- Ισλάμ ... μια θρησκεία "δηλητήριο" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Γιατί ως γνωστόν αυτό το κόλπο χρησιμοποιούν και οι χριστιανοί απολογητές προκειμένου να παραποιήσουν τα πρωτότυπα κείμενα των ευαγγελίων για να μπαλώσουν τα αμπάλωτα .
Και για να είμαι πιο σαφής παραθέτω πιο κάτω την ακριβή μετάφραση του αραβικού κειμένου και την μετάφραση του μουσουλμάνου απολογητή , για να γίνη η σύγκριση μεταξύ των δύο κεμένων .

Με άλλα λόγια φίλε μου , τις μπαγλαρώνουν στο ξύλο κανονικά και τις βάζουν να κοιμούνται χώρια (το που , δεν προσδιορίζεται) . Ούτε συμβουλές ούτε ξύλο με πούπουλα .![]()
![]()

*
Edited by - Sesostris on 27/04/2011 22:30:19
quote:
macedonΑς μην ξεχνάμε πως το Ισλάμ εμφανίστηκε τον 6ο αιώνα και δεν αποτελούσε παρά ένα σύνολο κανόνων που δημιουργήθηκαν κυρίως για πολιτικούς λόγους και απευθυνόταν στους νομάδες της ερήμου της ίδιας εποχής.
το έντονο και το χρώμα της γραμματοσειράς δικά μου
Πάρα πολύ σημαντική παρατήρηση. Μα πάρα πολύ όμως ... ![]()
quote:
Σ΄αυτό το μήνυμα επειδή κυρίως απευθύνομαι σε σένα ,απέφυγα τους χαρακτηρισμούς που άρμοζαν ...
Και γιατί τότε, εγώ αισθάνομαι βαρύτατα προσβεβλημένος άραγε;
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:
quote:
Από μένα φίλε μου μην περιμένεις φοβική και ενδοτική συμπεριφορά .
quote:
Αν θέλεις να κάνεις τον χώρο του esoterica "στέκι" παιδόφιλων και παιδεραστών ,δικαίωμα σου . Στην περίπτωση αυτή να με διαγράψεις αυθωρεί και παραχρήμα .
Γιατί άραγε διακρίνω για μία ακόμη φορά να διεισδύει το "μικρόβιο" της γενίκευσης, της υπεραπλούστευσης, της εύκολης απόδοσης προσβλητικών για την προσωπικότητα χαρακτηρισμών άμεσα ή έμμεσα μόνον και μόνον επειδή το "μικρόβιο" μας κάνει να αισθανόμαστε καταλληλότεροι των υπολοίπων να αποτιμήσουμε τελεσίδικα την ηθική των άλλων, ατόμων ή κοινωνικών ομάδων και να ρίξουμε κυριολεκτικά στα σκουπίδια Ιστορικές Πορείες αιώνων ή και χιλιετιών επειδή έχουμε εστιαστεί με άμμετρο ψυχικό πάθος σε κάποια μόνον σημεία;
Τι αλήθεια μας κάνει εμάς καλύτερους, εάν είμαστε έτοιμοι να "ρίξουμε στην πυρά"(το λέω κυρίως μεταφορικά) ολόκληρες κοινωνίες;
Επί του προσωπικού πάντως, αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ, θα απαιτήσω να ανακαλέσεις για την προσβολή σου εναντίον μου και την κατάφορα άδικη εκφορά του λόγου σου.

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
Admin :
Και γιατί τότε, εγώ αισθάνομαι βαρύτατα προσβεβλημένος άραγε;
Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω , και πραγματικά εκπλήσσομαι ! Προφανώς κάπου έχεις παρανοήσει τα γραφόμενά μου .
quote:
Από μένα φίλε μου μην περιμένεις φοβική και ενδοτική συμπεριφορά .
Η παραπάνω πρόταση που έκανες quote είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη παράγραφο και πιθανόν εδώ οφείλεται η παρανόηση . Φοβική και ενδοτική συμπεριφορά δεν εννοώ απέναντί σου αλλά απέναντι στο μουσουλμανικό στοιχείο που όλοι μας γνωρίζουμε πως αντιδρά (βλέπε παλαιότερα τις ταραχές με το κάψιμο του κορανίου ή με τα σκίτσα ) .
Το παρακάτω quote που έκανες είναι αποκλειστικά για σένα :
quote:
Αν θέλεις να κάνεις τον χώρο του esoterica "στέκι" παιδόφιλων και παιδεραστών ,δικαίωμα σου . Στην περίπτωση αυτή να με διαγράψεις αυθωρεί και παραχρήμα .
. Είναι απολύτως ξεκάθαρο και καθόλου προσβλητικό . Από την στιγμή που δείχνεις ανεκτικότητα σε έναν ψεύτη ,(όπως περίτρανα απέδειξε ο Sesostris στην προηγούμενη ανάρτησή του ) εν δυνάμει παιδεραστή ,σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου πάντα , δηλώσεις που προσβάλουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο , δηλώσεις που αποτελούν την κορωνίδα των ύβρεων , τότε εγώ δεν έχω θέση στο νέο esoterica , αφού και η ανεκτικότητά σου εξαντλήθηκε στο φρασεολόγιό μου .
Ίσως δεν θυμάσαι παλαιότερα μία ανάρτησή μου με τους άλλους απολογητές της oode και για το πώς λειτουργούν . Μπορείς να την βρείς ολόκληρη εδώ . Έτσι μέρα με την μέρα θα καταλήξει και το esoterica "στέκι" παιδόφιλων .
quote:Εγώ αποτυπώνω την πραγματικότητα ως έχει ... δεν την εξωραϊζω , δεν την γαρνίρω . Το προηγούμενό μου post απαντά άρτια σ΄αυτές σου τις απορίες .
Γιατί άραγε διακρίνω για μία ακόμη φορά να διεισδύει το "μικρόβιο" της γενίκευσης, της υπεραπλούστευσης, της εύκολης απόδοσης προσβλητικών για την προσωπικότητα χαρακτηρισμών άμεσα ή έμμεσα μόνον και μόνον επειδή το "μικρόβιο" μας κάνει να αισθανόμαστε καταλληλότεροι των υπολοίπων να αποτιμήσουμε τελεσίδικα την ηθική των άλλων, ατόμων ή κοινωνικών ομάδων και να ρίξουμε κυριολεκτικά στα σκουπίδια Ιστορικές Πορείες αιώνων ή και χιλιετιών επειδή έχουμε εστιαστεί με άμμετρο ψυχικό πάθος σε κάποια μόνον σημεία;
Τι αλήθεια μας κάνει εμάς καλύτερους, εάν είμαστε έτοιμοι να "ρίξουμε στην πυρά"(το λέω κυρίως μεταφορικά) ολόκληρες κοινωνίες;
ΥΓ. Αν παρόλα αυτά δεν αποκαταστάθηκε η παραξήγησηση (παρανόηση) να μου υποδείξης το επίμαχο σημείο που σε θίγει . Καλό βράδυ .

Δηλαδή αν υπήρξαν σε σχέση με τον γενικό μέσο όρο αυξημένοι είσοδοι στο forum από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας ή άλλων χωρών;
Θα ήθελα αγαπητέ admin να απαντήσεις στο ερώτημα μου αυτό καθώς δεν ενέχει κάποιους κινδύνους σχετικά με την ασφάλεια του site απλά θα μου λύσεις μια απορία που έχω
ευχαριστώ!
επεμβαίνω προτρεπτικά και οχι πυροσβεστικά.
Μην είσαι τόσο σκληρός σε μερικά σπάνια θέματα όπως αυτό.
Κάπου-κάπου,ενας ηγέτης,πρέπει να είναι μεροληπτικός και
ειδικά,οταν βλέπει το αληθές του λόγου,έστω και αν αυτό δεν συνάδει
με τα δημοκρατικά και τα της ελευθερίας του λόγου ανθρωπιστικά
συναισθήματα.Επειδη π.χ. το Ισλάμ είναι τρόπος ζωής εκατομμυρίων
ανθρώπων,αυτό δεν σημαίνει αυτόματα,οτι είναι και σεβαστό απο
τούς υπόλοιπους.Ετσι,οταν ενας χρήστης του χώρου,πού διαχειρίζεσαι
συγκρουσθεί με κάποιον εν δυνάμει εισβολέα,μην εξαντλείς πάνω του
όλα τα δημοκρατικά συναισθήματα,γιατι έτσι ικανοποιείς μεν το
ανθρωπιστικό-δημοκρατικό-ελεύθερο συναίσθημα,αλλά ενδέχεται να χάσεις
την εμπιστοσύνη και άλλων χρηστών.Δεν φθάνει πού βλέπουμε την
κυβέρνηση της χώρας μας,να γίνεται έρμαιο τών Ισλαμιστών,τόσα χρόνια
να δέχεται ακόμη και τζαμί να φτιάξει,να τους παρέχει τόσα πολλά
σε βάρος των δικών της πολιτών,δείξε λίγη ελαστικότητα σε ενα φόρουμ
ώστε να βγάλουμε την φωνή της αγανάκτησης.
Χάρηκα πού είδα την απάντησή σου στον μουσουλμάνο,οτι δεν φοβάσαι
τις μηνύσεις και τις απειλές του.
Λυπήθηκα οταν σκλήρηνες την στάση σου στόν ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.Ενοιωσα λίγο
ακάλυπτος.Ξέρεις,μερικές φορές πιστεύω οτι η απόλυτη ελευθερία δεν
είναι καλό πράγμα,ειδικά σε φονταμελιστικές θρησκευτικές θέσεις.
Από την άλλη πλευρά,καταλαβαίνω κάπως την σκληρή σου θέση σε μερικούς
χρήστες και την δικαιολογώ με βάση οσα εχουν συμβεί στο esoterica
στο παρελθόν και φαίνονται μέσα απο τις σελιδες του.
Αλλά στο θέμα του Ισλάμ σου ζητώ να γίνεις πιό διαλακτικός με μας
και πιό αδιάλακτος με τον κ.Αχμαντινεζαντ τέτοιο!
Μέσα απο την καρδιά μου μίλησα και οχι απο το μυαλό μου!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Απεστάλη: 27/04/2011, 21:53:00
Αν θέλεις να κάνεις τον χώρο του esoterica "στέκι" παιδόφιλων και παιδεραστών ,δικαίωμα σου .Απεστάλη: 28/04/2011, 00:59:31
Είναι απολύτως ξεκάθαρο και καθόλου προσβλητικό . Από την στιγμή που δείχνεις ανεκτικότητα σε έναν ψεύτη ,(όπως περίτρανα απέδειξε ο Sesostris στην προηγούμενη ανάρτησή του ) εν δυνάμει παιδεραστή ,σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου πάντα , δηλώσεις που προσβάλουν κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο , δηλώσεις που αποτελούν την κορωνίδα των ύβρεων , τότε εγώ δεν έχω θέση στο νέο esoterica , αφού και η ανεκτικότητά σου εξαντλήθηκε στο φρασεολόγιό μου .
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω εγώ σε ότι αφορά το ESOTERICA, μιας και ο Admin δεν είναι δυνατό να σου απαντήσει άμεσα.
Στο συγκεκριμένο -πολύ ευαίσθητο- θέμα χρησιμοποίησες μια ιδιαίτερα επιθετική και ανάρμοστη φρασεολογία, που ορμάται από δικαιολογημένο μένος και αγανάκτηση για το θέμα της αντιμετώπισης των γυναικών και για την πρώιμη σεξουαλική τους "μεταχείρηση" σε περιπτώσεις εντός μουσουλμανικών κοινωνιών. Εφόσον το μένος σου ήταν δικαιολογημένο, αλλά και επίσης η συμμετοχή σου στις συζητήσεις είναι θετική και δημιουργική (αν και κάποιες φορές κάπως... "έντονη"
) έγιναν επεμβάσεις στα μηνύματά σου καθώς και συστάσεις που αφορούν και γενικότερα τον προτεινόμενο τρόπο πραγμάτευσης αυτού του ευαίσθητου θέματος: πραγμάτευση με ειλικρίνια και τόλμη, αλλά όχι με προσωπικές προσβολές και ακραίες γενικεύσεις.
Γνωρίζεις βέβαια καλά, ως παλαιότατο μέλος, ότι σε αντίστοιχη περίπτωση προσβλητικής και μόνο φρασεολογίας οι επεμβάσεις/παρατηρήσεις/παρεμβάσεις κ.λπ. θα ήταν πολύ αυστηρότερες. Ωστόσο, και σε θεωρούμε άνθρωπο που μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα μέσα από τη συζήτηση, αλλά και επίσης αναγνωρίζουμε το δικαιολογημένο μένος σου.
Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί δεν αναγνωρίζεις αυτήν την ανεκτικότητά μας απέναντί σου για τον τρόπο που εκφράστηκες και ερμηνεύεις τη στάση μας απέναντι στο διάλογο ως υπέρμετρη ανεκτικότητα υπέρ της πλευράς με την οποία διαφωνείς και εξοργίζεσαι;
Γιατί; Επειδή προωθούμε τον φιλοσοφικό διάλογο και είμαστε αντίθετοι στις προσωπικές προσβολές και στις ακραίες γενικεύσεις απέναντι σε ανθρώπους;
Επειδή προτείνουμε μια βαθιά ανάγνωση ακόμα και των ζητημάτων που αποτελούν ταμπού και που εγείρουν οργίλες αντιδράσεις;
Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι, πως κάποια πράγματα διαφέρουν μεταξύ τους: Συχνά διαβάζουμε να μας κατηγορούν ως μεροληπτικούς υπέρ της μίας ή της άλλης ιδεολογικής κατεύθυνσης (χριστιανοί και ελληνοκεντρικοί, σκεπτικιστές και μη, κ.ο.κ.). Αλλά το ότι προσπαθούμε να διαφυλάξουμε έναν διάλογο ουσίας και αλληλοσεβασμού, δεν είναι μεροληψία ούτε και ανεκτικότητα με τον τρόπο που το εννοείς στα αποσπάματά σου που παρέθεσα. Εκτός εάν θεωρείς πως το να ξεκινήσουμε όλοι εν χορώ να βρίζουμε και να απευθύνουμε προσβολές είναι ο κατάλληλος τρόπος για την πραγμάτευση αυτού του θέματος.
Αν μη τι άλλο, μέσα από τη συζήτηση καλλιεργείται η κατανόηση (όχι η αποδοχή, το τονίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ). Ο Sesostris για παράδειγμα, που όπως δήλωσε έχει κάποια επαφή με τον μουσουλμανικό κόσμο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη συζήτηση παραθέτωντας πιο κοντινές στην πηγή πληροφορίες, ώστε να πάμε παραπέρα από την οργή και την κατακραυγή, οι οποίες δεν αποτελούν και ζητούμενο σε μια συζήτηση και ιδιαίτερα σε μια φιλοσοφική συζήτηση.

quote:
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣήθελα να ρωτήσω τον admin αν στα στατιστικά του forum τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει κάποια αξιοπρόσεκτη γεωγραφική διαφορά.
Δηλαδή αν υπήρξαν σε σχέση με τον γενικό μέσο όρο αυξημένοι είσοδοι στο forum από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας ή άλλων χωρών;
Θα ήθελα αγαπητέ admin να απαντήσεις στο ερώτημα μου αυτό καθώς δεν ενέχει κάποιους κινδύνους σχετικά με την ασφάλεια του site απλά θα μου λύσεις μια απορία που έχωευχαριστώ!
Γεια σου ΕΛΑΧΙΣΤΕ
Δυστυχώς, εγώ δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τα στοιχεία για να σου απαντήσω, αλλά για να σου πω την αλήθεια δεν είμαι και σίγουρη εάν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία στοιχεία για να έχουμε μια τέτοιου είδους στατιστική.

quote:
amalia :
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω εγώ σε ότι αφορά το ESOTERICA, μιας και ο Admin δεν είναι δυνατό να σου απαντήσει άμεσα.
Καλησπέρα amalia ( Θέλω πέραν τον δικών σου σχολίων να τοποθετηθεί και ο admin )
Αρχικά να πω για τις επεμβάσεις που κάνατε στα μηνύματά μου . Δεν έπρεπε να σβήσετε ούτε μία λέξη μου , ούτε μία ! Και εξηγούμε :
- το λήμμα δολοφόνος αντιστοιχεί στον δολοφόνο , δολοφόνος είναι αυτός που σκότωσε κάποιον άνθρωπο
- το λήμμα κλέφτης αντιστοιχεί στον κλέφτη , κλέφτης είναι αυτός που έκλεψε κάτι από κάποιον άνθρωπο
- το λήμμα πονηρός αντιστοιχεί στον πονηρό , πονηρός είναι αυτός που χρησιμοποιεί πλάγια μέσα και ανορθόδοξους τρόπους για να ξεγελάσει κάποιον άνθρωπο
- το λήμμα παιδεραστής αντιστοιχεί στον παιδεραστή , παιδεραστής είναι ο άντρας που επιδιώκει σεξουαλικές σχέσεις με παιδί .
- το λήμμα διαφθείρω αντιστοιχεί στον διαφθορέα , διαφθορέας είναι αυτός που βλάπτει κάποιον ηθικά και τον οδηγεί σε έναν ανήθικο τρόπο ζωής
κλπ κλπ
Πέστε μου τί απ΄όλα αυτά δεν έκανε ο Μωάμεθ και τα θεωρήσατε "ανάρμοστη " φρασεολογία και κάνατε επεμβάσεις στα μηνύματά μου. Τα έκανε όλα .
Πέστε μου τι απ΄όλα αυτά καταδίκασε και δέν αποδέχθηκε ο Ahmad Eldin και τα θεωρήσατε "ανάρμοστη" φρασεολογία και κάνατε επεμβάσεις στα μηνύματά μου. Τίποτα , τα δέχεται όλα .
Περίμενα από τους συντονιστές και ιδιαίτερα από σένα που είσαι γυναίκα με περισσότερες ευαισθησιες στο θέμα αυτό , αν μη τι ΄άλλο να εκφράζατε τον αποτροπιασμό σας όταν διαβασατε να λέει πως ένα κοριτσάκι 9 χρόνων με περίοδο ή με τριχοφυια στα γεννητικά του όργανα μπορεί να έχει σεξουαλικές σχέσεις ... λυπάμαι ... πραγματικά λυπάμαι που το esoterica δίνει βήμα στις σελίδες του και το "άλλοθι" της διαφορετικότητας , του ταμπού , της κουλτούρας και δεν ξέρω τι άλλο σε ανθρώπους διαφθορείς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας .
Οι θέσεις μου σε τέτοια θέματα είναι καθαρές , διαυγείς και κρυστάλλινες . Η δε φρασεολογία μου είναι η αρμόζουσα και η πρέπουσα και αποδίδει τα πράγματα με το όνομά τους ... τα του Καίσαρος τω Καίσαρι .
Αγαπητή μου amalia , διάλογο και δει φιλοσοφικό διάλογο με ανθρώπους που προωθούν για ιδιοτελεια την παιδοφιλία ή από υποταγή στις αναχρονιστικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις , δεν επιθυμώ και δεν συμμετέχω .
Το θέμα καλή μου amalia δεν είναι πολυ ευαισθητο αλλά πολυ σοβαρό . Θέσεις όπως αυτές του απολογητή συνιστούν έγκλημα ποινικά κολάσημο . Η παρουσίαση και η ανοχή τέτοιων θέσεων στο esoterica , συνιστά πιθανόν συνέργεια σε υποκίνηση για έγκλημα ή υπόθαλψη εγκληματία . Δεν θα γίνω συνεργός στον κατήφορο του esoterica και της κοινωνίας .
Αν δεν πάρετε καθαρή θέση απέναντι σε τέτοια ανθρωπάρια , κινδυνεύετε να παρεξηγηθήτε . Εγώ όπως και παρα πολλά μέλη του esoterica έχουμε αποκομίση πάρα πολλά οφέλη από την παραμονή μας εδώ . Θα λυπηθώ πολύ αν αναγκαστώ να αποχωρήσω .
Καλή σου μέρα αγαπητή μου .

quote:
ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ:Το θέμα καλή μου amalia δεν είναι πολυ ευαισθητο αλλά πολυ σοβαρό . Θέσεις όπως αυτές του απολογητή συνιστούν έγκλημα ποινικά κολάσημο . Η παρουσίαση και η ανοχή τέτοιων θέσεων στο esoterica , συνιστά πιθανόν συνέργεια σε υποκίνηση για έγκλημα ή υπόθαλψη εγκληματία . Δεν θα γίνω συνεργός στον κατήφορο του esoterica και της κοινωνίας .
Αγαπητέ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ
Για να τελειώνουμε με το θέμα αυτό.
Καταρχάς, σου έγραψα ότι ο admin δε μπορεί να σου απαντήσει άμεσα, οπότε δεν έχει νόημα να ζητάς αυτή τη στιγμή την τοποθέτησή του. Σου έγραψα πριν ότι σου απαντάω εγώ εκ μέρους του ESOTERICA, εφόσον τα θέματα που θίγεις αφορούν τη στάση του ESOTERICA και ως διαχειριστής είμαι αρμόδια να σου απαντήσω. Δε σου φτάνει αυτό;
Δεύτερον, απειλές άμεσες ή έμμεσες και προσπάθειες εκφοβισμού δε δεχόμαστε από κανέναν (γράφτηκε και πιο πριν αυτό) και δε διαπραγματευόμαστε τις αρχές μας. Αν θες να κάνεις πόλεμο και να κρατάς το λάβαρο, εδώ δε μπορείς να το κάνεις. Αν θες να καταγγείλεις κάποιον για πράξεις "ποινικά κολάσιμες" μπορείς άνετα να το κάνεις στις αρμόδιες αρχές. Αλλά στον παρόντα χώρο οι κανόνες που διέπουν τις συζητήσεις είναι αυτοί που έχουμε δηλώσει, που σου εξήγησε ο admin και που σου εξέθεσα κι εγώ στο προηγούμενο μήνυμά μου. Αν θες, συμμετέχεις. Η άποψή σου κατατέθηκε στη συζήτηση, με ή χωρίς κοκκίνισμα, τα κείμενά σου υπάρχουν και είναι εμφανή και αυτό είναι πάνω από αρκετό. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να εκφράσει κανείς μια κρίση και δεν εξαντλούνται στους πιο ακραίους.
Αν ωστόσο διαφωνείς με τη γενικότερη στάση μας, επέλεξε κάποιον άλλο χώρο που φιλοξενεί και επικροτεί την ακραία φρασεολογία και τις προσβλητικές γενικεύσεις, ή... κάνε μας μήνυση. ![]()
Ο φιλοσοφικός διάλογος είναι αυτός που δεν προκαταλαμβάνει κρίσεις και δεν κάνει πολεμικές. Αναζητά τις βαθύτερες αιτίες των πραγμάτων. Αυτοί είμαστε, αυτό είναι δεδομένο και γνωστό για πάνω από δέκα χρόνια και αυτόν τον διάλογο πρεσβεύουμε.