- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΔΑΜ ΚΑΙ Η ΕΥΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ?....ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΗΛΟ
141166
quote:
Ποια είναι «η Αγία Σιών»;
Μήπως να διάβαζες κάτι επ' αυτού πριν το κατακρίνεις;
Το ίντερνετ στα χέρια σου είναι. Μην κολλάμε στις λέξεις πια!!!
Όσο για το τί χρειάζεται η Παλαιά Διαθήκη στην ανθρωπότητα και όχι στους Έλληνες, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
141166
Λες:
«..σε είχα ρωτήσει αν δεν νομίζεις οτι ο "απλός ανθρωπάκος" είχε και θέληση, και συμφέρον να εξαπατηθεί απο τους παπάδες.
Τότε, μου είχες απαντήσει:
<<ΟΧΙ φίλτατε. ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ πέραν της όποιας πρόσκαιρης ΝΑΡΚΩΣΗΣ!>>
Ομολογώ οτι αυτό με έβαλε σε σκέψεις, αν καί δυσκολεύομαι να το δώ όπως εσύ. Όταν έχεις λίγο χρόνο ελεύθερο, μπορείς να μου πείς ποιά, κατα την γνώμη σου, ήταν η αιτία της "πρόσκαιρης νάρκωσης" που επέτρεψε τον κοσμάμη να γητευθεί από τους παπάδες;»
Διάφοροι λόγοι, που σχετίζονται με τις εποχές εκείνες και τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, οδήγησαν τον απλό (και στην συντριπτική πλειοψηφία αμόρφωτο) κόσμο στο χωνευτήρι του εβραιοχριστιανισμού.
Οι φιλόσοφοι και οι διανοούμενοι γενικότερα αντιστάθηκαν, αλλά οι πολιτικές ανάγκες και το ακόρεστο προσηλυτιστικό μένος της νέας αίρεσης είχανε ως μοιραίο αποτέλεσμα την τελική επικράτηση της ΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΕΞΟΥΣΙΑΣ-«ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ».
Ότι έγινε με την βίαια κρατική επιβολή και τον εκχριστιανισμό έγινε ακριβώς λίγο αργότερα και με την εξάπλωση του Ισλάμ. Δηλαδή η προσαρμογή και το ντύσιμο του φασισμού μέσω του «Λόγου του Θεού»….
Επειδή η Πίστη είναι η παραδοχή κάποιας «αλήθειας» που στηρίζεται σε ξένη αυθεντία και προσφέρεται στους πιστούς ως κάτι το «Θείο» και «υπερβατικό», πλην όμως ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ από τον ανθρώπινο Λόγο, ήρθε και «έδεσε» με τις ευρύτερες κοινωνικές αναταραχές προσφέροντας «μεταθανάτια ισότητα και τιμωρία» στα εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.
Άλλο είναι να διατάζει και να γλυκαίνει την μιζέρια μία κρατική μηχανή, και άαααααλλο όταν εμπεδώσει ο κακομοίρης ότι η….πρόσκαιρη του παρουσία στην γη (!) θα ανταμειφθεί στους ουρανούς και στον παράδεισο! Δεν νομίζεις?????
=================
Λες:
«Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον και με προβληματίζει στα όσα λες, είναι η διευκρίνηση μεταξύ αυτού που ονομάζεις <<ερμηνεία ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ>> και αυτό που αποκαλείς <<όσων ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ>>
Δεν βλέπω πως μπορεί να υπάρχει κάποια "σταθερή" ερμηνεία, πού να είναι αποθηκευμένη κάπου, περαν απο την δική μας, ακριβώς δηλαδή αυτο που νομίζουμε.»
Αυτό που εννοώ φίλτατε λέγοντας «ερμηνεία» είναι η αποσαφήνιση, η διασάφηση των νοημάτων μέσω της ανάδειξης των προθέσεων των συγκεκριμένων γραφιάδων. Και η εβραϊκή φιλοσοφία είναι αρκετά κατατοπιστική θα έλεγα.
Δεν χρησιμοποιώ την λέξη «νομίζω» διότι ακριβώς αυτό θέλω να αποφύγουμε: την δήλωση ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ η οποία προέρχεται από ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ εκτίμηση, δίχως βεβαιότητα, και συνάμα όχι αντικειμενική θέση.
Για τον ίδιο λόγο, επεκτείνοντας λίγο το σκεπτικό μου, δεν λέω π.χ. «φρονώ» ή «πρεσβεύω» την τάδε άποψη, διότι κάτι τέτοιο θα δήλωνε τον σχηματισμό μίας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ άποψης επάνω στο θέμα, πράγμα που επίσης δεν αποσκοπώ διότι οδηγεί σε ετσιθελικούς οραματισμούς.
Με ΜΥΘΟΥΣ, ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ, και υστερόβουλες υπεκφυγές, χτίστηκαν οι…«μεγάλες αλήθειες» για τα μικρά μυαλά φίλε μου.
Μην παρεξηγήσεις αυτό που λέω, δεν υπονοώ ότι είμαι κανένα «μεγάλο μυαλό»…………..
![]()
![]()
![]()
Μα τον Δία, δεν βλέπω τί σας παρουσιάζει τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Ένα εκ τριών τινων πρέπει να συμβαίνει.
1) Πιστεύτετε οτι ο μύθος του Αδάμ - βάσιμος ή μη - δεν ισχύει γιά τους Έλληνες, ανήκει σε κάποια άλλη παράδωση, ΤΟΣΟ διαφορετική, που δεν έχει καμμια σχέση με εμάς. Αυτην την θέση, βασιζμένη σε "pagan" Νεοχιτλερισμό έχει π.χ. ο steelspring - μπορεί να διαφωνώ, αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος. Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο απο εσάς.
2) Παίρνετε τις ερμηνείες κυριολεκτικά, σαν τον μάγκα που τις προάλλες μου έλεγε οτι ο Δίας ήταν τσικ καρατσοπάνης της Θεσσαλίας και τό λέει και... ο Ησίοδος! Αν λοιπον τα πάρουμε όλα κυριολεκτικά, εντάξει ο Αδάμ ήταν ένα άτομο, φυσικά η "αμαρτία" του δεν κληρονομιέται. Αλλά ούτε για κατα κυριολεξία φουνταμενταλιστες δεν σας είχα κόψει, αν κάνω λάθος πείτε μου.
3) Αν όμως δεν συμβαίνουν αυτα τα δύο, και δέχεστε οτι ο Αδάμ συμβολίζει τον Άνθρωπο, που το κόλλημα με την κληρονομικότητα; Μηπως η κατάσταση που περιγράφει, και που παρέθεσε η Zadok, δεν είναι ακρίβώς η κατάσταση του ανθρώπου, που κληρονομείται ασυζητητή από ολους μας;
quote:Πιστεύετε οτι αυτή την κατάσταση ΔΕΝ θα την κληρονομήσουν τα παιδιά σας;
16 ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΠΕ ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΝΕΙ ΤΑΣ ΛΥΠΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΝΝΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ
17 ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΙΠΕΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΚΟΥΣΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΞΑ ΕΙΣ ΣΕ ΛΕΓΩΝ ΜΗ ΦΑΓΗΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΗΝΑΙ Η ΓΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
18 ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΒΛΑΣΤΑΝΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ
19 ΕΝ ΤΩ ΙΔΡΩΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΣΟΥ ΕΩΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΗΦΘΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΓΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ
Είναι "παραμύθι" των εβραιοχριστιανικών ιερατείων για να πλανεύει τον κατα τα άλλα αθώο κοσμάκη; Πάντως αν εσεις με κάποιο τρόπο το έχετε ξεπεράσει, και δεν ισχύουν τα άνωθεν για σας, ιδιίως το 19), να μου το πείτε, γιατι ενδιαφέρωμαι να μάθω και εγώ το κόλπο.
Από εκει και πέρα, τί σημασία έχει αν το αποκαλέσετε Προπατορικό Αμάρτημα, Προπατορική Κατάρα, Προπατορική 'Κονόμα η Προπατορικό Βραβείο Νόμπελ (για την Γνώση). Αλλάζει τίποτα με το όνομα; Η ούσια δεν παραμένει η ίδια;
Και ναί, φυσικα, το είπαμε ήδη Zadok (20/01/2004 : 09:46:54), δεν προκειται για "τιμωρία", μια απλή περιγραφή ενος υποκειμενικού συμπαντικού γεγονότος, όπως και η ανάγκη -που μόνη σου επισημαίνεις- να προστατευτει το Δεντρο της Ζωης απο τον Αδάμ στην νέα του κατάσταση. Αλλάζει τίποτα με αυτό; Η ούσια δεν παραμένει η ίδια;
Μια συνειδησιακή κατάσταση που ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ για την ανθρωπότητα, μέχρι να λυτρωθεί απο αυτήν;
Ποιό τό κόλλημα;
Καί αν τελικά δεν σας αρέσει αυτός ο μύθος, βρείτε καναν άλλον, που να σας αρέσει καλύτερα.
Ουφ πια...
Κ.
πρέπει οπωσδήποτε να πιλατεύουμε τα κεφάλια μας με καποιο μύθο? Λέω..
Θα απαντήσω κάπως διαφορετικά.
Για την δημιουργία του κόσμου μας λέγει ο Σοφός Ηράκλειτος:
"Αυτόν τον κόσμο, τον ίδιο για όλα τα όντα, ούτε κάποιος απο τους Θεούς ούτε κάποιος άνθρωπος τον έκανε. Αλλά υπήρχε απο πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα, σαν μια αείζωη φωτιά-ενέργεια, που αναβοσβήνει κβαντικά".
Ο κόσμος μας ΥΠΑΡΧΕΙ, είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΨΗΛΑΦΙΕΤΑΙ. Ο ΧΥ "Θεός" που περιφέρουνε τα δόγματα της εποχής μας είναι άπιαστος και αόρατος. Άρα...ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!
Άλλο τόσο υπάρχουνε λοιπόν και τα "προπατορικά αμαρτήματα" και τα κάθε λογής σοφίσματα των εκάστοτε κλειδοκρατόρων της "αλήθειας".
Εάν υπήρχε, τότε θα είχε δημιουργήσει και έναν καλύτερο κόσμο. Εάν υπήρχε "Θεός" και "Θεία πρόνοια" που ευαγγελίζονται οι διάφοροι ψυχο-σωτηριολόγοι, τότε θα έπρεπε να εκδηλωθεί αυτή ΠΡΙΝ τη δημιουργία των δύσμοιρων ανθρώπων.
Ύστερα απο ΑΥΤΗ την δημιουργία τους....ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ!
Λοιπόν? Απάντησα ή....πάλι δέν περνάω???![]()
![]()
![]()
quote:
16 ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΠΕ ΘΕΛΩ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΝΕΙ ΤΑΣ ΛΥΠΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΟΦΟΡΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΝΝΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ
17 ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΕΙΠΕΝ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΚΟΥΣΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΕΤΑΞΑ ΕΙΣ ΣΕ ΛΕΓΩΝ ΜΗ ΦΑΓΗΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΗ ΝΑ ΗΝΑΙ Η ΓΗ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΜΕ ΛΥΠΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ
18 ΚΑΙ ΑΚΑΝΘΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΒΛΑΣΤΑΝΕΙ ΕΙΣ ΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΧΟΡΤΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ
19 ΕΝ ΤΩ ΙΔΡΩΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΩΓΕΙ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΣΟΥ ΕΩΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΗΦΘΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΓΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ
kynikos
quote:
Πάντως αν εσεις με κάποιο τρόπο το έχετε ξεπεράσει, και δεν ισχύουν τα άνωθεν για σας, ιδίως το 19), να μου το πείτε, γιατι ενδιαφέρωμαι να μάθω και εγώ το κόλπο.
Τι τρόπο ψάχνεις βρε Κυνικέ; Τί τρόπο;
Να τον τρόπο! Γίνε δημόσιος υπάλληλος και παντρέψου μια γυναίκα τύπου "Άτμα"
Επιστήμη είναι;
Άκου με ιδρώτα του προσώπου και εξουσία επί της γυναίκας![]()
Ελεύθερος
Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; ![]()
Edited by - Ελεύθερος on 25/02/2004 12:42:20
έχει καταντήσει κουραστική αυτή η ιστορία!!!
Παίζουμε με τις λεξούλες;;; ΜΙΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ;;; ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ;;;
Φυσικά και η κατάστασή μας είναι κατάσταση συνείδησης για όλους τους ανθρώπους και ονομάζεται "ενσάρκωση", αλλά τί σχέση έχει αυτό με αμαρτία και κληρονομικότητα;;;
Η κατάσταση συνείδησης είναι κατάσταση συνείδησης. Αυτή είναι η φύση της ψυχής απ' την στιγμή που γεννιέται.
Στο χέρι μας είναι να βγούμε απ' αυτήν και οι μέθοδοι είναι πολλές...
Διαλιέχτε... (που φωνάζουν και στη Λαϊκή!
)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:Ο πρώτος εδώ μέσα που μου έδωσε συμβουλή της προκοπής.
Να τον τρόπο! Γίνε δημόσιος υπάλληλος και παντρέψου μια γυναίκα τύπου "Άτμα"
Τιβλάκας που ήμουνα να παλεύω στην οικοδομή, και να εξουσιάζω την κυρά μου, βρε και 'γω νόμιζα οτι ήταν κληρονομικό...
Και αν τα κάνω όλα αυτά που λες, θα γίνω και αθάνατος, έτσι;
Γιατι το δημοσιουπαλληλίκι εύκολο, τα άλλα λίγο πιό μανίκι... Δεν θα μπώ σε όλον αυτόν τον μπελά τζάμπα, έ;
Κ ![]()
Εσεις οι άλλοι όλο θεωρία, γιατί δεν μπορείτε και σεις να δίνεται πρακτικές συμβουλές, σαν τον φίλο;;
Αυτός έχει και το όνομα, αλλά και τη χάρη... ![]()

απ'ότι βλέπω έχεις πάρει.....πουλλές (έεε,το'πα σωστά??) απαντήσεις αλλά εσύ ξανά και ξανά (δήθεν?) δέν καταλαβαίνεις![]()
![]()
Μιάς και οι προλαλήσαντες δώσανε την τοποθέτηση τους στο θέμα, δέν ρίχνεις λίγο φώς και στην περίπτωση σου???![]()
![]()
![]()
quote:Λυπάμαι που σου φαίνεται κουραστικό, αλλά νομίζω οτι η κούρασή σου είναι αυτοδημιούργητη. Εγώ πρώτος ξεκαθάρησα οτι ΔΕΝ μιλάμε για "τιμωρία" ή "αμαρτία", αλλα αυτές είναι απλα λέξεις που μεταφέρουν ενα δύσκολο θέμα στον απλό άνθρωπο - άγαρμπα και άκομψα, ναι.
έχει καταντήσει κουραστική αυτή η ιστορία!!!Παίζουμε με τις λεξούλες;;; ΜΙΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ;;; ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ;;;
Φυσικά και η κατάστασή μας είναι κατάσταση συνείδησης για όλους τους ανθρώπους και ονομάζεται "ενσάρκωση", αλλά τί σχέση έχει αυτό με αμαρτία και κληρονομικότητα;;;
Νόμιζα οτι σαν εσωτερίστρια θα "έπιανες" σχετικά εύκολα το νόημα που προσπαθούσα να μεταδώσω, δηλαδή οτι μπορεί να υπήρχε καρμικό απόθεμα προ της χονδροειδους ενσάρκωσης. Φαίνεται δεν το είπα όσο καθαρά όσο νόμισα.
Εξ άλλου είπα και οτι για εμένα δεν εχει σημασία ποιο απο τα "δύο ενδεχόμενα" σου κάθεται καλύτερα, αρκει να ακολουθείς την άσκησή σου, στο τέλος το ίδιο κάνει.
ΠΩΣ λοιπον το κουράζω εγώ, αφού το έχω αφήσει εδώ και καιρό, ενώ εσυ επιμένεις με τις ερωτήσεις;
========
ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ
Βλέπω οτί έχεις ήδη αρχίσει την συμμετοχή στο νεο τόπικ, και ευελπιστώ σε μιά καλή συνέχεια εκεί!
Σε ευχαριστώ για τις απόψεις σου εδώ ως τώρα.
Κ.

Ε, να λοιπόν... 
Και να! 

Edited by - Zadok on 29/02/2004 00:54:27
Απευθύνωμαι σε εσέναν τελευταίο, μια που εγκαταλείπω αυτό το τόπικ, και είσαι ο αρχικός συγγραφέας.
Αντιλαμβάνομαι οτι το κίνητρό σου είναι εν μέρει η αγανάκτηση με τον τρόπο που ορισμένοι εκκλησιαστικοί εκμεταλεύονται ο'τι βρεθεί μπροστά τους, συχνά απευθηνόμενοι στους πιο βαθεις φόβους του κοινού ανθρώπου.
Έχω περάσει και εγω απο παρόμοιο "σταδιο" και δεν σέ κακίζω.
Από κάποια στιγμή και έπειτα, όμως, η συνεχής ενασχόληση με το τί κάνουν οι άλλοι, ακόμα και όταν ο σκοπός σου ειναι - όπως λες - η προβολή του ψεύδους, κατανατάει όχι μόνο κουραστική, αλλα και αντιπαραγωγική.
Κυρίως, σου αφαιρεί πολύτιμο χρόνο από την ίδια σου την άσκηση, και αυτό δεν το αξίζει (κατα την γνώμη μου) με τίποτα.
Όπως θα έχεις αντιληφθει, πιστεύω οτι όλοι οι μύθοι μπορουν να μας προσδώσουν κάποια σοφία, και για αυτό σε ετούτο το τόπικ, προσπάθησα να δώσω μια δημιουργική ερμηνεία που να μπορεί να γίνει αποδεκτή απο τον νού χωρίς να προκαλεί την συνηθισμένη υστερία που προκαλούν οι έννοιες της "τιμωρίας" και της "αμαρτίας".
Δεν περιμένω απο κανέναν να τις δεχθει, απλα παρατηρώ οτι για εμένα κανουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Στην τελική ανάλυση άλλο πέραν αυτού δεν μπορώ να πώ.
Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία σε αυτό το τοπικ, και για τα πολλα ενδιαφέροντα εναύσματα και συνειρμούς.
Συνεχίζουμε πάντα την συζήτηση μας στο διπλανό, περι ΠΙΣΤΕΩΣ, που ουσιαστικά δεν διαφέρει και τόσο απο το παρόν θέμα.
Φιλικά
Κ.
Η ανθρώπινη αλαζονεία βαδίζει φίλτατε με δυο πόδια: το ένα είναι η "καθ'ομοίωσιν" προς το θεό, και το άλλο η μεταθανάτια θέωση...![]()
![]()
![]()
![]()
Απο αυτό το ΘΕΑΤΡΟ διαλέγει κανείς και τους δικούς του ερμηνευτές. ΕΑΝ πάει στο θέατρο.......![]()
![]()
quote:
Πιστεύτετε οτι ο μύθος του Αδάμ - βάσιμος ή μη - δεν ισχύει γιά τους Έλληνες, ανήκει σε κάποια άλλη παράδωση, ΤΟΣΟ διαφορετική, που δεν έχει καμμια σχέση με εμάς. Αυτην την θέση, βασιζμένη σε "pagan" Νεοχιτλερισμό έχει π.χ. ο steelspring - μπορεί να διαφωνώ, αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος. Δεν αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο απο εσάς.
Θέατρο και μάλιστα με συναρπαστική πλοκή.
Ο Steelspring , ένας τυχοδιώκτης και μανιώδης χαρτοπαίχτης,πατριώτης κατα τα άλλα, ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια και σταματάει για χάρη της την χαρτοπαιξία.Ο αδερφός της τον κατηγορεί για Pagan Νεοχιτλεριστή , και φεύγει για την Ν.Αφρική. Μετά απο 4 χρόνια επιστρέφει και παντρεύεται την γριά καμαριέρα της πρώην αγαπημένης του.

Το μήλο της γνώσης, κατα παράβαση της Θείας εντολής, δέν είναι το "ζουμί" της υπόθεσης, αλλά η αρχή μίας........στημένης σκευωρίας!
Μία σκευωρία ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
Το "φάγωμα" του απαγορευμένου καρπού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ του προπτωτικού ανθρώπου, αλλά η παρεμβολή άλλης δύναμης. Διότι, είναι ποτέ δυνατόν να είχε πλάσει ο Θεός τους ανθρώπους χωρίς την απαραίτητη Σοφία, χωρίς την ασπίδα της Θείας χάρης Του?
Όμως ΠΩΣ βρέθηκε αυτή η "δύναμη" μέσα στον κήπο του Θεού?
Αυτή η δύναμη δέν μπορεί να είναι άλλη απο.....ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ!
Το ερώτημα βέβαια είναι ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ αυτόν τον Διάβολο? Πώς εισέβαλε στον κήπο του Θεού και-ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ- απο πού ξεφύτρωσε? Υπήρχε πρό των προπτωτικών ανθρώπων και άλλη ζώσα δύναμη? Δέν αρκούσε η Θεία χάρη και η προνοητικότητα Του ώστε να αποτρέψει ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ τέτοιου είδους τερτίπια?
Μήπως τελικά ΕΠΡΕΠΕ να υπάρξει και ένας Διάβολος? Η απλά ο Διάβολος..........καθιστά δια της παρουσίας του τον άνθρωπο ελεύθερο όν?
Είναι τελικά ανάθεμα ο Διάβολος ή απλά ένας...ΧΡΗΣΙΜΟΣ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ"?![]()
![]()
![]()
quote:
Ο Τερτυλλιανός, ένας σημαντικός εχθρός των Γνωστικών έλεγε στις γυναίκες:«είστε η πύλη του διαβόλου… εσείς καταφέρατε να πείσετε αυτόν που ούτε ο διάβολος δεν τολμούσε να επιτεθεί… Δεν γνωρίζετε ότι είστε η κάθε μία, μια Εύα; Η κατάρα του θεού για το φύλο σας ζει μέχρι τις ημέρες μας, η ενοχή σας, αναγκαία, ζει επίσης»
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2332 του Thoth.
Ας κανουμε τον κοπο να διαβασουμε τα περι ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΥ που τοσο αρτια παραθετει ο Thoth.
Αλλη μια (πυρηνικη) βομβα στο τρενο του Χριστιανισμου !!!
Υ.Γ. Μερικοι μερικοι ας μη το διαβασουν γιατι κινδυνευουν να ακυρωσουν τη βαπτιση !!! !!! !!!

Ευχαριστούμε, Πασχάλιους!
quote:
Μήπως τελικά ΕΠΡΕΠΕ να υπάρξει και ένας Διάβολος? Η απλά ο Διάβολος..........καθιστά δια της παρουσίας του τον άνθρωπο ελεύθερο όν?Είναι τελικά ανάθεμα ο Διάβολος ή απλά ένας...ΧΡΗΣΙΜΟΣ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ"?