ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εξομολόγηση και προσευχη στα σχολεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Εξομολόγηση και προσευχη στα σχολεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

samuel197430 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
samuel1974Μέλος
09/09/2006, 01:42:22
@ schwabe

Γράφεις:
"Αυτός που μετά από δεκάδες μηνύματα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ τι μας λέει ο Ιεζεκιήλ στο κεφάλαιο 37 για τον περίφημο Μεσσία, αυτός που μετά απο δεκάδες μηνύματα ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ που μιλάει η Π.Δ. για Τριαδικότητα του Θεού, για την δυνατότητα να ενσαρκωθεί ποτέ ο Ιεχωβάς σε σάρκα και να σταυρωθεί, και πάει λέγοντας!!!"

Το κεφάλαιο 36 του Ιεζεκιήλ διαβάζεται στην Εκκλησία το Ψυχοσάββατο, γιατί μιλάει για την ανάσταση των νεκρών. Το κεφάλαιο 37 συνεχίζει την αναφορά στον Μεσσία, τον ίδιο που θα αναστήσει τους νεκρούς, και αυτό το πιστεύουνε και οι σύγχρονοι Ιουδαίοι, ότι θα έρθει και θα αναστήσει τους νεκρούς... Τώρα αν ήρθε και ανέστησε νεκρούς και το Ισραήλ συμβολίζει την Εκκλησία και ο Δαβίδ είναι ο απόγονος του Δαβίδ, δηλαδή ο Χριστός.. αυτά όλα είναι για τους Εβράιους ψιλά γράμματα...

Το αναφορά στον Χριστό μετατράπηκε σε αναφορά σε Θεό Χριστό, μετά σε αναφορά σε Θεάνθρωπο, μετά σε Τριαδικότητα και πάει λέγοντας...
Αλλά αφού θέλεις αναφορές για την Θεότητα του Χριστού και μάλιστα στην Παλαιά Διαθήκη, ορίστε:

ΟΙ ΓΙΑΧΒΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

Ησαϊας 48/μη΄ 12 - 16: ΄΄Άκουσόν μου Ιακώβ, και Ισραήλ τον οποίον Εγώ εκάλεσα. Εγώ αυτός είμαι. Εγώ ο πρώτος, εγώ και ο έσχατος. Και η χειρ μου εθεμελίωσε την γην, και η δεξιά μου εμέτρησε με σπιθαμήν τους ουρανούς. Όταν καλώ αυτούς παρίστανται ομού. Συνάχθητε, πάντες σεις, και ακούσατε. Τις εκ τούτων ανήγγειλε ταύτα; Ο Γιαχβέ ηγάπησεν αυτόν. (Τον Ισραήλ). Όθεν θέλει εκπληρώσει το θέλημα Αυτού επί την Βαβυλώνα, και ο βραχίων Αυτού θέλει είσθαι επί τους Χαλδαίους. Εγώ, Εγώ ελάλησα. Ναι, εκάλεσα αυτόν. Έφερα αυτόν, και Εγώ θέλω ευοδώσει την οδόν αυτού. Πλησιάσατε προς εμέ, Ακούσατε τούτο. Απ' αρχής, δεν ελάλησα εν κρυπτώ. Εξότου έγεινε τουτο, Εγώ ήμην εκεί. Και τώρα, Γιαχβέ ο Θεός, απέστειλεν Εμέ και το Πνεύμα Αυτού΄΄.

Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά αυτό το χωρίο. Ποιός μιλάει; Μα φυσικά ο Γιαχβέ, γιατί Αυτός είναι ΄΄ο Πρώτος και ο Έσχατος΄΄ που ΄΄θεμελίωσε τη γη΄΄, και ΄΄εκάλεσε τον Ισραήλ΄΄ εξ' Αιγύπτου. Και ενώ ο Γιαχβέ μιλάει, ξαφνικά μιλάει για άλλον Γιαχβέ! Λέει: ΄΄Ο Γιαχβέ ηγάπησεν αυτόν΄΄... ΄΄Θα εκπληρώσει το θέλημα Αυτού...΄΄ Μα αν μόνο ο Πατέρας ονομάζεται ΄΄Γιαχβέ΄΄, και μιλάει ο Πατέρας, τότε πώς αναφέρεται σε άλλον Γιαχβέ; Και συνεχίζει να μιλάει, πάλι ως ΄΄Γιαχβέ΄΄, σε πρώτο πρόσωπο, λέγοντας: ΄΄Εγώ, Εγώ ελάλησα. Ναι, εκάλεσα αυτόν. Έφερα αυτόν, και Εγώ θέλω ευοδώσει... Εγώ ήμην εκεί ΄΄. Και ξαφνικά, αλλάζει πάλι πρόσωπο, και μας πληροφορεί, ότι: ΄΄Και τώρα, Γιαχβέ ο Θεός, απέστειλεν Εμέ και το Πνεύμα Αυτού΄΄. Δηλαδή, ο Γιαχβέ ο Θεός, στέλνει τον Γιαχβέ, που μας μιλάει!

Ας δούμε άλλο ένα παρόμοιο χωρίο:

Ζαχαρίας 2/β΄ 5- 11: ΄΄Διότι Εγώ, λέγει Γιαχβέ, θέλω είσθαι εις αυτήν τείχος πυρός κυκλω, και θέλω είσθαι προς δόξαν εν μέσω αυτής. Ω! ώ! Φεύγετε από τής γης τού Βορρά, λέγει Γιαχβέ. Διότι σας διεσκόρπισα προς τους τέσσαρας ανέμους τού ουρανού, λέγει Γιαχβέ. Ω! διασώθητι Σιών η κατοικούσα μετά τής θυγατρός τής Βαβυλώνος. Διότι ούτω λέγει ο Γιαχβέ τών δυνάμεων. Μετά την δόξαν με απέστειλε προς τα έθνη, τα οποία σας ελεηλάτησαν. Διότι όστις εγγίζει εσάς, εγγίζει την κόρην τού οφθαλμού Αυτού. Διότι, ιδού Εγώ, θέλω σείσει την χείρά μου επ' αυτά, και θέλουσιν είσθαι λάφυρον εις τους δουλεύοντας αυτά. Και θέλετε γνωρίσει ότι ο Γιαχβέ τών δυνάμεων με απέστειλε. Τέρπου και ευφραίνου, θύγατερ Σιών. Διότι, ιδού Εγώ έρχομαι, και θέλω κατοικήσει εν μέσω σου, λέγει Γιαχβέ. Και έθνη πολλά θέλουσιν ενωθεί μετά τού Γιαχβέ εν τη ημέρα εκείνη . Και θέλουσιν είσθαι λαός μου. Και θέλω κατοικήσει εν μέσω σου, και θέλεις γνωρίσει ότι ο Γιαχβέ τών δυνάμεων με εξαπέστειλε προς σε΄΄.

Ο πρώτος Γιαχβέ, που λέει: ΄΄θέλω είσθαι εις αυτήν τείχος πυρός κυκλω΄΄, είναι το Άγιο Πνεύμα. Αυτό αναφέρεται σε δεύτερο Γιαχβέ, ο οποίος λέει για τον εαυτό του, ότι ΄΄στάλθηκε να σείσει το χέρι του προς τα έθνη, και να κατοικήσει στη Σιών, και να ενώσει τα έθνη με το λαό Του΄΄. Και φυσικά, αυτός ο δεύτερος Γιαχβέ, είναι ο Ιησούς Χριστός, που στάλθηκε από τον Πατέρα του, να κατοικήσει στη Σιών, και να καλέσει τα έθνη στην Εκκλησία του. Τέλος, αυτός ο δεύτερος Γιαχβέ, μιλάει για έναν τρίτο Γιαχβέ, ο οποίος ΄΄τον απέστειλε΄΄, και που ΄΄όποιος αγγίζει το λαό του αγγίζει την κόρη τού οφθαλμού του΄΄. Έτσι και ο Πατέρας και ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, είναι Γιαχβέ.

Ας μη φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη ότι και οι τρεις τους έχουν το ίδιο όνομα. Και σήμερα σε κάθε οικογένεια, όλη η οικογένεια, φέρει ένα επώνυμο. Δεν είναι λοιπόν όνομα προσώπου το ΄΄Γιαχβέ΄΄, όπως θέλει να διδάσκει η εταιρία Σκοπιά. Είναι όνομα τής ουσίας τού Θεού, όπως δείξαμε στη μελέτη: ΄΄Η σημασία τού ονόματος Γιαχβέ΄΄. Εκεί, αποδείξαμε ότι ΄΄Γιαχβέ΄΄ σημαίνει: ΄΄ο Είναι΄΄, κάτι που δηλώνει την ουσία τού Θεού, και όχι την ιδιαιτερότητα τού προσώπου. Και όπως τα μέλη μιας οικογένειας έχουν την ίδια ουσία και το ίδιο όνομα, έτσι και τα πρόσωπα τής Θεότητας, (ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα), όπως μόλις διαβάσαμε στην Αγία Γραφή, έχουν και οι τρεις το ίδιο όνομα: ΄΄Γιαχβέ΄΄. Αυτό είναι το κοινό όνομα, (κάτι σαν επώνυμο θα λέγαμε) τών τριών προσώπων, που βρίσκονται κατά φύσιν έξω από το χώρο και το χρόνο, και συνεπώς έχουν την ίδια ουσία.

Με αυτό άλλωστε συμφωνεί και η Καινή Διαθήκη, όταν στο Ματθαίος 28/κη΄ 19 λέει: ΄΄Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις ΤΟ ΟΝΟΜΑ τού Πατρός, και τού Υιού, και τού Αγίου Πνεύματος΄΄. Δεν λέει: ΄΄εις τα ονόματα΄΄, σαν να πρόκειται περί πολλών, αλλά ΄΄εις το όνομα΄΄, δηλαδή στο ένα, στο κοινό όνομα τών τριών αυτών προσώπων. Τα εδάφια που παραθέσαμε προηγουμένως, είναι επίσης χαρακτηριστικά τής διάκρισης μεταξύ τών προσώπων τής Θεότητος.

Το ότι εκεί φαίνεται η διάκριση τών τριών ΄΄Γιαχβέ΄΄, δίνει μια απάντηση και σε εκείνους που (κακώς) ακολουθούν την αίρεση τού Σαβέλιου, ότι δηλαδή ο Πατέρας ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, είναι δήθεν ένα και όχι τρία πρόσωπα. Στα εδάφια αυτά όμως, φάνηκε καθαρά, ότι υπάρχει διάκριση μετάξύ τού Γιαχβέ Πατέρα, από τον Γιαχβέ Υιό, και τον Γιαχβέ Άγιο Πνεύμα.

Ομοίως προς τα παραπάνω χωρία, στο Αβδιού 1, λέει: ΄΄Ούτω λέγει Γιαχβέ ο Θεός περί τού Εδώμ: Ηκούσαμεν αγγελίαν παρά Γιαχβέ...΄΄ Και εδώ επίσης, ο Γιαχβέ, ΄΄άκουσαν΄΄, (Πληθυντικός επειδή ήταν δύο), ΄΄αγγελίαν παρά (τρίτου) Γιαχβέ ΄΄.

Γένεσις 18/ιη΄ 1. 19/ιθ΄ 24: ΄΄Και εφάνη εις αυτόν ο Γιαχβέ εις τας δρυς Μαμβρή... Και Γιαχβέ έβρεξεν επί Σόδομα και Γόμορρα θείον και πυρ παρά Γιαχβέ εξ' ουρανού΄΄ Σύμφωνα με την αφήγηση, ο Γιαχβέ (Υιός) είχε πάει στον Αβραάμ, στις δρυς Μαμβρή, συνοδεία δύο αγγέλων. Κατόπιν, μετά την επίσκεψη αυτή, γίνεται η προειδοποίηση τού Λωτ από τους δύο αγγέλους, για την καταστροφή τών Σοδόμων και Γομόρων, ενώ ο ΄΄Γιαχβέ Υιός΄΄ φεύγει. (ιη΄ 16, ως ιθ΄ 1). Τέλος, όταν ο Λωτ απομακρύνεται από τις καταδικασμένες πόλεις, Ο ΄΄Γιαχβέ (Άγιο Πνεύμα), έβρεξε φωτιά παρά Γιαχβέ (Πατρός), εξ' ουρανού΄΄.

ΜΕΡΙΚΑ ΤΡΙΑΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη με εδάφια που φανερώνουν την Αγία Τριάδα. Και μόνο οι άσχετοι, οι αγράμματοι και οι φανατικοί Αριανιστές μπορούν να αρνούνται αυτές τις αποδείξεις.

Υπάρχουν πολλά είδη εδαφίων, που με διαφορετικό κάθε φορά τρόπο, δείχνουν την Τριαδικότητα του Θεού. Στο άρθρο αυτό, θα δώσουμε παραδείγματα ενός μόνο τύπου εδαφίων. Των εδαφίων εκείνων που φανερώνουν ότι ο Γιαχβέ, είναι περισσότερα από ένα πρόσωπα. Και θα περιορισθούμε μόνο σε μερικά, μόνο στο βιβλίο του Ζαχαρία, μια και παρόμοια χωρία υπάρχουν εκατοντάδες σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Αγία Γραφή.
Θα χρησιμοποιήσουμε στη μελέτη μας αυτή, το κείμενο των Εβδομήκοντα, ως αρχαιότερο, αν και η μετάφραση του Βάμβα από το Εβραϊκό, λέει ακριβώς τα ίδια. Θα καταφύγουμε στο Εβραϊκό, μόνο για να διευκρινίσουμε μερικές λέξεις, όπως για παράδειγμα το όνομα του Θεού: "Γιαχβέ", που μεταφράσθηκε στη μετάφραση των Εβδομήκοντα ως: "Κύριος", ενώ στο πρωτότυπο Εβραϊκό έλεγε: "Γιαχβέ".

Δείγμα από το 2ο κεφάλαιο του Ζαχαρία

Ας ξεκινήσουμε με ένα δείγμα από το δεύτερο κεφάλαιο του Ζαχαρία:

"12 διότι τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ: οπίσω δόξης απέσταλκέ με επί τα έθνη τα σκυλεύσαντα υμάς, διότι ο απτόμενος υμών ως ο απτόμενος της κόρης του οφθαλμού αυτού. 13 διότι ιδού εγώ επιφέρω την χείρά μου επ ‘ αυτούς, και έσονται σκύλα τοις δουλεύουσιν αυτοίς, και γνώσεσθε ότι Κύριος παντοκράτωρ απέσταλκέ με. 14 τέρπου και ευφραίνου, θύγατερ Σιών, διότι ιδού εγώ έρχομαι και κατασκηνώσω εν μέσω σου, λέγει Κύριος. 15 και καταφεύξονται έθνη πολλά επί τον Κύριον εν τη ημέρα εκείνη και έσονται αυτω εις λαόν και κατασκηνώσουσιν εν μέσω σου, και επιγνώση ότι Κύριος παντοκράτωρ εξαπέσταλκέ με προς σε. 16 και κατακληρονομήσει Κύριος τον Ιούδαν, την μερίδα αυτού επί την αγίαν, και αιρετιεί έτι την Ιερουσαλήμ." (Ζαχαρίας 2/β: 12-16 ή 7-12 κατά το Εβραϊκό).

Πρώτα να πούμε, ότι στο πρωτότυπο Εβραϊκό, όπου λέει εδώ "Κύριος", υπάρχει το όνομα: "Γιαχβέ", το όνομα με το οποίο ο Θεός θέλησε να είναι γνωστός στους Ισραηλίτες προ Χριστού.

Προσέξτε λοιπόν το παραπάνω χωρίο που παραθέσαμε. Ενώ μιλάει ο Γιαχβέ, (λέγει Κύριος), προσέξτε τι λέει στο εδάφιο 12: "διότι τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ: οπίσω δόξης απέσταλκέ με". Κάποιος απέστειλε τον Γιαχβέ! Ποιος απέστειλε τον Γιαχβέ; Το λέει σαφέστατα στο εδάφιο 15: "και επιγνώση ότι Κύριος παντοκράτωρ εξαπέσταλκέ με προς σε". Ενώ δηλαδή μιλάει ο Γιαχβέ, λέει ότι τον απέστειλε ο Γιαχβέ! Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε τουλάχιστον δύο πρόσωπα, που φέρουν το όνομα Γιαχβέ! Μάλιστα, στο ίδιο αυτό εδάφιο, το 12, ενώ μιλάει ο Κύριος (Γιαχβέ κατά το Εβραϊκό), και λέει ότι τον απέστειλε ο Κύριος, λέει ότι όποιος πειράζει τον λαό Του, είναι σαν να πειράζει "κόρη του οφθαλμού αυτού". Δεν λέει: "εμού". Λέει: "αυτού". Του άλλου Γιαχβέ, που τον απέστειλε! Φυσικά και εδώ, Αριανιστικές μεταφράσεις όπως της Σκοπιάς, ΑΛΛΑΞΑΝ το πρόσωπο, για να συγκαλύψουν όπως μπορούσαν τις αιρετικές τους απόψεις. Και πάλι όμως, εκτίθενται από τα υπόλοιπα εδάφια του χωρίου αυτού.

Εκτός από αυτό, προσέξτε μάλιστα, τα τονισμένα (με έντονα γράμματα), σημεία του ανωτέρω χωρίου, όπου ο Γιαχβέ, (Κύριος), μιλάει μία σε πρώτο πρόσωπο, ("εγώ", "έρχομαι", "κατασκηνώσω", κλπ), και μία μιλάει σε τρίτο πρόσωπο για άλλον "Γιαχβέ": "αυτού", "απέσταλκέ με", "επί τον Κύριον", "αυτόν", "αυτού").

Πράγματικά, πρέπει κάποιος να έχει μεγάλη πνευματική τύφλωση, για να μη διακρίνει εδώ, ότι ο Γιαχβέ Πατέρας, έχει στείλει τον Γιαχβέ Υιό, να εξαγγείλει αυτά τα λόγια! Και μία μιλάει ο Γιαχβέ Υιός για το δικό του Πρόσωπο, και μία μιλάει για το πρόσωπο του Γιαχβέ Πατρός.

Δείγμα από το 4ο και το 7ο κεφάλαιο του Ζαχαρία

Φυσικά, το παραπάνω χωρίο, δεν είναι το μοναδικό χωρίο του Ζαχαρία, όπου φανερώνεται η Τριαδικότητα του Θεού. Ας δούμε ένα παρόμοιο παράδειγμα και από το 4ο κεφάλαιο:

"8 και εγένετο λόγος Κυρίου προς με λέγων: 9 αι χείρες Ζοροβάβελ εθεμελίωσαν τον οίκον τούτον, και αι χείρες αυτού επιτελέσουσιν αυτόν, και επιγνώση, διότι Κύριος παντοκράτωρ εξαπέσταλκέ με προς σε"(Ζαχαρίας 4/δ: 8,9).

Και εδώ, ο Γιαχβέ αποστέλλεται από τον Γιαχβέ!

Ας δούμε και ένα δείγμα από το 7ο κεφάλαιο:

"8 και εγένετο λόγος Κυρίου προς Ζαχαρίαν λέγων: 9 "τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ· κρίμα δίκαιον κρίνετε και έλεος και οικτιρμόν ποιείτε έκαστος προς τον αδελφόν αυτού 10 και χήραν και ορφανόν και προσήλυτον και πένητα μη καταδυναστεύετε, και κακίαν έκαστος του αδελφού αυτού μη μνησικακείτω εν ταις καρδίαις υμών. 11 και ηπείθησαν του προσέχειν και έδωκαν νώτον παραφρονούντα και τα ώτα αυτών εβάρυναν του μη εισακούειν 12 και την καρδίαν αυτών έταξαν απειθή του μη εσακούειν του νόμου μου και τους λόγους, ους εξαπέστειλε Κύριος παντοκράτωρ εν Πνεύματι αυτού εν χερσί των προφητών των έμπροσθεν· και εγένετο οργή μεγάλη παρά Κυρίου παντοκράτορος. 13 και έσται ον τρόπον είπε και ουκ εισήκουσαν, ούτως κεκράξονται και ου μη εισακούσω, λέγει Κύριος παντοκράτωρ. 14 και εκβαλώ αυτούς εις πάντα τα έθνη, α ουκ έγνωσαν, και η γη αφανισθήσεται κατόπισθεν αυτών εκ διοδεύοντος και εξ αναστρέφοντος· και έταξαν γην εκλεκτήν εις αφανισμόν"." (Ζαχαρίας 7/ζ: 8-14).

Και εδώ, μιλάει ο Γιαχβέ μία σε πρώτο πρόσωπο, και μία σε τρίτο για τον Γιαχβέ, και μάλιστα εδώ φανερώνεται καθαρά και το τρίτο πρόσωπο της Θεότητας, το Άγιο Πνεύμα.

Δείγμα από το 12ο κεφάλαιο του Ζαχαρία

Αν και θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο ολόκληρο για τα Τριαδικά χωρία μόνο του Ζαχαρία, ας τελειώσουμε αυτό το άρθρο, με ένα χαρακτηριστικό χωρίο, από το 12ο κεφάλαιο:

"1 Λήμμα λόγου Κυρίου επί τον Ισραήλ· λέγει Κύριος εκτείνων ουρανόν και θεμελιών γην και πλάσσων πνεύμα ανθρώπου εν αυτω· 2 ιδού εγώ τίθημι την Ιερουσαλήμ ως πρόθυρα σαλευόμενα πάσι τοις λαοίς κύκλω, και εν τη Ιουδαία έσται περιοχή επί Ιερουσαλήμ. 3 και έσται εν τη ημέρα εκείνη θήσομαι την Ιερουσαλήμ λίθον καταπατούμενον πάσι τοις έθνεσι· πας ο καταπατών αυτήν εμπαίζων εμπαίξεται, και επισυναχθήσονται επ ‘ αυτήν πάντα τα έθνη της γης. 4 εν τη ημέρα εκείνη, λέγει Κύριος παντοκράτωρ, πατάξω πάντα ίππον εν εκστάσει και τον αναβάτην αυτού εν παραφρονήσει, επί δε τον οίκον Ιούδα διανοίξω τους οφθαλμούς μου και πάντας τους ίππους των λαών πατάξω εν αποτυφλώσει. 5 και ερούσιν οι χιλίαρχοι Ιούδα εν ταις καρδίαις αυτών: "ευρήσομεν εαυτοίς τους κατοικούντας Ιερουσαλήμ εν Κυρίω παντοκράτορι Θεω αυτών". 6 εν τη ημέρα εκείνη θήσομαι τους χιλιάρχους Ιούδα ως δαλόν πυρός εν ξύλοις και ως λαμπάδα πυρός εν καλάμη, και καταφάγονται εκ δεξιών και εξ ευωνύμων πάντας τους λαούς κυκλόθεν, και κατοικήσει Ιερουσαλήμ έτι καθ ‘ εαυτήν εν Ιερουσαλήμ. 7 και σώσει Κύριος τα σκηνώματα Ιούδα καθώς απ ‘ αρχής, όπως μη μεγαλύνηται καύχημα οίκου Δαυίδ και έπαρσις των κατοικούντων Ιερουσαλήμ επί τον Ιούδα. 8 και έσται εν τη ημέρα εκείνη υπερασπιεί Κύριος υπέρ των κατοικούντων Ιερουσαλήμ, και έσται ο ασθενών εν αυτοίς εν εκείνη τη ημέρα ως οίκος Δαυίδ, ο δε οίκος Δαυίδ ως οίκος Θεού, ως άγγελος Κυρίου ενώπιον αυτών. 9 και έσται εν τη ημέρα εκείνη ζητήσω του εξάραι πάντα τα έθνη τα ερχόμενα επί Ιερουσαλήμ. 10 και εκχεώ επί τον οίκον Δαυίδ και επί τους κατοικούντας Ιερουσαλήμ πνεύμα χάριτος και οικτιρμού, και επιβλέψονται προς με ανθ ‘ ων κατωρχήσαντο και κόψονται επ ‘ αυτόν κοπετόν, ως επ' αγαπητώ, και οδυνηθήσονται οδύνην ως επί τω πρωτοτόκω" (Ζαχαρίας 12/ιβ: 1-10).

Και εδώ παρατηρούμε την ίδια εναλλαγή πρώτου και τρίτου προσώπου, στον λόγο του Γιαχβέ. Και εδώ ο Γιαχβέ μία μιλάει για το δικό του πρόσωπο, και μία για άλλον Γιαχβέ. Όμως το σημαντικότερο, είναι στο τελευταίο εδάφιο του χωρίου, στο 10ο εδάφιο. Ας το δούμε πιο καθαρά, στη Μετάφραση του Εβραϊκού Μασοριτικού από τον Βάμβα:

"Και θέλω εκχέει επί τον οίκον Δαβίδ και επί τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, Πνεύμα χάριτος και ικεσιών. Και θέλουσιν επιβλέψει προς Εμέ, τον οποίον εξεκέντησαν. Και θέλουσι πενθήσει δι' Αυτόν, ως πενθεί τις δια τον μονογενή (αυτού), και θέλουσι λυπηθεί δι Αυτόν, ως ο λυπούμενος δια τον πρωτότοκον (αυτού)".

Αλλά αντί να ερμηνεύσουμε εμείς το εδάφιο αυτό, ας αφήσουμε να το ερμηνεύσει ο απόστολος Ιωάννης στην Καινή Διαθήκη:

Λέει λοιπόν ο Ιωάννης ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ στη σταύρωση: "και πάλιν ετέρα γραφή λέγει: "όψονται εις ον εξεκέντησαν"." (Ιωάννης 19/ιθ: 37).

Αποδίδει ο Ιωάννης εδώ σαφέστατα στον Χριστό, τα λόγια αυτά που λέει ο Γιαχβέ στον Ζαχαρία για τον εαυτό Του: ("θέλουσιν επιβλέψει προς Εμέ, τον οποίον εξεκέντησαν")! Και αυτός είναι λόγος που η εταιρία Σκοπιά έχει διαστρεβλώσει το εδάφιο.

Το ίδιο λέει για τον Χριστό, ο Ιωάννης, και στην Αποκάλυψη 1/α: 7: "Ιδού έρχεται μετά των νεφελών, και όψεται αυτόν πας οφθαλμός και οίτινες αυτόν εξεκέντησαν, και κόψονται επ’ αυτόν πάσαι αι φυλαί της γης. ναι, αμήν".

Να λοιπόν, με μαρτυρία του αποστόλου Ιωάννη, ποιος ήταν ο Γιαχβέ που μιλούσε στον Ζαχαρία, που του έλεγε για άλλον Γιαχβέ που τον είχε αποστείλει. Ήταν ο Γιαχβέ Υιός, ο Πρωτότοκος και Μονογενής του Πατρός, απεσταλμένος από τον Γιαχβέ Πατέρα. Και ήταν αυτός που σταυρώθηκε και κεντήθηκε από τους σταυρωτές του, και στον οποίο θα επιβλέψουν όλοι ο λαοί της γης όταν επιστρέψει ένδοξα "επί των νεφελών" στην Παρουσία Του, τότε που "πας οφθαλμός" θα τον δει και θα αναγνωρίσει στο πρόσωπό Του, τον Γιαχβέ των Δυνάμεων!

Πηγή: http://www.oodegr.com/

Γράφεις:
"Σε λίγα χρόνια, το παπαδαριό στην δημόσια ζωή θα αποτελεί θλιβερή ανάμνηση....
Ο δρόμος έχει ανοίξει."

Δε μου λες ρε Σβάμπε: Πότε απέκτησες το προφητικό χάρισμα;;
Πρίν διαβάσεις τις σελίδες απο το dodekatheon.gr ή μετά;;

Γράφεις:
"Τόσο το θεοκρατικό «Βυζάντιο», όσο και το άλλο παράγωγο του Αβρααμισμού, το Ισλάμ, είναι σταδιακές μαύρες εξελίξεις στην ανθρώπινη σκακιέρα."

Και μετά γράφεις:
"Σημαντικότατα αρχαία συγγράματα έχουμε παραλάβει απο το Ισλάμ, όπου και φύλασσαν για αιώνες την Ελληνική διωγμένη σοφία. Την «Θύραθεν Σοφία» που είχαν ως ΑΝΑΘΕΜΑ οι βυζαντινοί «φωστήρες της αγάπης»...."

Ο ορισμός της αντιφατικότητας.
Τελικά το Ισλάμ τι ρόλο έχει διαδραματίσει;;
Του σκοταδιστή ή του θεματοφύλακα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Γράφεις:
"Σημαντικότατα αρχαία συγγράματα (με δύο «γ» παρακαλώ αν γίνεται..)"

Τα συγράμματα τα γράφω με ένα "γ", γιατί έτσι τα προφέρω, δηλαδή σαν συγράμματα και όχι με δύο "γ" γιατί δε λέω συγκράμματα. ...Όπως λέω και συγνώμη και δε λέω συγγνώμη, που διαβάζεται σαν συγκνώμη... Με τόσα αντιφατικά που λες πρέπει να μας ζητήσεις και κανένα...

Γιατί δεν αντιφάσκεις μόνο για την Αγία Γραφή, αλλά και για τους Αρχαίους φιλοσόφους.

Τελικά τι έλεγε ο Ηράκλειτος, ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε ή ότι υπήρχε προαιώνια;;

Και μετά λες για μένα;;;
"Ρε Σαμουήλ, τι παίρνεις άνθρωπε μου??"

@ CROWL26

Γράφεις:
"kkamou Ακόμα περιμένω απάντηση...."

Άμα ρώτησες τι πιστεύει ένας δωδεκαθεϊστης, θα περιμένεις πολλά ακόμα χρόνια...

09/09/2006, 01:55:32
quote:
Schwabe
Η δε Ελληνική γλώσσα φίλτατε, μιλούνταν και απο τους Οθωμανούς, καθώς σε επίσημα τους έγγραφα αλλά και σε σχέσεις με άλλα κράτη χρησιμοποιούσαν την Ελληνική. Και βεβαίως, ΠΟΤΕ δεν απογόρευσαν οι Οθωμανοί την Ελληνική γλώσσα.

Ώπα βρε!!!

Κοίτα να δεις πόσα πράγματα μαθαίνει κάποιος!!!

09/09/2006, 02:21:40
Όλα μέσα στα βιβλία ιστορίας είναι Ψηλέ, αλλά ποιός να τα διαβάσει... Δεν βάζουν και πολλές εικόνες στα βιβλία αυτά, και κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για τους χριστιανούς

macedon

09/09/2006, 13:04:04
quote:
WWalker
Πιστεύω αγαπητέ ότι περισσότερη προσαρμογή των όσων γράφεις στα δεδομένα της Ελλάδας δίνουν απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς.

Προφανώς αν ήμουν βουδδιστής και ζούσα στην Ινδία θα βάφτιζα το παιδί μου βουδδιστή, εσύ τι πιστεύεις;

Συμφωνώ, αυτό ακριβώς λέω κι εγώ φίλε μου.

Και όταν θα μεγάλωνε, λογικό είναι να πίστευε ότι η θρησκεία του είναι η αληθινή και ότι κατέχει τη μοναδική αλήθεια, όπως και το να θεωρεί όλους τους υπόλοιπους, παραπλανημένους.

Και έρχεσαι εσύ, άσχετος, από τον Σείριο και σου παρουσιάζονται :
χριστιανοί ορθόδοξοι, χριστιανοί καθολικοί και γενικά όλες οι χριστιανικές αιρέσεις, ινδουιστές, βουδιστές, ισλαμιστές, μουσουλμάνοι κτλ.
Και σου λένε όλοι αυτοί, ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια.

Εσύ τι κάνεις

Να σου πω εγώ

Φεύγεις και πας σε ένα πλανήτη, με λιγότερους τρελούς.

Να 'στε όλοι καλά...

Στράτος

10/09/2006, 00:24:43
quote:
Καιρός είναι, επίσης, να σταματήσεις και εσύ να φαντάζεσαι δήθεν "εξαναγκασμούς" εκεί που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ!
Η εξομολόγηση στο δικό μου το σχολείο ποτέ δεν ήταν υποχρεωτική, και σου μιλώ για 20-25 χρόνια πριν!!
Ψηλός
Φίλε Ψηλέ ποτέ μην λες ποτέ .
Όταν ο ιερέας εξομολόγος είναι ταυτόχρονα και καθηγητής θρησκευτικών και η συμμετοχή ή όχι των μαθητών στην εξομολόγηση έχει επίπτωση στον βαθμό στα θρησκευτικά αυτό δεν είναι έμμεσος εξαναγκασμός ;
Και μη μου πης ότι αυτά δεν γίνονται , γιατί έχω παράδειγμα από τον γιό μου όταν ήταν μαθητής . Ευτυχώς που ήταν μαθηταράς και είχε την ευχέρεια να γράφη στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον βαθμό του θεολόγου , άλλα όμως παιδιά υπέκυπταν στόν εκβιασμό .
Και κάτι ακόμα . Στην αρχική μου τοποθέτηση ανέφερα την λέξη "για πολλούς λόγους" , όμως έγραψα μόνο δύο , γιατί θέλησα η τοποθέτησή μου να είναι μέσα στο θέμα και έτσι δεν ανέφερα τα παραλειπόμενα αρκετών εξομολόγων πνευματικών και τις επιπτώσεις τους .
10/09/2006, 00:46:45
Στο δικό μου πάντως λύκειο, 2 φορές που ήρθε εξομολόγος, η εξομολόγηση ήταν υποχρεωτική (1980-81)

macedon

10/09/2006, 12:42:01
quote:
Στο δικό μου πάντως λύκειο, 2 φορές που ήρθε εξομολόγος, η εξομολόγηση ήταν υποχρεωτική (1980-81)

Εμένα πάλι ποτέ δεν έτυχε να συμβεί κάτι τέτοιο απ' όσο θυμάμαι.
Αλλά και να συνέβαινε, δε νομίζω οτι θα υπέκυπτα σε κάτι που δεν ήθελα.

In anticipation of my resurrection...

10/09/2006, 16:27:57
Φίλε Dying_Incubus,
Στις 14:40 (ώρα Βρυξελλών)πατώ για να μπω στο φόρουμ. Τελικά, στις 15:17 μπαίνω και προσπαθώ να σου στείλω αυτό το μήνυμα, το οποίο μπορείς να διαπιστώσεις πότε επιτέλους στέλνεται.

10/09/2006, 16:39:01
quote:

Φίλε Dying_Incubus,
Στις 14:40 (ώρα Βρυξελλών)πατώ για να μπω στο φόρουμ. Τελικά, στις 15:17 μπαίνω και προσπαθώ να σου στείλω αυτό το μήνυμα, το οποίο μπορείς να διαπιστώσεις πότε επιτέλους στέλνεται.

Όπως βλέπεις, λοιπόν, μου χρειάστηκαν περίπου 48 λεπτά για να στείλω ένα μήνυμα.
Για να δούμε τώρα πόσο θα πάρει για να στείλω και ετούτο εδώ;

Ελπίζω να καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα κι, αν γίνεται κάτι, να το κάνεις για να λυθεί.

Ευχαριστώ,

Ψηλός.

10/09/2006, 17:53:27

quote:
Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών θα προτιμούσε τα παιδιά τους να "προσηλυτιζόταν" από τις "θρησκευτικές" εικόνες που βρίσκονται στους τοίχους των σχολείων...
Μονο στους τοιχους των σχολειων ; Αυτην που ειναι παρακατω θα την δουν αραγε ; Εσυ ας πουμε την ειδες ποτε ;

ή αυτην :
http://davlos.gr/pdf/17347.pdf

quote:
... και όχι από τον βομβαρδισμό των εικόνων που δέχονται τα παιδιά τους καθημερινά, εντός και εκτός του σχολείου!!!!

Αυτες οι εικονες αποτελουν το αποτυπωμα της κοινωνιας μας σημερα . Οφειλουμε να προστατευσουμε τα παιδια μας πλουτιζοντας και εντρυφωνταστα σε γνωσεις και ηθικες αξιες .

Τι ειναι εξομολογηση ;
Εξομολόγηση είναι το μυστήριο της μετάνοιας μιας ψυχής, που συναισθάνεται την ευγνωμοσύνη αλλά και την ενοχή της ενώπιον του Χριστού, που σταυρώθηκε για να αναλάβει τις αμαρτίες μας και να μας επιστρέψει στον Παράδεισο. Ομολογεί κατόπιν ο άνθρωπος τις αμαρτίες του και υπόσχεται να αγωνιστεί για να εφαρμόσει το θέλημα του Θεού με ακρίβεια και αγάπη.

Τι θα πει δηλαδη ενας εξομολογητης σε μια γυναικα που εξομολογειται (!) πως ειναι καθηγητρια πανεπιστημιου και διδασκει ; [ ο οποιος εξομολογος ξερει και ειναι πεπισμενος πως " 11 Η γυνή ας μανθάνη εν ησυχία μετά πάσης υποταγής· 12 εις γυναίκα όμως δεν συγχωρώ να διδάσκη, μηδέ να αυθεντεύη επί του ανδρός, αλλά να ησυχάζη. 13 Διότι ο Αδάμ πρώτος επλάσθη, έπειτα η Εύα.14 Και ο Αδάμ δεν ηπατήθη· αλλα η γυνή απατηθείσα έγινε παραβάτις (ΚΔ. Α'ΤΙΜ β.9)" ]

Λοιπον , τι λες ;

Ριξε και μια ματια σ΄αυτην την σελιδα ... θα δεις την τραγικοτητα και την πραγματικα επικινδυνη καταληξη της α-λογιας του σκοταδισμου και της εκμεταλευσης .

Τα λεμε ...

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

10/09/2006, 17:58:10
Φίλε Ψηλέ, κατανοώ οτι η αργοπορία μερικές φορές είναι αρκετά μεγάλη.
Κατά καιρούς εμφανίζεται μια "αυξημένη" αργοπορία η οποία κάνει αρκετά μέλη να παραπονιούνται.
Για παράδειγμα, σήμερα αντιμετώπισα κι εγώ ένα πρόμοιο πρόβλημα.

Σύντομα όμως θα δοθεί μια λύση ώστε να είναι τα πράγματα σαφώς καλύτερα και να "εκλείψουν" τέτοια φαινόμενα.

10/09/2006, 17:58:54
Ξεχασα να την ποσταρω sorry ----> http://www.tlig.gr/default.htm

ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ

11/09/2006, 01:00:46
samuel1974:
«Το κεφάλαιο 36 του Ιεζεκιήλ διαβάζεται στην Εκκλησία το Ψυχοσάββατο, γιατί μιλάει για την ανάσταση των νεκρών. Το κεφάλαιο 37 συνεχίζει την αναφορά στον Μεσσία, τον ίδιο που θα αναστήσει τους νεκρούς, και αυτό το πιστεύουνε και οι σύγχρονοι Ιουδαίοι..»

Ρε Σαμουήλ, τι πίνεις πριν μας απαντήσεις??

Το κεφάλαιο 37 προβλέπει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ έργα και ανατροπές που ΟΦΕΙΛΟΥΝΕ να πραγματοποιηθούνε στο πρόσωπο του Μεσσία, άπαξ και εμφανιστεί δηλαδή, και διάβασε ένα προς ένα τα όσα εξηγεί το συγκεκριμένο κεφάλαιο για να το καταλάβεις.

Ωστόσο, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. Σου είναι δύσκολο Σαμουήλ να το παραδεχθείς?

samuel1974:
«Αλλά αφού θέλεις αναφορές για την Θεότητα του Χριστού και μάλιστα στην Παλαιά Διαθήκη, ορίστε:»

Αντε να δούμε τι έμαθες σήμερα από τον Απολογητή…..

samuel1974:
«Δηλαδή, ο Γιαχβέ ο Θεός, στέλνει τον Γιαχβέ, που μας μιλάει!»

Αυτές είναι οι «αποδείξεις» σου ρε κακομοίρη Σαμουήλ??

Ο Ισραήλ βρε ΑΣΧΕΤΕ είναι ο λαός, είναι το έργο και ο σκοπός του Γιαχβέ, και όχι η…..αρρωστημένη σας φαντασία!!

Είδες πουθενά στο κείμενο να μιλάει για «θεάνθρωπο»? Είδες πουθενά να μιλάει για τον «ενσαρκωμένο Ιησού»?? Ξύπνα Σαμουήλ, όλες αυτές οι αρλούμπες είναι καθαρά ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ των χριστιανών και όχι δήθεν Ιουδαϊκές «ερμηνείες»!

samuel1974:
«Ο πρώτος Γιαχβέ, που λέει: ΄΄θέλω είσθαι εις αυτήν τείχος πυρός κυκλω΄΄, είναι το Άγιο Πνεύμα.»

Αυτό, το λέτε ΕΣΕΙΣ. Όχι όμως η Πεντάτευχος, καθώς στην Πεντάτευχο δεν υφίσταται η έννοια του «Αγίου Πνεύματος» φίλτατε.

Η ερμηνεία που δίνεις είναι μια αυθαιρεσία, δίχως την παραμικρή θεολογική τεκμηρίωση εκ της Ιουδαϊκής ιστορίας και θεολογίας.

Με τέτοια παραμύθια το πολύ να πείσετε κανέναν κατηχούμενο σας….

samuel1974:
«Αυτό αναφέρεται σε δεύτερο Γιαχβέ,…»

Δεν υπάρχει «δεύτερος Γιαχβέ» και πράσινα άλογα! Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτει κάποιος «δεύτερος Γιαχβέ»!!

samuel1974:
«Και φυσικά, αυτός ο δεύτερος Γιαχβέ, είναι ο Ιησούς Χριστός, που στάλθηκε από τον Πατέρα του,..»

Ναι καλά, όχι να μην είναι ο……..Βούδας με τζιν παντελόνια!!!

Θα πρέπει να έχει κανείς ΝΟΣΗΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ώστε να εικάσει έναν…. «δεύτερο Γιαχβέ», ένας ισχυρισμός ο οποίος συνάμα ΠΟΥΘΕΝΑ εκ των προφητών δεν προκύπτει ως αξίωμα ή Μεσσιανική προσδοκία και τίτλο, αλλά και ταυτόχρονα αποτελεί ΥΨΙΣΤΗ ΥΒΡΗ στο πρόσωπο του Θεού των Ιουδαίων καθώς Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ «ΔΕΥΤΕΡΟΣ» ΟΥΤΕ ΚΑΙ….ΤΡΙΤΟΣ!!!!

Μήπως μπορείς ρε Σαμουήλ να μας υποδείξεις από πού προκύπτει αυτή σου η θεολογική ερμηνεία? Μήπως μπορείς να μας υποδείξεις που μιλάνε οι προφητείες για όλες αυτές τις μπαρούφες που μας ζαλίζεις?

samuel1974:
«Ας μη φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη ότι και οι τρεις τους έχουν το ίδιο όνομα. Και σήμερα σε κάθε οικογένεια, όλη η οικογένεια, φέρει ένα επώνυμο.»

Ετσι σας μάθανε να δικαιολογείτε τα κενά και τις χαοτικές αντιφάσεις που στηρίζεται το έωλο οικοδόμημα της Καινής Διαθήκης?

Για την Ιουδαϊκή Θεολογία φίλτατε, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ «ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑΧΒΕ», καθώς είναι ΥΒΡΗ η χρήση του ονόματος του Θεού για «βαθμίδες» και άλλες τσουλήθρες και δήθεν ερμηνείες. Ο Θεός των Ιουδαίων είναι ΕΝΑΣ, και δεν υπάρχει πουθενά μια άλλη «διαβάθμιση» ή έστω και ελάχιστη παρερμηνεία σχετική.

Αυτά είναι χριστιανικές πρακτικές παραπληροφόρησης, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι δίχως αυτές τις χαλκευμένες απαντήσεις καταρρέει σαν χάρτινος πύργος το παραμύθι του «Ευαγγελισμού»…..

samuel1974:
«Η Αγία Γραφή είναι γεμάτη με εδάφια που φανερώνουν την Αγία Τριάδα. Και μόνο οι άσχετοι, οι αγράμματοι και οι φανατικοί Αριανιστές μπορούν να αρνούνται αυτές τις αποδείξεις.»

Αν και είναι ΓΕΛΟΙΟ, ωστόσο ας δώσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ΑΠΑΤΗΣ που έχετε στήσει φίλτατε.

samuel1974:
«"διότι τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ: οπίσω δόξης απέσταλκέ με". Κάποιος απέστειλε τον Γιαχβέ! Ποιος απέστειλε τον Γιαχβέ;»

Κανείς δεν «απέστειλε» τον Γιαχβέ!!

Τα κείμενα αυτά έχουν μυητικό χαρακτήρα, μιλούν συχνότατα με αλληγορίες, περιέχουν επίσης συχνά το στοιχείο του συμβολισμού ή της ποίησης.

Απλά, όλοι όσοι έμαθαν να διαβάζουνε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ, όπως οι Σχολαστικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, βλέπουνε στους διάφορους χρόνους που χρησιμοποιούνται στα κείμενα………………«πρόσωπα»!!!!!!!!

Με άλλα λόγια, πρόκειται για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ, η οποία αποσκοπεί στους ΑΔΑΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, οι οποίοι καθώς δεν έχουν ιδέα για την ουσία της Ιουδαϊκής Θεολογίας (διότι εάν είχαν…..θα τους κυνήγαγαν ακόμη!!) δέχονται ως «αληθινά» όλα όσα τους πλασάρουν στο πιάτο της χριστιανικής εσχατολογικής τσουλήθρας.

Ρε Σαμουήλ, θα σοβαρευτείτε καμιά φορά επιτέλους?

samuel1974:
«Δε μου λες ρε Σβάμπε: Πότε απέκτησες το προφητικό χάρισμα;;
Πρίν διαβάσεις τις σελίδες απο το dodekatheon.gr ή μετά;;»

Ασχετε Σαμουήλ, σου το έχω πει και βάλτο καλά στο θολωμένου σου μυαλό: Εγώ σε κανένα μαντρί δεν ανήκω. Τα μαντριά, είναι δική σας αποκλειστικότητα….

samuel1974:
«Τελικά το Ισλάμ τι ρόλο έχει διαδραματίσει;;»

Εάν θέλεις, ας ανοίξουμε ένα ειδικό κεφάλαιο για το Ισλάμ. Ωστόσο, για να μαθαίνεις, το ΤΟΤΕ Ισλάμ με το Ισλάμ που σήμερα βλέπουμε στο Ιράν και αλλού, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τότε λοιπόν, εκείνα τα χρόνια που διώκονταν η Ελληνική σοφία από τους μισαλλόδοξους εκχριστιανισμένους, το Ισλάμ έδωσε καταφύγιο στην Ελληνική σοφία.

Το αντιλήφθηκες Σαμουήλ?

samuel1974:
«Τα συγράμματα τα γράφω με ένα "γ", γιατί έτσι τα προφέρω, δηλαδή σαν συγράμματα και όχι με δύο "γ" γιατί δε λέω συγκράμματα. ..»

Το πώς ΕΣΥ προφέρεις κάτι, ποσώς με ενδιαφέρει. Και την λέξη «σύλλογος» δεν την προφέρεις προφανώς εκφέροντας για……περίπου δύο λεπτά το «λλλλλλλλλ», ωστόσο η λέξη γράφεται ΣΩΣΤΑ με ΔΥΟ ΛΑΜΔΑ!!!!

Μήπως και τον συγγραφέα θα πρέπει να τον γράφουμε με ένα «γ»? Μήπως και την «συγγραφή»? Δεν μου λες, εκτός από το ψαλτήρι έπιασες στην ζωή σου και κανένα άλλο βιβλίο ή…..γράφεις «σωστά» όπως όλα τα προφέρεις?????

Ρε τι μας λέει ο άνθρωπος……

Και για όσους έχουν χρόνο να διαβάζουν ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ από την Ασιατική έρημο και τα κεφάλια λίγων τσοπαναραίων της περιοχής, ας διαβάσουν λίγα παραμύθια ακόμη….

http://www.messiahliar.com/
http://www.messiahliar.com/sitemap.php

velialΜέλος
11/09/2006, 03:58:59
http://www.aish.com/spirituality/philosophy/Why_Dont_Jews_Believe_In_Jesus$.asp

Ειναι φανερο οτι και οι "Αγιοι Αποστολοι" τη μασα ειχαν στο μυαλο τους. Οπως ειπε και ο μεγαλος "θα σας κανω ψαραδες ανθρωπων" Ωρε κονομες!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

samuel1974Μέλος
11/09/2006, 15:20:56
@ velial

Γραφεις:
"http://www.aish.com/spirituality/philosophy/Why_Dont_Jews_Believe_In_Jesus$.asp"

Είδα τη σελίδα που παραθέτεις.
Σε κάποιο σημείο φέρνει σαν αντεπιχείρημα στην τριαδικότητα, το ότι ο Θεός είναι EΝΑΣ.
Εκεί τελειώνει η κουβέντα...

@ schwabe

Γραφεις:
"Τότε λοιπόν, εκείνα τα χρόνια που διώκονταν η Ελληνική σοφία από τους μισαλλόδοξους εκχριστιανισμένους, το Ισλάμ έδωσε καταφύγιο στην Ελληνική σοφία."

Έστω και αν πάρουμε την πιο τραβηγμένη εικασία, ότι δηλαδή ο Θεοδόσιος έδωσε το τελειωτικό κτύπημα στην ειδωλολατρία και ότι δήθεν ο Μωάμεθ άρχισε να φυλάει τα συγράμματα...

Θα δεις ότι δε σου βγαίνει!!!!

Από τον θάνατο του Θεοδοσίου 394 μ.X. μέχρι την κατάληψη της Μέκκας από τον Μωάμεθ 630 μ.X. είναι 236 χρονια.

Σε αυτά τα 236 χρονια, ποιος φύλαγε τα αρχαία συγράμματα;;;;

Η ομάδα Έψιλον;;;
Οι Σύριοι;;;
Οι δρακονιανοι;;;
Ο σύλλογος κυνηγών;;;

Εάν ο Θεοδόσιος και οι διάδοχοι του θέλανε να καταστρέψουνε όλη τη γραμματεία, τώρα δε θα είχε μείνει ούτε δείγμα.

Γραφεις:
"Τα κείμενα αυτά έχουν μυητικό χαρακτήρα, μιλούν συχνότατα με αλληγορίες, περιέχουν επίσης συχνά το στοιχείο του συμβολισμού ή της ποίησης."

Τι έγινε;
Το ρίξαμε στην αοριστολογία και στα γενικόλογα, επειδή δε μας κάθεται η φάση;;;

Δεν έχει προφητεία σήμερα;;;

Edited by - samuel1974 on 11/09/2006 17:44:13

velialΜέλος
11/09/2006, 17:26:14
quote:
Σε κάποιο σημείο φέρνει σαν αντεπιχείρημα στην τριαδικότητα, το ότι ο Θεός είναι EΝΑΣ.
Εκεί τελειώνει η κουβέντα...

Συμφωνω. Αυτη η ανυπακοη στις δεκα εντολες αρκει για να δειξει την Σατανικοτητα του Χριστιανισμου...

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

11/09/2006, 20:01:12
quote:
Από τον θάνατο του Θεοδοσίου 394 μ.X. μέχρι την κατάληψη της Μέκκας από τον Μωάμεθ 630 μ.X. είναι 236 χρονια.
Σε αυτά τα 236 χρονια, ποιος φύλαγε τα αρχαία συγράμματα;;;;
samuel1974

Οι Άραβες φίλε samuel1974 , οι Άραβες , προ και μετά τον εξισλαμισμό τους , πάντοτε εκτιμούσαν και μελετούσαν τους Έλληνες επιστήμονες και τους φιλοσόφους .
Διαβάστε επιτέλους και λίγη ιστορία , δεν βλάπτει .

Όλβιος όστις ιστορίας έσχεν μάθησιν .

11/09/2006, 20:06:27
samuel1974:
«Τι έγινε;
Το ρίξαμε στην αοριστολογία και στα γενικόλογα, επειδή δε μας κάθεται η φάση;;;»

Μιλάς ΕΣΥ βρε αθεόφοβε για αοριστολογία (!), όταν ολάκερη σας η αξίωση περί του δήθεν «Μεσσία» Ιησού στηρίζεται σε ΕΙΚΑΣΙΕΣ και ανεκπλήρωτες επιταγές της Πεντατεύχου?

Μιλάς ΕΣΥ βρε αθεόφοβε για αοριστολογία (!), όταν η Πεντάτευχος ΑΠΑΙΤΕΙ ο Μεσσίας να προέρχεται από βασιλικό ΣΠΕΡΜΑ και εσείς μας ζαλίζετε με…..τον κρίνο εξ αποστάσεως??

Μιλάς ΕΣΥ βρε αθεόφοβε για αοριστολογία (!), όταν ΚΑΜΙΑ εκ των προφητειών που ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ το κεφάλαιο 37 του Ιεζεκιήλ για τον ερχομό του Μεσσία δεν έλαβε ποτέ χώρα στο πρόσωπο του Ιησού που ανακάλυψε η Καινή Διαθήκη?

Μιλάς ΕΣΥ βρε αθεόφοβε για αοριστολογία (!), όταν ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ στην Ιουδαϊκή θεολογία δεν έχει υπάρξει έστω και νύξη για δήθεν Τριαδικότητα ή για μια υποτιθέμενη «ενσάρκωση» του Θεού Ιεχωβά?

Μιλάς ΕΣΥ βρε αθεόφοβε για αοριστολογία (!), όταν ουδέποτε μπόρεσες να αποδείξεις που αναφέρει η Πεντάτευχος ότι ο Μεσσίας θα είναι κάτι άλλο από έναν ΑΠΛΟ ΘΝΗΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ?

Εάν υπήρχε στην θεολογία των Ιουδαίων, στην θεολογία της Πεντατεύχου με άλλα λόγια, η ιδέα της Τριαδικότητας ή της δυνατότητας ενσάρκωσης του Θεού σε ανθρώπινη και ατιμωμένη σάρκα (εκ της σταυρώσεως), τότε αυτό θα είχε αποτελέσει ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ των προφητών, θα είχε αποτελέσει εκ των βασικότερων διαλόγων του Αβραάμ με τον Θεό, θα είχε γίνει μνεία σε πάμπολλα εδάφια και στίχους, δίχως υπεκφυγές και δίχως την δυνατότητα οιασδήποτε παρερμηνείας!

Και επειδή φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ΠΟΥΘΕΝΑ στην Παλαιά Διαθήκη, αναγκάζεσθε φίλτατε Σαμουήλ να κάνετε ότι ακριβώς κάνουνε και οι Χιλιαστές: να τραβάτε από τα μαλλιά λέξεις και αναφορές, να ψάχνετε για στίχους με διάφορους χρόνους στην σύνταξη, ώστε να καταφέρετε να πιαστείτε από κάπου και έτσι να απαντήσετε στο (αδαές) σας ποίμνιο με χαλκεύματα και παραποιήσεις.

Σαμουηλάκο, εδώ θα μάθεις να λες την αλήθεια, και δεν θα πουλάς για «δεδομένα» τις μπαρούφες που σας έμαθε είτε ο Απολογητής είτε οιοσδήποτε άλλος εσχατολάγνος αναχωρητής.

Όλα καλά Σαμουήλ? Κάνε λοιπόν καμιά βόλτα στις σελίδες του Απολογητή, και εάν μάθεις κάτι έλα να «απαντήσεις» και πάλι!!

http://www.messiahliar.com/
http://www.messiahliar.com/sitemap.php

11/09/2006, 21:39:59
Θα μπορούσε ένας από τους συμμετέχοντες στο θέμα να μου εξηγήσει που κολλάνε όλα αυτά που κατατέθηκαν τελευταία με τον αρχικό σκοπό του θέματος?

Τι έγινε, βρέθηκε νέο θέμα για φωτιά?

Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να μείνετε στα πλαίσια του θέματος και να μην αναλώνεστε σε συζητήσεις οι οποίες έχουν διεξαχθεί άπειρες φορές ως τώρα.

symbolΜέλος
11/09/2006, 21:52:15
Sesostris
Οι Άραβες φίλε samuel1974 , οι Άραβες , προ και μετά τον εξισλαμισμό τους , πάντοτε εκτιμούσαν και μελετούσαν τους Έλληνες επιστήμονες και τους φιλοσόφους .
Διαβάστε επιτέλους και λίγη ιστορία , δεν βλάπτει .
-------------------------------------------------------------
Υποθέτω ότι θα υπάρχουν πλείστα όσα στοιχεία, για το πόσο οι Άραβες προ του εξισλαμισμού τους, εκτιμούσαν και μελετούσαν τους Έλληνες φιλοσόφους και επιστήμονες. Θα θέλαμε να τα πληροφορηθούμε και εμείς, παρακαλώ πολύ.

Με εκτίμηση