- 'Ελλην και φυλετική αγνότητα."καθαρό αίμα" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Παραληρείς φίλε μου. Και με το δίκιο σου.Εφαγες μια ολόκληρη μέρα στο βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη για να βρείς κάποιο στοιχείο που να σε καλύπτει.
Ψάξε λοιπόν και βρές σε ποιές εφημερίδες δημοσιεύτηκαν τα λόγια του Αραφάτ γιατί δεν το έχει πεί μία αλλά πολλές φορές.
Δεν προσδοκούσε τίποτα ο Παλαιστίνιος ηγέτης καμμένος ήταν ο άνθρωπος δεν φοβόταν μην κάει περισσότερο.
Δεν σχολιάζεις ομως ούτε τον Σοφονία ούτε τον Ιζεκεήλ που πιστοποιούν οτι στα παράλια της περιοχής διαφέντευαν κάποιοι που είχαν Κρητική καταγωγή και οχι μόνο.
Μην μου γράφεις κατεβατά για το θέμα αυτό γιατί θα αρχίσω να κατεβάζω και εγώ, αστο καλύτερα...
?
Λες να έψαχνα τι είπε ο μεγάλος ιστορικός Αραφάτ?
Τι με πέρασες? εσένα?.....για πες μου ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι είναι Μακεδόνας!! Τι λες? Είναι?Εγώ τοποθετούμαι σχεδόν σε όλα απ' ότι γράφετε όσοι έχετε αντίθετη με εμένα άποψη!, εσείς γιατί ούτε στα μισά?.....δαγκώνουν τα υπόλοιπα?
Σχολίασα και τη Βίβλο και μάλιστα ανέφερα:
"Στο μεταξύ αφού επικαλείσαι την Παλαιά Διαθήκη στη Γένεσις 10.13-14 γράφει επί λέξη:
13. καὶ Μεσραΐν ἐγέννησε τοὺς Λουδιεὶμ καὶ τοὺς ᾿Ενεμετιεὶμ καὶ τοὺς Λαβιεὶμ καὶ τοὺς Νεφθαλιεὶμ καὶ τοὺς Πατροσωνιεὶμ
14 καὶ τοὺς Χασλωνιείμ, ὅθεν ἐξῆλθε Φυλιστιείμ,καὶ τοὺς Καφθοριείμ.
Ποιος ήταν λοιπόν ο Μεσραΐν από τον οποίο προήλθαν οι Φιλισταίοι?
Ο Μεσραΐν ήταν γιος του Χαμ που ήταν γιος του Νώε δηλαδή Εβραίος.....άρα άνθρακες ο θυσαυρός.........
Μάλιστα οι Φυλιστιείμ διαχωρίζονται από τους Καφθορείμ (το έχω υπογραμίσει και χρωματίσει)."
Όμως ή δεν ξέρεις να διαβάζεις ή έχεις σαλάμια στα ματάκια σου!!!
Και σου ξανατονίζω το Κρήτες, αναφέρθηκε στη Βίβλο των Ο' από τη μετάφραση που έγινε από τα Εβραϊκά κείμενα κι όπου εκεί δεν έλεγαν κρήτες, αλλά Καφτιόρ, Καφθιόρ, κάπως έτσι.
Κατά τη μετάφραση λοιπόν οι Εβδομήκοντα τους ονόμασαν Κρήτες.
Και ρωτάω, τόσο βλήματα ήσαν εφόσον ήσαν Έλληνες οι Φιλισταίοι, να χάσουν από κάτι ξεβράκωτους Εβραίους? δεν καταλαβαίνεις ότι μειώνεις το μεγαλείο του Έλληνα πολεμιστή?
Λες οι Μυκηναίοι ή Κρήτες κ.λ.π. να άρχισαν ξαφνικά να εγκαταλείπουν τη γλώσσα τους και τη θρησκεία τους και να υιοθετούν αυτές των Σημιτών, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια?
Τόσο νούμερα τους περνάς τους προγόνους μας?.
Μεριά δεν ήξεραν γραφή, μεριά λάτρευαν τους Σημιτικούς θεούς (Δαγόν), μεριά τα ονόματά τους δεν ήσαν Ελληνικά (Δαλιδά, θαμνί, Θαμναθὰ, Σαμψών).....τι άλλο δηλαδή θέλεις? να νεκραναστήσουμε κάποιον από αυτούς και να σου πει αμάν βρε αδελφάκι μου, βρακί δεν έχει ο κόλος σας, λουλούδια θέλει ο π....... σας? 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Οι φιλισταίοι ήταν ένας απο τους λαούς της θάλασσας.Περίπου το 1180 π.Χ κυριάρχησαν στην περιοχή της Χαναάν.Στις Αιγυπτιακές γραφές αναφέρεται ένας λαός ονόματι Πελεσέτ και ταυτίζεται με τους Φιλιστίαους.Οι Φιλισταίοι κατείχαν τις πόλεις Ασκελόν,Γάζα,Ασντόντ,Εκρόνκαι Γκαθ. Στη Βίβλο μέσα απο τις ιστορίες του Σαμψών του Σαμουήλ και του Δαυιδ μαθαίνουμε για τις συγκρούσεις τους με τους Ισραηλίτες. Επίσης εικάζεται οτι κατείχαν το μονοπώλιο της επεξεργασίας σιδήρου ,κατι που φαίνεται και απο την περιγραφή της πανοπλίας του Γολιάθ.
Οι πόλεις τους είχαν απο έναν άνακτα ή Σερανίμ στην Εβραϊκή γλώσσα και λειτουργούσαν αυτόνομα. Ωστόσο σε πολέμους με τους Ισραηλίτες συμμαχούσαν μεταξύ τους.Απο το 732π.Χ τέθηκαν υπο την κυριαρχία των Ασσύρίων και στη συνέχεια όλων των υπόλοιπων λαών που κυριάρχησαν στην περιοχή.
Το όνομα Παλαιστίνη θεωρήται οτι προέρχεται απο τους Φιλισταίους.
quote:
Η γλώσσα τους πιθανότατα ανήκε στην Ινδοευρωπαϊκή οικογένεια. Έχουν προταθεί Ινδοευρωπαϊκές ετυμολογίες για το όνομα του πιο γνωστού Φιλισταίου του Γολιάθ σύμφωνα με ευρήματα στην πόλη Γκάθ όπως το Λυδικό Αλυάττης ή το Ελληνικό Καλεάδης.
quote:
ως ειδικός στις γλώσσες και τις διαλέκτους της Μέσης Ανατολής, αναφέρει ότι η γραφή στα ευρήματα είναι αιγαιακής προέλευσης και τη χαρακτήρισε κράμα Κυπρο-Μινωικής και Γραμμικής Α γραφής. Στη θέση αυτή συμφωνεί και ο επικεφαλής της ανασκαφής αρχαιολόγος Dr. Stage. Οι δύο αρχαιολόγοι επισημαίνουν ακόμη ότι τα ενεπίγραφα ευρήματα «αποκαλύπτουν για πρώτη φορά ότι οι πρώτοι Φιλισταίοι κάτοικοι του Ασκάλωνα ήξεραν να γράφουν και να διαβάζουην σε μη-σημιτική γλώσσα, που δεν έχει ακόμη αποκρυπτογραφηθεί. Ισως να μην ήταν υπερβολικό να πούμε ότι οι επιγραφές είναι γραμμένες σε μια γραφή που η βάση της είναι η κυπρο-μινωική γραφή, την οποία χρησιμοποίησαν και αλλοίωσαν οι Φιλισταίοι - εξετάζοντας τις επιγραφές αυτές μάλλον εξετάζουμε το παλαιότερο χειρόγραφο των Φιλισταίων».
quote:
Και ρωτάω, τόσο βλήματα ήσαν εφόσον ήσαν Έλληνες οι Φιλισταίοι, να χάσουν από κάτι ξεβράκωτους Εβραίους? δεν καταλαβαίνεις ότι μειώνεις το μεγαλείο του Έλληνα πολεμιστή?
οι έλληνες είχαν χάσει πολλές μάχες και δεν υπάρχει αήττητος στρατός
σε μια μάχη παίζουν πολλά πράγματα ρόλο και υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε όλη την διάρκεια της ελληνικής ιστορίας που οι έλληνες έχασαν μάχες από κατώτερους στρατούς και κέρδισαν μάχες που θα έπρεπε να είχαν χαθεί
η ερώτηση σου δείχνει πόσο απαίδευτος είσαι στα πολεμικά ζητήματα
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
Λες να έψαχνα τι είπε ο μεγάλος ιστορικός Αραφάτ? Τι με πέρασες? εσένα?.....για πες μου ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι είναι Μακεδόνας!! Τι λες? Είναι?
Πλάκα έχεις φίλε, πολύ πλάκα..
Για το Σοφονία και τον Ιζεκεήλ δεν μας λές να γελάσουμε με την καρδιά μας..
Ο Γκρουέφσκι τι είναι?
Για διάβασε που γεννήθηκε..
Αντε στον Ελευθερουδάκη να βρείς τι θα μας πείς...
quote:
Τόσο νούμερα τους περνάς τους προγόνους μας?.
μας??![]()
![]()
![]()
Edited by - allzzaro on 21/06/2010 20:02:52
quote:
άθεος:
οι έλληνες είχαν χάσει πολλές μάχες και δεν υπάρχει αήττητος στρατός
σε μια μάχη παίζουν πολλά πράγματα ρόλο και υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε όλη την διάρκεια της ελληνικής ιστορίας που οι έλληνες έχασαν μάχες από κατώτερους στρατούς και κέρδισαν μάχες που θα έπρεπε να είχαν χαθεί
η ερώτηση σου δείχνει πόσο απαίδευτος είσαι στα πολεμικά ζητήματα
Φέρε μου λοιπόν στοιχεία που οι αρχαίοι Έλληνες έχασαν από έναν κατώτερο στρατό.
-Και το κυριότερο πες μου γιατί δεν έτρεξαν να ζητήσουν βοήθεια στους Έλληνες Κρήτες ή Μυκηναίους? Γιατί τα αρχαία Ελληνικά συγγράμματα δεν αναφέρουν τίποτα απολύτως για τα αδέλφια τους του Φιλισταίους?
Γιατί οι εναπομείναντες Φιλισταίοι δεν είδαν τον Αλέξανδρο ως Έλληνα που πήγε να τους ελευθερώσει?
quote:
allzzaro:
Πλάκα έχεις φίλε, πολύ πλάκα..
Για το Σοφονία και τον Ιζεκεήλ δεν μας λές να γελάσουμε με την καρδιά μας..
Τι να σου πω? τι είναι αυτό που ζητάς?....... γιατί τους λέει Κρήτες?
-Πρώτον σου απάντησα ότι ως Κρήτες δεν τους λέει ο Σοφονίας ή ο Ιζεκεήλ αλλά οι εβδομήκοντα που μετάφρασαν από το εβραϊκό κείμενο το καφθιόρ ως Κρήτες.
Αν δεν κάνω λάθος ο Sesostris πρέπει να έχει το Εβραϊκό κείμενο, οπότε ας μας διαφωτίσει ανατρέχοντας σε αυτό.
Αν το λες από απόψεως ότι καταφέρονται εναντίων (μας), και έτσι να είναι, αυτό είναι λογικό και επόμενο . Ποιος αυτόχθονας λαός αγαπά τον κατακτητή του?
-Παρα ταύτα συνεχίζεις να αγνοείς επιδεικτικά την πληροφορία που έδωσα από την Γένεση για την καταγωγή τόσο των Φιλισταίων που γράφει ότι ήταν από τον Νώε, δείγμα της ανεπάρκειάς σου.
Εκτός κι εάν θεωρείς τον Νώε Έλληνα.
quote:
allzzaro:
μας??
Δεν έχεις κι άδικο....δε βλέπω και καμιά διανοητική ομοιότητα-σχέση ανάμεσα σε εσένα και τους αρχαίους Έλληνες!

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
quote:
"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
άθεος:
από τις σελίδες που έβαλα ο ευρωπαίος είδε ότι ήθελε,αναγκαστικά θα βάλω αποσπάσματα εδώ για να δούμε τι δεν "είδε" ο ευρωπαίος
?
Το πρώτο quote, που αναφέρεις το σχολίασα, ενώ ήδη σχεδόν το σύνολο του περιεχομένου του το είχα ήδη παρουσιάσει ........... αλλά πρέπει να σκάλιζες τη μύτη σου ενώ γινόντουσαν όλα αυτά.....δεν εξηγείται αλλιώς!
Το δεύτερο και τρίτο που μιλάει για τη γλώσσα το έχει ήδη σχολιάσει επιτυχώς ο Agnostic.
Και είναι αυτονόητο ότι υιοθετώ την άποψή του περί αυτού.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=182947&ct=33&dt=12/08/2007
quote:
Δεν έχεις κι άδικο....δε βλέπω και καμιά διανοητική ομοιότητα-σχέση ανάμεσα σε εσένα και τους αρχαίους Έλληνες!
Τουλάχιστον με αυτά που υποστηρίζω εγώ ρε φίλε δεν τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μου.
Με αυτά που λές εσύ σηκώνονται και οι ταφόπλακες.
Αναγνώρισε πρώτα την αρχαία ελληνική σοφία και τα αρχαία ελληνικά μνημεία και μετά κάτι θα μπορέσεις να δείς.
quote:
Εαρινός
Φίλε μου καλέ , έχω μιλήσει μαζί σου και τηλεφωνικά και έχω ακούσει την φωνή σου...
Εξελίξεις βλέπω.....έχασα επεισόδεια??? ![]()
![]()
![]()
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
αν ήταν κατώτεροι τότε οι αποικίες τις μικράς ασίας έχασαν από κατώτερους
από τους γαλάτες το 279πχ
αυτά για αρχή αν θες υπάρχουν και άλλα
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
άθεος:
για τους πέρσες τι έχεις να πεις ανώτεροι η κατώτεροι από τους έλληνες;
αν ήταν κατώτεροι τότε οι αποικίες τις μικράς ασίας έχασαν από κατώτερουςαπό τους γαλάτες το 279πχ
αυτά για αρχή αν θες υπάρχουν και άλλα
Θέλω να πιστεύω ότι δεν ίδρωσες και πολύ για να βρεις όλους αυτούς!

Οι Πέρσες ήταν μια φοβερή πολεμική μηχανή και σε ποσότητα και σε ποιόητητα, τι από αυτά είχαν οι Εβραίοι? τον Δαβίδ με τη σφεντόνα?
Για τους Κέλτες για πες μου γιατί είμαι σίγουρος ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα!
Απλά εγώ να σε βοηθήσω λίγο. ο Βρένος και οι Κέλτες του έπαθαν ότι και οι Πέρσες στις Θερμοπύλες.
Ο στρατός του Βρένου ήταν πολλαπλάσιος σε σχέση με αυτόν των Ελλήνων.
Και πολύ ποιο ισχυρός σε ποιότητα ανδρών από τους Πέρσσες! (κυρίως λόγο σωματότυπου).
Και όμως οι Έλληνες τον διέλυσαν, ενώ ο Βρένος μή μπορώντας να αντέξει την τραγωδία αυτοκτόνησε.
Νόμιζε ότι η ανυπεράσπιστη τότε Ελλάδα, μιας και οι Αντίγονος Γονατάς και ο Πύρρος, -οι δύο αυτοί έξοχοι βασιλιάδες- έλειπαν σε επιχειρήσεις σε Μικρά Ασία και Ιταλία αντίστοιχα, ότι ήταν ένα εύκολο θύμα!
Και δεν υπήρχε περίπτωση μία στο εκατομμύριο να κάνει την εκστρατεία εάν πρώτα δεν είχαν σκοτωθεί ο Λυσίμαχος το 281 π.Χ. και λίγο αργότερα το 280 π.Χ. ο Σέλευκος.
Ενδεχομένως, να θεωρείς τις επιδρομές-αστραπή με επιστροφή, ως κάτι το αξιόλογο από πλευράς τους!, αλλά αν γνώριζες τότε την κατάσταση στην Ελλάδα και ήσουν, Κέλτης θα ντρεπόσουν για την κατάντια να μην μπορείς να νικήσεις έναν πεθαμένο!
ΠΟΝΤΟΣ :Εδώ είμαστε λίγοι, ΕΚΕΙ είμαστε πολλοί....

Edited by - europaios2 on 21/06/2010 22:15:17
το 279 οι γαλάτες συνέτριψαν τον στρατό των μακεδόνων και λεηλάτησαν την ύπαιθρο έφυγαν μόνο και μόνο γιατί δεν είχαν σκοπό να αποικίσουν
οι γαλάτες πολεμούσαν γυμνοί από την μέση και πάνω και ο στρατός του βέρννου ήταν 200 χιλιάδες ενώ των περσών ήταν κάτι παραπάνω
και μην ξεχνάς ότι και ο βρέννος κέρδισε τις πρώτες μάχες μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη Το Κάλλιο
όταν λέω ότι είσαι απαίδευτος ξέρω τι λέω
αφού οι πέρσες ήταν μια φοβερή μηχανή πως τους κέρδισαν οι κατώτεροι από αυτούς έλληνες;
ρε απαίδευτε μάθε επιτελούς τα περί πολέμου μην είσαι τόσο χάχας
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
quote:
Mην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις pixeldream...υποτιμάς τη νοημοσύνη μας και .... δε σε τιμά ιδιαίτερα....
ΥΠΟΤΙΜHΣΗ...ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ...ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ...ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
ΛΟΓΙΚΗ...ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ...ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ.
ΔΙΚΑΙΟ...ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ...ΕΧΩ ΣΦΑΧΤΕΙ ΜΕ RYCHE ΚΑΙ ΑΤΜΑ...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΩ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΩ ΦΑΡΜΑΚΙ...ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ...ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΟΩ ΠΩΣ ΠΕΤΑΞΕΣ ΦΑΡΜΑΚΙ...ΥΠΟΝΟΜΕΥΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ...ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.

santaclaws,no matter what
quote:AVALLON, ΚΟΝΤΕΥΩ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ. ΑΠΛΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑ. ΚΙ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ είσαι πολύ νέα στο φόρουμ... Είμαι τρια χρόνια εδώ μέσα και σου λέω ότι για να έχεις πλήρη εικόνα πρέπει να έχεις όλα τα κομμάτια του παζλ... Γι'αυτό ανασκουμπώσου λίγο και μην είσαι τόσο παρορμητική. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ και γιατί το λέω...Υ.Γ. Pixeldream είσαι σίγουρος ότι είσαι ο ENDORAMA?
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
quote:Άντε χατήρι δεν χαλάμεΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΕ ΣΚΑΣΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΚΙ ΤΩΡΑ.
[/quote]Περονόσπορε, Καλό ήτανε.
΄Ετσι χαλαρότερα...
Είναι καλύτερα
Δεν είναι;
Καλή μου ΄Οστρια, όταν σε θίγουν απαντάς.
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΣ. ΕΝΑ.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...Α.Ρ.
=))=II=((=
Deghar Adhark απάντηση δε θα πάρεις μέχρι να μάθεις να γράφεις σωστά το όνομά μου... Αν δεν έχεις μνήμη να θυμηθείς τα 7 γράμματα από τα οποία αποτελείται καλύτερα να κάνεις copy-paste όπως κάνω και γω για το δικό σου...![]()
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που συμμετείχαν στο θέμα γιατί τελικά απέδειξαν ότι όταν κάποιος θέλει να πάει ένα βήμα μπροστά ... το καταφέρνει!![]()
Κι ένα παράπονο από μένα: Kαλά ρε αθεόφοβοι τόσες ωραίες καρτούλες πόσταρα εδώ μέσα και κανείς δεν τις σχολίασε εκτός από την ΑΦΡΟΔΙΤΗ που σχολίασε μια από αυτές...
Τόσοι κολλημένοι είστε στον ειρμό των "εμπρηστικών" σκέψεών σας?![]()
Φιλούθκια![]()
![]()
![]()

Αισιοδοξώ.
Γλυκοχαμογελώ.
Μέχρις ότου ξαναφουντώσω...

Αιώνια ζωή
Εξευγενισμός
Αναδημιουργία
Εικόνες ερμητικής αρχής
Δρακόντεια ατραπός.
=))=II=((=
quote:
Φιλούθκια
Εδώ πρέπει να παρέμβει η πατρίδα...
Και να παρει αυτά που της ανήκουν.. λογο εθνικων ζητημάτων
Να σαι καλά Αβαλλον
Παραπονο τωρα
Εμαθα οτι ενα αγαπημενο μου προσωπο μου ελεγε ψεματα .. και ειμαι νευριασμενος - θυμωμενος - οργισμενος - αγριεμενος δικαιουμε να βρίσω? η απο τα εσσωτερα θα βρεθω στα εξωτερα να μετραω σουρτες?
Better to save the mystery than surrender to the secret..
Gentleman's Apocalypse
Το αν είναι 100% αληθινά ή αν είναι 100% ψευδή δεν είμαι εγώ σε θέση να το κρίνω.
Αυτό το γνωρίζετε μόνο εσείς και κανείς άλλος.
Βλέπω μόνο τα όσα γράφονται στο forum και σε αυτά μένω.
Εγώ εξέτασα το γεγονός οτι γράφτηκαν τότε κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να γραφτούν, είτε είναι αληθή είτε όχι, και την όλη κατάσταση που επικράτησε μετά.
Και για την όλη κατάσταση που επικράτησε μετά εγώ πιστεύω πως δεν φταίς ούτε εσύ μόνο ούτε η Αφροδίτη μόνο ούτε όποιος ενεπλάκη σε αυτό.
Όσο για το αν τα όσα είπα ήταν εκ των υστέρων ή όχι, αυτά που λέω τώρα δεν τα λέω πρώτη φορά δημόσια.
Όσο για τις καρδιές μας, εγώ τουλάχιστον δεν την χαλάω...
Καλό σου απόγευμα.

In anticipation of my resurrection...
Ίσως και να μην είναι αλήθεια
πως οι οι άνθρωποι δεν δίνουν μια δεκάρα
για το τι σκέπτομαι εγώ.
Και πιθανότατα είναι αλήθεια,
πως η σκέψη μου είναι αδύνατη
για να συλλάβει την αλήθεια.
Ποιάν αλήθεια;
Δεν έχω ιδέα που οδηγούν τα μονοπάτια
της κοινής αποδοχής....
Γι' αυτήν μιλάω;
Δεν έχω ιδέα τι με κλείνει μέσα της
τι με ξερνάει, αν μιλάω γι' αυτήν
η για κάτι άλλο.
Δεν έχω ιδέα αν αυτό που κάνω
με βοηθάει να καταλάβω
τι κάνω,
Κι έτσι φαίνεται πως σημασία έχει
να απολαύσεις λίγη από την ηρεμία
του ψαρά,
κοιτάζοντας τα καθάρια νερά του ενός μέτρου.
Και δεν ξέρω βέβαια ποια είναι η σημασία
του να νοιώθεις τις ρόδες ενός αστυνομικού
Τζιπ να σε διατρέχουν
κοιτάζοντας την εικόνα,
Τις σφαίρες να σε διαπερνούν
κοιτάζοντας την εικόνα,
ποια είναι η σημασία του αναφυλλητού
μπροστά στην συναίσθηση της αδυναμίας σου
κοιτάζοντας την εικόνα,
και ποια η σημασία της οργής
των δοντιών σου το τρίξιμο, ο κρύος ιδρώτας,
αφού η εικόνα,
ούτε ψαρά πρόκειται να σε κάνει,
ούτε καταστολέα των κατα-στολών.
Αλλά και στην μια και στην άλλη περίπτωση,
υπάρχει ένα σύστημα λειτουργιών
που σε διέπει
Ένα σύστημα ενεργειών που διέπει
την σχέση της εικονας με σένα
και τους κοιλιακούς σου μύς.
Κι έτσι παίρνεις τουλάχιστον είδηση
πως κάτι πάει καλά,
ή πολύ στραβά,
κι είναι αυτή η αλήθεια σου,
που αναποδογύρισε το καλαθάκι του πικ νικ
κι αντί για φαγητό, χύθηκαν έξω τα δολώματα
της ζωής σου.
Πόσα αγκίστρια κουβαλάω μέσα μου;
Αυτές λοιπόν τις ώρες αισθάνομαι λες
και κατάπια ένα τζιπ, έναν νεκρό άνθρωπο,
και δεκάδες χιλιάδες ρόπαλα και κράνη,
κραυγές και ανάθεμα.
Δεν ξέρω αν μ' αυτό που κάνω
βοηθάω τον εαυτό μου να καταλάβει
τι κάνω.
Νόμιζα πως το στομάχι μου δεν σηκώνει πολλά
και άρχισα να εξευμενίζω το έλκος με τραγούδια.
Δεν είχα καταλάβει πως μοιρολογώ
πάνω απ' τα σκυμμένα κεφάλια των επιστημόνων,
στα σπλάχνα μιας φουσκωμένης μ' αέρα γαλλοπούλας.
Είναι δικιά μου αυτή η μάζα;
Κι άντε να χωνέψεις με μαϊμούδες σόδες
του εμπορίου
Κι άντε να πείσεις τους κοιλιακούς σου μύς
να ηρεμίσουν με την ιδέα πως σήμερα,
η αλήθεια που σ' απασχολεί δεν είναι μόνο δική σου.
Άντρα
που την αγάπη μου για σένα έκοψα ροδέλες
για να την κάνω διάκοσμο στο πιάτο της απέχθειας,
Αιτία
για το πάτημα στο έμβολο του ρολογιού
σε τούτες τις ανάποδες στροφές του χρόνου,
για να προλάβεις να με δεις,
για να προλάβω να μιλήσω,
Δεν έχω τίποτα να πω!
Πίστεψε μόνο τα μάτια σου
στη βομβαρδισμένη ταπετσαρία του τοίχου,
που είχα αλλάξει για σένα.
Έχει μεταβληθεί σε χάρτη,
μαρτυρικών πατρίδων, ξεχασμένων.
Ας μη γίνουμε μια τέτοια.
Ας κρατήσουμε τους εαυτούς μας απέξω
Ας γεμίσουμε εκείνο το καλάθι του πικ νικ
με την οργή μας,
κι ας κυλιστεί με την αγάπη αγκαλιά στην εξοχή
η ενοχή μας.....
Εκκρίσεις... αυτός είναι ο τίτλος του ανωτέρω κειμένου.
![]()
![]()
....![]()
"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."
--Confucius