ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Υπάρχει Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/08/2005, 00:16:49
dimitris2:
«Φίλε δεν θέλω να μάθω που πιστεύεις.
Θα μου ήταν αρκετό να περνάς καλά. Γιατί το σύμπαν είναι ο άνθρωπος.»

Ο άνθρωπος, είναι ένα μικρό και αμελητέο για τη Φύση συστατικό. Πριν εκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχε, και υπήρχανε δεινόσαυροι. Ήρθε μια μεγάλη καταστροφή, κατά τύχη, όπως ένας κομήτης που άλλαξε άρδην τα δεδομένα του οικοσυστήματος, και έτσι εμφανίστηκαν άλλες μορφές ζωής, όπως ΚΑΙ ο άνθρωπος.

Κάποτε, αργά ή γρήγορα, θα συμβεί κάποια άλλη καταστροφή, και τότε και πάλι όλα θα μηδενιστούνε. Όπως προφανώς ΚΑΙ ο άνθρωπος με τους Θεούς του……..

dimitris2Μέλος
15/08/2005, 00:31:37
quote:

dimitris2:

Ο άνθρωπος, είναι ένα μικρό και αμελητέο για τη Φύση συστατικό. Πριν εκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχε, και υπήρχανε δεινόσαυροι. Ήρθε μια μεγάλη καταστροφή, κατά τύχη, όπως ένας κομήτης που άλλαξε άρδην τα δεδομένα του οικοσυστήματος, και έτσι εμφανίστηκαν άλλες μορφές ζωής, όπως ΚΑΙ ο άνθρωπος.

Κάποτε, αργά ή γρήγορα, θα συμβεί κάποια άλλη καταστροφή, και τότε και πάλι όλα θα μηδενιστούνε. Όπως προφανώς ΚΑΙ ο άνθρωπος με τους Θεούς του……..

Φίλε, μου θυμίζεις νεαρό αναγνώστη κλασικών μυθιστορημάτων.
Η θεωρία σου είναι κολλημένη στην ύλη, στο σώμα. Αγνοείς το πνεύμα που νομίζεις ότι δεν έχεις ή νομίζεις ότι αυτό είναι παράγογο της ύλης.
Λέμε, οι 300 του Λεωνίδα θυσίασαν το σώμα τους για την ιδέα.
Αν η ιδέα ήταν απόρεια της ύλης , του σώματος, φυσικά και δεν θα θυσίαζαν τίποτα. Θα την έκαναν λούφα για να διασωθεί το πνεύμα.
15/08/2005, 00:44:41
dimitris2:
«Φίλε, μου θυμίζεις νεαρό αναγνώστη κλασικών μυθιστορημάτων.»

Αυτά έχουνε ήδη λάβει χώρα, και σύμφωνα με τους επιστήμονες ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝΕ. Εσύ, έχεις εκτός από ΜΥΘΟΥΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ («παράδοση» το αποκαλείτε..), τίποτα ως στοιχείο?

dimitris2:
«Η θεωρία σου είναι κολλημένη στην ύλη, στο σώμα. Αγνοείς το πνεύμα που νομίζεις ότι δεν έχεις ή νομίζεις ότι αυτό είναι παράγογο της ύλης.»

Έχεις καμία ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το «πνεύμα» που σου έμαθαν ότι έχεις?? Εάν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να δηλώσεις ότι προβαίνεις σε ΕΙΚΑΣΙΕΣ και όχι σε ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Αντιθέτως, εγώ ισχυρίζομαι μονάχα τα όσα η επιστήμη δέχεται και αποδεικνύει. Λοιπόν, ΠΟΥ βρίσκεται το πνεύμα σου όταν πεθαίνεις? ΠΟΥ στεγάζονται όλα τα ως τώρα υπάρχοντα πνεύματα?

dimitris2:
«Αν η ιδέα ήταν απόρεια της ύλης , του σώματος, φυσικά και δεν θα θυσίαζαν τίποτα. Θα την έκαναν λούφα για να διασωθεί το πνεύμα.»

Λάθος.

Αγωνίστηκαν για ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τους, για ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, για την ίδια την ζωή τους. Αυτά, είναι οι μεγαλύτερες αξίες, για τις οποίες και αξίζει να πεθάνεις.

Όλα τα άλλα, ανήκουνε στην εσχατολογική παγίδα των σωτηριολάγνων θεουργών.

15/08/2005, 01:39:46
dimitris2, για το σώμα και την ύλη έχουμε αποδείξεις.
Για το πνεύμα και περισσότερο την μεταθάνατο ζωή έχουμε αποδείξεις...?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

AllienΜέλος
15/08/2005, 03:28:18
quote:

dimitris2, για το σώμα και την ύλη έχουμε αποδείξεις.
Για το πνεύμα και περισσότερο την μεταθάνατο ζωή έχουμε αποδείξεις...?

Μήπως θα σας (εσύ ή ο Σβάμπε) ήταν εύκολο, να μας προσκομίσετε αυτές τις αποδείξεις για την ύλη;

ΥΓ1: Σβάμπε, μην μας ξαναπείς πάλι το ποίημα για τον Ηράκλειτο, κλπ, κλπ.. plz, ανανέωσε λιγάκι τα επιχειρήματά σου.

ΥΓ2: Αναμένω σοβαρά και επιστημονικά επιχειρήματα, όχι ατάκες και συνθήματα.

ΥΓ3: Εγώ πάλι υπσοτηρίζω ότι το μόνο βέβαιο και άμεσα αποδείξιμο είναι το πνεύμα. Απλά στρέψτε το βλέμα σας κάπου, ακούστε μερικούς ήχους ή αισθανθείτε. Σας φαίνονται ύλη τα αισθήματα, οι σκέψεις, κλπ;
Αν ναι, τότε να μας το αποδείξετε κι αυτό!

Α.

15/08/2005, 03:33:30
Κοίτα γύρω σου και θα δείς όλες σου τις αποδείξεις....
Τα πάντα είναι φτιαγμένα από την ύλη.
Για την ύλη αποφάνθησαν τόσοι επιστήμονες.
Μίλησαν για μόρια, για άτομα....
Το πνεύμα κι η μετέπειτα πνευματική ζωή πως αποδεικνύεται...?
Δεν απάντησες...

nikostheaterΜέλος
15/08/2005, 04:01:28
Πολλα πραγματα δεν αποδυκνυονται και ομως υπαρχουν..αμαν πια με την ψευδοπιστη σας στην επιστημη...Γινατε ολοι νομπελιστες επιστημονες και εχετε τοσο πληρη γνωση για ολες τις επιστημες που μπορειτε σε ενα φορουμ με θεμα την θρησκεια να προτασσετε την επιστημη ως πανακεια και αντιβαρο καθε θεου..
εδω ακομα δεν ξερουμε τι κρυβεται στ αβαθη ωκεανων και ζηταει ο ινκουμπους αποδειξεις για πνευμα,θεο,αυλα οντα..ΕΛΕΟΣ!
15/08/2005, 04:10:33
Γιατί να μην ζητάω αποδείξεις?
Ξέρουμε οτι η Γή γυρίζει και για αυτό έχουμε τα μερόνυχτα και τις εποχές.
Αυτό είναι αποδεδειγμένο.
Ξέρουμε οτι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε.
Όμως μία υποτιθέμενη μετά θάνατον ζωή είναι υποθετική.

Και δεν είπα ποτέ πως είμαι Φυσικός ή ότι είμαι νομπελίστας....
Οπότε το σχόλιο σου είναι άτοπο, φίλτατε!

Edited by - Dying_Incubus on 15/08/2005 04:13:17

15/08/2005, 04:19:29
Εφιάλτη,
Ο εξωγήινος σε ρώτησε κάτι, γιατί κάνεις την πάπια;;

quote:
ΥΓ3: Εγώ πάλι υπσοτηρίζω ότι το μόνο βέβαιο και άμεσα αποδείξιμο είναι το πνεύμα. Απλά στρέψτε το βλέμα σας κάπου, ακούστε μερικούς ήχους ή αισθανθείτε. Σας φαίνονται ύλη τα αισθήματα, οι σκέψεις, κλπ;

Φιλικά όπως πάντα

15/08/2005, 04:43:39
quote:

Μήπως θα σας (εσύ ή ο Σβάμπε) ήταν εύκολο, να μας προσκομίσετε αυτές τις αποδείξεις για την ύλη;

ΥΓ1: Σβάμπε, μην μας ξαναπείς πάλι το ποίημα για τον Ηράκλειτο, κλπ, κλπ.. plz, ανανέωσε λιγάκι τα επιχειρήματά σου.

ΥΓ2: Αναμένω σοβαρά και επιστημονικά επιχειρήματα, όχι ατάκες και συνθήματα.

Α.

Πάρε φόρα και χτύπα πάνω σε έναν τοίχο με το κεφάλι. Αν επιζήσεις, έλα να μιλήσουμε για το αν υπάρχει η ύλη ή όχι. (Δεν το λέω σε σένα προσωπικά οκ;)

Στο 3 δες τι λες
Στρέψτε το βλέμμα σας
ακούστε μερικούς ήχους

Οι αισθήσεις αποτέλεσμα τίνος πράγματος είναι; Με τι βλέπεις, με τι ακούς, τι βλέπεις, τι ακούς, με τι όργανα επεξεργάζεσαι και την εικόνα και τον ήχο; Με ποιά όργανα επεξεργάζεσαι την σκέψη;
Μπορείς να δεις χωρίς μάτια, να ακούσεις χωρίς αφτιά (και όλα τα υπόλοιπα όργανα μεταφοράς και επεξεργασίας) σκέφτεσαι χωρίς εγκέφαλο;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-