- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
.( Ολόκληρος παντοκράτωρ να ασχολείται μαζί μου (μας)????? Δεν έχει δουλειά να κανει?ποιος θα φροντίσει όλη την πλάση ?ε?ποιος?)
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Αν φοβάσαι βγες και κοίτα τα αστέρια την νύκτα και σκέψου ότι είναι αδύνατον για την δύναμη που γέννησε το σύμπαν (όλη αυτή την ομορφιά γύρω μας) να είναι κακό και υστερόβουλο και εκδικητικόΈτσι μπορεί να να είναι μόνο ο κάθε θεϊσκος που αποτελεί εφεύρημα ανθρώπινων εγκέφαλων..( Ολόκληρος παντοκράτωρ να ασχολείται μαζί μου (μας)????? Δεν έχει δουλειά να κανει?ποιος θα φροντίσει όλη την πλάση ?ε?ποιος?)
Όποιος αληθινά Αγάπα τον Πλάστη δεν φοβάται τίποτα!!!
Συχώρεσε με αν χωρίς να το θέλω σε πλήγωσα. Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρουμε τα ενδόμυχα κάθε Ψυχής.
Πέρνα καλά ότι και αν κάνεις.
![]()
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”![]()
Γιατί να με πληγώσεις?
Για τους θεούς των χριστιανων, βουδιστων, μουσουλμάνων?
Μεγάλωσα πια, δύσκολα με αγγίζουν λόγια ή πράξεις ανθρώπων,
Το μόνο που φοβάμαι πια είναι μην τυχόν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μου!
Και για να το πω και με μια λεξη,το μόνο που φοβάμαι είναι η ΦΥΣΗ
Γιαυτο και εγω σκάβω βαθιά.![]()
![]()
![]()
(υπάρχει καποιος τοπος για τους οπαδούς του μανιτου?)
Αν ο Just_A_Man δεν σαs ειναι κατανοητοs, τουλαχιστον δειτε το εργο, τουs αγωνεs, την αγαπη και την προσπαθεια του για τουs αλλουs.
Το κακο να κτυπατε στην ριζα του, και οτι σαs κανει σκλαβουs.
Ειρηνη σε ολουs σαs.
quote:
RE PAIDIA H DIKIA MOU GNWMH EINAI ...
Όταν είμαστε παιδιά, σκεφτόμαστε σαν παιδιά. Μακάριοι οι πιστεύοντες, η αληθινή πίστη οδηγεί πάντα στην αλήθεια.
Γιατί όσο οι φυσικοί νόμοι συγκρατούν τον υλικό κόσμο, άλλο τόσο και οι εντολές του Θεού και του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού συγκρατούν τα θεμέλια της ανθρώπινης ζωής.
Ο άνθρωπος που δεν πιστεύει, δεν ζει αλλά φυτοζωεί.
ath.
Edited by - athakandr on 02/04/2004 02:54:32
Έπειτα αδέρφια για όσους από εσάς αποδέχεστε την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη θα σας πω κάτι που μου είπε ένας μοναχός σε μια συζήτησή μας πριν από ένα χρόνο μαζί του. Μου συνέστησε να μην ασχολούμαι τόσο πολύ με την αντιχριστολογία αλλά με την Χριστολογία.
Δηλαδή ας είμαστε εμείς σωστοί, καλοί και τηρούντες τα λόγια του Χριστού παρακαλώντας Τον να φροντίσει για την σωτηρία μας και ας ήμαστε ήσυχοι πως θα το πράξει.
Πάραυτα θα χαρώ να με αποδεχτείτε στην όμορφη συντροφιά σας και να ανταλλάξουμε απόψεις έστω κι αν αυτές προκύψουν διαμετρικά αντίθετες. Όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές αρκεί να διατυπώνονται με σεβασμό απέναντι στους συνομιλητές μας.
Να είστε καλά!
lampis
Λες:
"Μου συνέστησε να μην ασχολούμαι τόσο πολύ με την αντιχριστολογία αλλά με την Χριστολογία."
ΦΥΣΙΚΑ αγαπητέ! Εάν ασχολείσαι πολύ με την έρευνα της Θείας Συμπαντικής ουσίας, τότε απλά θα πάψεις να είσαι και εβραιοχριστιανός. Δίκαιο είχε ο συγκεκριμένος Μοναχός. Κάτι ήξερε...
Λες:
"Δηλαδή ας είμαστε εμείς σωστοί, καλοί και τηρούντες τα λόγια του Χριστού παρακαλώντας Τον να φροντίσει για την σωτηρία μας και ας ήμαστε ήσυχοι πως θα το πράξει."
Οι "Θεοί" υπάρχουνε όσο υπάρχουνε και οι πιστοί τους. Δύναμη του "Θεού" είναι οι πιστοί του "Ισχύς μου η αγάπη των πιστών", εξάλλου...
Η επιθυμία γονιμοποιεί τη θρησκευτική φαντασία που δημιουργεί βιωματικές ψευδαισθήσεις. Ετσι γίνονται τα "θαύματα", ο αδύναμος δυνατός, ο αμαθής σοφός, ο φτωχός πλούσιος, ο θνητός άνθρωπος....ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΘΕΟΣ!
Ποιός μπορεί λοιπόν να τα βάλει με τη θρησκεία και τους "θεούς" που δημιουργεί??
Πάραυτα θα χαρώ να με αποδεχτείτε στην όμορφη συντροφιά
Το πόσο ασχολούμαι ή όχι κι αν ασχολούμαι περισσότερο από εσένα ή όχι είναι κάτι που δεν εξυπηρετεί τη συζήτηση.
Δικαίωμα σου αναφαίρετο εσένα που δεν πιστεύεις να αναζητάς το δημιουργό των πάντων. Δικαίωμα μου κι εμένα να έχω καλυφθεί από την ελληνορθόδοξη πίστη.
lampis
καλώς ήρθες στην συζήτηση.
Θα μου επιτρέψεις κάποια σχόλια στα όσα λες.
Η επιφανειακή, γρήγορη (light αν θέλεις) ενασχόληση με ένα θέμα μπορεί να είναι χειρότερη ακόμη και από το να μην κάνει κανείς τίποτα. Μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα αφού η ταχύτητα και το βάθος στο οποίο πας δεν επιτρέπουν την ενδελεχή ανάλυση των όσων αντιλαμβάνεσαι.
Πολύ πιθανόν ο δεδομένος μοναχός να σου είπε πολλά ακόμη. Αυτοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι πολύ χαμηλής πνευματικής μόρφωσης. Δεν μπορούν να σταθούν ούτε και σε απλές λογικές ερωτήσεις. Το έχω εξακριβώσει κατ’ επανάληψη. Θα σε συμβούλευα λοιπόν, να μην ανοίγεις τέτοιες συζητήσεις με αυτούς που απλά νομίζουν και πιστεύουν σε κάτι που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν.
Στο θέμα Χριστολογίας η Αντι-Χριστολογίας τώρα.
Να ασχοληθείς φίλε μου. Να το ψάξεις καλά. Προσπάθησε να καταλάβεις γιατί οι σοφοί πρόγονοί σου ΔΕΝ γίνονταν Χριστιανοί. ΔΕΝ ασπάζονταν αυτό το δόγμα. Προσπάθησε να δώσεις εξήγηση ΓΙΑΤΙ ο Χριστιανισμός τελικά επεβλήθη με την βία στους προγόνους μας.
Κάτι το τόσο ‘τέλειο’, ‘ωραίο’ και ‘όμορφο’ γεμάτο ‘αγάπη’ γιατί το απέρριπταν?
Η ανάγκη για απαντήσεις στα παραπάνω θα αρχίσουν να σε βάζουν σε πολλές σκέψεις που ΔΕΝ αρέσουν στο ‘σύστημα παπαδαριό’. Θα αδυνατεί να απαντήσει, θα σε λέει αιρετικό, Ιεχωβά, και ότι άλλο θέλεις.
Τότε θα αρχίσεις να βλέπεις εκεί που μέχρι σήμερα δεν έβλεπες. Όσο το ψάχνεις θα αποκαλύπτεται μπροστά σου το έργο. Η συνέχεια είναι δική σου.
Για μένα πρέπει να ασχολούνται για να μην πιαστούν στον ύπνο όταν έρθει η ώρα. Ως προς το πόσο ασχολούμαι εγώ είναι κάτι που δεν το γνωρίζεις φίλε μου pete :-)
lampis
Τέλος πάντων εγώ νόμιζα ότι σε αυτό το topic συζητούμε πέρι της Αποκάλυψης του Ιωάννη κι όχι για το αν πρέπει να μαστε Χριστιανοί ή όχι και το ποιος έκανε τον κόσμο.
lampis
πρώτα θέτεις θέματα άσχετα με το αντικείμενο και μετά αναφέρεις ότι είμαστε εκτός θέματος όταν απαντάμε. Δεν θα έλεγα ότι είναι καλή αρχή.
Σου απαντώ εκτός θέματος αφού το έθεσες.
Αναφέρεις το παράδειγμα του ευαγγελίου. Μόνο που δεν μας λες γιατί λείπει το ‘δια ταύτα΄. Τι απέγινε? Λέξη δεν υπάρχει. Γιατί?
Ποιοι ήταν αυτοί οι Έλληνες? Επίσης λέξη. Το ότι κάποιοι πιθανόν περαστικοί μπορεί να πήγαν να δουν η να ακούσουν ΔΕΝ σημαίνει τίποτα. Ασπάστηκαν κάτι? Αποδέχτηκαν, και να τι? Αυτό μετράει.
Το ότι οι Έλληνες απέρριπταν τον Χριστιανισμό είναι ιστορικό γεγονός. Αν τον είχαν αποδεχτεί προς τι η δια της βίας επιβολή? Πληροφοριακά, ήταν ελάχιστοι αυτοί που τον είχαν ασπαστεί εθελουσίως.
Να περνάς καλά.
Να είστε πάντα καλά
lampis
Θελω να ακουσω τις θεσεις,αποψεις σου για αυτα που αναφερει η Αποκαλυψη του Ιωαννη.
Edited by - VIKING on 23/07/2004 04:51:41
lampis
σε ότι με αφορά πάντα σέβομαι την όποια αντίθετη άποψη. Αυτό γίνεται διάχυτο σε όλα τα σημεία των παρεμβάσεών μου.
Θα σου κάνω μια συνδυαστική ερώτηση λοιπόν με ένα λογικό ερώτημα:
Κατά τον Ησαΐα της Πεντατεύχου στο κεφάλαιο 11 ο Μεσσίας θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη. Ο Ιησούς δεν την έφερε. Αυτή την περιμένουμε ακόμη. Αυτή η προφητεία που ως Χριστιανός αποδέχεσαι, πως συνάδει με την Αποκάλυψη του Ιωάννη που προβλέπει καταστροφές και κακό.
Να σαι καλά φίλε μου
lampis
Λες:
«Αγαπητέ Schwabe αφενός μιλάς απόλυτα και προβαίνεις εύκολα σε κρίσεις κι αφετέρου κρίνεις χωρίς να διαβάζεις προσεκτικά.»
Φίλτατε ΤΙ είναι αυτό που δεν διάβασα προσεκτικά? Τι είναι αυτό που μου διέφυγε των όσων είπες?
Λες:
«Εγώ μπήκα με καλή διάθεση για συζήτηση κι όχι για κρίσεις και κατακρίσεις ή για να κάνω πως γνωρίζω τα πάντα. Και δεν μου αρέσει να με αποκαλούν εβραίο. Δεν προσέβαλλα κανένα και ζητώ να έχω την ίδια αντιμετώπιση.»
Για ποιο λόγο δηλαδή αισθάνεσαι προσβεβλημένος?
Η λέξη «Χριστός» προδίδει μια ιδιότητα, το χρίσμα. Και αποτελεί ερμηνεία της εβραϊκής προφητείας, σύμφωνα με την οποία ο κύριος του Ισραήλ θα έστελνε έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ (Ο Μεσσίας, από το ρήμα «μετζεχ» που σημαίνει «αλείφω με λάδι, χρίζω») ο οποίος σύμφωνα με τα ιουδαϊκά έθιμα θα γινότανε ηγέτης ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ και θα χριζόταν με λάδι από τον αρχιραββίνο. Ο ηγέτης αυτός, σύμφωνα με την προφητεία, θα ελευθέρωνε τον λαό του Ισραήλ από την Ρωμαϊκή εξουσία.
Πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ και από κανέναν «Μεσσία»……….
Επειδή επομένως δεν αποκαλείσαι «Μεσσιανιστής», αλλά ελληνιστί «χριστιανός» (δηλαδή ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ), αυτό δεν σημαίνει πως άλλαξε και η αρχική ρίζα της λέξης και της έννοιας της. Περαιτέρω, δεδομένου ότι ο «χριστιανισμός» αποτελεί μια ΑΙΡΕΣΗ (διαφορετική ερμηνεία) του αρχέγονου εβραϊσμού, δεν θα έπρεπε να αισθάνεσαι προσβεβλημένος όταν σε αποκαλώ εβραιοχριστιανισμό μιας και τόσο η ίδια η ύπαρξη του δόγματος («Παλαιά Διαθήκη») αλλά όσο και ο ίδιος ο Ιησούς της περιγραφής είναι εβραϊκής καταγωγής.
Λοιπόν, μήπως θα’θελες να μου εξηγήσεις ΤΙ συγκεκριμένα από τα προαναφερθέντα εβραϊκά στοιχεία σε προσβάλλουνε?
Λες:
«Δικαίωμα σου αναφαίρετο εσένα που δεν πιστεύεις να αναζητάς το δημιουργό των πάντων. Δικαίωμα μου κι εμένα να έχω καλυφθεί από την ελληνορθόδοξη πίστη.»
Δεν υπάρχει «ελληνορθόδοξη πίστη» αγαπητέ. Υπάρχει μια συγκεκριμένη, εκ των πολλών, ΑΙΡΕΣΗ του εβραϊσμού η οποία «ντύθηκε» και σφετερίστηκε τη λογοδυναμική του Ελληνικού Λόγου και διαδώθηκε μέσω της Ρωμαϊκής επιβολής με το όνομα «χριστιανισμός».
Το «ελληνορθόδοξο» μόρφωμα είναι κατασκεύασμα του παπαδαριού κατά τον 19ου αιώνα. Εάν δεν γινότανε ο αγώνας των ΕΛΛΗΝΩΝ του 1821 τότε δεν θα ανέφεραν ΠΟΤΕ την λέξη ελληνισμός, μιας και ακόμα και σήμερα την ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝΕ. Θα υπήρχε απλά ότι υπήρχε επί πολλούς αιώνες: η ορθόδοξη ανατολική παράδοση των ρωμαιοβυζαντινών!
Ρίξε μια ματιά προς το Πατριαρχείο……και ψάξε καλά να βρεις την «ελληνορθόδοξη» πίστη. Ψάξε όμως πολύ καλά!
Μόνο που θα παρακαλούσα να απαντάμε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όχι με αυθαίρετους και ετσιθελικούς αυτοσχεδιασμούς.
Σε μια προσπάθεια διαλεύκανσης του ΠΟΙΟΣ πραγματικά έχει γράψει την «Αποκάλυψη», αλλά και ΑΠΟ ΠΟΥ εμπνέεται ο συγγραφέας γράφοντας αυτό το «κείμενο παρηγοριάς», ας ξεκαθαρίσουμε την συνδεσμολογία του κειμένου απομυθοποιώντας και τα……«εξ αποκαλύψεως» πονήματα.
Κατ’αρχάς να πούμε ότι η «Αποκάλυψη» είναι μια ολοκληρωμένη λογοτεχνική σύνθεση με πρόλογο, κύριο θέμα και επίλογο. Ο Συγγραφέας κάνει τις προβλέψεις του στηριζόμενος ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. Και αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ. (Εξάλλου όλο το οικοδόμημα του δόγματος στηρίζεται εκεί)
Στην ουσία, η «Αποκάλυψη» του Ιωάννη είναι ΕΝΑ ΣΥΜΠΙΛΗΜΑ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ (π.χ. Δανιήλ, Ιεζεκιήλ, Μιχαϊας). Η τακτική αυτή βέβαια μας είναι γνωστή και από την Κ.Δ.
Η διαφοροποίηση του κειμένου του Ιωάννη έγκειται στο ότι περιγράφει τις παγκόσμιες δυνάμεις του κακού, που είναι τρεις και απειλούν την εκκλησία του δόγματος του, δηλαδή του Μεσσία/Χριστού.
Όμως: πώς άραγε γνωρίζουμε ότι ο Ιωάννης της Αποκάλυψης είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη? Που στηρίζει η εκκλησία αυτή την εξήγηση? Είναι όντως έτσι ή απλά έτσι το θελήσανε?
Για να δούμε τι λέει όμως Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: «Εγώ, ο αδελφός σας Ιωάννης, που συμμετέχω ολόψυχα στη θλίψη, τη βασιλεία και την υπομονή του Ιησού Χριστού, βρισκόμουν στο νησί Πάτμο για το λόγο του Θεού και τη μαρτυρία του Ιησού Χριστού».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγγραφέας δηλώνει ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ότι ονομάζεται Ιωάννης, και αυτό δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ασήμαντο. Επίσης, είναι αποκαλυπτικό ότι όπως σε αυτή τη περικοπή έτσι και σε ολόκληρο το κείμενο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝ (πόσο μάλλον να ξεκαθαρίζουν) ΟΤΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ «ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ» ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ!
Η επίσημη εκκλησία διατείνεται ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη όταν είχε εξοριστεί το 95μχ από τον Δομιτιανό στην Πάτμο.
Εξορίστηκε όμως πράγματι ο γιος του ψαρά Ζεβεδαίου στην Πάτμο? Τι μας λέει όμως και πάλι Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ?
Τον ακριβή λόγο της παραμονής του στην Πάτμο τον δηλώνει ο ίδιος του αρκετά ξεκάθαρα: «δια τον λόγο του θεού και δια την μαρτυρίαν του Ιησού Χριστού». Βρέθηκε λοιπόν στην Πάτμο εξαιτίας του λόγου του Θεού και της μαρτυρίας του από ιεραποστολικό καθήκον και ΟΧΙ ΩΣ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ!
Προς αποφυγή παρερμηνειών να διευκρινίσουμε ότι η λέξη «μαρτυρία» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την μαρτύρια, δηλαδή με ταλαιπωρίες και μαρτυρική ζωή, δεδομένου ότι η λέξη αυτή σημαίνει «πληροφορία»-«βεβαίωση».
Αλλά ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτή η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ως προς τον πραγματικό λόγο της παραμονής του στο νησί, μπορούμε και από πολλά άλλα στοιχεία να αντιληφθούμε ότι ο συγγραφέας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ.
Ένα εξόχως αποκαλυπτικό της πλάνης στοιχείο, είναι ότι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει «ουδείς είδε ποτέ τον Θεόν» και «τον Θεόν ουδείς είδε πώποτε» (Α’18 και στην Α’ επιστολή του Ιωάννη Δ’12), πράγμα που φανερώνει ότι ο Ευαγγελιστής (ο συγγραφέας δηλαδή..) ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την άποψη ότι υπήρξαν άνθρωποι, όπως οι Πατριάρχες Αβραάμ, Μωυσής, Ισαάκ και Ιακώβ, που είδαν πρόσωπο με πρόσωπο το Θεό!
Ταυτόχρονα όμως….ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ (!), ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ (μάλιστα περιγράφει και τα άσπρα του μαλλιά…). Είναι ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ επομένως ότι ένας μαθητής του Ιησού και ευσεβής Εβραίος, όπως ήταν ο Ιωάννης ο θεολόγος, δεν θα άφηνε ΠΟΤΕ να υπάρχει στα γραπτά του μια τόσο χτυπητή αντίφαση αλλά και συνάμα ασυγχώρητη ΥΒΡΗ σύμφωνα με το Ευαγγελικό του κήρυγμα!!
Επομένως, ΚΑΙ ΕΔΩ επικρατεί πλήρη συσκότιση μιας και ούτε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη αλλά ούτε και…εξορίστηκε ποτέ κανείς και από κανέναν!
Σε περίπτωση διαφωνίας…..ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.