ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Kelsos80 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΒερονικαΝέο Μέλος
16/04/2002, 10:23:27
Με το πιστευε και μη, ερευνα εννοω ερευνα πιστευεις δεν πιστευεις...προσεξε το κομμα

ZIEL23Νέο Μέλος
20/04/2002, 16:18:30
δωδεκαθεο-φυση,κυκλος-ποταμος-γκοαταμα,χελιδονι-χριστιανισμος,τιποτα-μονο θανατος

Α-Ω

rosariumΜέλος
20/04/2002, 18:36:52
Φίλε Ziel23,ανέφερες, ότι ύστερα από μακροχρόνια σκέψη κατέληξες στο τελευταίο,στο δικό σου,όπως λες.Ο τρόπος ο περιεκτικός της σκέψης σου,που αποτυπώθηκε σ' αυτήν την ιστοριούλα,δείχνει έναν άνθρωπο..που έψαχνε..που εγκατέλειψε.Ρωτάω γιατί;
Γιατί βρήκε το τίποτα,μόνο τον θάνατο,μας λες.Μα αυτό το ήξερες από την αρχή,ότι υπάρχει.Θα 'λεγα,λογω αυτού του "αρχέγονου φόβου",όπως είπες αλλού,ξεκινάει κάποιος την αναζήτηση..
Γνωρίζεις πραγματικά, ότι κατέληξες στην αναζήτησή σου;Σκέψου,μήπως είναι ένα στάδιο συναισθηματικής απογοήτευσης;Γιατί,φίλε μου,η ευαισθησία και στα λίγα λόγια φαίνεται..

rosarium

ZIEL23Νέο Μέλος
21/04/2002, 14:09:20
προσπαθεια να εξευμενησουμε τον θανατο με τις θρησκειες!ειναι πιο ευκολο να πιστεψουμε οτι θα συνεχισουμε να υπαρχουμε παρα το αντιθετο.ισως ειναι αυτο που οφειλουμε ακομα την ανθρωπιαα μας.αλλα οταν κοιταζω τον ηλιο θαυμαζω τον φλεγομενο δισκο του και οχι τις ακτινες

Α-Ω

22/04/2002, 09:06:41
Καλημερίζω τους φίλους.
Φίλε Ζιέλ23 δε θα έκανε "κακό" να αναπτύξεις λίιιιιγο παραπάνω τις απόψεις σου.
Το να γράφεις ΜΟΛΟΛΕΚΤΙΚΑ δεν μπορέις ΟΥΤΕ να εκφρασθείς, ΟΥΤΕ και να γίνει κατανοητός ή αντιληπτός απο τον άλλον.

'Οσο για το όταν κοιτάς τον ήλιο, αυτό που κοιτάς είναι αυτό που εσυ βλέπεις σα δίσκο, ενώ κάποιος άλλος σαν ακτινά. Και φυσικά αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει όταν ο ΗΛΙΟΣ είναι στο ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ ΤΟΥ.
Σκέψου το γιατί και μάλλον θα δείς με "άλλο μάτι" τα πράγματα.

Κέλσος

rosariumΜέλος
22/04/2002, 09:14:25
Φίλε Ziel23,
πολλοί άνθρωποι δεν "βλέπουν" ,μια και δεν μπορούμε ν' ανακαλύψουμε
τον θρόνο του Θεού,μ' ένα ραδιοτηλεσκόπιο για να είναι σίγουροι ή να δούνε έναν "πατέρα" με μορφή λίγο-πολύ σωματική!
Αν έψαχνες έτσι τόσον καιρό,κατανοώ την απογοήτευση..

rosarium

arianΝέο Μέλος
03/05/2002, 03:21:08
Πάντως εγώ δεν βλέπω με ποιόν τρόπο θα μπορούσα να διαθέσω ενέργεια για μακρό χρονικό διάστημα πάνω σε μια ιδέα στην οποία δεν την πιστεύω. Ίσως να το έκανα από έναν παροδικό ενθουσιασμό αλλά αυτό δεν θα είχε διάρκεια και, πιθανότατα, αποτέλεσμα.

DRIFTERΝέο Μέλος
14/05/2002, 17:45:28
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στην μετεμψύχωση/μετενσάρκωση, τουλάχιστον όχι έτσι.
Πριν κάποια χρόνια, ο αδερφός μου με άκουσε να μιλάω αραβικά στον ύπνο μου και μάλιστα αψεγάδιαστα! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχω μέσα μου τη ψυχή κάποιου άραβα. Σίγουρα πέρασαν κάποιες κουβέντες τους στο υποσυνείδητό μου (στο κολλέγιο που σπούδαζα στον Καναδά είχαμε αρκετούς Ιρακινούς/Παλαιστίνιους)...
Μετεμψύχωση/μετενσάρκωση γίνεται κατά κάποιο τρόπο με την αναπαραγωγή μόνο.
Όσο για το deja-vu, όπου μας έρχονται εικόνες από το παρελθόν στο νου, αυτό πρέπει να οφείλεται στο γεγονός ότι περνάμε κάποιες πληροφορίες από βιώματα μας στα γονίδια των απογόνων μας.

15/05/2002, 09:16:06
Φίλε Ντρίφτερ, σε καλωσορίζω στη παρέα μας και εύχομαι μια ΚΑΛΗ και ΓΟΝΙΜΗ παραμονή...
Το γόνιμη, το παραθέτω μιάς και η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ απόψεων και ΙΔΕΩΝ, σχεδόν ΠΑΝΤΑ θα έλεγα (αν και δεν θέλω να φαίνομαι απόλυτος), ΓΕΝΝΑ νέα στοιχεία πρός διερεύνηση, πρώτα του ίδιου μας του εαυτού και έπειτα, των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν ή μας απασχολούν.

Σε ότι αφορά αυτό που μας παρέθεσες για το περιστατικό στον ύπνου σου, μάλλον το εξέλαβες λάθος!
Το ότι μιλούσες αραβικά, ΣΙΓΟΥΡΑ δε σημαίνει ότι "έχεις μέσα σου τη ψυχή ενός άραβα"... όπως χαρακτηριστικά είπες!
Καταρχάς να σου κάνω μια ερώτηση:
Τι εννοής "μέσα μου"...
Που προσδιορίζεις αυτό το "μέσα μου"...

Τώρα να σου πώ πώς μάλλον το εν ύπνο περιστατικό σου, θα μπορούσε να είναι μια "απόδειξη" σε σένα για το θέμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ (και όχι μετεμψύχωσης).
Θέλω να πώ πώς Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΥΧΗ, εσύ ο ίδιος δηλαδή (και όχι κάποιος άλλος), κάποτε να είχες ζήσει σε κάποια αραβόφωνη χώρα ή περιοχή.
Αυτό είναι και το πιό πιθανό απο τη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ σκοπιά, ενώ η απάντηση που δίνεις εσύ στο περιστατικό είναι μια καθαρή ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ σκοπιά, εξωτερική χωρίς βέβαια να μπορεί και να αποδειχθεί...

Θα ήθελα να συζητήσουμε λοιπόν ΚΑΙ το θέμα, αλλά θα ήθελα να μας παραθέσεις ΚΑΙ τους λόγους που δεν αποδέχεσαι την πίστη στο ΦΥΣΙΚΟ νόμο της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ...

Και πάλι καλώς όρισες,

Κέλσος

ManDeafΝέο Μέλος
16/05/2002, 02:47:52
Καλησπερα σας
Ειμαι νεος στο forum-Esoterica. Και πραγματι με εντυπωστιστικα τα πνευματικα σας θεματα.
Πρωτα να σας ενημερωσω οτι το nick moy: ManDeaf ειναι οτι λεει οτι ειμαι κωφος! Γι αυτο ζηταω επεικεια διοτι δε κανω καλη συντακτικο. Οκ?

Λοιπον οσο αφορα για μετενσάρκωση, πολυ αμφιβαλλω αν γινεται κατι τετοιο!
Διοτι π.χ. τωρα ζω σαν Πανος και ειμαι ο χειροτερος κακοποιος, στη επομενη ζωη σαν Κωστας ειμαι φιλαν8ρωπος και ουτως εξης. Δηλαδη σε καθε μετενσάρκωση μια διαφορετικη ζωη.
Μετα, στη Μελλουσα Κριση οπου μελλει να γινει με την Δευτερα Παρουσια ο Δικαιοκριτης Θεος πως θα με κρινει τον κακο Πανο ή τον καλο Κωστα?
Διοτι θυμαμαι τι λεγει η Καινη Διαθηκη που λεει οτι θα κρινει τον καθενα κατα εκαστου?
Επιπλεον καποτε διαβασα ενα βιβλιο με θεμα για την μετενσαρκωση μου αρεσει, αλλα κατι του λειπει και αυτο ειναι η μοναδικη προσωπικοτητα του καθενα. Πιστευω οτι με την μετενσαρκωση... αποκεφαλιζει την προσωπικοτητα.

Περιμενω απαντηση σας.

ManDeaf

30/07/2015, 01:15:13
Συνοδινέ.

Και πάντως, ακόμα και την ερμηνεία σου, δυσκολεύομαι πολύ να την δεχτώ.

Η μάνα μου είναι καθολική, η γυναίκα μου ορθόδοξη. Θρήσκες, τύποις και ουσία. Ποτέ δεν προσπάθησαν να με πείσουν για την ορθότητα της πίστης τους. Ούτε με ψυχολογικά εκβιαστικό τρόπο, ούτε με επιστημονικό τρόπο. Κι όχι μόνο εμένα, αλλά εξ'όσων γνωρίζω, κανέναν.

Γιατί?

Εκτός αν εννοείς, που δεν είναι όλοι παθιασμένοι χρήστες, αλλά μόνο οι παθιασμένοι λειτουργούν έτσι.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

30/07/2015, 01:25:38
Αυτό ακριβώς.
Κι εμένα η γυναίκα μου είναι ελαφρώς καθολική. Η μάνα μου ορθόδοξη που έμπλεξε τώρα στα γεράματα με τους προμηθευτές.

Edited by - Συνοδινός.1 on 30/07/2015 02:14:18

30/07/2015, 01:35:17
Όχι βέβαια πως έχουμε κανένα σοβαρό στατιστικό δείγμα, αλλά φαίνεται πως ο ανδρικός πληθυσμός πέφτει πολύ πιο εύκολα στα βαριά.

Υποψιάζομαι πάντως, πως μιλάμε κυρίως για αγάμητους. Και δεν είναι βρισιά αυτό. Διαπίστωση είναι.

30/07/2015, 01:44:03
Και η δική μου εκτίμηση είναι αυτή. Στους άνδρες συνδυάζεται και με πολιτική ιδεολογία και εκεί σκληραίνει το πράγμα

30/07/2015, 01:50:04
Αν δεν βαριέσαι, αυτό με την πολιτική ιδεολογία θα ήθελα να το κάνεις λίγο πιο πενηνταράκια.

30/07/2015, 02:01:30
Δεν λέω κάτι καινούργιο: "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", "Οι Εβραίοι που ελέγχουν τον κόσμο", "Οι Τουρκαλάδες που είναι Μουσουλμάνοι"...
Από αύριο είμαι σε ταξίδι με δύσκολο πρόγραμμα..! Τα ξαναλέμε σε μερικές μέρες.

Edited by - Συνοδινός.1 on 30/07/2015 02:13:02

30/07/2015, 02:12:25
Κατανοητό.

30/07/2015, 02:15:15
Καλό δρόμο.

30/07/2015, 02:27:04
Συνοδινέ, σε απάντηση του pm σου, κι επειδή για κάποιο λόγο δεν δέχτηκε το mail σου την απάντηση, την δημοσιεύω εδώ:

"Στα Εξάρχεια Συνοδινέ. Αθήνα."

Προφανώς κάτι πάει στραβά με το mail που έχεις δηλώσει.

30/07/2015, 02:30:23
Εντάξει! Θα το κοιτάξω.