- Ιλλουμινατοι - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η κάθε στοά, έχει ενάρετους ή όχι σκοπούς ανάλογα με αυτούς τους σκοπούς.
Όταν για παράδειγμα δείτε όσοι θέλετε να γίνετε μέλη σε αυτές.....ότι σας ζητάνε και συνδρομή......αμέσως αμέσως καταλαβαίνετε τι σόι σκοπό έχει η εν λόγω στοά.....και τι αναζητά από εσάς.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Η μονη διαφοροποίση που έχω είναι πως (αν και θα φανεί ήσσονος σημασίας, νομίζω πως είναι μείζονος) ο τεκτονισμός δεν έχει καμία σχέση με τίποτε απ' όλα αυτά (και άλλα πολλά).
Πώς δεν εχει καμμία σχέση φίλε μου apt![]()
Ο φίλτατος Λομβαρδόπουλος ενστερνίζεται τις διδασκαλίες των Ελευσινίων μυστηρίων.
3 διαφορετικές διδασκαλίες, απόκρυφες διδασκαλίες τις οποίες οι τέκτονες πρέπει να χρησιμοποιούν ως υπόβαθρο.
Βέβαια δεν λέω οι σημερινοί τέκτονες εχουν πλέον ακολουθήσει την τεχνολογία της εποχής και την εξελιγμένη γνώση αλλά πιστεύω οτι δεν παύουν ούτε θα πάψουν ποτέ να στηρίζονται στις αρχέτυπες αυτές διδασκαλίες.
Ο ερμητισμός δέχεται τον μεγάλο δημιουργό των πάντων ως τον δημιουργήσαν το πάν δέχεται ως δημιουργήματα του άυλα και υλικά δημιουργήματα πρίν της δημιουργίας του ανθρώπου μάλιστα δέχεται οτι ο άνθρωπος είναι δημιουργήματα τους.
Το αυτό και η σκιώδης διδασκαλία της κυρίας Μπλαβάνσκυ οπου δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον κόσμο των δαιμόνων.
Σε οτι αφορά τα Ελευσίνια μυστήρια καθώς και τα Ορφικά εδώ εχουμε να κάνουμε με τη λατρεία της φύσης ως μία πύλη επικοινωνίας με το Θείον.
Τα μυστήρια αυτά λέγεται απο τους αρχαίους συγγραφείς οτι τα έφερε εδώ ο Κάδμος απο την αρχαία τότε Φοινίκη επηρρεασμένα ίσως απο την ερμητική διδασκαλία.
Συγχωρήστε με αν κάνω κάπου λάθος ή λέω βλακείες, οι τέκτονες τι προσδοκούν (εκτός απο την πνευματική τους ανύψωση), σε οτι αφορά την επικοινωνία τους με τις άυλες αυτές υπάρξεις.
quote:
πιστεύω ότι υπάρχουν λογιών λογιών τέκτονες. Από τους καλύτερους μέχρι τους χειρότερους.
Εδώ θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο
quote:
η κάθε στοά (20 - 30 άτομα δηλαδή) δεν έχει σκοπούς ώστε να μπορούν να είναι καλοί ή κακοί
quote:
Όταν για παράδειγμα δείτε όσοι θέλετε να γίνετε μέλη σε αυτές.....ότι σας ζητάνε και συνδρομή......αμέσως αμέσως καταλαβαίνετε τι σόι σκοπό έχει η εν λόγω στοά.....και τι αναζητά από εσάς.
Εδώ σ' έχασα...
Που δηλαδή γίνεσαι μέλος και δεν πληρώνεις συνδρομή ?
Το μερίδιο σου από τα έξοδα ποιός θα το πληρώνει ?
Κάθε κτίριο έχει ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΗ κλπ., θέρμανση, έξοδα συντήρησης κλπ.
Αυτά ποιός τα πληρώνει ?
Δηλαδή αναγνωρίζεις ως "κακό" το γεγονός πως πρέπει να πληρώσεις τη συνδρομή που πληρώνουν όλοι (και για την οποία γίνεται αναλυτικός απολογισμός στο τέλος κάθε έτους) ?
Και τι δηλαδή αναζητούν από τον καθένα ? τα 200 ή 250 ευρώ το χρόνο ?
Θα έβρισκα προσωπικά ύποπτο αν δεν υπήρχε συνδρομή... αν δηλαδή τα έξοδα δεν καλυπτόντουσαν από τα μέλη, αλλά .... μόνα τους !!!!
allzzaro
quote:
οι τέκτονες τι προσδοκούν (εκτός απο την πνευματική τους ανύψωση), σε οτι αφορά την επικοινωνία τους με τις άυλες αυτές υπάρξεις.
τι προσδοκά ο καθένας δεν μπορώ να γνωρίζω. Γνωρίζω για εμένα που δεν προσδοκώ τίποτε (όσο αφορά στις άυλες υπάρξεις) μια και δεν με έλκει καθόλου η Θεοσοφία της κας Μπλαβάτσκυ και η ερμητική φιλοσοφία μου φαίνεται ενδιαφέρουσα μέχρις ενός σημείου.
Υπάρχουν τέκτονες που (αν αποφασίσεις να κάνεις τέτοιους διαχωρισμούς) θα τους χαρακτήριζες οπαδούς του Καρτεσιανισμού, άλλους Πλατωνιστές, άλλους Αριστοτελικούς, άλλους οπαδούς της Χριστιανικής παράδοσης, άλλους οπαδούς της Καντιανής φιλοσοφίας, ακόμα (τελευταίο φρούτο αυτό...) και Λιακοπουλικούς.
Τι προσδοκά ο καθένας είναι πραγματικά δικό του θέμα, έχει να κάνει με την προσωπική του φιλοσοφία, την κοσμοθέαση του και τις επιρροές του.
Edited by - apt on 30/05/2009 16:40:00
quote:
Όταν για παράδειγμα δείτε όσοι θέλετε να γίνετε μέλη σε αυτές.....ότι σας ζητάνε και συνδρομή......αμέσως αμέσως καταλαβαίνετε τι σόι σκοπό έχει η εν λόγω στοά.....και τι αναζητά από εσάς
Συνδρομή?![]()
Συγνώμη που δεν ζητούν συνδρομή?![]()
Ενα δρόμο φτιάχνουν και ζητούν συνδρομή.
Στην εκκλησία πάς και σου ζητούν ως καλός Χριστιανός να συνδράμεις για να τα τσεπώσουν.
Δεν απαιτεί συνδρομή απο το κράτος για την αμοιβή των ιερωμένων.
Η Ελλάδα είναι ολόκληρη δική τους παρόλα αυτά τους πληρώνει το κράτος συνεπώς συνδράμει ο Ελληνας φορολογούμενος.
Αυτό δεν το βρίσκω μεμπτόν αλλά το αλλο που λές
quote:είναι αρκετά αξιόλογο .
quote:
η κάθε στοά (20 - 30 άτομα δηλαδή) δεν έχει σκοπούς ώστε να μπορούν να είναι καλοί ή κακοί
Οπότε οι κακοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και την πνευματική τους ανύψωση στην δημιουργία ενός τάγματος που να ξεφεύγει απο την δεοντολογία του τεκτονισμού.
quote:quote:
η κάθε στοά (20 - 30 άτομα δηλαδή) δεν έχει σκοπούς ώστε να μπορούν να είναι καλοί ή κακοίΟπότε οι κακοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και την πνευματική τους ανύψωση στην δημιουργία ενός τάγματος που να ξεφεύγει απο την δεοντολογία του τεκτονισμού.
Σαφώς.
Τρανό παράδειγμα η P2 στην Ιταλία.
Δεν συμβαίνει όμως παντού αυτό ? πχ. στα πολιτικά κόμματα. Η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων προέρχεται από διασπάσεις ή σχίσματα παλαιότερων από ανθρώπους με διαφορετικούς σκοπούς (άσχετα αν είναι καλοί ή κακοί αυτοί).
quote:
Δεν συμβαίνει όμως παντού αυτό ? πχ. στα πολιτικά κόμματα. Η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων προέρχεται από διασπάσεις ή σχίσματα παλαιότερων από ανθρώπους με διαφορετικούς σκοπούς (άσχετα αν είναι καλοί ή κακοί αυτοί).
Παντού ναί.
Εδώ ομως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Εσύ είπες...
quote:
"Δια πάντα καθιστάμενον Τέκτονα απαγορεύεται αυστηρώς εξ αρχής, όπως στηρίζη οιανδήποτε πράξιν τείνουσαν εις την υπονόμευσιν της ειρήνης και της καλής τάξεως της κοινωνίας
...και προφανώς θα υπάρχουν κάποιες αλλες τέτοιες εντολές που να συνάδουν της τεκτονικής δεοντολογίας.
Δεν μπορεί λοιπόν ενας ορκισμένος τέκτονας που μυήθηκε στον τεκτονισμό να εχει τέτοιου είδους αντιλήψεις.
Τώρα σε οτι αφορά τα παραπάνω που σε ρώτησα να περιμένω απάντηση?
Αν και λές οτι οι κανόνες δεν τηρούνται απόλυτα!
Αυτό το λέω επειδή είπες...
quote:
Η Μεγάλη Στοά εμβάλλει εις τον νουν των μελών της την τοιαύτην πειθαρχίαν και υπακοήν ως πολιτών, εν τούτοις επιφυλλάσσει εις το άτομον το δικαίωμα να διατηρή την ιδίαν αυτού γνώμην εν σχέσει προς τα κοινά. Αλλ’ εις ουδεμίαν Στοάν και κατ’ ουδένα χρόνον υπό την ιδιότητά του ως Τέκτων, επιτρέπεται όπως συζητή ή προβάλλη τας απόψεις του επί θεολογικών ή πολιτικών ζητημάτων
Edited by - allzzaro on 30/05/2009 17:37:35
Ο Τ. ΟΧΙ{όχι ότι τα απορρίπτει, απλώς δέν υποστηρίζει τήν προέλευσή του εξ αυτών}.
Στήν ουσία συμφωνούμε απολύτως με τόν φίλο και αδ.APT.
Δέν υπάρχουν Στοές που άλλες τα δέχονται και άλλες όχι. Τέκτονες ναι.
Ο Τεκτονισμός είναι θεσμός προοδευτικός "ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ".
Εγώ και κάποιοι άλοι από τήν Στοά μου, στίς 26/27/28 Ιουνίου θα πάμε στο Θεοσοφικό συνέδριο στήν Σαμοθράκη{Καβείρια Μυστήρια}, το οποίο και διοργανώνει η Στοά "Κάβειρος" Αλεξανδρουπόλεως, υπό τήν αιγίδα τής Θ.Ε.ε.Ε.
Όμως αυτό δέν το κάναμε "βούκινο" στήν Στοά μας. Όχι ότι θα μας πούν κάτι αρνητικό.Απλώς ΔΕΝ αφορά τόν Τεκτονισμό.
quote:
apt:
Tι εννοείς?

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Ο Τεκτονισμός είναι θεσμός προοδευτικός "ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΩΝ ΟΡΙΟΝ ΕΝ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ".
Αυτό μου αρέσει..![]()
Τώρα να αναζητάτε και εσείς την αλήθεια?
Ήλπιζα οτι εσείς γνωρίζετε την αλήθεια.![]()
quote:
Στήν ουσία συμφωνούμε απολύτως με τόν φίλο και αδ.APT.
Νομίζω οτι βάσει καταστατικού δεν σας επιτρέπεται να διαφωνήσετε τουλάχιστον δημοσίως και είναι πέρα απο τις προθέσεις μου να σας φέρω σε αντιπαράθεση.
Για ποιό λόγο ομως εσύ ενστερνίζεσαι τα Ελευσίνια Μυστήρια και οχι τα ερμητικά.
Θα μπορούσες να μου απαντήσεις τουλάχιστον εσύ αν οι τέκτονες μέσα απο αυτή τη απόκρυφη γνώση τους ή μάλλον αυτή η απόκρυφη γνώση τους περιλαμβάνει και την επικοινωνία τους με αυλες μορφές ζωής.
Γνωρίζω οτι σε φέρνω σε δύσκολη θέση και εσένα και τον apt , αν νομίζεις οτι δεν θέλεις να απαντήσεις δεν θα επιμείνω.