ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gewkwn30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
gewkwnΜέλος
29/08/2013, 23:58:59
quote:

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home

Ένα από τα άρθρα

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/to-e-to-en-delphois-kai-o-iechobas

Θα ήθελα να σημειώσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως ΔΕΝ συμφωνώ με την κεντρική ιδέα του αρθρογράφου, αλλά πιστεύω πως η έρευνά του είναι πολύ σημαντική γιατί επιδεικνύει πολλές ομοιότητες στις θρησκείες των ανθρώπων.

Βέβαια δεν με ενδιαφέρει αν ο αρθρογράφος είναι "κρυφοχριστιανός"(όπως βιάζονται πολύ να συμπεράνουν) ή εχθρός του Ευαγγελίου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μελετήσω τις απόψεις του αντικειμενικά. Άλλες τις επιδοκιμάζω, άλλες τις απορρίπτω, το ίδιο ας κάνει και ο οποιοσδήποτε πιστεύει στην έρευνα.

οτι ο "ερευνητης ειναι καθαρος χριστιανος και
"εντελως τυχαια" συνφωνει με τις θεσεις που
εκφραζεις σε πρωτη φαση και σε δευτερη την
τεκμηριωση που εχει κανει ο Ευμενης με
τους "νεοαπολογιτες" που θελουν να "συνδιαζουν"
πραγαμτα ωστε να δειξουν οτι οι Αρχαιοι ηταν στην
ουσια Χρηστιανοι( και δικη σου θεση σχετικα )
τι εχεις να πεις;

Ξεκαθαρισε την θεση σου για να ξερω τι ρολο τραβας σχετικα
γιατ ιεαν κανεις λογο για ( κρυφοχρηστιανο) ενω ειναι
δηλωμενος και εχεις μελετησει την αποψη του , θα επρεπε να
ψαξεις το βιογραφικο του , ειναι πολυ σημαντικο κομματι
σε ερευνα τετοιου ειδους , ειδικα μετα την παραδοχη σου
οτι υπαρχει σχεδιο απ οτην εκλησια των χρηστιανων.

Εχεις πολυ περιεργη συμπεριφορα εδω
μιας που αποτην μια κα νεις λογο για ερευνα και απο την αλλη
εχεις "ξεχασει" να ψαξεις το βιογραφικο του Σκουρτελη
και "εντελως τυχαια" ο Σκουρτελης συνφωνει μετι θεσεις που προσπαθεις να περασεις εδω για να κανεςι τα δικα σου ...

Θα μπορουσα να σε κατηγωρρησω για συμετοχη στην συνωμοσια της
Εκλησιας !!! μιας που παροτι το παιζεις "αιρετικος Χριστιανος"
στην ουσια εισαι στην κατηγορια συμπεριφορας των συνομοτων
παροτι γραφεις οτι γραφεις σχετικα με την ερευνα.

Η συμπεριφορα σου εχει χαρακτιριστικα "social hacking"...

Ξεκαθαρισε τηνθεση σου.

Edited by - gewkwn on 30/08/2013 00:12:23

30/08/2013, 10:50:46
quote:

Μα δεν έμεινε μόνος στον κόσμο ο Λωτ!
Δεν έγινε κατακλυσμός, μην μπερδεύεσαι...

Εσύ μπερδεύεσαι που δε διαβάζεις το ίδιο το κείμενο απ'όπου ουσιαστικά αντλείς την περίπτωση. Νόμιαζαν ότι ήταν πια μόνοι στον κόσμο. Αν το νομίζεις, είναι σα να είσαι. Και δεν αλλάζει το ότι η αιμομιξία ήταν κάτι το δεδομένο στον τότε κόσμο *όταν δεν υπήρχε άλλη επιλογή ή όταν ήθελαν οικογένειες να είναι κλειστές* - το ίδιο βλέπεις στην οικογένεια των Ολύμπιων, το ίδιο στις βασιλικές οικογένειες των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων κτλ. κτλ. δεν έχει νόημα όπως το βλέπεις.
gewkwnΜέλος
30/08/2013, 12:41:16
quote:

quote:

Μα δεν έμεινε μόνος στον κόσμο ο Λωτ!
Δεν έγινε κατακλυσμός, μην μπερδεύεσαι...

Εσύ μπερδεύεσαι που δε διαβάζεις το ίδιο το κείμενο απ'όπου ουσιαστικά αντλείς την περίπτωση. Νόμιαζαν ότι ήταν πια μόνοι στον κόσμο. Αν το νομίζεις, είναι σα να είσαι. Και δεν αλλάζει το ότι η αιμομιξία ήταν κάτι το δεδομένο στον τότε κόσμο *όταν δεν υπήρχε άλλη επιλογή ή όταν ήθελαν οικογένειες να είναι κλειστές* - το ίδιο βλέπεις στην οικογένεια των Ολύμπιων, το ίδιο στις βασιλικές οικογένειες των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων κτλ. κτλ. δεν έχει νόημα όπως το βλέπεις.

Ασχετα που λες εαν νομιζαν οτι ειναι μονοι στον κοσμο
θεωρητικα (πως το καταλαβες αυτο πρεπει να υπολογισουν και το κομματι Θεος
και την σταση του γενικα επι της αιμομιξιας
που επετρεψε να γινει ( μιας που ξερει τα παντα)
Για τους "θεους" των Ελληνων απο την Αλλη δεν μπορεις
να το συγκρινεις γιατι οι συγκεκριμενοι
περιγραφωνται με πολλα "ανθρωπινα Ελατωματα"
πραγμα που ξεφευγει απο την κλασικη εννοια του θεου
του χριστιανισμου .

Γενικα η αιμομοιξια ειναι μια συνηθης πρακτικη
εκεινα τα χρονια και τον μεσαιωνα( ακομη και σημερα με τους γαμους
των βασιλεων)
Αλλα ειναι διαφορετικες περιπτωσεις μιας που
οι θεοι του Ολυμπου ,οπως και οι βασιλεις
εχουν ανθρωπινα χαρακτιριστικα γενικα σε ολη την ζωη τους
μονο που στην περιπτωση του "λοτ" ο θεος του Χριστιανισμου
στην ουσια το επετρεψε μιας που αποφασισε να σωσει τις κορες του
"ενω ηξερε τα μελουμενα"(συνφωνα παντα με την θεση οτι ο θεος γνωριζει το μελλον) και εκανε τα στραβα ματια σχετικα με την
αιμομοιξια ,
αρα υπαρχει παραδοξο γενικα...

1)που εμπλεκει τις ιδιοτητες του θεου( οπως αυτες εχουν αποτυπωθει
στην Χριστιανικη παραδοση, γνωση των μελουμενων)

2) Εαν ηξερε ο θεος τι προκειται να γινει( ιδιοτητα γνωσης που του εχουν αποδωσει οι Χριστιανοι) γιαιτ εσωσε και τις κορες του Λωτ;

3) εαν ηξερε και τις εσωσε με δεδομενο οτι θα μπορουσαν να βρουνε
κια αλλουε αντρες γατι "μεθυσαν τον πατερα" ;

4) το γεγονος οτι το επετρεψε (ενω ηξερε οτι θα γινει αυτο το αμαρτημα) μας δεινει καποια στοιχεια για τον "χαρακτιρα του θεου της παλιας Διαθηκης;

5)πως γινεται να χαρακτιριζουν τον "Λωτ" σωστο και δικαιο
οταν εσωσε τις κορες του που θα "του την καναν" με τον ιδιο τον θεο να κανει τα στραβα ματια .
edit: το πιο αστειο ειναι οτι οταν τον επισκευτηκαν οι δυο αγγελοι
αυτος ηταν διατεθημενος να δωσει τις κορες του ( παρθενες ) να
"συνουσιαστουν" με οτι τροπο γουσταρει το πληθος εξω απ οτο σπιτι του κια αυτος ειναι αυτος που επελεξε ο θεος να σωσει...

ολα αυτα οκ ακηκουν στην παλια διαθηκη θα μου πει καποιος
Χριστιανος και εν μερη θα εχει δικαιο μιας που πραγματικα
ανηκουν στην παλια διαθηκη με την μονη διαφορα
οτι ο "ιος" περα απο την ιδιοτητα του ιου εχει και την ιδιοτητα του ιδιου του πατερα μιας που ειναι μια απο τις ερκφρασεις του ιδιου "οντος" που ονομαζουνε θεο οι Χριστιανοι (κλεβοντας τον ορο απο τους Αρχαιους μιας που η σημασια της λεξης
ειναι κατι πολυ διαφορετικο) .

Για να συνοψισω...
Ηξερε ο θεος για την αιμομιξια και την επετρεψε;
Ηξερε ο θεος για την αιμομιξια και επετρεψε να σωθουν
οι κορες ;
Εαν την επετρεψε ηταν θεμα ελευθερης επιλογης;
Εαν παλι ειναι θεμα ελευθερης επιλογης γιατι κατετρεψε
τα σοδομα ;
Αυτοι δεν ειχαν δικαιωμα ελευθερης επιλογης;

Εαν παλι δεν το ηξερε πως του εχει αποδωθει αυτη η ιδιοτητα ;

Εαν δεν ξερει τα μελουμενα η ρηση του Χριστου(υποθετικα παντα)
οτι ο πατερας του ξερει απο τωρα(τα χρονια του χριστου) την στιγμη της δευτερας παρουσιας ειναι απατη ( οποτε εχουμε παραποιηση ασχεταεαν ο χριστος υπηρξε ή οχι.

Υσ : Δεν εχω αναλυσει το πιο σημαντικο κομματι της ιστοριας
που ειναι το κρασι !!!! γιατι εχει πολυ θεμα η ιστορια
για να ειναι αληθινη...

Edited by - gewkwn on 30/08/2013 12:53:11

30/08/2013, 14:34:09
quote:

...Ασχετα που λες εαν νομιζαν οτι ειναι μονοι στον κοσμο
θεωρητικα (πως το καταλαβες αυτο ....)
Κάπως πολλά και μπερδεμένα όλ'αυτά για σχολιασμό. Αλλά αν διαβάσεις την διήγηση θα δεις πως το λεει... μέχρι τότε δεν έχει νόημα.
Η φάση αν και στυλιζαρισμένη δείχνει ανθρώπινη.
gewkwnΜέλος
01/09/2013, 12:46:59
quote:

quote:

...Ασχετα που λες εαν νομιζαν οτι ειναι μονοι στον κοσμο
θεωρητικα (πως το καταλαβες αυτο ....)
Κάπως πολλά και μπερδεμένα όλ'αυτά για σχολιασμό. Αλλά αν διαβάσεις την διήγηση θα δεις πως το λεει... μέχρι τότε δεν έχει νόημα.
Η φάση αν και στυλιζαρισμένη δείχνει ανθρώπινη.

μπερευμενος φιλε μου εισαι εσυ γιατι οι κορες του μαζι με τον
ΛΩΤ περασαν πριν απο μια πολη που ονομαζοταν Σηγωρ(19,22-23)
Αρα οι κορες του ΞΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!
απλα προτιμσαν αν "κοιμηθουν" με τον πατερα τους γιατι θα ηταν παντα
μονες τους ....
χα χα χα

σε συ σοβαρεψου !!!
Δυστηχως φιλε μου εχω διαβασει την διηγηση και βγαζουν ματια
τα γραφφωμενα στην ιστορια του λωτ και της Αιμομιξιας που
εγινε με την ουσιαστικη συμετοχη του θεου των Χρηστιανων στο θεμα
μιας που γνωριζει απο πριν( συνφωνα παντα με την παραδοση των Χριστιανων)

Με αφορμη την θεση σου οτι μπερδευτικα σχετικα
κοιταξα ξανα το σημειο και ανακαλυψα και αλλα που ξεχασα
να αναφερω το γενονος οτι οι κορες του ειχαν μνηστηρα
μιας που παρακατω τους λεει οτι επικιται η καταστροφη(9,14)παρολα αυτα ομως εχει προθεση να τις δωσει στο πληθος για να τις κανουν
οτι θελουν αυτοι !(19,8)

κοινως ο πατερας εφαρμοζει την ρηση ο σκοπος αγιαζει τα μεσα!!!!
κοινως οι κορες του ηταν πολυ μεγαλες ...

αλλα τινα κανουν και αυτες οτα ν ο πατερας τους λογικα δεν θα εινια και πολυ οκ , την στιγμη που εινια διατεθημενος να δωσει τις κορες του για βιασμο ουσιαστικα στο πληθος , εκτος εαν οι κορς του γουσταραν την κατασταση οποτε ο "δικαιος" λωτ ειναι ψευταρακος...

Υσ: δες τα παραπανω σημεια που σου αναφερω και μετα οτι "αποριες εχεις" γραψε μου για να σου τις λυσω , μιας που μετα την ματια που του εριξα( μετα την προτροπη σου ) τα σημεια λενε το ιδιο πραγμα
και επισης ανακαλυψα κα ιτο σημειο οπου εχουμε και υποψιφιους
"κεραταδες" ( τους γαμπρους εννοω)

02/09/2013, 10:31:11
quote:

...μπερευμενος φιλε μου εισαι εσυ γιατι οι κορες του μαζι με τον
μονες τους ....
...
Λέει:
....κ' ἰδοὺ ἡ πόλις αὕτη ἐγγὺς τοῦ καταφυγεῖν με ἐκεῖ, ἥ ἐστι μικρά, καὶ ἐκεῖ διασωθήσομαι· οὐ μικρά ἐστι; καὶ ζήσεται ἡ ψυχή μου ἕνεκέν σου. κα' καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἰδοὺ ἐθαύμασά σου τὸ πρόσωπον καὶ ἐπὶ τῷ ρήματι τούτῳ τοῦ μὴ καταστρέψαι τὴν πόλιν, περὶ ἧς ἐλάλησας· κβ' σπεῦσον οὖν τοῦ σωθῆναι ἐκεῖ· οὐ γὰρ δυνήσομαι ποιῆσαι πρᾶγμα, ἕως τοῦ ἐλθεῖν σε ἐκεῖ. διὰ τοῦτο ἐκάλεσε τὸ ὄνομα τῆς πόλεως ἐκείνης Σηγώρ. ...
...λ' Ἀνέβη δὲ Λὼτ ἐκ Σηγὼρ καὶ ἐκάθητο ἐν τῷ ὄρει αὐτὸς καὶ αἱ δύο θυγατέρες αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ· ἐφοβήθη γὰρ κατοικῆσαι ἐν Σηγώρ. καὶ κατῴκησεν ἐν τῷ σπηλαίῳ, αὐτὸς καὶ αἱ δύο θυγατέρες αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ. λα' εἶπε δὲ ἡ πρεσβυτέρα πρὸς τὴν νεωτέραν·
ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ· λβ' δεῦρο καὶ ποτίσωμεν τὸν πατέρα ἡμῶν οἶνον καὶ κοιμηθῶμεν μετ᾿ αὐτοῦ καὶ ἐξαναστήσωμεν ἐκ τοῦ πατρὸς ἡμῶν σπέρμα. λγ' ἐπότισαν δὲ τὸν πατέρα αὐτῶν οἶνον

Νομίζω ότι το ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ· τα λέει όλα. Την "πόλη" εκείνοι την ονόμασαν Σηγώρ (αν διαβάσεις τι λέει) κι αν πέρασαν από κάποια 'πόλη' αυτό δε σημαίνει ότι βρήκαν ζωντανούς ανθρώπους εκεί (γι'αυτό και μετά λέει 'φοβήθηκαν να μείνουν στη Σηγώρ' (γιατί "φοβήθηκαν";) Αντίθετα και ξεκάθαρα είπαν ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ·

02/09/2013, 18:12:38
https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/apollon-o-katastropheas-theos-tou-thanatou-kai-ton-epidemion

Λοιπόν, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για έρευνα, ας διαβάσει την παραπάνω σελίδα που περιέχει 113 πηγές.

Να επαναλάβω πως δεν συμφωνώ με την προσπάθεια του Σκουρτέλη να παρουσιάσει τον Απόλλωνα ως έναν κακό ανθελληνικό Θεό, αλλά συμφωνώ πως περιέχονται πολλές αλήθειες σε αυτά που γράφει.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται για την αλήθεια ας το διαβάσει και ας συζητήσουμε. Άλλωστε και εγώ έχω πολλές απορίες σχετικά με αυτά που λέει.

NotirkΜέλος
03/09/2013, 09:11:37
Είπε ο ένας αυτό , είπε ο άλλος το άλλο , διάβασε τι λέει αυτός , διάβασε τι λέει ο άλλος.

Ο κάθε συγγραφέας γράφοντας εξωτερικεύει αυτό που έχει μέσα του….αυτό που έχει επιλέξει ότι του ταιράζει ή ότι του συμφέρει…. Πόσες διαφορετικές απόψεις εκφράζονται για το ίδιο ζήτημα….πόσα επιχειρήματα προβάλλονται για να ισχυροποιήσουν τις διαφορετικές απόψεις.

Εγώ είμαι με αυτόν , εσύ είσαι με τον άλλον…ο δικός μου είναι ο σωστός , ο δικός σου είναι λάθος….

Εγώ που βομβαρδίζομαι από διαφορετικές απόψεις και ιδέες τι κάνω? Επιλέγω αυτό που μου ταιριάζει … κάνω τρόπο ζωής τις ιδέες του…προσπαθώ να τις περάσω και σε άλλους…το ίδιο κάνεις και εσύ με διαφορετικές από τις δικές μου ιδέες…ανταγωνισμός , οπαδοποίηση…μπέρδεμα…κουβάρι…νοητική σκλαβιά…και τελικά άγνοια.

Κάποια στιγμή θα πω…κάτι δε πάει καλά…διάβασα τόοοοσα , ξέρω τόοοσα…όμως δε γνώρισα τίποτα…ή πιο σωστά δε γνώρισα καν τι είναι αυτό που ψάχνω…τι είναι αυτό που θέλω να γνωρίσω….ακόμα βρίσκομαι εκεί απ’ όπου ξεκίνησα…φυλακισμένος στη φυλακή της άγνοιας….γνώση για τη γνώση λοιπόν ή γνώση για την ελευθερία?

Καλοί και σεβαστοί όλοι οι σοφοί του κόσμου…καλά και σεβαστά όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί . Για όποιο λόγο όμως και αν έχουν γραφτεί , μου έμαθαν ότι ο σοφότερος όλων είναι ο άγνωστος Εαυτός μου…είναι τόσο κοντά μου… είναι μέσα μου…ας τον γνωρίσω.

Αν τα βιβλία που διάβασα με οδήγησαν σ’αυτές τις σκέψεις…τότε και μόνο τότε άξιζε που τα διάβασα.

Την αλήθεια δε θα τη βρούμε στα βιβλία…η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας , η αλήθεια μας οδηγεί στην ελευθερία και ελευθερία σημαίνει χωρίς εμπόδια ροή της θείας δύναμης που βρίσκεται μέσα σε όλους μας και που όλοι μας είμαστε μέσα της.

03/09/2013, 10:30:34
quote:

Είπε ο ένας αυτό , είπε ο άλλος το άλλο , διάβασε τι λέει αυτός , διάβασε τι λέει ο άλλος.

Ο κάθε συγγραφέας γράφοντας εξωτερικεύει αυτό που έχει μέσα του….αυτό που έχει επιλέξει ότι του ταιράζει ή ότι του συμφέρει…. Πόσες διαφορετικές απόψεις εκφράζονται για το ίδιο ζήτημα….πόσα επιχειρήματα προβάλλονται για να ισχυροποιήσουν τις διαφορετικές απόψεις.

Εγώ είμαι με αυτόν , εσύ είσαι με τον άλλον…ο δικός μου είναι ο σωστός , ο δικός σου είναι λάθος….

Εγώ που βομβαρδίζομαι από διαφορετικές απόψεις και ιδέες τι κάνω? Επιλέγω αυτό που μου ταιριάζει … κάνω τρόπο ζωής τις ιδέες του…προσπαθώ να τις περάσω και σε άλλους…το ίδιο κάνεις και εσύ με διαφορετικές από τις δικές μου ιδέες…ανταγωνισμός , οπαδοποίηση…μπέρδεμα…κουβάρι…νοητική σκλαβιά…και τελικά άγνοια.

Κάποια στιγμή θα πω…κάτι δε πάει καλά…διάβασα τόοοοσα , ξέρω τόοοσα…όμως δε γνώρισα τίποτα…ή πιο σωστά δε γνώρισα καν τι είναι αυτό που ψάχνω…τι είναι αυτό που θέλω να γνωρίσω….ακόμα βρίσκομαι εκεί απ’ όπου ξεκίνησα…φυλακισμένος στη φυλακή της άγνοιας….γνώση για τη γνώση λοιπόν ή γνώση για την ελευθερία?

Καλοί και σεβαστοί όλοι οι σοφοί του κόσμου…καλά και σεβαστά όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί . Για όποιο λόγο όμως και αν έχουν γραφτεί , μου έμαθαν ότι ο σοφότερος όλων είναι ο άγνωστος Εαυτός μου…είναι τόσο κοντά μου… είναι μέσα μου…ας τον γνωρίσω.

Αν τα βιβλία που διάβασα με οδήγησαν σ’αυτές τις σκέψεις…τότε και μόνο τότε άξιζε που τα διάβασα.

Την αλήθεια δε θα τη βρούμε στα βιβλία…η αλήθεια βρίσκεται μέσα μας , η αλήθεια μας οδηγεί στην ελευθερία και ελευθερία σημαίνει χωρίς εμπόδια ροή της θείας δύναμης που βρίσκεται μέσα σε όλους μας και που όλοι μας είμαστε μέσα της.

Με καταπλήσσει αυτό που γράφεις, δεν περίμενα από εσένα αυτήν την παραδοχή. Αλλά ας είμαι επιφυλακτικός.

Λες
<<Εγώ που βομβαρδίζομαι από διαφορετικές απόψεις και ιδέες τι κάνω? Επιλέγω αυτό που μου ταιριάζει … κάνω τρόπο ζωής τις ιδέες του…προσπαθώ να τις περάσω και σε άλλους…το ίδιο κάνεις και εσύ με διαφορετικές από τις δικές μου ιδέες…ανταγωνισμός , οπαδοποίηση…μπέρδεμα…κουβάρι…νοητική σκλαβιά…και τελικά άγνοια.>>

Να σου εξηγήσω γιατί δεν συμφωνώ; Το τα να έχεις κάποιες απόψεις είναι νοητική σκλαβιά; Πως σε σκλαβώνει αυτό που σε εκφράζει και αυτό που κάνεις τρόπο ζωής; Κάτι πιστεύεις εσύ, γιατί να νιώθεις άσχημα γι' αυτό, επειδή για την ίδια άποψη κάποιοι άλλοι σφάζουν; Δεν φταίει η ιδέα, οι άνθρωποι φταίνε.

Πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αφουγκραστεί κάποια κοσμοθεωρία, εκτός και αν είναι εντελώς αγνωστικιστής πιστεύοντας πως η άγνοια είναι απόλυτη και όλη η αναζήτηση της γνώσης είναι μάταιη.

Μην σε ξεγελάνε αυτοί που μιλούν ενάντια στην οπαδοποίηση, στα δόγματα, στις θρησκείες. Άθελά τους όλοι ανήκουν κάπου, όλοι ανήκουν σε μια στάνη και ας χρησιμοποιούν παντού τα παραπλανητικά στερητικά -α, αντιφασίστας, άθεος κτλ κτλ

Φαντάσου πως εκείνοι οι άνθρωποι που λένε πως δεν κατανοώ την διδασκαλία του Σωκράτη, ότι θα τον προσκυνούσαν αν τον έβλεπαν τώρα μπροστά τους. Φαντάσου με τί θεϊκό σεβασμό θα τον μεταχειριζόντουσαν και πόσο δουλικοί θα ήταν μπροστά του, ενώ ο ίδιος ο Σωκράτης δεν θα το ήθελε πιστεύω

NotirkΜέλος
03/09/2013, 11:32:39
quote:

quote:

Με καταπλήσσει αυτό που γράφεις, δεν περίμενα από εσένα αυτήν την παραδοχή. Αλλά ας είμαι επιφυλακτικός.

Λες
<<Εγώ που βομβαρδίζομαι από διαφορετικές απόψεις και ιδέες τι κάνω? Επιλέγω αυτό που μου ταιριάζει … κάνω τρόπο ζωής τις ιδέες του…προσπαθώ να τις περάσω και σε άλλους…το ίδιο κάνεις και εσύ με διαφορετικές από τις δικές μου ιδέες…ανταγωνισμός , οπαδοποίηση…μπέρδεμα…κουβάρι…νοητική σκλαβιά…και τελικά άγνοια.>>

Να σου εξηγήσω γιατί δεν συμφωνώ; Το τα να έχεις κάποιες απόψεις είναι νοητική σκλαβιά; Πως σε σκλαβώνει αυτό που σε εκφράζει και αυτό που κάνεις τρόπο ζωής; Κάτι πιστεύεις εσύ, γιατί να νιώθεις άσχημα γι' αυτό, επειδή για την ίδια άποψη κάποιοι άλλοι σφάζουν; Δεν φταίει η ιδέα, οι άνθρωποι φταίνε.

Πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αφουγκραστεί κάποια κοσμοθεωρία, εκτός και αν είναι εντελώς αγνωστικιστής πιστεύοντας πως η άγνοια είναι απόλυτη και όλη η αναζήτηση της γνώσης είναι μάταιη.

Μην σε ξεγελάνε αυτοί που μιλούν ενάντια στην οπαδοποίηση, στα δόγματα, στις θρησκείες. Άθελά τους όλοι ανήκουν κάπου, όλοι ανήκουν σε μια στάνη και ας χρησιμοποιούν παντού τα παραπλανητικά στερητικά -α, αντιφασίστας, άθεος κτλ κτλ

Φαντάσου πως εκείνοι οι άνθρωποι που λένε πως δεν κατανοώ την διδασκαλία του Σωκράτη, ότι θα τον προσκυνούσαν αν τον έβλεπαν τώρα μπροστά τους. Φαντάσου με τί θεϊκό σεβασμό θα τον μεταχειριζόντουσαν και πόσο δουλικοί θα ήταν μπροστά του, ενώ ο ίδιος ο Σωκράτης δεν θα το ήθελε πιστεύω

ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ:
‘’ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ‘’ ( γνώρισε τον εαυτό σου).
‘’ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ’’ ( να κάνεις τα πάντα χωρίς υπερβολή ).

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ :
‘’ΚΡΟΥΕΤΕ ΕΝΤΟΣ ‘’ ( γνωρίσατε τον εαυτό σας)

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΟΦΙΑ :
‘’OI ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ …ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ…Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ…Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΠΡΟΜΕΝΟ’’.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ :
‘’ OI ΣΩΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ‘’.
‘’ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ‘’.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ :
‘’ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔA’’. ( αυτό τα λέει όλα ).

gewkwnΜέλος
03/09/2013, 12:21:04
quote:

quote:

...μπερευμενος φιλε μου εισαι εσυ γιατι οι κορες του μαζι με τον
μονες τους ....
...
Λέει:
....κ' ἰδοὺ ἡ πόλις αὕτη ἐγγὺς τοῦ καταφυγεῖν με ἐκεῖ, ἥ ἐστι μικρά, καὶ ἐκεῖ διασωθήσομαι· οὐ μικρά ἐστι; καὶ ζήσεται ἡ ψυχή μου ἕνεκέν σου. κα' καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἰδοὺ ἐθαύμασά σου τὸ πρόσωπον καὶ ἐπὶ τῷ ρήματι τούτῳ τοῦ μὴ καταστρέψαι τὴν πόλιν, περὶ ἧς ἐλάλησας· κβ' σπεῦσον οὖν τοῦ σωθῆναι ἐκεῖ· οὐ γὰρ δυνήσομαι ποιῆσαι πρᾶγμα, ἕως τοῦ ἐλθεῖν σε ἐκεῖ. διὰ τοῦτο ἐκάλεσε τὸ ὄνομα τῆς πόλεως ἐκείνης Σηγώρ. ...
...λ' Ἀνέβη δὲ Λὼτ ἐκ Σηγὼρ καὶ ἐκάθητο ἐν τῷ ὄρει αὐτὸς καὶ αἱ δύο θυγατέρες αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ· ἐφοβήθη γὰρ κατοικῆσαι ἐν Σηγώρ. καὶ κατῴκησεν ἐν τῷ σπηλαίῳ, αὐτὸς καὶ αἱ δύο θυγατέρες αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ. λα' εἶπε δὲ ἡ πρεσβυτέρα πρὸς τὴν νεωτέραν·
ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ· λβ' δεῦρο καὶ ποτίσωμεν τὸν πατέρα ἡμῶν οἶνον καὶ κοιμηθῶμεν μετ᾿ αὐτοῦ καὶ ἐξαναστήσωμεν ἐκ τοῦ πατρὸς ἡμῶν σπέρμα. λγ' ἐπότισαν δὲ τὸν πατέρα αὐτῶν οἶνον

Νομίζω ότι το ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ· τα λέει όλα. Την "πόλη" εκείνοι την ονόμασαν Σηγώρ (αν διαβάσεις τι λέει) κι αν πέρασαν από κάποια 'πόλη' αυτό δε σημαίνει ότι βρήκαν ζωντανούς ανθρώπους εκεί (γι'αυτό και μετά λέει 'φοβήθηκαν να μείνουν στη Σηγώρ' (γιατί "φοβήθηκαν";) Αντίθετα και ξεκάθαρα είπαν ὁ πατὴρ ἡμῶν πρεσβύτερος, καὶ οὐδείς ἐστιν ἐπὶ τῆς γῆς, ὃς εἰσελεύσεται πρὸς ἡμᾶς, ὡς καθήκει πάσῃ τῇ γῇ·

Για να υπαρχει "πολη" υπαρχουν ανθρωποι εκει.

Αυτη η γενικοτητα "αυτό δε σημαίνει ότι βρήκαν
ζωντανούς ανθρώπους
που γραφεις φιλε μου
ειναι πολυ αστηριχτη.

Απο εκει και μετα οι αγγελοι τους στειλαν εκει
(οποτε πρακτικα δεν θα επρεπε να φοβηθουν).
Μιας που για να τους εστειλε ο Θεος (μεσω των Αγγελων)
στην πολη αυτη ,θα επρεπε να μεινουν εκει.

Εαν παλι τους εστειλε με Γνωση(παραδοση γνωσης των μελουμενων εκλησιας των χριστιανων) οτι θα φοβηθουν , και ηξερε οτι θα
την κανουν την αιμομιξια , τοτε γιατι (εαν υποθεσουμε οτι η
ιστορια ειναι ετσι) επετρεψε να υπαρχει στην Χρηστιανικη παραδοση
σαν δικαιος και σωστος μιας που ηταν ετοιμος να δωσει για ομαδικο βιασμο τις παρθενες κορες του;

Υς: Υπαρχει και το κομματι της "ψευτικης ιστοριας" αλλα ας καληψουμε
πρωτα το κομματι της περιπτωσης της πραγματικης ιστοριας , μιας που
ακομα και αληθινη να ειναι η διηγιση των Χρηστιανων(ξερεις οτι απεχω απο τις θρησκειες και οποιαδηποτε θεο-α-ους με αποια μορφη , γνωστο-αγνωστο), εγηρει πολλα λογικα αλματα που δεν δενουν .

03/09/2013, 12:28:13
quote:
...Για να υπαρχει "πολη" υπαρχουν ανθρωποι εκει....
Ναι; και στο Τσερνομπυλ πόλη υπάρχει αλλά όχι άνθρωποι. Και γιατί 'φοβήθηκαν' να μείνουν εκεί; και γιατί αργότερα δείχνονται να λένε ότι δεν έμεινε άνθρωπος στη γη; Το πόλη μια χαρά δείχνει κτίσματα πόλης-φάντασμα (που δικαιολογεί το φόβο) και σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρη η αναφορά λίγο μετά ότι (όπως νόμιζαν) δεν είχε μείνει άνθρωπος.
gewkwnΜέλος
03/09/2013, 13:06:30
Χρηστο ...
Χρηστο ...

Σου ζητησα κατι ...

Σου ζητησα να ξεκαθαριθσεις την θεση σου
Σχετικα με το γεγονος οτι ο Σκουρλετης
Ειναι δηλωμενος Χρηστιανος και οχι "κρυφοΧρηστιανος"
Οπως γραφεις.

Μετα μαλιστα την παραδοχη σου σχετικα με την
ΑΠΟ ΕΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
οποτε περομενω να ξεκαθαρισεις
καταχρην οτι
δεν ανηκεις σε αυτη την ομαδα .

Μιας που παρουσιασες αποψη καποιου με εντελως
"παραποιημενα " χαρακτιριστικα .

Σε προκαλω λοιπον .
Εινια ευκολο
Γραφεις δεν ανοικω σε αυτη την συνομοσια

Τελευταια η συμπεριφορα σου με προτρεπει
να γραφω οτι εισαι απολογητης οποτε
θα σε παρακαλεσω να το αρνηθεις ,
αλλιως μια που σου επισημανα την προσοχη σχετικα
και "φωνή βοώντος " απο εσενα στην ουσια
νομιμοποιηεις την "αντιδραση" μου σχετικα.

03/09/2013, 13:13:34
Ούτε ξέρω, ούτε με νοιάζει τί είναι. "Χριστιανός που δεν γουστάρει τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης", "φανατικός πρωτοΈλληνας", "κάτι άλλο"; Δεν με ενδιαφέρει.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ με ενδιαφέρει.

gewkwnΜέλος
03/09/2013, 15:01:58
quote:

Ούτε ξέρω, ούτε με νοιάζει τί είναι. "Χριστιανός που δεν γουστάρει τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης", "φανατικός πρωτοΈλληνας", "κάτι άλλο"; Δεν με ενδιαφέρει.

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ με ενδιαφέρει.

Χμ...
αποφευγεις να απαντησεις εαν ανηκεις στην ιδια ομαδα.
γιατι αραγε ...

03/09/2013, 15:13:06
Εντάξει κύριοι, ας ηρεμήσετε λίγο.
Πολύς λόγος για δυό διεστραμένες πουτάνες γίνεται κατά την αποψή μου...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

NotirkΜέλος
03/09/2013, 15:18:17
quote:

https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/apollon-o-katastropheas-theos-tou-thanatou-kai-ton-epidemion

Το χάος που χωρίζει τον συγγραφέα αυτού του αίσχους από τη Γνώση , το ίδιο χάος χωρίζει και τους ‘’άθεους’’ επικριτές των ιερών βιβλίων , όπως η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη.
Επίσης, το ίδιο χάος χωρίζει από τη Γνώση και τους αφελής ''πιστούς'' των θρησκειών καθώς και τους ελληναράδες εθνικιστες.

Ο νοών νοήτω.

gewkwnΜέλος
03/09/2013, 15:19:18
Γιαπετ εγω απλα
ζητησα να ξεκαθαρισει την θεση
του για να μην τον βλεπω οπως
Υποψιαζομαι .
Απλο ειναι γραφει οτι δεν ακηκει
εκιε με οποιαδηποτε τροπο ειτε
σε καποια αλλη ομαδα και τελος .

Τι πιο απλο κια ξεκαθαρο ;

03/09/2013, 15:27:35
gewkwn, καμμιά αντίρρηση και συμφωνώ μαζί σου, αλλά απέχει αυτό απ' το να περιμένεις να το κάνει κιόλας....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ