ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
10/02/2010, 21:21:43
Έχει δίκιο ο Άλεξ22,φίλε IndustrialAngel, απο τον 2ο Π.Π. και μετά, Ρωσια και ΗΠΑ, αλλά κα άλλες χώρες, στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου, κάνανε πλήθος πειραμάτων και ερευνών, με τον κόσμο, εν γνώσει και εν αγνοία του, με αντικείμενο, διάφορα μεταφυσικά φαινόμενα, ικανότητες, τηλεπάθεια και άλλα πολλά....
Το πείραμα της Φιλαδέλφειας, είχε διάφορες, μεταφυσικές παρενέργειες, όπως οι ενασχολούμενοι με αυτό αναφέρουν, αλλά και πολλές αναφορές υπάρχουν για ανάλογες ενεργειες, ,με τα πάλσαρ,τις πνευματικές οντότητες που αναγωρίζει η επιστήμη και λοιπά....
Η πνευματική υπσταση, δεν αμφισβητείται,αλλά,δεν περιχαρακώνεται κι όλας...Είναι πέρα απο τη λογική αντιμετώπιση και αντιληψη μας...
10/02/2010, 22:18:07
Φίλε μου makfor,οι μπούρδες, ειναι αποκλειστικά δικό σου προνόμιο και του Εαρινού,δεν ειμαστε όλοι ίδιοι, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...Εγώ τοποθετούμε συνέχεια, εκτός απο τα διαλλείματα, με διαφημίσεις....
Εσύ για το θέμα αν η Αγία Γραφή, είναι αληθινή, όσον αφορά την προέλευση του ανθρώπου, έχεις καποια στοιχεια,κάτι που εχει αποδειχτεί, κάτι ενάντια σε ότι λέει η Βίβλος,κατά τις .....αποδείξεις σου;...
Για λέγε, για λέγε...
10/02/2010, 22:40:21
Την είδα, αγαπητέ noel...Ωραία ταινία, με νόημα.....Διδακτική....
noelΜέλος
10/02/2010, 22:45:13
Θα την δώ το Σαββατοκύριακο.
Διαβάζοντας για την Υπάτια βρήκα οτι ήταν Νεοπλατωνικός φιλόσοφος.
Στην ταινία αναφέρεται ως θεματοφύλακας της αρχαίας γνώσης οπου δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού.

10/02/2010, 22:49:12
...Που ήταν έτοιμη να γίνει χριστιανή,όταν την λιθοβόλισε ο όχλος και η εκκλησια έχει αγιοποιήσει, για το ήθος της και τον άδικο θανατο της......Αυτά τα διαβασες;...
noelΜέλος
10/02/2010, 22:53:42
Οχι τώρα τα ψάχνω εδώ στο ιντερνετ φυσικά.

noelΜέλος
10/02/2010, 22:59:02
Εδώ γράφει οτι δολοφονήθηκε απο τον Κύριλλο Ρωμαίου κυβερνήτη της Αλεξανδρείας ο οποίος αναφέρεται ως φανατικός Χριστιανός που θεωρούσε την Υπατία ως μάγισσα εκπρόσωπο του Κακού.

http://www.esoterica.gr/articles/esoteric/hepatia/hepatia.htm

10/02/2010, 23:10:47
quote:

Φίλε μου makfor,οι μπούρδες, ειναι αποκλειστικά δικό σου προνόμιο και του Εαρινού,δεν ειμαστε όλοι ίδιοι, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...Εγώ τοποθετούμε συνέχεια, εκτός απο τα διαλλείματα, με διαφημίσεις....
Εσύ για το θέμα αν η Αγία Γραφή, είναι αληθινή, όσον αφορά την προέλευση του ανθρώπου, έχεις καποια στοιχεια,κάτι που εχει αποδειχτεί, κάτι ενάντια σε ότι λέει η Βίβλος,κατά τις .....αποδείξεις σου;...
Για λέγε, για λέγε...

Ευάγγελε , ασφαλώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό αποτελεί την μαγεία της ζωής!

Προσωπικά και επειδή προσπάθησα πολλές φορές να συζητήσω μαζί σου ...πλέον εγκατέλειψα και αυτό διότι θεωρώ , ότι μαζί σου λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει συζήτηση και αυτό διότι ... όχι , ότι δεν είσαι καλός άνθρωπος αλλα ασφυκτικά εναγκαλισμένος απο δοξασίες με αποτέλεσμα η λογική να μην υπάρχει στην σκέψη σου , παρα μόνο τις στιγμές που "αναπαύεται" η θρησκευτική σου έξαρση και εναγκαλισμός ταυτόχρονα!

Ασφαλώς αυτό είναι δικό σου θέμα και πρόβλημα -κατα την γνώμη μου- και επιπροσθέτως θα ήθελα να σου πώ , ότι ουδέποτε απευθύνθηκα απαξιωτικά στο προσωπό σου , όπως κάνεις εσύ σε όλους τους συνδίκτυους σχεδόν και είναι και καταγεγραμμένα όλα...σε περίπτωση που υποστηρίξεις ότι σε αδικώ!

Φρόντισε λοιπόν να είσαι εγκρατής και άσε τις κατηγοριοποιήσεις που με τόση ευκολία επιδίδεσαι και ενηλικιώσου και φέρσου ως ώριμος άνθρωπος ...έστω και τώρα μπορείς και έχεις το δικαίωμα να το επιτύχεις...και 'το σκίσε με να αλλάξω ράφτη' δεν το λέμε όλοι σε γυναίκες!

Πρίν λοιπόν αναφερθείς σε οποιονδήποτε άλλο ...πρωτίστως κοίταξε τα δικά σου θέματα και αφού μπορέσεις να ελέγξεις τον άκρατο θρησκευτικό φανατισμό σου στην συνέχεια βλέπουμε και για τα ημέτερα!

Άσε λοιπόν τα κηρύγματα και τις κορώνες και αν κάτι δεν σου αρέσει απ'οσα λέμε ...κρύο νερό ή ξυδάκι...και θα σου περνάει!

Αυτά είχα κατ'αρχάς να σου πώ... στην συνέχεια και ανάλογα με την συμπεριφορά σου...θα δούμε!

soul

10/02/2010, 23:52:10
quote:
trexagireve...Που ήταν έτοιμη να γίνει χριστιανή,όταν την λιθοβόλισε ο όχλος και η εκκλησια έχει αγιοποιήσει, για το ήθος της και τον άδικο θανατο της......Αυτά τα διαβασες;..

Σωστά…

Για αυτό και την σκότωσαν οι μοναχοί της Εκκλησίας του Αγ. Κυρίλλου, επειδή η δράση της θεωρήθηκε επικίνδυνη σε μια περίοδο που είχε αρχίσει η εξάπλωση του χριστιανισμού..!!

Πρώτα σκοτώνουν, και μετά αγιοποιούν…

11/02/2010, 09:38:44
quote:

Η' το πας στο υπερφυσικό; Σε αυτήν την περίπτωση για πες μας, ποια πειράματα;

Γιατί νομίζεις οτι έχει νόημα να σου πώ? Θα βρείς μια δικαιολογία και θα πείς οτι δέν υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη,κλασσικά.

Όπως ένας επιστήμονας(?) που το κάλεσαν για να σχολιάσει την θέαση ενός ufo και είπε οτι πρόκειται για την αφροδίτη!

Για αυτό λέω οτι πρέπει να ασχοληθούν με την ηλιθίοτητα μπάς και κάνουν κάτι.

HEROnlysINΝέο Μέλος
19/01/2003, 20:23:28
...ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΠΕΤΡΕΨΑ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΤΟΥ...

Your Only, My Only, HER Only sIN

19/01/2003, 21:11:24
Για να μπείς στον κόπο να γράψεις αυτές τις γραμμές, μάλλον θα σε ενδιέφερε αγαπητή Μάγη η ανταλλαγή απόψεων. Δεν γνωρίζω την περίπτωση στην οποία αναφέρεσαι, και πραγματικά με ενδιαφέρει. Αν παρόλα αυτά δεν επιθυμείς κοινοποίηση μέσω του forum, θα εκτιμούσα έστω και ένα προσωπικό e-mail.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

indigo_boyΜέλος
20/01/2003, 01:34:14
File kelsie mporo na se leo etsi? prosopiki mou apopsi einai oti i elliniki apopsi exei polla daneisei se olous tis glosses tou kosmou kai oti kai na kanoume emeis den tha papsei pote na uparxei ,opote oti glosa kai na xrisimopioiso exei kati elliniko mesa tis eite legetai greeklish eite latinikaTha ithela na anafertho tora sto thema.Mipos oloi mas eimaste ioi tou theou? an kapoios apo emas ebgaine sto dromo kai elege oti itan o ios tou theou ti tha tou elegan oi alloi?Tha ton pernousan gia trelo i tha katalabainan to noima autis tis aplis kai sugxronos sinthetis lexis ios theou?

Euxaristo

konoskΜέλος
11/02/2003, 01:54:22
Μπλα μπλα Μπλα δημοκρατία....μπλα μπλα μπλα με εκλέξανε και ως Δικαιόπολις συνάπτω ξεχωριστή συμμαχία με τους Λακεδαιμόνιους. Εν πάση περιπτώσει προφανώς εκούσια η Μάγη (αν προφέρω καλά το όνομα)σας μεταδίδει ένα μήνυμα. Ακούστε το προσεκτικά γιατι μας αφορά όλους. 1)Ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο μύθος είναι παγκόσμιος. 2) Οι λεπτομέρειες δεν έχουν καμία μα καμία σημασία. 3) Οι Έλληνες δεν είναι ο μοναδικός λαός πάνω στον πλανήτη που παρήγαγε πολιτισμό. 4) Ας μη νιώθουμε επιτέλους την ανάγκη να υπερτονίζουμε αναπόδεικτα την ανωτερότητά μας, γιατί έτσι εκμηδενίζουμε και γελοιοποιούμε την αξία των αρχετύπων που παρήγαγε αυτή η φυλή ανά τους αιώνες, όπως παρήγαγαν βέβαια και οι υπόλοιποι. Α και κάτι άλλο! Η νέα ελληνική γλώσσα γράφεται με πολλούς τρόπους, ακόμη και ανορθόγραφους στα μάτια των όψιμων κλασικιστών μας (με ένα σίγμα παρακαλώ). Είναι ζωντανή λαλιά και δεν μπορείτε ετσιθελικά να τη συνδέετε με μύθους, ορθογραφικούς, συντακτικούς κ.λπ. Η βαθιά δομή της θα μπορούσε να την καταστήσει βασικό συντελεστή της οικουμενικής γραμματικής που οραματίστηκε ο Τσόμσκι. Αλλά αυτό δε θα γίνει, γιατί η καχυποψία μας ως έθνος μας έχει ήδη οδηγήσει σε μαρασμό και πενία. Πνευματική πενία! Έχει άλλα πράγματα να προσφέρει σε αυτόν τον κόσμο η Ελλάδα Κύριοι και όσο νωρίτερα ξυπνήσουμε από το λήθαργο τόσο καλύτερα. Και για να κλείσω θα μας συμβούλευα να μην καλλιεργούμε μύθους εκ του μη όντος. Σας χαιρετώ φιλικά

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

11/02/2003, 20:07:19
Χμμμ φίλε μου Κonosk, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου, στο ΚΑΙΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ που ανέφερες, αυτό των ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΩΝ...
Απο τα 4, στα 3 με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά στο θέμα της λεπτομέριας...
Η Λεπτομέρια είναι που κάνει την διαφορά φίλε μου, Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ και εδώ έρχεται να ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΤΕΙ αυτό που λές ότι ο ΜΥΘΟΣ (γενικά) είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ...
Ναι είναι, αλλά η ΔΙΑΦΟΡΑ απο μύθο σε μύθο, απο λαό σε λαό, είναι η ΟΠΤΙΚΗ που έχουν ως προς το θέμα και αυτή η ΟΠΤΙΚΗ αποκαλέιται ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑ...

Κατα τα άλλα ναι, έχεις δίκιο... Θεωρώ όμως ότι ΑΝ ισοπεδωσουμε τα ΠΑΝΤΑ και ανφέρομαι στα περί ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ και ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ, τότε πράτουμε μέγα ατόπημα...
Είμαι ο πλέον ανορθόγραφος, αλλά ΕΠΙΜΕΝΩ στο να προσπαθώ να μάθω...
Η ευκολία του καθενός (αναρωτιέμαι που είναι αυτή η "ευκολία") να γράφει ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ δημιουργεί ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ, στον ΛΟΓΟ και ο ΛΟΓΟΣ αντιστοιχεί στο ΓΡΑΜΜΑ και το ΓΡΑΜΜΑ αντιστοιχεί στον ΑΡΙΘΜΟ και ο ΑΡΙΘΜΟΣ είναι μια ΔΟΝΗΣΗ, ένας ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (στην χημεία του λόγου) και ως γνωστόν (τουλάχιστον σε εμένα είναι) ΑΝ ΔΟΝΗΣΕΙΣ διαφορετικά ή ΑΛΛΑΞΕΙΣ τον Ατομικό Αριθμό ενός ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, τότε έχεις ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ...

Μην προσπαθούμε με ευφιολογήματα να αποδείξουμε ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ...
Ειδικά εκέινοι οι Ελληναράδες που κόπτονται για τα Ελληνικά πράγματα αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τις ρίζες ΜΑΣ στο όνομα της ΕΥΚΟΛΙΑΣ ΤΟΥΣ...
Ας σταματήσουμε να είμαστε ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ και να ΣΤΡΟΥΘΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ESSENTIALΝέο Μέλος
11/02/2003, 20:53:00
Τελικά ... "Πίστευε...και μη ερεύνα" ή "Πίστευε και μη... ερεύνα"?

konoskΜέλος
11/02/2003, 21:04:57
Αγαπητέ Κέλσο ο προφορικός λόγος δεν έχει απόλυτη σχέση με τον γραπτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν προταθεί πολλές και διαφορετικές γραμματικές δομές για την ελληνική γλώσσα. Το φώνημα δε σχετίζεται με τη γραπτή του απεικόνιση. Το αλφάβητο είναι ένα σύνολο ιδεογραμμάτων, το οποίο χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής. Για σκέψου τι σήμαινε ορθογραφία πριν από 20 χρόνια....μην πας μακρύτερα. Σε ό,τι αφορά σε εκείνη την ορθογραφία σήμερα, εν έτει 2003, είμαστε απόλυτα ανορθόγραφοι. Η ζωντανή λαλιά, όμως, είναι κάτι το διαφορετικό. Διατηρεί τα φωνήματά της και τη δύναμή της απείραχτη μέσα στους αιώνες. Άλλωστε, να είστε σίγουροι πως γνωρίζουμε πολύ λίγα για το τι αντιπροσώπευαν φωνητικά τα σύμβολα του αλφάβητου. Τα λιγοστά παραδείγματα που έχουμε από την αρχαιολογική έρευνα προκαλούν εκπλήξεις. Ωστόσο, φυσικά και δεν παροτρύνω κανέναν να είναι ανορθόγραφος. Αλλά η ορθογραφία είναι ένα ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο θέμα στον τόπο μας και πολυ αβασάνιστα έχει συνδεθεί με την καλλιέργεια μύθων....παραπλανητικών μύθων. Σε χαιρετώ πάντα φιλικά

12/02/2003, 00:46:36
quote:
...Το αλφάβητο είναι ένα σύνολο ιδεογραμμάτων...
...Άλλωστε, να είστε σίγουροι πως γνωρίζουμε πολύ λίγα για το τι αντιπροσώπευαν φωνητικά τα σύμβολα του αλφάβητου...
...Ωστόσο, φυσικά και δεν παροτρύνω κανέναν να είναι ανορθόγραφος...

Τρία σημαντικά σημεία συγκράτησα φίλε μου...
Α) Ακριβώς επειδή αναφέρεις και αναφέρομαι σε ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, αυτό και μόνο το γεγονός, ΕΠΙΒΑΛΕΙ την ορθή κατασκευή του ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για να αποδίδουμε την ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ...
Π.χ άλλο Β(ήτα) και άλλο V(i), άλλο Π(ί) και άλλο P(e) κλπ κλπ...

Β) Το ότι γνωρίζουμε τόσα λίγα, δεν είναι λόγος για να τα ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ αφ'ενός και να μήν μάθουμε ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ αφ'ετέρου...

Γ) Επειδή όπως προείπα το να κρατούμε τα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ανέπαφα και αυτούσια είναι σημαντικό τόσο για την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ όσο και για την περεταίρω ΔΙΕΥΡΗΥΝΣΗ των λιγοστών ΜΑΣ γνώσεων, το αν είμαστε ανορθόγραφοι είναι η ΜΙΣΗ ζημιά απ'ότι να γράφουμε σε αυτό το "παράξενο μέσο", τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, έννοιες των οποίων τα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ δεν ταιριάζουν με αυτές... Αποτέλεσμα, ΜΠΕΡΔΕΜΑ....
Πειραματίσου φίλε μου...
Εκτύπωσε το ΙΔΙΟ κείμενο σε δύο διαφορετικούς τύπους ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, αυτον τον καθαρα ελληνικό και τον άλλον τον "μπαστερδεμένο" τον Greeklish
Μελέτησε το ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ πώς αντιδρά στο ΙΔΙΟ κείμενο, αλλα που είναι γραμμένο με διαφορετικό τρόπο και πές μου ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ διάβασες το Greeklish.....
Ξέρεις γιατί;;;
Γιατί είπαμε ότι είναι ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ και οι έννοιες που περικλείουν, συχνά πυκνά ΔΕΝ ανταποκρίνονται στο ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ...

Μην προσπαθούμε ΞΑΝΑΛΕΩ να δικαιολογίσουμε τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ...
Εγώ ένας αγράμματος είμαι, ένας ανορθόγραφος που ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ την ορθή αξία που ΔΕΝ έχω και που ΘΑ ΗΘΕΛΑ να αποκτήσω...

Εξίσου φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

konoskΜέλος
12/02/2003, 01:12:54
Θα επιμίνο Κέλσο. Εκνεβρίζομε όταν η ορθογραφία γίνετε τρόπος επίδιξις ανοτερότιτας ι κρίσις ανθρόπον.

Η παραπάνω ορθογραφία στην πραγματικότητα προτάθηκε επίσημα. Ποια θα ήταν λοιπόν η θέση της αντιπαράθεσής μας αν κάτι τέτοιο είχε γίνει πραγματικότητα?
Επίσης τα ιδεογράμματα που χρησιμοποιούμε δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεογράμματα που υπονοείς. Γνωρίζω πολύ καλά τη γλώσσα κι από μέσα κι από έξω. Γνωρίζεις πολύ καλά να χειρίζεσαι καταστάσεις και θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι είναι εύκολο να μάθεις ορθογραφία. Το δύσκολο είναι να αποπειραθείς να ερμηνεύσεις τις λέξεις εσωτερικά και εκεί δε νομίζω ότι πάσχεις. Αν, ωστόσο, θέλεις πραγματικά να πας πίσω στην πηγή των πραγμάτων μελέτησε την κεφαλαιογράμματη γραφή και δη το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο στις 5 κύριες διαλέκτους του. Τότε θα δεις, αν δεν έχεις δει ήδη, ότι ασυμφωνία ως προς τη χρήση του αλφάβητου υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων. Με λίγα λόγια διαφορετικά σύμβολα για την ίδια σημασία. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα μόνο της σχετικότητας που μας περιβάλλει. Εν πάση περιπτώσει πραγματικά δεν απευθύνομαι σε εσένα. Εν τέλει χαίρομαι που με βάζεις να ξεδιπλώνω τη σκέψη μου. Όσο για τα Greeklish συμφωνώ, αλλά το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης και η έλξη του νεαρόκοσμου σε αυτόν τον εύκολο τρόπο είναι μια πραγματικότητα. Προς το παρόν ας το παρατηρήσουμε προσεκτικά και ας σκεφτούμε προς τα πού μπορεί να οδηγήσει. Φιλικά σε χαιρετώ

12/02/2003, 01:56:40
Ο Διάλογος μαζί σου φίλε μου, είναι κάτι παραπάνω απο ευχάριστος...
Και προσφέρει πολλά σε όλους ΜΑΣ, άλλωστε αν δεν το πίστευα, δεν θα μετείχα...

Δεν διαφωνώ μαζί σου, αλλά αναλύω αυτό που "κάποιοι άλλοι" ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ

'Ομως τι είναι αυτό που λές:

quote:
Αν, ωστόσο, θέλεις πραγματικά να πας πίσω στην πηγή των πραγμάτων μελέτησε την κεφαλαιογράμματη γραφή και δη το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο στις 5 κύριες διαλέκτους του. Τότε θα δεις, αν δεν έχεις δει ήδη, ότι ασυμφωνία ως προς τη χρήση του αλφάβητου υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων. Με λίγα λόγια διαφορετικά σύμβολα για την ίδια σημασία...

Αν μη τι άλλο, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ τη θέση μου....
Μελετώντας τα αλφάβητα των 5 κυρίων διαλέκτων, διαπιστώνεις το προφανές που αναφέρεις, ΑΛΛΑ ανακαλύπτεις την ΑΙΤΙΑ που υπάρχουν αυτές οι "διαφορες"...
Θεωρώ ότι το ΟΛΟ υπόβαθρο είναι διαφορετικό, ΑΛΛΑ η ουσία είναι ΚΟΙΝΗ... Κάποτε υπήρχε η ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ, φυσικό να είναι τα ΠΑΝΤΑ υπο της Μητριαρχικής γραμμής... Ηρθε μετά η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ και τα ανέτρεψε ΟΛΑ...
Αλλάξαν οι "ηγέτες" των θεών και άλλαζαν τα ΑΛΦΑΒΗΤΑ...

Επομένος μελετώντας την ΔΙΑΦΟΡΑ, επαγωικά καταλήγης στην ΚΟΙΝΗ ΡΙΖΑ...

Α! και κατι τελευταίο...
ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στηρίζονται στο ΚΟΙΝΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ, μηδενός εξαιρουμένου...
Καμία διαφορά δεν έχει το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ των Κινέζων, με αυτό των Φοινίκων, των Ινδιάνων της Αμερικής κλπ κλπ
Το ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ είναι παντού και πάντα ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης