- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Το αντίθετο πάντως ισχύει για μένα Όστρια!
Πιστεύω ότι το ίδιο ον μιλάει και στην Παλαιά και στην Καινή και δοξάζεται "από ανατολών έως δυσμών". Θεόπνευστα κείμενα φυσικά και είχαν και οι αρχαίοι έλληνες: τα Ομηρικά έπη και τα ορφικά.Αλλά και ορισμένα ποιητικά κείμενα και αρχαίους ύμνους επίσης τους τα θεωρούσαν θεόπνευστα. Αυτό ισχύει και σήμερα, όπως έγραψα παραπάνω για κάθε έργο που είναι προς όφελος της ανθρωπότητας (επιστημονικό , λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό κλπ).
Εντάξει φιλόσοφε, αυτή είναι η προσωπική σου γνώμη ![]()
Προσωπικά δεν την συμμερίζομαι.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Ενα πραγμα μονο θελω να πω..
Ο Θεος (ειτε αυτος ειναι ενεργεια, ειτε εχει 3, ειτε 12 φυσεις) δεν ανηκει πουθενα.Βρισκεται σε ολες τις θρησκειες, δογματα, αιρεσεις κτλ. Ειναι η αληθεια που βρισκεται πισω κατω απο καθε πετρα.Τωρα αν σε αυτη τη πετρα προσθεσεις μια ιστοριουλα και την κανεις δωδεκαθεισμο, χριστιανισμο κτλ. οκ φτιαχνεις ενα δογμα.Εξαλλου ολες οι σημερινες θρησκειες συμπεριλαμβανουν απειρα στοιχεια απο τις παλαιοτερες (ειναι μια εξελιξη τους).
Προσωπικα δεν πιστευω σε καμμια συμβατικη εννοια του θεου.Πιστευω στο θεο που δρα μεσα μου και με αλλαζει καθε φορα που κοιταζω και (ξανα)ανακαλυπτω τον κοσμο.
Αυτα.Περιμενω τα βρισιδια ολης της κοινοτητας που πιστευει σε μια συγκεκριμενα θρησκεια...
The truth will set you free
quote:Bennu
Ο Θεος (ειτε αυτος ειναι ενεργεια, ειτε εχει 3, ειτε 12 φυσεις) δεν ανηκει πουθενα.
Προσωπικα δεν πιστευω σε καμμια συμβατικη εννοια του θεου.
Πιστευω στο θεο που δρα μεσα μου και με αλλαζει καθε φορα που κοιταζω και (ξανα)ανακαλυπτω τον κοσμο.
καλως ηρθες στο τοπικ και στο φορουμ φιλε Bennu.
θα ανακαλυψεις οτι εδω μεσα υπαρχουν και μαθητες "αυτηνης της σχολης" που συμφωνουν μαζι σου.
.
θα προσθεσω στα οσα ειπες οτι δεν χρειαζομαστε μεσαζοντες για να επικοινωνησουμε με κατι που βρισκεται ηδη μεσα μας.
.
ειχα καιρο να μπω στο τοπικ και εχω χασει επεισοδια.
γι αυτο να υπενθυμισω σε οσους προβληματιζονται ακομη με το ονομα του Θεου, οτι το εκατοστο ονομα Του ειναι Κουδας. ![]()
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
γι αυτο να υπενθυμισω σε οσους προβληματιζονται ακομη με το ονομα του Θεου, οτι το εκατοστο ονομα Του ειναι Κουδας.
...και το εκατοστό πρώτο, είναι Σαλούμπαρδος!![]()
«Θεόπνευστα κείμενα φυσικά και είχαν και οι αρχαίοι έλληνες»
Κατά έναν….παράξενο τρόπο ωστόσο, ποτέ δεν ισχυρίστηκαν οι ίδιοι κάτι παρόμοιο…………
filosofos3:
«Αυτό ισχύει και σήμερα, όπως έγραψα παραπάνω για κάθε έργο που είναι προς όφελος της ανθρωπότητας (επιστημονικό , λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό κλπ).»
Να’ναι άραγε τα παρακάτω κείμενα της μυθολογίας των Εβραίων «προς όφελος» της ανθρωπότητας??
Στο Δευτερ. ΚΓ’13 διαβάζουμε: «..θέλεις σκεπάσει το εξερχόμενον απο σου. Διότι Κύριος ο Θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου...δια να μην βλέπει ακαθαρσίαν τινά εν σοι, και αποστρέψει απο σου»!
(Μωρέ μήπως μπερδέψανε τον....Αριστοφάνη με τον Θεό???
)
«Και δεν εδημιουργήθηκε ο άνδρας δια την γυναίκα, αλλά η γυναίκα δια τον άνδρα. Δια τούτο πρέπει η γυναίκα να έχη επάνω είς την κεφαλήν της κάποιο σύμβολον ότι τελεί υπο εξουσίαν, και τούτο δια τους αγγέλους» (Κορινθ.Α’11-3,16)
(Αλήθεια, κάποιοι εραστές των απόψεων αυτών, τι έχουνε αποδεχθεί ως σύμβολο εξουσίας στο κεφάλι της γυναίκας τους??
)
Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ………..
«Ο ήλιος και η σελήνη στάθηκαν στις κατοικίες τους, στην φωτιά των βελών σου περπατούσαν, στην λάμψη της αστραφτερής σου λόγχης. Με αγανάκτηση διήλθες την γη, στον θυμό σου καταπάτησες τα έθνη.»
Ψαλμοί, Β΄, 11-12:
«Υπηρετείτε τον Κύριο με φόβο και αγάλλεσθε με τρόμο. Φιλάτε τον Υιό, μην κάποτε οργιστεί και χαθείτε από την Οδό, όταν ανάψει ο θυμός του.»
Ιώβ, ΚΓ΄, 15:
«Για αυτό είμαι τρομοκρατημένος στην παρουσία του. Όταν τον σκέφτομαι, φοβάμαι. Ο Θεός έχει κάνει την καρδιά μου να λυγίσει.»
Κατά Λουκά, ΙΒ΄, 4-5:
«Λέω προς εσάς τους αγαπητούς μου. Μην φοβηθείτε από αυτούς που σας σκοτώνουν το σώμα και που μετά δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτε άλλο. Θέλω να σας δείξω ποιον να φοβηθείτε. Φοβηθείτε εκείνον ο οποίος μετά τον θάνατό σας έχει εξουσία να σας ρίξει στην κόλαση και σας λέω αυτόν να φοβηθείτε»
Δευτερονόμιο, ΙΓ΄, 6-10:
«Εάν ο αδερφός σου, ο γιος της μητέρας σου, ή ο γιος σου ή η κόρη σου ή η γυναίκα σου, ή ο φίλος σου ο οποίος είναι όπως η ψυχή σου, σε παρακινήσει κρυφά, λέγοντας: «Ας πάμε κι ας λατρεύσουμε άλλους Θεούς, τους οποίους δεν γνώρισες εσύ ούτε οι Πατέρες σου, εκ των Θεών των Εθνών, των γύρω σου, των πλησίον σου ή αυτών που είναι μακριά σου, από άκρη σε άκρη της γης, δεν πρέπει να ενδώσεις σε αυτόν, ούτε θα πρέπει να τον ακούσεις, ούτε θα θέλεις να τον δεις, ούτε θα πρέπει να τον λυπηθείς, ούτε θα πρέπει να τον κρύψεις αλλά εξάπαντος πρέπει να τον θανατώσεις. Το χέρι σου θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα βρεθεί επάνω του για να τον θανατώσει, και το χέρι του λαού μετά. Και θα πρέπει να τον λιθοβολήσεις, ώστε να πεθάνει, διότι ζήτησε να σε αποπλανήσει από τον Κύριο τον θεό σου, ο οποίος σε έβγαλε από την Αίγυπτο, από την δουλεία.»
Ησαΐας, ΙΓ΄, 9:
«Ιδού η ημέρα του Κυρίου έρχεται σκληρή και πλήρης θυμού και φλογερής οργής, για να καταστήσει την γη έρημη και θα θέλει να εξαλείψει από αυτήν τους αμαρτωλούς της.»
Ναούμ, Α΄, 2:
«Ζηλότυπος είναι ο Θεός κι εκδικείται ο Κύριος. Ο Κύριος εκδικείται κι οργίζεται. Ο Κύριος θα εκδικηθεί τους εχθρούς του και φυλάει οργή κατά των εχθρών του»
Προς Εβραίους, Ι΄, 30-31:
«Διότι ξέρουμε αυτόν που είπε: «Σε εμένα ανήκει η εκδίκηση, εγώ θα ανταποδώσω», λέει ο Κύριος. Και πάλι: «Ο Κύριος θα κρίνει τον λαό του.» Φοβερό είναι να πέσει κάποιος στα χέρια του ζώντος Θεού»
Δευτερονόμιο, ΛΒ΄, 41-42:
«Θα ακονίσω την λαμπερή μου μάχαιρα και θα επιβάλλω το χέρι μου στην κρίση. Θα εκδικηθώ τους εχθρούς μου, και θα ανταποδώσω σε αυτούς που με μισούν. Θα μεθύσω τα βέλη μου από αίμα, και το μαχαίρι μου θα καταφάει κρέατα, από το αίμα των φονευμένων και των αιχμαλώτων, από την κεφαλή των αρχόντων των εχθρών»
Αριθμοί, ΛΑ΄, 7:
«Και πολέμησαν εναντίον του Μαδιάμ, καθώς προέταξε ο κύριος στον Μωυσή, και θανάτωσαν παν αρσενικό.»
Δευτερονόμιο, Β΄, 32-34:
«Τότε εξήλθε ο Σηών σε συνάντηση με εμάς, αυτός και όλος ο λαός του, για μάζη στο Ιασσά. Και ο Κύριος ο Θεός μας παρέδωσε αυτόν ενώπιόν μας, και πατάξαμε αυτόν και τους γιους του και όλον τον λαό του. Και κυριεύσαμε όλες τις πόλεις του εκείνον τον καιρό και εξολοθρεύσαμε κάθε πόλη, άνδρες και γυναίκες και παιδιά, δεν αφήσαμε κανέναν.»
Δευτερονόμιο, Γ΄, 3-7:
«Και παρέδωσε ο Κύριος ο Θεός μας στο χέρι μας και τον Ωγ, βασιλέα της Βασάν και όλον τον λαό του και πατάξαμε αυτόν ώσπου δεν αφήσαμε κανέναν. Και κυριεύσαμε όλες τις πόλεις του εκείνο τον καιρό….
…εξολοθρεύοντας κάθε πόλη, άνδρες και γυναίκες και παιδιά»
Δευτερονόμιο, Ε΄, 9:
«… μην προσκυνήσεις αυτά [τα είδωλα] ούτε να τα λατρεύσεις, διότι εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, είμαι Θεός ζηλότυπος, ανταποδίδοντας τις αμαρτίες των πατέρων επί τα τέκνα έως τρίτης και τέταρτης γενεάς αυτών που με μισούν»
Αριθμοί, ΙΕ΄, 32-36:
«Και κάποτε οι γιοι του Ισραήλ ήταν στην έρημο, και βρήκαν άνθρωπο που μάζευε ξύλα την ημέρα του Σαββάτου. Και τον πήγαν προς τον Μωυσή και τον Ααρών και προς όλη την συναγωγή και τον έβαλαν στην φύλαξη, επειδή δεν ήταν φανερό τι έπρεπε να τον κάνουν. Και είπε ο Κύριος προς τον Μωυσή: «Ο άνθρωπος εξάπαντος πρέπει να θανατωθεί, όλη η συναγωγή να τον λιθοβολήσει με πέτρες έξω από το στρατόπεδο.» Και τον έβγαλαν έξω από το στρατόπεδο και τον λιθοβόλησαν και αυτός πέθανε, καθώς προέταξε ο Κύριος στον Μωυσή.»
Τώρα, που εντοπίζεται το «όφελος», ας το βρει ο καθένας μόνος του……![]()
![]()
![]()
quote:
jonniebegood
γι αυτο να υπενθυμισω σε οσους προβληματιζονται ακομη με το ονομα του Θεου, οτι το εκατοστο ονομα Του ειναι Κουδας.
Το ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ είναι Κούδας. Μη μπερδευόμαστε...
Edited by - macedon on 13/07/2005 14:14:51
quote:
Το ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ είναι Κούδας. Μη μπερδευόμαστε...
Καλά ντεε...
Αυτές είναι βασικές δογματικές αλήθειες και καλά θα κάνουμε να τις γνωρίζουμε ![]()
macedon
quote:
"Ο «Θεός» είναι ένα σύμβολο. Ο Χριστός, μίλαγε για συμβολισμούς και όχι για σχολαστικές ακρότητες και γονυπετείς άβουλους. Τουλάχιστον αυτό όφειλες να το είχες αντιληφθεί.Οι «εμπειρίες», είναι οι εικόνες που δίδουμε από το συνειδητό στο υποσυνείδητο μας. Ότι πλάσουνε τα μάτια μας, ότι διαβάσουμε και αφομοιώσουμε, αυτό και θα φροντίσει το υποσυνείδητο να βιώσουμε."
"Ο «Χριστός» των Γνωστικών υπήρξε ένα σύμβολο, μια πανανθρώπινη αξία. Ο Χριστός που πλάσανε οι σχολαστικοί, υπήρξε το συμβατικό προϊόν εξουσιαστών και θρησκευτικών χειριστών."
πλά, με σημαιοφόρο την θρησκεία πατάς καλύτερα στην πολιτική έδρα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε ορατή μια τόσο ακραία καταγραφή αντίθεσης μεταξύ του ιδεώδους και του πραγματικού, όσο από το 325μχ και μετά, όσο από την στιγμή που νίκησε στην πολιτική σκακιέρα η σχολαστική αίρεση του ιουδαιοχριστιανισμού.
Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ είχανε ξεκινήσει. Ξεκινήσανε μια καταστροφική κοινή πορεία η οποία σύντομα οδήγησε σε θλιβερά μονοπάτια κράτος ΚΑΙ εκκλησία.
Δεν ειμαι συνηγορος του"Schwabe" αλλα συμφωνω με τα περισσοτερα γραφομενα του γιατι θεωρω πως ο καθε αμεροληπτος νοημων ανθρωπος μπορει να διακρινει πως δεν κανει "επιθεση" στην ουσια κατα του "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ"αλλα οποιασδηποτε οργανωμενης θρησκειας που επιβαλλεται και ταυτιζεται με την κρατικη εξουσια οπως συμβαινει στην Ελλαδα και δεν ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ απο τους πολιτες.
Επειδη δεν ανηκω σε καμια θρησκεια και το εχω κανει γνωστο σε ολα τα "επισημα κρατικα εγγραφα" ,απο τοτε ,κρινοντας απο την εμπειρια μου ,θεωρω οτι με την συμπεριφορα των οπαδων του συγκεκριμενου "επισημου δογματος"και το "στιγμα των διακρισεων" που εξακολουθει να καλλιεργειται απο αυτους,εστω κι αν τυπικα εχει θεσπιστει το δικαιωμα της ανεξιθρησκειας,στην ουσια ειναι το λιγοτερο κατακριτεα οποιαδηποτε αλλη θεση.
Θεωρω οτι περιοριζεται η προσωπικη μου ελευθερια,καταπαταται βαναυσα η ελευθερη βουληση και η λογικη,θιγεται το απορρητο των προσωπικων δεδομενων και δεν υπαρχει γνωση της στοιχειωδους αρχης των ανθρωπινων δικαιωματων για σεβασμο της στασης του καθε ανθρωπινου οντως απεναντι στην οποια θρησκεια και την αυτοβουλη συμμετοχη ή οχι σε αυτην.
Θεωρω πως θαυμα ειναι που υπαρχει εστω και λιγο "ΦΩΣ " λογικης σκεψης απο ορισμενα μελη οπως ο "Schwabe"στο σκοταδι που κυριαρχει ακομα με τη χειραγωγηση του οχλου απο το ψυχολογικο οπλο που λεγεται "θρησκεια".
Θεωρω τελος πως ο θεωρητικος ιδρυτης-"ΧΡΙΣΤΟΣ"-του δογματος "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ" ,αν υπαρχει θα ειχε φριξει με τα ψεματα που του φορτωσαν καθως και με τα εκτροπα των "οπαδων" του και θα ειχε παρεμβει για να τους "συντονισει".Τουλαχιστον δε θα ειχε κανει τον κοπο να αναστηθει ποτέ αφου σαν θεος θα ηξερε τι θα ακολουθουσε .Εκτος και αν ειναι και αυτο στο προγραμμα σας.Αν δε σεβεστε κανεναν σεβαστειται τουλαχιστον αυτον που υποτιθεται πιστευετε και θυσιαστηκε οπως λετε για εσας.
Συγγνωμη για το εντονο υφος του μηνυματος ,δεν εχω προθεση να θιξω κανεναν προσωπικα και σιγουρα υπαρχουν εξαιρεσεις, αλλα αγανακτω οταν καποιοι προσβαλλουν τοσο την -οποια- νοημοσυνη μου.
LOVE IS THE ONLY TRUTH
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Υιοί ανθρώπων, ινα τί αγαπάτε ματαιότητα και ζητείτε ψεύδος? (ψαλμ. 5ος).
Πως να το κρύψουμε άλλωστε ότι και οι αρχαίοι έκαναν θυσίες για τη νίκη τους στους πολέμους?
Πως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι θεοί βοηθούσαν και ήσαν πριν από κάθε πράξη , νίκη ή καταστροφή στα έργα του Ομήρου?
Τότε που όλοι οι έλληνες είχαν πάει στην Τροία για να αρπάξουν ... την "ωραία Ελένη" , να το πούμε έτσι για να χρυσώσουμε το χάπι.
Θεόπνευστία δεν είναι μόνο η προφητεία αλλά και το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου η γνώση και η πορεία προς το αγαθό.
Οταν λέει δηλαδή ο αθηναίος ότι, -εμείς δεν θυσιάζουμε ανθρώπους όπως σε άλλα μέρη, αυτό σημαίνει εξέλιξη του είδους προς το αγαθό και τις ιδέες. Αυτή την άνοδο του ανθρώπου προς το αγαθό (προς το θείον) ονομάζουμε θεοπνευστία. Διαδορετικά η θεοπνευστία δεν έχει κάποιο νόημα.
Επαναλαμβανω απο αλλο topic τον εαυτο μου και νομιζω πως καλυπτω και τις αποριες σου περι "θεοπνευστιας"
Αν περιμενεις απο οποιαδηποτε αλλη δυναμη περα απο αυτη που εχει ο ανωτερος εαυτος σου να σε "ελεησει"θα περιμενεις στο απειρο.
Ειλικρινα ειναι δυνατον μετα απο τοσα χρονια να μην κατανοει κανεις τι προσπαθησε να διδαξει αυτος ο φωτισμενος ανθρωπος?(Ιησους ή καπως ετσι ???)
Αυτο που κατορθωσε-αν υπηρξε ποτε ως ιστορικο προσωπο-ηταν να εξυψωθει σε ενα ανωτερο επιπεδο συνειδητοτητας με πολυ εξασκηση και σε αυτο το δρομο να παροτρυνει τους υπολοιπους να ακολουθησουν.Θελησε να τους δειξει την πνευματικη-νοητικη δυναμη που κρυβει ο καθε ανθρωπος μεσα του και ποτε δε μιλησε για καποια εξωτερικη επεμβαση-ισως μονο ενεργειακη ενισχυση?- παρα μονο για εσωτερικη υπερβαση.
Κατα τη γνωμη μου ειναι ενα συμβολο του αρχετυπου της "εν δυναμει" "θεωσης"(επιτευξη της υψιστης δυνατως αντιληπτικης ικανοτητας στα πλαισια της ολικης συνειδητοτητας) του ανθρωπου.
Ως προς την"τριαδικοτητα"μου φαινεται πολυ κατανοητη η παρομοιωση"Πατηρ-συνειδητοτητα"-"Αγιο πνευμα-συνδεσμος"-Υιος-νους"
(νοητικη λειτουργια ως κομβος-Αγιο πνευμα- αποδοχης-μεταβιβασης πληροφοριων προς επεξεργασια και μετ'επειτα επιστροφη τους στην αρχικη μοναδα-θεος- ως επεξεργασμενων μεσω της εμπειριας πλεον ,δεδομενων).
Λοιπον δε βλεπω κατι ακατανοητο ,μαλιστα ο συμβολισμος του συγκεκριμενου αρχετυπικου μοντελου -καθως ειναι κοινος σε ολες τις θρησκειες ανα τους αιωνες-δεν αφηνει περιθωρια σε οποιονδηποτε μπορει να τον κατανοησει ,ουτε για αποριες ουτε για διαμαχες.Ειναι περισσοτερο θεμα συγχρονης φυσικης .
Οι θρησκειες δεν ειναι τιποτε αλλο παρα οπλο χειραγωγησης και αποπροσανατολισμου της αβουλης κοινωνικης μαζας και θεωρω πως στη μεταιχμιακη κοινωνια που βιωνουμε πλησιαζουν στο δικο τους οριακο σημειο -κατ'ευχην μου απορριψης-απο το συνολο.
Οταν οι ανθρωποι κατανοησουν οτι ο Μεσσιας βρισκεται μεσα τους -ως μεσο θεωσης-θα κανουν την υπερβαση και θα γινουν οι ιδιοι Χριστοι.
Ο Κυριος του Εαυτου σου εισαι εσυ και κανενας Ιησους ,Βουδας ,Μωαμεθ,Οσιρις,Διονυσος...
Αυτοι υπηρξαν Κυριοι του δικου τους εαυτου και αυτο προσπαθησαν να μεταδωσουν στους αλλους-Συμβολικη ΘΕΩΣΗ- καθως ηταν συνειδητα μυημενοι και γνωστες των"μυστηριων".
Μονο εσυ μπορεις να γινεις Κυριος του Εαυτου Σου και να τον Ελεησεις.
(Καλλιεργησε ορισμενες πρακτικες πνευματικης ανυψωσης στη συνειδητοτητα σου ,οπως συμβολικα σου διδαξαν).
LOVE IS THE ONLY TRUTH
Οταν μιλούμε για θεοπνευστία αναφερόμαστε για βοήθεια του θείου στην πορεία του ανθρώπου προς τα άνω. Αν ήταν γιόγκι ο Σωκράτης ή ο Ιησούς για πάρτη τους δεν απασχολεί κανέναν. Το σημαντικό είναι τι πρόσφεραν τα λόγια τους στην εξέλιξη του είδους. Αν ήσαν καλά αυτά που είπαν, λέμε ήσαν από θεού. Αυτοί οι ίδιοι έτσι μας δίδαξαν. Οι σοφοί του πλανήτη δεν απορρίπτουν το θείο.
Αν ο άνθρωπος "Ειναι περισσοτερο θεμα συγχρονης φυσικης" όπως γράφεις, τότε πάμε στη θεωρία ότι είμαστε ένα σύνολο κυτάρων καλωδιωμένοι με νεύρα που μεταβιβάζουν εντολές και τίποτα παραπάνω. Γιατί φυσικά σήμερα δεν υπάρχει επίσημη επιστήμη που να ασχολείται με ότι δεν εγκλωβίζεται στις αντιλήψεις του ανθρώπου, (πείραμα ή θεωρία-παρατήρηση).
Ένα τέτοιο ρομποτάκι γιατί να ασχοληθεί με κάτι ανώτερο ή με το θείο τη στιγμή που Αυτό δεν υπάρχει?
Καλύτερα να λαδώνουμε τα γρανάζια μας παρά να μιλούμε για πνεύμα.
Από την άλλη λες "Καλλιεργησε ορισμενες πρακτικες πνευματικης ανυψωσης στη συνειδητοτητα σου ,οπως συμβολικα σου διδαξαν"
Έγραψε κάποιος μεσσίας τσελεμεντέ?
Υπάρχει πνευματική ανύψωση συνειδητότητας με παράβλεψη της κοινωνικής ιδιότητας του ανθρώπου?
Αν παραβλέψεις το θείο κάνεις το εαυτό σου κομπιουτεράκι. Αλλά πάντα για να αυξήσεις τη συγχνότητα έχεις ανάγκη από άλλα κομπιουτεράκια.
quote:
Αν ήταν γιόγκι ο Σωκράτης ή ο Ιησούς για πάρτη τους δεν απασχολεί κανέναν.
Aπασχολεί εμένα. Δεν μπορεί ο κάθε βαρεμένος να βγαίνει και να χαρακτηρίζει χωρίς στοιχεία μεγάλες προσωπικότητες της φιλοσοφίας και της θρησκείας ως... ιερείς των ινδουιστών. Ή, αν θέλει να το κάνει, καλά θα κάνει να το τεκμηριώνει.
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Ολοι κοιτούν το ιστορικό, γιατί η διδασκαλία τους ταράζει τα πνεύματα.
Ολοι αναλύουν το δάχτυλο, αλλά όχι αυτό που δείχνει.
Ξες το δάχτυλο είναι ένα μάτσο κύταρα, υπήρχε ή δεν υπήρχε, συμβολίζει αυτό ή το άλλο, έχει εξασκηθεί στην κίνα η στην αμερική , που θα βρούμε το σκελετό του δαχτύλου κτλ.
Αλλά εν πάση περιπτώσει το δάχτυλο και όχι αυτό που δείχνει.
quote:
Όσο για την θεοπνευστία των αρχαίων."παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί".
Αυτό το ήξεραν και οι αρχαίοι γιαυτό πρίν από κάθε συνομιλία ο Πλάτων ευχόταν στην Αθηνά να τους φωτίσει να βρούν την αλήθεια. Ευχόταν κάπου άνωθεν δηλαδή.
Δεν είπε όμως ποτέ ότι ό,τι έγραψε ήταν θεόπνευστο ή ότι ήταν η απόλυτη αλήθεια εκπορευθείσα από ψηλά (από την Αθηνά ή από οποιονδήποτε άλλο θεό). Και σε τελική ανάλυση, δεν ήταν θεόπνευστα.
quote:
Θεόπνευστία δεν είναι μόνο η προφητεία αλλά και το μεγαλύτερο επίτευγμα του ανθρώπου η γνώση και η πορεία προς το αγαθό.
Οταν λέει δηλαδή ο αθηναίος ότι, -εμείς δεν θυσιάζουμε ανθρώπους όπως σε άλλα μέρη, αυτό σημαίνει εξέλιξη του είδους προς το αγαθό και τις ιδέες. Αυτή την άνοδο του ανθρώπου προς το αγαθό (προς το θείον) ονομάζουμε θεοπνευστία. Διαδορετικά η θεοπνευστία δεν έχει κάποιο νόημα.
Περίεργη άποψη έχεις για την θεοπνευστία. Δηλαδή ότι καλό σκέφτεται και εφαρμόζει ο άνθρωπος είναι "σταλμένο" από τον Θεό (άρα και ότι κακό από τον Διάβολο); Δηλαδή ο άνθρωπος δεν καταφέρνει τίποτα καλό (ή και κακό) από μόνος του;
quote:
Απλά λέω, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά που είπαν.
Ολοι κοιτούν το ιστορικό, γιατί η διδασκαλία τους ταράζει τα πνεύματα.
Ο λαός μας έχει μία σοφή παροιμία, το "δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις". Η μόνη "διδασκαλία" είναι το παράδειγμα ζωής. Αρα η γνώση της ζωής του "δασκάλου" (ακόμα και στις μικρότερες λεπτομέρειες της) είναι σημαντική.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
«Πως να το κρύψουμε άλλωστε ότι και οι αρχαίοι έκαναν θυσίες για τη νίκη τους στους πολέμους?»
Δώσε συγκεκριμένο παράδειγμα για να το συζητήσουμε. Οι υπεραπλουστεύσεις απλά είναι στάχτη στα μάτια.
Μην λησμονείς όμως δυο βασικά σημεία της ιουδαιοχριστιανικής άποψης περί της σαρκικής θυσίας: ο Θεός κάλεσε τον Αβραάμ να θυσιάσει τον γιό του, και αργότερα προσέφερε τον υιό του στον σταυρικό θάνατο ώστε να μεταφέρει το μήνυμα του.
Σκέψου καλά τι θα απαντήσεις.
dimitris2:
«Όσο για την θεοπνευστία των αρχαίων.
"παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστί".»
Η έννοια «θεός» και «θείο» δεν έχει ταυτόσημο περιεχόμενο στην Ελληνική κοσμοθέαση και στην Ιουδαϊκή/Χριστιανική.
Ο «Θεός» του Ηράκλειτου και ο Θεός του Αβραάμ απέχουνε……όσο η γη και ο ήλιος! Ο «θεός» του Πλάτωνα και ο Θεός του Παύλου απέχουνε εξίσου, και πάει λέγοντας.
Καλά θα κάνεις να μην επιχειρείς αυτή την υιοθέτηση ή καπηλεία (ανάλογα με τον βαθμό που γνωρίζεις τις διαφορές), καθώς δεν έχουνε απλά καμία σχέση.
dimitris2:
«Αυτή την άνοδο του ανθρώπου προς το αγαθό (προς το θείον) ονομάζουμε θεοπνευστία.»
Κομματάκι αυθαίρετος ο συσχετισμός.
Η υιοθέτηση αξιών σε κορυφαίες θέσεις της κοινωνικής ζωής των ανθρώπων, κατακτήθηκαν μέσα από δουλειά αιώνων και αδογμάτιστη σκέψη. Ύψιστο Αγαθό της αρχαιότητας ήταν η Ανδρεία για παράδειγμα.
Ωστόσο, η «θεοπνευστία» που προβάλλει το χριστιανικό δόγμα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.
Καταρχην δεν ειμαι φιλος αλλα φιλη.
Κατα τη γνωμη μου "θειο"δεν ειναι τιποτε αλλο παρα το μεσο ,η ενεργεια, για την ιδια ΔΥΝΑΜΙΚΗ προσπαθεια του ανθρωπου να προσεγγισει τον ανωτερο εαυτο του.
Και καθε προσπαθεια ,για να γινει πραξη στο υλικο επιπεδο πρεπει πρωτα να σχηματιστει σαν σκεψη στο νοητικο επιπεδο και να τροφοδοτηθει με την αναλογη πνευματικη ενεργεια.Η συγχρονη θεωρητικη φυσικη (βλ.κβαντικη φυσικη-θεωρια υπερχορδων-,μηδενικου πεδιου και την πιο προσφατη του ολογραφικου συμπαντος )επιβεβαιωνει στην ουσια τις βασικες διατυπωσεις ιδεων των μεγαλων αρχαιων φιλοσοφων αλλα και των διδασκαλων των γνωστων θρησκειων αν και οι τελευταιοι μιλουσαν υπεραπλουστευμενα και παραβολικα(αποσυμβολισμος μυθολογιας-παραβολων;;).Επαναλαμβανω πως τους θεωρω -τις θρησκευτικες μορφοπλασίες-συμβολικες μαζικες αναδυσεις και αναμεταδοσεις αρχετυπων του συλλογικου ασυνειδητου της ανθρωπινης φυλης ή ορισμενων ομαδων, κατω απο ορισμενες συνθηκες (κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικες πιεσεις)για λογους εκτονωσης(μεσω συμβολικης διαφυγης-οπως πχ σωτηρια και παραδεισος).Καποιοι φαινεται πως γνωριζαν πολυ καλα την "ψυχολογια του οχλου"και αυτα ειναι τα δυο βασικα συστατικα(πιεση-εκτονωση) για την δημιουργια ,επιβολη ή διαδοση μιας "θρησκειας".
Dimitris2
<<"Οταν μιλούμε για θεοπνευστία αναφερόμαστε για βοήθεια του θείου στην πορεία του ανθρώπου προς τα άνω. Αν ήταν γιόγκι ο Σωκράτης ή ο Ιησούς για πάρτη τους δεν απασχολεί κανέναν. Το σημαντικό είναι τι πρόσφεραν τα λόγια τους στην εξέλιξη του είδους. Αν ήσαν καλά αυτά που είπαν, λέμε ήσαν από θεού. Αυτοί οι ίδιοι έτσι μας δίδαξαν. Οι σοφοί του πλανήτη δεν απορρίπτουν το θείο.">>
Απο αυτα που γραφω καταλαβαινεις τι εννοω;Και απο που συμπεραινεις οτι δε μιλαμε για το ιδιο νοημα με διαφορετικες λεξεις;Οταν μιλαω για αλμα συνειδησιακο δε νομιζεις οτι αναφερομαι σε συγκεντρωση περισσοτερης νοητικης ενεργειας;Αν εσυ την λες "θειο"και εγω εισροη επιπλεον ποσοτητας φωτονιων εχει ουσιαστικη διαφορα?
Dimitris2
<<Αν ο άνθρωπος "Ειναι περισσοτερο θεμα συγχρονης φυσικης" όπως γράφεις, τότε πάμε στη θεωρία ότι είμαστε ένα σύνολο κυτάρων καλωδιωμένοι με νεύρα που μεταβιβάζουν εντολές και τίποτα παραπάνω. Γιατί φυσικά σήμερα δεν υπάρχει επίσημη επιστήμη που να ασχολείται με ότι δεν εγκλωβίζεται στις αντιλήψεις του ανθρώπου, (πείραμα ή θεωρία-παρατήρηση).
Ένα τέτοιο ρομποτάκι γιατί να ασχοληθεί με κάτι ανώτερο ή με το θείο τη στιγμή που Αυτό δεν υπάρχει?
Καλύτερα να λαδώνουμε τα γρανάζια μας παρά να μιλούμε για πνεύμα.">>
ΤΩΡΑ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;;;;Ας κρινουν αλλοι.
Dimitris2
<<Από την άλλη λες "Καλλιεργησε ορισμενες πρακτικες πνευματικης ανυψωσης στη συνειδητοτητα σου ,οπως συμβολικα σου διδαξαν"
Έγραψε κάποιος μεσσίας τσελεμεντέ?
Υπάρχει πνευματική ανύψωση συνειδητότητας με παράβλεψη της κοινωνικής ιδιότητας του ανθρώπου?
Αν παραβλέψεις το θείο κάνεις το εαυτό σου κομπιουτεράκι. Αλλά πάντα για να αυξήσεις τη συγχνότητα έχεις ανάγκη από άλλα κομπιουτεράκια.">>
Μα οι περισσοτεροι απο αυτους που πιστευεις(κυριως λεγονταν Ιησους ή καπως ετσι), τον κοινωνικο τους ρολο υποτιθεται παρεβλεψαν και ηταν τυπικα αναρχικοι οπως θα λεγαμε σημερα .ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ πνευματικης υπερβασης αλλα δεν ειναι τα κερακια ,οι λαμπαδες και τα "θεικα φωτα"(τί αλλο θα ακουσουμε τελοςπαντων,αν ειναι ετσι πες το μου να μην πληρωνω τη Δ.Ε.Η
).Αλλα το κεντρικο σημειο ειναι να μπορεις να συνδυασεις τις βιωματικες επειριες της κοσμικης ζωης(οπως ισως οι αρχαιοι Ελληνες;;;)με την "καταδυση" στα αδυτα του Εαυτου σου απο τα οποια η αναδυση ειναι η προυποθεση για την ανυψωση-χριστοτητα-μεσα στη συνειδητοτητα σου.
Και οσο περισσσοτερες πληροφοριες μεταδιδεις (μεταφερεις)σε αυτη επεξεργασμενες(μεσω βιωματων στην υλη και το πνευμα)ως δεδομενα βασης πια, τοσο πιο κοντα πλησιαζεις στην ολοκληρωση -θεωση-στην ταυτιση με τη συνειδητοτητα σου (ως προτυπο εν δυναμει εκδηλωσης στα διαφορα επιπεδα)στο μηδενικο πεδιο.
Οταν ολοκληρωθει η επεξεργασια των πληροφοριων και επιστρεψουν ως δεδομενα -δομικα στοιχεια -η συνειδητοτητα ως ολοκληρωμενο("Χριστο") και τελειωποιημενιο "καλουπι"μπορει να αναπαραγει τον εαυτο της,δημιουργωντας το δικο της συμπαν κατ'εικονα και ομοιωση.
Απλοποιημενες θεωριες συγχρονης φυσικης που καποιοι εχουν προσεγγισει μεσω διαισθητικων οδων ή νοητικης εξασκισης αιωνες πριν αλλα και τωρα.![]()
![]()
LOVE IS THE ONLY TRUTH