ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Χ90 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
29/11/2010, 12:24:10
Ο Σατανάς ΔΕΝ μισεί τους Εβραίους.
Άρα εμείς απλά τους μισούμε...
29/11/2010, 12:30:00
Χ

quote:
Τα αίτια των πολέμων; Μπα, δεν με πολυενδιαφέρουν. Δεν ασχολούμαι τόσο ενδελεχώς. Εξάλλου εδώ πάμε για Γ' Παγκόσμιο.

τοτε δεν εισαι αυτος που νομιζα, απλα ψαχνω εναν διαδικτυακο φιλο που εχει χαθει και που ειναι μανουλα στην εναλλακτικη ιστορια...γραψε λαθος λοιπον...

για Γ Παγκοσμιο ακομη ειναι νωρις, βλεπεις σε τετοιες περιπτωσεις σχηματιζονται πρωτα τα στρατοπεδα και οι αξονες ενω ακομη ουδεις γνωριζει ποιοι θα ειναι οι αντιπαλοι της "Δυσης"...

βεβαια τα γεγονοτα μπορει να τρεξουν, σημερα ας πουμε δολοφονηθηκε ενας πυρηνικος επιστημονας στο Ιραν...και ειμαστε και κοντα στο 2012 που ισως θελησουν να το εκμεταλευθουν με ενα σωου ανωτερο της 9/11...

αλλα η ιστορια λεει πως και στους δυο πρωην μεγαλους πολεμους η δημιουργια των δυο αντιπαλων μπλοκ πηρε χρονια ενω η διεθνης κοινη γνωμη γνωριζε οτι ο πολεμος ειναι κοντα χρονια πριν ξεσπασει..

ΧΜέλος
29/11/2010, 12:39:25
Κάποια τρολ καλά θα κάνουν να ξεκουμπιστούν.
quote:

τοτε δεν εισαι αυτος που νομιζα, απλα ψαχνω εναν διαδικτυακο φιλο που εχει χαθει και που ειναι μανουλα στην εναλλακτικη ιστορια...γραψε λαθος λοιπον...

Μυστήριος είσαι. Και δεν ρώταγες κατευθείαν;
quote:

αλλα η ιστορια λεει πως και στους δυο πρωην μεγαλους πολεμους η δημιουργια των δυο αντιπαλων μπλοκ πηρε χρονια ενω η διεθνης κοινη γνωμη γνωριζε οτι ο πολεμος ειναι κοντα χρονια πριν ξεσπασει..

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά μην σπεύδεις να κρίνεις απ' το παρελθόν. Πάντως εμείς τι να πούμε με Τουρκίες, Αλβανίες, Σλαβομακεδονίες και 2 εκ.+ αλλοδαπούς;

geostatΜέλος
29/11/2010, 12:49:16
Η γελοιοτητα μας ελκεται απο το γελοιον του πραγματος με το οποιο ασχολεισαι!
Θες να το δεχτεις,δεξου το.
Δε θες,τρια ποτηρακια ξυδακι προ φαγητου και θα στρωσεις!

Ιχνηλατη της ιστοριας Χ,μαρκαρεις και δε θα μεινεις αμαρκαριστος!

You've got to fight for your right

to fight
ΧΜέλος
29/11/2010, 13:03:45
quote:

Η γελοιοτητα μας ελκεται απο το γελοιον του πραγματος με το οποιο ασχολεισαι!

Το οτι προσπαθείτε ορισμένοι να γελοιοποιήσετε το θέμα είναι σαφές. Αλλά δεν θα σας περάσει.
quote:

Ιχνηλατη της ιστοριας Χ, μαρκαρεις και δε θα μεινεις αμαρκαριστος!

Και οτι είχα μια σκασίλα...

geostatΜέλος
29/11/2010, 13:07:54
Τα καταφερνεις και μονος σου μια χαρα,εμεις απλα ειμαστε τα αποτελεσματα της στροφορμης σου παλουκαρε...κατι σαν τα φυλλαρακια που σηκωνει ο χορος στο περασμα του...

Παρακαλω,η διακοπη για διαφημισεις τελειωσε!

to fight

Edited by - geostat on 29/11/2010 13:15:49

29/11/2010, 14:06:19
είναι αρκετά αστείο να βλέπεις άτομα που εθελοτυφλούν στην αλήθεια να προσπαθούν να καταστρέψουν το θέμα, μόνο και μόνο γιατί είναι ανίκανοι να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που είναι ενάντια στα γαλουχημένα πιστεύω τους

geostatΜέλος
29/11/2010, 14:32:09

κατι για να ακουτε οσο χαζευετε τις εικονες
Καλα με την τελευταια εχω ενα θεματακι,αλλα δεν ειναι του παροντος!

to fight

Edited by - geostat on 29/11/2010 14:34:09

ΧΜέλος
29/11/2010, 15:39:31
Οι Μαρτυρίες (ΙV)

Η Ναρκίσσα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ας είναι.

1. Πάμε να δούμε άλλη μια μαρτυρία για γερά στομάχια. Ο Yitzhak Ganon o oποίος απ' ότι διαβάζουμε είναι πατριωτάκι:

"The Greek-born Jew swore never to see a doctor again - until a heart attack last month brought his horrific tale into the open."

Απέφευγε τους γιατρούς για 65 χρόνια. Γιατί;

"Ganon had to lie down on a table and was tied down. Without any anesthetics, Mengele cut him open and removed his kidney. "I saw the kidney pulsing in his hand and cried like a crazy man," Ganon says. "I screamed the 'Shema Yisrael.' I begged for death, to stop the suffering."

Ίσως δεν έχει και τόση σημασία αλλά ξέρει κάποιος αν πάλλονται τα νεφρά;

"After the "operation," he had to work in the Auschwitz sewing room without painkillers. Among other things, he had to clean bloody medical instruments. Once, he had to spend the whole night in a bath of ice-cold water because Mengele wanted to "test" his lung function. Altogether, Ganon spent six and a half months in the concentration camp's hospital."

Μια ολόκληρη νύχτα (εγχειρισμένος) σε δεξαμενή με παγωμένο νερό. Δεν είμαστε καλά. Και έμεινε 6,5 μήνες στο νοσοκομείο; Πού βρέθηκε το νοσοκομείο στο στρατόπεδο θανάτου;

"When they had no more use for him, the Nazis sent him to the gas chamber. He survived only by chance: The gas chamber held only 200 people. Ganon was number 201."

Χμμμ ναι, έχουν επιζήσει και άλλοι έτσι. Και φυσικά δεν τον έβαλαν στην επόμενη φουρνιά. Πάντως εγώ νόμιζα οτι οι θάλαμοι χωρούσαν μέχρι 800 άτομα.

2. Σειρά του William Lowenberg. Για να δούμε μερικά αποσπάσματα από μια συνέντευξη του.

Σελίδα 6:

"Now then we knew that the gas chambers were working 24 hours a day. It went on for years and years until about the end of '44."

Η Σταρ Τρεκ τεχνολογία που λέγαμε.

Σελίδα 7:

"If you got really sick you go to "Barracks 13" they called it, and the next day you'd be gassed."

Μάλλον ο τυφλός προηγουμένως δεν μετρούσε ως ασθενής.

Σελίδα 8:

"If you had gold fillings, you were destined to be killed immediately because there were whole teams who did nothing else in the gas chambers after the Germans gassed them to take the gold out. Bags, and bags, and bags of gold. And the clothing – six million people, there're six million shoes. That's a lot of shoes for a country. The clothing, they sold them all over the world including South America. This was a big, big money making event for the Germans. That extended the war, in my opinion, by probably two years."

6 εκ. άνθρωποι είναι 12 εκ. παπούτσια εκτός και αν ήταν όλοι κουτσοί. Τώρα τα περί χρυσού τα κατάλαβα αλλά οι Γερμανοί παρέτειναν δύο χρόνια έναν παγκόσμιο πόλεμο πουλώντας επίσης παπούτσια και βρώμικα παλιόρουχα;

Σελίδα 13:

"the water had typhoid in it. We knew that. By having that you also got immediately - and it happened a lot - a lot of people had diarrhea. My friend - the one I mentioned, the magician again - he had some experience, and he said, "Don't drink the water." What do you do? Cause you need [water]. He said, "Pick up a pebble." I picked up a pebble off the street, a little stone. I had that stone for three years. I had it in my mouth, all day long. It activated my saliva gland. He taught me that. That's why I never got that thirsty."

Κάπου έχω ακούσει γι' αυτό το κόλπο αλλά δεν ήξερα οτι λειτουργεί και για τρία χρόνια.

3. Ας δούμε και τι λέει ο Daniel Chanoch, επιζήσας του Μαουτχάουζεν.

"The living conditions there were extremely difficult and the Germans used to prepare soups cooked with human flesh for the prisoners. I was only a kid, but this is a sight I will never forget."

Συνεχίζεται...

Edited by - Χ on 29/11/2010 16:48:57

geostatΜέλος
29/11/2010, 16:52:06
Το κολπο το χρησιμοποιουν οι αβοριγινες στο walkabout!
Σε διαβαζουν απαντες!Συνεχα...

sorry to

to fight
Ntavelis666Μέλος
11/12/2003, 23:53:48
Αρκετό καιρό πρίν, είχα ξεκινήσει μια ατομική προσπάθεια για να ξαναγίνει η Πεντέλη όπως ήταν πρίν. Όλο αυτό τον καιρό μέχρι σήμερα, υπήρξαν αρκετά θετικά αποτελέσματα και κάθε ζωή που φυτευόταν, κάθε βρωμιά που καθαριζόταν, ήταν ένα ακόμα σκαλοπάτι ψηλότερα στην εκπλήρωση του μεγάλου μου ονείρου και μοναδικού : Να αποκτήσει πάλι, το περήφανο Αττικό Βουνό, την παλιά του δόξα.
Τώρα όμως με το νέο νόμο, σκέφτηκα πως όλα όσα έκανα για το πολύπαθο Βουνό ήταν μάταια εφόσον αργά ή γρήγορα, θα ισοπεδωθούν τα πάντα. Αυτές τις μαύρες σκέψεις έκανα καθώς καθόμουν μόνος μου πάνω σε μια βουνοκορφή του Πεντελικού ατενίζοντας τον Ευβοϊκό. Άρχισα να πιστεύω μέσα μου, πώς το'χασα το παιχνίδι. Και εκεί που είπα οτι όλα τέλειωσαν, ξαφνικά, άρχισα να νιώθω ένα συναίσθημα που δεν ήθελα να νιώσω ποτέ για κανέναν και για τίποτα : ΜΙΣΟΣ. Μίσος για τους σιχαμερούς βιαστές της Ελληνικής Φύσης, τους οποίους, δεν θα με λυπούσε καθόλου να τους έβλεπα καρφωμένους σε ανάποδους σταυρούς και τα κεφάλια τους να λιώνουν σε σιγανή φωτιά, έτσι για να νιώσουν τον πόνο που νιώθει το κάθε δέντρο όταν καίγεται.
Μέσα στη λύπη και την οργή που ένιωσα πάνω σε κείνη τη βουνοκορφή, έδωσα την εξής υπόσχεση στον εαυτό μου. Να τους κυρήξω πόλεμο. Η μεγαλύτερη πιθανότητα θα'ναι να χάσω, αλλά θα φροντίσω να τους ταλαιπωρήσω αρκετά.
Έτσι, η κάποτε ατομική μου προσπάθεια για την Αναγέννηση του Πεντελικού Βουνού, σιγά-σιγά, θα φροντίσω να γίνει συλλογική και με όσο το δυνατόν περισσότερες ενισχύσεις. Δεν μπορώ να κάνω πολλά μόνος μου. Τι μπορεί να κάνει ένα και μοναδικό ασήμαντο κομμάτι κρέας πάνω σ'ενα πελώριο Βουνό ; Ήδη ξεσήκωσα πολλούς παλιούς Πεντελιώτες οι οποίοι ακούγοντας τα περί νέου νόμου, εξοργίστηκαν και κόβουν βόλτες με τα ντουφέκια σ'όλο το Βουνό μπάς και πετύχουν καμιά μπουλντόζα. Δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Πρόκειται για παλληκάρια, όχι για λαπάδες. Το είχαν ξανακάνει και στο παρελθόν, όταν μας έλεγαν, οτι θέλουν να χτίσουν στη Πεντέλη το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων και έγινε το "έλα να δείς". Το ίδιο ξανάγινε, όταν οι ρασοφόροι σατανάδες, ήθελαν να καταπατήσουν τεράστια δασική έκταση για να φτιάξουν...νεκροταφείο ! Το ίδιο κάνουν και τώρα, αυτή τη φορά πιο πορωμένοι και με το ντουφέκι έτοιμο να κάνει σουρωτήρι τα οπίσθια κάθε νεόπλουτου κωλόπαιδου που θέλει ν΄αποκτήσει βίλα στην Πεντέλη. Πήγα και μίλησα στο αστυνομικό τμήμα Παλιάς Πεντέλης, μιάς και ο Διοικητής της, (τον οποίο γνώρισα ένα μεσημέρι στο Σπήλαιο Νταβέλη) τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια στο Πεντελικό Βουνό και ο ίδιος μου΄πε, οτι θα έχω την υποστήριξη του σ'οτι κάνω. Τώρα προσπαθώ να ταρακουνήσω και την κοινότητα Πεντέλης μιάς και γνωρίζω ένα-δυο άτομα απο'κεί.

Πέραν αυτών, ήδη έγινε καταγγελία απο κάτοικο του Βουνού για την ανίερη καταπάτηση γής απο την...ιερά (ιερά ;;;;;) μονή αγ. Παντελεήμωνα. Μια σειρά απο αυθαίρετες βίλες κατεδαφίστηκαν στην Πεντέλη παρουσία εισαγγελέα.

Παλιότερα, όταν υπήρχε ακόμα εκείνο το τόπικ της Πεντέλης και αναφερόμουν στην φυσική αποκατάσταση της φύσης του Πεντελικού Όρους, κάποιοι μου έστελναν διάφορα προσωπικά mail (αλλά και μέσα στο Esoterica) και μου΄λεγαν οτι την έχω δεί μεσσίας, οτι έχω αυτοανακυρρήξει τον εαυτό μου σωτήρα του βουνού κι' άλλα τέτοια θλιβερά. Απλώς νιώθω υποχρεωμένος (κάτι που δεν το κατάλαβαν) να κάνω οτιδήποτε είναι ικανό να επαναφέρει την Πεντέλη έτσι όπως ήταν δέκα χρόνια πρίν.. Της το χρωστάω, για τις ατέλειωτες ονειρικές στιγμές πάνω στο - "γυναικείας" αισθητικής - κορμί της, για τις ονειρικές περιπλανήσεις της ημέρας, αλλά και για τις νύχτες που κοιμάμαι στην αγκαλιά της.
Σίγουρα δεν είμαστε ούτε σωσίες, ούτε λυτρωτές. Ούτε πιστεύω σε κανένα Χριστό και σε καμιά Ομάδα Ε που θα'ρθουν να μας σώσουν απο την καταστροφή. Την λύτρωση μας, μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να την επιτύχουμε, αν ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ! ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ. Όσοι νομίζετε οτι μπορείτε να συνεισφέρετε στον αγώνα αυτό της Πεντέλης, όσοι νιώθετε αγάπη και συμπόνια για το Ιερό Βουνό μας, είστε ευπρόσδεκτοι. Ακόμα και το ίδιο το Βουνό πολεμάει να διατηρήσει τα κάλλη του. Σήμερα, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ καμμένη πλαγιά που να μην έχει φουντώσει απο το νέο δάσος. Τα δάση που ξεπετάχτηκαν ύστερα απο τις φωτιές του 77' και του 81' έχουν μετατραπεί σε ένα ασύλληπτο όργιο πρασίνου ενώ πολλές εκτάσεις απο παλιό δάσος έχουν μείνει να θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν του Τόπου.
Όσο πιο πολλοί γίνουμε, τόσο περισσότερα αποτελέσματα θα υπάρξουν. Δικαιολογημένα θα μου πείτε "δεν είναι μόνο η Πεντέλη, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα." Εντάξει, κάνω αυτό που μπορώ, εκεί που μπορώ. Αν κάνει ο καθένας αυτό που μπορεί, τότε θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές.
Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω και τα σχολεία της Πεντέλης. Να ξεσηκωθούν τα παιδιά. ! Να τα πάρουμε με το μέρος μας !! Μπορούμε να κάνουμε πολλά.! ΜΑΖΙ !! Άρκεί να υπάρχει η θέληση. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΦΟΡΗΤΗ !!! ΣΤΑ ΟΠΛΑ !!!

Zezberg, Αγαπημένη μου, σ'ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω σε σύντομες περιπλανήσεις στα δάση μας. Είμαι στη διάθεση σου...

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

zezmpergΜέλος
12/12/2003, 01:51:26
Σας χαιρετώ.
Πολυαγαπημένε πνευματικέ αδελφέ σε χαιρετώ.
Ίσως, λέω να κάναμε μια προσπάθεια για να ενώσουμε την αγάπη αλλά και την ευλογούσα ενέργεια των δυο Πανίερων βουνών που εμείς βιώσαμε.
Ας αρχίσουμε μια εκστρατεία αγάπης (όχι μίσους) για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις για την καταστροφή που επέρχεται!!!
Δεν μπορεί καλέ μου, όλο και κάποιος θα έχει σπέρματα μέσα του συνείδησης για την φύση....
Είμαι στο πλευρό σου, στη σκέψη σου.
Σε χαιρετώ.

12/12/2003, 19:40:50
Το ακόλουθο link παραπέμπει σε αρχείο word…..
Που μου απέστειλε μέλος του esoterica. Σε ευχαριστώ!!

ΟΜΙΛΙΑ
του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΝΙΚΟΥ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στη συζήτηση της Βουλής
Για το δασικό νομοσχέδιο

Αθήνα, 3/12/2003

Δεν θέλησα να παρουσιάσω εδώ το κείμενο της ομιλίας, ώστε να το κατεβάσει και να το αναγνώσει όποιος επιθυμεί δίχως να ‘βαραίνει’ η σελίδα του topic.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/Echemvrotos/16050/193416/0/Synaspismos+Voulh.zip

Ntavelis666Μέλος
12/12/2003, 20:14:48
Λατρεμένη μου Αδελφή Ζέτα,
το οτι έκανα εκτεταμένη αναφορά στη Πεντέλη στο προηγούμενο post, δεν σημαίνει οτι αδιαφορώ για τα υπόλοιπα Ιερά Βουνά της Πόλης μας. Αλλοίμονο. Απλώς έριξα το βάρος στο καταταλαιπωρημένο Βουνό, μιάς και αυτό έχει (πρός το παρόν) περισσότερη ανάγκη φροντίδας απ'οτι η Μαγεμένη Πάρνηθα. Ξέρεις όμως πολύ καλά, οτι θα σε στηρίξω σε οποιαδήποτε ενέργεια σου για το καλό της Πάρνηθας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και για τα δύο Πανίερα Βουνά, που ο καθένας απο μάς έχει αφιερώσει τη ζωή του.
Ας αρχίσουμε μια εκστρατεία αγάπης (όχι μίσους) για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις για την καταστροφή που επέρχεται!!! - Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Σίγουρα ΑΓΑΠΗΣ και όχι μίσους (τι απαίσιο συναίσθημα) και λυπάμαι αν τα προηγούμενα λόγια μου ήταν κάπως φορτισμένα.
Δεν μπορεί καλέ μου, όλο και κάποιος θα έχει σπέρματα μέσα του συνείδησης για την φύση.... - Μμμ.....συγχώρα με, αλλά δε βλέπω "φώς". Δυστηχώς...
Είμαι στο πλευρό σου, στη σκέψη σου. - Ανταποδίδω.
Απ'τα τρίσβαθα της καρδιάς μου σου στέλνω τον πιο θερμό χαιρετισμό.

paidi-thaymaΝέο Μέλος
13/12/2003, 06:14:33
http://www.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?c=112&id=35720300

http://www.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?c=112&id=65749228

πάλι καλά προς στιγμήν...

Για να γίνει το θαύμα,τα πάντα ξεκινούν απο την καρδιά.Η φαντασία είναι το παιχνίδισμά της.Μετά είναι η σειρά του μυαλού να αναλάβει το κατασκευαστικό μέρος.

13/12/2003, 11:56:52
Φίλοι μου γειά σας ..
΄
Ελειπα για λίγο καιρό και δεν μπόρούσα να γράψω αλλά τώρα είμαι εδώ.

Κατ αρχήν μπράβο στο φίλο μας Νtavelis666 που ευαισθητοποίθηκε να ανοίξει το τόπικ αυτό το οποίο είναι υψίστης σημασίας, αυτό θα το δούμε παρακάτω βέβαια, και θέλω να χαιρετίσω ειδικά τον αγαπητό φίλο ΕΞΕΜΒΡΟΤΟ , τον Γρηγόρη και ολους τους αλλους φίλους.

Φίλοι μου η φύση εχει προνοήσει οταν ενα καίγεται ενα δάσος στην θέση του να δημιουργείται ενα αλλο .. ανώτερο. Είναι φυσικό να καίγεται ενα δάσος ειδικά εδώ στην Ελλάδα απο φυσικά και οχι μόνο αίτια.
Το κακό είναι οτι οταν ενα δάσος καίγεται σκόπιμα γιατί δεν δημιουργείται ενα αλλο στη θέση του , και το πιο κακό είναι οταν στη θέση του δημιουργείται το μπετόν.
Πηγαίνουμε λοιπόν στην ΒΑ πλευρά της Πάρνηθας και συγκεκριμένα απέναντι Μαλακάσα, Μαρκόπουλο κλπ.. Μέχρι πρίν απο 15 χρόνια εκεί ήταν δάση... πεύκα , γεμάτο πεύκα. Πάνε 6-7 χρόνια τώρα που ειχαμε απανωτές πυρκαγιές. Καήκανε τα πάντα . Τα πάντα .
Πηγαίνεται τώρα να δείτε , έγινε αναδάσωση , ΟΧΙ . Εγιναν βίλες.
Οχι μόνο εκεί αλλά και αλλου ανέφερα και προηγουμένως οτι το αυτό έχει γίνει και στην Πεντέλη και στη Νέα Μάκρη .. μερικά παραδείγματα φέρνω.

Είναι οφθαλμοφανές λοιπόν οτι κατασυρρικώνουμε τα δάση ... τα χάνουμε.. τα εχουμε ήδη χάσει...
Ο ανθρώπινος παράγοντας προκειμένου να πετύχει ``ανάπτυξη`` ισσοπεδώνει τα δάση αρκετά χρόνια τώρα και συνεχίζει με ραγδαίους ρυθμούς. Η αναδάσωση που γίνεται είναι άσκοπη μιας και δεν είναι σε μεγάλες εκτάσεις οπως πχ ο μεγαλύτερος πνεύμονας της γής ο ``Αμαζόνιος`` οπότε δεν προσφέρουν τίποτα στον πλανήτη εκτός απο ομορφιά. Η λύση δεν είναι κυβερνητική. Το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει οτι η θέση του δεν είναι στο δάσος αλλά στην πόλη.
Μία επίσκεψη του και μόνο... σε ενα δάσος είναι καταστροφική.
Πρέπει λοιπόν οι άνθρωποι να μένουν μακρυά απο τα δάση, να ζουν μονίμως στις πόλεις μιας και αποδείχτηκε οτι είμαστε άκρως επικίνδυνοι σε οτι αφορά την προστασία της φύσης.

13/12/2003, 12:14:45
Από οτι βλέπουμε λοιπόν και στα site που μας παρέπεμψε το ``παιδί θαύμα`` μέχρι και οι θρησκευτικοί μας ηγέτες θέλησαν να βάλουν χέρι στον Υμηττό.

Το οτι η ΥΠΕΧΩΔΕ το σταμάτησε προς το παρόν αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα γίνει. Θα γίνει , δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει. Και μετά σιγά σιγά θα αρχίσουν οι διάφοροι να χτίζουν γύρω γύρω.. Και οταν πάρει φωτιά οτι θα εχει απομείνει ή όταν αρχίζουν οι χείμαροι να εμφανίζονται με τις πρώτες βροχές τότε ολοι αυτοί ακόμα και οι καταπατητές που θα υπάρξουν θα φωνάζουν στα ΜΜΕ ``το κράτος φταίει που δεν λαμβάνει μέτρα`` ή ``που είναι ο κρατικός μηχανισμός``
δηλαδή κουφά πράγματα... Τι δουλειά θέλατε ρε σείς να πάτε να μείνεται εκεί??? Εντάξει το κρατος ήθελε να οικονομήσει καθώς και οι επιτήδιοι εσείς μυαλό δεν είχατε???
Το ιδιο συμβαίνει και στους θρακομακεδόνες. Μέσα στα δάση να σας πάω να τα δείτε μέσα στα δάση. Σπίτια παλιά οχι μόνο καινούργια πάνω στα βουνά μέσα στα δένδρα. Εσπασαν τα βράχια ξήλωσαν τα πεύκα για να χτίσουν. Τώρα τα εφτιαξαν που τα εφτιαξαν τους εδωσαν και αδειες, μπήκαν μέσα στο σχέδιο τρομάρα τους πήραν και νερό , τηλέφωνο , ρεύμα, δρόμους, αποχετεύσεις τώρα τους περνούν και αέριο.. και οι ανθρωποι αυτοί ζούν ευτυχισμένοι στους Θρακομακεδόνες, στο Διόνυσο, στην Πεντέλη ... και σε τόσα αλλά μέρη. Καλά πάμε.

Edited by - allzzaro on 13/12/2003 12:32:58

13/12/2003, 12:30:13
Ενόψει των Χριστουγέννων αλλα και επ ευκαιρίας που ανοίχτηκε και αυτό το τόπικ θέλω να σχολιάσω τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα.
Ξέρω ξεφεύγω απο το θέμα αλλα θα με συγχωρήσετε γιατί δεν θέλω να ανοίξω αλλο τόπικ.
Φυτεύτηκαν .. για να κοπούν. Κάθε χρόνο λοιπόν χιλιάδες έλατα κόβονται για πουληθούν για Χριστουνιάτικα δένδρα.
ΓΙΑΤΙ???????

Δεκέμβρης μήνας και τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα. Κόπηκαν βιαίως φορτώθηκαν στα φορτηγάκια και σωριάτηκαν στα πεζοδρόμια.
Ενα , ενα , σηκώθηκαν όρθια καρφωμένα στα ξύλινα πόδια τους σκέκονται όρθια περιμένοντας την τύχη τους.
Είναι ακόμα ζωντανά. Ζωντανά νεκρά
Αν και τόσο καιρό κομένα απο τη γή εξακολουθούν να είναι ζωντανά
σκέκονται στο ύψος τους ατενίζοντας τους λεωφορειόδρομους και τα απαθή βλέματα των περαστικών.
Σπρώχνοντας κάποιο απο αυτά βιαστικά σε ενα πόρτμπαγκάζ και σέρνοντάς το το ανεβάζουν στο διαμέρισμα βιαίως και του παιρνούν τα αγκάθινα στεφάνια στόλίδια των Χριστουγέννων.
Οι γιορτές μας είναι η σταύρωσή τους. Κανένας δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα τους?? Μά είναι δυνατόν κανένας??
Παρόλα αυτά στέκονται στο ύψος τους.. μέχρι που ξαφνικά βιαίως πάνε στο τζάκι ή στα σκουπίδια.

Μισώ τα Χριστούγεννα.

Ntavelis666Μέλος
13/12/2003, 16:19:59
Φίλε Allzaro, είσαι πολύ απαισιόδοξος, αλλά δεν σε κατηγορώ γι'αυτό. Είναι απόλυτα φυσιολογική η στάση σου. Και'γω και πολλοί άλλοι έτσι είμαστε, όπως εσύ, αλλά δεν πάει άλλο ρε Φίλε. Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας μέχρι να πεθάνουμε ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ. Αυτό έλεγα και σε προηγούμενο post. Δεν έχει σημασία αν χάσουμε ή κερδίσουμε. Θα κάτσουμε όμως με τα χέρια σταυρωμένα ; Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου.

Γράφεις : "Ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει οτι η θέση του δεν είναι στο δάσος αλλά στην πόλη.
Πρέπει λοιπόν οι άνθρωποι να μένουν μακρυά απο τα δάση, να ζουν μονίμως στις πόλεις μιας και αποδείχτηκε οτι είμαστε άκρως επικίνδυνοι σε οτι αφορά την προστασία της φύσης."
Τα λόγια σου αυτά, με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ναι, ο άνθρωπος είναι σήμερα, το μεγαλύτερο σφάλμα της φύσης. Μην ξεχνάς όμως, οτι υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις, όπως η Φίλη μας Zezberg. Βέβαια οι λίγοι άνθρωποι που υπάρχουν, που είναι σαν τη Zezberg, είναι απλώς, η εξαίρεση του κανόνα. Ο κανόνας όμως είναι αυτός που πολύ σωστά διατύπωσες Allzaro. Δυστηχώς.
Όσο για τα έλατα και την καταστροφή τους εξ'αιτίας των χριστουγέννων, συμφωνώ για άλλη μια φορά μαζί σου. Σκίζεται η καρδιά μου όταν βλέπω να καρφώνουν στον πληγωμένο κορμό του έλατου την ξύλινη βάση. Αλλά η μεγάλη θλίψη, έρχεται όταν μετά απο όλο αυτό το ξέφρενο γλέντι και το ασύστολο φαγοπότι που ονομάσανε "χριστούγεννα", τα δύστηχα έλατα καταλήγουν δίπλα σε μπάζα και πλαστικές σακούλες περιμένοντας τον τελικό και άδοξο προορισμό τους : τη χωματερή. Μπράβο σας χριστιανοί που το παίζετε και ορθόδοξοι. Δεν σας μάθανε οτι το σύμβολο των ορθόδοξων χριστουγέννων είναι το καραβάκι και όχι το έλατο ;
Έτσι είναι δυστηχώς. Τα περήφανα έλατα, τα πανέμορφα αυτά δέντρα που στολίζουν τα ψηλά βουνά, καταλήγουν ταπεινωμένα και κατακρεουργημένα μέσα σε χωματερές για χάρη του γιού ενός εβραίου θεού. Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα.
"Μισώ τα Χριστούγεννα." (Αllzaro) Συμφωνώ και επαυξάνω είς τριπλούν.

SilverwolfΜέλος
13/12/2003, 18:15:27
Επιτρέψτε μου να διαφωνίσω μαζί σας φίλοι μου!
quote:
Ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει οτι η θέση του δεν είναι στο δάσος αλλά στην πόλη.
Πρέπει λοιπόν οι άνθρωποι να μένουν μακρυά απο τα δάση, να ζουν μονίμως στις πόλεις μιας και αποδείχτηκε οτι είμαστε άκρως επικίνδυνοι σε οτι αφορά την προστασία της φύσης.

Το ακριβώς ανάποδο! Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει ξανά να ζεί μέσα στην φύση ως μέρος την που είναι. Πρέπει να μάθει να την σέβεται και να την «νοιώθει» και πάλι. Να μην είναι όταν βρεθεί στην φύση σαν μικρό παιδί. Ένα παιδί που παίζει και καταστρέφει αλόγιστα γιατί δεν καταλαβαίνει η δεν θέλει να καταλαβαίνει τι κάνει.

Σαν Homo technoligikus* που γίναμε ξεχάσαμε από που προερχόμαστε. Ξεχάσαμε ότι αν καταστρέψουμε το «σπίτι» μας, την φύση, θα πεθάνουμε και εμείς.
Η μάλλον πιο σωστά δεν ξεχάσαμε... ακόμα χειρότερα. Χώνουμε το κεφάλι στην άμμο... το ξέρουμε αλλά κλείνουμε αυτιά και μάτια στις προειδοποιήσεις και αφήνουμε στις επόμενες γενιές να καθαρίσουν/πληρώσουν για τα δικά μας λάθη.

Με αυτά μπορεί να ακούστηκα πολύ κυνική φίλοι μου...
Δεν είμαι όμως!
Δεν είμαι γιατί βλέπω εσάς.
Και αν υπάρχετε εσείς υπάρχουν και άλλοι.
Και θα γίνονται όλο περισσότεροι... τελικά ο κανόνας θα γίνει εξαίρεση, και η εξαίρεση κανόνας.
θα φροντίσουμε όλοι μαζί για αυτό όπως μπορούμε έτσι φίλοι μου;

(*τον συνάντησα τον όρο στο ίντερνετ και μου έμεινε)

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"