόρουμ, ήξερα εξ αρχής ότι δεν επρόκειτο να συναντήσω ένα club που να απαρτίζεται από καθηγητές του ΕΜΠ, εργαζόμενους στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ή το διευθυντή του Ευγενίδειου Ιδρύματος (μπορεί ενδεχομένως να υπάρχουν και μερικοί από αυτούς εδώ μέσα...) αλλά κυρίως άτομα ποικίλης μόρφωσης και ενδιαφερόντων με κοινό παρονομαστή κάποιες απροσδιόριστες και ευρέως φάσματος "μεταφυσικές" και "εσωτερικές" ανησυχίες, όπερ σημαίνει ότι εξ αρχής υπάρχει ποοολύ (μα πάρα πολύ!) μεγάλο περιθώριο για να χωρέσει κάθε είδους αλαφροϊσκιωτος και κάθε είδους μπαρουφολογία εδώ μέσα.
Δεν θα διακινδυνεύσω ποσοστά ή αυστηρή ποσοτικοποίηση του ζητήματος (έτσι την "πάτησε" και ο ΑΖΑΧ με την υπογραφή του κάποτε), αλλά εκτιμώ ότι πάνω από τα μισά μέλη του παρόντος διαδικτυακού χώρου/φόρουμ δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "τίμιος και αξιόπιστος συνομιλητής" για πολλούς και διαφόρους λόγους (από τις ανυπόληπτες "προφητείες" του Εικοσιδυού [22] και τα "μανιφέστα" του PaNo έως τους λογαριασμούς "κλώνους" πολλών "μυστήριων" τύπων που άγονται και φέρονται από θέμα σε θέμα και ξεκατινιάζονται για μείζονος ή ήσσονος σημασίας αφορμές...)
Τα ίδια εκτιμώ ότι λίγο-πολύ ενστερνίζονται σχετικά με αυτό το θέμα (=του είδους και της "ποιότητας" του συνόλου των μελών) και όσα από τα μέλη λειτουργούν με κάποια συγκροτημένη σκέψη και την "κοινή" λογική (και παρακαλώ θερμά, να μη θεωρηθεί αυτό ως προσβολή του χώρου από τους κκ συντονιστές...)

γ)
Δεν γνωρίζω προσωπικά την κα Μ.Παπαγιαννίδου, ούτε λειτουργώ καθ'οιονδήποτε τρόπο ως συνήγορος/υπερασπιστής της

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

31/12/2006, 01:25:48
Με δεδομένα τα παραπάνω (α), (β), (γ) θα ξεκινήσω μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων step-by-step

quote:

1.Χωρις την παρουσια του HIV δεν αναπτυσσεται το συνδρομο της επικτητης ανοσολογικης ανεπαρκειας.(AIDS).

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, ούτε εγώ ούτε και η κα Παπαγιαννίδου

quote:

2.Εχει περιγραφει και τεκμηριωθει ο τροπος δρασης του HIV και ο μηχανισμος με τον οποιο καταστρεφει τα T λεμφοκυτταρα.

Επίσης δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, ούτε εγώ ούτε και η κα Παπαγιαννίδου

quote:

3.Aυτα που λεει ο τσαρλατανος που μας παρουσιαζει σαν μεγα επιστημονα αυτη η κυρια ειναι απο τις συνηθεις συνομωσιολογικες μπουρδες (το CDC και καλα ντρεπεται να ανακοινωσει οτι εκανε λαθος) αφου η επιστημη εαν παρουσιαστουν στοιχεια οτι εγινε λαθος,θα προσαρμοσει τα συμπερασματα της στα νεα δεδομενα.Αν υπηρχαν στοιχεια που να ανατρεπουν μια θεωρια την επιστημη δεν την πιανουν οι ντροπες.Υποπτευομαι οτι το site προωθei μια υποθεση που κυκλοφορουσε παλια πριν ανακαλυφθει ο HIV και που καποιοι ελαχιστοι ομοφοβικοι ακομα επιμενουν να προωθουν (κατα αυτη την θεωρια AIDS παθαινουν μονο οι ομοφυλοφιλοι ανδρες επειδη κουραζαν τον οργανισμο τους με την "εκλυτη ζωη" τους.)

Το αν είναι ή δεν είναι τσαρλατάνος ο κύριος που μας υποδεικνύει η κα Παπαγιαννίδου δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά κιόλας σε αυτή τη φάση.

Η "επιστήμη" σίγουρα δεν ντρέπεται να παραδεχτεί λάθη της -το έχει κάνει άπειρες φορές και θα το κάνει άλλες τόσες στο μέλλον- άλλωστε μέσα από τα λάθη της προοδεύει και προχωράει μπροστά.

Το CDC όμως δεν είναι "επιστήμη" και μπορεί όντως και να ντρέπεται να ομολογεί λάθη και ανακρίβειες που διέδωσε/μετέδωσε/ανακοίνωσε στο
παρελθόν.

Είναι περισσότερο "πολιτικός φορέας" και οι πολιτικοί φορείς κρίνουν και λειτουργούν πολλές φορες -αν όχι όλες- με κάποιου είδους πατερναλισμό, με γνώμονα διάφορα δόγματα και αντιλήψεις σχετικά με το "κοινό καλό" ή το "συμφέρον του λαού", και με απροσδιόριστα κριτήρια/ελατήρια (είναι άραγε προσωπικές απόψεις/θεωρίες των εκάστοτε ιθυνόντων τους? είναι οικονομικά ή άλλα συμφέροντα? Δεν γνωρίζω τί, πώς και πόσο από το καθένα κάθε φορά...)

Υποψιάζομαι, αν και δεν γνωρίζω αυτή τη θεωρία και τη διοχέτευσή της, ότι κάποιοι συντηρητικοί κύκλοι (στην Αμερική κυρίως) πιθανόν αρχικά να ήθελαν το AIDS να αφορά μόνο τους ομοφυλόφυλους άνδρες ως "Θεία τιμωρία" για την "Αμαρτία"/"ακολασία" τους να πηγαίνουν με άλλους άντρες.

Σίγουρα δεν είναι έτσι, αλλά και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι (τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες/προηγμένες χώρες) σχεδόν τα μισά (ίσως και περισσότερα) καταγεγραμμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους άνδρες.

Να σημειώσω ότι δεν είμαι ούτε συντηρητικός, ούτε ομοφοβικός, σέβομαι τα δικαιώματα όλων στην ελεύθερη έκφραση και λειτουργία της ιδιωτικότητας, πλην όμως έχω κι εγώ το δικαίωμα να θεωρώ την (ανδρική κυρίως) ομοφυλοφιλία ανωμαλία

quote:

4 Τον ρημαδοHIV ΔΕΝ τον ανακαλυψαν οι Αμερικανοι αλλα οι ΓΑΛΛΟΙ στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ (ο LUKE MONTAGNIER και η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ).Ηταν οι πρωτοι που μετρησαν την παρουσια αναστροφης τρανσκριπτασης στην καλλιεργεια και οι ΠΡΩΤΟΙ που ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΝ ΙΟ!.

Αυτές οι "τεχνικές λεπτομέρειες" δεν νομίζω ότι αφορούν κανέναν άλλον πλην των ιστορικών και των ειδικών.
Όλοι ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΙΟΣ, το ποιοι, πώς, πότε, κλπ τον ανακάλυψαν και τον φωτογράφισαν δεν μας απασχολεί
όπως δεν απασχολεί φαντάζομαι και τον πολύ κόσμο, ποιος και πότε περπάτησε στο φεγγάρι.
Αρκεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος τα κατάφερε και πήγε στο Φεγγάρι....

.
.
.

31/12/2006, 01:33:13
quote:

5.Αναρωτιεται ΓΙΑΤΙ δεν επικοινωνησαν μαζι της ετεροφυλοφιλοι ανδρες να της πουν οτι πασχουν (και συμπεραινει αυταρεσκα οτι αφου κανεις δεν επικοινωνησε μαζι της δεν υπαρχουν ετεροφυλοφιλοι φορεις του HIV ή ασθενεις με AIDS).Φανταζομαι οτι δεν σκεφτεται (γιατι η σκεψη απαιτει εγκεφαλο) οτι μια τετοια ασθενεια ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΤΙΓΜΑ και δεν τριγυριζεις διαλαλωντας οτι εισαι φορεας γιατι σε περιμενει η μοιρα του κοινωνικα αποκληρου.Επισης δεν σκεφτεται οτι το γεγονος οτι δεν επικοινωνησαν μαζι της ετεροφυλοφιλοι ανδρες δεν σημαινει οτι μονο ομοφυλοφιλοι κολανε AIDS αφου εχει περιγραφει πληθος περιπτωσεων ασθενων που αρπαξαν ΑΙDS απο ετεροφυλοφιλες επαφες (ανδρας/γυναικα).Επισης εχει περιγραφει ο μηχανισμος με τον οποιο μεταδιδεται με ετεροφυλοφιλη σεξουαλικη επαφη ο HIV απο γυναικα σε ανδρα.

Όχι όποιοι και όποιοι ετεροφυλόφιλοι άνδρες, έτσι?
Αλλά "μονίμως" ετεροφυλόφιλοι άνδρες οι οποίοι να είναι φορείς του ιού και να τον "κόλλησαν" με σεξουαλική μετάδοση από γυναίκα φορέα ούτε από σύριγγες, ούτε από μετάγγιση, ούτε από μολυσμένα αιχμηρά αντικείμενα που τους τρύπησαν,κλπ,κλπ

Το στίγμα σίγουρα υπάρχει, όμως θα μπορούσαν να της γράψουν και ανώνυμα ή με ψευδώνυμο.
Το να της έστελναν ένα απλό μέηλ δεν σημαίνει ότι το διαλαλούν κιόλας σε όλη την κοινωνία!
Εξάλλου, το να της στείλουν ένα ημέηλ για να της καταρρίψουν αυτά που πιστεύει αυτή και τα διαλαλεί ΕΠΩΝΥΜΩΣ θα ήταν από μόνο του μεγάλη μαγκιά/πρόκληση/κίνητρο και πάω στοίχημα ότι αν υπήρχε κάποιος μέσα σε αυτούς τους 125.000 θα το έκανε. Εγώ προσωπικά αν ήμουν φορέας (φευ!) το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να της ΤΗΝ ΠΩ με αυστηρό ύφος και θα την έκανα και ρόμπα δημοσίως με καταγγελίες, δημοσιεύσεις ή οτιδήποτε άλλο γιατί ισχυρίζεται και διαδίδει αρλούμπες, αλλά μέχρι νεοτέρας ΑΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ και όχι εσύ medtech που συν τοις άλλοις της "τα χώνεις" και ΑΝΩΝΥΜΑ.

Αυτό που λες με τις ετεροφυλόφιλες επαφές, τό'παμε: Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών "καθαρών" που κολλήσανε από άντρα μολυσμένο.

Περιπτώσεις ανδρών που να κολλήσανε από γυναίκα μολυσμένη υπάρχουν? Και μάλιστα "τόσες πολλές"???

------

Επισης εχει περιγραφει ο μηχανισμος με τον οποιο μεταδιδεται με ετεροφυλοφιλη σεξουαλικη επαφη ο HIV απο γυναικα σε ανδρα.

Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό που γράφεις εδώ πέρα. Θα ήθελα πολύ να αναπτύξεις τον πλήρη αυτό μηχανισμό, έστω και σε προσωπικό ημέηλ αν δε θες δημόσια και εδώ πέρα.

quote:

6.Θεραπεια ΥΠΑΡΧΕΙ για την HIV λοιμωξη (αντιρετροικη θεραπεια με συνδυασμο φαρμακων που στοχευει στην αναστολη του πολλαπλασιασμου του ιου ωστε να μην καταστρεφει τα Τ λεμφοκυτταρα και να μην διαλυεται το ανοσοποιητικο) και η βελτιωση της καταστασης του ασθενους συνδεεται ΑΜΕΣΑ με την ΠΤΩΣΗ του ιικου HIV φορτιου στο αιμα του ασθενους και την συνοδο αυξηση των Τ λεμφοκυτταρων.

Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, ούτε εγώ ούτε και η κα Παπαγιαννίδου η οποία μάλιστα ετύγχανε και τυγχάνει(?) τέτοιων θεραπειών και "κοκτέηλς" ...

quote:

7.Στις τριτοκοσμικες χωρες η μεγαλη πλειοψηφια των φορεων και των ασθενων ειναι ετεροφυλοφιλοι και των 2 φυλων.

Στις τριτοκοσμικές χώρες γίνεται τέτοιο μπάχαλο γενικώς (για να μην χρησιμοποιήσω περισσότερο βαριές αλλά και περιγραφικές αγοραίες εκφράσεις...) λόγω ελλιπέστατων μέτρων και συνθηκών υγειινής, σίτισης, περίθαλψης, πολυγαμίας, βιασμών, κλπ,κλπ που το ερώτημα είναι πώς δεν έχουν ακόμα αφανιστεί ολοσχερώς και παραμένουν έστω και οι μισοί ή το 1/3 "κάπως" υγιείς και normal...
Αυτούς βρήκες για στατιστικά?
Εκεί υπάρχει ακόμα φυματίωση, εμπολά, κίτρινοι πυρετοί πράσινοι κόκκινοι πυρετοί και του διαόλου τα κέρατα, τι να λέμε τώρα...?

quote:

8.Το AIDS κολαει ευκολοτερα με πρωκτικη σεξουαλικη επαφη απο ο,τι με κολπικη.

Χαίρω πολύ...
Είπα εγώ και η κα Παπαγιαννίδου κάτι διαφορετικό?
Αυτό εξηγείται πολύ εύκολα και από "μηχανικής απόψεως", δεδομένου ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω κυρίως του αίματος και του σπέρματος, το οποίο για να πάει από τον φορέα στον μη-φορέα πρέπει να υπάρξει "λύση" του δέρματος (για να μην πω "σκίσιμο" και παρεξηγηθω...)

quote:

9.Ασφαλη συμπερασματα βγαινουν απο ιατρικες μελετες και εργαστηριακες δοκιμες και οχι απο ο,τι λεει η καθε λαλημενη.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος όλοι συμφωνούμε και πάλι. Όμως...
Δεν ξέρω την ηλικία σου και τη μόρφωσή σου πέραν του ότι τελείωσες ένα ΤΕΙ Τ.Ι.Ο., το οποίο μας πολυδιαφημίζεις κιόλας, αλλά το να βγαίνεις και να αποκαλείς "λαλημένη" μία δημοσιογράφο η οποία ΕΠΩΝΥΜΩΣ και σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στη ΣΤΟΑ ΒΙΒΛΙΟΥ είπε κάποια πράγματα που διαπίστωσε ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΦΟΡΕΑΣ και από προσωπική της έρευνα που για ευνόητους λόγους είχε σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια από τη δικιά σου εξαμηνιαία ή ετήσια(?) πτυχιακή εργασία θεωρώ ότι μόνο ΕΣΕΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ και κανέναν άλλον.

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε (εάν μπορούσαμε...) ένα debate μεταξύ σας, για να δούμε ποια είναι η λαλημένη και ποια όχι...

quote:

10.Α σιχτιρ τσαρλατανοι!

Αν αναφέρεσαι σε περιπτώσεις τύπου PaNo και τους ομοίους του,τότε είμαι μαζί σου και επαυξάνω!
Αν όμως υπονοείς εμένα ή την κα Παπαγιαννίδου το θεωρώ υβριστικό και προσβλητικό, για όλους τους λόγους που ανέλυσα παραπάνω

Δες κι ένα προσωπικό ημέηλ που σου στέλνω για κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες, που θεωρώ σκόπιμο να μην αναφέρω εδώ...

.
.
.

31/12/2006, 01:40:17

Και πάμε στον φίλο stanfromgreece

quote:

Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο ας βοηθήσουμε τουλάχιστον από μόνοι μας όσο μπορούμε να δίνουμε την ΣΩΣΤΗ απάντηση στους κάθε είδους ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ που απειλούν με τις ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ τους την υγεία της ανθρωπότητας... έστω ακόμα και μέσα από αυτό εδώ το forum... γιατί
έστω και 1, 1 μόνο άτομο να καταφέρουμε να βάλουμε σε σκέψεις για το ποιά είναι η αλήθεια και τι είναι το σωστό, και αυτό επιτυχία θα είναι...

Συμφωνώ μαζί σου, όπως και με την medtech, αρκεί να ορίζουμε σωστά κάθε φορά το τι περιλαμβάνει ο όρος "τσαρλατάνος"....

quote:

Κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς δεν νομίζεις φίλη medtech... δεν υπάρχει κανένας έλεγχος πια... ο καθένας γράφει ότι του κατέβει και αυτοανακυρύσσεται επιστήμονας...ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ... ας βάλουν λίγο το μυαλουδάκι τους να δουλέψει επιτέλους...

Φίλε stanfromgreece υποθέτω και πάλι ότι αναφέρεσαι σε περιπτώσεις τυπάκων που μιλάνε για σημεία και τέρατα....
Εγώ καί επιστήμονας είμαι καί μυαλό διαθέτω, και εάν υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι κάτι από τα παραπάνω αναφέρεται σε μένα, παρακαλώ να το ανακαλέσεις ή να δώσεις τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Απλώς δεν θέλω να τα διατυμπανίζω όλη την ώρα γιατί είτε θα κουράσω είτε θα φανώ ψωνισμένος ή και τα δυο μαζί.....

Εξάλλου σκοπός των εδώ διαλόγων δεν είναι "να βγάλουμε έξω και να μετρήσουμε" τις γνώσεις,τα πτυχία,την ηλικία και τις εμπειρίες μας ο καθένας αλλά να κάνουμε μια όσο γίνεται καλή και γόνιμη συζήτηση που όσο γίνεται να κινείται σε κάποια κοινως αποδεκτά και λογικά πλαίσια

Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά και δεν νομίζω να έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα να με βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με ένα κάρο ανόητους ή
παρανοϊκούς που γράφουν εδώ μέσα το κοντό τους και το μακρύ τους, άλλωστε...

quote:

Φίλε Πυθαγόρα...
Σεβαστά όλα αυτά που γράφεις... αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω...
1. Λες ότι το AIDS δεν είναι μάστιγα... τα στατιστικά άλλα λένε... Δες τί γίνεται σε τριτοκοσμικές και όχι μόνο χώρες... ακόμα και εδώ στην Ελλάδα...ξέρεις πόσοι έχουν? Λες ότι θα έπρεπε ο καθένας να ξέρει 5-10 άτομα που να έχουν... και πού το ξέρεις φίλε μου ότι ΔΕΝ έχουν? Η γυναίκα μου εργάζεται σε νοσοκομείο και ΚΑΘΕ μέρα σχεδόν μου λέει και για κάποια κοπελίτσα που εγχειρήσανε "σαν τα κρύα τα νερά" που κανένας δεν πίστευε ότι έχει AIDS!
Ακόμα μου είπε και για μια γυναίκα που είναι από το νησί μου και την ξέρω ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ και έχει AIDS...ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! Καρκίνο μπορεί να πάθει ο καθένας! ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ... και δεν υπάρχει πρόληψη... αντίθετα για το AIDS υπάρχει!
2.Φίλε μου... το AIDS μας αφορά όλους! Και καρα-στρέιτ να είσαι... μην ξεχνας πως όταν πάς με μια γυναίκα χωρίς προφυλακτικό, στην ουσία πας ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ που έχει παει στην ζωή της χωρίς προφυλακτικό! Είσαι σίγουρος πως... κάποιος από αυτούς δεν έχει κάνει κάποια... "αλλαξκολιά"?

Eπιμένω ότι το AIDS δεν είναι "μάστιγα".
Διευκρινίζω ότι το εννοώ αυτό για τις ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΕΣ χώρες.

Στον τρίτο κόσμο έχουν πολλά περισσότερα προβλήματα να ασχοληθούν (πολέμους, υποσιτισμό, ένα κάρο άλλες ασθένειες πολύ πιο εύκολα
μεταδιδόμενες από απλές γρίπες, μολύνσεις και πυρετούς, και μετά το ΑΙDS...) και "δεν μας αφορά" υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να λαμβάνεται το κριτήριο του τι γίνεται εκεί για να το λέμε και εδώ.

Με αυτή τη λογική και ο ιός Εμπολά είναι μάστιγα.

Είναι όμως στην Ελλάδα? Αν το πεις το "Εμπολα" θα νομίσει ο πολύς ο κόσμος ότι μιλάς για κανέναν μαύρο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ,κλπ....

Μάστιγα είναι κάτι που εξολοθρεύει κόσμο ΜΑΖΙΚΑ.

Ο καρκίνος είναι μαστιγα!
Τα τροχαία (για την Ελλάδα) είναι μάστιγα!
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι μάστιγα!

Το AIDS (για την Ελλάδα) δεν είναι μάστιγα!

Τελεία και παύλα. Τα στοιχεία και οι στατιστικές το λένε.....
Εκτός και αν το 10% και βάλε του πληθυσμού έχει τον ιό και δεν το λέει για το φόβο του στιγματισμού.
Ναι, αλλά τότε πώς ζει μια φυσιολογική ζωή και οι άλλοι δεν παίρνουν χαμπάρι? Δεν θα πήγαινε σε καποιο νοσοκομείο? Δεν θα έπαιρνε φάρμακα? όλα στη ζούλα γίνονται και υπό καθεστώς συνομωσίας?
Μην το παρατραβάμε ρε παιδιά! Πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα? 8.000?
9.000?
Σας βάζω άλλους τόσους "κρυμμένους" και "αδήλωτους"....
Πάμε στις 18.000?
Αντε και 20.000 να'ναι τώρα που γυρίζει...

Είναι μάστιγα οι 20.000 στους 11.000.000 όταν μάλιστα περίπου οι μισοί (από τους 20.000 -και καλά- φορείς) είναι δεδηλωμένοι "πισωγλέντηδες"?

Μη λέμε αστεία πράγματα τώρα επιστήμονες άνθρωποι(αγαπητή medtech...).

Ενας πολύ καλός μου φίλος -γιατρός στο επάγγελμα- μου έλεγε χαριτολογώντας για τις 3 πιθανότερες αιτίες θανάτου/θνησιμότητας των Ελλήνων:
"Οι 3 αιτίες που θα τα ΚΑ-ΚΑ-ΡΩ-σει ένας Ελληνας είναι: ΚΑρδιά-ΚΑρκίνος-Ρόδα (=τροχαίο)"
Αυτό κυκλοφορεί ως "ανέκδοτο" σε Ιατρικά Συνέδρια....
Δεν είδα πουθενά το AIDS....

Δεύτερον, όλες οι περιπτώσεις που ανέφερες φίλε stanfromgreece (και δεν έχω λόγο να τις αμφισβητήσω) είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ που κόλλησαν με κάποιον τρόπο τον ιό.

Για τα προφυλακτικά και τα άλλα που λες, συμφωνώ μαζί σου.
Το είπα κι εγώ άλλωστε:
Το ότι διατρέχει πολύ μικρό ή ελάχιστο κίνδυνο ο ετεροφυλόφιλος άντρας να κολλήσει μέσω σεξουαλικής επαφής από οροθετική γυναικα τον ιό δεν πρέπει να αποθρασσύνει τον κάθε φέρελπι επίδοξο γ@μιά να αλωνίζει χωρίς προφυλάξεις όλη την επικράτεια για να μπει στο ρεκόρ Γκίνες!

Ελπίζω να με κατανοήσατε αυτή τη φορά και να μη με παρεξηγήσατε.
Δεν έχω το χρόνο να κάθομαι και να γράφω αναλύσεις για να δικαιολογώ το παραμικρό.
Πιστεύω ότι έχω να κάνω με νοήμονες και λογικούς ανθρώπους....

Φιλικά,

Πυθαγόρας

.
.
.

01/01/2007, 22:52:42
quote:
Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, ούτε εγώ ούτε και η κα Παπαγιαννίδου

Ομως στην ιστοσελιδα μας παραπεμπεμπει σε μια λιστα 2500 ατομων που ΔΕΝ πιστευουν οτι το συνδρομο επικτητης ανοσολογικης ανεπαρκειας (aids) προκαλειται απο την επιδραση του HIV στο ανθρωπινο σωμα για να μας "αποδειξει" οτι το CDC λεει μπαρουφες.Οι περισσοτεροι απο αυτους ειναι φοιτητες ή ειδικοι "εναλλακτικης ιατρικης" δηλ. ψευτοιατρικης-ομοιοπαθητικοι,νατουροπαθητικοι και αλλοι τσαρλατανοι και οι περισσοτεροι επισης προερχονται απο τρικοκοσμικες χωρες Ινδια,Αφρικη κτλ..Φυσικα δεν ειναι η αγνοια τους και η ελλειψη επιστημονικης καταρτησης τους αυτο που αποδεικνυει οτι ο HIV μεταδιδεται απο ετεροφυλοφιλη επαφη ΚΑΙ απο γυναικα σε ανδρα (αν και ο ανηρ κολαει δυσκολοτερα με ΚΟΛΠΙΚΗ επαφη δεδομενου οτι ο HIV ειναι παρον στα κολπικα υγρα σε χαμηλοτερα ποσοστα.Ενω στην πρωκτικη επαφη,ο βλενογοννος του πρωκτου εχει περιοχες με μεγαλη παρουσια λεμφοκυτταρων -δηλ τα κυτταρα στα οποια ο HIV εισβαλει και πολλαπλασιαζεται.Να τονισουμε οτι κατα την πρωκτικη σεξουαλικη επαφη-που δεν γινεται μονο μεταξυ ανδρων αλλα και μεταξυ ανδρα/γυναικας- κινδυνευει περισσοτερο το "παθητικο" ατομο αφου α)εισερχεται στο σωμα του σπερμα πλουσιο σε λεμφοκυτταρα που ειναι οι ξενιστες του ιου και β)ο βλενογοννος του πρωκτου ειναι ευαλωτος σε τραυματισμους που αποτελουν ευκολοτερες διοδους του HIV στο σωμα (αλλα και ο μη τραυματισμενος βλενογοννος αποτελει διοδο μην το ξεχνατε αυτο!προφυλακτικο και παλι προφυλακτικο.Μονο το μη τραυματισμενο ΔΕΡΜΑ αποτελει φραγμο στον HIV.Αλλο δερμα ομως και αλλο βλενογοννος!).

quote:
Συμφωνώ μαζί σου, όπως και με την medtech, αρκεί να ορίζουμε σωστά κάθε φορά το τι περιλαμβάνει ο όρος "τσαρλατάνος"...

Τσαρλατανος ειναι αυτος που προωθει ιδεες και μεθοδους που δεν εχουν επιστημονικα αποδειχθει ή που ακομα χειροτερα εχουν καταρριφθει με συντριπτικα στοιχεια απο την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ερευνα.

Οσα πτυχια και εαν εχεις,ακομα και εαν προερχονται απο επιστημονικα ιδρυματα απο την στιγμη που δεν ακολουθεις τη επιστημονικη μεθοδολογια ή απο την στιγμη που την εγκαταλειπεις,παυεις να φερεις τον τιτλο του επιστημονα και αποκτας τον επονειδιστο τιτλο του τσαρλατανου.

quote:
Η "επιστήμη" σίγουρα δεν ντρέπεται να παραδεχτεί λάθη της -το έχει κάνει άπειρες φορές και θα το κάνει άλλες τόσες στο μέλλον- άλλωστε μέσα από τα λάθη της προοδεύει και προχωράει μπροστά.

Το CDC όμως δεν είναι "επιστήμη" και μπορεί όντως και να ντρέπεται να ομολογεί λάθη και ανακρίβειες που διέδωσε/μετέδωσε/ανακοίνωσε στο
παρελθόν.

Tα CDC (Centers for disease control) των ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ εγκυρα επιστημονικα κεντρα και σαν τετοια,οταν ερχονται νεα στοιχεια στο φως που να αποτρεπουν παλαιοτερες αποψεις ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ(οπως αναθεωρησαν οταν αποδεικτηκε οτι το "συνδρομο ανοσολογικης πτωσης των ομοφυλοφιλων" δεν αφορουσε μονο τους ομοφυλοφιλους).Ολα τα υπολοιπα οτι ντρεπονται οι επιστημονες τους να ανακοινωσουν οτι εκαναν λαθος για να μη γινουν ρομπα κτλ. ανηκουν στα συνηθη συνωμοσιολογικα "επιχειρηματα" των ψευδοεπιστημονων.Επιπλεον ακομα και εαν τα CDC ηταν οργανα της πολιτικης,μαθε οτι επιστημονικη ερευνα στον HIV δεν γινεται μονο στην Αμερικη αλλα ΔΙΕΘΝΩΣ και εαν τα CDC εκαναν την παπια,ενω εγκυρες μελετες που εγιναν απο αλλους επιστημονες σε αλλες χωρες (πχ.απο την Γαλλια-θυμασαι οτι τον HIV τον ανακαλυψαν οι ΓΑΛΛΟΙ??) αποδεικνυαν οτι ο ανδρας δεν κολαει απο ετεροφυλοφιλη σεξουαλικη επαφη θα γινοταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΡΟΜΠΑ.Η υπαρξη του peer review στην επιστημονικη μεθοδολογια ανατρεπει ευκολα τα συνομωσιολογικα επιχειρηματα των αγυρτων.

Οι διεθνεις επιστημονικες μελετες συμφωνουν οτι στην ετεροφυλοφιλη επαφη κινδυνευει και ο ανδρας να μολυνθει απο τον ΗΙV.

quote:
Σίγουρα δεν είναι έτσι, αλλά και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι (τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες/προηγμένες χώρες) σχεδόν τα μισά (ίσως και περισσότερα) καταγεγραμμένα κρούσματα αφορούν ομοφυλόφιλους άνδρες

Oμως στις υπο αναπτυξη χωρες η συντριπτικη πλειοψηφια των φορεων ειναι ετεροφυλοφιλοι και των 2 φυλων και δεν μπορεις να πεις οτι ειναι ολοι οι ασθενεις ανδρες κρυφοαδερφες αφου το ποσοστο τους υπερβαινει το ποσοστο ομοφυλοφιλων ανδρων που υπολογιζουν οι μελετες οτι υπαρχει σε καθε πληθυσμο.(Υπαρχουν χωρες που εχουν κυριολεκτικα καταστραφει καθως ειναι φορεις και ασθενεις το 10% του πληθυσμου τους με ολα τα κοινωνικα και οικονομικα επακολουθα!!!!Γιαυτο λεμε οτι το AIDS ειναι ΜΑΣΤΙΓΑ.Οπου δεν λαμβανονται μετρα για να προληφθει η μεταδοση του,η χωρα καταστρεφεται.Οι αναπτυγμενες χωρες την γλυτωνουν προς το παρον ΕΠΕΙΔΗ λαμβανουν μετρα.Εαν χαλαρωσουμε τα μετρα (αναμεσα στα οποια παιζει μεγα ρολο η ασφαλης σεξουαλικη συμπεριφορα) τοτε θα εχουμε και εμεις την μοιρα των τριτοκοσμικων χωρων.

Οι ομοφυλοφιλοι ανδρες στις ανεπτυγμενες χωρες ηταν η πρωτη πλυθυσμιακη ομαδα που χτυπηθηκε σε μεγαλο βαθμο και παρουσιασε πρωτη τα περισσοτερα κρουσματα (αλλα υπηρχαν και ετεροφυλοφιλα κρουσματα.Μια γυναικα στην Γαλλια ηταν απο τα πρωτα ετεροφυλοφιλα κρουσματα στον δυτικο κοσμο).Φυσικα αυτο οφειλεται:

α)στο γεγονος οτι δεν γνωριζαν για την υπαρξη του HIV και ειχαν επισης την εντυπωση οτι ολες οι λοιμωδεις ασθενειες ειχαν νικηθει.Ετσι εκαναν σεξ χωρις προφυλαξεις αφου δεν ειχαν φοβο ανεπιθυμητης κυησης οπως οι ετεροφυλοφιλοι.Ολοι εκεινη την εποχη-δεκαετια του 70 εβαζαν προφυλακτικο μονο για να αποφυγουν ανεπιθυμητη κυηση και οχι για να μην κολησουν κατι,αφου πιστευαν οτι ακομα και εαν κολουσαν κατι οι γιατροι θα τους εκαναν καλα).

β)στο οτι στους ομοφυλοφιλους υπαρχει μεγαλυτερη συχνοτητα σεξουαλικων επαφων και συχνοτερη εναλλαγη σεξουαλικων συντροφων.περισσοτερες επαφες-μεγαλυτερος κινδυνος,περισσοτεροι σεξουαλικοι συντροφοι-μεγαλυτερος κινδυνος.Οι ετεροφυλοφιλοι εχουν μικροτερο αριθμο συντροφων και μικροτερη συχνοτητα σεξουαλιων επαφων (οχι γιατι ο ανδρας δεν θελει...αλλα γιατι η γυναικα δεν εχει τοσες ορμες..).Και οι λεσβιες (ιδιαιτερα οσες απο αυτες δεν κανουν καθολου σεξ με ανδρες) κινδυνευουν λιγοτερο απο ολους τους αλλους (ομοφυλοφιλους ανδρες και ετεροφυλοφιλους) αφου και πιο πιστες ειναι και μικροτερη συχνοτητα επαφων εχουν.

γ)στο οτι σε αυτους μια απο τις κυριες σεξουαλικες πρακτικες ειναι το πρωκτικο σεξ.Γιατι το πρωκτικο σεξ ειναι πιο επικινδυνο απο την κολπικη συνουσια το αναλυσα παραπανω.

Να τονιστει οτι ο HIV ανηκει στους lentiιους,δηλ. σε ιους που δρουν αργα και χρειαζεται καιρο για να καταβαλει εναν οργανισμο και να τον εξασθενησει.Ενας φορεας μπορει να φαινεται απολυτος υγιης και να μεταδιδει τον ιο στους συντροφους του για πολυ καιρο πριν καταβληθει απο την ασθενεια και καταλαβει οτι εχει προβλημα υγειας.Αυτο ειναι επισης ενας λογος που το HIV εξαπλωθηκε τοσο ευκολα στις κοινοτητες των ομοφυλοφιλων (και γενικα σε ολες τις κοινοτητες),κανεις δεν ειχε ιδεα οτι υπηρχε ενας τετοιος επικινδυνος ιος αναμεσα τους.

Τι πιστευεται λοιπον οτι εγινε και χτυπηθηκαν πρωτοι οι Δυτικοι ομοφυλοφιλοι τοσο εντυπωσιακα απο τον ΗΙV?Απο τις μελετες εχει προκυψει οτι ο HIV προερχεται απο μεταλλαξη των ιων SIV που προσεβαλαν τους αφρικανικους πιθηκους.Οι SIV περασαν στους αφρικανικους πληθυσμους που καταναλωναν ωμο κρεας πιθηκου και μεταλλαχτηκαν στους HIV.Αρχισαν να μεταδιδονται στον γενικο αφρικανικο πληθυσμο και φυσικα αρχισαν να αναπτυσουν ατομα απο αυτους τους πληθυσμους συνδρομο επικτητης ανοσολογικης ανεπαρκειας και να πεθαινουν απο αυτο αλλα κανεις δεν καταλαβαινε γιατι πεθαιναν,γιατι μεσα στην γενικη εξαθλιωση των χωρων αυτων δεν υπηρχε το αντιστοιχο ενδιαφερον και η αντιστοιχη επιστημονικη καταρτιση για την διερευνηση της αιτιας.Ο ιος εφτασε στην Αιτη μεσω μεταναστευσης αφρικανικων πληθυσμων.Στην Αιτη συχναζαν αμερικανοι ομοφυλοφιλοι που ψωνιζαν Αιτινους εραστες.Μολυνθηκαν και χωρις να το γνωριζουν οταν πηγαν στις ΗΠΑ μεταδοσαν τον ιο στους συντροφους τους.Στις Αμερικανικες ομοφυλοφιλες κοινοτητες εξαιτιας των παραγοντων που ανεπτυξα παραπανω ο HIV εξαπλωνονταν ευκολα και υπουλα για χρονια...Και ξαφνικα τελη της δεκαετιας του 70 αρχιζαν να παρουσιαζονται κρουσματα μιας πρωτοφανους για τους δυτικους γιατρους (αλλα αν ηταν στη Αφρικη και ειχαν τα τεχνολογικα μεσα και την οργανωση που διεθεταν στις δυτικες χωρες θα την ειχαν παρει νωριτερα χαμπαρι) ασθενειας που συνοδευονταν απο καθετη πτωση των CD4+ λεμφοκυτταρων και αρχισαν να το διερευνουν...Επειδη οι πρωτοι ασθενεις στις ΔΥΤΙΚΕΣ χωρες ηταν κατα κανονα ομοφυλοφιλοι ανδρες,οι κυβερνησεις και ο γενικος πλυθησμος αρχικα αδιαφορησε ασπλαγχνα και χαιρεκακα "ασε τις αδερφαρες να ψοφησουν" και δεν εδιναν μεγαλη σημασια στην ασθενεια αυτη,μεχρι που ανακαλυφθηκε οτι οφειλονταν σε εναν μεταδοτικο ιο,που μπορουσε να μεταδοθει ΚΑΙ με τις μεταγγισεις ΚΑΙ με ετεροφυλοφιλο σεξ.Τοτε αρχισε μεγαλυτερη κινητοποιηση για την αντιμετωπιση του ιου.

Αλλα καταλοιπα αυτης της προκαταληψης βλεπουμε οτι υπαρχουν ακομα και σημερα.

quote:
Το στίγμα σίγουρα υπάρχει, όμως θα μπορούσαν να της γράψουν και ανώνυμα ή με ψευδώνυμο.

Το να της έστελναν ένα απλό μέηλ δεν σημαίνει ότι το διαλαλούν κιόλας σε όλη την κοινωνία!

Εξάλλου, το να της στείλουν ένα μέηλ για να της καταρρίψουν αυτά που πιστεύει αυτή και τα διαλαλεί ΕΠΩΝΥΜΩΣ θα ήταν από μόνο του μεγάλη μαγκιά/πρόκληση/κίνητρο και πάω στοίχημα ότι αν υπήρχε κάποιος μέσα σε αυτούς τους 125.000 θα το έκανε. Εγώ προσωπικά αν ήμουν φορέας (φευ!) το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να της ΤΗΝ ΠΩ με αυστηρό ύφος και θα την έκανα και ρόμπα δημοσίως με καταγγελίες, δημοσιεύσεις ή οτιδήποτε άλλο γιατί ισχυρίζεται και διαδίδει αρλούμπες, αλλά μέχρι νεοτέρας ΑΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ και όχι εσύ medtech που συν τοις άλλοις της "τα χώνεις" και ΑΝΩΝΥΜΑ

1.Και ποιος σου λεει οτι οτι ειναι ειλικρινης οταν λεει οτι κανεις δεν εχει στειλει e mail?΄Η οτι εχουν παρει χαμπαρι οτι υπαρχει αυτο το site για να της τα χωσουν?Η οτι ειναι ειλικρινης οταν λεει οτι κανεις δεν εχει στειλει e mail?Η οτι αν το δουν θα εχουν την ορεξη να της τα χωσουν?Η οτι γνωριζουν οτι η ασθενεια απο την οποια πασχουν ειναι μεταδοτικη?Δεν ειναι ειδικοι οι ασθενεις του AIDS ξερεις για να μπορεσουν να διερευνησουν πως και που κολησαν.ΕΞΑΛΟΥ δεν ειναι τα e mail που πιστοποιουν την γνωση οτι ανδρες ετεροφυλοφιλοι μολυνθηκαν απο τον HIV με σεξουαλικη επαφη με γυναικα.Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΗ και οχι τα mail και οι βιωματικες,προσωπικες εμπειριες και οι ανεκδοτες μαρτυριες.

Επισης καποιοι της ΤΑ χωνουν,βλεπεις οτι διαμαρτυρεται οτι της τα χωνουν στην εισαγωγικη σελιδα του site της και μετα κομπαζει οτι υπαρχουν ανθρωποι που την στηριζουν (μας παραπεμπει στην λιστα που αναφερα παραπανω,σε καποια blog και στην στηριξη ενος ελληνοαμερικανου βιοχημικου).

2.Με ψεγεις επειδη της τα χωνω ανωνυνα.Για αυτη την κατηγορια απαντω τα εξης:Tα στοιχεια που παραθετω βαση των οποιων βγαζω τα συμπερασματα μου και εξαγριωνομαι με αυτην και της τα χωνω,προερχονται απο επιστημονικες μελετες πληθους περιπτωσεων μεταδοσης του HIV και οχι απο απο μια προσωπικη εμπειρια οπως κανει αυτη η δημοσιογραφος.Αυτη η δημοσιογραφος στηριζεται σε μια προσωπικη εμπειρια (οτι ο ανδρας της δεν εχει κολησει AIDS απο αυτην ΑΚΟΜΑ ενω κανει ερωτα μαζι της) για να βγαλει ΓΕΝΙΚΟ συμπερασμα για τον τροπο μεταδοσης του HIV.Απο ΜΙΑ περιπτωση μονο,την δικη της και φτυνει τις επιστημονικες μελετες γιατι η βιωματικη της εμπειρια ειναι για αυτην ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ απο ολες τις επιστημονικες μελετες.

Θα σου πω ποιους παραγοντες δεν λαμβανει υποψη της αυτη η φωστηρας και εχει σχηματισει την ιδεα οτι οι επιστημονες διεθνως λενε μαλακιες και οτι μονο αυτη εχει δικιο (αν δεχτουμε οτι ειναι ειλικρινης και κανει σεξ χωρις προφυλαξεις με τον συζυγο της):

Δεν λαμβανει υποψη οτι το γεγονος οτι καποιος ερχεται σε επαφη με μολυσματικο παραγοντα δεν σημαινει οτι θα μολυνθει οπωσδηποτε.Οποτε ο συζυγος της κυριας αυτης κανει σεξ μαζι της παιζει ζαρια με την τυχη.Μπορει να μολυνθει μπορει και οχι.Μπορει αν ειναι τυχερος να μην μολυνθει ποτε.Οσο πιο συχνα κανει σεξ μαζι της,οσο πιο μεγαλο ιικο φορτιο εχει η κυρια αυτη στο αιμα της,οσο πιο επικινδυνες σεξουαλικες πρακτικες υιοθετουν (πχ. επαφη του βλενογοννου του πεους του κυριου,ή καποιου αλλου βλενογονου του σωματος του ή τραυματισμενου δερματος του συζυγου με αιμα της μολυσμενης γυναικας του αν αυτη τραυματιστει στην διαρκεια της επαφης ή εχει περιοδο οταν κανουν ερωτα)τοσο αυξανεται ο κινδυνος.Επισης οσο περναει καιρος και συνεχιζει να κανει σεξ μαζι της χωρις προφυλαξεις τοσο αυξανεται ο κυνδινος να του μεταδοθει ο ιος.

Να υπενθυμισω οτι η κυρια αυτη ομολογει οτι παιρνει φαρμακα για την αντιμετωπιση της λοιμωξης.Αυτα τα φαρμακα μειωνουν το αριθμο των σωματιδιων του HIV στο αιμα της και στα κολπικα της υγρα και μειωνουν την πιθανοτητα μεταδοσης του HIV στον συζυγο της.(εγκυες γυναικες,φορεις του ιου HIV που παιρνουν αντιρετροικη θεραπεια μειωνουν αποδεδειγμενα σε μολις 10% την πιθανοτητα μεταδοσης του HIV στο εμβρυο).

Αλλα ακομα και εαν ο συζυγος αυτης της κυριας δεν μολυνθει ΠΟΤΕ απο τον HIV δεν σημαινει οτι ο HIV δεν μεταδιδεται απο γυναικα σε ανδρα με το σεξ.Εχουμε αποδεδειγμενες περιπτωσεις ανδρων που κολησαν AIDS απο την γυναικα τους.

Πως καταλαβαν οι ειδικοι οτι ενας συγκεκριμενος ανδρας κολησε AIDS απο μια γυναικα και οχι απο καποια ομοφυλοφιλη σεξουαλικη επαφη ή με καποιον αλλο τροπο μεταγγιγη,ενδοφλεβια χρηση ναρκωτικων?

(να το πιο σημαντικο κοματι,πιο σημαντικο και απο τον μηχανισμο μεταδοσης και ελπιζω να το διαβασεις).

Με συγκριτικη μελετη της γενετικης αλληλουχιας των ιων που προσεβαλαν τον ανδρα και την γυναικα.Ανακαλυπταν οτι οι ιοι που τους προσεβαλαν ειχαν τοση μεγαλη ομοιοτητα ωστε αποκλειεται να το αρπαξε ο ανδρας απο αλλη πηγη(κανοντας διερευνηση και στους ιους απο αλλες πιθανες πηγες μεταδοσης φυσικα).θα με ρωτησεις φυσικα και πως καταλαβαιναν οτι τον μετεδοσε η γυναικα στον ανδρα και οχι ο ανδρας στην γυναικα?Θα σου εξηγησω αμεσως.

Ο HIV εξαιτιας συγκεκριμενων παραγοντων,μεταλλασεται ευκολα.Οσο πιο πολυ καιρο ειναι σε ενα σωμα λοιπον,τοσο πιο πολλους πολλαπλασιασμους θα εχει ευκαιρια να κανει το αρχικο στελεχος και τοσο περισσοτερα διαφορετικα στελεχη θα συναντησουμε στον ασθενη.Συνεπως οταν συναντησουμε 2 ασθενεις που ο ενας απο αυτους αποκλειεται να το κολησε απο καπου αλλου παρα μονο απο τον συντροφο του και συγκρινουμε τον αριθμο των διαφορετικων οροτυπων του HIV στο αιμα τους και βρουμε οτι ο ενας εχει περισσοτερους οροτυπους απο τον αλλο,τοτε καταλαβαινουμε οτι αυτος εχει τον ιο περισσοτερο καιρο στο σωμα του απο τον αλλο και συνεπως αυτος ειναι ο ασθενης 0,δηλ η πηγη του ιου σε αυτη την περιπτωση.

Μηχανισμος μεταδοσης σε ετεροφυλοφιλο σεξ.

Ο ιος HIV δεν διαπερναει το δερμα εκτος αν εχει αμυχες.Διαπερναει ομως τους ιστους που δεν προστατευονται απο επιδερμιδα.Το πεος εκτος απο δερμα εχει και τετοιες περιοχες (βαλανο και φυσικα ουρηθρα).Ετσι ενα πεος ακομα και εαν δεν εχει αμυχες εαν το τοποθετησεις (sic) σε μια περιοχη που κυκλοφορει ο HIV ενδεχεται να μολυνθει.

Στα κολπικα υγρα κυκλοφορει ο HIV.

Στον πρωκτικο σωληνα κυκλοφορει ο HIV (για τους ετεροφυλοφιλους λατρεις του πρωκτικου σεξ) και μαλιστα οπως περιεγραψα παραπανω το πεος εκει κινδυνευει περισσοτερο απο ο,τι οταν μπαινει στον κολπο ή στο στομα.(εκτος αν η γυναικα αιμοραγει στη στοματιη κοιλοτηταπχ απο ουλιτιδα)

Στο αιμα κυκλοφορει ο HIV.Εαν κανεις σεξ μαζι της εστω κολπικο,και εχει αιμα στα κολπικα της υγρα ειτε απο τραυματισμο ειτε απο περιοδο και οποιοδηποτε κοματι του σωματος σου που στερειται της προφυλαξης μιας ακεραια επιδερμιδας,εισελθει εκει και πασαλειφτει με τα υγρα αυτα τι θεωρεις σε προφυλασει απο την μη μεταδοση του ιου σε σενα?Η ετεροφυλοφιλια σου?

Ελπιζω να σε διαφωτησα καπως.

Δεν δικαιωνεται ΚΑΘΟΛΟΥ στα ματια των ειδικων λοιπον αυτη η δημοσιογραφος.Δικαιωνεται μονο στα ματια των ασχετων.

Για να κλεισω αυτη την παραγραφο η ανωνυμια δεν ειναι τεκμηριο εγκυροτητας μιας αποψης οπως δεν ειναι οι ανεκδοτες μαρτυριες,ή οι βιωματικες εμπειριες ή το ποσοι πολλοι πιστευουν οτι μια αποψη ειναι σωστη.

quote:
Eπιμένω ότι το AIDS δεν είναι "μάστιγα".

Ξανα για να το εμπεδωσουμε:

Υπαρχουν χωρες στην Αφρικη που εχουν κυριολεκτικα καταστραφει καθως ειναι φορεις και ασθενεις το 10% του πληθυσμου τους με ολα τα κοινωνικα και οικονομικα επακολουθα!!!!Γιαυτο λεμε οτι το AIDS ειναι ΜΑΣΤΙΓΑ.Οπου δεν λαμβανονται μετρα για να προληφθει η μεταδοση του,η χωρα καταστρεφεται.Οι αναπτυγμενες χωρες την γλυτωνουν προς το παρον ΕΠΕΙΔΗ λαμβανουν μετρα.Εαν χαλαρωσουμε τα μετρα (αναμεσα στα οποια παιζει μεγα ρολο η ασφαλης σεξουαλικη συμπεριφορα) τοτε θα εχουμε και εμεις την μοιρα των τριτοκοσμικων χωρων.

A και μπορει να ειμαι απο ΤΕΙ και να με σνομπαρεις γιαυτο,αλλα οποιος εχει αποφοιτησει απο ΤΕΙ τεχνολογικων επαγγελματων υγειας γνωριζει ΠΟΛΥ περισσοτερα για τα ζητηματα υγειας απο εναν αποφοιτο ΑΕΙ που δεν εχει σχεση με τις επιστημες της υγειας.

Σας ευχαριστω που ακουσατε την αθλια τεχνικο απο ΙΕΚ,πουλημενη στις φαρμακευτικες πολυεθνικες,δρακονιανη πρακτορισα Medtech.Παω τωρα να παρω το τσεκ μου απο τoν εργοδοτη μου τον Κθουλου (τον μεγαλυτερο σπαγγο ολων των διαστασεων,καβουρια εχει στα πλοκαμια του!!!) για τις υπηρεσιες παραπλανησης του κοινου και συκοφαντησης των αγυρτ...ε εννοω των αθωων εναλλακτικων "ιατρων".

01/01/2007, 23:20:45
Tο παρακατω ειναι αποσπασμα απο την πτυχιακη μου εργασια.Μπορειτε να το παρετε και να το τυπωσετε χωρις ομως να μεταβαλετε το περιεχομενο του.All rights reserved.

4.5.ΟΔΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ.

Μόνο η μετάδοση δια σεξουαλικής επαφής,δια εισόδου προϊόντων αίματος και από μητέρα σε παιδί έχει αποδειχθεί.Μολύνσεις από κόπρανα, σάλιο,ιδρώτα, δάκρυα και νύγματα εντόμων δεν έχουν αποδειχθεί.

Πίνακας 24.Μολυσματικοί και μη παράγοντες όσον αφορά τον ιό ΗΙV.

1.Μολυσματικοί παράγοντες
• Αίμα
• Παράγοντες πήξης
• Παράγωγα του αίματος
• ΕΝΥ
• Πλευριτικό υγρό
• Ασκητικό υγρό
• Αιματηρά υγρά κόλπου
• Σπέρμα
• Αμνιακό υγρό
• Φλεγμονώδη υγρά (πύο,αρθρικό υγρό)

2.Μη μολυσματικά υγρά
• Ιδρώτας
• Σίελος
• Δάκρυα
• Ούρα

Η σεξουαλική επαφή είναι η πιο συχνή οδός και ιδιαίτερα η παρά φύση επαφή,γιατί προκαλεί μεγάλες λύσεις των βλεννογόνων και γιατί ο βλεννογόνος του πρωκτού είναι πλούσιος σε λεμφοκύτταρα που είναι τα κύτταρα-στόχος του ιού.Για τον λόγο αυτό η πιθανότητα μόλυνσης/σεξουαλική πράξη,είναι μεγαλύτερη στους παθητικούς ομοφυλόφιλους από τους ενεργητικούς (σημειώνοντας βέβαια ότι η διάκριση αυτή είναι πρακτικά αδύνατη).Στις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις,η πιθανότητα μόλυνσης με κατεύθυνση άνδρα/γυναίκα είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα μόλυνσης γυναίκα/άνδρα (σχέση 8/5).Πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται στην διαταραχή της όξινης αντιδράσεως του κόλπου (που προστατεύει από τις μολύνσεις) από το αλκαλικό σπέρμα,από το γεγονός ότι στην γυναίκα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμού των γεννητικών οργάνων κατά την διάρκεια της επαφής και από το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια βλεννογόνου που έρχεται σε επαφή με μολυσματικά υγρά στις γυναίκες από ο,τι στους άνδρες.Κατά την ερωτική επαφή ο HIV μεταδίδεται ευκολότερα όταν υπάρχουν εξελκώσεις στα γεννητικά όργανα ή όταν συνυπάρχουν αφροδίσια νοσήματα.Η πιθανότητα μόλυνσης/σεξουαλική πράξη,είναι άγνωστη αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλή καθώς παρατηρείται ότι 50% των γυναικών που συζούν με οροθετικό άνδρα και που έχουν μαζί του κανονικες σεξουαλικές σχέσεις δεν μολύνονται από τον ιό.Για ποιόν λόγο το άλλο 50% δεν μολύνεται είναι άγνωστο.Το ποσοστό της ετεροφυλοφιλικής μετάδοσης του HIV συνεχώς αυξάνεται.

Εικ.33.Ο μηχανισμός μόλυνσης του ξενιστή από τον HIV μέσω του βλεννογόνου των γεννητικών οργάνων.Ο ΗΙV διαπερνά το επιθήλιο και προσροφάται στα γειτονικά CD4+ λεμφοκύτταρα.

(θα ποσταρω την εικονα μολις μπορεσω).

Οι τοξικομανείς μολύνονται από τον ιό επειδή συνηθίζουν να εισάγουν στην κυκλοφορία του αίματος τους τις ναρκωτικές ουσίες με χρησιμοποιημένες σύριγγες.Κατά την διαδικασία εισαγωγής της ναρκωτικής ουσίας,ο χρήστης αναρροφά μικρή ποσότητα αίματος στην σύριγγα,πριν ενέσει το περιεχόμενό της,με αποτέλεσμα την μόλυνση της σύριγγας.Για οικονομικούς λόγους αλλά και για λόγους συντροφικότητας,η ίδια σύριγγα χρησιμοποιείται πολλές φορές και από διαφορετικά άτομα.Ο κίνδυνος μετάδοσης κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι 0,0067 ανά επαφή.

Η μετάδοση του HIV με μετάγγιση αίματος/παραγώγων του,αποτελεί πρόβλημα για την Τροπική Αφρική και την Ασία και αποτέλεσε πρόβλημα για την Αμερική και την Ευρώπη μέχρι το 1985,οπότε καθιερώθηκε ο έλεγχος του αίματος (αιμοδοτών) για αντισώματα έναντι του HIV.Παλαιότερα οι αιμορροφιλικοί βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο γιατί για την παρασκευή του παράγοντα που τους χορηγούνταν για την αντιμετώπιση της νόσου τους,χρησιμοποιούνταν πλάσμα από μεγάλο αριθμό διαφορετικών αιμοδοτών. Αυτό το πρόβλημα λύθηκε με την θέρμανση του πλάσματος που θα χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή του παράγοντα στους 65 °C για 24 ώρες,οπότε ο HIV αδρανοποιείται.Σε μεγαλύτερο κίνδυνο βρίσκονται τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα,από όσο τα άτομα που μεταγγίζονται λίγες ή μία φορά.Στην Ελλάδα,την Ευρώπη και τις ανεπτυγμένες χώρες όπου γίνεται έλεγχος του αίματος,ο κίνδυνος μετάδοσης του ΗΙV με μετάγγιση αίματος (ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα για αντισώματα έναντι του HIV-περίοδος παραθύρου) είναι 1/125.000-1/650.000.

Με επαγγελματική έκθεση ο HIV έχει μεταδοθεί σε 120 επαγγελματίες υγείας.Ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV μετά από τρύπημα με βελόνα που περιέχει HIV+ αίμα είναι 4 στα χίλια (4 ‰).Ο κίνδυνος μόλυνσης με τον HIV,μετά από έκθεση των βλεννογόνων του στόματος ή των επιπεφυκότων είναι ελάχιστος, αναφέρονται 6 περιπτώσεις μετάδοσης του ΗΙV μετά από έκθεση των βλεννογόνων σε αίμα ΗΙV+.O κίνδυνος μετάδοσης του HIV μετά από έκθεση υγιούς δέρματος σε αίμα ή αιματηρά σωματικά υγρά HIV+ είναι πρακτικά ανύπαρκτος.Δεν έχει ανακοινωθεί μετάδοση του HIV μέσω υγιούς δέρματος.

Όσον αφορά την μετάδοση του HIV από επαγγελματίες υγείας,ο κίνδυνος μετάδοσης του HIV από γιατρό που πάσχει από AIDS,κατά την άσκηση του επαγγέλματος του είναι μηδενικός.Εχει γίνει έλεγχος σε περισσότερο από 2000 ασθενείς που νοσηλέυτηκαν-χειρουργήθηκαν από γιατρούς που έπασχαν και πέθαναν αργότερα από AIDS και δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης του ΗΙV σε άρρωστο,από τον πάσχοντα από AIDS γιατρό του.Υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος αμφίδρομης μετάδοσης του HIV στο οδοντιατρείο μετά από αιματηρές οδοντιατρικές πράξεις.

Κίνδυνος μετάδοσης του HIV με σύριγγες-βελόνες μέσω ιατρικής πράξης (αιμοληψία,αιμοδοσία,παρεντερική χορήγηση φαρμάκων),δεν υπάρχει στην Ελλάδα γιατί στα Ελληνικά νοσοκομεία, ιατρεία, εργαστήρια, χρησιμοποιούνται βελόνες μίας χρήσης.Μετάδοση του HIV με βελόνες-σύριγγες μολυσμένες με αίμα HIV(+) υπήρξε σε χώρες της τροπικής Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης.Μετάδοση του HIV σε υγιείς έγινε από λάθος σε εργαστήρια ραδιοϊσοτόπων στις HΠΑ και την Αυστραλία.

Η μετάδοση του ιού από την μητέρα στο παιδί μπορεί να γίνει είτε κατά τον τοκετό όπου το νεογέννητο έρχεται σε επαφή με μεγάλη ποσότητα μητρικού αίματος,ή κατά την κύηση κατά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης ή μέσω του μητρικού γάλακτος κατά τον θηλασμό.Ο κίνδυνος περιγεννητικής μετάδοσης του HIV κυμαίνεται από 15-50% σε διάφορες σειρές,για γυναίκες που δεν υποβάλλονται σε αντιρετροϊκή αγωγή.Αν και ο κίνδυνος για κάθε τρόπο μετάδοσης δεν είναι ακριβώς προσδιορισμένος, φαίνεται ότι το 50% της μετάδοσης συμβαίνει κατά τον τοκετό.Παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα περιγεννητικής μετάδοσης είναι τα υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου,οι χαμηλές τιμές CD4(+) λεμφοκυττάρων της εγκύου(προχωρημένο στάδιο της νόσου),οι χαμηλές τιμές CD8(+) λεμφοκυττάρων,p24 αντιγοναιμία,η φλεγμονή των πλακουντιακών μεμβρανών και η προωρότητα του βρέφους (<34 εβδομάδες).Ο μητρικός θηλασμός του βρέφους από μητέρα HIV(+) θεωρείται ότι έχει επιπρόσθετο κίνδυνο μόλυνσης 10%.

Με μεταμόσχευση οργάνων,ο HIV έχει μεταδοθεί σε 60 περιπτώσεις,στις 10 από αυτές τις περιπτώσεις έγιναν μετά το 1985.Με τεχνητή γονιμοποίηση αναφέρονται 7 περιπτώσεις μετάδοσης του ΗΙV,πριν το 1985.Στις 5 περιπτώσεις η μετάδοση έγινε από τον ίδιο σπερματοδότη HIV(+).

Για την μετάδοση του ιού μεταξύ συγκατοίκων,αναφέρονται 4 περιπτώσεις μετάδοσης του HIV από παιδί σε παιδί (δάγκωμα;). Αναφέρονται 3 περιπτώσεις μετάδοσης του HIV από αρρώστους σε τελική φάση ΑΙDS,σε άτομα που τους φρόντιζαν (αιματηρές εκκρίσεις;).Τέλος αναφέρεται περίπτωση μετάδοσης του HIV από παιδί σε μητέρα με άγνωστο τρόπο.Με ερωτικό φιλί,αναφέρεται μετάδοση από άνδρα HIV(+) με αιμορραγική ουλίτιδα σε γυναίκα.(2,4,7).

4.6.ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΙV ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ.
Οι Robert Coombs και συνεργάτες (1989) υπολόγισαν τον αριθμό των σωματιδίων HIV που απαιτείται για να εγκατασταθεί μια ΗΙV μόλυνση.Ανέφεραν ότι χρειάζεται μια «μολυσματική δόση» 1000 σωματιδίων HIV σε καλλιέργεια κυττάρων ανθρώπινου ιστού για να προκληθεί μια μόλυνση.Για να εγκατασταθεί μόλυνση στο ανθρώπινο σώμα,υπολογίστηκε ότι απαιτούνται 10 έως 15 μολυσματικές δόσεις (4).

4.7.ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η μετάδοση είναι δυνατή όσο υπάρχει αντιγοναιμία που διαρκεί πολλά χρόνια μετά την μόλυνση.Το 95% περίπου των θετικών για αντισώματα ατόμων έχουν επίσης αντιγοναιμία που μπορεί να διαπιστωθεί με καλλιέργεια του ιού.Από την άλλη μεριά,100% των ατόμων με αντιγοναιμία παρουσιάζουν επίσης ανιχνεύσιμα αντισώματα.Από πρακτικής πλευράς επομένως,η περίοδος μεταδοτικότητας συμπίπτει με την περίοδο οροθετικότητας (επώαση + περίοδος νόσησης).Το μόνο πρόβλημα που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη είναι πόσες ημέρες μετά την μόλυνση απαιτούνται για να καταστεί το άτομο μεταδοτικό.Είναι γνωστό ότι τα αντισώματα εμφανίζονται 4-6 εβδομάδες μετά από την μόλυση,αλλά η εξέλιξη της αντιγοναιμίας και κυρίως το αναγκαίο επίπεδο για μετάδοση δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμη (2).

stanfromgreeceΜέλος
02/01/2007, 08:46:56
Φίλοι μου καλημέρα σας και καλή μας χρονιά...
Φίλε Πυθαγόρα... για το τί είναι τσαρλατάνος με πρόλαβε και σου απάντησε η φίλη medtech...
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις ότι έγραψα, ασφαλώς και δεν αναφέρθηκα σε εσένα,αλλά σε αυτούς που εκδίδουν βιβλία,περιοδικά, κάνουν εκπομπές στην τηλεόραση (για όλα γενικά τα θέματα και όχι μόνο για θέματα υγείας), με μόνο σκοπό την εξαπάτηση για το κέρδος γράφοντας ότι θέλουν χωρίς να υπάρχει έλεγχος...από αυτούς κινδυνεύει ο απλός κοσμάκης...
Επίσης φίλε μου σε κάποιο σημείο αναφέρεις...

"Αυτό που λες με τις ετεροφυλόφιλες επαφές, τό'παμε: Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών "καθαρών" που κολλήσανε από άντρα μολυσμένο.

Περιπτώσεις ανδρών που να κολλήσανε από γυναίκα μολυσμένη υπάρχουν? Και μάλιστα "τόσες πολλές"??? "

Υπάρχουν φίλε μου...θα σου πώ μία που είχε γίνει γνωστή λόγω του ότι το "θύμα" ήταν διάσημος: θυμάσαι τον μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ Erwin "Magic" Jonson? Είχε κολλήσει τον ιό όταν ένα βράδυ μετά από μία σπουδαία νίκη της ομάδας του είχε βρεθεί σε ένα "γλέντι" με ιερόδουλες! Υπάρχουν και πάμπολες αναφορές ναυτικών (το ξέρω καλά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ανήκω σε ναυτική οικογένεια) για άτομα που κόλλησαν πηγαίνοντας χωρίς προφύλαξη με ιερόδουλες σε λιμάνια "τριτοκοσμικών" και όχι μόνο χωρών. Επίσης θυμάμαι πρόσφατα πως σε μία εφημερίδα είχα διαβάσει πως μία ιερόδουλος είχε σπείρει τον τρόμο καθώς για να "εκδικηθεί" τους άντρες για τον τρόπο που της είχαν φερθεί στην ζωή της, ενώ ήταν φορέας προσπαθούσε να πείσει τους πελάτες της να κάνυν έρωτα χωρίς προφύλαξη με σκοπό να τους κολλήσει! Το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια από "θύμα" της! Επίσης έχουν γίνει αναφορές από φαντάρους που υπηρετούσαν σε ακριτικά χωριά πως κάποιοι "άρπαξαν" τον ιό από αλλοδαπές παράνομες ιερόδουλες που "εργάζονταν" στα μπαράκια της περιοχής!

Φίλη medtech, νομίζω πως συνοπτικότερη και πιο κατανοητή επεξήγηση από αυτήν που μας έδωσες για το AIDS δεν θα μπορούσε να γίνει...
εύγε για άλλη μια φορά!

02/01/2007, 10:23:20
Ευχαριστω φιλε Stan.

"Ευχαριστω" και τον Πυθαγορα που μου εστειλε email οπου δηλωνει οτι επειδη εχει πτυχιο ΑΕΙ στην μηχανολογια και εκανε μεταπτυχιακα στην ιατρικη τεχνολογια και σχεδιασε και εναν καρδιογραφο γνωριζει περισσοτερα απο εμενα που ειμαι απο ενα ΤΕΙ αν και φυσικα η ειδικοτητα του ελαχιστη συναφεια εχει με τις επιστημες υγειας και σαφως ενας τεχνολογος ιατρικων εργαστηριων παρολο που ειναι απο ΑΕΙ και οχι ΤΕΙ γνωριζει ΠΟΛΥ περισσοτερα σε ζητηματα ιολογιας και επιδημιολογιας απο εναν μηχανολογο,εχει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ περισσοτερες βασεις για να κατανοησει τα βιολογικα φαινομενα.

Πχ. δες πως ο Πυθαγορας προβληματιζεται για τον τροπο μεταδοσης:Νομιζει οτι μονο το τραυματισμενο δερμα ειναι οδος μεταδοσης.Επειδη ξερει απο ηλεκτρομαγνητικα κυματα αλλα οχι απο ιστολογια,δεν γνωριζει τους βλενογονους και γιατι αυτοι ειναι ευαισθητοι και με ρωταει πως το καλο κινδυνευει οταν τοποθετησει το μη τραυματισμενο πεος του μεσα σε ενα κολπο.Επειδη δεν γνωριζει οτι στο παχυ εντερο κυκλοφορουν λεμφοκυτταρα νομιζει οτι το μονο προβλημα στην πρωκτικη επαφη που ευνοει την μεταδοση του HIV ειναι οι τραυματισμοι.

Ακομα επειδη προφανως εχει τους αποφοιτους ΤΕΙ για φτυσιμο,απαξιωνει την πτυχιακη μου εργασια και μου δηλωνει οτι αφου η δημοσιογραφος αυτη ασχολειται περισσοτερο καιρο απο μενα με το ζητημα που ασχοληθηκα μονο 6 μηνες,η δικη μου πτυχιακη εργασια ειναι για πεταμα και αξια εχουν μονο τα πορισματα της δημοσιογραφου που κρινει με βαση την βιωματικη της εμπειρια και οχι με επιστημονικη μεθοδολογια.

Σε "ευχαριστω" λοιπον Πυθαγορα για τα "καλα σου λογια",τον "σεβασμο" που δειχνεις σε εναν ανθρωπο που εκατσε και σπουδασε σε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ιδρυμα ,"συγχαρητηρια" για την σνομπαρια του αποφοιτου ΑΕΙ προς τον αποφοιτο του ΤΕΙ που μαστιζει αυτη την χωρα.Αυτος που ρεζιλευεται ομως εισαι εσυ φιλαρακι γιατι παρολο το ΑΕΙ πτυχιο σου δεν εχεις ιδεα απο την επιδημιολογια του HIV!

ας απολαυσουμε τον Πυθαγορα στο επιστημονικο του μεγαλειο:

"Με λένε Δημήτρη

και είμαι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός &
Μηχανικός Η/Υ (=Πολυτεχνείο, =εισαγωγή με Γενικές
Εξετάσεις, =βάση άνω του 18, ως μέσο όρο σε
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Έκθεση +εισαγωγή με την
πρώτη φορά)

Επίσης θα γνωρίζεις, φαντάζομαι, για το διατμηματικό
(ΕΜΠ+Πανεπιστήμιο Πατρών) μεταπτυχιακό πρόγραμμα
σπουδών Biomedical Engineering (BME) και το Medical
Physics (ΜΡ) στα οποία έγινα δεκτός και έχω
παρακολουθήσει.

Εχω "παντρέψει" το engineering με την ιατρική δηλαδή,
(εξάλλου στη δική μου Διπλωματική Εργασία κατασκεύασα
φορητό Καρδιογράφο)
και όπως κι εσύ γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα τα
ιατρικά μηχανήματα, MRI, μαγνητικούς, αξονικούς,
X-Rays, όργανα ΜΕΘ, κλπ

Λοιπόν?

Μήπως λοιπόν είμαι ένας περιφερόμενος τσαρλατάνος σαν
τον καραγκιόζη τον PaNo κι εγώ?

Μήπως το ΤΕΙ Τ.Ι.Ο. σου είναι υπεράνω όλων των δικών
μου ποταπών γνώσεων, σπουδών και διπλωμάτων?

Ναι στα ζητηματα ιολογιας,ανοσολογιας,αιματολογιας κτλ το ΤΕΙ μου ειναι πανω απο το ΑΕΙ σου!Δεν ειναι πανω απο την ιατρικη σχολη αλλα πανω απο το δικο σου ΑΕΙ ειναι πανω!

Μου μοστραρεις τους βαθμους σου στις πανελλαδικες (εγω φιλε εβγαλα μεσο ορο 17 στα μαθηματα εκθεση,βιολογια,φυσικη και χημεια αφου μετραμε και αυτες τις επιδοσεις),οτι εισαι απο ΑΕΙ και οτι εχεις κανει μεταπτυχιακα στο biomedical engineering και νομιζεις οτι ξερεις περισσοτερα απο μενα επειδη εχεις πτυχιο ΑΕΙ και εκανες και ενα μεταπτυχιακο στο biomedical engineering και την ιατρικη φυσικη (και στο τμημα ιατρικων εργαστηριων υπαρχει αυτο το μαθημα ιατρικη φυσικη Ι και ΙΙ,οχι φυσικα σε επιπεδο ΑΕΙ).Αλλα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΙΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ οπως εγω.

Σε οσους αποτελει προβλημα που φερω τιτλο απο ΤΕΙ υπενθυμιζω οτι η εργασια μου βασιστηκε σε επιστημονικες μελετες αποφοιτων ξενων και ελληνικων ΑΕΙ και δεν αντλησα στοιχεια απο την πλουσια φαντασια μου,ουτε μου αποκαλυψε καποια ανωτερη οντοτητα σε οραμα αυτα τα στοιχεια.Επισης η πτυχιακη μου ελεγχθηκε απο αποφοιτο ΑΕΙ για την ορθοτητα της.

Κατσετε και διαβαστε την επιδημιολογια που σας παραθετω γιατι οπως ειπε και ο μαθηματικος μας στο λυκειο προλογιζοντας την ενημερωτικη κασετα για τον HIV που θα βλεπαμε "αυτα που θα δειτε μην τα ξεχασετε.Ειναι πιο σημαντικο να θυμαστε αυτα απο οσο την φορμουλα μιας μαθηματικης εξισωσης.Αν ξεχασεις μια εξισωση δεν εγινε και τιποτα τρομερο.Εαν ξεχασετε ΑΥΤΑ μπορει να χασετε την ζωη σας".

Edited by - medtech on 02/01/2007 10:45:10

αλληλογραφίας αυτής καταστρατηγεί τους κανονισμούς συμμετοχής στις συζητήσεις
των forums του ESOTERICA.

Επιπλέον, η χρήση τέτοιων στοιχείων με σκοπό την άρθρωση επιχειρημάτων, είναι
ασυμβίβαστη με τους δεοντολογικούς κανόνες που θα έπρεπε να ισχύουν στην ορθή
στοιχειοθέτηση μιας άποψης. Αντίθετα, αποτελούν μία μορφή ψευδών και κατά
πρόσωπον επιχειρημάτων, που λειτουργούν δημιουργώντας εντυπώσεις.

Ως εκ τούτου, το παρόν μήνυμα δεν είναι συμβατό ούτε με τους κανονισμούς
λειτουργίας του παρόντος χώρου, ούτε όμως και με τις ηθικές αρχές – γραπτές
ή άγραφες – μίας ειλικρινούς και υγιούς ανθρώπινης συνδιαλλαγής.

Τετάρτη, 7/3/2007

12/02/2007, 04:19:02
Διαβάζοντας το τελευταίο post σε αυτό το θέμα, εκπλήσσομαι για άλλη μια φορά από την εμπάθεια και τον κομπλεξισμό που σε διακατέχει αγαπητή medtech.

Ενώ προσφέρεις τόσα πολλά και "μας δίνεις τα φώτα" σε πολλά θέματα που άπτονται του στενότερου κύκλου των επιστημονικών και επαγγελματικών ενδιαφερόντων σου, εντούτοις με κάτι τέτοιες δημοσιεύσεις θίγεις πρώτον από όλους τον ίδιο σου τον εαυτό.

Δεν ρεζιλεύται κανείς επειδή λέει/γράφει την αλήθεια είτε αυτή αφορά γεγονότα της ζωής του (οι βαθμοί, τα διπλώματα κλπ, που αποδεδειγμένα κατέχει) είτε αφορά λογικούς συνειρμούς που έχει κάνει με βάση την όποια ενημέρωση είχε για ένα θέμα (η οποία ελέγχεται αν θέλεις κιόλας).

Ρεζιλεύται περισσότερο εκείνος που απρόκλητα θέλει να μειώσει και να υποτιμήσει τον άλλο, εκείνος που δημοσιεύει προσωπικά email σε δημόσιο χώρο χάριν δημιουργίας εντυπώσεων διαφορετικών από το λόγο αποστολής τους που είχαν στα πλαίσια της προσωπικής επικοινωνίας και εκείνος που διεκδικεί τον τίτλο του μοναδικού υπέρμαχου της επιστήμης και της επιστημονικής μεθοδολογίας στον κόσμο, λες και ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει σπουδάσει ή δεν ξέρει να χρησιμοποιεί τη λογική του για να ενημερωθεί, να αυξήσει τις γνώσεις του, να συσχετίσει δεδομένα, να διαβάσει, να αξιολογήσει πληροφορίες,κλπ,κλπ

Πιστεύω ότι με μια δεύτερη ανάγνωση, ακόμα κι εσύ Medtech θα συναισθανόσουν πως η παρούσα δημοσίευση είναι μια "μελανή σελίδα" στη συνολική πορεία σου σε αυτό το χώρο, και καλό είναι να μην επαναληφθεί παρομοιου υφους κείμενο, τουλάχιστον απέναντι σε άτομα που αποδεδειγμένα δεν είναι τσαρλατάνοι και καραγκιόζηδες.

Γιατί εν τέλει είσαι πολύ "μικρή" για να κρίνεις εσύ εμένα κατ'αυτό τον τρόπο συνολικότερα.

.
.
.

noname4Νέο Μέλος
22/07/2006, 20:54:20
Είμαι πολύ μπερδεμένος γι'αυτό ζητώ συγνώμη αν ο τρόπος που γράφω δεν είναι κατανοητός.Έχω πάει μερικές φορές με συγγενικό πρόσωπο σε <<φωτισμένους>> παπάδες και όταν διάβαζαν προσευχή για εμένα πάντα ακούγα που έλεγαν για λύσιμο μαγείας.Μεχρί εκεί όμως,δεν μπόρεσα να μαθώ τιποτα περισσότερο,ούτε απο το συγγενικό πρόσωπο που επικοινωνεί συχνα με τέτοιους ανθρώπους και ξέρω πως γενικά ρωτάει για μένα.Το συγγενικό πρόσωπο πήγε πριν μερικούς μήνες σε έναν γέροντα και όταν είπε το όνομα μου,ο γέροντας είπε τα χαρακτηριστικά μου,οτι είμαι καλό παιδί και να πάω να τον δω.Δεν πίστευα ποτέ οτι θα πάω κυρίως επείδη πολύ συχνά με νευρίαζε η αντίληψη πραγμάτων του συγγενικού προσώπου.Πρίν 2 μήνες έπαθα ένα ατύχημα και βλέποντας κάποια πραγματα διαφορετικά,σκέφτηκα ότι δεν θα έχανα τίποτα να πάω.Με φώναξε στο δωμάτιο του για να με σταυρώσει,μου είπε ότι αυτο που έπαθα ήταν για το καλό μου επειδή δεν άντεχα ψυχολογικά και είχε δίκιο γιατι εγώ παρακάλαγα να γίνει κάτι για να ξεφύγω απο μια κατάσταση.Ο λόγος είναι ότι δεν άντεχα ένα 'ψυχολογικό αγχος' που με έποιανε(για το συγκεκριμένο πήγα σε μια παψυχολόγο άλλα επειδή είχα νάρθηκα στη μύτη,δεν με χρέωσε και μου είπε πως είναι καλύτερα να ξαναπάω μόλις το βγάλω.-ομώς όταν το εβγαλα ξαναέκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο και τώρα που είμαι έξω δεν μπορω να πάω λογω οικονομικού!)-Ο γέροντας μου είπε ότι η παναγία με έστειλε σ'αυτον,επίσης ότι η ψυχή μου έχει πληγή και γι'αυτον τον λόγο οι αμαρτίες μου συγχωρούνται..μου είπε ότι υπάρχει κάποια γυναίκα που θέλει να πεθάνω,μού είπε: σε έχουν δέσει απο τα γεννητικά σου όργανα προς τα πίσω στον πισινό σου μαλιστα σου έχουν πάρει και σπέρμα.Επίσης ότι είναι πολλά χρόνια το δέσιμο(οπότε πρέπει να είναι απο τα 13 μέχρι τα 15-16το πολύ).Όπως μου τα έλεγε αυτά έβλεπα οτι δεν ήταν δικές του οι απαντήσεις καθώς έκλεινε τα μάτια του και μίλαγε βιαστηκά.Τέλος πάντων μου είπε πώς θα μου τα λύσει και ήθελε να του υποσχεθώ πως δεν θα πω ποτέ τιποτα σε κανένα και να μην ασχοληθω καθολου με το σεξουαλικο κομματι.Όλη την διαρκεία εγώ ένιωθα περίεργα και άβολα και επίσης υπήρχαν πολλά απο αυτά που έλεγε που με έκαναν καχύποπτο π.χ. 'ο κόσμος είναι κακός','μην περιμένεις απο τους ανθρώπους να σε καταλάβουν,μόνο εγώ μπορώ που έχω το χαρισμα και τετοια...φεύγοντας μού εδωσε το τηλέφωνο του.Θα σας έχω κουράσει μάλλον,το θέμα είναι ότι επέμενε να ξαναπάω οπωσδήποτε.Όταν ξαναβγήκα απο το νοσοκομείο με έπερνε συνεχεια τηλέφωνο και πέρασε μια εβδομάδα που σκεφτόμουν να παω,να μην πάω.Τελικά πήγα πιστεύοντας οτι θα μάθω πολλα πραγματα και αυτός κλείδωσε τις πόρτες και ήθελε σεξ.Δεν μπορουσα να φύγω γιατι το μοναστηρι ήταν στο βουνο και δεν υπήρχε τίποτα εκεί απολύτως.Επεμενε πολύ έντονα,ήμουν ετοιμος να τον χτυπήσω..επέμενε,επέμενε μεχρι που χτυπησε το κινητό του και έμαθε ότι πεθανε η γιαγια του.Ηρθαν γνωστοι του και πήγα κ έγω σε ένα άλλο βουνο,σ'άλλο μοναστήρι για να τις χτίσει τον τάφο.Έίδα και Κατάλαβα πολλά πράγματα και αηδιάζω.Ξεφευγω μαλλον,το θέμα είναι δυνατόν να είναι <<χαρισματικος>> και να κάνει ομοφυλοφιλο σεξ? Πολλά θέλω να πώ και δεν ξέρω τι να προτοπώ.Το σεξουαλικό μου κομμάτι με μπερδεύει 100% σε όλα και έχω την ελπίδα πως αν λυθούν θα είμαι πολυ καλύτερα,όμως δεν έχω ίδεα και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω...
CryagnusΝέο Μέλος
23/07/2006, 01:59:01
Καλησπέρα... Προφανώς και είσαι μπερδεμένος από αυτά που βλέπω ότι γράφεις αλλά δεν πειράζει αρκεί τελικά να βρεις την άκρη σου.Λοιπόν ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις και θα δεις ότι οι απαντήσεις είναι ακριβώς μπροστά σου! Δηλαδή τι έχεις να σκεφτείς το αν θα ξαναπας σε αυτόν τον παπά? Όχι βέβαια, ή μήπως το ότι θα ενστερνιστείς τις απόψεις του συγγενικού προσώπου? Συμβουλή μου μακριά και από τους δύο είναι και οι δύο τσόκαρα!!!

quote:

.Ξεφευγω μαλλον,το θέμα είναι δυνατόν να είναι <<χαρισματικος>> και να κάνει ομοφυλοφιλο σεξ?

Αυτό τώρα είναι άσχετο και άκυρο το ότι κάποιος είναι ομοφυλόφιλος δε σημαίνει ότι δε μπορεί να είναι και χαρισματικός απλά το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι σκάρτο.

Τέλος πάντων λες ότι είσαι μπερδεμένος... Λοιπόν ξέχνα τα όλα τα περί μαγείας και δεσίματος απόκτησε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και κοίτα κατάματα την αλήθεια σου...Κοίτα αυτό που θες να αποφύγεις βρίσκοντας τη δικαιολογία της μαγείας. Μη δίνεις στους άλλους ευκαιρίες να σε εκμεταλλευτούνε. Ένας καλός ψυχολόγος πάντα βοηθάει για να βάλεις τις σκέψεις σου στη σειρά.

Αυτά από εμένα
Ciao

23/07/2006, 03:22:35

quote:

μού είπε: σε έχουν δέσει απο τα γεννητικά σου όργανα προς τα πίσω στον πισινό σου

απο αυτο φανηκαν οι προθεσεις του φιλε μου

ξεκολλα απ τους παππαδες και τους παππαδοπληκτους, απο τους μαγους και τις μαγισες

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

XDΜέλος
23/07/2006, 10:23:17
Καταρχήν η ομοφυλοφιλία και ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες από εκεί πέρα ο αντικειμενικός σκοπός αυτού του πονηρού «πνευματικού» ήταν η σεξουαλική εκμετάλλευση σου και ο τρόπος για να το πετύχει αυτό ο πλέον κλασσικός σε αυτούς τους χώρους («κάτσε μου να σου λύσω τα μάγια» ) και σίγουρα το έχει ξανακάνει και με άλλους πιστούς -τώρα πόσοι τσιμπήσανε από άγνοια και φόβο ή επειδή την ψηλό γουστάρανε την «φάση» και αυτό ήταν μια ωραία δικαιολογία για να το κάνουνε δίχως πολλές ενοχές.. άγνωστο!

Από εκεί και πέρα όπως λέει και ο JBG προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτό το τριπάκι με τους «γέροντες», τα μάγια, τους κάθε είδους κομπλεξικούς παπά-ψυχολόγους/ψυχίατρους και μακριά από μοναστήρια ειδικά εάν πρόκειται για αμφιβόλου ταυτότητας μονές.

Υ.Γ.
Ποτέ δεν κατάλαβα την ανάγκη των πιστών για πνευματικούς παρ’ όλα αυτά να ξέρεις ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις μοναχούς και ιερείς πραγματικά συνεπείς σε αυτό που αποφάσισαν να κάνουν, πολύ περισσότερο δύσκολη συνεπώς η εύρεση του ένθεου φωτισμένου ασκητού, παρ’ όλα αυτά για να μην γίνομαι εντελώς αφοριστικός όλο και κάποιος θα υπάρχει - σίγουρα όμως όχι αυτός που μας περιγράφεις.

ΒρίλΜέλος
23/07/2006, 10:52:58
quote:

Από εκεί και πέρα όπως λέει και ο JBG προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτό το τριπάκι με τους «γέροντες», τα μάγια, τους κάθε είδους κομπλεξικούς παπά-ψυχολόγους/ψυχίατρους και μακριά από μοναστήρια ειδικά εάν πρόκειται για αμφιβόλου ταυτότητας μονές.

Κυκλοφορεί κάποια black list όλων αυτών που αναφέρεις ? Πώς μπορεί να γνωρίζει κάποιος που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτά τα "θέματα", ποιούς θα ήταν καλύτερο να αποφύγει ?

*** Η Καλή Κουβέντα Φέρνει Την Άλλην ***

XDΜέλος
23/07/2006, 13:56:02
Φίλε Βριλ,

Μαύρη λίστα δεν υπάρχει όμως κατά κανόνα οι πιστοί θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε κάθε είδους μοναστήρι, ιερέα, μοναχό ή ιερομόναχο που δρα αυτόνομα μη υπαγόμενος είτε στην επίσημη Εκκλησία (όπως ορίζεται στις διατάξεις του Ελληνικού Κράτους) είτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς εκεί ο κίνδυνος να μαζευτεί «κάθε καρυδιάς καρύδι» είναι πολύ μεγάλος ενώ οι δυνατότητες ελέγχου των κανονικών παραπτωμάτων είναι αρκετά αμφίβολες αφού κινούνται πέραν των αρμοδιοτήτων της επίσημης Εκκλησίας και συνεπώς των Κανονικών Οργάνων.

Το πρόβλημα μάλιστα διογκώνεται συνήθως από το γεγονός ότι η αμφίεση αυτών των ιερωμένων αλλά και το λειτουργικό τυπικό τους (τις περισσότερες φορές) παραπέμπει αυτόματα στους Ορθόδοξους κανονικούς ιερείς της επίσημης Εκκλησίας οπότε εκ πρώτης όψεως δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για την ταυτότητα τους συνεπώς πρέπει να συζητήσεις μαζί τους ώστε να μάθεις το που ανήκουν διοικητικά και σε ποία αρχή λογοδοτούν (ή εάν λογοδοτούν) και φυσικά ποια είναι η «αποστολική διαδοχή» τους (ποίος δηλαδή τους χειροτόνησε και ποίος χειροτόνησε εκείνον που τους χειροτόνησε κτλ.. ώστε να δούμε εάν πρόκειται για αιρετικούς ή για κάποια αυτόνομη παραφυάδα οπότε συνάγουμε συμπεράσματα για την αξιοπιστία της αρχής την οποία υπηρετούν).

Με απλά λόγια .. ο καθένας μπορεί να φορέσει άμφια κληρικού (ότι άμφια γουστάρει –από ψευδο-διάκος ως ψευδο-επίσκοπος), να ιδρύσει και ένα μοναστήρι ή μια εκκλησία (ακόμα και στην οικία του -έχει συμβεί και αυτό) ή να δηλώσει μοναχός ή ασκητής και ύστερα να ασκείται όπως θέλει ακολουθώντας το λεγόμενο «ιδιόρρυθμο μοναχισμό» της Δυτικής Εκκλησίας. Ομοίως ο καθένας μπορεί να χειροτονηθεί κληρικός σε διάφορες αιρετικές ή σχισματικές «εκκλησίες» ή κινήσεις και λόγο αμφίων (όπως προείπα) να εκληφθεί ως ιερεύς της επίσημης εκκλησίας, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, πρώην καθαιρεμένοι κληρικοί της επίσημης εκκλησίας συνεχίζουν την ποιμαντική τους καριέρα (sic) εκεί.

Υ.Γ.
Με τα παραπάνω δεν λέω πως οι υπόλοιποι κληρικοί της επίσημης εκκλησίας είναι άμεμπτου ηθικής απλά σε περίπτωση κανονικών παραβάσεων υπάρχουν επίσημοι κανονικοί φορείς που μπορούν να επιληφθούν της κατάστασης, δηλαδή έστω και τυπικά υπάγονται σε κάποιον έλεγχο (με αυστηρές κυρώσεις ανάλογα της περίστασης) σε αντίθεση με τους «άλλους» που δρουν λίγο πολύ ασύδοτα και ευκαιριακά.

Edited by - XD on 23/07/2006 14:40:31

23/07/2006, 14:29:59

ΦΙΛΕ noname4 ΠΑΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ.

ΣΚΕΨΟΥ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΥΣΙΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ (ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ) ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΛΙΓΗ ΠΡΟΠΑΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

23/07/2006, 19:29:23

quote:

XD

«κάτσε μου να σου λύσω τα μάγια» )

ή σκυψε να σου λυσω τα μαγια, ή μπες κατω απο το πετραχειλι να σε "διαβασω"

www.johnniebegood.gr

23/07/2006, 19:31:33

quote:

Βρίλ

Κυκλοφορεί κάποια black list όλων αυτών που αναφέρεις ? Πώς μπορεί να γνωρίζει κάποιος που δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτά τα "θέματα", ποιούς θα ήταν καλύτερο να αποφύγει ?

οχι, αλλά κυκλοφορουν πολλοι με μαυρα φορεματα και πριν φιλησεις χερι καλο θα ηταν να αναλογιστεις που μπορει να ηταν πριν...

www.johnniebegood.gr

XDΜέλος
23/07/2006, 21:54:29
quote:

quote:

XD

«κάτσε μου να σου λύσω τα μάγια» )

ή σκυψε να σου λυσω τα μαγια, ή μπες κατω απο το πετραχειλι να σε "διαβασω"

www.johnniebegood.gr