ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Χρεοκοπεί η Ελλάδα.(Λόγοι-Αιτίες.) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
12/02/2015, 14:00:24
Kost θεωρείς ότι δεν είχαν μιλήσει με τον Τσίπρα πριν το Eurogroup; Δεν τα είχαν κανονίσει; Δηλαδή οι Εταίροι έχουν σχέδιο και οι του Σύριζα δρουν ενστικτωδώς;

Ο Βαρουφάκης λειτουργεί Σωκρατικά. Λέει τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλο, δηλώνει τις καλύτερες των προθέσεων και μετά του βγάζει τα μάτια. Ο σκοπός αυτής της λογικής είναι να χαλαρώσει τον άλλο, και να τον αναγκάσει να δείξει τη βλακεία που τον διέπει από μόνος του.

Το κάνει συνέχεια παρατήρησε το. Διπλωματία λέγεται.

Χθες δε, πριν υπογραφεί το "συμφωνημένο" ανακοινωθέν, ο Παππάς είχε κάνει τουιτ και έλεγε περιμένετε να δείτε όσοι λέτε για κωλοτούμπα.
Οι Γερμανοτέτοιοι είχαν ακούσει για 70-30 και τα λοιπά, και νόμιζαν ότι θα περάσουν το μνημόνιο στα μουλωχτά. Παρεπιπτόντως αν υπογραφόταν αυτό το χαρτί, η διαπραγματευσιμότητα μας θα έχανε πολύ για τη Δευτέρα, αφού θα είχε μπει ήδη μια βάση για νέο μνημόνιο.

Φίλε μου οι τύποι είναι είτε τρελοί, είτε Θεοί. Πάντως μέχρι τώρα είναι σταθεροί, και αν μη τι άλλο αυτό είναι ένας φάρος.

Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου

12/02/2015, 14:02:20
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σόιμπλε έφυγε νομίζοντας ότι έχει υπογραφεί μνημόνιο. Μετά τα μαθε.

makperΝέο Μέλος
12/02/2015, 14:18:45
Οχι kost δεν βλέπω καμιά κωλοτούμπα. Βλέπω όμως κάτι άλλο που δεν θα αρέσει σε πολλούς αλλά δεν έχω και αρκετές αποδείξεις να το υποστηρίξω επαρκώς. Βλέπω πως προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, τουλάχιστον ενός εξαμήνου, για άλλο λόγο. Πρώτον, για να δουν αν μπορούν να μαζέψουν λεφτά απο φοροδιαφυγή με διαφόρους τρόπους, μεταξύ των οποίων και αυτούς που περιλαμβάνουν πλήρη καταγραφή της κινητής περιουσίας του Ελληνα.

Αν αυτό δεν σου κάθεται καλά, ούτε κι εμένα, μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αλλα μπορεί να αποκτήσει πολύ κακές προεκτάσεις. Για παράδειγμα, φόρο κεφαλαίου. Δεύτερον, να βρούν χρηματοδότες (για τα βασικά έξοδα) εκτός Ε.Ε, να παρουσιάσουν δηλαδή κάποια σχέδια επενδύσεων/χρηματοδοτήσεων σε Κίνα, Ρωσία κτλ, αμφιβόλου έκβασης. Οι συγκεκριμένοι μπορεί να διαθέτουν ρευστό, αλλα δεν θα τους χαρακτήριζες και πολύ αξιόπιστους συνομιλητές. Τεσπα χρειάζονται χρόνο όλα αυτά.

Τρίτον για να γινει αναδρομικός λογιστικός ελέγχος του χρέους και του ελλείμματος. Αυτό για να γίνει πρέπει να αντικατασταθούν όλοι οι επικεφαλείς που ανήκαν στο προηγούμενο σύστημα, γιατί θα σαμποτάρουν τα πάντα. Και τέταρτο και σημαντικότερο, να μελετήσουν μοντέλα εξόδου απο την ΟΝΕ, το πραγματικό σχέδιο Β' όπου κανένας δεν θα παραδεχθεί δήμοσια, αλλα οπως καταλαβαίνεις προκύπτει σχεδόν αναπόφευκτο πια.

Ετσι, τα παλικάρια στην Ε.Ε μάλλον τους έχουν μυριστεί οτι πάνε να τους την "κάνουν", μην πω τους την "φορέσουν", και τους πιέζουν έτσι ώστε να τους δέσουν άμεσα με υπογραφές (όπως έκαναν με τον Σαχλαμαρά), γι' αυτό και προμοτάρουν αγρίως και τα πρότζεκτ του Μπόμπολα και διάφορα άλλα φαιδρά που βλέπουμε. Πρόσεξε, δεν κάνω διαφήμιση στον Σύριζα, δεν είμαι ψηφοφορος τους, αλλα το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το μη χείρον βέλτιστο, επι του προκειμένου.

Edited by - makper on 12/02/2015 14:25:24

12/02/2015, 14:24:47
Εχουν και κάτι άλλο να περιμένουνε μακπερ, τις εκλογές στην Ισπανία.

makperΝέο Μέλος
12/02/2015, 14:26:50
Ναι βέβαια, τους podemos και το κύμα κατα της λιτότητας που θα σηκωθεί σε όλον τον Ευρωπαικό νοτο. Αρα... πρέπει να μας βάλουν να υπογράψουμε, κι εμείς να μην το κάνουμε

12/02/2015, 14:38:33
Σκέψεις:

Το κύριο θέμα της κυβέρνησης, είναι το μνημονιακό τέλος και η απαλλαγή από τις δεσμεύσεις του.

Ετσι έχουμε τον Βαρουφάκη στο οικονομικό φόρουμ της Ευρώπης, να μιλάει προφορικά ( χωρίς επίσημα έγγραφα ) και να πιέζει τους Ευρω-πέους, ώστε να προτείνουν οι ίδιοι λύση.Φοβερή κίνηση σαν ιδέα...

Τον Κοτζιά στην Μόσχα, να διαπραγματεύεται αμυντικές συμφωνίες και τυχόν οικονομική βοήθεια.

Τον Καμμένο στην Κύπρο, να μιλάει για ΑΟΖ.

Τον Λαφαζάνη στην Κίνα για νέες συμφωνίες.

Τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Και στο αποκορύφωμα, δύο Ρωσσικούς στόλους στην Μεσόγειο, με 15 πολεμικά σκάφη, εκ των οποίων τα 6 αποβατικά...

Για κάντε μια...σούμα και αφήστε το οφ δε ρέκορντ μυαλό σας, να δουλέψει πονηρά...!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

12/02/2015, 16:26:50

ωραία, άρα λοιπόν εσείς λέτε ότι δεν υπάρχει εσωτερικό μέτωπο; η κόντρα πάντως λαφαζάνη-δραγασάκη υφίστατι από παλιά...και το μπλοκ αυτό -των τροτσκιστών και άλλων- που ζητάει άμεση ακύρωση των μηνμονίων είναι δυνατό...το οποίο από παλιά φοβόταν την υποχωρητική στροφή, κοινώς κωλοτουμπα...όσο για το βαρουφάκη δεν ξέρω αν το ακούσατε χαρακτήρισε χθες "εξυπνη πολιτικό την Μέρκελ και με πνευματική ουσία τον Σόιμπλε"...δηλαδή οκ...εδώ τώρα τι έχεις, ελιγμούς και παίγνια ή υποχώρηση και ναι σε όλα;;

εσύ Νικόμαχε λες ότι κινούνται συντονισμένα και ετοιμάζουν το plan b εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι τους δείχνοντας και στους άλλους ότι δεν μασάνε...να το δούμε αυτό αν και δεν το πολυπιστεύω, κυριακή κοντή γιορτή...δευτέρα μάλλον...

12/02/2015, 16:37:16
Ιταλέ, τώρα είδα το πρώτο μήνυμά σου...φίλε μου το ευχόμαστε ολοι αυτό να λειτουργούν συντονισμένα και με στρατηγική να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό...ξεκινώντας από το πιο απλο πράγμα, στις διαπραγματεύσεις ξεκινάς και εσύ και ο άλλος από το πιο ψηλό ταβάνι στοχεύοντας να συμφωνήσεις κάπου στη μέση...δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι οι δικοί μας λειτουργούν τόσο άψογα συντεταγμένα όσο μπορεί να φαίνεται...τελος πάντων ας μην απαισιοδοξώ να δούμε...
12/02/2015, 17:07:54
Νικόμαχε για περάσει στο λαό αυτό που σκέφτεσαι, πρέπει το ερώτημα που θα τεθεί να είναι όχι ευρώ η δραχμή, αλλα μνημόνιο η δραχμή. Πρέπει να βγουν και να εξηγήσουν απλά τι σημαίνει μνημόνιο, συνοδεύοντας αυτή την κίνηση με δικαστήρια σε αυτούς που μας ξεπούλησαν.

Οπως και να χει το μπαλάκι τώρα είναι στους εταίρους, όπως πολύ σωστά είπες. Αφού θέλουν να έχουν το μαχαίρι, ας ξαναδιανείμουν διαφορετικά την πίτα.

13/02/2015, 03:03:44
Μερικές σκόρπιες σκέψεις, κυρίως ως χρονογραφηματικός σχολιασμός.

Δεν υπάρχει κανμία αμφιβολία, που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ένα σεβαστό ποσοστό παλαιών και εκ μετεγγραφής στελεχών. Και αυτά να μην είχε, πάλι θα ήταν η πλέον ετερόκλητη κυβέρνηση, εκτός ίσως της οικουμενικής επί Ζολώτα, η οποία όμως είχε τις γνωστές ιδιομορφίες, με κύρια, το ίδιο το γεγονός της μεταβατικότητάς της.

Ετερόκλητη φαινομενικά εκ της συμμετοχής Καμμένου, αλλά κυρίως λόγω της φύσης του Σ, που μάλλον σημαίνει Συγκατοίκηση, παρά Συνασπισμός. Αυτά όμως είναι γνωστά. Όπως γνωστή ήταν προεκλογικώς η σχεδίαση αυτής της συνεργασίας. Όπως άλλωστε μας αποκάλυψαν εκ των υστέρων οι δημοσκόποι, η κίνηση του εκλογικού σώματος κατά την 25η Ιανουαρίου ήταν ακριβώς προς την κατεύθυνση υλοποίησης ενός αριστεροδέξιου εγχειρήματος.

Αλλά όχι οποιουδήποτε αριστεροδέξιου εγχειρήματος. Εδώ, την δεξιά εκπροσωπεί το πλέον λαϊκό της κομμάτι και όχι το επίσημο αστικό, ενώ την αριστερά εκπροσωπεί το πλήθος των αυτόνομων και πρώην περιθωριακών εξοστρακισμένων κομμουνιστών. Αυτοί, οι εξοστρακισθέντες πρώην κομμουνιστές, διατηρούν για τον εαυτό και τα οράματά τους το δικαίωμα της προσαρμογής, καθώς και της διαφοροποίησης απέναντι σε όσα θεωρούν αστικό κομμουνισμό(!), ή και απολιθωματικό κομμουνιστικό ιδεολόγημα.

Ουσιαστικά δηλαδή, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι συνολικά ριζοσπαστική, και κάπως δομημένη σε μιαν υποψία Σπάρτακου, οπου δικοί μας είναι, όσοι δεν είναι των άλλων.

Μια εύκολη παρατήρηση είναι, που προφανώς και ο τόπος είχε ανάγκη από την δημιουργία νέου στελεχειακού πολιτικού δυναμικού. Έστω και υπό την διακριτική εποπτεία παλαιοδεξιών και παλαιοσοσιαλιστών. Αλλά αυτό το πείραμα της Γερουσίας δεν είναι καινούργιο. Πιθανώς ο Τσίπρας να πιστεύει που είναι απαραίτητο, και για να πω την αλήθεια, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα, για πολλούς λόγους.

Έχω εντόνως την αίσθηση, που αυτό το εγχείρημα, επί του παρόντος τουλάχιστον, οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις δεν το έχουν κατανοήσει εκτενώς. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος, που συνεχίζουν να λειτουργούν ως να μην υφίσταται. Νομίζω πως ζούμε μία από τις λίγες πολιτικές περιόδους, κατά τις οποίες η λαϊκή επιθυμία ξεπερνά απολύτως τον συνήθη μεταπολιτευτικό σχεδιασμό. Χαρακτηριστικός είναι ο πούλος που πήρε το Μπομπολοπόταμο από την ΧΑ, ο πούλος που πήρε το ΠΑΣΟΚ από τους ΑΝΕΛ κι ο πούλος που πήρε γενικώς το ΚΙΔΗΣΟ.

Ο κόσμος κατεβαίνει αυθορμήτως σε παλλαϊκές συγκεντρώσεις στήριξης της κυβέρνησης. Με μεγάλη ευκολία ειπώθηκε, που αυτά τα πράγματα συνέβαιναν και συμβαίνουν μόνο σε ακραιφνώς κομμουνιστικά καθεστώτα. Και ειπώθηκε από πρώην κομμουνιστές δεξιούς. Από ανθρώπους δηλαδή, που έμαθαν το σωστό λάθος, επειδή πίστεψαν το λάθος σωστό.

Ωστόσο, η συμμετοχή των Ελλήνων στις πρόσφατες συγκεντρώσεις, αλλά και η δημοσκοπική αποτύπωση των επιθυμιών τους, ουδεμία σχέση έχουν με την παρούσα κυβέρνηση. Ίσα-ίσα, η επιλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης αποτελεί απλώς το πρώτο βήμα υλοποίησης της μέχρι πρότινος συλλογικά ασυνείδητης επιθυμίας των υπηκόων. Οι συγκεντρώσεις είναι για να υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση την υποχρέωση που ανέλαβε, κι όχι για να δείχνουν στο εξωτερικό το οτιδήποτε. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβει ο πρωθυπουργός Τσίπρας.

Αυτή είναι η γραμμή στην οποία πρέπει να μείνουμε συνεπείς, προκειμένου κάποτε να πάψουμε να είμαστε υπήκοοι. Με μια τέτοια σταθερή στάση και με λίγη βάση στη μόρφωση, μπορεί να βγούμε τελικώς κερδισμένοι από αυτό το μπουρδέλο. Ως Πολίτες.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

03/09/2006, 17:08:28
quote:
για να δούμε απλώς πως διαβάζουν κάποιοι και πως ερμηνεύουν την Καινή Διαθήκη.

Δεν διαβάζουν.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

03/09/2006, 17:12:33
quote:
quote:samuel1974
Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι θεανθρώπινος οργανισμός

Η Εκκλησία της Ελλάδας είναι νομικό πρόσωπο ειδικού χαρακτήρα και έχει ΑΦΜ.

με κεφαλή της τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Κεφαλή της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι ο Αρχιεπίσκοπος που εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία.

Μέλη επομένως της Εκκλησίας είναι όλοι οι Χριστιανοί.

Μπερδεύεις την "Εκκλησία του Χριστού" (που ανήκουν όλοι οι χριστιανοί) με την Εκκλησία της Ελλάδας (που όπως σου είπα είναι νομικό πρόσωπο με έδρα, ΑΦΜ και καταστατικό).

Αγαπητέ Macedon, θα βοηθούσε περισσότερο το να έβλεπες τα πράγματα κι από μια πιο καθημερινή/ανθρώπινη πλευρά, απ'ότι από την ψυχρή νομική τους πλευρά.

Λέω γιατί αν αρχίσω και γω να βλέπω τα πράγματα μόνο απ'την μαθηματική τους πλευρά, τότε το παραπάνω σου μήνυμα δεν το έγραψες εσύ αλλά το απέστειλε ο υπολογιστής με την διεύθυνση IP που είχε όταν συνδέθηκε.

----------------------

nik67Μέλος
03/09/2006, 17:49:22
Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ
Ας έλθουμε τώρα στο κατά Κοραή Ευαγγέλιο. Την Ελληνική Νομαρχία. (1806). Εδώ τα πράγματα χρειάζονται γερά νεύρα για να μη σπάσετε την οθόνη του υπολογιστή σας. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα όσα βορβορώδη γράφθηκαν εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας γενικότερα. Αυτά όλα μας ερμηνεύουν την σημερινή μας κακοδαιμονία. Ξεκινάμε λοιπόν και ο Θεός βοηθός :
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛ
http://www.megarevma.net/Epilogos_Vosporou.htm
ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΔΕΡΦΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΗ
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΗΤΑΝ ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ-ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΣ
ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΘΕΣ
CROWL26Μέλος
03/09/2006, 18:38:39
Συντηρητισμός και φασισμός είναι δύο έννοιες εντελώς άσχετες μεταξύ τους, όπως επίσης Χριστιανός και Φασίστας.Μην μπερδεύετε τα μπούτια σας!

E.X.O

gentlemanΜέλος
04/09/2006, 03:32:44
> Συντηρητισμός και φασισμός είναι δύο έννοιες εντελώς άσχετες μεταξύ τους

Αυταρχισμός τι είναι αδερφέ;

Άμα η αμαλία σας διώξει, τι θα είναι;

Άμα βάλει όλα τα posts σας σε νέο topic με τίτλο:

"ΕΑΜ-ΕΛΑΣ: κομμουνιστές ορθόδοξοι v. δεξιοί δωδεκαθεϊστές". Surreal...

Edited by - gentleman on 04/09/2006 03:39:09

CROWL26Μέλος
04/09/2006, 11:59:30
Αγαπητέ μου φίλε gentleman (αλήθεια το ύφος της γραφής σου δεν έχει καμμία σχέση με την επωνυμία σου)μην εξάπτεσε!Συνήθως οι Φιλελεύθεροι, ψευτοκουλτουριάρηδες, Δημοκράτες, Ασυμβίβαστοι με οιαδήποτε μορφής εξουσία είναι οι χειρότεροι φασίστες και αυταρχικοί όταν και όποτε τους δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα να έχουν τον έλεγχο.Ζούμε σε μία αυταρχική κοινωνία των ανωτέρω ανθρώπων.
Φιλικότατα.-

E.X.O

04/09/2006, 12:00:44
quote:
Αυταρχισμός τι είναι αδερφέ;

Άμα η αμαλία σας διώξει, τι θα είναι;

Άμα βάλει όλα τα posts σας σε νέο topic με τίτλο:

"ΕΑΜ-ΕΛΑΣ: κομμουνιστές ορθόδοξοι v. δεξιοί δωδεκαθεϊστές". Surreal...

Ατυχές το παράδειγμα.

----------------------

Edited by - WWalker on 04/09/2006 12:07:41

gentlemanΜέλος
04/09/2006, 17:19:49
Εγώ crowl, σε βλέπω σαν αδερφό μου που έχει μπλέξει με ναρκωτικά ή με αίρεση. Kι έρχομαι με ειλικρίνεια και από την καρδιά μου σου λέω:

"Αδερφέ, κάνεις ένα φρικτό λάθος. Εν αγνοία σου υπηρετείς την ατζέντα σκοτεινών δυνάμεων! Των οποίων η ατζέντα, είναι ο εξουσιασμός, η υποδούλωση, το μάντρωμα.

Κοίτα και τα πολλά στοιχεία που έχουν δώσει οι macedon και schwabe!

Ξεκόλλα! "

Αλλά αυτός ο αδερφός, μάλλον δεν είναι πια απλός χρήστης. Το' χει γυρίσει βαποράκι, την έχει κάνει επάγγελμα την εν χριστώ πρέζα. Κι από μέσα του λέει:

"Κάνω λάθος; Εσύ πόσες ώρες δουλεύεις, και πόσα βγάζεις;"

Edited by - gentleman on 04/09/2006 18:07:08

04/09/2006, 18:08:38
quote:

Κοίτα και τα πολλά στοιχεία που έχουν δώσει οι macedon και schwabe! Ξεκόλλα!"

Ποια είναι φίλε μου τα στοιχεία τους;;
Οι ανυπόστατες κατηγορίες τους κατά του Χριστιανισμού;
Τις νεοποχίτικες δοξασίες που προωθούν μήπως;
Αυτά θεωρείς στοιχεία;

Ποιες είναι οι αντιπροτάσεις τους που εγώ δεν είδα; Τα ευχολόγιά τους μήπως;
Σε ποιον κόσμο, σε ποια κοινωνία γίνονται πράξη οι αντιπροτάσεις τους;;

Δείξε μου λοιπόν αυτόν τον κόσμο, δείξε μου την κοινωνία αυτή και εγώ θα προσπαθήσω να "αποτοξινωθώ"!!!

04/09/2006, 21:16:53
quote:
Κοίτα και τα πολλά στοιχεία που έχουν δώσει οι macedon και schwabe!

Από τα μέλη που αναφέρεις, ένα έχει την τάση όταν του ζητούν να αποδείξει μια θέση του να παραβάλει ως αποδείξεις το πρώτο link στο google χωρίς να κοιτάξει καλά την σελίδα στην οποία παραπέμπει.

----------------------