ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γραφική ερώτηση -αίμα περιόδου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Γραφική ερώτηση -αίμα περιόδου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

panosfromlydian257 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
23/04/2014, 23:41:36
Σε ένα φόρουμε με όνομα esoterica εκ φύσεως συνυπάρχουν τα φυσικά με τα μεταφυσικά και τα απόκρυφα. Και ποιος λέει ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν; http://www.wired.co.uk/news/archive/2014-04/23/jpl-jack-parsons

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

30/04/2014, 13:47:38
Αμαλια

quote:
Ίσως δεν γνωρίζεις βέβαια παλαιότερες εποχές, που στο όνομα της "λογικής", της αποφυγής αντιεπιστημονικών θεμάτων και απόψεων, της "ορθής έρευνας", κ.λπ. είχε δημιουργηθεί στις συζητήσεις μια μικρή ομάδα που εξελίχθηκε σε μια κατάσταση χλευασμού των υπολοίπων (κάποιων δικαίως - κάποιων όχι και τόσο) που τολμούσαν να θέσουν ένα θέμα κάπως... παράξενο

Δυο φορές έχω δει να γίνεται μπάχαλο εδώ το εσωτέρικα, τη δεύτερη φορά απογοητεύτηκα τόσο πολύ που έκανα 1-2 χρόνια να ξαναμπώ να διαβάσω ποστ.
Το αστείο είναι ότι αν τα συγκεκριμένα άτομα (της 2ης φοράς) διοχέτευαν την ενέργεια τους στη δημιουργική κριτική και παράθεση απόψεων, είχαν πολλά να προσφέρουν. Για αυτό και με είχαν απογοητεύσει περισσότερο.

Η καλύτερη αντιμετώπιση ενός θέματος που μας φαίνεται "χαζό, ανόητο" και δεν ξέρω γω τι, είναι πιστεύω η Σωκρατική. Αποδομείς τη γνώμη του άλλου με καίριες ερωτήσεις, και έτσι περνάς το μήνυμα σου, και κρατάς και ένα επιπεδο στη συζήτηση.

Τέλος, βλέπω ότι η εποχή του παραμυθιού έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Αυτό βέβαια είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Που είναι τα ξωτικά, οι νεράιδες, οι μυστικές στοές, οι βουρδούλακες.. Η φύση μας έχει κλείσει την πόρτα δια παντός, όταν εμείς ξεχάσαμε να φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια, που καίγαμε τον ερχομό του καλοκαιριού.. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα πήρε tablet και ο πινόκιο παίζει LoL.

Συγνώμη για την εκτός θέματος παρένθεση, καλή μας συνέχεια στις συζητήσεις.

04/05/2014, 00:01:21
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Και στον τρόπο αντιμετώπισης (τη Σωκρατική αποδόμηση που αναφέρεις) αλλά και στην αλλαγή εποχής που βιώνουμε.

04/05/2014, 04:26:44
quote:
Που είναι τα ξωτικά, οι νεράιδες, οι μυστικές στοές, οι βουρδούλακες..

Που είναι οι Ομηρικές μάχες με τον Vril (αν θυμάμαι καλά)
για το αν τα Βριλήσσια πήραν το όνομα τους απο τα... Vril
"Μάχες", αλλά με αξιοπρέπεια, σεβόμενη τον συνομιλητή πάνω απ'ολα.

Αυτό που έκανε μεγάλη "ζημιά" στο χώρο της αναζήτησης (με τη γενικότερη έννοια)
είναι η εξάπλωση του διαδικτύου.
Όσο οξύμωρο κι αν μοιάζει, το internet είναι ένα εργαλείο,
σκοπός είναι να το χρησιμοποιείς σωστά.

Παλιότερα, τότε που ανακαλύπταμε (και κανείς δεν πίστευε το πως θα εξελισσόταν) το internet,
για να "γράψεις" κάτι δεν χρειάζονταν μόνο να ξέρεις χειρισμό ενός pc, αλλά αυτό που έγραφες ήταν προϊόν σκέψης, άποψης, γνώσεων και οχι μασημένη τροφή.

Σε καθε ευκαιρία, αναφέρω την εποχη της αθωότητας, λιγο πριν κάνουν την εμφάνιση τους τα forums
οπου αναζητούσαμε μανιωδώς (εγω για παράδειγμα που "ήμουν" πολύ των ΑΤΙΑ και του ανεξήγητου)
άλλους "τρελούς" για να μιλήσουμε μέσω του "πρωτόγονου" Irc για θέματα που είχαμε διαβασει πριν
μόνο(!) σε βιβλία.
Ετσι διατηρήθηκε για λίγα χρόνια και η "ποιότητα" γιατι ο Χ ερασιτέχνης ερευνητής, αναζητούσε τον Ψ συνοδοιπόρο που θα τους έγραφε μια και μόνο "νέα" πληροφορία, που θα τον πήγαινε ενα βήμα παρακάτω... και την ρουφούσε σαν σφουγγάρι!.....

04/05/2014, 12:36:59
Η συνεχόμενη αναμετάδοση της πληροφορίας εκφυλίζεται σε ψηφιακό θόρυβο.
Αυτό είναι το πρόβλημα του σημερινού διαδυκτίου.Όντως.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

04/05/2014, 16:40:57
Αυτό ισχύει για όσους δεν θέλουν να ψάξουν πραγματικά και σε βάθος.

Αν θες να ψάξεις ουσιαστικά, ξέρεις ότι δεν θα βρεις απαντήσεις σε έναν επιπόλαιο και επιφανειακό περίπατο ανάμεσα σε μερικά links. Θα ψάξεις, θα σκάψεις, θα συγκρίνεις, θα αξιολογήσεις, θα ανατρέξεις σε πιο επίσημες επιστημονικές πηγές και σοβαρές διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες (που πριν την άνθιση του Διαδικτύου αποτελούσε επιστημονική φαντασία η τόσο εύκολοη πρόσβαση στις πηγές αυτές).
Αυτός που δεν θέλει να ψάξει, την εποχή των βιβλίων δεν διάβαζε, αρκούνταν σε φήμες και προκαταλήψεις που κυκλοφορούσαν από εδώ κι από κει. Τώρα, οι φήμες και οι προκαταλήψεις κυκλοφορούν σε αφθονία και στο ίντερνετ και τις βρίσκει εκεί. Ο "ψηφιακός θόρυβος" που γράφεις, @ΑΜΕΙΝΙΑΣ.

Θέλω να πω, πως τα πράγματα στη βάση τους δεν έχουν αλλάξει τόσο όσο νομίζουμε. Απλά, αυτοί που τρέφονται με διαδικτυακά σκουπίδια έχουν ίσως μια μεγαλύτερη ευκολία να το παίξουν "ψαγμένοι", αλλά σε ποιους; Στους όμοιούς τους και σε κάποιους ταλαίπωρους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αμφισβητήσουν αυτά που ακούνε από αυτούς τους δήθεν ερευνητές.

14/05/2014, 01:01:25
Να δείτε τί ωραίος που είναι ο πλουραλισμός και η ...Δημοκρατία:

Συμφωνώ με όλους σας! (και δεν το λέω για να ...σας καλοπιάσω
-διότι δεν το έχετε ανάγκη - και ούτε εγώ το έχω ανάγκη/υποχρέωση)

Ειλικρινώς και αυθορμήτως ομιλώντας (γράφοντας) -όπως πάντα :

Συμφωνώ με την Αμαλία

quote:
Αυτό ισχύει για όσους δεν θέλουν να ψάξουν πραγματικά και σε βάθος.
Αν θες να ψάξεις ουσιαστικά, ξέρεις ότι δεν θα βρεις απαντήσεις σε έναν επιπόλαιο και επιφανειακό περίπατο ανάμεσα σε μερικά links. Θα ψάξεις, θα σκάψεις, θα συγκρίνεις, θα αξιολογήσεις, θα ανατρέξεις σε πιο επίσημες επιστημονικές πηγές και σοβαρές διαδικτυακές εγκυκλοπαίδειες (που πριν την άνθιση του Διαδικτύου αποτελούσε επιστημονική φαντασία η τόσο εύκολοη πρόσβαση στις πηγές αυτές).
Αυτός που δεν θέλει να ψάξει, την εποχή των βιβλίων δεν διάβαζε, αρκούνταν σε φήμες και προκαταλήψεις που κυκλοφορούσαν από εδώ κι από κει. Τώρα, οι φήμες και οι προκαταλήψεις κυκλοφορούν σε αφθονία και στο ίντερνετ και τις βρίσκει εκεί. Ο "ψηφιακός θόρυβος" που γράφεις, @ΑΜΕΙΝΙΑΣ.

Θέλω να πω, πως τα πράγματα στη βάση τους δεν έχουν αλλάξει τόσο όσο νομίζουμε. Απλά, αυτοί που τρέφονται με διαδικτυακά σκουπίδια έχουν ίσως μια μεγαλύτερη ευκολία να το παίξουν "ψαγμένοι", αλλά σε ποιους; Στους όμοιούς τους και σε κάποιους ταλαίπωρους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αμφισβητήσουν αυτά που ακούνε από αυτούς τους δήθεν ερευνητές.

Κάποτε, πριν καιρό, Αμαλία με είχες ρωτήσει "τι σημαίνει/συμβολίζει ο 'φούξια' Πυθαγόρας που ψάχνει στο πυθάρι του..."
Την απάντηση βεβαίως την έχουμε δώσει πολλάκις, και την ξαναδίνεις στο quote που σημείωσα πιο πάνω.

Συμφωνώ με τον Αιθεροβάμμωνα:

quote:
Που είναι οι Ομηρικές μάχες με τον Vril (αν θυμάμαι καλά)
για το αν τα Βριλήσσια πήραν το όνομα τους απο τα... Vril
"Μάχες", αλλά με αξιοπρέπεια, σεβόμενη τον συνομιλητή πάνω απ'ολα.
Αυτό που έκανε μεγάλη "ζημιά" στο χώρο της αναζήτησης (με τη γενικότερη έννοια)
είναι η εξάπλωση του διαδικτύου.
Όσο οξύμωρο κι αν μοιάζει, το internet είναι ένα εργαλείο,
σκοπός είναι να το χρησιμοποιείς σωστά.

Παλιότερα, τότε που ανακαλύπταμε (και κανείς δεν πίστευε το πως θα εξελισσόταν) το internet,
για να "γράψεις" κάτι δεν χρειάζονταν μόνο να ξέρεις χειρισμό ενός pc, αλλά αυτό που έγραφες ήταν προϊόν σκέψης, άποψης, γνώσεων και οχι μασημένη τροφή.

Σε καθε ευκαιρία, αναφέρω την εποχη της αθωότητας, λιγο πριν κάνουν την εμφάνιση τους τα forums
οπου αναζητούσαμε μανιωδώς (εγω για παράδειγμα που "ήμουν" πολύ των ΑΤΙΑ και του ανεξήγητου)
άλλους "τρελούς" για να μιλήσουμε μέσω του "πρωτόγονου" Irc για θέματα που είχαμε διαβασει πριν
μόνο(!) σε βιβλία.
Ετσι διατηρήθηκε για λίγα χρόνια και η "ποιότητα" γιατι ο Χ ερασιτέχνης ερευνητής, αναζητούσε τον Ψ συνοδοιπόρο που θα τους έγραφε μια και μόνο "νέα" πληροφορία, που θα τον πήγαινε ενα βήμα παρακάτω... και την ρουφούσε σαν σφουγγάρι!.....

γιατί κι εγώ και αυτός ήμασταν μέρος αυτών των εποχών

Συμφωνώ με τον Ντιεσέμη περί ιστοριών για μουνοκηλίδες και λοιπές γαργαλιστικές λεπτομέρειες, γιατί ούτως ή άλλως
η σκέψη και η γραφή του κινείται "Πυθαγορέικα"
ή/και αντιστρόφως η δική μου Ντιεσεμίζει [στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα θέματα που διαπραγματευόμαστε ορθώς, ορθολογικώς, και ειλικρινώς πέραν του Politically correct παραπετάσματος....]

Συμφωνώ με τον Ιταλό

quote:
Δυο φορές έχω δει να γίνεται μπάχαλο εδώ το εσωτέρικα, τη δεύτερη φορά απογοητεύτηκα τόσο πολύ που έκανα 1-2 χρόνια να ξαναμπώ να διαβάσω ποστ.
Το αστείο είναι ότι αν τα συγκεκριμένα άτομα (της 2ης φοράς) διοχέτευαν την ενέργεια τους στη δημιουργική κριτική και παράθεση απόψεων, είχαν πολλά να προσφέρουν. Για αυτό και με είχαν απογοητεύσει περισσότερο.

Η καλύτερη αντιμετώπιση ενός θέματος που μας φαίνεται "χαζό, ανόητο" και δεν ξέρω γω τι, είναι πιστεύω η Σωκρατική. Αποδομείς τη γνώμη του άλλου με καίριες ερωτήσεις, και έτσι περνάς το μήνυμα σου, και κρατάς και ένα επιπεδο στη συζήτηση.

Τέλος, βλέπω ότι η εποχή του παραμυθιού έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Αυτό βέβαια είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Που είναι τα ξωτικά, οι νεράιδες, οι μυστικές στοές, οι βουρδούλακες.. Η φύση μας έχει κλείσει την πόρτα δια παντός, όταν εμείς ξεχάσαμε να φτιάχνουμε μαγιάτικα στεφάνια, που καίγαμε τον ερχομό του καλοκαιριού.. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα πήρε tablet και ο πινόκιο παίζει LoL.

Συγνώμη για την εκτός θέματος παρένθεση, καλή μας συνέχεια στις συζητήσεις.

του οποίου αν και δεν φτάνω το μεγαλείο της συγχώρεσης και της φορουμικής ανεκτικότητας, εντούτοις είμαι σύμμαχός του στη Σωκρατικής αντιμετώπισης (χαδιάρικη) αποδόμηση

Συμφωνώ με τον Αμεινία περί ψηφιακού θορύβου και μεγέθυνσης αυτού στις μέρες μας....

Συμφωνώ ακόμη και με τον/την panpam (στο παρόν θέμα)
σχετικά με τα όρια της θεματολογίας του Εσωτέρικα.

Και τέλος συμφωνώ με το θεματοθέτη -όχι στο μέγεθος και στον τρόπο που αναφέρει τα "βιώματά" του σχετικά με το "ταμπού θέμα" (σσ. μουνοκηλίδες, -ωχ τζίζ!)
αλλά

quote:
στο δικαίωμά του να τα γράφει
με τον τρόπο που το περιέγραψε η Αμαλία (περί ανεκτικότητας και ευρύτητας του χώρου)

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

01/04/2011, 22:45:38
Εαρινος:

Η "δύναμη της θέλησης για ζωή" , έτσι οπως την όρισε ο Σοπενχάουερ άρχει και δεσμεύει κάθε συνειδητή αι ασυνείδητη επιλογή μας , τώρα το τι λέει το υποτιθέμενο συνειδητό μέρος κάθε ανθρώπου ουδεμία σημασία έχει , καθότι υποκείμενο.

----------------------------------------------------------------

Τωρα φιλε μου θα ερθουμε σε μια μικρη αντιπαραθεση,καθ οσον
και στο παρελθον σου ζητησα να μου πεις τι ακριβως εννοει ο
Σοπενχαουερ οταν λεει:<<Το γιγνωσκων υποκειμενο δεν ειναι γνωστο ως γιγνωσκων,γιατι
τοτε θα ητο το υπο εξερευνηση αντικειμενο,ενος αλλου,
γιγνωσκοντος υποκειμενου.>>

Απεφυγες τοτε να απαντησεις και ερχεσαι τωρα και χρησιμοποιεις
λογια του ιδιου για να υποστηριξεις την ανυπαρξια της βουλησης.
Χωρις να ξερεις οτι ο Σοπενχαουερ ηταν υποστηρικτης και των δυο
θεωριων,εναλαξ χρησιμοποιουμενες κατα περισταση.
Ετσι λοιπον σου παραθετω κι εγω λογια του Σοπενχαουερ,που
υποστηριζουν τη δικη μου θεση,περι υπαρξης ελευθερης βουλησης.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

01/04/2011, 23:28:48
Oι αντιπαραθεσεις φίλε μου , υπήρξαν αιτία για γόνιμες συζητήσεις και διερεύνηση πολλών πραγμάτων , σημασία έχει να γίνεται -όπως και κάνεις- με σεβασμό και ανθρωπιά έναντι των συνομιλούντων μας...

Επι του θέματος έχω να παρατηρήσω το εξής:"Μερικές φορές επηρεαζόμαστε απο πράγματα που δεν τα προσέχουμε συνειδητά.Ψυχολόγοι που ασχολήθηκαν με το θέμα της προσοχής κατα την διάρκεια της δεκαετίας του '60 ανακάλυψαν ότι κάποιες φορές χρησιμοποιούμε πληροφορίες χωρίς να έχουμε επίγνωση αυτού που κάνουμε.
Δεν θα αναφερθώ λεπτομερώς σε αυτήν διαδικασία -η οποία ονομάζεται υποσυνείδητη αντίληψη- αλλα θα πώ -για όσους δεν το γνωρίζουν- ότι η βιομηχανια της διαφήμισης το εκμεταλλεύεται δεόντως.Εξ'οσων θυμάμαι -δεν θυμάμαι τις διαφημίσεις συγκεκριμμένα αλλα το γεγονός- έγιναν και κανα δυό πειράματα με διαφημίσεις που περιείχαν υποσυνείδητα μηνύματα με την μορφή εικόνων..."

Έχω ξανα-αναφέρει δε ότι η επιθυμία προκύπτει απο την έλλειψη και δεν αποφασίζουμε εμείς το τι θα επιθυμήσουμε αλλα έρχεται απο ένα άλλο τόπο και μας κατευθύνει προς την κατεύθυνση που εκείνη επιθυμεί...ασφαλώς ο άνθρωπος μπορεί και να αποφασίσει το εντελώς αντίθετο αλλα και πάλι πέραν κάθε αμφιβολλίας , ακόμα και τότε "συμμορφώνεται" σε μια άλλη επιθυμία που προκυπτει απο ένα άλλο τόπο στον οποίο είναι υποκείμενος...

Είναι θέματα πολύ κεντρικά αυτά και έχω την αίσθηση , ότι θα μπορούσαν να αναρτηθούν και να συζητηθούν διεξοδικά!

Όσο για τον Σοπενχάουερ φίλε μου -όπως και για κάθε φιλόσοφο ή ψυχολόγο..ψυχίατρο ... κλπ- θα πρέπει κανείς να τον μελετήσει λεπτομερώς και όχι απομονώνοντας μια ρήση του...
Ωστόσο , θα ήθελα να σου πώ , ότι ο Σοπενχάουερ ήταν ακόμα πιο σκληρός και απόλυτος σε σχέση με αυτό που κατάθεσα...

Είχε αναφέρει λοιπόν , ότι η ικανότητα τη θέλησης για ζωή να προωθήσει τους σκοπους της ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑς...μπορεί να ανιχνευθεί ιδιαίτερα καθαρά , στην αποχαύνωση και την θλίψη που συχνά αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια , αμέσως μόλις έχουν κανει έρωτα...
Σε μια άλλη δε απόστροφο του λόγου του , είχε αναφέρει ότι η "ευτυχία της μελλοντικής γενιάς εξασφαλίζεται σε βάρος της παρούσας"...και παρομοίασε τον άνθρωπο σαν "τυφλοπόντικα"...

Η ευτυχία -κατα τον Σοπενχάουερ- δεν ήταν ποτε μέρος του σχεδίου του έρωτα...εκείνος και πολλοί άλλοι γνώριζαν ότι ο έρωτας ουδέποτε μας ρώτησε και θα μας ρωτήσει...

Θα ακούσω τις παρατηρήσεις σου και θα τα ξαναπούμε Νικόμαχε..!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
01/04/2011, 23:34:13
Δεν εχω να παρατηρησω κατι φιλε Εαρινε.
Αναφερεσαι σε αλλο θεμα και δεν θελω να
σου διακοψω τον ειρμο σου.
Εγω μιλαω αποκλειστικα για την ελευθερη βουληση
και δεν εννοω μονο την ανθρωπινη συμπεριφορα
αλλα και ολα οσα περιεχονται στο συμπαν.
Υλικα και μη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/04/2011, 00:14:51
Μα φίλε μου , καλέ μου φίλε ...απ'οσα κατάθεσα -κατα τον Σοπενχάουερ-προκύπτει ότι ουδεμία ελευθερια βούλησης υπάρχει και προσωπικά με τις δικές μου έρευνες και μελέτες που έχω κάνει απλά συμφωνώ μαζί του!
Πάντως υπάρχουν πολλές ρήσεις του που μου αρέσουν , όπως :"Μπορούμε να θεωρήσουμε την ζωή μας ως ένα ανώφαλα ενοχλητικό επεισόδιο στην μακάρια γαλήνη της ανυπαρξίας".

Όπως και το περίφημο:"Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος αυτός δεν θα μπορούσε να αποτελεί έργο ενός φιλεύσπλαχνου Όντος αλλα μάλλον ενός Δαίμονα , που είχε δημιουργήσει τα πλάσματα ώστε να απολαμβάνει τα μαρτυριά τους ... σε αυτό συνηγορούσαν όλα τα στοιχεία και η πίστη πως έτσι είναι τα πράγματα υπερίσχυσε".

Ξεφύγαμε όμως -ξέφυγα..- απο το θέμα , επανερχόμενος θα ήθελα φίλε μου να σε ρωτήσω:"Άραγε εσύ ή εγώ ή ο οποισδήποτε χαρτογράφησε το είναι του...υπαρχει έστω και ένας που κατόπιν εντολής του εμφανίζεται η ερωτική του επιθυμία ή η επιθυμία για φαγητό ή η επιθυμία του για να φοβηθεί ή τρέμουν τα πόδια του μπροστά στον κίνδυνο"???

Που την βρίσκεις την "Ελευθερία βούλησης"???

02/04/2011, 00:22:05
Φιλε μου,ενταξει.
Ολα οκ μην ταραζεσαι και μου παθεις τιποτα!!!
Εαρινε μου
η καλη κουβεντα απαιτει συντονισμο νοηματων μεταξυ των συνομιλητων.
Παντως σε καταλαβα και ολα οκ!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/04/2011, 00:28:42
Αχ! και να'ξερες πόσο κάνεις λάθος και πόσο ήρεμος είμαι..
Σε κατάσταση Νιρβάνα φίλε μου , εξάλλου γιατί να εκνευρισθώ , δεν έγινε κάτι άσχημο...απόψεις ανταλλάσουμε...
Χρεωνόμαστε τίποτα...???

02/04/2011, 00:33:42
Σωστα φιλε μου

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

02/04/2011, 00:36:58
Άκου το παράπονο του ανθρώπου και την υποκειμενικότητά του απο την ίδια -περίφημη φωνή- την Μαρινέλλα.....ποιός θα ήθελα να τραβάει τέτοια "ζόρια"???

Καλή μας νύχτα Νικόμαχε...μαζί είμαστε φίλε μου και όλοι ψαχνόμαστε..

NotirkΜέλος
02/04/2011, 03:13:09
quote:

Φίλε μου θα μπορούσες να με πληροφορήσεις τι σε οδήγησε στο συμπέρασμα πως έχει γίνει επέμβαση στο ανθρώπινο DNA?

Έχεις υπόψιν σου κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την “θεωρία” ?
Αν ναι, έχεις την καλοσύνη να μου τα υποδείξεις ή να τα παραθέσεις?

Περιμένω – εγώ προσωπικά - με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία αυτής της καταπληκτικής ανακάλυψης.
Δρομολογεί καινούργιους ορίζοντες στην γνώση και κατανόηση του ανθρώπου, και την σχέση του με τους δημιουργούς/ο του, θεό/ους και τέρατα.

-------------------------------------------------------------------
Συγνωμη, δεν μπορω μου ειναι αδυνατον.

Edited by - Notirk on 02/04/2011 03:18:00

02/04/2011, 09:10:20
Το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης και του ντετερμινισμού έχει απασχολήσει την ανθρώπινη σκέψη σε σημαντικό βαθμό τον άνθρωπο, ιδιαιτέρως τους τελευταίους αιώνες.

Ο άνθρωπος είναι ένα ον το οποίο από την αρχή της ζωής του συλλέγει πληροφορίες από το περιβάλλον του, μαθαίνει να αναπτύσσει την σκέψη του, "χτίζει" συμπεριφορές και κώδικες επικοινωνίας, έχει προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις και συναισθήματα τα οποία πολλές φορές είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος του.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην ουσία ο κάθε άνθρωπος είναι ένας "καθρέφτης" όλων των υπόλοιπων ανθρώπων με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή άμεσα ή έμμεσα καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του.
Έχοντας λοιπόν αυτό υπόψιν μου σκέφτομαι ότι δε μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος έχει απόλυτη ελευθερία βούλησης, πάντοτε η σκέψη του θα είναι συνυφασμένη με το περιβάλλον του και θα εξαρτάται από αυτό είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό.

Από την άλλη, δε μπορώ να δεχθώ ότι ο άνθρωπος στερείται κάποιο βαθμό ελεύθερης βούλησης, εάν τα πάντα τα οποία πράττει, σκέφτεται, νιώθει είναι αποτέλεσμα μόνο του περιβάλλοντος του τότε θα είχαμε να κάνουμε με μια "μηχανή" η οποία με την κατάλληλη εισαγωγή ενός Χ αριθμού στοιχείων θα μας δώσει κάποια Ψ αποτελέσματα.

In anticipation of my resurrection...

02/04/2011, 10:51:04
Geostat rolls και τα υπόλοιπα...

Τρομαξαμε να το συνεφερουμε,εκλαιγε για κανενα μισαωρο και μιλαμε για κλαμα!
Αυτο το μωρακι εχει πατησει τα 20 και οταν βλεπει μαλια(μακρυμαλλη μακρυμαλλη) του σηκωνεται η τριχα!

Πολύ σημαντική παρατήρηση.

Edited by - Εαρινός on 02/04/2011 10:52:13

02/04/2011, 11:37:14
http://www.youtube.com/watch?v=fZnWgt3dC3Q&feature=related

02/04/2011, 12:21:03
@ Dying Incubus

Το ζήτημα της ελεύθερης βούλησης και του ντετερμινισμού έχει απασχολήσει την ανθρώπινη σκέψη σε σημαντικό βαθμό τον άνθρωπο, ιδιαιτέρως τους τελευταίους αιώνες.

Ο άνθρωπος είναι ένα ον το οποίο από την αρχή της ζωής του συλλέγει πληροφορίες από το περιβάλλον του, μαθαίνει να αναπτύσσει την σκέψη του, "χτίζει" συμπεριφορές και κώδικες επικοινωνίας, έχει προτιμήσεις, ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις και συναισθήματα τα οποία πολλές φορές είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος του.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην ουσία ο κάθε άνθρωπος είναι ένας "καθρέφτης" όλων των υπόλοιπων ανθρώπων με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή άμεσα ή έμμεσα καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του.
Έχοντας λοιπόν αυτό υπόψιν μου σκέφτομαι ότι δε μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος έχει απόλυτη ελευθερία βούλησης, πάντοτε η σκέψη του θα είναι συνυφασμένη με το περιβάλλον του και θα εξαρτάται από αυτό είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό.

Από την άλλη, δε μπορώ να δεχθώ ότι ο άνθρωπος στερείται κάποιο βαθμό ελεύθερης βούλησης, εάν τα πάντα τα οποία πράττει, σκέφτεται, νιώθει είναι αποτέλεσμα μόνο του περιβάλλοντος του τότε θα είχαμε να κάνουμε με μια "μηχανή" η οποία με την κατάλληλη εισαγωγή ενός Χ αριθμού στοιχείων θα μας δώσει κάποια Ψ αποτελέσματα.
---------------------------------------------------------------------

Φίλε Dying Incubus η “βούληση” η δυνατότητα δηλαδή της επιλογής μια συγκεκριμένης συμπεριφοράς-ενέργειας ορίζονται και περιορίζονται από τον χαρακτήρα-συνείδηση του κάθε ατόμου.
Στα πλαίσια αυτά κάθε άτομο μπορεί να επιλέξει σχεδόν “ελεύθερα”, ΜΟΝΟ από ένα καθορισμένο “πακέτο” δέσμης ενεργειών σύννομων με τον διαμορφωμένο χαρακτήρα του την κάθε δεδομένη στιγμή.

Ο χαρακτήρας του κάθε ατόμου – και εδώ είναι το κόλλημα της ελευθερίας – δεν διαμορφώνεται με ΔΙΚΗ του επιλογή, αλλά σε μεγάλο βαθμό “ΔΙΝΕΤΑΙ” και καθοδηγείται-διαμορφώνεται

Η βάση των ανθρωπίνων συναισθημάτων ΔΕΝ διαμορφώνεται ελεύθερα, αλλά μεταφέρετε γονιδιακά όπως και τα φυσικά χαρακτηριστικά του, που ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να επιλέξει.
Το χαμόγελο σαν έκφραση χαράς -παράδειγμα – δεν είναι προϊόν γνωστικής διδασκαλίας.

Η γενναιότητα, η πονηριά, η φιλαλήθεια, η δειλία, η οκνηρία κλπ κλπ μεταφέρονται γονιδιακά και αποτελούν τα “αρχικά”, τα “πρωτόγονα” καταγεγραμμένα στοιχεία του ασυνείδητου που σε συνδυασμό με την διαμορφούμενη στη συνέχεια συνείδηση συνθέτουν τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου.

Οι παλαιότεροι φιλόσοφοι που είχαν ασχοληθεί με το θέμα, ΔΕΝ γνώριζαν τα σημερινά ευρήματα πάνω στο ανθρώπινο γονιδίωμα.
Για μένα δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με το τι είχε πει – παράδειγμα – ο Σοπενχάουερ για την ευτυχία των ζευγαριών, την εποχή που ο Σοπενχάουερ δεν γνώριζε πως για την συζυγική απιστία – άλλο παράδειγμα – ευθύνεται συγκεκριμένο γονίδιο που την ύπαρξη του ήδη έχουμε εντοπίσει.

Μια γνώμη μόνο καταθέτω, υπενθυμίζοντας κάποια δεδομένα-στοιχεία-ευρήματα της σύγχρονης επιστήμης.
Όποιος ενδιαφέρεται ας τα αναζητήσει και ας τα συμπεριλάβει στην προσωπική του έρευνα για τη γνώση της αλήθειας.