ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
05/06/2009, 15:02:54
Αγαπητέ μου Kostakis, όταν λέμε "όλοι την "πέσαν" στον Χριστό",
εννοούμε ότι τα θέματα που υπάρχουν, όλα σχεδόν, αμφισβητούν
και συκοφαντούν τον χριστιανισμό και τον Χριστό....
Το ξέρεις αυτό....
Το ότι είναι μειοψηφία, αυξάνει το μένος....Η γνώση ότι ο χριστιανισμός έχει τόσους οπαδούς, κάνει κάποιους και λυσσάνε...
Γι αυτό και επιτίθεντε....
Όσο για την αυτοδιάθεση, φιλε μου, έχει οριστεί εδώ και πολλά
χρόνια..Αν κάποιος θέλει να την επαναδιαπραγματευτεί, δεν το ξερει
το 99% του ελληνικού λαού...Οπότε, πάλι για παραβίαση συνταγματικών
δικαιωμάτων περι προσηλυτισμού πάνε αυτοί που βρίζουν και δεν έχουν
καμιά δικαιολογία γι αυότ που κάνουν...
Είναι αδικαιολόγητοι..Είναι μικρά παιδια που πάιζουν...Κι ας είναι
-άντα και ήντα....
Ο παλιμπαιδισμός είναι μόδα, αλλά δεν πάει να πει ότι ειναι και
σωστός...
Ελεύθερος φίλε μου είναι όποος γνωρίζει, όχι όποιος κάνει ότι
θέλει..Πιστεύω ότι το ξέρεις αυτό...Άλλο ελευθεροστομία κι άλλο
συκοφαντία....Κατίνες μπορούμε να γινουμε όλοι...
Ωραίος ποιος γίνεται είναι το θέμα....
Απο κοτσάνες;;Χορτάσαμε..Πνεύμα υπάρχει ή μόνο αμφισβήτηση των
πάντων;
05/06/2009, 15:34:35
ευρωπαίοι

quote:
Γιατί λέει Ελληνιστάς και όχι Έλληνες?.....ξέρεις να μας πεις?

Για να μη ξεφύγει κανείς απ' αυτούς που δεν είναι μαζί του...

Αν έλεγε "Έλληνες" μπορεί να γλύτωναν κάποιοι που δεν ήταν Έλληνες στο έθνος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/
05/06/2009, 15:36:34
ΒΑΛΕ links!!!
05/06/2009, 16:04:06
Φίλε kostakis, επειδη μάλλον δεν έγινα κατανοητός και αν είχα χρ
ρόνο θα έκανα κι άλλες διευκρινίσεις, πρώτα απ όλα να σου πω οτι έγραψα εκείνο το μήνυμα έχοντας διαβάσει μόνο τη πρώτη σελίδα του θέματος οπότε και δε θα μπορούσα να αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά.
Επειδή ξέρω οτι ψάχνεσαι και έχεις λογική θα κάνω και για σένα και για τους υπολοιπους μια περαιτέρω ανάλυση που δεν μπόρεσα να την κάνω πριν. Ξαναπαραθέτω το μήνυμα μου:

Το πρόβλημα είναι κοινωνικό.
Ο άνθρωπος οδεύει γελώντας στην ασυνείδησια και την αυτοκαταστροφή.(γελώντας δηλαδη αδιάφορα, έχοντας στον νού του όλα τα μικρά πραματα που τον απασχολούν).
Όλοι μας είμαστε εγωιστές, ηλίου φαεινότερον, κάποιοι δεν τον επικροτούνε όμως(κάποιοι δεν επικροτουν τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους εγωισμό).

Το να έχεις κατανόηση οτι είσαι δούλος των επιθυμιών σου(αν έλεγα δούλος των αισθήσεων θα ήταν σχεδόν λέω σχεδόν το ίδιο),
του εγωισμού σου, των πραμάτων που σου κληροδότησε το παρελθόν(ο άνθρωπος δίνει εμπιστοσύνη στις εμπειρίες του λες και έχει ζήσει τα πάντα αλλα επίσης αφήνει το παρελθόν του να φτιάξει το μέλλον του. Εδώ αναφέρομαι και σε όλα τα μικρά κόμπλεξ που μας κληροδοτεί αυτό και που αρνούμαστε να διαλύσουμε)

και οτι είσαι επίσης ένα ζώο ή μάλλον ένα ασυνείδητο ζώο ή μάλλον ένα ρομπότ που αντιδρά μηχανικά στα ερεθίσματα(όταν σε βρίζουν βρίζεις, όταν σε χτυπάνε χτυπάς, όταν βλέπεις κάτι ευχάριστο στις αισθήσεις το επιθυμείς) ΑΥΤΟ είναι η αρχή της πραματικής αλλαγής(η συνείδηδη της δουλείας του σε όλα τα πραματα που προαναφέρω).

ΤΟΤΕ(όταν επέλθει η αλλαγή. Όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιήσει ΠΟΙΟΣ είναι. Όταν ο άνθρωπος ο άνθρωπος καταλάβει οτι ΔΕΝ είναι ένα σύνολο απο ερεθίσματα που τον διαμορφώνουν ανάλογα, αλλα οτι μπορει με αυτη τη συνειδητοποιηση να γινει κατι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κατι ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

είναι που ο ανθρωπος μπορει να πει οτι είναι ανώτερος και όχι ίσος ή χειρότερος απο τα ζώα.

Αυτη τη στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία ζώων και ρομπότ(ανθρώπων που ζούν μηχανικά, κοιτάνε το συμφέρον του ΔΕΝ ξέρουν ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ).

Και όλοι είναι χαρούμενοι για αυτό(γιατι όλοι κοιμούνται κ δεν έχουν συνειδηση οτι κοιμούνται).

Και με το που εμφανίστικε ένας Χριστός(ή έστω ένας φιλόσοφος συγγραφέας) να πει στην ανθρωποτήτα "μην είστε ζώα, μη είστε ρομπότ, γιατι έτσι θα καταστραφείτε(όπως συμβαίνει) γιατι έτσι η δυστυχία ΔΕΝ θα σταματησει ποτέ, πάψτε να είστε μια σειρά απο ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ γιατι ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ έχετε το μυαλό. Όταν σας χτυπάνε γυρίστε και το άλλο μάγουλο, μόνο τα ζώα οταν τα χτυπάνε δαγκώνουν" όλοι πέσαν πάνω του να διαστρευλώσουν τη αλήθεια του(Βλέπε και Παύλο(τον αναφέρω ως άτομο που ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ την αλήθεια)) και να πούνε βέβαια στο μέλλον οτι... δεν υπάρχει! και άρα τα λόγια του καμιά σημασία δεν έχουν. Η λογική της αρκούδας.(Εσυ πώς θα αποκαλούσες κάποιον που του δείχνεις το φεγγαρι και κοιτάει το δακτυλο?) Έχω άδικο οτι είναι βλακώδες?

quote:
Ακριβώς επειδή υπάρχει το μυαλό, απλά οφείλουμε να αποφεύγουμε τις ενστικτώδεις αντιδράσεις, όχι να καταργούμε τα συναισθήματά μας προς όφελος μίας καταπιεσμένης ταπεινοφροσύνης.

Μα δεν είπα αυτό. Ούτε και συμβαίνει αυτό πλεον παρα μόνο στους μεγαλύτερους(γριές γέρους) και στους αφελείς-ψυχακιδες. Ελάχιστοι ΈΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του τι κάνουν. Χειρότερη όμως απο αυτη την καταπίεση είναι η καταπίεση του νου, των επιθυμιών, του εγωισμού. Αν και εσύ ορίζεις την καταπίεση ως ελλειψη ελευθεριας ως έλλειψη ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ τότε μάλλον συμφωνείς μαζι για το τι είναι καταπίεση. Ζούμε την καταπίεση των εντυπώσεων. Ο νους είναι ο μαγαλύτερος κατεργάρεις του σύμπαντος και ο μεγαλύτερος δυνάστης του ανθρώπου. Ελεγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον άνθρωπο. Αν σου πει να πας να κρεμαστείς θα το κάνεις, αν σου πει να βιάσεις θα βιάσεις. Αν ο νους σου λέει να βιάσεις και εσυ δεν το κάνεις επειδη ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ είναι και πάλι αποτυχία. Εκεί είναι η ανθρώπινη χαζομάρα.
Ο άνθρωπος ήταν και είναι δούλος. Δούλος των ερεθισμάτων του και αυτού που θεωρεί αληθινό(χωρίς να χει πολυψάξει βέβαια αλλα αφού έτσι λέει ο νους.. ο νους έχει πάντα δίκαιο).

quote:
Το να γυρίσεις το άλλο μάγουλο όταν σε χτυπάνε είναι ακραία μορφή παθητικής αντίστασης, της οποίας την ευγένεια μεν αναγνωρίζω, την πρακτική της όμως ειδικά στις σύγχρονες κοινωνίες αμφισβητώ. Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι μεταξύ της απόλυτης παθητικότητας και της πλήρους καθοδήγησης από τα ένστικτα, υπάρχουν και ενδιάμεσες μορφές ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Εδώ συμφωνούμε. Και πάλι δε μίλησα για παθητικότητα αλλα για αλλαγή. Πρέπει όμως να διαλέξετε(ΟΛΟΙ) ποιο απ τα δύο πολεμάτε τελικά. Ποιο ο νους και ποιο εσείς.

quote:
Κατ' αρχάς δεν πέσανε ΟΛΟΙ επάνω στο Χριστό.

Ποιοι ήταν αυτοί που πέσανε πάνω του και ποιοι ήταν αυτοί που δε πέσανε και για ποιο λόγο? Μπορείς να μου πεις ποιοι απ τους δύο ήταν καλύτεροι?(Ρητορικη ερώτηση)

quote:
Κατά δεύτερον, προσωπικά δε θεωρώ τον Παύλο την αλήθεια του Ιησού, νομίζω ότι οι τέσσερις Ευαγγελιστές (και ειδικά οι Ιωάννης και Ματθαίος, που ήταν συνοδοιπόροι του) εκφράζουν περισσότερο τα Χριστιανικά διδάγματα μέσα από την καταγραφή των γεγονότων της ζωής του.
Συμφωνω απόλυτα. Ο Παύλος ήταν έξυπνος αλλα έκανε ίσως περισσότερο κακό απ ό,τι καλό.

quote:
Λυπάμαι που θα σε διαψεύσω, αλλά ούτε δούλος αισθάνομαι

Εκεί είναι το κακό

Σε όλη τη σύζητηση πάντως στο φόρουμ ταιριαζει η φράση "κοιτάμε ΜΟΝΟ το δάκτυλο".

http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=RA0xEZcfAuA

05/06/2009, 16:14:43
Και να ρωτήσω κάτι, όσοι δε πιστεύετε στο θεό γιατι παίρνετε καν μέρος σε κάποια θέματα? Οι χριστιανοί πες κάνουν άμυνα, οι άθεοι τι ακριβώς αμύνονται?
Τους άθεους τι τους ενδιαφέρει τι έκανε ο Ιούδας?
Τι τους ενδιαφέρει τι έκανε ο Λάζαρος?
Ττ τους ενδιαφέρει η ιστορική ύπαρξη του Χρίστου?
Τι τους ενδιαφέρει γενικώς ό,τι έχει να κάνει με θέματα θρησκείας αφού απλά ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ?Τι κερδίζουν απο αυτό?

And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/06/2009 16:16:58

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/06/2009 16:18:35

05/06/2009, 17:00:50
Αγαπητέ kostakis

Η Καινή Διαθήκη περιέχει διδασκαλία και έτσι απευθύνεται σε όλο τον κόσμο ο οποίος έρχεται σε επαφή με αυτή. Δεν έχει ενδιαφέρον το τι θα αντιμετώπιζαν οι μαθητές όταν θα ξεκινούσαν να απλώνουν την διδασκαλία, ήταν δικό τους πρόβλημα και ήταν υποχρεωμένοι να το διαχειριστούν. Εάν ήθελαν βεβαίως, εάν δεν ήθελαν θα κάθονταν σπίτι τους και κάποιος άλλος θα έπαιρνε την θέση τους.

Βεβαίως ο κάθε ένας έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές.

05/06/2009, 18:33:05
quote:
Και να ρωτήσω κάτι, όσοι δε πιστεύετε στο θεό γιατι παίρνετε καν μέρος σε κάποια θέματα? Οι χριστιανοί πες κάνουν άμυνα, οι άθεοι τι ακριβώς αμύνονται?
Τι τους ενδιαφέρει γενικώς ό,τι έχει να κάνει με θέματα θρησκείας αφού απλά ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ?Τι κερδίζουν απο αυτό?

μας αρέσει η αλήθεια και πολεμάμε την κουτοπονηριά

05/06/2009, 19:50:32
quote:
μας αρέσει η αλήθεια και πολεμάμε την κουτοπονηριά

Και προφανώς αυτό θα χει να κάνει με το θέμα που άνοιξες στο οποίο έλεγες οτι οι χριστιανοί είναι ανθρωποφάγοι επειδη κοινωνούνε.. ναι έχεις δίκαιο.. πολεμάς το ψέμα και τη κουτοπονηρια..

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/06/2009 20:09:02

kostakisΜέλος
05/06/2009, 20:07:08
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ trexagireve

quote:
Όσο για την αυτοδιάθεση, φιλε μου, έχει οριστεί εδώ και πολλά
χρόνια..Αν κάποιος θέλει να την επαναδιαπραγματευτεί, δεν το ξερει
το 99% του ελληνικού λαού...

Αν έχει οριστεί σωστά, δε χρήζει επαναδιαπραγμάτευσης. Αφήνουμε κάθε θρησκευτικό σχήμα και κάθε αίρεση να ασκεί τις όποιες λατρευτικές τελετές επιθυμεί σε συγκεκριμένους χώρους και λύσαμε το πρόβλημα.
ΤΟ ΛΥΣΑΜΕ;;;;

Αγαπητέ dr Jekyll

quote:
Όλοι μας είμαστε εγωιστές, ηλίου φαεινότερον, κάποιοι δεν τον επικροτούνε όμως(κάποιοι δεν επικροτουν τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους εγωισμό).

Τι εννοείς με το "κάποιοι δεν επικροτούν τον προσωπικό τους εγωισμό;". Εμένα μου ακούγεται κάπως ανεδαφική η έκφραση, ίσως να μην την αντιλαμβάνομαι.

quote:
η συνείδηδη της δουλείας του σε όλα τα πραματα που προαναφέρω

Για μένα δεν είναι δουλεία το να ζεις αυθόρμητα (χωρίς βέβαια να επιδράς αρνητικά στο κοινωνικό σύνολο). Δε γίνεται να μπούμε σε πνευματικές ή κοινωνικές θερμοκοιτίδες, επειδή τα βιώματα ή οι επιθυμίες μας μπορεί να έχουν ΚΑΙ αρνητική χροιά!

quote:
αλλα οτι μπορει με αυτη τη συνειδητοποιηση να γινει κατι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κατι ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Μήπως είναι κάπως αόριστο αυτό το "καλύτερο"; συμφωνώ ότι θα πρέπει να διδασκόμαστε από τα σφάλματά μας, όχι όμως να τα χρησιμοποιούμε εκφοβιστικά για τις μελλοντικές πράξεις μας, γιατί στο τέλος καταλήγουμε στην πλήρη αδρανοποίηση.

quote:
Αυτη τη στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία ζώων και ρομπότ(ανθρώπων που ζούν μηχανικά, κοιτάνε το συμφέρον του ΔΕΝ ξέρουν ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ).

Και όλοι είναι χαρούμενοι για αυτό(γιατι όλοι κοιμούνται κ δεν έχουν συνειδηση οτι κοιμούνται).

Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ ότι γενικεύεις υπερβολικά με τα ανωτέρω.

quote:
γιατι έτσι θα καταστραφείτε(όπως συμβαίνει)

Εδώ και 2.000 χρόνια που έχουν παρέλθει από την έλευσή του, ο άνθρωπος μονίμως αυτοκαταστρέφεται και μονίμως επιβιώνει. Συμφωνώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει το μοιραίο λάθος, αλλά αυτό δε σχετίζεται με τη χριστιανική διδαχή.

quote:
Ο νους είναι ο μαγαλύτερος κατεργάρεις του σύμπαντος και ο μεγαλύτερος δυνάστης του ανθρώπου. Ελεγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον άνθρωπο.

Παρότι διαφωνώ καθέτως με αυτή τη θέση σου, θα ήθελα να μου ορίσεις με τι θα αντικαθιστούσες τη λειτουργία του νου, ώστε να αποφύγεις τις αρνητικές του επιδράσεις.

quote:
Δούλος των ερεθισμάτων του και αυτού που θεωρεί αληθινό(χωρίς να χει πολυψάξει βέβαια αλλα αφού έτσι λέει ο νους.. ο νους έχει πάντα δίκαιο).

Δεν πιστεύω προσωπικά ότι ο νους είναι αυτοτελώς εγγενής στο πον που γεννιέται. Διαμορφώνεται και βάσει εξωτερικών επιδράσεων και βιωμάτων και αυτά είναι μίας μορφής "ψάξιμο", έστω και ακούσιο. Εντούτοις επιμένω να αναρρωτιέμαι τι ορίζεις εσύ σαν ορθό οδηγό της ανθρώπινης συμπεριφοράς, αν αναιρέσουμε το νου.

quote:
Εκεί είναι το κακό

Πίστεψέ με, στην καθημερινότητά μου δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Γιατί να το θεωρήσω κακό λοιπόν; δεν υπάρχει άσπρο ή μαύρο, δεν είναι ορθολογική η απόλυτη αγάπη προς όλους, γιατί πολύ απλά δεν έχει νόημα. Θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να την ονομάζαμε μίας μορφής "ανοχή", γιατί εντέλει αυτό ζητείται σήμερα βάσει εξωτερικών ερεθισμάτων.
Πολύ απλά... γιατί εγώ πρέπει να αγαπάω (ντε και καλά) το Τζωρτζ Μπους; γιατί πρέπει να αγαπάω τον Γκρουέφσκι και γιατί πρέπει να αγαπάω το δολοφόνο του παιδιού μου; μήπως δεν είναι ρεαλισιτκό κάτι τέτοιο; μήπως, σε μερικές περιπτώσεις, χρειάζεται και η άλλη δράση;

quote:
Σε όλη τη σύζητηση πάντως στο φόρουμ ταιριαζει η φράση "κοιτάμε ΜΟΝΟ το δάκτυλο".

Ωραία... δείξε το φεγγάρι

quote:

Απαντώντας καθαρά προσωπικά, η περιορισμένη συμμετοχή μου σε τέτοια θέματα αφορά αποκλειστικά απορίες σχετικά με την Ορθόδοξη πίστη και τον τρόπο έκφρασης της μέσα στην κοιωνία όπου δρω και αναπτύσσομαι, αλλά και έκφραση των δικών μου απόψεων σχετικά με κάποια κείμενα, τα οποία διδάσκεται ο Έλληνας του σήμερα. Πάρτο και σαν κοινωνική ή εκπαιδευτική ανησυχία - ενδιαφέρον.

Αγαπητή pyramid

quote:
Η Καινή Διαθήκη περιέχει διδασκαλία και έτσι απευθύνεται σε όλο τον κόσμο ο οποίος έρχεται σε επαφή με αυτή.

Κάθε τι γραπτό, υπό αυτή τη λογική, θεωρείται διδασκαλία. Ή όχι; κι αν ναι, είναι η πρώτη φορά που ακούστηκαν τέτοια μηνύματα, είναι τόσο βαθιά ως νοήματα ή αποτελούν εξειδικευμένες γνώσεις; βασικές αρχές ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι, γιατί θα πρέπει να οριοθετούν ομάδες ανθρώπων και να τους διαχωρίζουν;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

05/06/2009, 20:46:17
quote:
Και προφανώς αυτό θα χει να κάνει με το θέμα που άνοιξες στο οποίο έλεγες οτι οι χριστιανοί είναι ανθρωποφάγοι επειδη κοινωνούνε.. ναι έχεις δίκαιο.. πολεμάς το ψέμα και τη κουτοπονηρια..

αυτό εννοώ όταν λέω ότι πολεμάω την κουτοπονηριά
στο θέμα αιμοποσία σαρκοφαγία και χριστιανισμός

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9999
είχα πει το εξής
αν ο άρτος και ο οίνος μετουσιώνονται σε σάρκα και αίμα χριστού τότε τρώτε και πίνετε ανθρώπινο αίμα και σάρκα
αν όχι τότε έχει συμβολικό χαρακτήρα

αλλά εσύ προσπαθείς τώρα με κουτοπόνηρες μεθόδους να με διαβάλεις

Edited by - αθεος on 05/06/2009 20:48:24

05/06/2009, 20:50:47
Βασικά το θέμα μοιάζει να έχει αντιληφθεί καλύτερα απο όλους
ο φίλος Dr Jeckyl & Mr Hude....Η ελαφρύτητα της εποχής, είναι
το θέμα φίλε μου Kostakis...Όσο για αυτοδιάθεση...Τι να σου πω ρε
φίλε...Εννοείς το να έχει ο καθείς την πίστη του, ή τι οδηγείται
να πιστεύει;Είναι πολλά κι εδώ να προβληματισούν...
Φίλοι αυτό που θέτω ως θέμα είναι, αν η πολυπραγματωσύνη, κάνει
κακό στον άνθρωπο, που έχει γνώμη για τα πάντα....
05/06/2009, 20:52:32
Και για να είμαστε πιο ακριβείς

αθεος

quote:
quote:
Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;;

πολύ άπλα αιμοπότη σαρκοφάγε λέω τα πράγματα με το όνομα τους

κανίβαλοι είσαστε και τίποτε παραπάνω

και είναι τραγελαφικό να κατηγορείτε τους σατανιστές και τους πιστούς του βουντού ότι κάνουν αυτά που και εσείς κάνετε

HermitΜέλος
05/06/2009, 20:54:16
Κάτι, που αναρωτιέμαι και εγώ εδώ και πολύ καιρό. Έχω κουραστεί να ακούω αηδίες και μαλακίες. Ειλικρινά έχω κουραστεί. Έχω βαρεθεί να βλέπω, να γίνονται συζητήσεις και να λέγονται πράγματα μονο επειδή κάποιος θέλει να βγει με το αίσθημα της νίκης από μια κουβέντα και να δείξει πως τα γνωρίζει όλα.

Όμως αυτό είναι κάτι, που το έζησα μονο με έλληνες. Και είχε το αποτέλεσμα να σιχαθώ τον λαό μου και να αποφεύγω έλληνες με κάθε τρόπο. Για το καλο της ψυχικής μου ηρεμίας. Αλλα μίλησες και για
συνεχεια πολιτισμού. Καλά, υπάρχει σήμερα πολιτισμός?

Τέλος πάντων. Εγώ όταν δεν ξέρω κάτι το λέω και μετά το βουλώνω και προσπαθώ, εάν αποδειχτεί ο απέναντι μου ως αξιόπιστος, να ανοίξω τα αυτιά μου και να μάθω. Και με το υλικό (δηλαδή πράγματα που δεν ξέρω) μπορεί να γεμίσει κάποιος 10 βιβλία.

Και δεν νομίζω να είναι κακό, να μην γνωρίζεις κάτι, αλλα το να μη θέλεις να μάθεις...

Λοιπόν, ποιος είναι ο λόγος? Ειλικρινά το σκέφτηκα πολλές φορες, αλλα ακόμη δε μπορώ να δώσω απάντηση. Δεν ξέρω. Ξέρω όμως πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα έχουμε ένα πολύ άσχημο αύριο...

"For behold, I have been
with thee from the beginning; and I am that which is attained at the end of desire."
Gardnerian BOS

05/06/2009, 20:59:58
Φίλε kostakis θα σου απαντήσω συντόμα(ελπίζω).
Ίσως να ανοίξω και θέμα πάνω σε αυτό αλλα εξαρτάται απ τη διάθεση κ το χρόνο που θα έχω

05/06/2009, 21:04:07
κοιτά που κάθε σου απάντηση με επιβεβαιώνει μικρέ κουτοπόνηρε ψεύτη
αυτή είναι η αρχική μου τοποθέτηση

quote:
με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από το αν το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται σε αίμα και σάρκα του χριστού ανοίγω αυτό το θέμα

quote: Αγαπητέ μου άθεε, η απέχθεια σου προς τους χριστιανούς σε κάνει και
δεν βλέπεις ότι λές πράγματα αντίθετα μεταξύ τους και τα
φορτώνεις στους άλλους....
Φίλε μου δεν σε νοιάζει τι λέμε, απλά να κατηγορήσεις τους χριστιανούς...
Αν δεν υπήρχαν οι χριστιανοί, που θα έβγαζες όλα αυτά τα ευγενικά σου
συναισθήματα;Αναρρωτιέμαι.....
Πληροφοριακά πάντως, ανθρωποφάγοι λέγονται αυτοί που τρώνε ανθρώπινη
σάρκα και πίνουν ανθρώπινο αίμα, υπάρχουν τέτοιοι, έιτε αποκρυφιστές
σατανιστές, είτε εβραίοι, όπως έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.. Εκεί
φαντάζομαι για σένα, δεν υπάρχει τιποτε μεμπτό...
Αλλά στο ψωμί και το κρασί των χριστιανών, σίγουρα
υπάρχει ανθρωποφαγία...
Φϊλε μου θέλεις και βλέπεις έτσι, αλλά δεν μπορώ
να σε ακολουθήσω σε κάτι τετοιο, γιατί έτσι δεν γίνεται διάλογος....

τρέχα το ότι το οι χριστιανοί τρώνε σάρκα και πίνουν αίμα το λέει ο εν χριστό αδελφός σου samuel1974
και συγκεκριμένα εδώ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=9943&whichpage=9&ARCHIVE=

quote: samuel1974
Απεστάλη: 25/10/2008, 16:12:09
Τη στιγμή όμως που τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται (στην κυριολεξία) σε Σώμα και Αίμα του Χριστού,

οπότε εσείς οι χριστιανοί λέτε ότι τρώτε σάρκες και πίνετε αίμα για εμένα το ίδιο μεμπτό είναι όποιος και αν τρώει ανθρώπινες σάρκες και πίνει αίμα

αλλά αν θες τοποθετήσου στο θέμα που έχω ανοίξει και πες μου τελικά είσαι αιμοπότης και κανίβαλος ή το όλο θέμα έχει συμβολικό χαρακτήρα;
και περιμένω απαντήσεις και όχι κουτοπονηριές

όσο για την απάντηση

Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;;
καλό είναι να την βάλεις όλη και να πεις και ποιος την έγραψε

quote:
samuel1974

@ άθεος

Εσύ τι ζόρι τραβάς για το τι τρώμε και τι πίνουμε εμείς οι Χριστιανοί;; Η Βέφα είσαι;;;

έτσι μικρο χριστιανόπουλο όλοι καταλαβαίνουν την κουτοπονηριά σου

05/06/2009, 21:11:56
quote:
Τι εννοείς με το "κάποιοι δεν επικροτούν τον προσωπικό τους εγωισμό;". Εμένα μου ακούγεται κάπως ανεδαφική η έκφραση, ίσως να μην την αντιλαμβάνομαι.

Απλά λέω οι περισσότεροι άνθρωποι συνυπάρχουν με τον εγωισμό τους και νιώθουν εντάξει με το να κάνουν ό,τι αυτός τους διατάζει άσχετα αν δεν τους εκφράζει και αν αργότερα το μετανοιώνουν(απο ενοχές και γενικά αρνητικά συναισθήματα).

Για αυτό λοιπόν πρέπει να χωριστούν τα χρήσιμα απ τα άχρηστα, τα καλά απ τα κακά.

Ο Χριστός έλεγε:
"Να κάνετε το θέλημα της καρδιάς σας γιατι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ βρίσκεται και ο θεός"

Πρέπει λοιπόν να βάλουμε τη καρδια στον ελεγχο του νου και την θέληση στον έλεγχο και των δύο.

Αυτά για τώρα θα πω και άλλα αργότερα

05/06/2009, 22:01:09
Αγαπητέ Hermit,περνάμε μια εποχή παρακμής, αυτο είναι δεδομένο...
Η εποχή έχει σταματήσει και το μόνο που κάνουμε είναι να
..διασκευάζουμε τα υπάρχοντα.῎..
Αυτό ειναι φτώχια, νοητική....
Δεν μπορεί απλα να κατηγορείς και να μην λές τις δικές σου
θέσεις...Δεν είσαι ειλικρινής και αυτο ειναι επίσης ..."σύμπτωμα"
της εποχής μας...
Να είσαι σίγουρος, όμως, ότι στο τέλος, ο άνθρωπος θα προχωρήσει..
Απλά, πρώτα έρχεται ένα τέλος, σαν αυτό που ζούμε και μετά έρχεται
το επόμενο βήμα, η πρόοδος, η εξέλιξη...
05/06/2009, 23:32:40
quote:
οπότε εσείς οι χριστιανοί λέτε ότι τρώτε σάρκες και πίνετε αίμα για εμένα το ίδιο μεμπτό είναι όποιος και αν τρώει ανθρώπινες σάρκες και πίνει αίμα

Αθεε, το πόσο το θέμα σου είχε διάθεση αναζήτησης της αλήθειας φαίνεται απο την 2-3 γραμμη του αρχικού σου μηνύματος.

quote:
Για μένα δεν είναι δουλεία το να ζεις αυθόρμητα (χωρίς βέβαια να επιδράς αρνητικά στο κοινωνικό σύνολο). Δε γίνεται να μπούμε σε πνευματικές ή κοινωνικές θερμοκοιτίδες, επειδή τα βιώματα ή οι επιθυμίες μας μπορεί να έχουν ΚΑΙ αρνητική χροιά!

Και πάλι, το θέλημα της καρδιάς δεν έρχεται πολλες φορές σε αντίθεση με το θέλημα του εγωισμού?
Τι απ τα δύο θα πρεπε να κρατήσουμε και σε ποιο θα πρεπε να δόσουμε το τιμόνι?
Αυθόρμητα ναι. Αλλα a house divided against itself cannot stand. Αυτό ισχύει για τη ψυχή και τον άνθρωπο, και τη ανθρωπινη ευτυχία γενικώς. Για να ζεις "αυθόρμητα" θα παραδοθείς σε εναν, δύο ή δέκα αφέντες? Και δε μιλάω για εξωτερικούς αφέντες αλλα εσωτερικούς: κόμπλεξ, λαγνες επιθυμίες και γενικά ό,τι παράγουν οι εντυπώσεις ΤΟΥ ΝΟΥ.
Ο νους είναι αυτός που μας παραπλανεί συνεχώς, που μας βάζει συνεχώς σε μια χαμηλη αντιληπτική συχνότητα επειδή τον απασχολού ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ΣΥΝΈΧΕΙΑ. Πες μου Κωστακι μπορεις να ησυχάσεις τον νου σου για ένα λεπτό? Μισό? 10 δευτερόλεπτα? Μπορεις να μη σκεφτεσαι τίποτα ούτε να "ψιθυρίζεις" στο πίσω μερος το μυαλού σου για 10 δευτερόλεπτα? Μπορεις για 10 δευτερόλεπτα να είσαι στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ? Αν όχι πώς ισχυρίζεσαι οτι ζεις συνειδητά? Σκέψου τα αυτά..

quote:
Μήπως είναι κάπως αόριστο αυτό το "καλύτερο"; συμφωνώ ότι θα πρέπει να διδασκόμαστε από τα σφάλματά μας, όχι όμως να τα χρησιμοποιούμε εκφοβιστικά για τις μελλοντικές πράξεις μας, γιατί στο τέλος καταλήγουμε στην πλήρη αδρανοποίηση.

Καλύτερο, δηλαδη πιο ευτυχισμένο, πιο ζωντανό. Εκφοβιστικά όχι, νομίζω τώρα θα χεις καταλάβει τι εννοω.
quote:
Εδώ και 2.000 χρόνια που έχουν παρέλθει από την έλευσή του, ο άνθρωπος μονίμως αυτοκαταστρέφεται και μονίμως επιβιώνει.

Ο άνθρωπος που ζει μες στην αντίθεση.. ή που βλέπει τον κόσμο μέσα απο αντιθέσεις.. είναι ενα house divided.. ο Χριστος είχε πει "Δεν γινεται να υπηρετείς δυο αφέντες" γιατι απλά ποτε αυτοί οι δύο δεν θα συμφωνήσουν και έτσι οδηγησε στο να καταστρέφεις αυτα που έιχες. Στο πνευματικό επίπεδο τη καρδιά, στο υλικό τον πλανήτη.

quote:
δεν είναι ορθολογική η απόλυτη αγάπη προς όλους, γιατί πολύ απλά δεν έχει νόημα. Θα έλεγα ότι είναι καλύτερα να την ονομάζαμε μίας μορφής "ανοχή", γιατί εντέλει αυτό ζητείται σήμερα βάσει εξωτερικών ερεθισμάτων.
Πολύ απλά... γιατί εγώ πρέπει να αγαπάω (ντε και καλά) το Τζωρτζ Μπους; γιατί πρέπει να αγαπάω τον Γκρουέφσκι και γιατί πρέπει να αγαπάω το δολοφόνο του παιδιού μου; μήπως δεν είναι ρεαλισιτκό κάτι τέτοιο; μήπως, σε μερικές περιπτώσεις, χρειάζεται και η άλλη δράση;

Κοίτα, έχεις δίκαιο με βάση την άποψη που βλέπεις τα πράματα. Πάντως η αγάπη έχει να κάνει με την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ του άλλου.
Αν ο Τζωρτζ Μπους είχε γεννηθεί στα δικά σου παπούτσια και εσύ στα δικά του, εκείνος τώρα θα ήταν ο Κωστάκης και εσύ ο δολοφόνος εκατομμυρίων. Επομένος προς τι το μίσος? Η συγχώρεση αντίθετα είναι σπουδαία αρετή..

Αυτά για σήμερα..

05/06/2009, 23:49:00
Αυτό που βλέπουμε, λοιπον, σήμερα να επικρατεί,είναι ένα μείγμα
συναισθημάτων, που δεν έχουν σχέση με τη λογική επιθυμία
του ανθρώπου, να βρει ποιός ειναι, τι ρόλο παίζει πάνω στη γή...
Να ανακαλύψει γιατί είναι αυτός που είναι...
Να προχωρήσει πιο πέρα την αυτογνωσία του, ώστε να γίνει ένα
ανώτερο όν, όπως είναι...
Όχι ένας ελαφρύς τύπος που λέει ότι θέλει,προσπαθώντας λανθασμένα
να δείξει την ελευθερία του, αλλά κάποιος που ξέρει τι σημαίνει
λόγος και δεν τον ξεστομίζει εύκολα, ή δίχως προβληματισμό και
σκέψη....
06/06/2009, 00:56:42
quote:
europaioi 1&2
Γιατί λέει Ελληνιστάς και όχι Έλληνες?.....ξέρεις να μας πεις?

Γιατί ύστερα από τόσους αιώνες διωγμών , οι Έλληνες είχαν πλέον καταντήσει θλιβεροί ρωμιοί με εξαίρεση ελάχιστους ελληνίζοντες που εξακολουθούσαν να είναι λάτρεις των επιστημών , μαθηματικά , γεωμετρία , φιλοσοφία κλπ όπως πχ ο Πλήθων Γεμιστός τον οποίον μισούσε όπως και τους υπόλοιπους , και φρόντισε αυτός ο μισέλλην κληρικός να κάψη τα έργα του σαν αιρετικά .

*