- Aeon of Horus - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όσον αφορά την πίστη και την ιδεολογία, αν διαβάσεις για κάποιους χριστιανούς,μάρτυρες, θα καταλάβεις τι θα πει πίστη και καθαρότητα....Αν διαβάσεις για τους στυλίτες,π.χ.,θα δεις οτι έζησαν σε ένα στύλο,επάνω,για όλη τους τη ζωή και έφτασαν σε σημεία πνευματικής ανάτασης,που κανείς δεν έφτανε....Μπορεί να τα δεις παραμύθια,αλλά επειδή έζησα κάποια απο αυτά,δεν μπορώ να παίξω μαζί τους...Πολλά τετοια παραδείγματα, που δεν έχουν σχέση με ότι παραθέτεις για οσφυόκαμπους της εκκλησίας...
Απλά,είναι κρίμα να βλέπεις τους υπλογιστές σαν εφραστές της πιστης μας, γιατι τότε δεν κατάλαβες τιποτε απο αυτήν...Και χάνεις πολλά....Απλά αναζήτησε τη γνώση μέσα της....Σε φιλοσοφικό, θεολογικό, ανθρωπολογικό και μεταφυσικό επίπεδο...
Φίλε μου makfor, επαναλαμβάνω,δεν ξέρω αν το συνειδητοποίησες,αλλά το θέμα μας είναι η Αγία Γραφή και πόσο
θεόπνευστο βιβλίο είναι...
Ξέρω ότι σου τη χαλάω,αλλά, αν θές,αφού δεν σου αρέσει η συζήτηση, μην μπαίνεις σ αυτο θέμα για να το συζητήσουμε οι υπόλοιποι,που το θεωρούμε θέμα...
Μπες κάπου αλλου για πλάκα..
Ο καλός Σαμαρείτης βοήθησε έναν άνθρωπο. Δε βοήθησε τους επόμενους και τους προηγούμενους που χτύπησαν οι ληστές. Βοήθησε τον ένα και μετά συνέχισε το ταξίδι του κανονικότατα.Αυτό δεν είναι δραστηριοποίηση μέσα στο σύστημα; Μια χαρά και Σαμαρείτης και Σωκράτης στο σύστημα της εποχής τους εντάσσονταν. Το να "το δω απλά" που λες είναι πλάνη.
Επι του κειμένου θέματος,δε,είναι αδύνατον να κάνεις σύγκριση, λόγω διαφοράς πολιτισμων...Η Ελλάδα ήταν πολυ μπροστα και δεν συγκρίννταν με καμία χώρα,αλλά,δεν πάει να πει, ότι δεν είναι ο ιδέες και οι πράξεις άλλων λαών αξιόλογοι...
μακεδων , με τα σημερινα δεδομενα , ναι τα ποιο πολλα εαν οχι ολα τα "ιερα" βιβλια ειναι και εχουν ασυναρτησιες , εγω τα βλεπω με την οπτικη οτι τοτε καποιοι ανθρωποι γραψαν καποια πραγματα , αποδεχομαι ομως και το γεγονος οτι ειδικα ο χριστιανισμος αποτελει ενα συνοθυλευμα των τοτε θρησκειων , δοδαξιων και μυθων ... μαλιστα θεωρω οτι η παλαια διαθηκη (εβραϊκη μυθολογια) εχουν περισσοτερη αξια απο την κΕνη... αλλα ασυναρτησια δεν το λεω ... φυσικα εχει να κανει με το πως το βλεπει ο καθενας

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
τα ποιο πολλα εαν οχι ολα τα "ιερα" βιβλια ειναι και εχουν ασυναρτησιες
Συμφωνώ μαζί σου.
quote:
μαλιστα θεωρω οτι η παλαια διαθηκη (εβραϊκη μυθολογια) εχουν περισσοτερη αξια απο την κΕνη
Ναι, τουλάχιστον στην παλιά υπάρχουν και ορισμένα ιστορικά στοιχεία ενώ η κ(ε)νή έχει από μηδαμινή έως μηδενική σχέση με την ιστορία. Γι'αυτό άλλωστε οι νεοαπολογητές αναγκάστηκαν να εφεύρουν μια παράλληλη και πλασματική ιστορία ώστε να ταιριάζουν οι διηγήσεις των ανώνυμων συγγραφέων της με την ιστορία αυτή.
Τώρα βέβαια, μπορεί οι χριστιανοί να θεωρούν πως κάποιος είναι δυνατόν να συναντάει τον Ιησού για πρώτη φοράμέσα στη βάρκα του στη Γαλιλαία και ταυτόχρονα ο ίδιος να συναντάει τον Ιησού επίσης για πρώτη φορά στη Βηθανία της Ιουδαίας, 120 χιλιόμετρα νότια αλλά για μένα αυτό είναι ασυναρτησία πρώτου μεγέθους. Και για τους ίδιους είναι αλλά ντρέπονται να το ομολογήσουν... ![]()

macedon
Θεόπνευστη, χαρακτηριστηκε, απο άτομα που διανθήσαν την ανθρώπινη πνευματικότητα, απο σας, έπρεπε, νομίζετε να αναγνωρίσθεί; Απλά να βάλουμε και σε σας ένα κράσ τέστ, κάναμε...Να δούμε που ρετάρει το μηχάνημα...
quote:
Ρε συ φίλε makfor, μας το έχεις αποδείξει ότι ...είσαι πυροβολημενος, αλλά, σαν την άλλη γλάστρα κι εσύ, όταν δεν σου γράφουν, απαντάς εκ μέρους άλλων;Το τι λές,δεν σε νοιάζει;Δεν ξέρεις και εκτίθεσαι....
Θεόπνευστη, χαρακτηριστηκε, απο άτομα που διανθήσαν την ανθρώπινη πνευματικότητα, απο σας, έπρεπε, νομίζετε να αναγνωρίσθεί; Απλά να βάλουμε και σε σας ένα κράσ τέστ, κάναμε...Να δούμε που ρετάρει το μηχάνημα...
Βαγγέλη φίλε μου , ο μόνος που εκτίθεται αλλα δυστυχώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα για να το αντιληφθεί είσαι σύ...
Ρίξε τ'αρματα , λές ότι λές και καλά κάνεις που το λές και καλά και σε μάς που αντέχουμε αλλα άσε τις νουθεσίες και τους χαρακτηρισμούς -στο έχω ξαναπεί- για το περιβάλλον σου ...
Πως να σου το πεί κανείς για να το καταλάβεις δηλαδή???
Ο μόνος που εκφράζει απόλυτες σκέψεις και απόψεις ... ομολογουμένως κάποιες φορές εντεχνιέντως κατατεθιμένες για ευνοήτους λόγους , είσαι σύ και ενώ κατα καιρούς εκφράζεις πιο ελεύθερες αποψεις ότι η αλήθεια βρίσκεται παντού , το πάς το φέρνεις και μονίμως -μα μονίμως- η αλήθεια βρίσκεται εκεί που σε βολεύει και σου αρέσει!
Και αν κάποιος εκφράσει την απόψή του , πετάγεσαι και αμολάς κεραυνούς, βεβαίως εγώ γνωρίζω ότι οι κεραυνοί πρώτα παρουσιάζονται εντός σου και τσουλουφρίζουν εσένα και εκ των υστέρων εξωτερικεύονται προς πάσα κατεύθυνση , δίνοντάς σου την εντύπωση ...ότι θα χτυπήσουν τον οποιοδήποτε φίλε μου..
Αυτό είναι λάθος εντύπωση , ο μόνος που καταπονείται απο όλα αυτά είσαι σύ ο ίδιος και μην νομίζεις ότι επειδή άλλοι συνδίκτυοι δεν προσβάλλουν και δεν προσάπτουν διάφορα κοσμητικά επίθετα ότι δεν μπορούν να το κάνουν , απλά δεν σου μοιάζουν και είναι -ή προσπαθούν τουλάχιστον- ευγενικοί άνθρωποι!
Το πρόβλημα είναι δικό σου ολότελα και υπάρχει μέσα σου , αποδεικνύοντας την κατάσταση την ψυχολογική στην οποία εδράζεται το είναι σου..!
Κατάθεσε ότι θέλεις και σε παρακαλώ , άσε τα κηρύγματα και τις συναισθηματικές σου φορτίσεις και εξαρτήσεις , κράτα τες για τον εαυτό σου ... δεν χρειάζετε να σου μοιάσει κανείς ... μια χαρά είμαστε και δεν χρειαζόμαστε τις δικές σου συμβουλές για την ζωή..αλλοίμονο!
Άκου ο Βαγγελάκης να λέει τον κόσμο ...πυροβολημένο ...γλάστρες και σκίσε με να αλλάξω ράφτη...
Για συμμαζέψου...σε παρακαλώ πολύ και άσε τους προσδιορισμούς ...!![]()
soul
οι επίσημες πηγές, ιστορίας, θρησκείας, παράδοσης κι εσείς λέτε άλλα αντι άλλων και φυσικά με δίχως βάρος και τεκμηρίωση θέσεις, που δεν στηρίζονται πουθενά...Θα βγάλουμε τι έως τώρα σοβαρές πηγές παράλλογες,γιατί εσείς πιστεύετε σε .....εξωγήινους και ότι θα ζήσουμε σε άλλο πλανήτη;;.....
Πάτε καλα,ωρέ;Και το δηλώνετε ότι δεν πατε καλά; Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι;
Και προς Θεού,οποιου πιστεύεις Εαρινέ, άσε να γράψει κανένας απο όσους συνομιλώ και στους οποίους "μιλάω", παρεμβαίνοντας με λόγο....Πάπα...
Μην μας κόβεις..Νοιώθω λίγο απο ΕΣΣΔ, Σοβιετική Ρωσία και προπαγάνδα....Λίγη δημοκρατία, ρε φιλε...
Άσε τη λύσσα....Γνώρισε, επιτέλους, καμια γκόμενα, να ησυχάσουμε...
quote:
Εγώ πάντως Εαρινέ, πιστεύω ότι χριεάζεσαι ..γιατρό, επειγόντως...Πως να μου τη βγεις έτσι αγόρι μου;Γιατί, δεν καταλαβαίνεις κάν τι κοτσδάνες λές....Καλο μου παιδί,, αυτά που γράφω, είναι
οι επίσημες πηγές, ιστορίας, θρησκείας, παράδοσης κι εσείς λέτε άλλα αντι άλλων και φυσικά με δίχως βάρος και τεκμηρίωση θέσεις, που δεν στηρίζονται πουθενά...Θα βγάλουμε τι έως τώρα σοβαρές πηγές παράλλογες,γιατί εσείς πιστεύετε σε .....εξωγήινους και ότι θα ζήσουμε σε άλλο πλανήτη;;.....
Πάτε καλα,ωρέ;Και το δηλώνετε ότι δεν πατε καλά; Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι;
Και προς Θεού,οποιου πιστεύεις Εαρινέ, άσε να γράψει κανένας απο όσους συνομιλώ και στους οποίους "μιλάω", παρεμβαίνοντας με λόγο....Πάπα...
Μην μας κόβεις..Νοιώθω λίγο απο ΕΣΣΔ, Σοβιετική Ρωσία και προπαγάνδα....Λίγη δημοκρατία, ρε φιλε...
Κοίταξε να δείς κάτι ...
Άλλο καλός άνθρωπος και ευγενικός με απόψεις και επιστημονικά μάλιστα τεκμηριωμένες απόψεις και άλλο αγενής , άξεστος και αμόρφωτος ... εμπνεόμενος απο ιερά βιβλία , γεμάτα παραβολές και μεταφορές ... του τύπου δεν το εννοούσε έτσι ... το εννοούσε αλλοιώς και στο τέλος όταν δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ... το περιβόητο :"Πλατεία και φραππεδάκι.."...
Αυτά που λές για τους άλλους -εγώ σε έχω γειωμένο για την ακρίβεια- χαρακτηρίζουν εσένα ως άνθρωπο και σε καθιστούν δογματικό και τουλάχιστον αγενέστατο...
Και στο έχω ξαναπεί , άσε τα κουτσαβακίστικα...κανείς δεν σε υπολογίζει και κανείς δεν σε φοβάται...συμμαζέψου!
soul
quote:
Εγώ πάντως Εαρινέ, πιστεύω ότι χριεάζεσαι ..γιατρό, επειγόντως...Πως να μου τη βγεις έτσι αγόρι μου;Γιατί, δεν καταλαβαίνεις κάν τι κοτσδάνες λές....Καλο μου παιδί,, αυτά που γράφω, είναι
Κοίταξε να δείς κάτι ...
Άλλο καλός άνθρωπος και ευγενικός με απόψεις και επιστημονικά μάλιστα τεκμηριωμένες απόψεις και άλλο αγενής , άξεστος και αμόρφωτος ... εμπνεόμενος απο ιερά βιβλία , γεμάτα παραβολές και μεταφορές ... του τύπου δεν το εννοούσε έτσι ... το εννοούσε αλλοιώς και στο τέλος όταν δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ... το περιβόητο :"Πλατεία και φραππεδάκι.."...
Αυτά που λές για τους άλλους -εγώ σε έχω γειωμένο για την ακρίβεια- χαρακτηρίζουν εσένα ως άνθρωπο και σε καθιστούν δογματικό και τουλάχιστον αγενέστατο...
Και στο έχω ξαναπεί , άσε τα κουτσαβακίστικα...κανείς δεν σε υπολογίζει και κανείς δεν σε φοβάται...συμμαζέψου!
soul
Όσο για μόρφωση, με έχεις εντυπωσιάσει με τις αναφορές σου σε πηγές που διαβάζεις.....Τι κάνουν, πως περνάνε, καλά στο σπίτι;
Σύνελθε νούμερο!!!!
Το τι νομίζεις εσύ,πιστευεις έχει καμιά σημασία;Που το είδες;...Απλά, χρησιμοποιείς το στόμα σου για ..κώλο..
Τιποτε άλλο;....
Κακομοίρη μου,για να καταλάβεις τι εννοούσε κάποιος που έζησε πριν χιλιάδες χρονια, θέλει εξήγηση,λόγω διαφοράς εποχών, αλλά κατι ελέφαντες σαν εσένα τα κανουν όλα ίσιωμα....Άσχετε!!!!
Αφου δεν ξέρεις, που πάς γυμνός στ ....αγγούρια;
quote:
Το κακό, αγαπητέ μου Εαρινέ, για σένα, ειναι ότι δεν λαμβάνει ΕΣΕΝΑ κανένας υπόψην, παρά μόνο σαν ..λακέ κι όταν το προσπαθείς...Τυχερούλη, βρήκες δουλειά...
Όσο για μόρφωση, με έχεις εντυπωσιάσει με τις αναφορές σου σε πηγές που διαβάζεις.....Τι κάνουν, πως περνάνε, καλά στο σπίτι;
Σύνελθε νούμερο!!!!
Το τι νομίζεις εσύ,πιστευεις έχει καμιά σημασία;Που το είδες;...Απλά, χρησιμοποιείς το στόμα σου για ..κώλο..
Τιποτε άλλο;....
Κακομοίρη μου,για να καταλάβεις τι εννοούσε κάποιος που έζησε πριν χιλιάδες χρονια, θέλει εξήγηση,λόγω διαφοράς εποχών, αλλά κατι ελέφαντες σαν εσένα τα κανουν όλα ίσιωμα....Άσχετε!!!!
Αφου δεν ξέρεις, που πάς γυμνός στ ....αγγούρια;
Το πως μιλάς και το πως συμπεριφέρεσαι , προβάλλει και την παιδεία σου αυτήν του ψάλτη και του αγενούς ανθρώπου ...ο οποίος "ενοικεί" εντός σου και επιπλέον το νοηματο-φόρο μήνυμα της πίστης σου...η οποία καλό άνθρωπο -παρα τα όσα ευαγγελίζεται- δεν σε έκανε ..!
Εδώ έχουμε το δείγμα και όλοι βλέπουν ... το πόσο καλός και ενήλικος ανήλικος άνθρωπος είσαι..
Να σε χαίρονται οι "πιστοί" τους οποίους ψέλνεις κάθε μέρα...
Συμμαζέψου...στο ξανα-λέω!
soul
Απο κει κι έπειτα αγόρι μου,στο ξαναλέω,αφού ούτε την θρησκεία μου ξέρεις, ούτε εμένα με ξέρεις και όμως, με κρίνεις προσωπικά σαν καλός κουτσομπόλης,δεν καταλαβαινεις ποιός δειχνει τι είναι;Εσύ πάντως, ...αέρας...
Ερπετοειδής;Ναι είμαι φίδι στο κινέζικο..Λές να έχει σχέση; Αλλά, ρε κακομοίρη μου,εκεί θα φτάσεις,επειδή δεν μπορεις να με αντιμετωπίσεις αλλοιώς;....
Τι να κάνουμε..Ότι μπορεί ο καθείς...
Και κοίτα, ποσταρησε τα κειμενα σου 6-7 φορές, όχι μόνο τρεις...Είσαι πολυ μικρός και δεν ....φαινονται...
quote:
Ειναι αλήθεια ότι είναι σκληρός ο λόγος μου,αγαπητέ μου Εαρινέ, μου του έχουν πει πολλοί...Και ιερείς και πιστοί και άπιστοι....Αυτό, όμως, οφείλεται στο ότι δεν μου αρέσει η υποκρισία....
Απο κει κι έπειτα αγόρι μου,στο ξαναλέω,αφού ούτε την θρησκεία μου ξέρεις, ούτε εμένα με ξέρεις και όμως, με κρίνεις προσωπικά σαν καλός κουτσομπόλης,δεν καταλαβαινεις ποιός δειχνει τι είναι;Εσύ πάντως, ...αέρας...
Ερπετοειδής;Ναι είμαι φίδι στο κινέζικο..Λές να έχει σχέση; Αλλά, ρε κακομοίρη μου,εκεί θα φτάσεις,επειδή δεν μπορεις να με αντιμετωπίσεις αλλοιώς;....
Τι να κάνουμε..Ότι μπορεί ο καθείς...
Και κοίτα, ποσταρησε τα κειμενα σου 6-7 φορές, όχι μόνο τρεις...Είσαι πολυ μικρός και δεν ....φαινονται...
Μην μπερδεύεις την σκληρότητα των λόγων με την βωμολοχία και την θεματική κατάσταση την ψυχολογική και η οποία ομιλείται εντός σου και στην συνέχεια εκφέρεται απο σενα με τα αποτελέσματα τα ανάλογα στην ζωή σου!
Μιλάς και συμπεριφέρεσαι ανάλογα με το ποιός είσαι -λογικό και αναμενόμενο- και αυτό που η εν γένει συμπεριφορά σου προβάλλει , είναι ότι είσαι άξεστος και υβριστής..αλλα και αν-ισόρροπος..!
Συγγνώμη -αυτός είναι σκληρός λόγος- αλλα δεν το λέω εγώ αυτό αλλα η εν γένει στάση σου και συμπεριφορά σου!
Μπορείς να το αλλάξεις βέβαια , αλλα θα είναι πολύ δύσκολο πλέον για σένα!
soul
Όχι ότι την έχεις ανάγκη...Την τρέλα εννοω...
quote:
Εντάξει Εαρινέ, σου βρήκα δουλεία..Θα κάνεις το μέντιουμ, που τοσο καλά κάνεις εδώ μέσα και θα τρελαθεις στην κονόμα...
Όχι ότι την έχεις ανάγκη...Την τρέλα εννοω...
Είσαι η ζωντανή επιβεβαίωση των όσων λένε επιστήμονες που έχουν αφιερώσει την ζωή τους ολόκληρη στην επιστήμη της ψυχολογίας:
-Οι άνθρωποι τείνουν πέραν κάθε ορίου να συναντήσουν τον εαυτό τους...και σύ το επιβεβαιώνεις έμπρακτα!
soul
quote:
Αν καταλάβαινες κι ολας τι γράφεις,φίλε μου Εαρινέ...Ναι τεινω να με..συναντήσω...
Καλό δρόμο!!!
soul